Böyle olur iste Turkiye'nin entel danteli

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Post Reply
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Böyle olur iste Turkiye'nin entel danteli

Post by Kenan Atak »

Arakci cikmis.
Kadini ile erkegi ile boka batmis toplumun yazari iste. Ulkemin light gencligi de bunu, Ahmet Altan'i okur Sezen Aksu dinler. Zavallilar!

http://haber.gazetevatan.com/iskenderde ... /166/Haber
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Kaan Önem
Posts: 150
Joined: Mon Mar 17, 2008 11:37 pm
Location: Pera

Re: Böyle olur iste Turkiye'nin entel danteli

Post by Kaan Önem »

Abi be, bu kitap intihal mı değil mi bilmem ama tam da aklımda bir şey varken sen bu yazıyı asınca yazmam lazım benim de düşündüğüm şeyi. Bu sabah metro'da reklamını gördüm bu Elif Şafak'ın yeni kitabının. Elif Şafak'ın yeni kitabı 200.000 adet basıldı yazıyordu yan tarafında. Bir an düşündüm bu ülkeyi; Elif Şafak, İclal Aydın vs vs gibilerin kitapları kaç yüz bin tane basılıyor ve satılıyor, Ayrıntı Yayınları'nın kitapları talep olmadığından basıl(a)mıyor bile. O ayrıntı yayınevi ki, Neil Postman'dan Terry Eagleton'a, Aldous Huxley'den Jean Baudillard'a bir sürü yazarın kitaplarını basan bir yayınevi. Ben bir önceki sene J.S.Scott'ın tahakküm ve direniş sanatları ile Neil Postman'ın Televizyon öldüren eğlencesini baskısı olmadığı için bulamamıştım ve Beylikdüzündeki kitap fuarında bu yayınevinin standına gitmiştim. Orada sordum neden basmıyorsunuz diye, adam bana maliyetler yüksek ve talep yok demişti. En az 2000 tane basılıyor bir kitap dedi. Ben de 1000 tane bassanız ya madem satılmıyor, sahaflarda da bulmakta zorlandığımız kitaplar var dedim. O zaman da bizim temel maliyetlerimizi bile karşılamıyor, değmiyor dedi. Ona da hak verdim. Düşünün 2000 kitap nerdeee, elif şafak, iclal aydın, şenay düdek'in 200.000 basılan kitabı nerde. Farka bak farka. Hey yavrum hey. Türkiye gerçeği diye ben buna derim işte.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Böyle olur iste Turkiye'nin entel danteli

Post by Kenan Atak »

Kaan ne mutlu sana ki kendini bu kadar guzel yetistiriyorsun cunku meraklisin. Etrafta meraki olan cok az insan var. Ustte senin bahsettigin yazarlarin cikis noktasi Ferdinand De Saussure'un 'a course in general linguistics' adli 100 sene evvel yazdigi basyapit http://www.amazon.com/gp/product/023115 ... d_i=507846
Bunu bir de Susanne Langer'in 'Philosophy in a new key' adli http://www.amazon.com/gp/product/067466 ... d_i=507846
kitaplarini da mutlak oku derim. Dil, semboller, isaretler, bilinc ve psikoloji baglantisini anlamadan etrafimizdaki dunyayi anlamak okyanusta pusulasiz salla bir yön bulmaga benziyor.

Meraki olan insan hayattan sIkIlmiyor ben de merakla hayatima keyif kattim, etrafimdaki ilgisiz ve pratik yasayan, hep ayni söylemle konusan insanlardan acaip daraldim. Kendini ancak merakin ve merakinin cizdigi yolla özgurlestiriyorsun, geri kalani hikaye. Insanlar sözum ona 'arkadaslik ve aile vesaire ile sadece birbirlerini tutsak ediyorlar, meraki olmayan, kendi kulturel dunyasini ve sanat gibi estetik degerlerini gelistirmeyen insanlar birbirlerinin ve esyanin esareti altinda ökuz gibi yasiyorlar.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Post Reply