Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Mert Tokman »

Kadro Aciklanmis...

--------- Deve Dilaver
Sabri - Egemen - Servet - Balta
----Yekta - Topal - S. Sahin
------------ Arda
-------- Umut - Burak

Bir puan kopartirsak iyi olur... Ben Yekta'nin milli takima cagrildigini bilmiyordum - supriz oldu... Gokhan Tore Kazakistan macinda oyuna girince bayagi etkili olmustu - oynamamasina sasirdi... Tandemde Egemen-Servet ikilisini uzun zamandir beraber gormek istiyordum - en sonunda oldu :wink:

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Sag ve sol bekten gol bekliyoruz :)
TRUST GALATASARAY
MGC

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Ismail Gezer »

Benim beklediğim kadrodan Kazım yerine Yekta ilk 11'e alınmış. İnşallah iyi oynar ama bu oyuncu yapısı bana ümit vermiyor.

Alpaslan Sener
Posts: 43
Joined: Fri Jun 09, 2006 8:23 am
Location: Istanbul
Contact:

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Alpaslan Sener »

Selçuk İnan cezalı, Emre B. sakatlandı, Yekta yı mecburen çağırdılar maç sonrası.
ultrAlpaslan

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Ozan Kaya »

Sabri... Omur torpusu :evil:

Ilk yarinin son 10 dakikasina yetistim internet'ten seyrediyorum. Su ana kadar iki takinda da ayaginda topu duzgun tutup pas veren bir tane oyuncu goremedim.

Penalti - Arda... ve... :evil:
Last edited by Ozan Kaya on Tue Sep 06, 2011 11:23 pm, edited 1 time in total.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Mert Tokman »

Ilk yari 0-0 bitti... iki takimda da is yoktu... Onlarda solacik Alaba diye bir Afrikali, bizde de biraz Arda disinda tehlike yaratabilecek bir adam yok.

Ilk olarak - beraberligin bizim icin avantaj oldugu bir macta defansi neden bu kadar one cikartiyor anlamis degilim. Orta sahada Topal ve Selcuk Sahin gibi kazmalar varken, dolayisi ile pas yaparak topu karsi sahada tutamayacagimiz bu kadar barizken ve rakibin Alaba ve Arnavutovic gibi hizli bizim agir Servet'in arkasina rahatca sarkabilen adamlari varken - bizim defnasi bu kadar ileri cikarmamiz cok anlamsiz ve gole davetiye :roll:

Ikincisi - Umut Bulut fazlasi ile gereksiz... top yapamayan, devamli top kaptiran orta saha ve beklerin varken iki tane adam ceza sahasi icinde elini acmis bekliyor... Orta sahaya bir adam daha koy baride en azindan rakibin hucum alanlarini kapatsin.

Umut Bulut'u cikarip Gokhan Tore'yi almasi lazim... Takimida biraz geri cekerse - kontradan gol bile bulup 3puanla donebiliriz...

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Mert Tokman »

Mac 0-0 bitti...

Son dakikada yine bir penalti kacti - bu sefer kalenin ortasini nisan alan Arda kacirdi... Ama kaleci bir metre falan onde duruyordu - onuda hakem kacirdi... Neyse ama yani bir kose tutturup atmak profesyonel olup 12-13 milyon euro falan bonservis verilen adamlar icin cok mu zor onuda anlayamiyorum :roll:

Ikinci yarida Hiddink Sabri'nin onune Yekta ve Umut ile kademeli olarak destek verince Alaba'nin hizi kesildi ve Avusturya'nin baska numarasi kalmadi. Mac 0-0 bitecek gibiyken son 5 dakikada onlarin bir golu ofsayttan sayilmadi, bizim penalti kacti - biraz heyecan oldu :)

Yuksel Gunal
Posts: 60
Joined: Fri Oct 22, 2004 8:28 pm
Location: New York
Contact:

Penalti (Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30)

Post by Yuksel Gunal »

Arda'nin kacirdigi penalti, bana gecenlerde dinledigim su konuyu hatirlatti; izlediyseniz Avusturya kalecisi saga yatti:

http://www.npr.org/2011/08/02/138922339 ... dive-right

Bunu duyduktan sonra Copa America'da penalti atislarina kalan Arjantin-Uruguay macini tekrar izlemistim, kaleciler toplam 10 penaltinin 8'inde saga yatti.
Yuksel Gunal

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Levent Guntay »

Yuksel Gunal wrote:Arda'nin kacirdigi penalti, bana gecenlerde dinledigim su konuyu hatirlatti; izlediyseniz Avusturya kalecisi saga yatti:
Mesele kalecinin saga sola yatmasi degil. Onemli olan penaltiyi atan futbolcunun kalecinin hareketlerini topa son vuracagi ana kadar gozlemlemesi ve kalecinin atlayacagi tarafi iyi tahmin edebilmesi. Bunu yaparken de kendi atacagi yonu son ana kadar belli etmemesi de onemli. Penaltiyi atacagi yon sabit olmayabilir, kalecinin son hamlesine gore degisecektir.

Penalti ya ortaya ama yuksekten ve duz ve sert bir vurusla atilir, ya da koselere yerden biraz kavisli hizli bir atisla atilir. Arda biraz onde duran bir kalecinin ortasina uzerine bir penalti atti ki atilabilecek en kotu penalti idi. Onde duran bir kalecinin kavisli koseye atilacak bir penaltiyi kurtarmasi cok zor. Ama Arda'da bunu akil edecek zeka nerde. 4-4-2'yi bile ogrenememis adamdan teknik penalti atmasini beklemek abes oluyor.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Milli Mac: Avusturya - Turkiye TSI 21:30

Post by Cengiz Akgun »

Bir haftadir dangirdamadimi fark eden pek olmamis. Siz de kafanizi dinlediniz herhalde. Benim genelde Eylul basinda aldigim bir haftalik ara ile ben de biraz dinlendim. Celebrity Cruise'un Summit adli gemisi ile New Jersey'den Bermuda Seytan ucgenine bir haftalik bir gemi yolculugundan biraz once dondum. Internet ve TV gibi seylerle ilgilenmedigim icin (internet'in dakikasi bir dolar. Kafayi usutmusler ve usutenleri de dutluyorlar) milli macin sonucu da simdi gordum. Bizim Messi bir evvelki macta verdigini almis desenize..
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply