"Ironhead" Craig Heyward

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Post Reply
Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

"Ironhead" Craig Heyward

Post by Selcuk Samli »

Amerikan profesyonel futbol ligi (NFL) gectigimiz persembe gunu basladi.New Orleans Saints ilk macinda ,deplasmanda, gecen sezonun sampiyonu Green Bay Packers ile oynadigi maci kaybetti. Neyse ki sezon uzun;Saints iyi bir sezon gecirecektir.

Benim esas bahsetmek istedigim oyunculuk yillarinda cok severek izledigim Ironhead Craig Heyward.Gecen gun internette Heyward'in bilgilerine bakarken genc yasta vefat ettigini ogrendim ve cok uzuldum.Bilmiyordum vefat ettigini.

Ironhead Amerikan futbolunda running back(full back'ti esasinda) mevkiinde oynardi.Bilmeyen arkadaslar icin yaziyorum,rb topu alip karsi defansin icine,aralarina dogru kosan topu tasiyan oyuncudur.Ironhead'in ozelligi cok iri yari olmasina ragmen anormal cevik ve hizli olmasindaydi.1.80 boyunda 140 kg agirliginda hizli ve cevik bir adam dusunun.Bizde denir ya adam cok uzun boylu,ve/veya iri yari,onun icin hizli cevik olamiyor diye,hep gulerim.Ironhead karsisindaki defans oyunculari kadar bazen de onlardan daha iri biriydi.Carptigi zaman karsisindaki oyuncu sallanirdi,bazen de duserdi.
Hic unutmuyorum bazen topu alip hizla kosmaya baslardi,ve rakip oyuncular ustune atlayip dusuremezlerdi.Ustunde 1.80'lik iki oyuncuyla kostugunu hatirlarim.3. 4. oyuncu gelir ondan sonra duserdi.Yerden kalktigi zaman da muzip bir gulumsemesi vardi,en sonunda dusurebildiniz der gibi...Genc sporcular bulurlarsa alip videolarini seyretsinler.
Arada sirada yapacak bir sey kalmadigi zaman topu son care olarak Ironhead'e verirlerdi o da 1.80 ve ustu oyuncularin ustunden ucarak takimina sayi kazandirmaya veya bir hucum sansi daha vermeye calisirdi.Dusunsenize 1.80'lik ve 130 kilo'luk bir adam zipliyor ve bir iki saniye de olsa ucuyordu.Kendisini 90'li yillarin basinda seyredebildigim icin cok sansliyim.
Hakikaten kendine ozgu ozellikleri olan siradisi bir oyuncuydu.Topragi bol olsun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Craig_Heyward

Ekleme:Yukaridaki 130 ve 140 kg rakamlari dogru.Universite'de oynarken 140 kg civarindaymis,profesyonel ligde oynadigi yillarda ise hocalarinin ricasini kirmayip 130 kg'a
kadar dusmus.
nefvakfi.org

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: "Ironhead" Craig Heyward

Post by Selcuk Samli »

Ironhead'in kisa bir klibini buldum.Buyrun.

http://www.youtube.com/watch?v=NW482AswfPQ
nefvakfi.org

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: "Ironhead" Craig Heyward

Post by Selcuk Samli »

Bir onceki klip goruntulenemiyor maalesef.Bu Ironhead'in universitede iken oynadigi bir mactan kisa bir cekim.100 kusur kiloluk(120-130 arasi) adamin attigi depara bakin:

http://www.youtube.com/watch?v=h8ClBq0mNsk&noredirect=1
nefvakfi.org

Post Reply