Kurt Teroru

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Dun Terim ve Toroglu kahramanlik yapti yapmasia ama ne gazeteler ne de TV boyle matem yas filan gibi islere girmedi. Kolay degil emir buyuk yerden geliyor. PKK'yi sevindirmeyin ve propagandasi olmasin bir iki Mehmet ile Ayse ve Fatma oldu diye meclis mi toplayalim ya da Hakkari elden gitmis mis seviyesiz adam diyerek ayar verdiler ya. CHP desen Aygun mudur Bathing mudur ne ise canlari ile dagdaki iki gece yatti ve Turkiye devleti ve milleti bir bayrak altinda bolunemez bir butundur diye yemin etmesine ragmen bu yemini ederek tutanlara ulusal kafatascI olarak adlandirdI. BDP'dekileri adini bile anmak istemiyorum. Baska bir batili ulkede olsalar meclis tarafindan milletvekilleri dusurulurdu teroristlerle sarmas dolas olup onlari bu yaptiklari ile kutlamalarindan dolayi. dusurulmelide. CUnku omur boyu emekli maasi alacaklar. Devletin doktorundan hastahanesinden faydalanip istediklerI gibi olmaz ise tokatlayacaklar.

Ne mi yapilabilir? Son 30 senedir epey seyler denendi. Ama organize yapilamadigi icin yangini uflemek ile sondurmeye donustu. Bu is silahla olacaksa yapilacak olan gayet acik, Planli ve programli ayni stranc oyuu gibi hamleye hamle ile cevap verecekler. Kendi daglarinda ellerinde olan 1970 model bombalar var. Bu bile yeter. Gece gunuz NAPALM ve havayi tutusturarak (manganez ve fosfor kullanarak yapiliyorlar) Oksijeni bitiren ve havanin tekarar solunabilmesi icin en az 10 dakika suren bu bombalar Vietnamda denemisler. Onun icin magrada bile olsa kikirdiyorlar. Magranin onune atmak bile yeter. Cokta ucuzlar. NAPALM naftalin ve benzinle yapiliyor. Cok sicak ve yavas yandigindan yarim km'ye yakin bir dairede yanarken cikan isidan iki uc km otede olanin bile derisini yuzecek sekilde tahribat yapiyor. Zaten oksijensizlikten bayiltip olduruyor. Hani o meshur Time dergisine kapak olan Vietnamli kiz cocugu ustundeki elbisesii yanmis vucudunda ucuncu dereceden yanikla agliyarak kosarken cekilen fotografini gorenler hatirlarlar. Kac km uzakta atilan bombanin yarattigI kavurucu sicak ruzgarla kavrulmustu. Simdi Amerikada coluga cocuga karismis bir anne kendisini. Amerikalilar gunah cikarttilar

Amerikalilar Vietnamda kazanamadi cunku savastiklari yer bagimsizlik savasi veriyordu. ( Onlar km'lelerce yerden tuneller acmislardi.) Kendileri de bu savasi sorgulayip durdular. Dagda bin kisi mi var sende o daglarda dolananacak bin kisiyi donatip bunlarin sehirle ilgisini kesmenin bir yolunu bulacaksin ki gunduz sehire inip gece dagda kol gezmeyecekler. Soylemesi kolay ama onca ordu besliyorsun. Luzumsuz yere. Ama kendi generalini ve subayini hapislerde curuterek geldigin nokta da burasi. Pamukoglu dedi. Adam hala soyluyor bu isi hakki ile yapacak olanlar hem icerde var hem de disardan para ile tutulacak vaziyetteler. Baska turlu basa cikmanin yolu yok. Kurtce yayin dedi devlet TV ve Radyo acti. Siyaset dendi gerci o baraj olmasina ragmen delip parti de kurdular. Belde de belediye baskaninda politikacasina kadar secilenler kurt. O dediler o oldu bu dediler bu oldu. Vermenin sonu yok. Istedikleri orada toprak. Terror ile bunu elde edecekler enide sonunda. Bunu vereceksen hic bosuna debelenme. Vermeyeceksen ayni gaddarligi onlar bir yapiyorsa sen iki yaparak gostereceksin. Saddam bunlari gazladi. Ekmegi ve suyu bizimkiler verdi idi o zaman bunlara. Insan gibi birlikte yasamakta gozu olmayan azicik olsun ama bizim olsun diyerek kendine devlet kurmak isteyene verilecek cevap masada olmayacagi ortada. Onun icin bedava diye topladigin Anadolu cocuguna 6-9 ay verdigin egitimle bu daglarda senelerce dolasanlarla telef ettirme tam bir gaflet. israel'in ve zamaninda Saddamin yaptiklarina benzer seyleri denemenin zamani geldi. Daga cikan bunu goze almali ve sonradan insan hakki makki aramamali. Insanlari otobuste mi yakiyorsun dagda cehenemde yakacaksin. Kibristada ayni oyun oynaniyordu. Ciktilar iki ayda aldilar adanin yarisini ve is hal oldu. Hala vizildiyorlar. Bu isler boyle. Yok o neder bu neder dedin mi olan sana oluyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ben bir seyler yazmak istiyorum ama fasist damgasi yemekten korkuyorum.Aile ve dost meclisleri icinde konuyu SIKLIKLA tartisiyoruz.

Cok kisa bir anektod. Osman Pamukoglu'nun http://www.belgeler.com/blg/2h98/osman- ... ir-sey-yok kitabinda olay aynen nakledilir.

Isin basi liderleri ve lider kadroyu yok etmektir. Kurtler koyun gibidir tek basina hareket edemezler, hep baslarinda bir aga, lider , onder ararlar. Baslarinda biri olmazsa birbirlerine duserler.

Sen adami zaten emanet olarak hapse attin, gozun gibi bakiyorsun, yemeginden cesnicibasi gibi Ustegmenler tadiyor, sictigi boku tabib Albaylar analiz ediyor.

karayilani, sakikï, zanayi , demirtasi hep sen yarattin. Koyun gudemeyen adamlari lider yaptin.

Osman Pamukoglu'nun agzindan , (Kitap internetten indirlebilir, siparis verilebilir, hic bir sansim yok diyene ben kargo ile gondermeye hazirim - MGC)

Gene bu vesile ile gene söylüyorum; bu adam yıllardır, nasıl oluyor da burnumuzun dibindeki Suriye'de fink atıp, Türkiye Cumhuriyeti'ne caka satıyor? Çobanından Cumhurbaskanina kadar herkesin esas
düşünmesi ve üzülmesi gereken işte budur. Ve bir çare bulunamıyor, hiç kimse hiçbir bahane arkasına saklanarak izah etmeye kalkmasın. Bunun sayılamayacak kadar yolu ve yöntemi var.
Şimdi anlatacağımı bütün dikkatinizle dinleyin; (Bu 1993 te yazildi dikkat!! )

1925'de silahlı ayaklanmaya kalkışıldığı haberinin alınmasından üç gün sonra,Atatürk Diyarbakır'a gitti. Bir salonda kendisine silahlı grupların yerleri,sayılan konusuyla, yapılacak harekat planı üzerinde bilgi sunuldu. Takdim bittikten sonra Atatürk "Bu plan eksik" dedi. Atatürk'den bir gün önce gelmiş olan Inönü "Ben tetkik ettim, bir şey bulamadım." dedi. Atatürk salonda bulunan herkese, eksikliğin ne olduğunu en küçük rütbeli yaver yüzbaşıya kadar tek tek sordu. Hepsi kullanılacak kuvvetler, arazinin durumu, taamız önceliğinin hangi bölgede olması gerektiği hususunda çeşitli değerlendirmeleri söyledi.

Sonunda Atatürk:

"Efendiler bu plan eksik; çünkü bu musibeti çıkaran, bu iş in başı ve önderi olanherifi bertaraf edecek, sevk olunacak bir kıta ayrılmamış. Bu adam şu andanerededir?"Bunun üzerine elebaşının muhtemel yerini söylediler. Atatürk:"Bu tip hareketler önderlerine bağlıdır. Onun bertaraf edilmesi yangını erken söndürür. Planı o şekilde tadil edin" emrini verdi.

Arkadaşlar, başka söylenecek birşey kaldı mı? Hani herkes Atatürk'ün izindeydi ???

Teker teker tum lider kadrosunu indireceksin, yeni lider cikartamayana kadar, cobani lider yapana kadar indireceksin...
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bugun de Hakkari'de ustelik semdinlide 4 sehit var.Bir surude yarali. Yarali degip gecmeyin, kopan kollar bacaklar, karin bolgesi bombos, surat paramparca. Bandaj felan tutturacak yaralar degil bunlar, yolunu gozleyen bebeler nisanlilar babalar anneler. Ah o anneler.

Valla bu isin sonu kotu artik. Her evden sehit cikacak diyorum.

Millet doldu felan yalan, sadece yakininda olanlar , aileler , dostlar.

Gerisi dizilerin yeni sezonunu bekliyor.
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Ne sehidi? Kurbanlik koyuna da sehid deyin bari de olsun bitsin. Okuzler askeri korucunun kullandigi minibuse bindirip akillarinca terorist kandiracaklar ama korucu ucurumdan yuvarliyor ve olenler sehid oluyor. Amerikalilar da ilk gunlerde patir patir yola konan IED 'lere yem oldulardi Irak da. Sonra ne oldu? Nasil cozduler olayi. Bir soruversinler. Bunca senelik beraberligin hatiri var. Atla deve degil jamming olayi. Onca elektronik muhendisi var. Burada Radio Schack dukkanlarinda satilan parcalarla yapilir boyle seyler meram edilse.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Zap suyuna ucan minibusten bahsediyorsun,hadi sen ona trafik kazasi de, dun mayin patladi, 4 tane mayini sirali patlattilar.

Mayin isi zor is. Tercih yap desinler asker makineli tufekle taranmayi tercih eder. Mayini dunyanin en teknolojik aleti ile baksan goremeyebilirsin.Ustunden yuzlerce insan gecer patlamaz, 101. nefer havaya ucar.

Bir de cografya farki var Cengiz abi. Irak'ta Amerikan askeri 2500-3000 metre daglarda gezmedi. Hatirlasana adi ustunde COL FIRTINASI idi. Mayinin patladigi yolun rakimini da bilmen lazim. Buranin zemini kaya tas.. Patikadan yuruyemezsin, zaten kulustur bir asfalt yol olur. Her giden askeri aracin ustunden helikopter ucuramazsin. O mayin aylar oncesinden de tuzaklanmis olabilir, gecisten 5 dakika oncede..

Sana ornek bir yukselti.. Google a gir bak binlerce resim bulursun.

http://www.google.com.tr/imgres?q=hakka ... 0,s:0,i:99

Yukaridaki resimde 3 boyutu ayni anda gorebilirsin.

http://www.google.com.tr/imgres?q=hakka ... 9,r:6,s:19

Yurunerek gidilecek yollar degil ama asker gidiyor. 2 kilometre tirmanip indiginde karsina baska bir yukselti cikiyor. Oradan da asagi inis berbat. 30 kilo veren arkadaslarim var.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Bir yerde bir temas olunca gidecegin yol belli, cografya ayni diyorum.

Mayin isinde de her iste oldugu gibi asil is istihbaratta.

Basimizi kuma gomuyoruz. Sana bana olmazsa iyi hayat devam ediyor. Kasim aralik dedin mi yavaslar , yine unutur gideriz.

Bunlar savas cikarma derdinde. Ama ayni kisi 2 sene once bak ne diyordu.

08:30-10:00 dakikalari arasini dinleyin. Bu 1,5 dakikada soyledikleri ile dunku durumu karsilastir. Ha bu arada Gaziantep'te bombayi patlatan bie Suriyeli imis... Yilmaz Ozdil'in bugun bahsettigi konusma bu konusma.

Tarih 2 sene once bu gunler, AK parti Gaziantep mitingi...
http://www.youtube.com/watch?v=Fmj944MEd-w

Turkiye O'nunla gurur duyuyor.
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Su an yeni bir saldiri var, 1 sehit ve yaralilar var.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/7 ... -2-saldiri

ARTIK BUNUN ADI SAVASTIR. GUNDUZ GOZU ILE KORKMADAN SALDIRIYORLAR. ACILEN OLAGANUSTU HAL ILAN EDILMELI BOLGEYE GIRIS CIKISLAR YASAKLANMALIDIR !!!
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Guclu devletin genelkurmay baskani cikip boyle konusabiliyor.

http://www.israelnationalnews.com/News/ ... DY96tYaPp4

Biz teror orgutu, Esat devrilsin, Arakan Muslumanlari ile ugrasirken adam zaten kararini vermis, zamanini tartisiyor. Azicik Israil basinini takip edenler ulkenin icindeki tartismalarin ne boyutlara vardigini gorebilir.

ABD Israil bensiz giremez diyor. Bu sene secim yili, ABD kilini kimildatmaz. Ama Kasimdan sonra her turlu hareketliligi bekleyin. Oncelikle eger simdiden yapmadilarsa plan proje 4-5 ay alir. Zaten bolgede kuvveti var, bunlarin kucuk kardesi ingilterenin de guney kibrista hava ussu var. Incirlik icin yine meclisten icazet isterler mi saniyorsunuz.

Ingilterenin Amerikanin Israilin bir devlet politikasi vardir. Iktidara kim gelirse gelsin bu politika degismez. Obama demokrat vurmaz bunlari diyecekler icin hep beraber bekleyelim gorelim derim. Tony Blair de sol bir iktidardi. Bu isin sagi solu yok.

Bizde TV ler gazeteler Suriyeli muhalifler soyle , katliamlar boyle gazini veriyor da veriyor. Dogrudur Esad bunlarin hepsini yapiyor olabilir. Ama ayni adama 2 sene once kardesim diyordun. Esad o zamanlar bu isi yapmiyor muydu ?

Artik Israil Iran'i mi vurur yoksa kucuk kardesi Suriye'yi mi bilmem. Millet oturup kalkip Suriye'de rejimi devirmeye calisiyor. Rejim devrilince dogacak kaos onlarin islerine yarar ama bize yaramaz, ipini koparan bizim sinira yigilir.

pkk nin cirpinisi bu yuzden , arada kucuk oyuncu olarak bir o duvara bir bu duvara gidiyorlar. Korkulari ve ses getiren eylemler yapmalarinin sebebi bu, biz de bu cografyadaki oyunculardan biriyiz demek.

Yesinler seni, ama tehlikeli durum Suriye ordusunun silahlari. Basi bos kalinca hepsi bunlara akacak, muhalif yada hukumet kuvvetlerinden kacanlar icin teror orgutu hem siginak hem lojistik imkan sagliyor.

Gel kardes gel bir otur denecek bu suruye, ileride insallah beraber mucadele edecegiz o emperyalist guclere karsi diyecekler.

Olasi bir Suriye yada Iran savasi bizim zaten kapatamadigimiz siniri yol gecen hani yapacak.Esad alevi yaa, bir anda bizim medyada bir alevi sunni haberleri cikmaya basladi.

RTE Amerika kartina oynuyor. Mavi Marmara sohbetinden beri Israil ile zaten masa basi yurumuyor, Israil de ya tarafsin ya bertaraf derse o zaman gorurum bizimkilerin pacasini.

Inonu gibi siniri kapattim 2. Dunya savasina girmiyorumla olmayacak bu sefer.
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Bu mayinlar uzaktan kumanda ile patlatilanlar. Cep telefonu kullaniyor. Ayrica dedigim gibi Amerikalilar patlayici madde kokusu alan kopek yetistiriyorlar. Ayni kopek gibi patlayici madden cikan gazi ayiran detektor calismasi var. Robot Small Unmanned Ground Vehicle (SUGV) var konvoyun onunde giden.

Bunlar hep Irak savasinin gereksinimleri ile icat oldu. Ayni seyleri yasadilar ve cozduler. Simdi kayiplari teroristten degil guvendikleri Afgan ve Irakli guvenlik kuvvetlerinden kafayii bozanlardan oluyor. Bu isi ciddi yapacaksan hakkini vereceksin. Ayak sesi ile calismaya baslayan video ve ses yollayan (gunes enerjisi ile calisip. Kaya seklinde kamufule edilmis) aletler var. Bunlar atla deve degil maliyet olarak. Yollara daglara taslara yerlestirip kimin gelip kimin gectigini gormek ve duymak artik cocuk isi. Tas devrinde yasamiyoruz. O herif o mayini oraya cilek diker gibi dikmiyor. Kaziyor ustunu ortuyor. Ugrasiyor. Gece bile yapsa elinde semsiye ile yere yatacak hali yok. Bu aletlere yakalaniyorlar.

Dedim ya Amerikalilar dostumuz. Dost kara gunlerde yardim eder. Dostluk isteyen dostuk yapar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Marsan »

Bizim toplumun geneli teknoloji ozurlu. Tek bildigimiz disardan mali alip yarim yamalak uygulamaya koyup kisitli fayda saglamak. Basbakan bahsetigin uyarilma (detection) aletlerini duysa kendi gizli butcesinden siparis verir. Sonrasinda elimizi yuzumuze bulastirip aletleri yapanlari suclariz.

Baska baslik altinda dusen ucagimizin (RF-4) vurulmadigini kendi dustugunu yazmissin. Bende ayni fikirdeyim. Yanliz yapilan ucuslarin altinda bir bit yenigi var. Yakinda iki genc insanin beceriksizce nasil heba edildigi bilgileri ortaya cikar.

Telefonla patlatma olayina gelince. Benim bildigim Turkiye’de konvoylara refakat eden Jammer denen aletler var ve tahminimce patlamalar eski usul kablo ile yapiliyor. Amerikalilarin mayin olayini cozduklerini zannetmiyorum, sadece daha az devriye cikiyorlar ve yeni gelistirilmis zirhli araclar kullaniyorlar. Simdi Afganistan’dan cekilirken ellerindeki araclari ne yapacaklarini bilemediklerini burda gazeteler yazdi. Neyse fiyati alalim diyecegim ama yerli mali zirhli arac yapanlar bu isten hoslanmiya bilirler.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Marsan wrote:Bizim toplumun geneli teknoloji ozurlu. Tek bildigimiz disardan mali alip yarim yamalak uygulamaya koyup kisitli fayda saglamak. Basbakan bahsetigin uyarilma (detection) aletlerini duysa kendi gizli butcesinden siparis verir. Sonrasinda elimizi yuzumuze bulastirip aletleri yapanlari suclariz.

Baska baslik altinda dusen ucagimizin (RF-4) vurulmadigini kendi dustugunu yazmissin. Bende ayni fikirdeyim. Yanliz yapilan ucuslarin altinda bir bit yenigi var. Yakinda iki genc insanin beceriksizce nasil heba edildigi bilgileri ortaya cikar.

Telefonla patlatma olayina gelince. Benim bildigim Turkiye’de konvoylara refakat eden Jammer denen aletler var ve tahminimce patlamalar eski usul kablo ile yapiliyor. Amerikalilarin mayin olayini cozduklerini zannetmiyorum, sadece daha az devriye cikiyorlar ve yeni gelistirilmis zirhli araclar kullaniyorlar. Simdi Afganistan’dan cekilirken ellerindeki araclari ne yapacaklarini bilemediklerini burda gazeteler yazdi. Neyse fiyati alalim diyecegim ama yerli mali zirhli arac yapanlar bu isten hoslanmiya bilirler.
Eger kablolu ise bile oraya ISR dedigim seyleri yerlestirdin mi yolun bir gun evvelki hali ile mayin dosendikten sonraki halini gorursun. Kazilmis ustu kapatilmis olacak. Dedigim gibi patlayicidan gaz cikiyor. Kopegin burnu bunu fark ediyor. O yuzden cantayi filan koklatiyorlar kopege bu plastik C4 dedikleri patlayiciyi filan buluyor. Hayvanlari egitiyorlar. Konvoy yavas gidiyor ama kopekler onde mayini bulup bekliyor. Elbette vurmaya kalktilar mi hayvani, yerleri belli oluyor. Sonra dedigim gibi buna bakarak labaratourda alet gelistiririyorlar bu patlayicindan cikan kimyasal gazi algilayacak. Malasef yolda ruzgar ve toz yuzunden daha verimli calismiyor. Sen de duymusundur. Ilk zamanlar yolladiklari hamvee dedikleri araclarin altindan delip geciyordu sarapnel. Sonra bunu zirhladilar. En azindan olumcul yara almiyorlar icindekiler. Sonra Insansiz Hava araci var guya ellerinde. Ucur 24 saat yollari gozetle. Onun korkusu bile yeter. Baksana ordek gibi ellerinde semsiye ile yuruyorlarmis. En azindan sende dagda yat kalk. Bunca askerin var. Iclerinden gerilla savasi yapacak bin kisiyi cikaramiyorsan zaten kaybettin demektir. Boyle kurbanlik koyun gibi ortaya salacagina savasarak olmeyi tercih ederler herhalde. Dedigim gibi bunu para ile yapan mercenary dedikleri adamlar var. Bunlardan tut. Bunlar egitsin basinda olsun dagda yatip kalkanlarin. Bunlarin bir bok yedigi yok. O yuzden zaten ben bu general diye ortada dolasanlara da fena halde bozuluyordum. 30 senede ne yaptilar. Hangi gerilla ile savasma taktigi gelistirdi bu esek herifler cenazelerde aglamanin disinda. Ordu evine polis refakatinde gitmesini biliyorlardi ama. Buna Pamukoglu da dahil. Oturmus kitap yazmis da Ataturk bilmem kime neyi nasil demis mis bunu anlatmis. emekli olmadan once gerilla savasi nasil yapilir bir kitap yazip arkasinda birakmis mi kendisinden sonra gelenler icin? Bu onemli.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Cengiz Akgun wrote:
Mehmet Marsan wrote:
Eger kablolu ise bile oraya ISR dedigim seyleri yerlestirdin mi yolun bir gun evvelki hali ile mayin dosendikten sonraki halini gorursun. Kazilmis ustu kapatilmis olacak. Dedigim gibi patlayicidan gaz cikiyor. Kopegin burnu bunu fark ediyor. O yuzden cantayi filan koklatiyorlar kopege bu plastik C4 dedikleri patlayiciyi filan buluyor. Hayvanlari egitiyorlar. Konvoy yavas gidiyor ama kopekler onde mayini bulup bekliyor. Elbette vurmaya kalktilar mi hayvani, yerleri belli oluyor. Sonra dedigim gibi buna bakarak labaratourda alet gelistiririyorlar bu patlayicindan cikan kimyasal gazi algilayacak. Malasef yolda ruzgar ve toz yuzunden daha verimli calismiyor. Sen de duymusundur. Ilk zamanlar yolladiklari hamvee dedikleri araclarin altindan delip geciyordu sarapnel. Sonra bunu zirhladilar. En azindan olumcul yara almiyorlar icindekiler. Sonra Insansiz Hava araci var guya ellerinde. Ucur 24 saat yollari gozetle. Onun korkusu bile yeter. Baksana ordek gibi ellerinde semsiye ile yuruyorlarmis. En azindan sende dagda yat kalk. Bunca askerin var. Iclerinden gerilla savasi yapacak bin kisiyi cikaramiyorsan zaten kaybettin demektir. Boyle kurbanlik koyun gibi ortaya salacagina savasarak olmeyi tercih ederler herhalde. Dedigim gibi bunu para ile yapan mercenary dedikleri adamlar var. Bunlardan tut. Bunlar egitsin basinda olsun dagda yatip kalkanlarin. Bunlarin bir bok yedigi yok. O yuzden zaten ben bu general diye ortada dolasanlara da fena halde bozuluyordum. 30 senede ne yaptilar. Hangi gerilla ile savasma taktigi gelistirdi bu esek herifler cenazelerde aglamanin disinda. Ordu evine polis refakatinde gitmesini biliyorlardi ama. Buna Pamukoglu da dahil. Oturmus kitap yazmis da Ataturk bilmem kime neyi nasil demis mis bunu anlatmis. emekli olmadan once gerilla savasi nasil yapilir bir kitap yazip arkasinda birakmis mi kendisinden sonra gelenler icin? Bu onemli.
Cengiz abi senden korkmaya basladim. C4 ve diger mayin konularinda uzmanligin beni sasirtti ve korkuttu.Ama affina siginarak sunu belirtmek isterim ki devir teknoloji devri olmasina ragmen oncelikle bu isler google seach ile olmuyor.

Kafasinin ustunden mermi gecmeyen yapılan mucadeleyi anlayamaz anlatamaz.

Sonra bu kitapları OP'un yazmasina gerek yok bu kitaplar 50-60 sene once yazilmis hala uygulamalari halen tatbik edilen kitaplar. En kucuk ornegı PKK bu kitaplari kullaniyor, her militanin cebinde pocket bible gibi bir tane var. Adam gittiginin ertesi gunu rutbelileri toplayip bunu soyluyor zaten tarih dusmus not dusmus, pkk nin elindeki kitap budur demis.

Yani bu kitaplari e-bay'den alip pompaliyi kapip sokaga cikabilirsin. O.P kitabinda bu kitaplarin adini ve nasil yapilmasi gerektigini oraya yazmis. Bakip gorulebilir.

Herseyi bosver sen, ben matematige inanan (hatta bazen abartarak tapinma vaziyetine getiren ) bir adamim. Benim icin realite matematiktir.

pkk ile mucadele tarihinde (1984) tabeladaki skorda en basarili komutan OSMAN PAMUKOGLUDUR. 2 senelik gorevi sirasinda kendisine bagli birlikler 2000 kusur militanin OLU olarak ele gecirmistir.Canli yakaladiklari, yarali ele gecirdikleri , bulunan muhimmat erzak her sey her sey devletin ordusunun web sitesinde ve kendi kitabinda mevcuttur.

Rakamlar yalan soylemiyor. Birlikleri karakol duzeninden cikarmis ve seyyar duzene gecirmistir. Bir doktrin one surmus ve bunu uygulamistir.

SAKIN ama SAKIN Osman Pamukoglunu isi bilmemek yada uygulamamakla suclamasin bunu sadece bilgi eksikligine veririm cunku ayiptır.

Bir de bu is fiziki dayaniklilik ve tecrube isi. 1990larda tegmen ustegmen olan gencler sehit olmadiysa kolunu bacagini kaybetip malulen emekli degilse su an binbasi yarbay albay emeklisi eger tug-tum-kor-or general ise ya zaten emekli oldu yaa kalpten, kanserden hayatini kaybetti Silivride ya ergenekondan yada balyozdan iceride...

15-18 ay asker olan simdilerde 40 li yaslarinda hic kimse gerilla ile nasil savasiriz kitabi yazmadi yazan varsa da ben bilmiyorum.

Emri altinda calisan rutbeli rütbesiz tum askeri erkan onun gerilla savasi hakkinda niye kitap yazmadi diye sordugun soruya guler (bende guluyorum su an :D ) bu saydigim grup askerler kitabin pratigini yapti Cengiz abi birak o kitaplari klavye basindakiler yazsin.

Mercenary konusunda ise ekrana bakiyorum ve ne yazacagimi sasirdim. Her turlu techizata sahip bunyesinde ozel kuvvetler bulunduran bir ordu parali asker kulllanmaz Cengiz Abi...ABD, Ingiltere, Israil ve Turkiye'de bu boyledir. Ayrıca Turk milleti boyle bir durumu kendine AR olarak degerlendirir. (En azindan dizi seyretmeyen tayfa)

O mercenary dediklerin olsa olsa BURDUR'daki Mehmet agalar olabilir ama onlarda para almiyor aksine harac gibi para veriyor.
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Ben Pamukoglu kitap yazsinda okuyalim demiyorum. Her savasin kendine gore ozellikleri var. Vietnamda Afrikada Latin Amerikada jungle dedikleri yerde verilen savasla herhalde colde yapilan veya bizim G. Anadoludaki gibi ciplak daglarda yapilan gerilla savasi arasinda taktik konusunda fark olmasa gerekir. Yagmurlu havada sahaya ciktigin kramponlarla buzlu sahaya ciktigin arasinda fark oldugu gibi.

Seyrettim verdigin baglamdan Fatih Altayliya soylediklerini. Ceplerinde Chenin, Castro'nun, Mao'nun ve de bilmem kimin kitapciklari vardi dedi. Bunlari Kurmayligi beklemeden okuyup ogrenmeleri lazim ki ben bunlardan gorunce yuzbasiligim sirasinda alip okudum bu kitaplari dedi ki buna canim sikildi biraz.. (Yani erken olmamis mi bu kitaplari okumasi. ) Ama okumayanlarda var elbette. O kitapta yazilanlar belki esasta strategy pek degismediyse bile pratikte taktik olarak degisen cok sey var. Cunku dunku teknoloji ile bugunku teknoloji arasinda daglar kadar fark var. Her savasda yeni seyler ogreniliyor. Bunlari simdi Fatih Altay'liya anlatacagina Kurmay okullarinda ders kitabi olarak yazdigi bir kitap var mi, Turk askerinin cebinde tasiyacagi PKK ile nasil savasinda kullanilacak el kitabini yazmis mi diye sordum bunlari dusunerek? Varsa ne ala. Ama olmadigina eminim. Boyle hatiralarim diye yazip anlatmasi bana pek bir sey ifade etmiyor. Zaten Altay'li sordu bunlari bize anlatacaginiza neden devletin basindakilere, ordudakilere anlatmiyorsunuz diye. Orduda arkadaslarim emekli oldular baglantim kalmadi dedi. Devlet ya da ordudan cagirirlarsa anlatiriz dedi. Benim elestirdigim lafi da bu. Cagirmazlarsa anlatamayacak yani. Gerci Tayyip seviyesiz diyerek bu TV'na cikmasina bozuldugunu ortaya koydu. Disine dokundu cunku. Aslinda isin aslina bakacak olursan bu konulari Altay'liyla TV'da tartismasi artik politikaya soymasi yuzunden.

Mercenary lafini ben uydurmadim. Bu savas elimizdeki askerle ve bu yapiyla olmaz dedi Altayli'ya senin adamin OP. 6-7 aylik egitim almis cocuklarla dagda iki uc yil kalmis hatta daha uzun yasamis teroristlerle basa cikamazsin dedi. Duymadin mi sen bu laflarini. O zaman profesyonel adamlardan kurulu birimler yapacaksin sen de dagda onlar gibi yatip kalkacaksin dedi ki soyledikleri dogru. Altayli da profesyonel orduya kayiyoruz diye ara gazi vardi. Kabul etti. Hazir adam bulamazsan elinde, disarda bu isleri para ile yapan var tutar yaptirirsin gerekirse dedi. Bundan amaci bu birimlere komuta edecek yol gosterecek taktik verecek adamlardan bahsediyor olmasi. Bunu da mi duymadin? Ikincisi bunlarin elebaslarini ele gecireceksin konusu acilinca Amerikalilarin Bin Ladin'e yaptigi gibi bunu yapacaklar icerde de disada da var dedi. Ama o bambaska bir operasyon dedi ki dogru. Bunlar ozel egitim isi dedi. Disarda da var derken Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Arnaold, Van Damm ya da ben degildim kastettikleri herhalde.

Amerikalilar da bunlari tutuyorlar gerekirse hic merak etme sen. Bunlar sirket halinde calisyorlar adi da guvenlik sirketleri. Telefon rehberinden sari yapraklardan bulmuyorsun herhalde. Amerikan ordusunu Irakta koruyan da bunlardi. Gerekirse sivil oluyorlar gerekirse uniformali. Bunlar konvoya katilmadan adimini bile atmiyordu Amerikan askerleri devriye konusunda agizlari yaninca. Degilse sokaktan topladiklari ve para ile orduya yazdiklari ile bu ise girismiyorlar. Bu adamlar senin general diye omuzlari suslulerden bu isi daha cok daha iyi biliyorlar. Dunyanin her yaninda savasip teknolojinin en durumda oldugunu takip ediyorlar ve bu yaptirilir derken OP da bunu kastediyor.

Bak bakalim Barzani'in bulundugu konvoya gereken yapildiginda eskisi gibi ben elimden geleni yapiyorum diye yalaklaniyor mu ikiye bir gelip Turkiyedeki Disisleri, basbakaliktakilerle dalga gectiginde. Bunun icin Fantoma, topa, tanka, Helikoptere luzum yok deniyor OP de bunu soyluyor. Israel neredeyse Iranli Nukleer Ilim adamlarinin soyuna incir agaci dikecekti. Terorse sen de o teroru estir Erbil'de kerkukte. Kisasa kisas. Irak gibi hala tozun dumanin goz gozu gormedigi yerde bunlari yapamayacaksan gelir Gaziantep'in gobeginde bunlari sana yaparlar. Bu isi yapacaklar bu isin teknolojisi ile istihbarati ile yapma durumundalar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kurt Teroru

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Cengiz Abi,

Oncelikle bu kitap ve egitim konusunda bir seyler yazmak istiyorum.

Dunyadaki duzenli ordularda ve bu ordularin ozel kuvvetlerinde her birligin yani her bolugun her taburun her alayin her tugayin her tumenin ve her hatta kolordunun duzenli olarak tuttuklari bir harp ceridesi vardir. Harp ceridesi nedir aciklayayim.

Birlik komutanlarinin yaninda karargah subahlari bulunur. Bunlarin islerinde biri de ust komutanliklara raporlamak uzere bolgelerindeki yasanan olaylari gun be gun kaydederler , krokili planli bir sekilde raporlarini sunarlar. Yani bir birlik harekat yaptiginda, baskina ugradiginda, kesif yaptiginda, taciz yediginde olayin ne sekilde basladigini ne sekilde gelistigini ve nasil sonuclandigini, baslama sebebi , yan etkileri ve ileride olabilecek basamaklari ile birlikte raporlarlar. En son olarak silsile yontemi ile bu bagli bulunduklari komutanliklar araciligi ile Genelkurmaya bildirilir. Oradaki birim (sanirim strateji dairesi gibi bir birim) bunu degerlendirir sonuc cikarmaya calisir. Sonrasinda yasanan tecrubelere gore beyin adamlari bir sonraki emirleri , egitimleri ve harekat planlarini buna gore degerlendirir.

1984 ten beri olan olaylar detayli cizimleri ve krokileri ile birlikte bu bizde mevcuttur. Karakol hangi yonden basilmis, hangi yola mayin konmus, hangi yol kesilmis, teroristlerin ulkeye yada bolgeye giris cikis istikametleri, yurt ici kamplar , yurtdisi kamplar , yardim yataklik eden bolgeler kisiler bu arsivde bulunur.

Ama burada bir sikinti var. Cunku kaliplasmis askeri sistem bu tarz gerilla muharebelerinde basarili olamaz. Bir yere baskin olmus, harekat yapacaksin, once bir ust komutanliga planini gondereceksin, o genelkurmaya gonderecek, onlar degerlendirecek sonrasinda ustunde duzeltme yapacaklar, bunun icin meclisten izin alinacak sonrasinda plan sana ger gelecek ve sen operasyona cikacaksin. (CELIK 1 gibi buyuk operasyonlardan bahsediyorum) Bu arada sizmalar olmayacak mi ? Tabiki olacak adamlar mecliste zaten, birak meclisi iktidar partisinde oranin adami var. Akrabasi dagda olan milletvekili var bu ulkede...

Bana gore ulkemizde teror ile mucadelede yukarida saydigim genelkurmayda bulunan mucadele kayitlarinda daha iyi bir kaynak olamaz. Cunku edinilen tecrubeler aci bir sekilde odenen bedeller neticesinde boyle bir kitabi ayni cografyaya sahip baska bir ulkenin ordusu disinda kimse yazamaz.

Ben gitmedim ama eski ingiliz esimin erkek kardesi (Ingiliz ordusunda NCO idi) Afganistanda gorev yapti. Zaman zaman halen konusuruz. Bana anlattiklari ile guneydoguda gorduklerimiz arasinda cok fark yok. Yani yerel halkin oradaki orgute yaklasimi, arazi yapisi ve muttefik ordularin yapilanmasi , kayiplari, karsi hareket bicimleri bizimle buyuk benzerlikler gostermekte.

Afganistanda Ingiliz ve Amerikan ozel kuvvetleri gercekten buyuk basarilara imza attilar. Orasi bir Irak
degil. CIA, MI6 ve BND resmen bir 5.kol gibi calismis. Yerel halkin guvenini kazanmis.Oncelikle istihbarat calismalarinda bir adim atmislar. Halki talibanin tarafindan kendi taraflarina cekmisler. Tabi bu para yiyecek yardimi, cocuklara ilac ve okul imkani gibi konular ile ilerlemis.

Sonra gorev sonrasinda verilen yogun brifingler ve egitim ile yeni gelen personele cok ciddi bir bilgi yuklemesi yapilmis. Ayrica gorev sureleri uzun olmus. Yani adam 1 senesini doldurup turunu tamamlayip donmemis. Kilit adamlari daha uzun tutmuslar. Eski kayinconun :D Afganistan yerli dilini (Urduca sanirim) buyuk bir akiskanlikla konustugunu gorunce cok sasirmistim. Bu da cok onemli bir detay. Bizde bu is yarim yamalak kurt kokenli asker, koy korucusu denen issiz ordusu ve itirafci eski pkklilar ile yapiliyor. Bu adamlarin karsi tarafa gecmesi yada devlet tarafinda yada orgut tarafinda olmasi secimi o kadar kolay ki inanamazsin.

Pamukoglu'nun konusmalarini yazdigi kitaplari inana bana bir kere degil belki 50 belki 100 kere okudum. Adamin politikaciligi bes para etmeyebilir ancak askeri dehasi, bilgisi ve ileriyi gorme yetenegi bu yuzyilin otesindedir. Muridi felan da degilim. Ama bu tarz askeri liderler yuzyilda 2 bilemeden 3 tane cikar.

Ataturk'un farki kendisinin ayni zamanda sivil bir lider olabilmesinde yatiyor. Hem diplomat , hem devlet adami hem asker olmak kolay is degildir diye dusunuyorum. Meselelere asker mantigi ile bakmak ama ayni zamanda bir kart oyuncusu gibi diplomat olabilmek ve kitlelere degisimleri anlatip uygulamak zordur.

Neyse konudan uzaklasmayalim. Pamukoglu'nun TVde soyledigi ozel askerler, aslinda su an Amerikan ordusunda bulunan Team 6 (Bu tv dizilerinde NAVY SEALS denen, Deniz-Hava-Kara Sea-Land-Air komandolari-Bin Laden'i Pakistanda olduren takim), Kara kuvvetlerinin bir parcasi olan DELTA Ozel kuvvetleri (Bu adamlara amerikan ordusunda bulunmayan bir hak verilmis ve rotasyon cemberleri kisa tutulmustur yani ulke icinde sadece 1 yada 2 yerde kislalari vardir ve askeri kariyerleri boyunca hep ayni takimin icinde kalirlar. Bunlarin adina bilgisayar oyunlari , filmler yapilmistir, Amerikanin masalimsiz mistik kahramanlaridir) ve CIA'in Delta ekibinden kopardigi SOG kuvvetleridir (bunlar artik asker degildir maaslarini ordudan almazlar bunun karsiliginda amerikanin pis islerini yaparlar).Ingilizlerde de SAS ve SBS birlikleridir bunlar deniz ve kara olarak ayrilir.

Filmlerde bol bol gordugun MARINES denilen red neck abiler ise her ne kadar kendilerini cok ozel gorseler de aslinda cok yogun ve zorlu egitim almalarina ragmen bildigin piyadelerdir,adini deniz piyadeleri koymuslar.

Pamukoglunun bahsettigi sistemde istedi 5.000 askerin yukarida saydigim uc gruptan olusuyor. Bizde bunun karsiligi yeni bir birim kurulmadi ise sadece Bordo Bereliler adini verdikleri ozel kuvvetlerdir. Uzman cavusluk muessesi amerikada da var. Ama bizdeki baslama sekli yanlis oldu. Benim sokakta yururken gordugum gobegi yarim metre disarida uzman cavuslar var.

Askerligini dogu ve guneydoguda yapan adamlar toplandi hade bakalim hoop dogru oraya. Egitim verilmedi mi tabiki verilmistir. Ama yeni kusak uzman cavuslar daha iyi deniyor. Brans egitimi de veriliyor.Bu mucadele SUBAY ve ASTSUBAY ile yapilir. Bence Gerillaya karsi savas belli bir zeka seviyesine ulasmis, karar verecek ve uygulayacak makinelesmis zinde vucutlar ve beyin ile olur. Sen topla anadoludan fakir gariban cocuklarini 6 ay sonra gonder dagda tepede gezsin karakol beklesin diye. 1984 ten beri sehit olan cocularin %80i duz jandarmadir. Net istatistik bulabilirim size.

Neyse yine dagilmayalim, adamin TV de de soyledigi gibi bizde ulusal guvenlik danismanligi gibi bir sistem yok. Masallah Savunma Bakanimiz var. Kendisi konuda uzman.Zaten sistem askerin bu sureci yonetmesini istemiyor. Eger 1995 sonrasi yazilan kitaplari okursan yada internete biraz bakarsan 80lerde baslayan askeri diktanin (aslinda askeri dikta hep vardi) devletten elini cekmesi hedeflendi. Ozal bunu denedi kismen basardi kismen basaramadi. MIT'in sivilestirilme cabalari da bu donemdedir. Eskiden MIT personelinin % 80 -90 i asker kokenli yada bi fiil askerdi. Maaslarini ozluk haklarini Genelkurmaydan alirlardi. Istihbaratta yasanan Emniyet-Genelkurmay savaslari hep o zamanin sonuclaridir. Fetullah Gulen'in etkileri bunun karsisinda askerin tepkisini hali hazirda okuyabilirsin.

Pamukoglu dogudan dondukten sonra Ankara'ya geldi ve kendisine masa basi gorevi verildi. Gorev suresi uzatilabilirdi tecrubeli kadro korunabilirdi ama yapilmadi. Nedenlerini nicinlerini burada tartissak cok politikaya girmis oluruz. 1990 li yillarin sonlarina dogru bu gune kadar bu ise soyundurulan komutanlarin onune ilk hedefin irtica ile mudadele kondu. Hedef degisti. Bati calisma gruplari , cakma websiteleri ve bir cok konuda asker gercek hedefinden uzaklasti. Sonrasinda organize hareketler gelisti. Bu gunlere gelindi.

IRAK'taki ozel guvenlik sirketleri konusuna gelince. Sen Amerikadasin yani olan olaylari yakindan takip etmissindir. Blackwater gibi constructor denen guvenlik firmalari oncelikle Irak'a giden askerlere pratik teror counterterror egitimi verdiler sonra Irak'ta ISGALDEN SONRA diplomatlara, is adamlarina ve devlet adamlarina koruma sagladilar. Finansal olarak cok gucluler, ucaklari helikopterleri en son teknoloji silah ve elektronik istihbarat sistemleri var. Evrak, mal ve insan sevkiyatlarinda cok ise yaradilar. Bir cok sirket buyuk paralara bunlarla kontratlar imzaladi. Tanidigim bir Turk sirket yetkilisi bu adamlarla Bagdat'a defalarca gitti geldi. Boylece Amerikan Ordusu boyle sevkiyatlarda guvenlik icin kendi askerini tehlikeye atmamis oldu. Bu guvenlik sirketlerinin sahipleri genelde ozel kuvvetlerden ayrilmis yada emekli subaylar idi. Onlarda adamlarini yine bu birliklerden ayrilmis egitimli askerleri cok yuksek maaslarla ise aldi. Ayliklari 25.000 - 30.000 dolar olan askerler duymustum.Ama sonunda para hirsi ve adrenalin bunlari da yoldan cikardi. Kelle basi sohbetine sivilleri vurmaya basladilar. Sonrasinda o bildigin skandal patlak verdi. Bazilari isimlerini bile degistirdiler.

Niye boyle uzun uzun yazdim. Cunku bu sistem bizde tutmaz. Bi kere bizim anayasamiz boyle bir seye musait degil ve ayrica daha onemlisi Turk Milleti ve ordusu bu isi AR kabul eder. Benden baska kimse benim topragimi koruyamaz der.

Ama Ulusal guvenlik danismani sohbeti daha once de gundeme geldi hatta bir generali resmi kanaldan bu ise atadilar. Anlasamadilar ve adamin basini yediler.Atanmis adam calismaz cunku hareket kabiliyeti yoktur.

Ayrica Osman Pamukoglu kitap ta yazsa gidin bu kitabi talimatnamenize ekleyin de dese ,harbiyeye gidip derste vermek istese bizim yapimiz yani silsile sistemi buna izin vermez. Genelkurmayin bu atamayi yapmasi lazim, Genelkurmaybaskanligi kime bagli basbakana..

Basbakan kim RTE :D

O is tutmaz.

EDIT: Bak bu haberi daha yeni gordum.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/05/ ... -ozel-isim# 10 Mayista haber yapilmis. Bugun 24 Agustos. Bu adamlar atandi mi bilmiyorum. Atandiysada Pamukoglu gibi birilerini atayacaklarini saniyormusun ? Yine kendilerine yakin birileri olacaktir. Padisahim cok yasa demeden bu is olmaz. Ayrica olasi bir basarida PAMUKOGLU gibi birinin on plana cikmasi Padisahi cok rahatsiz eder. Halkimiz kahramanlari sever. Ama politikacilarimiz asla...
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kurt Teroru

Post by Cengiz Akgun »

Neyse ben de uzatmayacagim. Senin o karagah kayidi filan anlattiklarina Amerikalilar After Action Review diyorlar. Ben bunlarin incelenerek PKK ile nasil savasilmasi gerektigini aciklayan bir dokumandan bahsettim.

Ikincisi Delta Force'da biliyorum. Onlar OP dedigi gibi cok ozel isler icin kullaniliyor. Bin Ladin'i olduren takimdan biri su koyuvermis ve kitap yazmis (sahte ad ile elbette) Eylul 11'de piyasaya cikacakmis. Bakalim buna izin verecekler mi. Boyle bir sey hicbir zaman yapilmamis. Hem arkadaslari hem de olayi yeni ogrenen Pentagon ve Obama hukumeti boyle bir seyin yapilabilmesi icin bu kitabin askeri sirlarimiz konusunda incelenmesi gerekiyor diye dun demec vermisler. Izin vermiyeceklerini bildigi icin herhalde bu sekilde davrandi. Elbette kitabi basan sirketinde sorumluluklari var. Classified denilen bilgileri kitabin editoru, basani, susu busu da ogrendi. Eger hikaye yazmadi ise hersey para. Sirket olmus senin kendi askerin olmus fark etmiyor is paraya donustumu.

Ikincisi ben adini vermedim sen vemissin. Bu tur sirketler sadece siviller icin degil orduya da hizmet veriyorlar. Elbette baslarinda eski emekli Amerikan subaylari (general mertebesinde). Guney Afrikali beyazlar da bu islerin icindeler. Amerikada da adam 40 kusur yasinda Albayliktan emekli oluyor general olamaz ise. Bunlar da silah tucccarlari gibi Dunyanin heryerinde cikmis ya da cikacak bir anlasmazlikta yollarini bulma yonunden ordudan daha disiplinle egitilmis durumdalar. Irak'ta dedigim gibi kullanildilar. Trilyonlar nereye gitti saniyorsun sen. Iki uc sivile korumalik yapmak icin degil herhalde.

Bunlarinda icine karistikleri bir suru yolsuzluk var. Senin OP de bu dagda yatma kalkma isini ogretecek ve PKK ile kendi yontemleri ile savasma islerinde basi cekerek yapacak disarda kaynaklar var derken bence bunlari kastediyordu. Delta Forc'u degil. Zaten Altayli hemen atladi Bin Ladin'in oldurulmesi isine. OP de o tamamen ayri bir olay ve ozellik isi diyerek benim anladigim sekilde acikladi. Dagda Delta Force lazim degil. Delta Force gerekirse Barzan'iyi ve Karayilini deliginde imha etmek icin gerekli. Bu ayak askerleri denen dagdakileri yildirdin mi Karayilan kendisi operasyona katilacak degil herhalde. O zaman iste pundunu bulup Karayilan'i da goturursun ama bu sefer de ortaya Akyilan cikar. Yani basi kesemekle is bitmiyor. Ocalan bitti yerini doldurdular daga cikmaya gonullendirecegin adami bulmaya devam ettigin takdirde..
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Kurt Teroru

Post by Kenan Atak »

Resimlerden (sac sakal) eskiya sandim meger bakanmis. Yahu ortalikta adam yok.
http://haber.gazetevatan.com/bandoyu-ke ... Dhk4NZlRVU
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Post Reply