Kederliyim!

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Kederliyim!

Post by Cengiz Akgun »

Dostlar, hele icinizde sevdigi evcil bir hayvani olaniniz varsa beni iyi anlayacaktir. Kus beslemekle, onlarla bir hayat yasamayi yegleyen ben ve karim Cuma aksami bizimle hayati paylasan ve bizi eglendiren kucuk papagangillerden Sun Conure denilen cinsten kusumuzu cok erken bir yasta kaybettik. Adini Sunny koydugumuz Super Sun Conure (sari rengi fazla oldugu icin super deniliyor ve sirti yesil olanlardan daha makbul) malasef Cuma aksami saat aksamin 9'u 20 gecercen elimizden sonsuzluga uctu gitti. Malasef hasta idi. Onu hasta eden de bizim bu gemi yolculuklarimiz oldu.

Bundan bir bucuk sene evvel yine bir yolculuga cikacagimizda onu aldigimiz dukkana konuk olarak birakmistik. Dondugumuzde hayvan ki, cok aktif idi sakinlesmis bulduk. Uzun uzun uyumalara baslayinca bu iste bir is var diye kus veterinerine gosterdik. Kisacasi kendini aldigimiz degerinden (600 dolar civarinda) uc kati bir paraya bir bakteriye hedef oldugu ortaya cikti. Uzun ugraslar ve antibiyotik ignelerle duzelir gibi oldu. Ama doktorunda dedigi gibi sinir siteminde kalici bir etki yaratti bu bakteri. Her ne kadar dukkan sahibi biz bir sey yapmadik dediyse de sonradan baklayi agzindan cikardi. O siralar Floridadan getirdigi ve ona gore sadece ve sadece kus yavrularini besledigi mamalarda bir araz cikmisti ama yemin billah Sunny'nin o yiyeceklerden yemedigini soyledi. Bakteri bu dukkana girmis onca bebegi kaybetmissin ve de baskasina sicramadi diyorsun. Bu olaydan sonra onu artik oraya hic birakmadik ama olan olmustu. Eskisinden daha fazla uyudu. Pek ucmak istemedi. Ara sira dengesi bozuluyordu. Ayaklari kisa ve govdesi kanatlarina gore iri oldugu icin zaten pek iyi ucamadiklari soylenir. Buna da sukur dedik. Ve aradan bir bucuk yil gecti.

En son bu Sandy faciasinda evde elektrikler kesilip isi olmayinca herhalde zaten bakteriden dolayi zayif dusen bunyesi bu olayi kaldiramadi. Cuma gunu evdeydim ve saat bes siralarinda kafeste yiyecek yerken birden dustu ve bir daha kalkamadi. Nefes almakta darlaniyordu. Hemen New York'ta calisan genellikle su aralar isten gec donen karima haber verdim. Jet hizi ile geldi. Zaten onun sefkati ile onun kusu olmustu. Miril miril beraber konusurlardi. Beni oylesine idare ediyordu. Herhalde onu bekledi. Bir iki saat beraber oldular. Optu, oksadi sevdi ve bir dakika yalniz birakmadi son nefesine kadar ama dedigim gibi malasef fazla bir sey yapamadik. Son cok yakindi.

Dun bahceye ondan evvelki Cockateil cinsi Smokey adli kusumuzun yanina gomdum. Kafesi simdi bom bos. Hayali gozumun onunde. Bazilariniz bir kus icin mi bunlar, delisin diyecektir. Belki de ben de derdim. Genelde 30 yil yasayan daha cok genc sayilacak bir yasta bize yedi yila yakin dostluk sevgi veren bir aile uyemizin bu hazin olumunu sizlerle paylasmak istedim.

Agaca dayanma kurur insana guvenme olur derdi annem. Elbette evlat acisi ile kiyaslanmaz ama oglunun kizinin aci haberini alan ana babayi boyle gunlerde daha iyi anliyorum. Bu hayvanla icimden bir seyler koptu gitti yine.

Dun 40-50 mil uzakta her cesit kus satan buyuk bir yere gittik. Adi Kus cenneti ve Amerikada en buyuk biziz diye de iddialilar. Hakikaten buyuk bir yer. Ama Florida gibi subtropical bolgede bundan daha buyuk dukkanlar olmamasi garip. Neyse oradaki papaganlara baktik belki biraz olsun teskin oluruz diye. Amacimiz yerine birini hemen koymak degil. Belki onlarca Super Sun Conure arasinda sanki Sunny'in yerine gecebilecek bir tane bile goremedik. Karim artik Sun Conure almam cunku onu her zaman Sunny ile karsilastirmak istemem diyor zaten. Asagida Sun Conure ne mene seydir diyen olursa baksin diye su linki vereyim.

http://www.bing.com/images/search?q=Sup ... &FORM=IGRE

Sunny ilk bastaki resimdekine benziyordu. Ama dedigim gibi onca (belki 30-40 tane vardi) Sun Conure arasinda kaybettigimiz Sunny'nin elini tutacak olanini goremedik.

Tenhalarda karim ve ben birbirimize gostermeden goz yasi akitmiyoruz desem yalan olur. Her seye oldugu gibi buna da alasacagiz. Allah baska keder vermesin ne yapalim diyorum. Bugun kafesini evin altindaki bodruma indirecegim. Gozum gormesin. Cok koydu bana. Hepinize sevdiklerinizle beraber uzun bir birliktelik dileyim de bu sozlerim Allahin gucune gitmesin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Eren Gumrukcuoglu
Posts: 199
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:20 am
Location: ve en sonunda Istanbul, TR
Contact:

Re: Kederliyim!

Post by Eren Gumrukcuoglu »

Basin sagolsun Cengiz abi. Can can'dir. Hele evcil hayvan insanin caninin icidir. Kolay atlatman dilegiyle.
Eren Gumrukcuoglu

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kederliyim!

Post by Cengiz Akgun »

Dostlar sag olsun. Senin nezdinde yazarak ya da icinden gecirerek acimi paylasanlara simdiden tesekkur ederim Eren.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Kederliyim!

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Abi gercekten zor bu isler, bir sure sonra cocugun gibi oluyor. Ben Istanbul da bekar yasarken (1995-1996) bir kara kedim vardi.Adini Biber koymustum. Elime dogmus gibiydi.Taa Bursa'dan alip getirmis 1 ay dogmasini beklemistim. Bebe iken koltuk altimda gogsumun ustunde uyurdu. 1 yasina gelince kisirlastirma ameliyati yaptir dediler. Goztepe'de evin arkasinda bir veteriner kliniginde cok narkoz vermisler masadan kalkamamisti.

Goztepe sahittir adamin dukkaninin tum camlarini indirdim, herifin yakasina yapistim elimden zor aldilar. Serefsiz O.C. bana "bir tane yavru veririz niye bu kadar uzatiyorsunuz" demisti. Herifin boynundaki morluklar 1-2 ay gecmemisti o kadar SIKMISIM. Allahtan karakolluk olmadik.

Allah zamansiz olum vermesin, hem ana baba hem evlat hemde evlat kadar sevilen hayvanlarimiz icin diyelim bari...
TRUST GALATASARAY
MGC

Nezih Gunal
Posts: 310
Joined: Fri Oct 25, 2002 8:54 am
Location: Long Beach, Ca. USA

Re: Kederliyim!

Post by Nezih Gunal »

Cengiz,
Allah sabır versin. Bizde de 3 köpek var. Aile fertleri gibi namussuzlar. Bundan evvel kaybettiğimiz Kuzu ve Pumpkin'in külleri evimizde. Onlardan ayrıldığımız günleri hiç unutumam.
Üzülmegi bırak , yasamaya bak.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Kederliyim!

Post by Kenan Atak »

Cengiz abi basin sagolsun. Bundan 6 sene evvel eski isimde calisanlar tavsan hediye etmisti. Hayvanla acaip icli disli olmustuk tatile gittigimde bir kiza bakmasi icin vermistim ama hayvan olmus gelince soylediler. Felaket kotu olmustum. Gene annemin muhabbet kuslari oldu hep ve kaybettiklerimizle yas tutmustuk. Burda simdi kendime alacagim bir tane. Hayvanlar insanlara huzur veriyorlar, ne yargilama var ne ince hesaplar. Gercek dost hepsi. Dun TV'de kopekbaliklari ile ilgili bir belgesel izliyordum, bu hayvanlarla temas kuran dalgiclar bile cok etkileniyorlardi hayvanin merakindan, dokunmaga olan ilgisinden ve zekasindan ki bahsettigim belki yeryuzunun en korkulan hayvani. Insan kadar lanet, pislik ve ebleh bir yaratik bu dunyaya gelmemistir bunu hayvanlari tandikca daha iyi goruyorum.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Kederliyim!

Post by Cengiz Akgun »

Babaannem iyilik yapacaksan hayvana yap derdi Kerem. Senin tavsan hikayeni hatirliyorum. Benim obur kusum oldugunde anlatmistin. Benim eski kus yasliliktan olmustu. 15 sene yasar dediler. Hakikaten 15 yasina girdikten iki ay sonra oldu. Islik sesini cok severdi. Olmeden bir aksam once o da boyle yavaslamisti. Karimin omzunda TV seyrediyordu. Nasil olduysa bir sarkici islikla sarkisinin arasinda bir yerde bir bolum gecti. Bizimkinde tik yoktu. Bunda bir hal var dedi karim. Ben de yok canim sana oyle geliyor, insanin bile her dakikasi her dakikasina uymuyor dedim. Bana isliga asla dayanamaz bu hayvan iyi degil dedi. Hakikaten ertesi gunu isten geldigimde kapiyi ve isigi actigimda, kafesinde hicbir kiprdama olmadiginda icim ciz etmisti. Kafesine gittigimde o da yerde sirt ustu yatiyordu. Vucudu katilasmisti. O malasef yalniz oldu ama hayatini yasamisti. Sunny'e yazik oldu. Sandy sebeb oldu.

Kuslar ilginc yaratiklar. Kolay kolay hasta olmazlar. Hastalik emaresi bas gosterdi mi genelde is isten gecmis oluyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply