G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Hasan Tezcan »

Yorumlarinizi bekliyorum. Sahsen Ali Durust ve Adnan Özturk'un gitmesini istemiyorum. Olumsuz olan Haldun Ustunel'in aday gösteriliyor olmasi. Hayirlisi diyelim.

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/g ... Q329218SXQ
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Ismail Gezer »

Rezalet!

Ali Dürüstü severim ve güvenirim, kalmalı!
Adnan Öztürk'ü sevmem, ama iş görüyordu, kalmalı!

Haldun Üstünel bu sefer kimleri evinden aldıracağını belirlemiş mi acaba?

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Hasan Tezcan »

Ali Durust gidici gibi me geliyor. UA GS'in AY'i olmaz umarim, ama gidisati begenmiyorum. Toplu ayrilmalara gebe bu secim. Zamanlama ve niyet acisindan buyuk talihsizlik. Rakiplerimizin, ve ebedi dost diye tanimlananlarin ekmegine yag surmus olacaklar.

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/g ... Q329298SXQ
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Ismail Gezer »

Aysalın adamı Tulum Bülent kravat takmış demek!

Bir zamanlar beyzbol sopası sallıyordu, artık medeni bir GS yöneticisi olmuş.

Aysal bu klübün geleceğini karatıyor ama gören kim!

GS'nin yıllar sonra doğru düzgün bir kadro kurmasında Aysalın doğru düzgün bir kadrosu olduğuna hiç ihtimal vermiyorum.

1 yıl sonra bu günlerde yine bir kongre yapılacak ve Aysal ardına teneke takılıp yollanacak! tabi o zamana kadar kovulmamış olursa!

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Olay tamamen duygusal.
Unal Aysal'in elinde ne kadarlik Galatasaray hissesi var bilen var mi ?

Yeni yonetim cok fazla bir muhalefet gormeden secilecektir. Ultraslan eski baskani da listede bilmem dikkat ettiniz mi ? Haldun keza yine oyle tamamen taraftara yonelik uyeler. Emir Sarigul ve Sedat Dogan aileden guclu cocuklar.

Eeee bir iki tane de hukukcu lazim, Helvaci iyi hukukcu degil mi ?

Tulun ve Ozturk kagitta yazmasada danismanlari yardimcilari olarak yakin cevrede olacaklardir.

Ali Durust Aysal'in karsisina asla dikilemez.Oyle bir gucu yok.Sirasini gununu bekleyecek. AA desen klup icinde herkesin sevdigi ama kimsenin istemedigi bir adam. Koylu, halk adami, minibuscu.self made milyonerlik iyi de bu iste tutmaz.

Twitter'dan aylavyuhocam yazan adami komita kabul etmez :)

Gelelim asil mevzuya, Fatih "o bizim elemanimiz Terim

2014-2015 sezonunda bu takimin TD'si olmayacak, belki baska bir cakma unvan verilir ama TD si olamaz.

Buna parasina iddiaya girebilirim burada.

Rakami siz belirleyin :)
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

ALTAYLI yazmis :)
Seversiniz sevmezsiniz ama bazi seyleri bilir..Bazen cok avam olabiliyor. Botoks motoks yakismamis. Son zamanlarda RTE yakalasi olmasi da cabasi.Benim takildigim konu BOLD ile yazili kisim.. Ali Durust'e secime girmesi icin buyuk bir telkin var, girerse kaybeder O da biliyor.

“Ünal Aysal, gerçekten uzaylı. Türkiye’nin gerçeklerini bilmiyor. Başka bir evrenden gelmiş gibi davranıyor. Kendine bağlı, eleştirmeyen ve onların borazanı olacak bir medya ve yönetim olsun istiyor. Biz o grupta değiliz elbet.”

* Takım şampiyon olmuş taraftar mutlu, camia mutlu ve daha yönetimin görev süresinin bitmesine bir yıl var. Başkan Ünal Aysal sizce neden böyle bir karar aldı?
- Bazılarına rahat batar. Galatasaray’da da bu durum var. Daha önce de oldu. UEFA’yı almışız, 4 yıl üst üste şampiyon olmuşuz, en büyük rakiple arayı kapanmayacak denilen bir biçimde açmışız, Süper Kupa gelmiş. G.Saray ne yaptı? Başkan Faruk Süren’i devirdi. Adam mecburen seçime gitti ve aday bile olmadı. O zamandan bu yana G.Saray ancak toparlandı ve şimdi yine işler iyi gidiyor gibi görünürken, F.Bahçe ile ara açılırken yine bir olağanüstü kongre kararı... Yine seçim ve ortalıkta dolaşan bir sürü abuk sabuk iddia, abuk sabuk isim... Aslında rahatsızlık zaten biliniyordu. Futbol takımının ve genelde kulübün yükünü taşıyan iki isim Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak rahatsızdı. Yönetimde bir iş yapanlar, bir de kulis yapanlar grubu vardı. Ali ile Abdurrahim bunun önüne geçilmesini ve yönetimin yeniden şekillenmesini söyleyip duruyorlardı zaten. Başkan da beklenen bu kararı aldı. Ama gördüğüm kadarıyla iş yapanları yönetimden çıkarıyor, kulis yapanları tutuyor.

‘BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETMEK İSTİYOR’

* Yönetim kurulunun son toplantısında ortak görüş; Ünal Aysal’ın kongre kararını zaten aldığı ve yaşananların formalite olduğu şeklinde. Şu anda yorum Ünal Aysal’ın kulübü tamamen ele geçirdiği ve kesinlikle yönetimde muhalefet istemediği yönünde. Siz aynı görüşü paylaşıyor musunuz?
- Bu da bilinen bir şeydi. Aysal, özellikle de Sedat Doğan’ın etkisiyle bu kararı aldı. Sedat sevdiğim bir kardeşimdir. Eşimin G.Saray’dan sınıf arkadaşıdır. Fakat bu kulübe sportif olarak bir şey verecek durumda değildir. Ama Aysal, nedense onun etkisinde kaldı. Adnan Öztürk de bir başka çıban başıydı bu konuda. Ünal Aysal, kendini güçlü gördü. Rakipsiz bir ortamda diktatoryal bir yönetim kurmak, G.Saray’ı babasının çiftliği gibi yönetmek istiyor. Yönetimden gidecek isimlere baktığım zaman şunu görüyorum. G.Saray’ın ananesini bilen, kulübün yapısını bilen, camia ile kulüp arasında köprü olan Ali Dürüst ve futbol takımının hamallığını yapan Abdurrahim gibi isimlerle ayrılıyor. Kulübü profesyonellerle yönetecekmiş... Şimdi bunun saçma olduğunu söylesem, ‘Kurumsallaşmaya karşı mısın?’ diyecekler. G.Saray zaten kurumdur. Kurumsallaşmaya ihtiyacı yoktur. Kurumu bir daha kurum mu yapacak Ünal Aysal? Galiba Aziz Yıldırım’ı örnek aldı. Koskoca G.Saray’ı malı zannetmeye başladı.

‘GALATASARAY ÜZERİNDEN PARA KAZANMADIM’

* Aysal ve ekibinin medya ilişkileri de farklı. Aynı F.Bahçe’de olduğu gibi kendi medyasını yaratmak istiyor. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Yani “ Ya bendensin ya da bertaraf olursun” demek istiyorlar.
- Aysal, gerçekten uzaylı. Türkiye’nin gerçeklerini bilmiyor. Başka bir evrenden gelmiş gibi davranıyor. Medyada G.Saray, tarihte ilk kez güçlü. Ama Aysal kendine bağlı, eleştirmeyen ve onların borazanı olacak bir medya ve yönetim olsun istiyor. Biz o grupta değiliz elbet. Benden nefret ediyor. Biliyorum. Çünkü doğruları söylüyorum. Bana kızgınlığı da çok umurumda değil. Ben onun gibi G.Saray üzerinden para kazanmadım. Gerçi bunu her yerde söyleyen ve Aysal’ı kulüpten büyük kazanç sağlamakla itham edip eleştiren Mehmet Helvacı’yı yönetimine alacakmış ama....

Tökezlerse Terim’e de tekmeyi vurur

* Sizce Ünal Aysal, Fatih Terim’in hep arkasında olur mu? Yoksa çoğunun dediği gibi bir gün sıra hocaya da gelecek mi? Bunu göze alabilir mi? Hoca, Dürüst ve Albayrak olmadan nasıl çalışır?
- Ünal Aysal kimsenin arkasında olmaz. Bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum. Başarılı yöneticiler, başarılı yöneticilerin arkasında olanlardır. Terim başarılı olduğu sürece Aysal ondan faydalanır. Tökezlediğinde Aysal da tekmeyi vurur. Aysal’ın kötü yöneticiliğinin göstergesi Ali ve Abdurrahim gibi iki önemli ve başarılı ismi harcamasında. Asıl onların arkasında olmalıydı Aysal.

* Terim 2 yıldır zaten huzurlu değildi. Ama bir şekilde sıkıntıları bir kenarda tuttu ve işine baktı. Hal böyleyken Terim’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?
- Terim’le ilgili hiçbir şey söyleyemem. Ne yapacağı belli olmaz. Büyük ihtimalle kalır. Terim’i idare etmek artık zor. 1996-00 arasındaki havaya girmiştir yine. Bulutların üzerindedir. Hakkı da vardır. Terim’in, Albayrak’tan rahatsız olduğu söyleniyordu. Ama Dürüst’le uyumludur. Terim de, Ali gibi G.Saray’ı iyi bilir, tanır. Giderse G.Saray ciddi sıkıntıya girer. Şimdi Terim’i profesyonel yöneticiye bağlayacağız falan derlerse, hır gür çıkar. Terim, G.Saray’ın seçilmiş yöneticilerine her zaman saygılıdır ama üzerine gelecek bir profesyonele saygı duymaz. Takmaz. Sallamaz. Ve bence artık o da bu işe profesyonel bakar. “Mourinho’ya 15 milyon Euro önermişsiniz. O zaman ben de 5 istiyorum artık” derse, kimse şaşmasın.

DÜRÜST İSTESE ÖYLE BİR DOKUNUR Kİ!

* Bir diğer sonuç da başkanın; Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ı yönetimde açıkça istemediği şeklinde. Bu iki yönetici, Fatih Terim ile yönetim arasında yastık görevi yapıyordu. Şimdi ne olacak? Terim sizce ne yapacak? Yeni yönetim ne yapmalı?
- Yeni yönetim için ortada dolaşan isimlere bakınca ürküyorum. Elbette Ali ve Abdurrahim olmayabilir. Ama onlar ayarında adamlar olmalı. Havalı civalı çocuklarla bu iş olmaz. UltrAslan temsilcisi yönetime girecekmiş. Komik. Başka isimler dolaşıyor. Onlar da komik. En azından Hakan Üstünberk gibi bir isim yeni yönetime alınmalı. İşi gücü iyi. Kulüpte çok iyi işler yaptı. Kimlikli, dirayetli bir isim. Basketbol şubesini yeniden yarattı. Sevilen bir G.Saraylı. Geleceğin başkanı. Ali Dürüst’ten oluşacak boşluğu Hakan Üstünberk doldurabilir. Ortalıkta gezen abuk sabuk isimler değil.

* Sizce Ünal Aysal 2 yıl üst üste gelen şampiyonluk, Drogba ve Sneijder transferleriyle dokunulmaz olduğunu düşünüyor olabilir mi?
- Tabii ki düşünüyor. Aslında Ali Dürüst istese öyle bir dokunur ki Aysal’ın feleği şaşar. Ama Ali efendi adamdır. Saygılı bir G.Saraylı’dır. Yapmaz. Ali Dürüst başkan adayı olsa, alır götürür.

GALATASARAY ZATEN KURUM

* Kurumsallaşmanın sancıları büyük. Profesyoneller iş başına geliyor. Ama çoğunun işinin ehli olmadığı, futboldan uzak olduğu biliniyor. Bir sürü aksaklık var. Yetki sorunu var. Ne yapılmalı?
- G.Saray zaten kurumdur. Türkiye’nin en köklü kurumudur. 532 senelik bir kurumu, ‘Kurumsallaştıracağım’ demek, abesle iştigaldir. Aysal, G.Saray’ı kurumsallaştıramaz. Aksine kurumsal kimliğine zarar verir. Borsa oyunları ile G.Saray yatırımcısını mağdur ederek, G.Saray’ın güvenilirliğini sarsarak mı G.Saray’ı kurum yapacak? Ünal Aysal, kendi şirketlerini bu yolla yönetebilir. Bir zamanların başbakanlarının yeğenleriyle işler kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kazıklayabilir. Ama bunu G.Saray’da yapmaya hakkı yok. Aysal, kulübe kendi getirdiği ve sözde kurumsallaşma adına yüzbinlerce lira maaş verdiği profesyonellerle bile uyumlu çalışamadı. Yönetimiyle bu profesyonelleri birlikte kullanamadı. O mu kurum yapacak G.Saray’ı? Yapılacak şey çok ama yapacak adam yok. Ali Dürüst, “Bu kurumsallaşma şekli bize uymadı ama bu kurumsallaşma şekli de G.Saray’a uymadı” dedi. Aynı görüşteyim. G.Saray’da olmaz. Burası ÜNİT holding değil, GALATASARAY. Buranın gelenekleri vardır, kendisi kurumdur zaten. G.Saray’ı kurumsallaştırmak, yüzüne botoks yaptırmaya benzemez.

SEVGİ FALAN ÇIKMAZ

* Son toplantıda üyeler yönetimde sevgisizliğin üst düzeyde olduğunu söylemiş. Eğer durum böyleyse, seçimde yarar olabilir mi? Yeni yönetimde sevgi tekrar ortaya çıkabilir mi?
- Evet sevgisizlik dışardan da görünüyor. Bölünmüş bir yönetim, iş yapanlar ve kulis yapanlar dediğim... Bir de mektepçiliği hortlatmak isteyenler var ki bunlar daha çok kulis yapanlar grubunda. Onları yönlendirenleri de biliyoruz. Bu anlayışla sevgi falan çıkmaz. G.Saray’da sevgi ortamının olduğu son yönetim, ki Halil Özer bunun canlı tanığıdır, Mehmet Cansun yönetimiydi. Sonra nur içinde yatsın Özhan Ağabeyimiz sevgisizliği getirdi. Hala sürüyor.

GALATASARAY ÇOK ÖNDE

* G.Saray her sene F.Bahçe ile yarışıyor. Hem sahada hem masa başında. Bu yarışta yönetimlerin rolü ne?
- Bu fikre katılmam. G.Saray, F.Bahçe ile yarışmıyor. F.Bahçe, G.Saray’la yarışıyor. G.Saray çok çok önde. Mesela bizim UEFA kupamızla yıllarca dalga geçtiler. Önemsizmiş gibi göstermeye kalkıştılar. Aynı kupada, üstelik de çok kolay rakiplere karşı yarı finale çıktılar, sevinçten çıldıracaklardı. G.Saray bir dünya kulübü. Avrupa’nın en büyüklerinden biri. Rakipleri ona yetişmeye çalışıyor. G.Saray da onların ekmeğine yağ sürüyor. Ne zaman arkadakilerle fark açılıyor, G.Saray farkı azaltsınlar diye yavaşlıyor.

BAŞBAKAN’IN EMEĞİ BÜYÜK

* Ünal Aysal, neden Abdurrahim Albayrak’tan yararlanamadı. Neden ona karşılar?
- Albayrak’ın Başbakan ve siyasetçilerle arasının iyi olması kulüp yöneticiliği için meziyet değil. Zaten Albayrak’ın kulüpteki meziyeti de bu değil. Başbakan Erdoğan da böyle şeylere iyi gözle bakmaz. Erdoğan, G.Saray’a çok destek verdi Özhan Başkan döneminden beri. Stadımızın yapılmasında Başbakan’ın emeği büyük. Biz, Ali Sami Yen’i verdik; o da bizim stadı yaptırdı. Sonuçta devlet kazandı ama G.Saray da kazandı. Başbakan Erdoğan bunu görüp yapacak cesaretteki tek adamdı siyasette. Bir de yolları yaptırsalar çok iyi olacak, o da ayrı.

F.BAHÇE SAĞOLSUN!

* G.Saray seçim kararı aldığı gece Alper’i kaybetti. Refleks gösteremediler. Bu işleri sadece profesyoneller yürütebilir mi?
- Allah biliyor ya, Alper Potuk’un G.Saray’a gelmemesine üzülmedim. İyi futbolcu ama o kadar para etmezdi. Karakterinde sorunlar olmalı ki, “G.Saray’a gelmek istiyorum” deyip, sonra “F.Bahçe’ye gitmek istiyorum” diyor. G.Saray’a gelip 2. bir Emre vakası olsa, ki asla o yetenekte değil, d aha mı iyi olurdu? Yerli futbolcularımız hakettiklerinden çok paralar alıyorlar. Alper kim ki, 15 milyon Euro bonservis ve yılda 3 milyon Euro para alacak? Melo’nun yarısı eder mi sizce? Bence gelmemesi gerçekten iyi oldu. F.Bahçe sağolsun G.Saray’ı bu büyük hatadan kurtardı.

ÇOCUK OYUNCAĞINA ÇEVİRMEK İSTİYOR

* Yeni yönetim için bir çok isim ortada dönüyor. Örneğin Oğuz Altay, Saffet Ulusoy ve Haldun Üstünel gibi. Yani tecrübe çok düşecek. Bu etkiler mi, sıkıntı yaratır mı?
- Çocuk oyuncağına çevrilmek isteniyor galiba. Sonuçlarını görürler. Ali olmasaydı, geçen 2 yılda neler olurdu; başkan farkında değil. İsimlere bakıyorum ve gülüyorum. Haldun iyi bir G.Saraylı. Elinden geleni yapar. Yeter mi? Yetmez. Saffet’i küçüklüğünden beri tanırız. Severiz. Tecrübe? Yok. Babası yardım eder. Oğuz Altay’ı hiç tanımıyorum. Murat Akdilek’in de adı geçiyor. Gelen bilgi, teklife pek sıcak bakmadığı yönünde. Ama belli olmaz. G.Saray’da yöneticilik koltuğu iyidir. Gazetelerde tebessüm ederken fotoğraflarınız çıkar. Meşhur olursunuz. Toplantılara gitmeniz bile şart değil. O yüzden herkes kabul edebilir.

GELENEKLERE GÖRE 1 YIL

* Yeni seçilecek yönetim süresi de tartışılıyor. Size göre 3 yıllığına mı seçilecekler, 1 yıllığına mı?
- Eski tüzükte çok açık biçimde kalan süreyi tamamlayacağı belirtiliyordu. Yani yönetimin kalan süresi 1 yıl ise yönetim 1 yıllığına seçilirdi. Örneği benim 2. başkanlık yaptığım 2001’de var. Yeni tüzükte açıklık yok. Açıklık olmayınca başvurulacak yer geleneklerdir. Gelenek açık. Kalan süre tamamlanır. 1 yıllığına seçilmeliler. Aski ayıptır. Çirkin bir alışkanlığın başlamasına neden olur. Şampiyon olan başkan güçlüyken seçime gider, bir 3 yıl daha kazanır. Bunlar G.Saray metodları değildir. Aziz Yıldırım tarzıdır.

HADLERİNİ BİLDİRMEDİ

* Son gelişmelerde en çok konuşulan isim Sedat Doğan. Sizce Sedat Doğan bu seçim kararında etkili olabilir mi?
- Sedat’ın yaptığı muzırlıkları biliyorum. Seçim kararında o etkili değildir. Ali ve Abdurrahim değişiklik istiyordu. Sedat’ın etkisi Ali ve Abdurrahim’in, Aysal tarafından taca çıkarılmasında olmuştur. Dürüst’ün en büyük hatası, yumuşak kişiliği. Bazılarına hadlerini bildirmeliydi. Kibarlığından yapmadı. Sedat, “Ünal Amca” dediği Aysal’ın yeni isimler belirlemesinde etkili olmuştur. Millet, Sedat’ın babasına, sevgili İzzettin Doğan’a saygısından, Sedat’ı kırmıyordu.
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Adnan OZTURK'te konusmus.

http://skorer.milliyet.com.tr/buyuk-gem ... efault.htm

- Seçime sadece siz karşı çıktınız neden?

Bu ortamda ve bu zamanda kulübü seçim ortamına sokmayı, en nazik ifade ile gereksiz ve mantıksız buluyorum. Buna da hem Sayın Ünal Aysal’a hem de yönetim kurulundaki arkadaşlara net şekilde ifade ettim. Başkan dahil her yönetim kurulu üyesinin sıkıntıları ve anlaşmazlıkları olabilir. Bu da son derece doğaldır. Fikirlerin ayrı ve değişik olması, iyi yönetilebilirse, yapıya enerji katar. Ancak kişisel sıkıntılar ve dertler, yapıya zarar verecek eylem ve söylemlere dönüşürse bu profesyonelce ve şık olmaz. Şu anda bizim yaptığımız bu. Umarım sonu iyi olur.

‘Politik hesap, çekişme var’

- Kurumsallaşmaya karşı mısınız?
Kulübün yeniden organizasyonu için kalktım 3 sene önce başkan adayı oldum. Kurumsallaşmaya sonuna kadar evet derim. Ancak, kurumsallaşma kisvesi altında, kulüpte hizipleşme ve kutuplaşma, yanında saygısızlık ortamı yaratmayı kabul edemem. Galatasaray’da sorun kurumsallaşmaya karşı olanlar ile evetçiler arasında değildi. Kurumsallaşmanın üzerinden kutuplaşma yaratıp, iktidar hırsını tatmin eden yöneticilerin başkanı yanlış yönlendirmelerinin sonucu buraya gelindi.

Gençliklerine veriyorum ama umarım yaptıkları hatalardan ders alırlar. Büyük gemiler denizde tamir edilir, yap boz ile bu işler olmaz. Sportif olarak özellikle futbolda son derece başarılı olduk. 2. şampiyonluğun kazandırdığı ivmeyi bu seçim kararı ile heba ettik.

Benim fikrim, özellikle futbolda gelen sportif başarı ve camianın sinerjisi ile Galatasaray’ın yapısal sorunlarının, son senede çözülmesi idi. Kişisel sorunların bu denklemde zerre kadar yeri yoktur. Bundan dolayı bu seçime karşı çıktım. En son yapmamız gereken şey politik hesap ve çekişme idi ve biz bunu yaptık.

- Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Yazılı, yazısız geleneklere ve kültüre, prensiplere çok önem veriyorum. Gerçek hazinemiz bunlardır. Yenilenme ve modernleşmeye bunlar engel değil, tam tersine avantaj ve güçtür. Özellikle bizim camiamızda. Hafta sonu düşünüp karar vereceğim. O zamana kadar resim netleşir. Kararda en önemli etken tabii ki seçimin kaç sene için yapılacağı.
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Hareketli saatler yasaniyor.
Adnan OZTURK buyuk baski altinda, AYSAL'in karsisina bir aday cikaracaklar sanki...
TRUST GALATASARAY
MGC

Efe Tuncel
Posts: 173
Joined: Fri Nov 05, 2010 2:06 am

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Efe Tuncel »

Bence hayirli bir karar olmus.
Aysal'in istifa etmesini istiyordum zaten, %50 ihtimal aday dahi olmayacagini dusunuyorum.
Bir kere adamin oyle bir ihtirasi yok, olsa da enerjisi yok.

baskan Galatasaray icin full time mesai harcamiyor. Daha once hic boyle bir durum gormemistim.
Sonra, akil hocasi diye etrafina topladigi adamlar soldan saga; MLB stari Tulun, atmasyoncu gasteci Seten, Ultraslan koordinatoru! (ne demekse...) title i tasiyan bir adam oglu ve onun bunun coluk cocugu.

Fener'in sike naneleri bir anda ortaya sacilmamis olsa, Mehmet Ali Aydinlar TFF baskani olsa, Yeter Demiroren Bjk baskani olsa, Trabzon sike bokuna dagilmamis olsa, ve en onemlisi kulup tarihinin en basarisiz sezonunu yasayip Terim Albayrak gibi adamlar kosulsuz bir bicimde geri gelmemis olsalar su an cok farkli bir durumda olurduk.
Yani bence konjonkturde taslar yerinden oynamis olmasaydi bence %1 ihtimal bile basarili olamazdi.
Last edited by Efe Tuncel on Sat May 25, 2013 1:35 am, edited 1 time in total.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Cengiz Akgun »

Eger Ultra Zarazingo adi altinda biri yonetime girerse GS klubu bitmis demektir. Fatih Altay'li Unal Aysal'a dusman olmussa isler aslinda iyi gidiyor demektir. Abdurrahim tekrar secilmeli. Yavan olmasina yavan ama Moserlere panzehir. Terim'e oldugundan daha fazla kiymet verilmemesi de bence iyiye emaret.

Ultra Zarazingo'ya gelince. Artik elzem oldu soylemek lazim. Simdi rahmetli olmus ama hakkinda duyduklarim ve gorduklerim insana parmak isirtacak bir Alparslan vardi bunlarin basina gecen. Su testiside su yolunda kirildi zaten. Simdi bu tip adamlar yonetim kuruluna girerse GS da is bitmis demektir. Bunu boylece bilin. Onun icin Aziz Yildirim'in Genc FB'ler ile ugrasmasini anliyorum. Aysal boyle bir sacmaliga imza atarsa zaten yatacak yeri kalmaz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ben de Rahmetli Alpaslan Dikmen'i gormedim bilmem ama Bursa'da esi ve cocuklari ile trafik kazasinda hayatini kaybettigini biliyorum.

Su testisi yorumun yanlis olmus abi. Hatalari sevaplari vardir , degerlendirmeyi biz yapamiyoruz.

Ultraslan olusumu iyidir kotudur bilmem, ama 70lerde kapalinin ortasindaki kucuk bir grup insandan milyonlarin sevgilisi bir spor klubu haline gelmemizin en onemli nedenidir bu insanlar.

Iclerinde issiz gucsuz egitimsiz olanlarin oldugunu bende biliyorum, ancak iclerinde doktor avukat muhendis ve profesyonel yoneticilerin sayisini bilsen inan cok sasirirsin.

Uni orgutlenmesi kemik bir kitle olusturdu.

AYSAL kendi ordusunu kontrol altina almak istiyor. Bir takim odunlerle bunu yapiyorsa sonu AY ve GFB gibi olur.

Son Karabuk macinda GFB bir bildiri yayinlayip deplesmana bu maca gitmeyip protesto ettiklerini acikladilar. Ancak kazin ayagi oyle degildi, biletleri klup aldi ve akli basinda (Allahim nasil bir cumle ise bu :D ) durumun oyle olmadigini cok iyi biliyordu. FB taraftari bunlari sevmiyor ve disliyor, bir avuc capulcu gozu ile bakiyor.

Sayi arttikca kontrolu saglayamazsin.

AYSAL icin onemli olan storedan alisveris yapan, kombine yada mac gunu bilet alan taraftar.

AYSAL tamamen bir ingiliz yonetim kurulu baskani gibi davraniyor.

Tepkilere bagli olarak Oguz Altay'i almayabilir. Bizde anane diye bir sey var, dinazorlar karsi cikar :D
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Cengiz Akgun »

Buradan yani Aylan beyin onculugu ile toplanan parayi hic edip Deportiva macina giden, babasinin evden attigi arkadaslarinin yanina sigindigi soylenen adamin (benle tanistiginda elinde sahte bir basin karti ile fotograf makinasi olan bir adamdi) ev ve araba sahibi olan adamdan bahsediyoruz. Bunlari Ultra Zarazingo olarak beslenirken yapti. Su testisi demem onadir. Bunlar bedava bilet el altindan verilen sermaye ile GS atkisi formasi ile beslendiler. Besleyenlerde yoneticiler. Bu asalaklar her klupte olustu. Sonra basa bela.oldu derken bak simdi yonetim kurulunda soz sahibi yspscaklar. Benim bildigim Inan Kirac buna musade etmez ve etmemelide.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Kim bu ya simdi merak ettim :D
TRUST GALATASARAY
MGC

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Ismail Gezer »

A.Öztürk ağzına geleni söylemiş. Bundan sonra Aysalla çalışmam mümkün değil, demiş. Muhtemelen dahada ağır laflar etmiştir.

Haznedaroğlu ve Öztürk'e bakınca bu adamlar iki yıl nasıl bir arada kalıp klubü yönetti şaşırmamak elde değil.

Dedikodular vardı. Evet yönetimin değişmesi, iyi de olabilirdi ama vakit bu vakit mi? Takımı kur, ver hocanın eline sonra dönün kendi dertlerinizle uğraşın! Transfer edilebilecek bir tane yerli oyuncu vardı, onuda en önemli rakibine kaptırdın! Bu beceriksizliğin bir sorumlusu olsa gerek...!

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: G.Saray seçim tarihini duyurdu...

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Adnan Ozturk'e yogun bir baski var su an...

Rus ruleti gibi, dolu mermiye denk gelirse biter.

Aday olabilir...

Son saniye edit..

Radyospor'a aday olmayacagim demis. Destekledigi biri olacak. Nurtopu gibi bir adayimiz olacak.

Yada

Pazarlik yapildi, AYSAL'in eli cok guclu...
TRUST GALATASARAY
MGC

Post Reply