CL 6. mac: G.Saray Juventus 1-0 (Snijder)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote:Soruna cevabim cok kisa ve net olacak...Juventus macini neden dusunuyor, RM macini almaya baksin, kendisini daha iyi duruma sokmus olur, ama ezik oldugu icin Juventus macina bel baglamis simdiden. Onu da alamaz bu anlayis ile. GS'i deneme tahtasi yapti...yaziklar olsun sana Tugay.

Ayni frekansta degiliz. SOrumun cevabi bu olamaz. Ben sana groupta birinciligi pratik olarak garantilemis RM mi GS'in rakibi yoksa Juventus mu dedim ikinci tura cikma konusunda. Ustelik gelecek mac da Juventus ile. Juventusu yenemezsen ikinci turu unut. RM yensen bile yetmez ayni milli takimin durumu gibi direkten donersin. Juventus RM maclarini bitirdi. Onundeki iki maci almak icin oynayacak. Adamda yen Juventusu al eline direksiyonu onlar dusunsunler demis. RM maci formalite maci GS icin. O gun geldiginde isler bitmis olacak buyuk bir ihtimal ile. Juventus maci su anda en kritik mac. Ne diye alip basini gitmis RM isin icine sokuyorsun anlamis degilim. Yen Juventusu eger san ve serefin icinse RM de yen.

Kondisyon sorunun ve sakatliklar durumunun sorumlusu Mancini ekibi degil. Takimi sezon basinda Terim ve ekibi hazirladi ve Ekimin basinda sepetlendiler. Bugune kadar kondisyon depolamamis ve yanlis calistirilmis bir takimin vebalini Mancini ve ekibinden soramazsin. Ikinci yari icin ara verildiginde Mancini ancak ikinci devre icin sorumluluk alir. O zaman ona sorarlar madem kondisyonlari bozuktu sen ne yaptin diye sorarsin o zaman hala ikinci yarida bu sekilde oynarlarsa.
Hasan Tezcan wrote:Transfere az kaldi arkadaslar, gelin görun hazirlanacak cöplugu. Yeni bir Rijkaard dönemi ile karsi karsiyayiz...simdi cikip bazilariniz 'bu zihniyet ile olacagi o' ve 'FT'in cöplugune ne demeli' diyecek ve kararlarin arkasinda sonuna kadar duracak.

FT'in cöplugu ile 2 sene ust uste sampiyonluk SL de ceyrek final yasadik, sahada huzur vardi.

Simdi herkes kendi kabuguna cekilmis, ben ise patir patir yaziyorum.
Transferler yapildiginda konusmak lazim. Ne alindi ne verildi gormeden simdiden Mancini'yi karalamanin bir anlami yok. Ilk sene sampiyonluk az daha playoff'da FB'ye gidiyordu. SS korku daglari bekledi 0-0'a var gucleri ile yatildi. Gecen sene ise bu zamanlar yine SL ayni kaos'u yasiyorduk. Ilk uc mac kaybedilmis ben de acmis agzimi yaziyordum. Drogba ve Snijder alindi ki bunlara Terim efendinin karsi ciktigi soyleniyor. Bu sayede ikinci turda bir tur atladik deniyorsa da Terim umulmadik bir sekilde son uc maci kazanip ikinci tura cikmasi ile moral geldi. Duzluge cikildi. Bunu kabul ediyorum. Ama GS iki senedir dogru duzgun oynamiyordu. FB'nin icine dustugu koas ile lig alindi. Terim ile bu sene ilk dort mac oynandi. Hangi macta bu takim iyi idi de simdi kotu oldu. BJK kendi seyircisi ile ayagina kursun sikmasa o mactada geriden gelinip mac alinamazdi. Takim Hasan Sas ve Davala'nin elinde yerlerde surunuyordu. Nitekim RM'den alti tane de afiyetle yedi. Sen elbette istedigini yaz. Yalniz Terim'in gunahlarini Mancini uzerinden temizleme. Mancini daha geleli bir ay ancak oldu. Elinde bunlar var ona gore bir seyler yapmaya calisiyor.


Bu arada Umut'u Burak yuzunden harcamasina ben de icerlemeye basladim. Dun Burak yerine Umut'la baslasa idi belki sonuc baska olabilirdi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Hasan Tezcan »

Cengiz Akgun wrote:Ayni frekansta degiliz. SOrumun cevabi bu olamaz. Ben sana groupta birinciligi pratik olarak garantilemis RM mi GS'in rakibi yoksa Juventus mu dedim ikinci tura cikma konusunda. Ustelik gelecek mac da Juventus ile. Juventusu yenemezsen ikinci turu unut. RM yensen bile yetmez ayni milli takimin durumu gibi direkten donersin. Juventus RM maclarini bitirdi. Onundeki iki maci almak icin oynayacak. Adamda yen Juventusu al eline direksiyonu onlar dusunsunler demis. RM maci formalite maci GS icin. O gun geldiginde isler bitmis olacak buyuk bir ihtimal ile. Juventus maci su anda en kritik mac. Ne diye alip basini gitmis RM isin icine sokuyorsun anlamis degilim. Yen Juventusu eger san ve serefin icinse RM de yen.
Frekansi anlamam da yanlisin var Cengiz abi, önumuzde ki mac RM ile, 27/11...bunu bilmiyor olamaz.
Kondisyon sorunun ve sakatliklar durumunun sorumlusu Mancini ekibi degil. Takimi sezon basinda Terim ve ekibi hazirladi ve Ekimin basinda sepetlendiler. Bugune kadar kondisyon depolamamis ve yanlis calistirilmis bir takimin vebalini Mancini ve ekibinden soramazsin.
Zamaninda yaptigim icin biliyorum, yanlis yuklenmenin neler getirebilecegini. Son derece fit olabilirsin ama vucudun hazir degilse bazi yuklenmeler bu tarz sakatliklara sebep verebilir. Adamlar geldigin Scott Piri'ye yuklendiler, ama adamin vardi bir bildigi, ne de olsa bu isin egitimini almis bir insan. Neymis efendim, ben maraton'a calismiyorum, veya atletizm ile ugrasmiyorum...DRogba'nin agzindan...tabii sen daha iyi bilirsin kardesim.
Ikinci yari icin ara verildiginde Mancini ancak ikinci devre icin sorumluluk alir. O zaman ona sorarlar madem kondisyonlari bozuktu sen ne yaptin diye sorarsin o zaman hala ikinci yarida bu sekilde oynarlarsa.


GS'in kondisyonu iyiydi. Desenformasyon ilk geldigi gunden itibaren tezgahlanmaya basladi yönetim ve kendisi tarafindan.
Transferler yapildiginda konusmak lazim. Ne alindi ne verildi gormeden simdiden Mancini'yi karalamanin bir anlami yok. Ilk sene sampiyonluk az daha playoff'da FB'ye gidiyordu. SS korku daglari bekledi 0-0'a var gucleri ile yatildi. Gecen sene ise bu zamanlar yine SL ayni kaos'u yasiyorduk. Ilk uc mac kaybedilmis ben de acmis agzimi yaziyordum. Drogba ve Snijder alindi ki bunlara Terim efendinin karsi ciktigi soyleniyor. Bu sayede ikinci turda bir tur atladik deniyorsa da Terim umulmadik bir sekilde son uc maci kazanip ikinci tura cikmasi ile moral geldi. Duzluge cikildi. Bunu kabul ediyorum. Ama GS iki senedir dogru duzgun oynamiyordu.


Sizler gibi bende neticeye bakiyorum, nasil oldu, bilmem ne, acikcasi umurumda degil, cunku nasildiyi hatirliyorum daha cok, Rijkaard sonra birakilan enkazi. Transfer yapacaklar, bu kesin, tahta bacaklar diyarindan agirlikli olarak. Yerli oyuncu hususunda da sacmaliklar bekliyorum.
FB'nin icine dustugu koas ile lig alindi. Terim ile bu sene ilk dort mac oynandi. Hangi macta bu takim iyi idi de simdi kotu oldu.
Kaos TFF kaynakli, baska kaos aklima gelmiyor...playoff kaosu var, Kadiköy maceralari, adamlar GS'i yenmeyi neredeyse unutmusken simdi ise 5-6 fakli galibiyet bekliyorlar. Rakiplerimiz arslanlar gibi basip puan aliyorlar. Yirtinircasina defans yapan kendine göre dengeli takim her mac gol yiyor. Yabancilar almis basini gidiyor sahada. Bana kimse cikip yabancilarda bir gelisme oldu demesin, hepsinde bir dusus var su an.
BJK kendi seyircisi ile ayagina kursun sikmasa o mactada geriden gelinip mac alinamazdi.
Yok olmadi iste, GS o macta BJK'i surklase etti Cengiz abi. Maci tekrar izle.
Takim Hasan Sas ve Davala'nin elinde yerlerde surunuyordu. Nitekim RM'den alti tane de afiyetle yedi.
1-6 lik maci 0:1 maca tercih ederim, bilmem anlatabiliyormuyum. Adam 2. yaridan bahsediyor, neymis efendim gol pozisyonu vermemis mis...hadi be sende.
Sen elbette istedigini yaz. Yalniz Terim'in gunahlarini Mancini uzerinden temizleme. Mancini daha geleli bir ay ancak oldu. Elinde bunlar var ona gore bir seyler yapmaya calisiyor
Gördugumu yaziyorum, takimi iyi oynatsin onu da yazarim.
Bu arada Umut'u Burak yuzunden harcamasina ben de icerlemeye basladim. Dun Burak yerine Umut'la baslasa idi belki sonuc baska olabilirdi.
Butun takim suursuz, en cok Umut suursuz, ne yapacak...aslinda ikisi de sasirmis, kanat oyuncu oynuyor, kanat oyunu oynamadan.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote: Frekansi anlamam da yanlisin var Cengiz abi, önumuzde ki mac RM ile, 27/11...bunu bilmiyor olamaz.
Bu da benim yanlisim. Ilk mac RM idi. Sanki sira ile geri gidiliyor sanmistim. RM, Juventus, Kopenhag ve Kopenhag, Juventus, RM oluyor saniyordum. Mancini RM de yenmeye calissin elbette. Ama elindeki bu adamlarla Madrid'de bunun olmayacagini biliyor. Hic saymamis bile. Hadi bakalim bizim soparlar yuzunu guldursunler eger guldurebilirlerse hem onun hem de taraftarin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Hasan Tezcan »

Cengiz abi adam ezik, bana sorarsan Drogba ve Sniejder de takimi hor göruyor, gereken saygiyi göstermiyor. Buna önumuzde ki maclarda aciklik getirecegim, veya sizler bizzat göreceksiniz.

Hafta sonu önemli bir mac var, Manchini icin önemli bir sinav olacak. 3 ön libero ile, Burak ile Umut kanatlar da ve Drogba ilerde oynatmaz umarim, ama ders almiyor iste. Yabanci hakkini kötu kullanacagina emin gözle bakiyorum...adama inancim bu kadar malesef.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cemal Savas

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Cemal Savas »

Maci bastan sona izledim. Kotu oynadik mac boyunca. Rakip zayif denmis. Bu takim Juve ile berabere kaldi. Bu maci berabere bitirmekle yenilmek arasinda pek fark yok. Son macta Juve'yi yenmek zorundasin her iki durumdada. Maci kazansak beraberlik yetiyordu ama olmadi. Manciniye olan dusmanlik yonetime olan gicikliginizdan kaynaklandigini dusunuyorum. FT yollandiktan sonra kim gelse agziyla kus tutsa elestirilecekti. Adamin kariyerini FT ile kiyaslamak bana samimi gelmiyor. Bu adam ezikse FT ne ? Burada FT ile sorunum oldugu anlamina gelmesin. Alinmis bir karar var. Su durumda geriye donus mumkun degil. Ben GS taraftariyim. Her sartta basari isterim. Basta FT olmus, Mancini olmus beni etkilemez. Profosyonel kuruluslardan soz ediyorsak, evet vefa Istanbulda bir semtin adidir !

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Hasan Tezcan »

Nasil daha kariyerli aciklarmisin ? Machini GS'da devamliligin sembolu mu, oyuncu malzemesinin TDmu ? Sence kim gelmeliydi...benim adayim Senol Gunes di. Kurumsal Aysal Sneijder, Drogba ve Manchini transferleri ile bir fantazi yasiyor, ciddiyim :-) ...ama esek yine esektir.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cemal Savas

Re: CL 4. Kopenhavn 1:0 G.Saray

Post by Cemal Savas »

Nasil daha kariyerli aciklarmisin ?
Interle 3 Italya sampiyonligi, M.City'de bir PL sampiyonlugu. Sence FT, bu takimlarda gorev yapabilirmi? Futbolculara kendine ozgu ile gaz vermek ancak Turkiyede isler. Bu yuzden disarida basarili olabilecegine inanmiyorum. Burada FT dusmani durumuna dusmek istemem ama Manciniyi FT ile karsilastirmak bence abes.
Machini GS'da devamliligin sembolu mu, oyuncu malzemesinin TDmu ?
Takimda devamliligi sagliyabilmesi icin kafasindaki futbol anlayisina uyan futbolculari olmasi lazim. Arayis icinde. Sistemsiz ligimize bir tutarlilik, sistem getirebilmek icin 5-6 hafta yetmez. Sorunda burada zaten. Yabanci hocadan bir kac ay icinde tas gibi takim yaratmasini bekliyoruz. Piontek sistem olusturmaya calisirken gonderildi. Sozunuzu ettiginiz Senol Gunesin Milli takimi bir bakima onun eseriydi. Sonu gorevine son verilerek sonuclandi.

Sence kim gelmeliydi...benim adayim Senol Gunes di
Bizde basarili olabilecegine inanmiyorum. FT'yi ona tercih ederim. GS'de TDlik Trabzon'a benzemez. Beklentiler cok farkli. Ben bir Alman hoca getirilmesini isterdim. FT'ye kizarken Lucenin gonderilis seklinide hatirlamali. Adam FT'nin ust uste 4 sene sampiyon oldugu kadro ile Avrupada basaramadigini Luce dagilmis kadro ile basarmisti. Kisisel gorusum FT den daha basarili bir hocaydi. Turkiyede isler boyle. Sonrada kalici basari bekleniyor.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray Bugun TSI 21:45

Post by Cengiz Akgun »

Umit yok ama olsun. Umit derken Umit Karan degil. Hatirlarsiniz Lucescu zamaninda Barcelonaya Ispanyada takip durumu ilk yarida 2-0 yapmisti. Gerci mac 2-2 bitti idi. Belki Umut var ya diyeceksiniz ama Davala'nin dedigi gibi bu halleri ile cacik olmaz.

Makarnaci guvenim tam demis.

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... oplay=true
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Efe Tuncel
Posts: 173
Joined: Fri Nov 05, 2010 2:06 am

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray Bugun TSI 21:45

Post by Efe Tuncel »

Bu Umut'u cok seviyorum ya, cok seviyorum!!

Efe Tuncel
Posts: 173
Joined: Fri Nov 05, 2010 2:06 am

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Efe Tuncel »

Herseyde 1 hayir vardir derler.
Demekki Eray'in o yedigi salak golde de boyle bir hayir varmis.
Yemeseydik, 7 kisi kalsalar da gol atamazdik.
Simdi ise 2.yi de atabilecegimize inaniyorum, sans aslanlarla olsun!

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Cengiz Akgun »

Kopenhag 1-0 Juventus onunde yenik. Aptalca bir penalti yaptirdilar. Juventus'un Burak Yilmaz'i Vidal Sassun penaltiyi atti. Bizim Burak cok ugrasmamis bu herifi taklit etmek icon cok ugrasmamis. Biraz uzunu bu dalyapragin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Hasan Tezcan »

Macin sonucu ne olursa olsun, degerlendirmesini söyle yapalim..."GS futbol oynamayi unutmus".
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Efe Tuncel
Posts: 173
Joined: Fri Nov 05, 2010 2:06 am

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Efe Tuncel »

Kadro planlamamiz ve hocamizin yaklasimi muthis vallahi.
Macin basindan beri sol beksiz oynuyoruz, 30 Milyon Euro'ya mal olan adam yedek cunku hep sakat, yildiz diye aldigimiz Drogba prim pazarligi yapmasini biliyor ama sene basindan beri takimi 1 kisi eksik oynatiyor.
Allah sonumuzu hayretsin ama bu sene daha cok uzuluruz gibi gozukuyor.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Hasan Tezcan »

Allahtan yayini kaldirdilar, 3. golu görmedim. Rakip yedekleri ile cikmis, 10 kisi oynuyor, oynanan oyunu siz yorumlayin artik. Ayrica bu oyun ile Juve'yi yenecegine inaniyormusunuz gercekten. Takim ne hale gelmis...lig maci boykotum devam edecek, ruh halim icin bunu yapmam gerekiyor, GS artik bana haram.

...hadi bana musade
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: CL 5. mac: Real Madrid G.Saray 1-1 (Umut)

Post by Mert Tokman »

Efe Tuncel wrote: Simdi ise 2.yi de atabilecegimize inaniyorum, sans aslanlarla olsun!
Efe - senin gibi takim da inandi galiba ve sonumuz kotu oldu :oops:

Ilk 35 dakika yaptiklari gibi savunma da konsantrasyonu elden birakmadan oynasalar belki bir beraberlik cikardi ama 10 kisi kalmis takima karsi acilinca adamlar affetmedi. RM'ye acik alan birakirsan cezasini keserler - 10 degil 9 kisi bile kalsalardi yine yenilirdi GS.
Last edited by Mert Tokman on Thu Nov 28, 2013 12:46 am, edited 1 time in total.

Post Reply