Şike Operasyonu

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: Şike Operasyonu

Post by Mehmet Marsan »

Inanilacak gibi degil. Tupcu ve has adami TFF sozcusu prof Dr Mete abi Baska isleri yokmus gibi Fener'i koruyorlar. Herkezin saygi ile bahsettigi Mete Duren tupcu UEFA ya sahte belge yollarken neredeydi acaba.

Beni en cok kizdiran Aziz beyin secimleri cogunlukla kazanmasi idi. FB camiasi yok Hocanin isidir, yok helicopter ihalesi, yok GS lobisi diyerek inkar icinde adami tekrar sectiler. Adamlarda ne mide varmis.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Şike Operasyonu

Post by Cengiz Akgun »

Aziz tekrar esek damina girecekmis. Ama onu simdi kurtarmaya kalkarlar. Bence futboldan men edilsin yeter. Hapiste kalip ne olacak? Yine bayilip ayilacak. Karari tanimiyorum filan demis. Istermisin simdi Fransa'ya iltica etsin. Oradaymis zaten. Yine cok acikli bir aciklama yapmis. Duyan da o dinlemelerde o laflari soyleyen o degilmis o pazarliklari yapan baskasiymis filan sanacak. Iftira kurbani garibim. FB'li andavallilari kandirir yine. Onlara mustehaktir Aziz gibileri.

Bu arada aklima geldi. Yine sagda solda da gordum. Deniz Baykal tuzaga dusuruldu ve bu adama yazik oldu filan gibi laflar. Ayni bu Aziz'in hikayesi. Herif kendi ayagi ile evli ve coluk cocuk babasi iken yine evli (cocugu filan vardir herhalde) ve senelerce sekreterligini yapmis ve duzdugu icin milletvekili cikartirdigi kari ile is tutarken videosu cekilmis. Bunun neresi tuzak be. Evet olayi siyasi anlamda kullandilar ama olay herkesin ve bu herifi bilenlerin bildigi ama ispat edemedigi bir olay. Adami alir icirirsin ya da ictigine uyutucu filan katarsin ondan sonra bu herifi ajan filmlerinde oldugu gibi bir kari ile yari ciplak fotografini cekersin (ya da videosu fark etmez) o zaman tuzak olur. Bakin suna da raziyim. Adamin pesine dayanilmaz guzellik ve cekicilikte bir kadin takarsin, bastan cikarir ondan sonra da bu video ve resimlerle santaj yaparsin. Adi yine belki tuzak olur. Aslinda hakikaten karakterli biri ise bu oyuna da gelmez. Ama iste insan hali herkezin bir zayif tarafi olur, yani tuzak denilecek su goturur bir yani olur. Baykal ve obur MHP'li pezevenklerin itirazi nerededir. Ben anlamis degilim. Ulan sen milletvekilligine soyunuyorsun (tesbih de hata olmaz). Bu benim kisisel hayatim deme curetini nerden buluyorsun. Bu seninle karin arasindaki bir mesele degil ki. Sen devlet mekaznizmasinda olursa bir gun basbakan bile olacak bir adamsin Senin boyle bok yiyip santaj yapilacak islerde bir isin olabilir mi? Gecisindeki degil senin milletvekilligi surecinde yaptigin isten bahsediyoruz burada. Hala utanmadan milletvekili birader. Baska Dunyanin neresinde olsa olsun yuzu kizarir istifa etmez ise once partiden atilir arkasindan da parlementodan atilmasi gerekir. aEvvelsi gun cikmis. Hala kasetti cemeatti oyundu kumpasti diye demec veriyor ve bu herifi hala programa cikariyorlar. Insan olanin akli mantigi almamali ama hala ortada bir suru yalak ozel hayati filan diye sacmaliyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Şike Operasyonu

Post by Hasan Tezcan »

AY'i yurt disinda, dönecegim demis, döner ve bir yere sokmazlar. Mevzu gunlerdir tartisilir, tursusunu cikartirlar...size söyleyeyim bir yolunu bulup baskanliktan da uzaklasmaz...uzaktan kumanda ile kulubu yönetir. TFF...federasyon tum kuluplerin, ulkenin federasyonu degil mi, nasil bu kadar yanli davranabilir, ben buna anlam veremiyorum...derhal istifa etmeleri gerekirdi. Göstere göstere yaptilar herseyi, ama bu gucu onlara GS ve diger kulupler verdi (GS hayir oyu bile vermedi secimlerde bildigim kadariyla, katilmadi sadece), BJK FB degil (adam hizini alamadi 'Hz.Ömer'in cözemeyecegi sorunu biz cözduk' dedi)...bunu anlatmak istedim, ama siz kurumsal Aysal'a sadik kaldiniz. GS önculuk yapacagina suc ortagi oldu benim gözumde. Bugun bile, ben GS baskani olsam, durum degerlendirmesi yapip, hamlemi yapardim. Balls ve iyi niyet lazim, fedarkarlik lazim, ama bizim baskanin karakterine zit bir durus olurdu :-) Kurumsallik masali anlatirken, turk futbolun ne yuce kurumu elden gitti. Gercekten GS'a yakismiyorlar.

FT'e ders verdi bu yönetim ustelik, bunu kendime yediremiyorum, neymis efendim GS'in geleneklerine aykiri davranmis mis...yönetimde ki genel ahlak bozukluguna ne demeli, gecin GS'in geleneklerini. Hepiniz ayni malsiniz, tezgahi kurmussunuz idare ediyorsunuz.

Not: Metin Tekin bugun bile AY'nin sike yaptigini diyemedi :-) Zaten kimsenin agzindan ben duymadim, bugun deseler mahkemelik olmazlar sanirim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Re: Şike Operasyonu

Post by Murat Kara »

Çok ilginç. Aradan iki gün geçti ve gördüğüm kadarıyla bu konuyla ilgili çok az sayıda yorum çıktı gazetelerde. Ağır top denen kazmaların hiç birinden bir ses çıkmadı. Ne Rıdvan, ne Erman, ne Hıncal, hepsi duvar oldular. Hatta televizyonlarda bile yorum yapan yok (midesi kaldırıp da Türk kanallarını seyredenler farketmiştir). Bir tane saftirik hatun bugün yazmış lanet olsun hepinize diye.

http://t24.com.tr/yazi/gunes-balcikla-sivanmiyor/8330

2 yıldan fazla süredir devam eden ört pas operasyonu işe yaramayınca, şimdi kaşımama operasyonuna giriştikleri anlaşılıyor. Kolay değil, olay normal şekilde ele alınsa endüstri bir nebze temizlenecek, kazma sayısı belki de yarıya inecek, işlerini kaybetmeyenlerin aldıkları paralar azalacak, vs, vs. AY (yani şike) ne kadar insanın ekmek kapısı imiş buradan anlamak mümkün. Erman gibi AY'a karşı dolu olan ve ilk aşamada yaygara yapanlar bile durumu çözmüş belli ki. Yargı düzgün işlese bunların hepsinin yargıç önünde hesap vermeleri gerekir. Onun yerine Rıdvan gibileri başbakan makamında ağırlanmakta. Başbakan da sonra çıkıp yolsuzluk yok bu ülkede diyebilmekte.

Ha bu arada sporun gelişmesinden sorumlu olanların bunu nasıl ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını ve haklı olarak düştükleri hali göstermesi açısından şu da çok güzel bir örnek olmuş.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25599485.asp

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Şike Operasyonu

Post by Cengiz Akgun »

Hepsi cigeri pes para etmeyen ayni bokun soyu. Serefsizlik diz boyu.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Şike Operasyonu

Post by Cengiz Akgun »

Yarabbi bu ne banalliktir ki bu ulkeye reva gordun. Aklima fikrime mukayyet ol. FB son kale imis ve dusmeyecekmis. Ama basinda mafia patronu olan ya da ona ozenenler oturacak her kurumda, her dernek de, secimle gonderilemeyen oldugu gibi. Yuh be. Herifin ses kayitlari var. Uydurma iftira filan degil Balyoz. Ergonekondaki CD'ler, imzasiz dokumanlar, ya da imzasiz ihbarlar, gizli taniklar ile benzer tarafi olmayan ortada kendi sesinden kayitlar var. Ibrahim Akin'a parayi vermis adam hocaya gol atmamam icin verdiler acaba haram mi diye sormus iste. Ama adam bana kumpas kurdular diyor be. Ayni Baykal'in video'dan sonra bana kumpas kurdular demesi gibi.

Yahu doktorali, ABD'de de professorluk yapan, ya da sirketlerde orta yonetime kadar gelmis arkadaslarim bana Aziz Yildirim kurban secildi diyor. Yahu kabul ediyorum artik hapse filan girmesin ama bu herifi Allah Lillah askina su baskanlik koltugundan indirsin su klup, futbolun F'sini bir daha agzina alamayacak sekilde futboldan men edilsin diyorum bana sen GS'li oldugun icin oyle istiyorsun diyorlar. Sanki Aziz efendi baskan iken 6-7 kere sampiyon olamamis bir eziklik icindeymisim gibi kendilerini kandiriyorlar. Bakin surada yemin ediyorum. Eger GS bu duruma dusse idi ve GS divan kurulu ya da kongresi bu boku yiyenleri tekrar secse idi, en agir hakaretleri dile getiremez gibi bir acizlik icine dusecegimi sananlar varsa soyluyorum. Yatacak yerim olmasin. Yahu ne UEFA'si kaldi ne FIFA'si adamlar eldeki kanitlara bakarak ortada sike vardir diye hukum verip takiminiza iki sene men cezasi verdiler. Cemaat buralarada mi el kol atip parallel kenar, dikdortgen, kare filan mi oldular diyorum. O zaman da birak seninle tartismanin bir anlami yok diyorlar. Es'den dostdan olacagim vallahi billahi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: Şike Operasyonu

Post by Mehmet Marsan »

Cengiz Akgun wrote: ........ Yahu ne UEFA'si kaldi ne FIFA'si adamlar eldeki kanitlara bakarak ortada sike vardir diye hukum verip takiminiza iki sene men cezasi verdiler. Cemaat buralarada mi el kol atip parallel kenar, dikdortgen, kare filan mi oldular diyorum. O zaman da birak seninle tartismanin bir anlami yok diyorlar. Es'den dostdan olacagim vallahi billahi.
Buraya kadar benim basima gelenlerde benzeri idi. Yanliz son noktaya gelince Galatasaray lobisini suclamaya basliyorlardi. O zaman benim tepem atiyor ve tartisma tatsiz sona eriyordu. AY tekrar secince bu konuyu Fener ve BJKierle konusmayi biraktim. Arkadas toplantilarinada konu acilinca ben artik ya agzimi acmiyorum yada ortamdan uzaklasiyorum.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Şike Operasyonu

Post by Cengiz Akgun »

Aziz dik durmus. Ulan koca klubu duzdu bundan sonra dik dursa ne olur yan yatsa ne olur. Dun aksam takdire sayan is Beyaz Futbol diye bir araya gelmis dort soytariyi kic ustu oturtup SS naklen yayin soytariligina izin vermemesi. Kendini itin gotune sokanlarla bir araya gelseydi tadindan yenmeyecekti. Bu kadar da beyinsiz degil elbette.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Re: Şike Operasyonu

Post by Murat Kara »

Aslında çok karmaşık bir durum yok. Her muz Cumhuriyeti'nden olan şeyler bunlar. Hükümetlerin ülkeyi yönetebilmesi için AY gibilerine ihtiyacı var böyle ülkelerde (aslında şu sıralar bütün ülkeler bu durumda). Arada sırada dengeler bozulunca AY gibilerini harcama durum olabiliyor (ABD'nin eski dostu Saddam'ı harcaması gibi bir şey bu da).

Bu durum AY'nin mafya olmadığı anlamına gelmez. Tam tersine harcanış şekli bile adamın mafya olduğuna işaret etmekte. Yoksa bütün basının adamın arkasına dizilişi açıklanamaz.

İşin ilginç bir yanı da yok değil. AY çok zeki bir adam. Kafayı çalıştırıp sırtını diğer kodlamalara değil sokaktaki adama dayadı. Bak diyor bu beğenmediğin hükümet bana ne eziyetler yapmakta, haksızlığa uğratmakta. Halk da bakıp kendisine de haksızlık yapan bir hükümetin AY'e haksızlık yapabileceğine inanabiliyor. Çünkü inanılmayacak bir şey değil.

AY bu nabız tutma işini iyi beceriyor. Hükümet ortadan ikiye ayrılınca hemen pozisyonunu aldı. Çatlaktan içeri bodoslama dalma pozisyonuna geçti. Bu arada başbakan ile aynı tarafta kaldı. Ama hapis cezası filan çıkmışken kuyruğu kurtarması bir zor görünüyor. Yine de şike işinde oldukça tecrübeli. Bir yolunu bulabilir.

Bu iş FB, GS, BJK işini çoktan aştı, toplumsal bir hal aldı. Yoksa AY'yi karşılayan BJK taraftarlarını açıklamak mümkün değil. Türk halkı geniş yüreklidir, affeder ve dik duranları sever. AY bunları bilerek hareket etmekte. Bakalım nereye varacak işin sonu.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Şike Operasyonu

Post by Hasan Tezcan »

'Muz devleti' dediginiz ulkenin gazetecileri, al iste:

http://www.sporx.com/futbol/superlig/fe ... Q364817SXQ

Konu sike degilmis :-) Konu ne peki, yargi tarafindan suclu bulunan, halk arasinda belli bir konuma gelmis, sevilen ( :-) ) insanin affa giden yol mu. TR'de bir itibarsizlastirma trendi var, kendini her yerde gösteriyor. En son kurban yargi sistemi oldu...sayelerinde artik herkes 'paralel devlet' adina aklanacak :-)

AY önce GS'i sonra cemaat adi altinda gecen bilmem neyi sucladi, ilerde isine gelirse baskalarini da suclar. Daha ne yapacak, mecbuuuur.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Re: Şike Operasyonu

Post by Murat Kara »

Hasan Tezcan wrote:'Muz devleti' dediginiz ulkenin gazetecileri, al iste:

Konu sike degilmis :-) Konu ne peki
Konu şike değil, şikenin ne cüretle önüne geçildiği. Nasıl olur da sen benim şike yapma hakkımı elimden alırsın muhabbeti. Ben cebimden muz çıkarınca onun üzerine atlayan maymunları nasıl korkutmaya kalkarsın konusu konu.

Ama işin acı yönü bu korkutma prensip nedeniyle yapılmıyor, benim muzum senin muzunu yener şeklinde yapılıyor. Yani muzu muzla örtüyorlar.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Şike Operasyonu

Post by Hasan Tezcan »

Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Şike Operasyonu

Post by Hasan Tezcan »

Kigili kaya'ya carpti :-D Fotojenik adam cevap vermis ('adamcagiz daha ne yapsin' duyuyor gibiyim). Ben suc ortakligi olmustur diyorum sadece.

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/g ... Q365371SXQ
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Şike Operasyonu

Post by Hasan Tezcan »

Kimdir bilmiyorum, TFF yönetim uyesiymis, TFF'yi topa tutuyor...ama sormak isterdim, bu gune kadar neden sustun diye...bildiklerimizi anlatiyor.

Bence bu kördugumu UEFA acacak, hersey UEFA sayesinde belli olacak, kime calistiklari...Mete Duren hakkinda dedikleri benim icin yeni, öyle bir demec verdigini kacirmisim, adam gercekten tabanca...hani huylu, karakterli insandi bu adam.

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/t ... Q366201SXQ
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Şike Operasyonu

Post by Cengiz Akgun »

Bir iki akilli FB yoneticisi var hala ortada. Bunun hala baskanligi neden dusmedi bilmem.

http://skorer.milliyet.com.tr/aziz-yild ... efault.htm
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply