Türkiye ligi dışındaki maçlar ve oyuncular...

Türkiye dışındaki ligler, takımlar ve oyuncular hakkında bilgilerin paylaşıldığı, fikirlerin tartışıldığı forumumuz.

Moderator: Staff

Locked
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:Bu hafta sonu avrupadaki maçlarda enterasan sonuçlar oldu.

İtalyada ligin yenilgisiz 4.sıradaki takımı inter bu hafta 2-0 yenilgiden son 15 dakikada cordoba sayesinde kurtuldu. Ligde 23 haftada 15. beraberliğini alarak(maç 2-2 bitti) beraberlik rekorunu kırmaya devam ediyor.Juventus bu hafta yenildi.Milan ile aradaki puan farkı ikiye indi.İnter de emre sakatlığından oynamamış.

,,.
Bu maci 2-0 olunca biraktim. Cok zevksiz tatsiz tutsuz bir macti. GS-GA maci iki kat daha zevkli idi. Demek yine kurtulmu$lar yenilgiden.

Chelsea ozetini de seyrettim. Tek kale oynami$lar ama atamami$lar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Ingiltere'de bir transfer

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

26 January 2005
Tarkan Mustafa [Hornchurch - Aldershot] Free

Hornchurch'te ogrenci iken oturmustum.Essex civari hos bir yerdir.Orada da Turklerin yasadigini biliyordum(fish & chip shops) eleman 31 yasindaymis , son transferi sanirim :)Muhtemelen Kibrislidir.Cunku Mustafa soyadi Turkiye'de fazla yoktur.

Du bakalim, The Shot bir None league takimi (Nationwide Conference) Ama ligde 2inci sirada ve 2.lige yukselmeye oynuyor.Son macini deplasmanda York City'i 0-2 yenmis.Bizim oglan "defender"mis.Ama bayag da bir tecrubesi varmis. Hatta sampiyonluk bile kazanmis.(Mustafa has previous Conference experience with Dagenham, Doncaster, Kingstonian and Rushden and Diamonds, who he helped win the title in 2001. )

Finansal zorluk icinde bulunan Hornchurch yildizini satmak zorunda kalmis :)

Bu alt ligler bir alem valla.Allah bilir eleman Aldershot'ta Turk Roberto Carlos muamelesi goruyordur.

Ulen ofiste bunaldik zaman gecmiyor nelere bakiyoruz yaaa :)
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Bugün çarşamba maşallah bugün tv'lerde yaklaşık 25-30 maç var.
Şimdi slovenya-çek cumhuriyeti maçını sovenya-tv2 kanalından seyrediyorum.

Çek cumhuriyeti 3-0 önde 3. golü 7 numaralı jan polak kaleciden dönen toıpu uzaktan çok sert şutla attı.Meğer bu oyuncu trabzon'un transfer listesindeymiş.İlk 2 golü koller ve thomas jun attı.

sabah gazetesinden:

Miroslaw tamam sıra Jan Polak'ta

Trabzon transfer çalışmalarına hız verdi. Polonyalı Miroslaw'ın en geç pazartesi günü Türkiye'ye getirileceği bildirildi. Diğer taraftan bordo-mavili kulübün transfer komitesi Çek seferine çıktı. Komitenin hedefi ise Slovan Liberec takımının orta saha oyuncusu Jan Polak. Karadeniz ekibi, bu oyuncunun sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle fiyatının yüksek olmayacağını düşünüyor. 24 yaşındaki Polak, 2002-03 sezonunun ortasında geldiği S.Liberec'de 53 maçta 5 gol attı. İki kez de Çek Milli Takımı'nda oynadı.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Alman liginde bayern münih amerikalı veya gübey afrikalı olabilir buckley'in 2 gol attığı maçta a.biefelde 3-1 yenilince schalke ile puan farkı kapanmış. Yıldıray'ın çok güzel top oynadığı maçta son saniye asisti ile herta nürnberg'i 2-1 yendi.

Halil altıntop'un ilk 11'de oynayıp 1 asist yaptığı maçta k.lautern h.rostock'u 2-1 yendi.

Schalke wolfsburg'u 3-0 yenerken halit altıntop yedekteydi. Werder bremende Ümit davala ve bochum'da fatih bu hafta hiç oynatılmadılar.

Alman 2.liginde ümit milli takımda oynayan kenan şahin(cottbus) ve barbaros barut(unterhacting) takımları galip gelirken ilk 11'de oynadılar.

Leverkusen de sağ açık freier 10 numaralı alman milli takımında da oynuyor ve polonyalı oyuncu (sol açık) kryzonewek'in attığı gollerle mainz takımını 2-0 yendi.Freier sağ açıkta oynamasına rağmen epeyi asist yapan bir oyuncu.Bu oyuncu şimdi sağbekte oynayan bernd schneider'in yerine orta sahanın sağında oynuyor.

İngiltere liginde Tugay uzun zamndan sonra ilk kez ilk 11'de oynadı.akımı 3-0 galip gelmiş.

Hollanda 1.liginde nec nijmegen KENDİ SAHASINDA 1-1 BERABERE KALIRKEN ÜMİT MİLLİ OYUNCUMUZ Muslu nalbantoglu SAĞBEKTE ilk 11'de oynamış.

ugur Yıldırımın takımı bu hafta deplasmanda 3-2 yenmiş.Ugurdan yine gol sesi yok.Feyenord geçen haftadan sonra bu hafta da 7 gol attı.Gullit'in takımı coştu.olanda liginde 1. ile 2. nin maçında az ile psv 0-0 berabere kalınca AZ liderlik şansını kaçırmış oldu. 2 puanlık fark devam ediyor.

İspanya liginde nihat 2 gol atıp 13 gole ulaşarak takımını 13.sıraya taşıdı. takımı deplasmanda racing takımını 3-2 yendi.Real madrid dünkü maçta 70 dakika tel tel döküldü. Rakibi osasuna nın inanılmaz şutlarını kaleci casillas çıkardı.kat osauna kaleciSİ 3 dakikada elinden 2 topu kaçırınca real madrid maçı 2-1 kazandı.Barcelona ile puan farkı 4'te kaldı.MichaeL OWEN YİNE YEDEKTEN GİRİP GOLÜNÜ ATTI VE GOL SAYISINI 6'YA ÇIKARDI.İSPANYA LİGİNDE barcelona zaragoza krşında çok kolay galibiyet aldı diyebilir. Giuly, ronaldinho ve etoo iyi oynadılar.

İtalya liginde emrenin takımı bu hafta berabere kalmayıp beni şaşırttı.Üstelik udinese'de yenilince inter 3.sıraya çıktı.Milan ve juventus kazanmış.

Fransa liginde bu hafta kupa maçları vardı.İngiltere de chelsea şampiyonluğa her hafta daha da yaklaşıyor. Az gol atıp gol yememeye devam ediyorlar.MAURİNHO MAÇIN SONUNDA CARVALHO'YU OYUNA ALDI.

Portekiz liginde her hafta buraya aktardığım istikrarsızlık veya takımlar arasındaki güç dengesinin birbirine yakın olmasından dolayı her hafta lider değişiyor.Geçen haftanın lideri benfica ve 2.cisİ porto bu hafta 0-0 berabere kaldılar.Geçen hafta 3-0 yenilip 3.sıraya düşen sporting bu hafta 5 gol atarak tekrar lider oldu.ilk dört takımın puanları aynı 38 puan.
1-sporting,2-benfica-porto-boavista 38 puan 5. sıradaki braga'nın ise 37 puanı var.

Yunan liginde lider olimpiyakos ümit milli deniz baykara'nın takımı skoda xanthi ile kendi sahasında 0-0 beraber kalmış.Deniz ligde golü var.Skoda takımı ligde 4.sırada.Olimpiyakosda rivaldo ve geovanni oynamışlar.Djordeviç sakatmış.Skoda takımında brezilyalı luciano 5 golü free kick'ten atarak yunan liginde en fazla serbest atıştan gol atan adammış.

Dün ayrıca sport italia kanalından santos-corintias maçını seyrettim. 2 siyah-beyaz formalı takımın maçında flaş transferler yapan fakat ligde dökülen corinthias geçen senenin şampiyonu santos'a 3-0 yenildi. Corinthias ta Carlito Tevez çok çalıştı ama corinthias takımı gerçekten çok kötü. Takımdan çok toplama oyunculardan kurulu takıma benziyor.Santos brezilya paulista liginde sao paolo takımının ardından 2.sıradaki yerini devam ettiriyor.

BREZİLYA PAULİSTA LİGİNDE TARDELLİ (sao paolo) 7 golü var. Robinho(santos) 6 golü varken carlos tevez'in ise sadece 3 golü var.

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Bu gecenin programi (TSI) :

19.55 Panathinaikos-Sevilla (Canli).....Eurosport

21.45 Austria W-A.Bilbao (Canli).........Kanal Turk

23.25 UEFA Kupasi mac ozetleri.......Eurosport

Saygilar,

Cemal

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Eurosport teknik arizadan dolayi Pana-Sevilla macini veremiyor. Snooker var su an :(

Bir suru kanal var ve o kadar mac arasindan maalesef sadece 1 mac verilecek bu aksam !

Saygilar,

Cemal

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

DÜN İNtER ATALANTA İLE İTALYA KUPASINDA KARŞILATI.MAÇ 3-0 BİTTİ.SAHANIN ENİYİSİ EMRE'ymiş.Takımının 2.golü sol çaprazdan girip attı.

Halit altıntop da dün lucescu'nun çalıştırdığı shaktar donetks takımıyla schalkenin UEFA kupasında yaptığı maçta ilk 11'de oynadı.Ma 1-1 bitti.

Bugün de ugur yıldırım'ın takımı newcastle ile maça yapıyor.

Bu arada fenerin zaragoza maçına arap kanalları ilgi göstemiş. Kuveyt 3. kanalı ile katar el cezire sport kanalı maçı canlı yayınlayacak.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

hereenveen-newcastle united maçı şimdi bitti.İlk yarısı 1-0 hereenveenin lehine bitmişti.İkinci yarı shearer ve lee bowyer'ın golleri ile newcastle deplasmanda 2-1 kazandı.Maçta newcastle seyircisi bir hayli fazlaydı.

Ugur yıldırım maç boyunca birçok orta yaptı.Çoğu ortası direkt kaleciye gitti. 1 adet 90.dakikada serbest atış kazandılar. Ugur barajın üzerinden topu geçirdi ama top kalecinin kucağına gitti.

Ugur yıldırım da teknik iyi fakat mücadele gücünü eksik gördüm. Dripling filan yaptığı da yok.Bu maçta açıkçası beğenmedim.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Bu hafta cuma akşamı fransa liginde monaco lider lyon ile sahasında maç yaptı. Monaco ikinci yarı 1 gol atmasına rağmen 94.dakikada juninho'nun ortaladığı topta kafayla birisi golü atınca maç berabere bitti. Lyonda orta sahada defansif oynayan benim beğendiğim esien bu maçta inanılmaz agresifti.Her ikili mücadelede özellikle kallon'a dirsek atmaya çalışıyordu.İlkinde sarı; ikinci kez aynı hareketi yapınca oyundan atıldı.Monaco'da kallon,adebayor ve saviola çok silikti.

İspanya liginde real madrid sahasında a.bilbao'ya 2-0 yenildi. A.bilbao'da 2.golü atan ibarola'nun uzaktan sağ çaprazdan attığı şut gol olmasına rağmen çizgiyi yaklaşık 1 m geçmesine rağmen hakem top dışarı çıktığı için devam ettirdi.Bende olsam golü vermezdim heralde.Hakem ve yan hakem için çok zor pozisyondu.

Barcelona 2-0 yenince aradaki fark açıldı.Valencia'da yenildi. Real sociedad nihat'ın sakatlanıp çıktığı maçta son dakikalarda kovacevic'in attığı golle sevilla önünde 1-0 galip geldi.
Şunada devam eden maçta villareal kendi sahasında a.madrid önünde torres'in 2 golüyle yenik duruma düşmesine karşın uruguay'lı forlan ve madridli bir oyuncunun kendi kalesine attığı golle 2-2 beraberliği yakaladı.Arjantinli sorin de golü atınca 3-2 maçı kazandı.Villareal bu sene geçen senekinden daha güçlü bir takım olmuş.

Dün seyrettiğim maçta b.münih dortmund'u ilk yarıda 4 gol attığı maçta, makaay hattrick yaptı, 5-0 yendi.Mehmet scholl makaay'a 2 tane asist yaptı. Bu maçın 23. dakikasında dortmundlu oyuncu bayernli oyuncuyu arkadan kolundanve formasından 1 m çekerek durdurdu.Hakem markus berk sadece faul verdi. Demekki ORHAN AK'IN VE AYHAN POZİSYONLARINA AVRUPADA SARI KART verilmiyor.
Bugün schalke de deplasmanda m.gladbach önünde deplasmanda 3-1 galip geldi. Hamit son dakikada ailton'un yerine oyuna girdi. Ailton 3 gol attı.

Dün halil altıntop hamburg deplasmanında 1 gol atmasına rağmen takımı k.lautern hamburg'a 2-1 yenildi.Selim teber son 10 dakika oynamış.

Yıldırayın takımı bu hafta deplasmnada stutgarta 1-0 yenildi.ÜMİT DAVALA VE FATİH AKYEL'İN YİNE HİÇ OYNAMADIĞI MAÇLARDA TAKIMLARI GALİP GELMİŞ. Werder bremen'de muhammed zidane son 10 dakika oynamasına rağmen yine golünü atmış.

Alman 2.liginde cottbus-rw essen ile 0-0 berabere kalmış.Ümit milli kenan şahin 64 dakika, rakip takımda türk oyuncular Ali bilgin ve ramazan yıldırım(82.dakikada girmiş) orta sahada oynamışlar.

Alam 2.liginde diğer bir karşılamada erzgebirge aue-unterhaching takımını 1-0 yenmiş. Unterhaching takımında ümit milli barbaros barut ve necat aygün rakip takımda da ise forvette ersin demir ilk 11'de oynamışlar.

Yunan liginde ümit milli deniz bakyara'nın oynadığı maçta skoda xanthi rakibini yenmiş.Rivaldo'nun penaltıdan gol attığı maçta olimpiyakos sondan 3.sıradaki egothelis takımına 2-1 yenilmesine rağmen liderliğini devam ettirmiş.

İtalya liginde inter udinese deplasmanında maçı galip bitrecekken yine uzatmada da yapacağını yapıp golü yeyip ligde 16.beraberliğini aldı ve rekoru kırmaya devam ediyor.
Emre'yi nedense mancini ligde oynaymıyor.

Portekiz liginde bugün itibariyle yeni lider porto. portekiz ligi acayip bir lig oldu.

Hollanda liginde PSV ve ayax yendi.PSV dün oynanan ve sport italia kanalından 60 dakikasını seyrettiğim maçta ümit milli muslu nalbantoglu2nun takımı nec nijmegen'i 4-1 yendi. Muslu 37 numaralı formasıyla sağbekte 90 dakika oynadı.Ama vasat bir görüntü çizdi. Bu arada avrupada oynayan oyuncularımızın çoğu nedense sağbek.
davala,fatih akyel ,hamit altıntop ve muslu.Geçen sene de önder ve fatih sonkaya vardı. PSV gerçekten iyi top oynuyor.Zenci oyuncuları beasley van bruggink ile golleri sıralıyor. Feyenord ta ise castelen sayesinde yenmeye devam ediyor.


İngilterede bugün FA cup maçında, kanalturk kanalı canlı verdi, newcastle kendi sahasında chelsea'yi 1-0 yenip eledi.Golü 4.dakikada patrick kluivert çok güzel kafa şutuyla attı. Maçtan sonra chelsea TD'si maurinho yine gidip raip takım TD'si ve oyuncularını tebrik etti.Bu hareketlerini her maçta tekrarlıyor ve benim gibi dışarıdan bakan adamların gönlünü fethediyor.

Bugün polsat sport kanalından seyrettiğim maçta celtic'in stadında oynanan maçta rangers celtic'i 2-0 yendi. Celtic daha önemli poziyonlara girmesine rağmen 2.yarıda kelecileri douglas'ın hatalı bir gol yemelerinden sonra 2.golü de yediler. Ara transferde newcastle united'dan alınan bellamy celtic'in , Monaco'dan sezon başında alınan prso da rangers'ın en iyi oyuncularıydı. Fakat hollandalı kaleci waterhouse(umarım iismleri yanlış yazmıyorum) 4-5 tane çok önemli şutu çıkardı. .Rangers'ın forvetinde 10 numaralı novo diye bir oyuncu var 2. golü attı nereli olduğunu bilmiyorum.Genel anlamda maçtan zevk almadım. Celtic'in defansında oynayan zenci oyuncu Balde aynen bizim tomas gibi çok iyi kesici.

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Jardel destani devam ediyor!

Brazilian Jardel breaks Alaves contract



MADRID, Feb 22 (Reuters) - Brazilian striker Mario Jardel has broken his contract with Alaves less than a month after signing a deal with the Spanish second division club.
'Mario Jardel has decided to leave Vitoria and return to his home country,' Alaves said on their website on Tuesday.


The 31-year-old former Brazil international had signed a private agreement with Alaves until 2007, but could not be registered to play in Spain as he is under contract with Argentine side Newell's Old Boys until June.

The player was trying to get the deal with Newell's annulled because of alleged non-payment of salary.

'Over the last few weeks Alaves have been waiting for Mario Jardel to clarify his legal situation with respect to his contract with Newell's Old Boys,' said Alaves. 'During that time Mario Jardel has asked for advance payments which the club would not agree to.'

Jardel was a prolific scorer at Porto, Sporting Lisbon and Galatasaray, but has been dogged by off-field problems over the last two years. He failed to recover his form during brief spells at Bolton Wanderers, Italian side Ancona and Newell's.

Alaves, who reached the 2001 UEFA Cup final but were relegated two years later, are in fifth place in the second division, five points behind leaders Cadiz.

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Mehmet Marsan wrote:Jardel destani devam ediyor!

Brazilian Jardel breaks Alaves contract
Yahu, Bolton'dan beri, her gittigi takimda, eleman icin, "tamam bu sefer kotu gidisi kiracak" diyorum ama, eleman her seferinde beni yalanci cikariyor. :( :x

Demek ki neymis, Playboy Playmate'ten kariniz olursa, bosanmaniz cok yikici oluyormus! :) :?

Sakasi bir yana, her ne kadar eleman oyle press'li, cok fazla fizik gucune dayanan bir oyun oynamiyor olsa da, bu yasindan sonra, geri donmesi pek mumkun olmayacak herhalde. Cok yazik oldu.... Bazen merak etmiyor da degilim. (Her ne kadar bizden sonra, Portekiz'de yine verimli bir sezon gecirmis olsa da), bizdeki cekemeyenlerin gonderilmesindeki katkilarinin acaba sonrasindaki bu cokusunde de etkisi olmus mudur diye?!

Hoscakalin,
Özgür

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Herkes real madrid-juventus maçını seyrederken ben bayern münih-arsenal maçını seyrediyorum.

Daha heyeceanlı maç oluyor.
Kahn'dan degaj pizarro'dan şut 1-0 (Halı sahada böyle gol olmuyor)
Scholl'dan orta, claude pizarro'dan kafa 2-0.
Soldan orta, salihamidziç boş kaleye şutladı 3-0

Pizarroyu tutan cola turka(toure) da maşallah pizarroya asist yapıyor.
Scholl haricinde bayern hafta sonundaki dortmund maçındaki kadrosuyla çıkmış.Scholl 2.yarı oyuna girdi

Image
LOCA.. LOCA LOCATELLIIIIIIIIIIIIIIII

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Arsenalli cola turka pizarroya asist yapmayı bırakıp viera'nın direkten dönen tpunu tamamlayıp golü attı. 3-1 dk 89

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Shakhtar

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Kendi evlerindeki 1-1'lik sonuctan sonra Luce'nin takimi Shakhtar deplasmanda Schalke'yi 0-1 yenip, bir ust tura gecmis! Maclari izlemedim haliyle ama, skor yazarligi yapacak olursak, adam Avrupa'da isi biliyor demek lazim herhalde! Rakipleri su siralarda biten maca gore Alkmaar diye bir Hollanda takimi olacakmis. Schalke'de, Hamit 75. dk'da oyuna girmis. Shakthar'da da Batista 55. dk'da oyuna girmis.

Turu gecerse, Fener'in rakibini belirleyecek maclarin ilki, Viyana'daki kar yagisi nedeniyle gecen haftadan bu haftaya alinmis. Pazar gunu de 2. mac oynanip oyle belli olacakmis ust tura cikan takim.

Hoscakalin,
Özgür

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

sevgili özgür
schalke-shaktar maçını seyrettim.Tipik bir lucescu maçı seyrettik.rakibe top oynatmadı.Bu sene 10'a yakın schalke maçı seyrettim.En kötü schalkeyi seyrettim.Özellikle 10 numaralı lincoln ve kobiasvili hatta tüm takım hiçbirşey yapamadılar. Shaktarın golü soldan forvet oyuncuları niyeryalı aghanowa attı. Batista da oyun agirdikten sonra sağ raprazdan bir tane çok iyi şu attı.

Şimdi de schoux-olimpiyakos maçını dubai sports kanalından seyrettim.Olimpiyakos 2.yarıda skolitidis2in attığı golle 1-0 kazandı.Rivaldo 85 dakika oynadı yerine diğer brezilyalı geovanni girdi.
Schoux takımında sağ açık zairi genç ve iyi oyuncu.
Olimpiyakos ta defansta arjantinli schürer ortanın solunda kel kafalı georgatos ve ortada diğer kel kafalı djordeviç iyi oynadılar.Rivaldo da beklediğimden daha fazla koştu.

Locked