TÜRK TELEKOM ARENA (ASLANTEPE) (13 Aralık 2007 )

Moderator: Staff

Post Reply
Selcuk Samli
Posts: 3519
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

TÜRK TELEKOM ARENA (ASLANTEPE) (13 Aralık 2007 )

Post by Selcuk Samli »

Milliyet Gazetesi'nde haber cikti: Yonetim, Aslantepe arazisinin satisi icin acilan ihaleye katilmak icin gerekli olan 18 trilyon YTL'yi yatirdi.Ihale 25 subatta sonuclanacak.Toplam bedel 72.5 trilyon YTL;arazinin üst kullanim hakki GS'da oldugu icin ihaleye baska katilan olmasi da beklenmiyormus.

25 subatta arazinin tapusunu kesin olarak alinirsa proje buyuk bir hizla yol alacak.Hayirli olsun.

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Saniyorum o 18 ve 72.5 Milyon YTL olacak. Trilyon YTL acaip bir para... Hayirli olsun, bakalim neler olacak?

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Burak Fenercioglu wrote:Saniyorum o 18 ve 72.5 Milyon YTL olacak. Trilyon YTL acaip bir para... Hayirli olsun, bakalim neler olacak?
:D bu soruya argo cevap verebilirim...

Selcuk Samli
Posts: 3519
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Burak Bey haklisiniz galiba,gazetede trilyon YTL yazilmisti,milyon YTL olmasi lazim.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

En hayırlı cuma!

Sarı-kırmızılılann tarihinde dönüm noktası olan Seyrantepe Projesi 2 gün sonra yapılacak ihaleyle resmiyet kazanıyor. G.Saray, 384 dönümlük arazinin tek alıcısı


Kasaları parayla dolacak
G.Saray hayâlini kurduğu arazinin tapusunu sonunda resmi olarak alıyor. Cuma günü yapılacak ihalede 384 dönümlük Seyrantepe arazisinin tek alıcısı olacak G.Saray, 70 trilyon ödeyerek sahip olacağı bu topraklarla makus talihini çevirecek. 140 milyon dolara yakın borcu bulunan ve ekonomik olarak son derece sıkıntılı günler geçiren sarı-kırmızılı kulüp, 384 dönümlük araziye 1 milyar dolarlık proje yaparak, buradan kasasına net olarak 250 milyon dolar koyacak. Ve yapacağı yeni stadı da bedavaya getirecek. Böylece hem tüm borçları sıfırlanacak, hem stat yapılacak, hem de kasaya para kalacak

Sözleşmeler tamam
Uzun süreden beri görüşmeleri devam eden ve bütün sözleşmeleri imzalanan arazi alımıyla ilgili olarak cuma günü son adım Ankara'daki ihale ile atılacak. Fakat ihale şartnamesi gereği daha önceden yatırılması gereken 18 trilyonu sadece G.Saray ödediği için araziye başka alıcı çıkmayacak. Böylece sarı-kırmızılı kulüp 384 dönümlük araziyi alacak. Hükümetle bu konuda tüm anlaşmalar sağlanırken, kooperatifler birliğiyle ve inşaat firmalarıyla da sözleşmeler imzalandı. G.Saray bu projeyi toplam 4 kooperatif ile birlikte hayata geçirecek

Hayâl gerçekleşti
G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, bu dev projeye 'dönüm noktası' olarak bakarken, müjdeyi üyeleri cumartesi günü yapılacak olan Olağan Mali Genel Kurul'da açıklayacak. Göreve geldiği günden bu yana sert eleştiriler alan ve sürekli olarak ekonomik düzeni kurmak için çalışan Canaydın, böylece en büyük hayalini de gerçekleştirmiş olacak. Fakat bu proje G.Saray'ın ekonomik durumuna en erken 6 ay içerisinde fayda sağlamaya başlayacak. Çünkü sarı-kırmızılı kulüp bu arazi üzerine inşaat yapabilmek için gerekli izinleri en erken 6 ay içerisinde çıkartabilecek. (vatan)

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Canaydın ne yapmak istiyorsa olmuyor.Yine bir aksilik çıkmış.Tıpkı Lüksemburg başbakanını ziyaret etmesi gibi bir olay.Başkan bugün ihaleyi alıp yarın mali genel kurulda şov yapmayı umuyordu.Ama yine bir aksilik olmuş.Bir bizim başkanı üzmek içinden elinden geleni yapıyor.Bu gdişle aslantepe projesi 2050 yılında biter gibi.

Seyrantepe ihalesine erteleme


G.Saray'ın, üst kullanım hakkını aldığı Seyrantepe' deki arazinin tapusunun alımıyla ilgili ihale, Maliye Bakanlığı tarafından ikinci bir talimata kadar işlemden kaldırıldı.


Moralinin bozuk olduğu gözlenen Asbaşkan Refik Arkan, ihalenin, Maliye Bakanlığı'nın ilgili kurumlardan beklediği bazı yazıların gelmemesi nedeniyle ertelendiğini belirterek, "Yazı geldikten sonra 20-25 gün içinde yeniden ihale olur" dedi.

İstanbul Defterdarlığı'nda yapılması planlanan ihaleye Galatasaray Kulübü adına Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Refik Arkan katılırken, sarı kırmızılı kulübün 30 yıllığına üst kullanım hakkını aldığı Seyrantepe arazisiyle ilgili ihalenin ikinci bir talimata kadar ertelendiği açıklandı.

İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Emin Elmas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ihale saatinde Maliye Bakanlığı tarafından bir yazıyla, ikinci bir emre kadar ihalenin kaldırıldığı talimatının geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Yazıda, ihalenin bugünkü haliyle ikinci bir emre kadar yapılmaması iletildi. Eksik olan bir şey yok. İmarla ilgili bazı işlemlerden sonra tekrar yapılmak üzere ihale şimdilik işlemden kaldırılıyor. Ayrıntılı bilgiyi de bakanlıktan gelecek olan ikinci mesajdan sonra paylaşacağız. Mesaj, ihale yapılmadan önce geldi. Tamamen bakanlıktan gelen talimat üzerine bu durum oluştu. Zaman belirtilmemiştir.”

ARKAN: “20-25 GÜN İÇİNDE YENİDEN İHALE OLUR”

Galatasaray Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Refik Arkan ise ihalenin ertelenme nedeni olarak, Maliye Bakanlığı'nın ilgili kurumlardan beklediği bazı yazıların eline ulaşmamış olmasını gösterdi.

İstanbul Defterdarlığı'ndan çıkarken moralinin oldukça bozuk olduğu gözlenen Arkan, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “İhale ertelendi. Gerekçesi, Maliye Bakanlığı'nın ilgili kurumlardan beklediği bazı yazıların kendi eline ulaşmamış olması. Başka bir nedeni yok. Bu yazılar gelinceye kadar ihalenin ertelenmesi bakanlık tarafından uygun görülmüş. En kısa sürede bu yazıların tamamlanıp, tekrardan dosyaların çalışması için harekete geçilecek. Ciddi bir pürüz değil. Tamamen usulle ilgili bir durum. Yazı geldikten sonra 20-25 gün içinde yeniden ihale olur sanıyorum.”

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Bugün İstanbul Defterdarlığı'nda yapılacak olan Seyrantepe ile ilgili ihale, ihale dosyasında ilgili kurum görüşlerinin tamamlanmaması nedeniyle açıklanacak en yakın tarihe ertelenmiştir” denildi.

Bu arada, ihalenin yapılacağı İstanbul Defterdarlığı'na Fenerbahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar'ın da gelmesi dikkat çekti. Ancak hem Refik Arkan, hem de Mehmet Emin Elmas, Acar'ın konuyla ilgili bir ziyaretinin olmadığını söylediler.

(aa)

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

'Sahintepeyi' anladik da 'aslantepe' ne oluyor :-) ...tepeler aslanin hoslandigi
mekan degil zannedersem. Afrikada avlanmak icin otlarin uzun oldugu savani
tercih ediyorlar....herneyse Canaydin ASY'ni yedekte tutsun, ilerde yikim/
yapim isi bittikten sonra (cikmaz ayin sonunda olur bu ancak) orayi bilmem
ne tepe diye lanse edebilir...sizden saklayamam, bu yönetimin hicbir
icraatinden memnun degilim. Is bitirici nitelige sahip olmayan bir kesim.
Ustelik medyaya bol bol bilgi sizdiriyorlar. Sizdirdiklari bilgiler altinda
eziliyorlar....

Selcuk Samli
Posts: 3519
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Bu projeye baskanimiz ve yonetim kurulu ve uyeler cok onem veriyor,bunu bugun mali genel kurulda bir kere daha gozlemledim.Tamamlanmasi ne kadar surer tam olarak bilemiyorum ama tamamlanacak.Cunku cok cok onemli.Bu sadece bir stad projesi de degil.

Akif Boz
Posts: 58
Joined: Mon Oct 25, 2004 8:21 pm
Location: Turkey

Post by Akif Boz »

İşallah en kısa zamanda bu proje hayat gecer artık bu kadar beklemek yeter, artık devletımızınde bu olaya kolaylık saglama yollarını acması lazım. Proje artık GALATASARAY ımızı cok buyuk yerlere tasıyacak buyukluge sahıp, artık ekonomık olarak rahatlama ve bu sıkıntılardan kurtulup artık Gercek korku salan GALATASARAY ımızın ustune kabuk olmus bu krızden kurtulmalı.
Türkiyenin Lafta Değil İcraatta En Büyüğü...
Saygılarımla,

Can Erkut Sevinc
Posts: 180
Joined: Wed Oct 23, 2002 3:43 am
Location: Olimpik 711/55/343& ASY- K-ÜST 1B TEK 17-199

Post by Can Erkut Sevinc »

Maskara olduk yine yani.. :oops:

Merci!
Özhan Canaydın'a İŞ EMANET EDER MİSİNİZ? müstahakız! http://gsdosyasi.wordpress.com/2005/12

Erdem Ozdemir
Posts: 162
Joined: Wed May 19, 2004 11:07 am
Location: İstanbul

Post by Erdem Ozdemir »

Ben umitliyim olacak bu is yuzduk yuzduk kuyruguna geldik hadi biraz daha sabir. Olur boyle seyler devlet dairelerinde bizimkiler ne yapsin. Turkiyede isimiz hic mi dusmedi devlet dairelerine. Insallah cok yakinda bu isde bitecek.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Erdem Ozdemir wrote:Ben umitliyim olacak bu is yuzduk yuzduk kuyruguna geldik hadi biraz daha sabir. Olur boyle seyler devlet dairelerinde bizimkiler ne yapsin. Turkiyede isimiz hic mi dusmedi devlet dairelerine. Insallah cok yakinda bu isde bitecek.
In$allah akli ba$inda birileri cikarda hadi len ne arsasi imi$ bu tapusunu istediginiz babanizin mali gibi diyerek bu sacmaliga bir son verir.
Darulacize misiniz siz boyle bele$e arsa kapatip Consesesua gibi Brezilyali culsuz ve garibanlari besleyeceksiniz, hadi once adam gibi verginizi verin bakalim diyebilecekler mi dersiniz? 30 yil ustunu kullanma hakki imi$. Sen evi, villayi yap sonra da sat ondan sonra adi 30 yil kullanma olsun. Nasilda kilifina uyduruyorlar bunu da boyle yutturmaya kalkmazlar mi? Yok mu ba$ka talan edilecek arsa devletin ya da belediyenin elinde.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Uzumunu ye, bagini bosver Cengiz Agabey.

Hem utanmiyor musun GS dusmanligi yapmaya, borclari odeyip korku salacagiz iste butun dunyaya. Ne bicim taraftarsin sen, taraftar dedigin destek olur :?
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Cirak wrote:Uzumunu ye, bagini bosver Cengiz Agabey.

Hem utanmiyor musun GS dusmanligi yapmaya, borclari odeyip korku salacagiz iste butun dunyaya. Ne bicim taraftarsin sen, taraftar dedigin destek olur :?
Turkiye'yi AB'ye sokacagim diye kalk Luxemburg Cumhurba$kani ile kafa kafaya vermek icin randevu al ondan sonra gel Turkiyede boyle bilmem ne tepesi filan diye arazi cevir. Bu yaki$iyorsa GS'lilik degerlerine yapsinlar. Hem sonra bu saglanan gelir taraftarin cebine girecek gibi bir de konu$ulmaz mi? Insanlar bu kadar da salak. Hani sirkte dikkat edersen koca koca aslanlarin kaplanlarin arasina girer ya terbiyeci. Yahu cocukken hep aklima takilirdi ulan bu aslanlar kaplanlar birlik olsalar bu herifin parcasi kalmaz neden boyle baki$ip otururlar diye. Ama aklim ermeye ba$ladiginda cozdum. Cunku aslan terbiyeciye degil kirbaca du$man oluyordu. Kirbac epey sirtta patladigi icin acisini biliyor hava da $irak $irak etti mi pisikiyordu koca aslanlar ve kaplanlar. Kirbaci kimin vurdugunu idrak edemiyorlardi bir turlu aptallar. Degilse tek ba$ina bile terbiyecinin parcasini birakmaz o 300kg'luk hayvan ustune atladi mi ve o kirbacin hicbir i$levi kalmazdi. Ama kafa basmayinca terbiyeci de ortada rahatca geziniyor koca hayvanlari yanar cemberden gecirtiyor ya da birbirlerinin sirtina bindirtiyor falan filan ile turlu maskaralik yaptirir duru bugun taraftar diye gecinenelere kluplerin yaptirdiklari gibi. Yakin zamanlarda filler akillandi. Bu i$kenceye dayanamayanlar yandim Allah diye kac kere sirkten di$ari firlayip cadde de sagi solu birbirine katarak terbiyeciyi de ezerek aldi ba$ini gitti. Gerci polis kur$ununa dizildiler ama bu tur ya$maktan daha iyi demi$lerdir bile. Adini cinnet getirdi koydular. Bu i$te ayni oyle. Insan kitleleri boyle olunca bu i$ler o kadar kolay ki. Bakalim filler gibi ne zaman yeter oldugunuz yeter diyecekler bir gun. Yani filler olayi cozdu ama Turkiyedeki koyunlarin hala olan bitenden haberleri yok. Sambaci mambaci diye Brezilyali, gecen asrin ba$inda anca yam yamliktan kurtulan Afrikali, ve Romanyali beslemeye razilar kendilerinin acliktan nefesleri koktuklari halde. Bir de boyle GS A$ muduruyum basin sozcusuyum diye dolar ustunden paralari amuduyla goturenler de cabasi. Benim hayret icinde kaldigim nokta ise i$te tam burasi.

Ha oburleri yapiyor deniyor. Sen boyle agzini acma nasil olsa biz de du$er diye onlar yaparken (parantez icinde en buyuk talanci BJK, onu da bir tarafa yazalim). Ben onlarin $eref stadinda surundukleri gunleri bilirim. Birden bire Avrupada nal toplarken bu bolluk nasil oldu diye sormak en dogal hakkim. Once BJK plazasi dik e$egin ustune kelebek konmu$ gibi Ihlamur'da. $imdi de Fulya talani icin kollari siva. Ne ala memleket. Ondan sonra vatanda$ 90 kuru$ icin hasthanede muhur alacak diye saatlerce sira beklesin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Akif Boz
Posts: 58
Joined: Mon Oct 25, 2004 8:21 pm
Location: Turkey

Post by Akif Boz »

Yav nereden böyle bol keseden konusuyorsunuz. Projenin tam içerigiyl ilgili ne kadar bilginiz varda, Yok 30 yıllık üst kullanım hakk var ama ev yap sat para kazan devlet kazıkla, yok arsayı bedava ya getirip, conceisao yu ve digerlerini besle. Yahu ne kadar bos ve anlamsız konusmalr bunlar. Devlet bu iste hemde GS klubunun oldugu bir işte boyle seye izin vermez ki verse bile diger buyuk klupler bunun ne demek oldugunu ve GS ın belese arsa kapatacagıyla ılgılı bır suru haber yapardı. Yani sizlere gerek kalmadan bunlar coktan konusulurdu. Lutfen biraz daha iyiser ve mantıklı yaklasalım. olmuyor boyle bol keseden atmak.....projeyi merak eden en once arastırsın tum detayını ona gore yorum yapsın..
Türkiyenin Lafta Değil İcraatta En Büyüğü...
Saygılarımla,

Post Reply