WC 2006: TÜRKİYE - ISVICRE 4-2 tuncay(2),38 sukur,51 necati

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

WC 2006: TÜRKİYE - ISVICRE 4-2 tuncay(2),38 sukur,51 necati

Post by Cengiz Akgun »

Bence Denizli macini milletin gozune sokmaya luzum kalmadi. Ba$taki siralama belli. Lig bitti sayilir her ne kadar du$ecek son takim ayan beyan belli olmasada. O zaman Dunya Kupasi elemelerine devam. In$allah o da 4 Haziran'da Turkiye icin bitmez. Tekke icin sakat diyorlar. Malum $ukur ise kesik. Ersun'un cuvallamasina ramak var gibi yani.
Last edited by Cengiz Akgun on Thu Nov 17, 2005 11:57 pm, edited 9 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Ersun Yanal aday kadroyu aciklamis.

ADAY KADRO-
Yunanistan ve Kazakistan ile yapılacak maçlar için belirlenen (A) Milli Takım aday kadrosuna şu isimler çağrıldı:
Rüştü Reçber, Ümit Özat, Tuncay Şanlı, Volkan Demirel, Serhat Akın, Serkan Balcı (Fenerbahçe), Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Tolga Seyhan, Hüseyin Cimşir, Erdinç Yavuz (Trabzonspor), Bülent Korkmaz, Necati Ateş, Cihan Haspolatlı, Ayhan Akman (Galatasaray), Okan Buruk, İbrahim Toraman, Koray Avcı (Beşiktaş), Ömer Çatkıç (Gençlerbirliği), Güven Varol (Denizlispor), Emre Belözoğlu (FC Inter), Yıldıray Baştürk (Hertha BSC Berlin), Hamit Altıntop (FC Schalke 04), Halil Altıntop (Kaiserslautern).

=============
Otto Rehhagel kadroyu secmis. Dellas sakatmis. 21 oyuncunun 14u Yunaistan disinda oynuyor.

Goalkeepers: Antonis Nikopolidis (Olympiakos), Kostas Chalkias (Portsmouth)

Defenders: Stathis Tavlaridis (Lille), Yourkas Seitaridis (Porto), Takis Fyssas (Benfica), Michalis Kapsis (Bordeaux), Sotiris Kyrgiakos (Rangers), Yannis Goumas, Lukas Vyntra (both Panathinaikos),

Midfielders: Costas Katsouranis (AEK Athens), Angelos Basinas, (Panathinaikos), Theodoros Zagorakis (Bologna), Vasilis Tsiartas (Cologne), Stelios Giannakopoulos (Bolton Wanderers), Giorgos Karagounis (Inter Milan), Vassilis Lakis (Crystal Palace), Pantelis Kafes (Olympiakos)

Forwards: Zisis Vryzas (Celta Vigo), Angelos Haristeas (Ajax Amsterdam), Ioannis Amanatidis (Kaiserslautern), Dimitrios Papadopoulos, Fanis Gekas (both Panathinaikos)

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Mac bilet fiyatlari aciklanmis:

Kale arkası 45 YTL (35 USD)
Kapali 112 YTL (85 USD)
Numarali 165 YTL (125 USD)

Hic kafasi calismiyor bunlarin - TR icin bu kadar onemli bir macta fiyatlarin bu kadar yuksek tutulmasi yanlis...

Federasyon transfer yapicakta parasi mi yok... Yanal efendinin Merter'de ki evinin parasini mi cikarmaya calisiyorlar???

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Bilet fiyatlari sahiden ucuk...bu kadar onemli bir macta sadece tribunlerin dolmasi degil, takimi 90 dakika destekleyen taraftar lazim. Bu fiyatlarla bu nasil olacak bilemem...

Ne guzel son bir kac milli macta Kadikoy'de oynananlarda ozel olarak iyi bir atmosfer yaratmayi basarmislardi. Nasil olsa Yunanistan diye millet gelir bagirir diye dusunuyorlar ve korkarim yaniliyorlar.

Deniz

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Maci hangi kanal veriyor bilen var mi?

Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

iki mac ta KANAL D de

Ümitler 3 Haziran Cuma saat 20.00 (TSi) Kanal D

Abileri 4 Haziran C.tesi saat 20.00 (TSi) Kanal D
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Dunya Kupasindan beri Turk futbolu icin en onemli gun'e sadece 2 gun kaldi...bu forum tabii GS forumu ama bu maca bu kadar az ilgi gosterilmesi dogrusu beni sasirtiyor ve uzuyor.

Eskiden pek sevemedigim ama milli takim'dan ayrildigindan beri dedigi hemen hemen tum seylere katildigim SENOL GUNES gecen gun konusuyordu, TS'un son macinda milli topculari erken cikararak dinlendirdigini anlatirken avrupa'ya ve dunya'ya yonelik dusunmemiz gerektigini, icerde oynanan lig ve kupa maclari hos ama asil onemlisi kluplerin ve ozellikle milli takimin basarisiyla turk futbolunun biryerlere gelebilecegeni soyluyordu...bu arada gazetelerde ve forumlarda bu hayati milli mac degil, bir dolu (hemde hepsi yalan!) transfer haberleri konusuluyor.

Sizleri bilmem ama ben bu iki milli mac oynanmadan baska hic bir habere bakmiyorum, baska bir sey dusunmuyorum...bu maclari kazanamazsak ve Dunya Kupasina gidemezsek turk futbolu denen ve son yillarda sisen balon tam patlayacak ve bir daha zor sisecek.

***

TURKiYE

Fatih Tekke...Necati
Yildiray
Emre....Gokdeniz (Hamit)
Koray (Huseyin)
Umit Ozat...I Toraman (Erdinc)...Tolga...Serkan (Hamit)
Rustu

Yada Tuncay solda, Emre ve Yildiray ikisi Tekke'nin arkasinda ve Necati yedek olabilir...

KART SINIRINDAKiLER: Rustu, Emre, Fatih Tekke, Koray, Tolga, (ve aday kadroda olmayan Servet, Nihat, Hakan Sukur)

Bundan sonra Kazakistan maci var, kalan maclar icinde en kolay gozukeni ve deplasmanlar hep zor desek bile bu kart sinirindaki oyuncularin Danimarka veya Ukrayna macinda cezali olacaklarina bu macta kart gorup Kazakistan macinda cezali olmalari faydali olabilir.

***

YUNANiSTAN
15 Vryzas...9 Charisteas
8 Giannakopoulos...20 Karagounis...6 Basinas...21 Katsouranis
18 Goumas (14 Fyssas)...19 Kapsis...25 Krygiakos...2 Seitaridis
1 Nikopolidis

Bu macta stoper Dellas sakat, kaptan sag acik Zagorakis ise cezali. Bu elemelerde hem Basinas hem Katsouranis stoper olarak birer mac oynadilar, ama buyuk olasilikla Rangers'li Krygiakos Kapsis'in yaninda, Basinas ve Katsouranis orta sahada yer alacaklar.

KART SINIRI: Charisteas, Giannakopoulos, Goumas, Katsouranis, Kyrgiakos

Carsamba gunu Ukrayna'yi konuk edecek olan Yunanistan'in kart durumu cok kritik...bu oyuncularin kart sinirinda olmalari bizim icin avantaj olabilir.

***

EURO Yarifinalinde Cek Cumhuriyeti karsisinda Katsouranis sag acik olarak oynamisti (Zagorakis oynadigi halde o macta), en buyuk nedeni Nedved'e karsi onlem almakta yardimci olabilmek icin. Biz Emre'yi genelde sol'da oynatiyoruz...buyuk olasilikla Katsouranis cezali olan Zagorakis'in yerini doldururup Seitaridis'e destek olacak.

Genel olarak sol kanati pek iyi kullanamadik bu elemelerde. ya Deniz oynadi ve sacmaladi mac boyunca, yada Umit Ozat oynadi ve onundeki Emre ve Yildiray'la hic anlasamayip azar isitip durdu. Bu macta sol kanadi ve orta sahayi daha iyi kullanabilmek icin bence Tuncay daha iyi olabilir...hem Umit Ozat'la daha kolay anlasir, hem Emre ve Yildiray forvet'e daha yakin ve daha tehlikeli olabilirler. Sag kanat'ta Gokdeniz zaten Tekke'yle iyi anlasiyor.

Benim en buyuk endisem cok buyuk bir boy dezavantajimizin olmasi. Hava toplarini ilerde almamiz mumkun degil gibi bir sey. Koray, Emre, Gokdeniz, Yildiray herhelde dunyanin en kisa orta sahasi, ileride Tekke havada fena olmasa bile Kapsis ve Kyrgiakos gibi adamlar karsisinda pek top alamaz korkarim. (Atina'daki macta Basinas stoper olarak oynamisti, bunun en buyuk nedeni bizim cok kisa olmamiz ve uzun boylu bir stopere pek ihtiyac duymamalari)...ya Huseyin ya Necati oynarsa azicik daha uzun bir takim olur ama doldur bosalt'a benzer bir futbol oynarsak "niye Hakan yok?" diye sormamak mumkun olmayacak.

Duran top vermememiz lazim, cunku bu herifler duran toplarla Avrupa sampiyonu oldular ve Kapsis, Charisteas, Vryzas hepsi iyi kafa vuran ve ceza sahasinda iyi kosu yapan adamlar. Maalesef gereksiz faul yapmaya bayilan Umit Ozat, I Toraman, Serkan gibi adamlar emanet bir savunmamiz, ve son bir kac milli macta yan toplarda tamamen sacmalayan Rustu'ye emanet bir kalemiz olacak.

Umarim bu macin yukunu kaldirabiliriz...aday kadrolara bakinca bizden sadece 4, onlardan ise 13 futbolcu yurt disinda oynuyor. Bu arti avrupa sampiyonu olan takimin hemen hemen aynen durmasi ve bizim dunya ucuncusu olan takimimizin hemen hemen tumunun gitmis olmasi (Rustu, Emre, Yildiray, ve o dunya kupasinda cok az oynayan Umit Ozat kaldi o kadar) tecrube acisindan bizi buyuk dezavantajda birakiyor.

Mac billetlerinin ne durumda oldugunu bilmiyorum ama fiyatlar cok yuksekti sanki, umarim stad dolar ve adam gibi bir destekle birlikte milli takimimiz bu hayati maci alir...

haydi Turkiye,
Deniz
Last edited by Deniz Selman on Fri Jun 03, 2005 7:54 pm, edited 1 time in total.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Gorgen maci izleyeceksen anlatmak sana du$ecek. Bilmem artik Ozan ile Ozgur bu maci buradan parali internet uzerinden gorebilecekler mi maci? DFH veremiyor galiba ABD'ye. TRT'de agir aksak radyosu. Cabuk doluveriyor katilimci kapasitesi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Efsunlu inciler.

http://www.sabah.com.tr/spo102.html

Okurken gulsem mi aglasam mi karar veremedim. Elimde kapi gibi 4 senelik kontrat var bu mac benim icin kader maci olamaz demi$. Hadi bakalim. Buralara gelmek icin di$imle tirnagimla mucadele ettim Merter'den bir iki villa daha almadan $urdan $uraya gitmem bana ne Almanyaya gidemez isek gidemeyiz diyor aslinda. Benimde boyle kontratim olsa aynisini derdim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Yine kimsenin eli varmami$. Umitler son 14 dakikayi 10 ki$i oynayan Yunanistan'a 1-0 58. dakikada yedikleri gol ile yenilmi$ler. Yarinda buna benzer bir sonuc olmasi beni hic $a$irtmaz. Hele icinizde kendisini Yunanistan kotu futbol oynuyor diye umitlendirenlerde var.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz abi madem ümitlerden bahsetmiş. Ben de bir iki laf edeyim.

Dünkü maçta kalede bizim 3. kaleci fevzi vardı çok iyi birkaç top çıkardı. Golde de yapacağı bir şey yoktu. Kayserili mehmet topuz ve bjk'lı ibrahim ise güzel goller kaçırdılar. Orta sahada 10 numaralı formasıyla oynayan Fahri çok iyi gününde değildi fakat ben yine de onu çalışkanlığından ötürü beğendim. Daha sonra oyundan çıktı. Forvette pynayan karşıyakalı gökhan ve sonradan giren FB'li semih ise siliktiler.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ersun'un taktiği tutmadı ve maç 0-0 bitti. Yunanlılar bir salaklık yapmaz ise biz 2006 dünya kupasını sadece televizyondan seyredebileceğiz.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Efsunlu Ersun'un 4 senelik kontrati var bir de Italyan mobilyalarla do$edigi villasi. Onemli mi Almanyaya gitmek. O seyretmeye nasil olsa gidecek. Cigerine yapi$ir agiz tadi ile oturamasin orada demek lazim.

Boyle kontrat yapanlarin Allah iki yakasini bir araya getirmesin. Ulan insan o kontrata Dunya kupasina katilinamaz ise Federasyon kontrati tek tarafli bozabilme hakki vardir diye madde konulmaz ise boyle olur. Dunya kupasinda ucuncu olan bir takimin senede 2 kusur milyon dolar odedigi TD icin bu maddeyi koyma hakki vardir. Begenmeyen bu i$e soyunmaz. Cunku adamin daha iyi yapmasi icin bir durtusu yok. Oturdugu yerde kor e$ek gibi yem kesiyor sistem mistem diyerek. Iki senede bir halt yiyemeyen sonraki iki senede ne yapacak ki hala bu takimin ba$inda tutulacak.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Yunanistan Ukraynayi gecerse onemi kalamadi artik maclarin. Ersun'u istifaya zorlayacaklarmi$. Nasil yapacaklar bilmem. Elimde kapi gibi kontrat var diyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Serdar Beyazyurek
Posts: 487
Joined: Mon Oct 28, 2002 9:14 pm
Location: Charlotte,NC USA

Post by Serdar Beyazyurek »

Biz Kazakistan macindan galibiyet alirsak ve Yunanistan Ukraynayi yenerse bu durumda Ukraynanin grup birinciligi tehlikeye giriyor. Oyle bir durumda UKR 20, GRE 19 ve TUR 17 puanda olacak. Bence son maclarda UKR, GRE, TUR ve DEN birbirleriyle oynadiklari icin her turlu sonuc cikabilir. Tabi fiksture bakildiginda bu 4 takimdan en dezavantajli olan biziz.

Post Reply