Türkiye ligi dışındaki maçlar ve oyuncular...

Türkiye dışındaki ligler, takımlar ve oyuncular hakkında bilgilerin paylaşıldığı, fikirlerin tartışıldığı forumumuz.

Moderator: Staff

Locked
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Kolombiya peru'yu 5-0 yenerken mondragon kalede idi. Kendisine pek top gelmedi. yEPES ÇIKINCA 78. DAKİKADA KAPTAN DA OLDU. Kolombiyada 1984 doğumlu forvet edixon perea 1 gol attı.Pablo aimar da 1 gol attı. Diğer golleri atan orta saha oyuncuları restrepo,rey ve soto da çok iyi oynadılar. Bu oyuncular kolombiya liginde oynuyorlarmış.

Polonya azerbaycanı 3-0 yenerken 3 golü wisla krakowlu oyuncular klos,zurawski ve frankovski attılar.

Song'un 1 gol attığı maçta kamerun benin'i 4-1 yenmiş.

Chamakh'ın oynadığı maçta Fas malawi'yi 4-1 yendi.Chamak gol atamadı ilk golde panaltıyı yaptıran adamdı.Forvette etkli ve hızlı birisi olarak gözüktü.Kendisini nedense Bratu'ya benzettim. FAS MİLLİ YAKIMINDA meşhur oyuncuları MUSTAFA HADJİ'NİN KARDEŞİ VE Fransa'da Bastia takımında oynayan yusuf hadji 2 gol attı. bu yusuf hadji de forvete destek olup kafa ile de güzel goller atıyor. fas milli takımın çoğu avrupada oynuyor.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Dünya kupası elem maçlarından bazılarının özetlerini seyrettim.

Hırvatistan bulgaristan'ı deplasmanda 3-1 yendi. Bulgaristanın neredeyse tamamı yurtdışında oynuyor.Aynı Hırvatistan gibi. Tomas ilk 11'De oynamış. Martin petrov sol ayağıyla serbest atıştan attı.

Hırvatistanda bir çocuk parlıyor.Stili Milanlı Kaka'ya benziyor. Geçen sene bizim transfer gündemimize de gelen hajduk splitli Niko Kranjcar. Bu oyuncuyu Arsenal ve Milan da takip ediyormuş. Bence şuanda aldık mı aldık.Yoksa bir daha alamayız. Hırvatistan'ın grubunda 16 puanı olmuş.


Image
Çocugun babası eski milli oyuncu zlatko kranjcar da milli takım direktörüymüş. :lol:
Bu çocuğun nasıl futbolcu olduğunu kıyaslamak için enson bulgaristan maçı ile ilgili olarak bir hırvat gazetesinin futbolculara verdiği puanları görmek yeterli. Kranjcar 8.5 ile enyüksek puanı almış.
http://www.sportnet.hr/Stranica_v2.asp? ... &ID=260948

Bu çocuk ile ilgili bazı yorumlar
http://www.soccerphile.com/soccerphile/ ... njcar.html
Bulgaristanı da Hristo Stoickov çalıştırıyor.

Brezilya paraguayı 4-1 yenerken ronaldinho 2 penaltıdan, ze roberto ve robinho attı. Robinho penaltı da yaptırdı. Ronaldinho ve robinho'yu seyretmek gerçekten zevk. paraguayın golü bayern münih'li santa cruz attı.

Tamaş'ın ve mutu'nun ilk 11'de oynadığı maçta romenler Hollandaya deplasmanda 2-0 yenilmiş.

Hollanda norveç deplasmanında 0-0 berabere kaldı. Lippi italya milli takımının çoğunu değiştirmiş. Norveçte carew ilk 11'de oynarken azar karadas sanırım sonradan oyuna girmiş.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Dün akşam kazakistan maçının sonanlarına yetiştim fakat kuveyt-güney kore maçının tamamını seyrettim.

Açıkçası güney kore'li oyuncular kim kimdir diye anlamak için takım kadrosunu kore futbol sistesinden print alıp maçı seyrettim.
http://en.kfa.or.kr/koreateam/km_player.asp

Korenin takım kadrosundaki oyuncuların yarısının ismi kim diğer yarısının ismi de lee ve park.Başka isim yok anlaşılan.

PSV de solbek oynayan 12 numaralı lee yong(1977) ve orta sahanın ortasında oynayan 7 numaralı park ji sung(1981) takımda en iyiler arasındaydı.Park 1 gol attı. Lee de çok teknik oyuncu. Zaten m.united istiyormuş.

trabzonlu lee kore takım kadrosunda yok. Bunun yanında forvette 0 numaralı formasıyla ilk kez milli olan ve fc seul takımında oynayan park cu yong(1985) 1 gol attı ve 2. gol de penaltıyı yaptıran adamdı. Sağbekte 36 numaralı formasıyla oynayan kim jin kyu(1985) de fena değildi. Milli takımda ilk 11'de 2 tane 19 yaşındaki adamı oynatmak da hakikaten cesaret işi.

Orta sahanın ortasında 15 numaralı formasıyla oynayan kim jung woo(1982) de iyi oynadı. Bu oyuncuların çoğu 3 sen önceki dünya kupasında bize karşı oynayan kore takımında yoktu.Koreliler iyi bir nesil yakalıyorlar.

Kolombiyada 22 numaralı formasıyla mondragon ilk 11'de oynadı.Takımı ekvatoru 3-0 yendi.Mondragon 2 maçtır gol yemedi.

Romanya ermenistan'ı 3-0 yenerken eski oyuncumuz ovidiu petre ilk 11'de oynarken takımın ilk golünü atmış :oops: Gabriel tamaş da ilk 11'de oynamış.

arjantin ilk yarıda attığı 3 golle brezilya'yı 3-1 yenmiş.2 golü crespo atmış.
Maçı banttan şimdi seyrediyorum. Katar El cezire sport kanalaına bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum.

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Ozan Ersoy wrote:
Mehmet Gorgen wrote:
Burak Fenercioglu wrote:Ben de bu haftasonu Marseille-Monaco derbisini izledim.
DIKKAT
Fransa'da bu aralar buyuk olay olan bir cocuk var, aslinda onu izlemek istedim. Cocuk Cezayir asilli Fransiz. Marseille'de oynuyor. Adi Samir Nasri. Henuz 17 yasinda. Cok yetenekli oldugu her yerinden belli. Sola yakin oynuyor ama sag ayagini kullaniyor. Bu macta istedigi kadar pozisyon bulamadi ama yakinda onu top kuluplerden birinde gorursek sasirmamak lazim.
01 Kasım 2004

Vallahi Burak fenercioglu'nun yorumundan beri aylar geçmiş. Bu oyuncuyu geçen haftalarda seyrettim.Bu hafta oynamadı.Burak fenercioglu çok çok doğru teşhis yapmis. Bu oyuncu bence de büyük yıldız olacak. Kendisine şimdiden yeni Zidane yakıştırmaları yapılıyor.
Mehmet, o ilk degil. Burak bundan 2-3 sene once daha kimseler bilmezken, Portekiz de bir genc yetisiyor, ilerde ismini cok duyacaksiniz demisti. Ilk izledigimde yetenekli ama fazla bencil, kafasi fazla calismayan bir oyuncu olarak gormustum onu. Talihi yaver gitti iyi bir hocaya dustu. Simdi hepimiz agzimiz acik izliyoruz Ronaldo'yu ManU'da.

Burak Fenercioglu futbolcunun iyisinden anlar.

GS bana senelik 1 milyon dolar butce versin. Oyle bir 10 kadar elemani olan ekip ve alt yapi bilgi agi kurarim ki GS'in ondan sonra yapacagi transferlerin sadece 10'da biri vasat cikar. Gerisini GS oynatir, 2-3 tanesi de buyuk paralarla Avrupa'ya transfer olur.

7-8 seneye GS finansal acidan duze cikar. Seyrantepelere falan da ihtiyaci kalmaz.

Ben yonetici olsam, 1 milyon dolarlik butceyi oyle ayirip oyle bir duzen kurdururum ki...

Neyse ben isime doneyim...

Ozan Ersoy
Gercekten harika olurdu abicim... Nerdeeee?

Almaguer'di, Sarr'di takilalim biz daha, neler kaciyor elden bir bilseler...

Benim anladigim su... Yonetimden ne zaman bir Allah'in kulu cikip yahu bu Ozan Ersoy'un her dedigi cikiyor, herhalde bu adamda birsey var, verelim su bir milyonu ne halt ederse etsin diyecek?

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Malumunuz FIFA World Youth Championship basladi. Turnuva Hollanda'da... Turkiye'de var turnuvada. Biz ikinci gruptayiz ve yarin ilk mac Cin ile... Asagida size turnuva programini gonderiyorum...

http://msn.foxsports.com/soccer/story/3671980

Acilis macinda Hollanda'nin Japonya'yi 2-1 yendigi maci izledim. Ilk izlenimim Japonya'nin cok diri bir takim oldugu yonunde... Macin geneline baktiginiz zaman Japonya cok yaratici ataklar yapamasada cok dinamik bir takim oldugunu gosterdi. Ienaga denen Japon oyuncu digerlerinin arasinda sivrildi diyebilirim ama dedigim gibi takim olarak Japonlar gercekten direncli ve yilmayan bir futbol sergilediler, 2-0 yenik duruma dusselerde... Japon takiminda cok begendigim GS'de gormek isteyecegim kalitede birkac oyuncu var ama sadece bir mac izledigim icin birsey demek yanlis olur.

Hollanda cephesine gececek olursak... Tabi herkes hakli olarak Ryan Babel'i on plana cikarmis mac yorumlarinda cunku Ajax'in son model cift haneli milyon dolar kazanacagi yatirimi kendisi... 10 yildir Ajax'taymis, cocuk 20 yasinda...

Ama benim size onerim imkaniniz olursa Hollandali Quincy Owusu Abeyie adli oyuncuyu takip etmeniz... Arsenal yeni Henry'sini bulmus. Ozan'in bir Fener adami bulmus, is bitmis thread'i vardi ya, onun Arsenal'e uyarlanacak versiyonu adeta. Tabi genc babinda... Topla birlikteyken sanki harbi Ronaldo'nun eski halini izliyorsunuz. Topa dokunus ve oyun dusuncesi ise ayni Henry. Solak ve sol acik oynamayi forvet oynamaya tercih ediyor ama iceri oyle paralel dalislar yapiyor ki Arsenal ah soyle bir yil kiralik ver de sen de hayrini gor biz de diyesiniz geliyor. Bu adam icin Arsenal'in web sayfasina baktiginizda goruyorsunuz ki sadece 5 mac oynamis, onlarda da sadece 2'sinde ilk onbirdeymis. 1 golunu, 2 asistini yapmis yine de... Neden olmasin?

Hikayesi de ilginc. 10 yil Ajax'in altyapisinda takildiktan sonra Bergkamp ve Kanu'nun yardimiyla Arsenal'e geliyor.

Turnuva devam ediyor, bu adami kacirmayin derim...

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Arsenal owusu denen bu adamı nasıl bulmuş peki.

Muhakkak tarama ekibi U17 maçlarında filan seyredip almışlardır.

Açıkçası bende bu ufak zenci çocuğu çok beğendim.

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Bu haberi de gecmek istiyorum. Erik Lamela... Ben bu cocugun birkac calimini TV'den gordum... Ne diyim, River Plate yine paraya para demeyecek herhalde...

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=150534

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Mehmet Gorgen wrote:Arsenal owusu denen bu adamı nasıl bulmuş peki.

Muhakkak tarama ekibi U17 maçlarında filan seyredip almışlardır.

Açıkçası bende bu ufak zenci çocuğu çok beğendim.
Mehmetcim saniyorum Bergkamp ve Kanu bir gun Ajax'in genc takim antremanina gitmisler, orada bu cocugu kesfetmisler, araya da adam sokup :D aldirmislar Arsenal'e...

Son donemde Arsenal taraftarinin gozunden dusmus yalniz, adi bir bar kavgasi olayina karistigi icin...

http://www.sportnetwork.net/main/s378/st72019.htm

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Burak Fenercioglu wrote:
Mehmet Gorgen wrote:Arsenal owusu denen bu adamı nasıl bulmuş peki.

Muhakkak tarama ekibi U17 maçlarında filan seyredip almışlardır.

Açıkçası bende bu ufak zenci çocuğu çok beğendim.
Mehmetcim saniyorum Bergkamp ve Kanu bir gun Ajax'in genc takim antremanina gitmisler, orada bu cocugu kesfetmisler, araya da adam sokup :D aldirmislar Arsenal'e...

Son donemde Arsenal taraftarinin gozunden dusmus yalniz, adi bir bar kavgasi olayina karistigi icin...

http://www.sportnetwork.net/main/s378/st72019.htm
Arkadaslar olay Arsenal'in Ajax'dan bu adami nasil buldugu degil ki.. Ajax zaten genc oyuncu madeni, son 20 senede belki de 100 tane taninmis oyuncu cikardilar, hepsi Italya'da Ispanyada Ingiltere'de oynadilar. 10 sene Ajax'in alt yapisinda oynamis gencecik adam. Cocuk yasta bu adami bulup nasil yetistirmis Ajax? Olay odur iste. Bizim gibi abi bu Zidane ne bicim futbolcu inanilmaz demek kolay, onu cocuk da yapiyor. 9-10 yasindaki sumuklu dizi kici basi yara icinde, ciplak ayakla top sektiren veletin iyi futbolcu olup olmayacagini anlamak baska bir olay. Ben bizimkilerin bir cocuga futbolcu adayina bakinca neye bakmalari gerektigini bildiklerini bile sanmiyorum. GS alt yapi konusunda cok sukur yine de Turkiye'nin ilerisinde ama daha gidecek cok yol var.

Bana gore Koeman'i getirmeyerek buyuk firsat kacirdik. Ben yonetici olsam Koeman'i getirirdim. Sonra Ajax organizyonundan bir alt yapi hocasina senelik 300-500 bin maas verip, 3-4 sene GS'da tutup, yanina da Suat Kaya'yi, Bulent Korkmaz'i verip, alt yapi + recruiting organizasyonunu GS'da yerlestirmeyi, bir daha bozulmayacak ve GS'i onumuzdeki 20-30 sene destekleyecek sekilde kurmaya calisirdim... Transfer dedigin boyle olur. Simdi harcayacagin 3-5 milyon sonra 100lerce milyon olarak sana geri donecek.

Ozan Ersoy

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Bugünkü hürriyet gazetesi de bizim beğendiğimiz Holandalı owusu'yu haber yapmış.

Süper Hollandalı
20 Yaş Altı Gençler Dünya Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında seri çalımlarıyla hızını birleştiren Arsenalli Owunsu Abeyie, menajerlerin ilgi odağı oldu.

HOLLANDA'nın Utrecht kentinde önceki gece oynanan iki maçla başlayan Dünya 20 Yaş Altı Gençler Futbol Şampiyonası'nda gözler bir futbolcunun üzerinde odaklandı. Ev sahibi Hollanda'nın Japonya'yı 2-1 yendiği karşılaşmada boy gösteren 19 yaşındaki Owunsu Abeyie izleyenleri büyüledi.

1986 yılında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da doğan ve 16 yaşında İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal'e transfer olan Abeyie, kendi vatanında yapılan bu dev organizasyona süper bir başlangıç yaptı. Uzun boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken 'Siyah Lale' en önemli özelliği olan seri çalımlarını hızıyla birleştirdiği karşılaşmada Japonya kalesinde büyük tehlikeler yarattı. Futbol resitali sunan Abeyie'nin, birçok menajeri peşinde koşturduğu bildirildi.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Dün Tunus'un 1 hafta arayla 2. milli maçını gine karşısında seyrettim. Maçı evsahibi takım 2-0 kazandı.Golleri penaltıdan Santos ve ikinci yarıda Cedly(1976) attı.

Transfer gündminde ismi gündeme gelen PSG'Lİ Selim Benachour(1981) dünkü maçta oynamadı ama Tunus'un gelecek hafta başlayacak konfederasyon kupası maçları için milli takıma çağrılmış.

Tunus'ta samsunsporlu Kais ilk 11'de oynarken, samsunlu Ayari sonradan oyuna girerken, diyarbakırsporun kalecisi faudel yedekte bekledi.
Gaziantepin forvet oyuncusu jaziri ise 5 numaralı formasıyla Tunus'un forvetinde oynadı. Tunusta solbekte Clayton(1974), forvette ise Santos(1979) adlı 2 tane brezilya asıllı oyuncu var.Tunus'un sağbeki Hateem trabelsi ajax'ta oynadığından en tanınan oyuncu ama ben bu oyuncu da fazladan bir özellik göremiyorum.Sıradan bir oyuncu izlenimi verdi.

Açıkçası Tunus'ta beğendiğim bir oyuncu yok.Fena değiller ama çok üstün özellikleri olan bir oyuncuları yok.

Gine milli takımı da Tunus ile beraber grubunda 2.cilik için çekişiyor. İlk golü yedikten sonra biraz dağıldılar. Gine milli takımında trabzonlu yattara ile yeni bjk'lı youla kadroda yoktular. Kadrodaki oyuncuların isimleri ise genelde sylla,camara ve diallo.En tanına dı sanırım ingiltere de oynayan golcü Titi Camara.Bu oyuncu da milli takımda yoktu.Defansta da Celtic de başarılı yoıp oynayan Balde(1975) yoktu.
Gine milli takımın kalecisi Kemoko Camara (belçikada oynuyor) ikinci golde uzaktan yediği golde çok hatalıydı.

Gine orta sahada eric Gerets'in Wolfsburgtan oyuncusu Pablo Thiam(1974), defansta celtic de oynayan muhammed sylla(1977) forvette s.etienne de kiralık oynayan feindouno ve mansari adlı oyuncular vardı. Mansari(1981) montpeiller de oynuyor.Tipi ve saçları da de yaoula' nın benzeri.

Gine de en beğendiğim adam 2 numaralı formasıyla orta sahadadan topu forvete hızlı taşıyan Feindouno(1981) en etkili adamdı. Bu oyuncu Saint etienne de bu sene ileri ikili de oynamıştı. Milli takımda forvetin arkasında top getirme görevini üstlenmişti.

Açıkçası youla ve yattara gibi adamlar olsa Gine daha iyi olurdu.Ama takım futbolu oynamaktan çok uzaktalar.

Bu arada Gine milli takımında en sevdiğim şey formalarının sarı-kırmızı olması ve eşofmanlarının üzerinde kocaman bir aslan resmi olmasıydı.

Gerçek sarı kırmızılı aslanlar Gine'liler yani :lol:
Türkiye'de aslan mı yetişirmiş. :wink:

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Pazar günü oynanan independiente-river plate maçını bugün saudi sports kanalınadan banttan seyettim.

River da salas,gallardo,gonzalez, ve maschareno,farias gibi as oyunular yoktu. Maç 1-1 bitti.

2 takımda çok çok az gol pozisyonu olduğu maçta inanılmaz pas hatalarıyla berbat bir futbol oynadılar. Geçenlerde boca juniors'u birkaç defa seyretmiştim.Onlar river plate'den daha da kötü top oynuyorlar.

İndependiemnte de Frederico Insua 10 numaralı formasıyla tüm serbest atışların başına geçti. Direkt kaleye attığı serbest atışlar hep baraja takıldı.

DAHA ÇOK CEZALANININ HEMEN DIŞINDA OYNAMAYI SEVİYOR. Hızlı şekilde top getirmeye çalışıyor fakat çok top kaybediyor.Pres falan da hak getire.


Bu oyuncuyu daha önce de seyretmiştim.O zaman da beğenmemiştim. Vestel manisa ONURSAL başkanı NAFİZ Zorlu bu oyuncuyu Manisa kulübüne aldıracakmış. Zaten fiyatı da düşükmüş. Bence bu oyuncunun benzerleri Türkiye'de çok.

Clube brugge de oynayan slovenya milli takımın kaptanı Ceh avusturya'ya gitmiş.Bu oyuncunun serbest atışlardan nasıl gol attığını bildiğimden böyle bir oyuncuyu Türkiye'ye getirmek en azından serbest atışlardan bir takıma 8-10 gol kazandırır. Ama malesef ceh bugün avusturua kulübüne imza atmış.


Bu arada Independiente takımında Insua dahil tüm oyuncular berbat oynadıklarından göze batan adam yoktu. River da ise bir tek sol bekleri biraz iyiydi.31 numaralı formasıyla 1983 doğumlu Lucas mereque stili ve fiziğiyle arjantin milli takımın sol beki Placente'ye benziyor. Belki diğer maçlarda daha da iyi oynuyor.
Last edited by Mehmet Gorgen on Wed Jun 15, 2005 7:08 am, edited 1 time in total.

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Mehmet Gorgen wrote:...İndependiemnte de Frederico Insua 10 numaralı formasıyla tüm serbest atışların başına geçti. Direkt kaleye attığı serbest atışlar hep baraja takıldı.

DAHA ÇOK CEZALANININ HEMEN DIŞINDA OYNAMAYI SEVİYOR. Hızlı şekilde top getirmeye çalışıyor fakat çok top kaybediyor.Pres falan da hak getire...

...Bu oyuncuyu daha önce de seyretmiştim.O zaman da beğenmemiştim...

Bence bu oyuncunun benzerleri Türkiye'de çok...
Iste budur abicim, izleyen adam biliyor. Insua, Gallardo cok kaliteli oyuncular gibi gozukebilirler liglerinde ama Avrupa klasinda olmak baska birsey. Gallardo oynamis olmasina ragmen Avrupa'da bu klastadir diyemem.

Ben 25 alti daha az kaliteli genc yasta Avrupa'ya gelmis bir Arjantinliyi bu Arjantinin cok buyuk denen yildizlarina tercih ederim acikcasi. 26 yasina gelmis bir de bu saatten sonra zor.

Martin Palermo'yu gorduk iste. Herkes delirdi Palermo icin, soyle oyuncu, boyle kaliteli, alan sampiyon olur diye. Villareal'e geldi, kendine zor yer buldu, yedek kaldi, simdi ne oldu bilemiyorum.

Bu is oyuncudan oyuncuya degisir demek istiyorum ama Arjantinliler garip bir irk... Cuvalla adam geliyor her sene, cok azi Avrupa'da tutunuyor. Ya annelerini ozluyorlar, ya sehirlerini, ya da baska birseylerini ve cogu da futbol oynamaktan cok para kazanmaya geldikleri icin hemen kayboluyorlar. Umarim bu sene bir Arjantinli cilginligina gitmeyiz...

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Burak'cim, Mehmet Insua'yi futbolcu olarak begenmemis ki ben de katiliyorum, TRye alisamaz annesini ozler dememis ki. Ayrica Gallardo'yu begeniyor yazilarini takip edersen.

Gallardo cok cok iyi bir topcu. Gelmek istemez, naz eder, fiyatini yukseltirse zaten gonlu yoktur demektir sallayacaksin. Orasina katiliyorum. Ama yasi cok uygun, fiyati da ucuk degil. Ayrica Monaco'da da cok iyi top oynuyordu. Fransa'nin havasi degisik gelmis olabilir. Turkiye daha cok oynak, kivrak bir yer, latin havasina yakin, belki de hosuna gider. Tarihin en iyi takimlarindan diye soz edilen Brezilya'ya daha iki gun once 3 tane atmis bir ulkenin as oyuncularindan. Inanilmaz seviliyor ve seyirciyi cok rahat costuruyor.

Seninle iki macini izleyelim bu yaramaz futbolcu dersen sana en pahali lokantada sushi ismarlayacagim soz ;).

Ya hic Avrupa'da oynamamis Alex de geldi iste, 40 kusur gole imzasini atti. Annemi ozluyorum falan da demiyor. Fener ayak basti parasi olarak CL'den 10 milyon dolara yakin para alacak. O para belki de ikiye katlayacak. Cikarmadi mi parasini?

Tamam canim Gallardo yaramaz olsun. Getirsinler o zaman Figo'yu Rui Costa'yi.

Yetti artik.. Hagi'den sonra kac oyuncu denendi kac oyuncuya paralar sacildi. Sergen'den Hakan Yakin'a... Kac tane Rivaldo, kac tane Figo alinirdi. Iyi para verilip iyi bir oyuncu alinmali o mevkiye. Bu oyuncular da dunyada her takimda yok. Her ulkede en fazla 3-5 tane. Nedir kardesim bu Belcikadan Van Goor mor? Yeni bir Scifo cikti da biz mi kacirdik?

Sabrimizi tasirdilar artik. Ellinize alin kagit kalem de bir hesap yapin kac para odediniz Hagi'den beri. Sanki kendi paralari, o bankaya borc bu bankaya borc. Haberleri yok hoca olarak kimi getirdiler, nasil futbol oynatacak, ne lazim, kim lazim. Kahretti bu beceriksiz is bilmezler ordusu bizi....

Ozan Ersoy

Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Benim soyledigimide sen anlamamissin abicim... Benim Brezilyalilarla alip veremedigim yok. Alex cikar oynar, belki Felipe'ye de sezon sonuna kadar sans taninsa o da atardi 5-10 gol, yapardi 5-10 asist, bu baska birsey...

Benim alerjim Arjantinlilere... Kac yildir ne basarisi var adamlarin??? Genc milli takimlari soyle iyi, boyle iyi dendi, bir baktik ABD yeniverdi adamlari gecenlerde... Yillardir takim olamayan yildizlar toplulugu seklinde takiliyorlar.

Gallardo konusunda israrciyim, Monaco'da takip ettim, kivilcimi olmayan bir futbol oynadi. Su an degismis olabilir ama Fransa'da is yapamadi, Turkiye'de de cok yapabilecegini sanmiyorum. Hic sevmedigim bir futbol tarzi var. Beni suan Arjantin'deki harika futbolu alakadar etmiyor. Bu bahsettigimiz adam 42 milli macta 14 gol atmis yani credentials falan harika aslinda. Ama ben GS'nin kilifina uygun gormuyorum, yeni bir Ortega olur basimiza diyorum.

Figo, Rivaldo falan konusu bambaska, boyle bir oyuncunun gelmesi gerektigini soyluyorum zaten ama o isleri yapacak isim bana sorarsaniz Gallardo degil kesinlikle...

Locked