Turkiye Ligi Maclari 2005-2006

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Turkiye Ligi Maclari 2005-2006

Post by Mustafa Dogan »

Gençlerbirliği Fenerbahce maçında ilk yarı bitti.
Skor 0-0
Fenerin 2 topu direğe çarptı.. :oops:
Last edited by Mustafa Dogan on Sat Aug 06, 2005 7:25 pm, edited 3 times in total.
Meczup

Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Her ne kadar daha ilk hafta olmasina ragmen, FB'nin bu sezon kolay kolay puan kaybetmeyecegini dusunuyorum. Onun icin bunu avantaj olarak gorup insallah lige iyi bir baslangic yapariz. Bu sene onlar bizi arkadan kovalasin. Kesin favori olduklari icin bize avantaj saglayacagi dusuncesindeyim.
Hadi hayirlisi,

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ikinci yarisini www.ipworldtv.com adresinden canli izledim bu macin.

Ilk yarida iki tane top direkten donmus, ikinci yarida da alti pastan kalecinin kucagina Alex'in nisanladigi bir top var. Genclerbirligi'nin de yine kacirdigi onemli bir pozisyon var.

Everton'a 5 tane atan Fenerbahce'nin bu macta iyi oynadigini soylemek zor. Macin tamamini izleyen birisi daha saglikli yorum yapabilir ama pek hirs yoktu, rakibi bogan, rakip sahadan cikmayan bir goruntu de yoktu. Hatta genclerbirligi futbolculari iyi top dolastirdilar zaman zaman. Genclerbirligi de cok iyi takim fakat Fenerbahce'de genel olarak bir durgunluk vardi, ama o direkten donenler gol de olabilirdi. Bu kadar yetenekli oyuncularin oldugu bir takimin daha hizli, presli ve baskili oynamasini beklerdim. Aslinda Fenerbahce'nin gecen sene ikinci yarida baslayan dususu bu macta da devam ediyor gibi bir goruntu olustu.

Pazar gunu ne olacak bakalim? Bizim takimdan cok umutlu degilim maalesef ama galip gelirsek hakkaten iyi bir baslangic olacak.

Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Sadece ilk yariyi seyredebildim. Genelde ortada idi. Daha cok pozisyonlara giren takim Gencler idi. Gerci dogru durust bir gol pozisyonu pek yokdu. Dedigin gibi Everton'a karsi FB ile bugunku FB arasinda cok fark vardi. Maca "nasil sa aliriz" havasinda cikmislar gibiydi. Boyle dusunurlerse cok puan kaybedebilirler. Birde ilk devrede Genclerli bir futbolcu kontra atakda bos giderken, Deniz arkadan bariz bir tekmeyle dusurdu. Sari kart gordu ama, bunu artik defalarca soyluyorlar, direk kirmizi kartlik bir hareketdi. Neyse benim, ilk yari itibariyle macla ilgili dusuncelerimn bunlar.

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Yucel F Genc wrote:Sadece ilk yariyi seyredebildim. Genelde ortada idi. Daha cok pozisyonlara giren takim Gencler idi. Gerci dogru durust bir gol pozisyonu pek yokdu.
FB'nin ilk yari iki topu direkten donmus deniyor. Ben bu dogru durust gol pozisyonu yoktu kismini pek anlamadim.

FB yanilmiyorsam gecen sene ilk macinda da Rize'ye 2 puan kaybetmisti. Cok fazla sevinemiyorum bugunku skora. Sonucta kendi isimizi kendimiz yapmamiz lazim, ondan da umidim yok.

Ali

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Cavcav derki: ''Bu oyuncu bizimle mukavele yaptıktan sonra Fenerbahçe'ye gitti. Deniz Barış, 1 milyon avro ödemekle mükellef. Futbol Federasyonu'na yaptığımız müracaatta, Fenerbahçe'nin Deniz'e bu parayı çek olarak verdiğini öğrendik. Maçtan önce Deniz Barış için itiraz ettik. Deniz oynarsa hükmen galip oluruz. Ben böyle bir galibiyet istemiyorum. Hakkımızla kazanarak 3 puanı almak istiyoruz.''

Gecen sene nerdeydin cavcav?
Meczup

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Cavcav gecen senede bu konunun pesinde idi,
hatta mahkemeden karar cikardi. En sonunda FIFA vasitasiyla parayi alacak.

FB yenilebilir, berabere kalabilir. Onemli degil.
Ama onemli olan mactan once hickimsenin GB'ye sans vermemesiydi.
Yok GB den 5 oyuncu gitmis, yok FB Everton'a 5 cekmis,
yok Apiah oynuyormus, FB fark atarmis, laf laf laf...

Berabere kalan GS olsaydi, bakin neler yazilirdi simdi.

Hadi bakalim devam , sisirin su Feneri, abartin, onceden galip ilan edin.
NO ADNANS, NO CRY !!

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Hadi Arsenal macini beklerken biraz ciziktireyim.. Bu haftasonu FB ve BJK maclarini izleyebildim... Evde yanliziz butun haftasonumu TV karsisinda bitki gibi harcamaya karar verdim. Ha pardon bir ara 2 saat bisiklet de cevirdiydik. Ozan'in olacagi bitki bu kada oluyor.

Genclerbirligi

Son derece ilkel bir futbol oynadi. Bakmayin siz Ziya Dogan'in basarili taktigi falana. Ozellikle ilk 60 dakika. Lucescu boyle savunma oynatsaydi, 3. hafta Turkiye'yi terk etmesi gerekiyordu. 4-5 oyuncusuna adam markaji yaptirdi. Kitlediler FB'nin yaratici oyuncularini FB zor kipirdadi. Hani nerede alan savunmasi orta saha presi. Ismail Gulduren bir sarkik libero oynadi ki neredeyse kalenin icine girecek. Ne sarkmak oyle.

Yeni oyunculari, Isaac. Cok genc fizigi cok yerinde. Ama Turkiye'de bir seyler yapabilmesi icin kirk firin ekmek yemesi gerekiyor. Nereden bulmus Cavcav diyenlere bakmayin. Bizde olsa Pinto kadar faydali olamazdi. Ve sezon sonu kiralanirdi. Kendine cok guveni var, ilk mactan gostermeye calisti ama bir cok pozisyonda aklini degil, bencilligini gosterdi. Uzaktan sutlari yeterli degil. Genclerde 3-4 sene piser sonra Cavcav onu FB ya da BJK ye satar.

Genclerin hucum gucu Youla ve Ali Tandoganin gitmesiyle cok azalmis. Sertan'i zaten sevmezdim cok ama bu takim bu sene gol atarken zorlanacak. Bu defansif anlayisla da gol yemesi zor olur. En cok berabere kalan veya 1-0 yenen takimlardan biri olacak. Ilk 4u zorlamasi epey surpriz olur.

Fenerbahce

Ben de FB'liler Canaydin'a takiliyorlar ya ayni sekilde onlara takilayim. "Daum sen bizim herseyimizsin". Su takima sacma transferler yerine soyle saglam bir Alman savunmaci getiremedin ya. Oynattigin futbolla CL de basarili olacaksin ya. UEFA'ya kitlenmisler. :D

Savunma yavas ve kotu. Hucum gucu iyi degil dedigim Genclere bile 4-5 pozisyon verdi. Onder, Servet, Deniz hele hele benim favori oyuncum Luciano her an lastigi patlatacak oyuncular. Deniz'i GB de cok begenirdim. Ama bir orta saha bir sol bek, bir sag bek bir stoper oynayarak salaga donmus durumda.

Ilk 15 dakikaya nefis basladi FB. Adam adama savunma oynayan takima karsi sabirla topu dolastiracaksin ve yoracaksin. Amac gol atmak olmayacak hemen, ne kadar daha cok topa sahip olursan ve rakibi kosturursan, rakibi o kadar yorma sansin olur ve eninde sonunda acik vermeye baslarlar. Ilk 15 dakikadan sonra dagildi duzen. Ne oyun vardi, ne kosma, ne mantik.

Alexi gecen senenin ilk macina gore oldukca durgun gordum. Yazin sakatlandi ne kadar ciddi calisti bilmiyorum. Ama bu haliyle FB ye fayda saglamayaz.

Takimin ikinci en iyi oyuncusu Mehmet Yozgatliydi sonradan girdi sag acik olarak. Ama bu da uzun surmeyecek, cunku en buyuk sag acik??!?? Anelka gelince kesilecek. Nobre ilerde tek forvet oynuyor. Appiah da geldi, ne manasi var anlayamadim. Oynat cift forvet. Sok Tuncay'i yanina. Ama yok Tuncay sol acik. Ona ragmen Nobre'den cok pozisyona girdi. Kafasiz Daum.

Appiah'in bu halini bizim Conce'ye benzettim. Saglam oynuyor, kontrollu oynuyor ama oyuna etki edecek bir oyuncu izlenimi vermedi. Sanirim uzaktan sutlari daha etkili olacak ama su ilk macta Aulerio daha iyiydi. Kotu transfer degil ama FB'nin Avrupada basarili olmasini saglayacak transfer mi bence degil, 8 milyon bonservise ise hic degmez.

Bu kadar negativitiye ragmen, bu takimin yine sampiyon olma olasiligi cok buyuk... Cok fazla. Bu ilk mac, sicak hava, adam adam savunmaya ragmen 2 top direkte dondu, son dakikada da yuzde yuzde atilmasi gereken bir golu kacirdi Alex. Yarin kacirmazlar. GS top oynayarak, rakipleri ezerek 4 sene sampiyon oldu ardindan Avrupada basari geldi. FB bu sene de klas oyuncularinin vuruslariyla, fazla pozisyona girmeden, ezmeden buzmeden sampiyonlugun en buyuk adayi. Ister begenin ister begenmeyin. GS'in bu takimin ustune cikmasi cok zor. Cok net bir sonuc.

Ha unutmadan soyleyeyim. Ikinci en iyi oyuncu dedim Yozgatli icin. Ben cuma gunu bir kaleci izledim hayran kaldim. Su haliyle milli takimda olmasi gerekir. Volkan'da hic bir eksik yok fazlalik var. Ben olsam Fatih hocanin yerinde direk keserim Rustu'yu. Tam anlamiyla mukemmeldi. Refleksler, aci kapama, karsi karisya pozisyonlarda rakibi karsilama, yan toplari kornerleri cikip lokum gibi topladi. Birinci sinif bir kaleci izledim. Kendine guveni tam. Keske biz de olsaydi. Mondragondan cok daha fazla guven verdi daha ilk macindan. Turk futbolu icin buyuk kazanc.

BJK

Rezalet. Ne oyun belli. Ne takim belli. Bir de gecen senenin siniri katlanmis gibi. Offf.. Dua edelim GS'da bu sacmalik gorunmesin. Necati'den korkuyorum acikcasi. Kendilerini vuruyorlar. Besiktas'in bu kontrolsuz hakemlerde antipati yaratan havasiyla basarili olmasi imkansiz. Ismet Arzuman ki gecen senenin en iyi hakemiydi, cok zorlandi bu macta. Kendilerine kufur eden oyuncuyu atan hakemi kutluyorum. Herkese uygulamalilar. Ali Tandogan kart meraklisi bir oyuncu... Besiktaslilara cok sikinti cektirecektir.

BJK savunma futbolu oynayip, hizli ataga cikmak isteyen bir kadro kurdu. Ama bunun icin topu ileriye tasiyan bir oyuncu lazim. Ingiltere'de hic oynayamamis Kleberson bir ise yarayacak mi gorecegiz. Pancu cok kotuydu. Okan bitmis... Gobeklenmis, laubali oynuyor. Youla'ya bir top gelmedi. Ailton olsa ne olacak? Sergen olmasa bir puan da alamayacaklardi. Savunma oynayacaklar ama orta sahada 35 lik tayfur, Koray savunmada. Ronaldo'yu da arayacaklar gibi. Hemen toparlamazlarsa lig cok zor gecer Riza Calimbay icin. Besiktas'i bir 6 hafta sonra bir daha yorumlamak lazim.

....

TR ligi

Artik herkes cozdu. Iyi savunma, orta saha presi, iki kontratak oyuncusu basarili oluyorsun. Herkes de buna gore takim kuruyor. Yeni gelen takimlar bile. Agali falan bulup getiriyorlar NIce'den. GS hucum oynayacaksa, hemen rakipten once gol ve golleri bulmak zorunda. GS'in su kadrosu bunu yapabilecek gucte degil. Deplasmanda cok puan kaybetmeye devam edecek GS.

Ozan Ersoy

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Fener iyi gidiyor, Allah bozmasın..
Beşiktaşın kadrosu çok geniş çok zengin ama, Rızadan bişey olacağını sanmıyorum..
Rasgele savrulan çakıl taşları gibi, takım denk gelirse takım olacak, yoksa Rıza bi Gerets gibi eldekilerden iyi bir takım kurabileceğini sanmıyorum..
Hoş bunlar anadolu klüplerindeyken, bana bilmemnenin kadrosunu versinler kesin şampiyon yaparım derler ama neyse..
Trabzonda puan kaybederse oldukça hayırlı olur.. Şimdilik 0-0..
Meczup

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

ve lideriz :)
Meczup

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Eger Denizli Besiktas'i yenmeyi basarabilirse (ki cok zor gozukuyor) bu hafta "Ev sahibi takimlarin galip gelemedigi hafta" olarak tarihe gececek. :)

Ankaragucu 0 - 1 Galatasaray

Fenerbahce 2 - 2 Diyarbakirspor
Gaziantepspor 0 - 0 Sivasspor
Malatyaspor 0 - 5 Manisaspor
Rizespor 1 - 2 Samsunspor

Konyaspor 0 - 0 Trabzonspor
Ankaraspor 0 - 0 Genclerbirligi
Kayserispor 1 - 2 Erciyesspor
45' Besiktas 2 - 0 Denizlispor

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

2. hafta sonunda puan durumu

S. Takim O. P.

1 Galatasaray..2 6


2 V. Manisaspor. .2 4


3 Beşiktaş .........2 4


4 Diyarbakırspor 2 4


5 Erciyesspor.....2 4


6 Gaziantepspor..2 4


7 Trabzonspor 2 4


8 Samsunspor..2 3


9 Fenerbahçe 2 2


10 B.Ş.B. Ankaraspor 2 2


11 Sivasspor 2 2


12 Gençlerbirliği 2 2


13 Ankaragücü 2 1


14 Konyaspor 2 1


15 Denizlispor 2 1


16 Malatyaspor 2 1


17 Kayserispor 2 0


18 Ç. Rizespor 2 0

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Nobre guzel okkalami$ topu. Rize'nin penaltisi penalti degildi diyorlar ben goremedim antu sadece penaltiyi vermi$.

Bu arada BJK cok begenenler var. Yani gelen agir siklet siraliyormu$. Alton mu Dalton mu ne ise. Kelebekson diye birini daha almi$lar. Dalga geciyorum ama bu arada Bom Bilibom gelmiyecekse kim gelecek. Taaruz gunude geldi gecti. Yallah tazyik derken subabi catlatmi$ bizim yonetim galiba. Bu arada BJK gollerini veren bir site var mi cambazlik filan yapmadan.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

:D

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz Akgun wrote:Nobre guzel okkalami$ topu. Rize'nin penaltisi penalti degildi diyorlar ben goremedim antu sadece penaltiyi vermi$.

Bu arada BJK cok begenenler var. Yani gelen agir siklet siraliyormu$. Alton mu Dalton mu ne ise. Kelebekson diye birini daha almi$lar. Dalga geciyorum ama bu arada Bom Bilibom gelmiyecekse kim gelecek. Taaruz gunude geldi gecti. Yallah tazyik derken subabi catlatmi$ bizim yonetim galiba. Bu arada BJK gollerini veren bir site var mi cambazlik filan yapmadan.
Büyük taarruz 26-30 Ağustos tarihleri arasındaydı.Daha 3-4 gün var. :lol:

Post Reply