Turkiye Ligi Maclari 2005-2006

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mehmet Ulupinar
Posts: 349
Joined: Thu Oct 31, 2002 11:24 pm
Location: LA, USA

Post by Mehmet Ulupinar »

Ben de durumu gordum. Gaziantepli deve penalti olsun diye cirpinmi$. Yazik i$te boyle salaklar takimi her zaman yakarlar. Aleks golu atamasa tekrarlatacakta hakem cunku Antepli dort be$ metre giriyor topa vurulmadan. Bu beyinsizler nasil profesyonel olup sirtlarina o formayi geciriyorlar bilmem.
Tribunden hayatinda me$in topa dogru durust vurmami$ (eskiden biz plastik topla oynardik bu oyunu mahallede) birini indirsen onunde Aleks varken topa diye bile olsa bu $ekilde adama dengesiz girmez. Girdiginde penalti diye yanli$ yorumlara sebeb olacagini bilir cunku o yarim yamalak futbol bilgisi ile. Ama bu .herif kendi dengesizligi yuzunden Aleks'ten sonra nerdeyse kendi de du$uyordu. Ayaklar orak gibi saga sola acilmi$ tirpanlattirmazlar adama futbol oyununda amaci iyi niyetle topa vurmak bile olsa. Bu tur dengesiz hareketlere iyi hakemler penalti caliyorlar benim gordugum kadari ile Avrupada.
Arkadaslar mac son dakikaya kadar 0-0'ken penalti oldugunu duyunca ve forumda bu kadar laf cikinca ben de dayanamadim gidip baktim sevgili Savas'in koydugu linke. Yapmayin etmeyin beyler Cengiz abi de yazmis yukarida GA'li oyuncunun topla ilgisi yok, kontrolsuz bir sekilde dalmis Alex'e. Defans oyuncusu Alex'in ayagina basmis-basmamis ne ilgisi var, Alex yapacagini yapmis, ustalikla dusmus yere, PENALTI ! Dakikanin da cok onemi yokki 1.dakika da olsa verilecek bir penalti, defans oyuncusunun ahmakligi sayesinde 92'de olmus..

Ama asil onemli olan su ki bu tur penaltilar 3 buyuk takima karsi bu kadar verilir mi verilmez mi :?: Iste biz bu soruyu cozebilirsek biraz gelisme kaydedebiliriz. Goruldugu kadariyla bu sene ligin hic mi hic tadi olmayacak zaten..

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Yapmayin etmeyin diyen bu sefer ben olacam...penalti falan degildi.

Dengesiz girmek penalti demek degil--kotu futbolcu, kotu defans oyuncusu falan olabilir bu herif, transer edelim demiyoruz.

Ama penalti olmasi icin temasin oyunla bir alakasi olmasi lazim. Dengesiz yukseldi ve indi--ama dikkat edin Alex'in ayagina dokunmuyor bile--bu arada top orda bile degil artik--yuvarlanip gidiyor. Alex firsati bulmusken kendini deli gibi havaya atiyor ve dusuyor--bu arada anteplinin dengesizliginden oturu temas devam ediyor ama o sirada top orda bile degil ve pozisyon bitmis. O kadar dengesiz girmenin ceza sahasinda penalti olma riski var kabul, ama bu penalti degildi. Kac defa gosterip anlatirsaniz anlatin.

Konya'da 3 puan, Antep'e karsi 2 puan hediye almis olan buyuk stadli zengin kadrolu Fener'le elimizdeki kadroyla puan yarisini surdurebilen Galatasarayimizi tebrik ediyorum. Bize 5 puan hediye edilseydi 10 macta 31 puanimiz olurdu--sanirim bu rekor olurdu :?

Bu ara kazandik diye unutdugumuz Ankaragucu macinda verilmeyen penalti ve Malatya macinda bizim verilmeyen ve (yalandan) Malatya'ya verilen penaltiler var...FB maclarinda nasil oluyorsa bu tur seyler olmuyor sanki.

Bu is boyle devam edersa birakin bu lig'de hic oynamayalim diyecem. Fener sampiyon olsun ne degeri varsa boyle sampiyonlugun, bizide yalanciktan ikinci yapsinlar bari ozledigimiz CL'ye gidip orda oynayalim bize yeter.

Deniz

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Bakın sabah gazetesinde ahmet çakar bugün ne yazmış:

Bardağı taşıran son damla...

Dakika 90+2 oynanıyor. Maç bitti bitecek.Ve Cem Papila tıpkı daha önceki bazı hakemler gibi sonucu belirleyiveriyor. Antepli oyuncu hamlesini yapıyor, sağ ayağıyla Alex'in sağ ayağının hemen yanındaki çimlere basıyor.
Dikkat edin! Sadece çimlere basıyor. Ama Alex, darbeyi ayağına almış gibi havada bir fırdöndü hareketiyle kendini yere atıyor. Son derece profesyonelce yapılmış müthiş bir penaltı aldatmacası. Aldanan kim? FIFA kokartlı hakemimiz Cem Papila.


Hani şu geçen sene skandal yönetimiyle yine aynı statta Trabzonspor'un yenilgisini hazırlayan hakem. Hani şu iki yıl önce İnönü Stadı'nda uçana sarı, kaçana kırmızı kart gösterip Beşiktaş'tan 5 kişi atarak maçı bitiren adam. Ama dün gece belki de önümüzdeki hafta Türkiye'de herkesin konuşacağı büyük bir kaosa imza attı.
Aslında Cem Papila'nın direnci 75. dakikadan sonra bitmeye başladı. Verilen ve verilmeyen faullerle takdir haklarını inanılmaz şekilde Fenerbahçe lehine kullanan Papila, acımasızca infaz yaptı.

GAZİANTEP NE YAPSIN?
Aslında konuşacak çok şey var ama bunları Pazartesi gecesi Santra'da konuşacağım. Zira bu sütunlar ne hakem örgütlenmesini, ne iç hesaplaşmaları, ne de diğer entrikaları anlatmaya yetmez.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bir yorum da ben getireyim olaya.

1. Hakemin karardan sonra yuz ifadesi neydi öyle. 'Fazla kicinizi yirtmayin,
emir yukarlardan geldi' gibi bir ifade var suratinda.

2. Alex neden 'hamle' görmedigi ayagini tutuyor?

3. Ikiside topa hamle yapiyor, Alex'in ayagina temas yok. Bu adami martilar
mi yokladi acaba?

Bugun olasi bir hakem faciasinda ortalik kaynayacak :D Sen söyle penalti
verdin de böylesini neden vermiyorsun. Bu isten neden hep FB kazancli
cikiyor, neden hic zarar görmediler bu gune kadar, gibi sacma sapan suclamalar...

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Bence penalti karari dogru. Adamin Alex'in ayagina bastigi son derece acik.

Saygilar,

Cemal

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Bİrçok gazete Alex'in 'Evet Penaltıydı' lafını koca koca puntolarla yazmış. Sanki Alexin başka bişey söyleme ihtimali varmış gibi? Sanki Alex diyosa doğrudur diye bi kaide varmış gibi!
Meczup

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

13. Haftanin ba$lica surprizi Denizli'nin son dakikada attigi golle Samsunu devirmesi. Malasef TS ise benim gibi "ulan bu kadarida olmaz" diyenleri $a$irtmasina ragmen normal bir $ekilde Diyarbakirda 3 golle bogulmasi. Geregi du$unuldu ve bundan sonra TS siradan bir takim gozu ile bakarak yari$mayi oynamak lazim. Aktug denilen bir beceriksizlik abidesi ile TS GS'dan da beter bir durumda. FB ne yapacak bakalim demiyorum 3 puani alacakir.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Semih'in 88'de attigi gole 2-1 kazandi fener.

Selamlar
Savas

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Son dakikalarda atilan bir gol ile FB bu i$i bildigini gosteriyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Trabzon az daha bizim yapamadigimizi yapiyordu. Hakem Fatih Tekkeye yapilan bariz penaltiyi ve karti gormedi. Daha sonrasinda sonradan oyuna gire Semih'in asisti ile Nobre atti. Yani Daum'un gol yedikce forvet oyuna sokma taktigi yine tuttu. Sonucta Fener puan kaybetti. Ankaraspor'u yenersek puan farki 4e inecek.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

DK 85 'te NOBRE'NİN atığı golle fener kendi sahasında beraberliği kurtardı

fb: 2 ts: 2

ts'nin golleri lee ve fatih'ten geldi. 2. golde lee'nin asisti vardı FB'nin golleri ise yine karambol golcüsü marcio nobre'den geldi.
Last edited by Mehmet Gorgen on Sat Dec 03, 2005 8:47 pm, edited 1 time in total.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Bu arada TRabzon'da son 2 haftadir oynayan Ufukhan Bayraktar diye bir oyuncu var 1986 dogumlu. Gayet basarili gozukuyor. Bizde de artik o yas grubundaki oyuncularin takima kazandirilmasi lazim, transfer dusunmeden once.

Image

Mevki : Defans
Forma Numarası : 20
Doğum Tarihi : 09.01.1986
Dogum Yeri : Trabzon, Türkiye
Boy : 181 cm
Kilo : 67 kg
Ayakkabı No : 42
Medeni Hali : Bekar
Sözleşme Başlangıç : 04.07.2005
Sözleşme Bitiş : 31.05.2010

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

79. dakikada Fatih Tekkeye yapılan penaltıyı vermeye hakemin papazı yemedi. Durum o dakikada 2-1 TS lehineydi.
Tan Erten

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Appiah'in yaptigi bence penaltiydi, cok profesyonelce ve sinsice yapilmis bir faul var bence orada.

Mac cok laubaliydi ama sunu iyice anladim Deniz Baris kesinlikle son adam olmaz hatta bende ondan adam da olmaz.Her macta riskli pas atiyor en onemlisi herkesi arkasina kaciriyor.

Beraberlik macin hakkiydi.

Selamlar
Savas

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Bugun bizim genc Arda Turan Zelenka ile yaptigi verkacin ardindan Vestel'in ikinci golunu atti. Vestel deplasmanda Ankaragucu'nu 2-0 yendi.

Arda mactan sonra Ersun Yanal'la beraber basin toplantisinda da konustu.

Arda cok iyi bir baslangic yapti gercekten.

Bu arada Arda bu macta sag acik degil, sag bek oynamis ilginc bir sekilde. Caner Erkin, Arda Turan, Zafer Sakar gibi gencler, bir de Zelenka gibi bir cek yildiz ile Vestel buyuk cikisa gececege benzer.

Post Reply