Türkiye-Çek Cumhuriyeti 2-2 ( dk 88,93 ü. karan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Türkiye-Çek Cumhuriyeti 2-2 ( dk 88,93 ü. karan)

Post by Mustafa Dogan »

(A) Milli Futbol Takımı'nın 1 Mart Çarşamba günü İzmir'de Çek Cumhuriyeti ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi ay-yıldızlı ekibin ilk hazırlık sınavı özelliğini taşıyan karşılaşma için, aday kadroya 23 futbolcu davet etti.
Aday kadroya çağrılan futbolcular şunlar:
Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Servet Çetin, Tuncay Şanlı (Fenerbahçe), Ümit Karan, Necati Ateş, Hasan Şaş, Orhan Ak (Galatasaray), Mustafa Sarp, Ersen Martin (Ankaraspor), Gökhan Zan, İbrahim Akın (Beşiktaş), Fatih Akyel, Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Uğur Boral (Gençlerbirliği), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Fahri Tatan (Çaykur Rizespor), Bilal Kısa (Malatyaspor), Tolga Seyhan (FC Shakthar Donetsk), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Halil Altıntop (Kaiserslautern)


Ümit Özat yok mu ben mi göremiyorum? O yoksa yerinede başkası çağırılmadıysa sol-bekte dedem mi oıynayacak? Gerçi o da çağırılmadı! Bari Ferhatı çağırsaydın be hocam! Messide daha minicik ama çatır çatır oynuyor!
Üstelik Özatın tarsus maçında iyi oynadığı söyleniyordu. Şimdi birileri çıkıp Fatih Terim feneri karıştırmaya çalışıyor derse şaşırmam :)
Last edited by Mustafa Dogan on Fri Feb 24, 2006 9:47 pm, edited 1 time in total.
Meczup

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Re: Türkiye-Çek Cumhuriyeti Hazırlık Maçı (1 Mart, mekan: İz

Post by Ozan Ersoy »

Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Servet Çetin, Tuncay Şanlı (Fenerbahçe), Ümit Karan, Necati Ateş, Hasan Şaş, Orhan Ak (Galatasaray), Mustafa Sarp, Ersen Martin (Ankaraspor), Gökhan Zan, İbrahim Akın (Beşiktaş), Fatih Akyel, Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Uğur Boral (Gençlerbirliği), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Fahri Tatan (Çaykur Rizespor), Bilal Kısa (Malatyaspor), Tolga Seyhan (FC Shakthar Donetsk), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Halil Altıntop (Kaiserslautern)[/b]
Begendigim kararlar...

Hakan Sukur'un olmamasi
Umit Karan'in cagrilmasi
Umit Ozat'in cagrilmamasi

hepsinden onemlisi...

Mehmet Topuz'un cagrilmis olmasi

Begenmedigim kararlar

Servet'in cagrilmasi
Huseyin Cimsir??

Emre B, Serkan Balci cezali olduklarindan cagrilmadilar sanirim. Hamit, Ibrahim Toraman sakat, Fatih Tekke de mafyaya bulastigi ortaya ciktigindan beri yatiyor. Hamit ve Serkan'in yoklugunda Fatih Akyel'in hazirlanmasi normal. Ferhat'in daha zamani var.

Ozan Ersoy

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Bu da rakibin kadrosu.
Goalkeepers: Jaromir Blazek (Sparta Prague), Petr Cech (Chelsea), Antonin Kinsky (Saturn Ramenskoye)

Defenders: Rene Bolf (AJ Auxerre), Tomas Huebschman (Shakhtar Donetsk), Marek Jankulovski (AC Milan), Martin Jiranek (Spartak Moscow), Pavel Mares (Zenit St Petersburg), Zdenek Pospech (Sparta Prague), David Rozehnal (Paris St Germain), Tomas Ujfalusi (Fiorentina), Tomas Zapotocny (Slovan Liberec)

Midfielders: David Jarolim (Hamburg SV), Jiri Jarosik (Birmingham City), David Kobylik (Arminia Bielefeld), Radoslav Kovac (Spartak Moscow), Jaroslav Plasil (Monaco), Karel Poborsky (Ceske Budejovice), Jan Polak (Nuremberg), Tomas Rosicky (Borussia Dortmund), Rudolf Skacel (Hearts), Stepan Vachousek (Austria Vienna)

Forwards: Milan Baros (Aston Villa), Marek Heinz (Galatasaray), Tomas Jun (Besiktas), Vladimir Smicer (Girondins Bordeaux), Jiri Stajner (Hanover 96), Vaclav Sverkos (Hertha Berlin)
Haberde A ve B olarak iki mac yapilacagi yaziyor. O yuzden kadro kabarik. Nedved dinlediriliyormus.

Fransa'da Ribery secilmemis. Anelka kadroda.
Olympique Marseille playmaker Ribery, widely seen as the long-term replacement for Zinedine Zidane, is kept waiting because of his club's disappointing season.

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Fatih Hoca sol-bekte kimi oynatacak diye yazmıştım ama Orhan Akı unutmuşum! Kendisi sol-bek olarakta oynayabiliyor da.. :)
Meczup

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mustafa Dogan wrote:Fatih Hoca sol-bekte kimi oynatacak diye yazmıştım ama Orhan Akı unutmuşum! Kendisi sol-bek olarakta oynayabiliyor da.. :)
Iyi bir Umit Karan bu takimi finallere tasir. Orhan Ak da kimileri begenmese de bu sene yildizi parlayanlardan.

Bir de Ribery'nin secilememe sebebi dogruysa Allah'in sopasi yok dedirtti bana. Tamam yoneticiler hatali, tamam parasi zamaninda verilmedi ama GS'da kalsaydi o da milli takimdaydi bence. Galatasaray her ne kadar Avrupa'dan silinse de halen Saidou, Song, Tomas, Ilic, Heinz, Mondragon yani butun yabancilar mili takimda garanti yer sahibi. Ribery de oyle olurdu.

Fransa'da Ribery secilmemis. Anelka kadroda.
Olympique Marseille playmaker Ribery, widely seen as the long-term replacement for Zinedine Zidane, is kept waiting because of his club's disappointing season.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Turgay Seren akillara zarar bir yazi yazmis Fatih terim'in kadro secimi hakkinda:
Hakan Şükür kadroda neden yok Fatih ?

Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti ile yapılacak özel maç öncesi geniş bir milli takım kadrosu açıkladı. Ne demekse o, bazı basın organlarında Fatih'in milli takıma revizyon yaptığı yazıldı. Revizyonu anladık da kendisinin söylediği ve sık sık gündeme getirdiği bir slogan var; 'futbolcunun yaşı olmaz, eğer faydalı olacağına inanırsam, benim için yaşı hiç önemli değil.' Bu bir teknik adamın hele özellikle o teknik adam kendine güveniyorsa, söyleyeceği en güzel sözler. Ama bizim Fatih, defalarca yazdım bir kez daha yazıyorum çok değişti. O eski yürekli, verdiği her sözün arkasında duran, oluşturduğu ekiple beraber gelip, onların kılına dokundurtmayan bir teknik direktördü.

Hakan Şükür, 34 yaşında. Elbette ki 2008-2010 kupalarına iştirak etmesi zor. Hakan Şükür'ün yerine aldığın oyuncuları hiç görmemiş olupta denesen, bu maçta denemek için kadroya çağırsan neyse be Fatih. Ersen Martin'i izliyorsun, Ümit Karan'ı izliyorsun, Necati Ateş'i izliyorsun. Dikkat et son Vestel maçında Hakan 90 dakika sahadaydı, Ümit Karan son on dakikada forma giydi.

Galatasaray'ın yeni sol beki gencecik Ferhat nerede, neden kadroda yok. Almanya'da yedek kulübesinde oturan Nuri Şahin var ama. Beşiktaşlı Tümer neden kadroda yok.. Şu anda yaşı otuzun üzerinde. Ama formda, son Fenerbahçe maçını izledin mi Fatih. Ama Fatih Akyel'i almışsın o çok mu genç Fatih.. Bir teknik adam uzun vadedeki planını gerçekleştirmek için kısa vadede başarılı olması şarttır. Bunu sen de bilirsin. Buna göre iki plan yapar, biri kısa vadeli diğeri uzun vadeli. Çek maçın ilk adımın, onu kazanıp futbolcularına, kendine, Türk ulusuna güven verebilirsen ileriki maçlarda ulusça milli takımımıza bakış açımız herhalde çok iyi olur Fatih.

Fenerbahçeli Servet Çetin'i de kadroya almışsın. Servet bir senedir sakat, tedavi için Almanya'ya gidip geliyor, Fenerbahçe'de de oynamıyor ve sen onu milli takıma alıyorsun. Rüştü ve Volkan'a söyleyeceğim yok. Ancak Trabzon kalecisi Tolga'nın da milli takıma çağrılması şarttı. Tolga çok genç, Galatasaray'a karşı Ali Sami Yen'de ilk maçında acemice şeyler yaptı doğrudur ama kendini geliştirmiş, G.Antep maçında Trabzonspor'un kurtarıcısıydı. Fatih sen bunları görmüyor musun?

Ben 2008-2010 için geldim diyorsun, herkese uzun bir tünel gösteriyorsun, bekleyin diyorsun. 2006'da da bekledik Fatih, Levent Bıçakcı'dan tut tüm seni getirenler yok oldu gitti, sen hala yerindesin Fatih. Oh ne güzel değil mi?
Bu takim 2008 icin yola cikmis bir takim. 2008 yilinda bahsettigi Hakan 37, Tumer de 34 yasinda olacak. Ustelik Tumer de o kadar istikrarli bir oyuncu degil. O yuzden de onlarin secilmemesi mantikli. Verdigi sozun arkasinda durmaktan bahsetmis, ne demek istemis anlamadim. Hakan'a forma sozu mu vermis? Hakan son macta 90 dakika sahadaydi,mucadele de etti ama ondan onceki maclarda da Umit Karan sahadaydi Hakan yedekti.

Ferhat giderek tecrube kazaniyor ama daha 18 yasinda, daha yeni A takima girdi. Once umit takimda pissin. Nuri Sahin de genc ama sene boyunca ilk 11 oynadi Dortmund'da. ustelik onu Almanlarin kapmamasi icin milli takima isindirmak lazim, sahiplenmek lazim. O acidan Nuri Sahin'in alinmasi dogru bir karar.

Servet Cetin Terim'in takdiridir. Uc buyuklerdeki cogu stoper yabanci. Besiktas'tan Gokhan Zan'i almis. Tolga Seyhan zaten iyi bir oyuncu. Servet'de bir donem cok formdaydi. Onu tekrar kazanmak acisindan dusunuyor olabilir, oynatip gormek lazim.

Fatih Akyel'i normalde tercih etmem ama Serkan'in cezasi var. Hamit Altintop'u bilmiyorum o da son haftalarda sakat sanirim. Bu iki oyuncu olsa Fatih Akyel'i almaz zaten.

Sonuc olarak bu yazi bir elestirmis olmak icin yapilan bir elestiri olmus.

Bir de Turgay Seren'in muhatabiyla diyaloga girdigi yazi stiline hastayim.

"Gormuyor musun Fatih? Yapma be Fatih. "

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Turgay $eren'in kusuruna bakilmaz. Acaba gunlerden hangisi bugun deseler farkinda midir degilm midir ben $upheliyim. Ya$ kemale erdi. Idare ediverin Berlin kaplanini. Saygimiz sonsuz. Kolay degil o zamanlar kaleci olmak. $imdi hali gibi saha.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Turgay emmi çok yıprandı yani? Kale direğiyle defalarca tokuşmuşluğuda vardır muhakkak..
Cengiz Akgun wrote: Kolay degil o zamanlar kaleci olmak. $imdi hali gibi saha.
Meczup

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Benim sahsi gorusum, Terim, Isvicre rezaletinden sonra (hem futbolsal hem malum durumlardan dolayi) istifa etmeli veya gorevden alinmaliydi.

Neyse, onu birakalim da, mac seyircisiz oynanmayacak mi, daha bir 'gercekci bir prova' olsun diye ? LOL.

Saygilar,

Cemal

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

"23. dakikada kazanılan serbest vuruşta Sabri Sarıoğlu yaklaşık 20 metreden yerden vurdu. Meşin yuvarlak Bucek'in solundan filelere gitti: 1-0."

"73. dakikada Sabri Sarıoğlu driplingle rakip ceza sahasına yaklaştı, aşırtma vuruşunda kaleci Zlamal topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi."

Ümit Milli maçından... Bizimkiler 1-0 kazanmış..
Meczup

Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Maci Kuzey Amerika'da olanlar DFH-1'den izleyebilirler, esimden gelen habere gore 9. dakikadan itibaren naklen verilmeye baslamis. Ilgilenen arkadaslar icin belki bu bilgi basliga eklenebilir.

Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Dan dun bir maç oluyor. Milan Varoş Rüştüyle karşı karşıya kaldı ve attı kendini yere. Hakemde penaltıyı verdi.
Meczup

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ilk yari 0-1 bitmis. Guya atv.com.tr canli yayin servisi var, ama bu kadar kotu olamaz. ufacik ekranda 10 saniyede bir kesilen goruntu hic olmasa daha iyi olurmus.

http://www.tvizle.net/?tvid=2202

Turkmeneli tv'de cok daha kaliteli bir yayin var.

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Maci radyodan dinlemek isterseniz, [url=mms://212.175.166.3/RADYO1]TRT Radyo-1[/url]'den de yayinlaniyor. 2. yari basliyor tam su siralar...

Soyle bir kadroyla baslamisiz ShowTVNet'e gore:
TÜRKİYE:0 ÇEK CUMHURİYETİ:1

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti (A) Milli Futbol Takımları arasında yapılan özel maçta Çek Cumhuriyeti, 21. dakikada Poborsky'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti (A) Milli Futbol Takımları arasında yapılan özel maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: İzmir Atatürk

Hakemler: Florian Meyer, Marcus Scheibel, Sönke Glindemann(Almanya)

Türkiye: Rüştü, Tolga Seyhan, Gökhan Zan, Hüseyin, Mehmet Topuz, Uğur Boral, Hasan Şaş, Tuncay, Gökhan Ünal, Necati, Ersen

Çek Cumhuriyeti: Cech, Jankulovski, Poborsky, Rosicky, Polak, Stajner, Jiranek, Baros, Ujfalusi, Rozehnal, Plasil
Simdi radyoda, Orhan Ak, Yildiray Basturk, Nuri Sahin girdi, Ersen Martin, Hasan Sas, Huseyin Simsir cikti demisti, ama sonra da Huseyin oyunda dedi, karistirdi eleman bayagi... :) :( (Ugur Boral'mis cikan sanirim)

Bu arada, A2'ler takiminda da oynayan oyuncularimiz vardi, Kabze de golunu atmis netekim. Kaynak Ajansspor:
A2ler üç ÇEKti..
Türkiye A2 Milli Takımı, İzmir'de karşılaştığı Çek Cumhuriyeti'ni 3-1 yendi.. Ay-yıldızlılar, Ceyhun (2) ve Hasan Kabze'nin golleriyle sonuca gitti..
1 Mart 2006, 20:00
TÜRKİYE: 3 - ÇEK CUMHURİYETİ: 1

Stat: Atatürk

Hakemler: Tolga Özkalfa xxx, Belgin Kumru xxx, Faik Acuner xxx

Türkiye: Aykut xx (Dk. 46 Tolga xxx), Muhammet Hanifi xx (Dk. 70 Tayfun x), Burak xx (Dk. 70 Egemen x), Sedat xx (Dk. 70 Yasin x), Baki xx (Dk. 46 Hayrettin xx), Hürriyet xx, Volkan Arslan xx (Dk.82 Adem ?), Umut x (Dk. 46 Semih xx), Ceyhun xxxx, Hasan Kabze xxx (Dk. 82 Sezer ?), Sinan Kaloğlu x (Dk. 46 İbrahim x)

Çek Cumhuriyeti: Blazek x (Dk. 46 Kinsky x), Zapotocny x, Bolf xx, Hübschman x (Dk. 46 Zelenka xx), Kovac x, Skacel x, Jarosick x, Pospech x, Vachousek xx (Dk. 63 Karel x), Heinz x (Dk. 46 Sverkos x), Tomas Jun x (Dk. 46 Kobylik x)

Goller: Dk. 17 ve 88 Ceyhun, Dk. 55 Hasan Kabze (Türkiye), Dk. 53 Vachousek (penaltıdan) (Çek Cumhuriyeti)

MAÇTAN DAKİKALAR
17. dakikada gelişen atakta Ceyhun ceza alanı dışında sağ çaprazdan yaptığı mükemmel vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.

53. dakikadaki Çek Cumhuriyeti atağında, Sverkos, ceza alanı içinde Hayrettin ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca, hakem Tolga Özkalfa penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Vachousek, skorda dengeyi sağladı: 1-1.

55. dakikada Ceyhun, orta alandan kazandığı topla hızla rakip ceza alanına girdi ve topu uygun durumdaki Hasan Kabze'ye aktardı. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

88. dakikada Semih'in ara pasıyla ceza alanına giren Ceyhun, kaleciyi de çalımlayarak topu ağlara gönderdi: 3-1.

Karşılaşma Türkiye A2 Milli Takımı'nın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Hoscakalin,
Özgür

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tolga Girici wrote:...http://www.tvizle.net/?tvid=2202

Turkmeneli tv'de cok daha kaliteli bir yayin var.
Sagolasin Tolga, iyiymis buranin yayini gercekten. Direk MediaPlayer icinde izlemek isteyenler, [url=mms://66.90.101.25/turkmen]buraya[/url] tiklayabilir.

Bu arada, Siyasey Meydani'nin reklamini yaptilar, GS kongresi oncesinde, "ne olacak bu GS'in hali?" diye tartisacaklarmis herhalde!

Bu arada, 2.yi yedik... :( Yorumcu, Orhan Ak'a buldu hatayi, yuksek gelen topu uzaklastiramadi diye...
Özgür

Post Reply