Alpay'in son paragrafinda ki cozumlere butun kalbimle katiliyorum. Kendimi bildim bileli bir Galatasaray'liyim hic klube uye olmak gibi bir arzum olmadi. Arkadaslarla beraber universite yillarinda klube girip cikmisligim bile vardir.
Dun gece gordugumuz yonetici ve kongre uyesi profili caga uymiyan dusuncelerin pesinede kosarak klubu yavas yavas yok olmaya goturmekdedir. Devamli "proje ureterek" kendilerini kandirmakdan baska bir sey yaptiklerini gormedik. Daha 1 sene oncesine kadar devletin mali uzerinden (BJK misali) rant cikarmaya calisanlar, olmayinca daha yeni Riva projelerine donduler. Son 6 ayda Riva uzerine kimbilir kac tane projeler ortaya atilmistir. Cakilan civi, yapilan bir icraat yok. Canaydin'in buyuk bir zekayla Riva'yi kirdirma hamlesi durdurulunca odemeler yapilamaz hala geldi. Yani Riva klubun gunluk giderlerini karsilayacakdi ve fazi odemekde kullanilacakdi.
Daha oncelerde yazdim oncelik borc yukunu azlatma olmali, yoksa ovunerek gosterilen gayrimenkulleri bankalar bir gun gelip alacaklar ve geriye hic bir sey kalmiyacak. Ivedilik Canaydin turu klup buyuklerinin bir an once Bodrum'da emekli edilmeleri. Bakin Ali Baba Bodrum'a capayi atti Fener yonetimi rahat nefes aliyor. Onlarda 1 tane bizde 4 tane ne oldum delisi var. Dun gece bu 4lu birde yan yana oturmuslardi.
BASKAN YAZIP BOŞLUK BIRAK ADAYINI YAZ 3509'a GÖNDER
Moderator: Staff
-
-
Alpay'in bu yazisini "GS satilmali mi, satilirsa nasil?" Seklinde ayri bir basliga tasima onerisini sunuyorum. Bence cok guzel tartisilabilecek bir konu. Yazisi da ictenlikle yazilmis, acik bir yazi. Ben satilmasina karsi degilim, nasil satilacagi benim icin daha onemli. Glazer gibi kafasi yagli birine ya da Cem Uzan gibi bir hirsiza ya da bir mafya kralina satilacaksa benim icin GS bitmistir.
Ozan Ersoy
Ozan Ersoy
-
Ünal Aysal Galatasaray'dan 23.5 milyon dolar alacağını isted
Ünal Aysal'ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu Unit Grubu'na bağlı Unit Investment S.A., Galatasaray ile olan 23,5 milyon dolar tutarlı sözleşmenin vadesini uzatmak ve yenilemek istemediğini belirterek, kulübün kendisine olan tüm borçları ödemesi talebinde bulundu.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Unit Invesment S.A.'nın, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'ye 1 Mart 2006 tarihinde tebellüğ edilen yazısı hakkında bilgi verildi.
Açıklamaya göre, Unit yazısında, Galatasaray Kulübü ile Unit Invesment arasında imzalanan ve 8 Mart 2006 tarihinde sona erecek olan 23,5 milyon dolar tutarlı ''faizsiz karza/kıymetli evraka bağlanmış hakların rehine/merhunun özel yoldan paraya çevrilmesine/kıymetli evraka bağlanmış hakların intifaına/uyuşmazlıkların tahkim yolu ile halline mütedair sözleşme''nin vadesini uzatmak veya yenilemek niyetinde olmadığını belirtip, kulübün Unit'e olan tüm borçlarını mezkur tarihte veya en geç vadesinde ödemesini ihbar ve ihtar etti.
Kaynak: Milliyet
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Unit Invesment S.A.'nın, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'ye 1 Mart 2006 tarihinde tebellüğ edilen yazısı hakkında bilgi verildi.
Açıklamaya göre, Unit yazısında, Galatasaray Kulübü ile Unit Invesment arasında imzalanan ve 8 Mart 2006 tarihinde sona erecek olan 23,5 milyon dolar tutarlı ''faizsiz karza/kıymetli evraka bağlanmış hakların rehine/merhunun özel yoldan paraya çevrilmesine/kıymetli evraka bağlanmış hakların intifaına/uyuşmazlıkların tahkim yolu ile halline mütedair sözleşme''nin vadesini uzatmak veya yenilemek niyetinde olmadığını belirtip, kulübün Unit'e olan tüm borçlarını mezkur tarihte veya en geç vadesinde ödemesini ihbar ve ihtar etti.
Meczup
-
Re: Ünal Aysal Galatasaray'dan 23.5 milyon dolar alacağını i
Dun gece bu konuda gundeme geldi. Buyuk baskan Unal Aysal'in seyahette oldugunu ve gelince bi isi sozlesmeyi uzatarak halledeceklerini betirtti. Yalan soyleyip, soylemedigi benim icin artik onemli degil. Onemli olan siz GSnin islerine ne kurcaliyorsunuz havasi beni deli ediyor.Mustafa Dogan wrote:Ünal Aysal'ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu Unit Grubu'na bağlı Unit Investment S.A., Galatasaray ile olan 23,5 milyon dolar tutarlı sözleşmenin vadesini uzatmak ve yenilemek istemediğini belirterek, kulübün kendisine olan tüm borçları ödemesi talebinde bulundu.
-
Milliyet Gazetesinin üfürükçülüğüne kurban gittik desene!
Bide taze haber diye koymuşlar oraya.
Öyle bir başlık atmışlarki sanki 'Ünal Aysal' klubün boğazına sarılmış.
Neyse inşallah sözleşmeyi uzatırlar.
Bu 'uzatma' haberinide bir iki gün sonra Milliyette 'Ü. Aysal Cimboma acıdı' şeklinde bekliyorum.
Bu 'uzatma' haberinide bir iki gün sonra Milliyette 'Ü. Aysal Cimboma acıdı' şeklinde bekliyorum.
Mehmet Marsan wrote:Dun gece bu konuda gundeme geldi. Buyuk baskan Unal Aysal'in seyahette oldugunu ve gelince bi isi sozlesmeyi uzatarak halledeceklerini betirtti. Yalan soyleyip, soylemedigi benim icin artik onemli degil. Onemli olan siz GSnin islerine ne kurcaliyorsunuz havasi beni deli ediyor.Mustafa Dogan wrote:Ünal Aysal'ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu Unit Grubu'na bağlı Unit Investment S.A., Galatasaray ile olan 23,5 milyon dolar tutarlı sözleşmenin vadesini uzatmak ve yenilemek istemediğini belirterek, kulübün kendisine olan tüm borçları ödemesi talebinde bulundu.
Meczup
-
Kimin ufurukcu oldugu daha belli degil. Bekliyelim gorelim.Mustafa Dogan wrote:Milliyet Gazetesinin üfürükçülüğüne kurban gittik desene!
........
-
- Moderator
Ona ne $uphe! Elbette boyle halkla filan olcak i$ degil. Adamlarin sectigi politikacilar ortada zaten. Klup yonetimi tamamen profesyonel olarak klub'un sectigi $irketlerde "board" adi altinda denetlenem ile olacak. Yani klubu maa$i ile bir Genel mudur atayacaksiniz. Ondan sonra her sene ne yapilip yapilamadigini denetleyecek kuvvet ve kuderti olacak bir mutevelli heyeti ile kontol edeceksiniz. Mutevelli heyetine secilebilmek icinde yuksek tahsil/yabanci dil bilme filan gibi $artlari olacak.Alpay Dedeoglu wrote: ..
Halka acalim falan hikaye. 2-3 bin tane goreceli olarak daha iyi, varsil ve egitimli Turkle bu is olmuyorsa, 10.000-20.000-30.000 daha ortalama Turkle bir yere gidemezsiniz. Olay sahipleri cogaltmak degil, bire indirmek olmalidir....
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Turgay Kiran cözumu bulmus bile Hafta sonu gulmege ihtiyaci olanlar icin altta link var. Gene o meshur tebessumu ile karsinizda. Bu arada diger aday Haznedaroglu da Mehmet Cansun'u ekibine aliyormus diye yaziliyor Alpay ne önerse biz ne yazsak nafile klup gene bunlarin elinde.
http://www.superspor.com/detail.php?Typ ... 9&go=15512
Röportajdan bazi önemli (!) alintilar
Soluklanmak için para var mı?
Olmaz mı? İki mahreç var. Amerikan ve Orta Doğu kökenli. 500 milyon dolar yatırım yapacak kuruluşlarla temastayız. Bütün mal varlıklarımızla Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurup bu sermayeyi de Galatasaray'a katacağız. Siftah için de, göreve gelirsek, gereken nakit akışı temin edilecek. Garantilerini aldık.
Ya gelmezseniz? O zaman bu imkanlarınızı gelen başkana kullandırır mısınız?
Ben kendimi bile Canaydın'a kullandırdım! Niçin... Galatasaray için. Herkes kendi imkanlarını Galatasaray için seferber eder ben de ederim. Ama başkan olursam olayın organizatörü olarak çok daha başarılı olurum. Canaydın'a itirazım da ondan. Tek adam olmak istedi hep... Onun için başaramadı. Bilmiyor ki paylaşmadan bir şey olmaz! Eğer başkası başkan olursa ona da imkanlarımı seve seve kullandırırım ama Canaydın yine seçilirse o imkanı da göçertir.
Seyrantepe ve Stat?
Güçlüyüm, kararlıyım, programlıyım. Galatasaray'ın neden bazı şeyleri başaramadığını biliyorum. Tek adamlığı ortadan kaldırıp "benden olanlar benden olmayanlar" diye Galatasaray'ı ikiye bölmeden büyük sevgi seli yaratarak Seyrantepe'yi kazanacağız. Galatasaray buna muktedirdir.
Riva projesi?
Bugün geriyle döük fazla laf etmek istemiylorum ama öyle sorular soruyorsunuz ki tahrik oluyorum. Seyrantepe ve Riva Projeleri de bana verildi. Onlarla ilgilendim. İsim isim şahitlerim var. Kuvvetli bir iletişim ağı kurarark ekibimizdeki arkadaşlarla birlikte işleri olgunlaştırdık. İş Bankası, Alarko, İş Koray, Yapı Kredi Koray'la tam kotaracağız Canaydın devreye girdi ve işi Refik Arkan'a kaydırdı. Yönetimde hiçbir zaman bir bütün olamadık ki iş yapalım. Canaydın hepimizi birbirimize düşürdü.
Riva'nın proje çalışmalarının yapılması için bana, Ahmet Özdoğan'a ve Emel Çabukoğlu'na yönetim kurul kararıyla yetki verildi. Öyle gazetelerde çıktığı gibi 100- 120 milyon dolarlık bir proje değil, 400-450 milyon dolarlık bir proje için uğraş veriyorduk. Nedendir bilinmez görev değişikliği yaptılar, sonra da bizim için "uğraşmadılar" dedikodusu çıkarttılar. Onun için ben de Riva kongresinde önergeye imza koydum. Nitekim ben haklyı çıktım genel kurul Riva yetkisini Canaydın'a vermedi. Çünkü Riva daha fazla para eder.
http://www.superspor.com/detail.php?Typ ... 9&go=15512
Röportajdan bazi önemli (!) alintilar
Soluklanmak için para var mı?
Olmaz mı? İki mahreç var. Amerikan ve Orta Doğu kökenli. 500 milyon dolar yatırım yapacak kuruluşlarla temastayız. Bütün mal varlıklarımızla Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurup bu sermayeyi de Galatasaray'a katacağız. Siftah için de, göreve gelirsek, gereken nakit akışı temin edilecek. Garantilerini aldık.
Ya gelmezseniz? O zaman bu imkanlarınızı gelen başkana kullandırır mısınız?
Ben kendimi bile Canaydın'a kullandırdım! Niçin... Galatasaray için. Herkes kendi imkanlarını Galatasaray için seferber eder ben de ederim. Ama başkan olursam olayın organizatörü olarak çok daha başarılı olurum. Canaydın'a itirazım da ondan. Tek adam olmak istedi hep... Onun için başaramadı. Bilmiyor ki paylaşmadan bir şey olmaz! Eğer başkası başkan olursa ona da imkanlarımı seve seve kullandırırım ama Canaydın yine seçilirse o imkanı da göçertir.
Seyrantepe ve Stat?
Güçlüyüm, kararlıyım, programlıyım. Galatasaray'ın neden bazı şeyleri başaramadığını biliyorum. Tek adamlığı ortadan kaldırıp "benden olanlar benden olmayanlar" diye Galatasaray'ı ikiye bölmeden büyük sevgi seli yaratarak Seyrantepe'yi kazanacağız. Galatasaray buna muktedirdir.
Riva projesi?
Bugün geriyle döük fazla laf etmek istemiylorum ama öyle sorular soruyorsunuz ki tahrik oluyorum. Seyrantepe ve Riva Projeleri de bana verildi. Onlarla ilgilendim. İsim isim şahitlerim var. Kuvvetli bir iletişim ağı kurarark ekibimizdeki arkadaşlarla birlikte işleri olgunlaştırdık. İş Bankası, Alarko, İş Koray, Yapı Kredi Koray'la tam kotaracağız Canaydın devreye girdi ve işi Refik Arkan'a kaydırdı. Yönetimde hiçbir zaman bir bütün olamadık ki iş yapalım. Canaydın hepimizi birbirimize düşürdü.
Riva'nın proje çalışmalarının yapılması için bana, Ahmet Özdoğan'a ve Emel Çabukoğlu'na yönetim kurul kararıyla yetki verildi. Öyle gazetelerde çıktığı gibi 100- 120 milyon dolarlık bir proje değil, 400-450 milyon dolarlık bir proje için uğraş veriyorduk. Nedendir bilinmez görev değişikliği yaptılar, sonra da bizim için "uğraşmadılar" dedikodusu çıkarttılar. Onun için ben de Riva kongresinde önergeye imza koydum. Nitekim ben haklyı çıktım genel kurul Riva yetkisini Canaydın'a vermedi. Çünkü Riva daha fazla para eder.
-
Turgay "baba" mucadeleye devam ediyor.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/4016140.asp?gid=53Koltuk krizi
Bayram AYDIN
Galatasaray’ın başkan adayı, listesine ünlü anchormanı da alacaktı. Ancak Ali Kırca, programında Turgay Kıran ve diğer mevcut yöneticileri arka sıralara oturtunca kriz yaşandı.Kıran, hem programı terketti, hem de Kırca’yı listesinden çıkardı.
G.SARAY’ı yönetmek için işbirliği yapma kararı alan Turgay Kıran ve Ali Kırca’nın arası Siyaset Meydanı’nda bozuldu... Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı Programı’nda kendisine ayrılan yeri beğenmeyen başkan adayı Kıran, Kırca’yı yönetim kurulu listesinden çıkardı. Sarı kırmızılı camiada büyük şaşkınlık yaratan olay şöyle gelişti...
G.Saray Kulübü’nün 25 Mart’ta yapılacak olağan kongresi öncesi başkanlığa aday olan Turgay Kıran, yönetim kurulu listesine ünlü anchorman Ali Kırca’yı da almayı planlıyordu. Kıran, bu konuda teklifte bulunduğu Kırca’dan olumlu yanıt aldı. Önceki güne kadar her şey yolunda gidiyordu. Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Ali Kırca, kongrede Turgay Kıran’ın ağır topları arasında yer alacaktı. Ne var ki, Galatasaray’ın sorunlarının tartışıldığı önceki akşamki Siyaset Meydanı Programı’nda her şey alt üst oldu.
Ali Kırca, hazırlayıp sunduğu programa Galatasaray’ın mevcut başkanı Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski yöneticileri de çağırdı. Canlı yayınlanan programın başlamasından önce stüdyoyu gezen Turgay Kıran, kendisinin de aralarında bulunduğu mevcut yönetim kurulu üyelerine arka sıradaki koltuklardan yer ayrıldığını öğrenince Ali Kırca’ya itiraz etti. Kırca bunun üzerine, "Sana en önden yer ayırdım" cevabını verdi. Ancak Kıran, bu oturum planının yanlış olduğunu belirtip, "Sadece benim ön koltukta olmam yakışık almaz. Mevcut başkan ve yöneticilerin hepsinin ön sırada olması lazım" dedi ve olayı protesto etmek için arka koltuğa geçti.
Kıran’ın bu itirazına rağmen Kırca, daha önce belirlediği oturum planında değişiklik yapmadı ve eski yöneticilerden Yiğit Şardan, Mehmet Cansun, Abdürrahim Albayrak, Eşref Hamamcıoğlu’nu en ön sırada, Başkan Özhan Canaydın hariç mevcut yöneticileri ise arka sıralara oturttu. Turgay Kıran ile Ali Kırca arasındaki sorunlar bununla da bitmedi. Programın ilerleyen dakikalarında Kırca’nın sunum tarzını ve akışı beğenmeyen Kıran, programın yarısında stüdyoyu terketti.
Turgay Kıran: Torpilliler ön sıradaydı
GALATASARAY Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran, Ali Kırca ile yollarının ayrılmasına neden olan koltuk krizini şöyle anlattı: "Kulüpte sadece 6 ay yöneticilik yapmış olan Fatih Altaylı’nın torpiliyle, onunla aynı dönemde görev yapan eski yöneticilere ön sıradan, bizim gibi yeni yöneticilere ise arka sıralardan yer ayrılmıştı... Böyle bir şey kabul edilemezdi. Yine de sabrettim ve programa katıldım. Ancak saatler geçmesine rağmen bana söz hakkı verilmedi. Ben Galatasaray Kulübü Başkan adayıyım ama bana söz hakkı verilmiyor. Böyle şey olur mu? Tabii ki bunda kasıt ararım. İstedikleri kişileri konuşturdular. Kendi aralarında şov yaptılar. Daha çok Adnan Polat’a söz verdiler. Bu duruma daha fazla dayanamadım ve protesto ederek salondan ayrıldım."
-
Ünal Aysal Telegole telefonla bağlandı, sorulara cevap verdi, söylediklerinden bazıları şöyle:
Galatasarayla gönül bağım var, başkanlık hedefim yok...
Canaydına başkan olma demedim, böyle bişey demek ayıp olur..
Canaydına, Galatasarayın ciddi değişikliklere ihtiyacı var bunuda profesyonel ekipler yapabilir dedim..
galatasaraydan alacaklarımı söylemem doğru olmaz...
Gazetelerde yazan olay, yazdığı gibi değil, 2 sene önce anlaşma yapıldı, 8 martta bitiyor, benim protesto çekmem ancak o anlaşmanın usullerine göredir.
3 haftadır yutrdışındayım, bunlardan haberim yok, ilgilenmiş değilim..
Bu hisseler zaten GS genel kurul kararıyla piyasaya satıldı. Ben almasaydım AIG temetttu ve kar payı alacaktı. % 80 kar kazandırdık GS ya.
GS klubünün bana ödemesine gerek yok. Bu hisseler zaten borcun tamamını ödüyor.
Canaydınla arasında hisseler ve başkanlık adaylığı konusunda konuşma geçmedi.
Yönetim kuruluna girme hedefim yok.
Canaydının yoruldugunu gördüğüm için üzülüyorum. Değerlendirme hakkı Galatasaraylıların.
Galatasaray benim yumuşak karnım.
Yakında bir basın açıklaması yapacağım
Polatın girişimi çok iyi niyetliydi ama hiçbir katkısı olmayanların tenkit etmesi üzücüydü.
Galatasarayla gönül bağım var, başkanlık hedefim yok...
Canaydına başkan olma demedim, böyle bişey demek ayıp olur..
Canaydına, Galatasarayın ciddi değişikliklere ihtiyacı var bunuda profesyonel ekipler yapabilir dedim..
galatasaraydan alacaklarımı söylemem doğru olmaz...
Gazetelerde yazan olay, yazdığı gibi değil, 2 sene önce anlaşma yapıldı, 8 martta bitiyor, benim protesto çekmem ancak o anlaşmanın usullerine göredir.
3 haftadır yutrdışındayım, bunlardan haberim yok, ilgilenmiş değilim..
Bu hisseler zaten GS genel kurul kararıyla piyasaya satıldı. Ben almasaydım AIG temetttu ve kar payı alacaktı. % 80 kar kazandırdık GS ya.
GS klubünün bana ödemesine gerek yok. Bu hisseler zaten borcun tamamını ödüyor.
Canaydınla arasında hisseler ve başkanlık adaylığı konusunda konuşma geçmedi.
Yönetim kuruluna girme hedefim yok.
Canaydının yoruldugunu gördüğüm için üzülüyorum. Değerlendirme hakkı Galatasaraylıların.
Galatasaray benim yumuşak karnım.
Yakında bir basın açıklaması yapacağım
Polatın girişimi çok iyi niyetliydi ama hiçbir katkısı olmayanların tenkit etmesi üzücüydü.
Meczup
-