GOLCÜLERİMİZ 2005-2006 SEZONU

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

GOLCÜLERİMİZ 2005-2006 SEZONU

Post by Mehmet Gorgen »

Resmi sitedeki istatistiki rakamlara bakarsak 2005-2006 sezonunda tüm resmi maçlar(lig ve kupa) maçları baz alınarak yapılan değerlendirmede en golcü pyuncumuz 86 dakikada 1 gol atmayı başarabilen Hasan Salih Kabze.

Image

Rakamlar yalan söylüyor mu bilmiyorum ama resmi siteye bakarsak iliç 9 gol atmış gözüküyor halbuki bu adamın 13 golü var diye biliyordum.

Resmi site İliç'i sevmiyor heralde.. :lol:
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Son maçta 1, Ankaraspor maçında 2 gol attı İliç! Eder 12 :) Bir maç daha eksik olabilir! İliçin istatistiklerinde Ankaraspor ve Erciyes maçları görünmüyor..
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Bu arada bazilarimizin son haftalardaki kotu performansina bakarak gondermek istedigi Necati'nin kac dakika oynadigina ve kac gol attigina dikkat cekmek isterim. En golcu oyuncumuzu sanki cok adam alabiliyormusuz gibi harcamaktan cok korkuyorum. Necati giderse, hele de Fener'e giderse boku yeriz. Bu takimin gelecegi Kabze ve Necati. Tabii bir de asistlere bakarsak daha da gozler onune serilir manzara.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Bu rakamlar hem yanlis hem de yaniltici. Bir de atilan gollerin bir degeri olmasi lazim, mac 3-0'ken bir oyuncuya attirilan golle, Kabze'nin veya Aydin'in 90+3'te attigi gol ayni gol degil. Salt bu istatistigi dogru kabul etsek bile (ki istatistik yanlis) verim meselesini cok saglikli olcemeyiz.

Baska faktorler de var, mesela bazi oyuncular 90 dakika sure alsa bu derece efektif olur mu, ornegin Arif Erdem ta Saftig doneminden futbolu biraktigi zamana kadar, sonradan oyuna girince daha cok gol atardi. Ben soyle bir analizden yanayim, ozellikle son 30 dakikalarda maglup durumdayken veya berabere iken bizi kimler kurtarmis, kimler insiyatif ustlenmis ve o dakikalarda hangi forvet ne derece etkin olmus ?
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Böyle birşeye bende niyetlenmiştim :) Atılan gollerin hangisi neticeyi etkilemiş, takımı öne geçirmiş, puan alınmasında etkin rol oynamış, bunlar önemli tabi. 6-0 Antep maçında atılan her golün aynı önemde olduğuda söylenemez mesela. Özellikle tek farkla kazanılan maçlarda atılan goller diğerlerinden çok daha önemli..
Ufuk Sezekkaplan wrote:Ben soyle bir analizden yanayim, ozellikle son 30 dakikalarda maglup durumdayken veya berabere iken bizi kimler kurtarmis, kimler insiyatif ustlenmis ve o dakikalarda hangi forvet ne derece etkin olmus ?
evren özyürek
Posts: 50
Joined: Thu May 04, 2006 11:21 pm
Location: Eskişehir

Post by evren özyürek »

örneğin Jardel 7-0 lık bir maçta 5 gol mü atmıştı,öyle birşey olmuştu.O maçta Jardel'in İstatistiği "şişmişti".
Ama 3-0 lık bir maçta 3. golü atmak bu durumdan farklı geliyor bana.O kadar da önemsiz değil .Hele bu sezon içindeki çoğu maçta , maç devam ederken, 2-0 kritik bir skordu bizim için.

Ayrıca Necati'nin attığı gollerin çoğu da önemli/kritik gollerdi.Bence de çok kaliteli bir futbolcu.
para...şike...işte fener işte...
Post Reply