2006 Dunya Kupasi - Almanya

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Ismail Gezer wrote:Yardımcı hakem kaldırdı, gayet kararlı.. Ama orta hakem tarafından ikna edildi..
Tolga Girici wrote:Isvicre'nin attigi ikinci gole ofsayt diyorlar, yan hakem bayrak kaldirmis, goren var mi?
Gören var. Isvicre'li bir oyuncu Frei'in olmadigi yere pas atiyor. Bu pas Kore'li bir oyuncunun ayagindan sekerek Frei'in önüne düsüyor. Normal sartlarda ofsayt olan pozisyon böylelikle ofsayt olmuyor.

Yani gol gecerli. Orta hakem karari dogru.

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Verilmeyen "2 gol" Fransa'nin Kore'ye Vieira'nin kafayla atip Lee WJ'nin cizgiyi gectikten sonra cikardigi, ve sanirim oburu ilk macta Arjantin'in Fildisi kalecisi Tizie'nin buyuk hatasiyla dusurdugu ve cizgiyi gecip gecmedigi belli olmayan top...Vieira'ninki kesin gol, dogru, ama bence Arjantin'inki degildi...butun topun butun cizgiyi gecmesi ne demek anlamiyor insanlar (FIFA baskani dahil) nedense...tam ustten fotograf ceksen yesil gozukucek demek...baya gecmesi lazim yani...soylemesi basit ama gorunce herkes "a gecti goldu" diyor topu yarisi falan gecince...

Hiddink Italya'yi gene yenecek, ve gene yarifinal'a gidicek. Adam isini iyi biliyor...

Bizi eleyen iki takim birbiriyle oynayacak simdi...ikiside hakemler acisindan cok sanslilardi ilk turda--Tunus'un bariz penaltisi verilmedi sonra Shevchenko kendi ayagana takilip dustu penalti verildi--Isvicre'li Muller hem Fransa macinda hem Togo macinda penalti yapti verilmedi.

Bu Muller inanilir gibi degil. Bern'de Hakan Sukur'e top gelmesin diye koluyla top kesen adam bu. Herif ne yaparsa yapsin penalti calmiyorlar. Bugun Kore macinda gene eline carpti top, Advocaat penalti demis, bence degildi ama Bern'deki kesin penalti, Istanbul'da gene Muller elle oynadi Terim penalti dedi (bence degildi), Fransa macinda Henry'nin sutunu elle kesti gene verilmedi, ve Adebayor'u butun bacagini uzatarak devirdi ceza sahasinda gene verilmedi...yani elemeleri sayarsak BES MAC UST USTE adam ya bariz penalti yapiyor yada tartisilacak penalti yapiyor, ve HIC BIRI VERILMIYOR.

Bugunku Hakan Yakin sahiden bizim yedek kulubesine bile giremeyen Hakan Yakin'sa Hagi'ye sahiden aferin demeli...

evren özyürek
Posts: 50
Joined: Thu May 04, 2006 11:21 pm
Location: Eskişehir

Post by evren özyürek »

Deniz Selman wrote:....butun topun butun cizgiyi gecmesi ne demek anlamiyor insanlar (FIFA baskani dahil) nedense...tam ustten fotograf ceksen yesil gozukucek demek...baya gecmesi lazim yani...soylemesi basit ama gorunce herkes "a gecti goldu" diyor topu yarisi falan gecince....

.....Bugunku Hakan Yakin sahiden bizim yedek kulubesine bile giremeyen Hakan Yakin'sa Hagi'ye sahiden aferin demeli...
Zamanında E.Toroğlu,bu çizgiyi geçip geçmeme olayını, tuvalet kağıdıyla çok güzel açıklamıştı. :)

Hagi'nin oyuncu seçiminde hatalar yaptığı ,daha çok ortaya çıktı.Hakan Yakın'ın sol ayağı çok düzgün.Her korneri tehlike.Hagi ,Ü.Karan'ın da satılmasını istemişti,galiba.
para...şike...işte fener işte...

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Almanya hemen maçın başında golünü attı. Ve güzelde bir gol attılar, organize geldiler..

İlk golü atan Podolsky ikinciyi kaçırdı..

Ve hemen akabinde Larson az daha beraberlik golünü atıyordu..

Ve Podolsky 2. golüde attı.. Almanya çok sağlam oynadı şu ana kadar.. Bu sıcakta bu tempoyu sürdüremezler belki ama sarfettiklerin eforun karşılığını aldılar..

Dakika 24, Almanya hala iyi oynuyor..

Dakika 33, Almanya çılgınlar gibi hücum etmeye devam ediyor..

Dakika 36, İsveç 10 kişi kaldı..2. sarıdan.. 2. sarı bence ağır, ilkini hatırlamıyorum..

Hakem bizim İsmet Arzumanı anımsatıyor.. Kırmızıyı gösterirken "Hahaha nasılda atıyorum seni :lol: " der gibi gülüyor ....

İsveçte pes etmedi hani, helal olsun, 10 kişiyle çırpınıyorlar, penaltı kaçmasa bir süpriz olabilirdi..

Ve Almanya 2-0 kazandı..

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Kanal 1 izleme şansına (!) sahip arkadaşlar Tolga adlı tahminci hödüğün tipini gülerek izliyordur heralde :)

Şu kupa bitsin silecem Kanal 1'i :)

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Meksika-Arjantin maci cok guzeldi. Meksika'nin teknik direktorunu cok begeniyorum. Takimi cok iyi oynatti gercekten. Duran toplari, hucum organizasyonlarini ezberletmis. Meksika'nin savunma agirlikli oynamasini beklerken hic de oyle olmadi. Adamlar en az Arjantin kadar atak bir oyun oynadilar. Ilk golleri calisilmis bir duran top organizasyonuydu , on direkteki adam kafayla arkaya asirtti, ve arkadaki adam bombos pozisyonda golu atti.

Meksikali oyuncular ikinci yari yorulur diyordum, ama adamlarda saglam ciger var. Belki de Meksika'da cok yuksek rakima ve az oksijene aliskin olduklari icin ikinci golu yiyene kadar kiran kirana mucadele ettiler. Uluslararasi yildizlari olmadigi halde Arjantin'in birbirinden unlu yildizlarini buyuk olcude durdurdular.

Son iki macini kusursuz oynayan Arjantin bu sefer bekleneni veremedi, ama bunu sebebi Meksika'nin iyi olmasi mi bilmiyorum. Almanya ile yapacaklari macta gorecegiz. Bu arada Almanya Brezilya'dan da Arjantin'den de guzel hucum eden bir takim. Arjantin genelde ortadan gelmeye calisti ama Almanya oyunu kanatlara cok guzel yaydi ve fiziksel mucadeleleri cok ust duzeydeydi. Seyirci destekleri de cok fazla. Isvec'e sut cektirmediler, resmen ezildi Isvec. BU arada Isvec biraz da hakem kurbani oldu. Ikinci saridan kirmizi bence hatali bir karardi. Almanya 25 civarinda sut cekti. Cogu da uzaktan mukemmel sutlardi. Ballack tek basina 8 sut cekti, Isvec kalecisi farki onledi gercekten. Ballack zaten 8. sut da gol olmayinca cok sinirlendi. Bu kupa icin dizayn edilen topu en iyi degerlendiren takim Almanya oldu. Sutlar roket gibi gidiyor. Acaba topu da mi Beckenbauer yeniletti? :)

Bu arada kamera sik sik yedek kaleci Oliver Kahn'i gosterdi. Kahn yedek kulubesinin Klinsman'a gore obur ucunda, surat bir karis, mac boyunca trip atti. Resmen galibiyete sevinmedi. Bu kadar kapris ve bencillik cok ayip. Klinsman da tipik bir Alman'a gore epey coskulu seviniyor gollere. Ben Amerikan futbol federasyonu olsam bu adama kupadan sonra teklif gotururum, nasil olsa Amerika'da yasiyor Klinsman, iyi bir tercih olur.

Bu arada Rodriguez'in attigi gole ayri bir yer ayirmak lazim. Sorin'in ortasini gogsuyle yumusatti, hic yere indirmeden doksana gonderdi, ceza sahasi disindan. Inanilmaz bir goldu.

evren özyürek
Posts: 50
Joined: Thu May 04, 2006 11:21 pm
Location: Eskişehir

Post by evren özyürek »

evren özyürek wrote:
Kerem Tezic wrote:Futbol severler namina Ingiltere, Avusturalya, Norvec, Isvec, Isvicre, Belcika, Avusturya, Iran gibi takimlari dunya kupasindan men etmek lazim. Bu kadar kotu bu kadar rezil top oynayan ulkeler olamaz.... bu takimlar rakibi bozmaktan baska bir halta yaramiyorlar. Kac dunya kupasidir boyle. .... Yeter ki Ingiltere, Isvec ve Avusturalya da devre disi kalsinlar futbol tortulari temizlensin.
Katılıyorum.Bir de İngiltere,çok ballı bir takım.Umarım Ekvador, bu bal zincirini kırabilir.En büyük kozu da Beckham'ın duran topları gibi sanki....bir de uzaktan şutlar.
Rezillik ...tek forvetli İngiltere ve (Beckham) ucuzca verilen faulle yapılan ikramı geri çevirmedi...bu duran top, tek pozisyonlarıydı o dakikaya kadar...bunlar duran top ve kontratak takımı...O kadar zaman geçirdiler,3 dk uzatma verildi ,o da tam oynanmadı galiba.

Seyircisi de hep aynı uyutucu nameleri bağırıp duruyor.Tez zamanda evlerine dönmeliler.
Last edited by evren özyürek on Mon Jun 26, 2006 12:12 am, edited 2 times in total.
para...şike...işte fener işte...

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Eeeeeeee, sevgili Kerem ve diger anti-Ingiltere'ciler....umudunuz simdi Portekiz veya Hollanda; degil mi ?

Supersin, Becks !!!!!!!!!!!! Go England ! :)

Sevgiler,

Cemal

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bizimkilerin Maniche ile ilgilendikleri ve anlaşma konusunda mesafe katettikleri doğru ise, Portekiz birkaç gol yese iyi olur :)
Hazır 10 kişi de kalmışken.. :)

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Salak hakemler diyorum, baska birsey demiyorum.

Portekiz Hollanda maci ilgincti, oturup bir daha izleyecegim. Maniche konusunda zaten umitli degildim ama artik biraz zor aliriz. Portekiz cikti ust tura ama kirmizidan saridan oynyacak adam kalmadi, Ronaldo'yu da sakatladilar. Scolari kendi cikar oynar artik. Ingiltere gene igrenc bir futbolla duran toptan gece Portekiz'i, Portekiz'deki yaratici oyuncular oynayamayacak gibi gozukuyor.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Macin en guzel anlari 10'a 10'ken oynandi... ABD-Italya maci da 10-10 bayagi guzellesmisti... Ya futbol 10 kisi oynansin yada sahalari buyutsunler biraz...

Bu sari kart isi zivanadan cikti artik... bir insan yok mu bu hakemlerin kulagini cekicek :?: Blatter'in mi demesi lazim cok kolay sari cikartiyorsunuz biraz yavas olun diye ???

Maniche golu cok guzel atti - topu yana cekmesi ile vurmasi arasinda bir saniyeden az vardi... bir yarim saniye daha oyalansa o golu atamazdi... D.Moskova kapiyi 8-10 milyondan acar artik...

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Arkadaslar, bence yari finale cikan taraf Ingiltere olacaktir....Portekiz degil. Kerem ile bir (hadi 'birkac' olsun) birasina iddiaya giriyorum :)

One David Beckham.......there's only one David Beckham..........

Golun de, tam kamera Victoria'ya odaklandiktan sonra olmasi cok tatli oldu yani....degil mi Kerem ? :wink:

Sevgiler,

Cemal

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Altin, gumus ve bronz 11 spekulasyonlarini ben baslatayim bari...

Altin 11

..................... Buffon (ITA) .....................
......... Terry (ENG) .... Puyol (ESP) ...........
Miguel (POR) ......................... Lahm (GER)
...................... Appiah (GHA) ...................
Mendez (EQU) ..................... Robben (HOL)
....................... Kaka (BRE) .....................
............ Klose (GER) ... Torres (SPA) ........


Gumus 11
..................... Isaksson (SWE) .....................
......... Sanderos (SWI) .... Kali (ANG) ............
Edwards (TRI) ............................ Sorin (ARG)
.................... Ze Roberto (BRE) ....................
Maxi Rodriguez (ARG) ............... J. Cole (ENG)
....................... Ballack (GER) ......................
....... G.Asamoah (GHA) ... Crespo (ARG) .......


Bronz 11
....................... Hislop (TRI) .........................
....... R.Marquez (MEX) .... Gallas (FRA) ..........
Cafu (BRE) ............................. A. Cole (ENG)
...................... Frings (GER) .........................
Emerton (AUS) .................. Ronaldinho (BRA)
....................... Rosicky (CZE) ......................
......... Podolski (GER) ... D. Villa (ESP) ...........

Diger bahsedilmesi gerekenler: Boka, Akale, Zokora (Fildisi), Ayala, Cambiasso, Messi, Tevez (ARG), Mertesacker, Schweinsteiger (GER) Bresciano (AUS), Xavi, Iniesta, Fabregas (ESP), Pirlo, Camorenesi (ITA), Rooney, Gerrard (ENG), Van Persie (HOL), Essien, Boateng (GHA), Srna (CRO), Delgado, Tenorio (EQU), Sagnol, Makalele, Ribery (FRA), Ahn (KOR), Omar Bravo (MEX), Deco, C. Ronaldo, Maniche, Figo, F. Meira (POR), Edman, Kallstrom, Larsson (SWE), Degen, Frei (SWI), Sancho, Yorke (TRI), Tymoschuk, Shevchenko (UKR), Convey (USA), R. Carlos, Robinho, Dida (BRA)

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ingiltere maci ve Becham'in frikik golu ile ilgili...

Nedense yillardir frikiklerde kafama takilan bir soru var; nicin kaleciler, baraji kurdurduktan sonra, ozellikle kalenin bir direginin dibine yapisirlar ve sutu cekecek olan oyuncunun vuracagi noktanin en uzaginda yer tutarlar ? Yani niye ortada durmazlar ?

Beckham'in topa gelisinden, barajin yerinden ve sag ayakla vuracak olmasindan belli ki, top ille de kalecinin sagina gidecek. Be adam, o topun gidecegi kose o kadar belli iken nicin israrla sol diregin dibinde bekliyorsun ? Nicin kaleciler hep topun vurulmayacagi belli olan diregin dibinde topu beklerler ? Nicin kale cizgisinin tam ortasında durup, riski azaltmazlar ? "Yaygin yanlis benimsenmemis dogrudan iyidir" diye mi acep ?

Ali Tuncer
Posts: 288
Joined: Wed Oct 23, 2002 2:22 pm
Location: Hollanda

Post by Ali Tuncer »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Nedense yillardir frikiklerde kafama takilan bir soru var; nicin kaleciler, baraji kurdurduktan sonra, ozellikle kalenin bir direginin dibine yapisirlar ve sutu cekecek olan oyuncunun vuracagi noktanin en uzaginda yer tutarlar ? Yani niye ortada durmazlar ?
Topun gelisini goremedigin icin kapattigin koseden yersin golu. Bizim Aykut'un kupa macinda Alex'den yedigi gol gibi.

Post Reply