1. Hafta: Ankaraspor - Galatasaray 1-1 ( Petrus, iliç 81)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

iyi de bu 4-5-1 dir ki. Bizim dediğimiz de buydu zaten 1 oyun kurucu özelliğine sahip ön libero transferi ile iş yapar bu taktik.
Image
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Ozan ve Fatih'in dediklerinde dogruluk payi buyuk. Iki arkadas birbirlerinin dusuncelerini tamamliyor. Uzun topu iyi atacak ya da ileride o toplari yakalayacak top kaybi yuzdesi cok dusuk adamimiz oldugunu ben sanmiyorum. Rakip surekli bosluk verse, neyse hani zun top oynanir ama surekli doldur bosalt olmuyor. Dunya kupasinda hepimiz gorduk Hollanda'nin halini. Super klas adamlar ama doldur bosalt. Sonuc kotu.

Ortada Emre, Tugay ya da Hagi gibi bir target man ya da playmaker'imiz yok. Oyunu kanallara yonlendirecek kapasitede.
Benim gordugum Galatasray'in teknik kapasitesi cok dusmus. Jupp Derwall oncesi gibi bir futbol seyrettim.

Gencler biraz dinamizm getirdi ikinic yariya. Ilic'de guzel top oynadi... penalitlari ona attrimak lazim bundan sonra.

PS> Bu arada FB macini seyrediyorum... hehalde Appiah kendini kovdurmak icin FB'den elinden geleni yapacak. Serseri mayin.
Last edited by Ozan Kaya on Sat Aug 05, 2006 11:03 pm, edited 1 time in total.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Okan Akçay wrote:iyi de bu 4-5-1 dir ki. Bizim dediğimiz de buydu zaten 1 oyun kurucu özelliğine sahip ön libero transferi ile iş yapar bu taktik.
Okan Hocam, sen bu is yapar diyorsun da, basliktaki diger yazilarda, buna benzer dizilislerin takimi Turkiye ligi icin fazlaca defansif oynamaya itecegi, veya, top sisirmeye yoneltecegi fikirleri vardi. Kanatlar iyi calistigi zaman (ki Arda'da ben de cok kivilcim gordum, Hasan Abisi onunu kesecek olsa da korkarim :( ), gayet ofansif bir dizilis haline de gelebilir bu, onu diyorum...
Özgür
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Fatih Mutlu wrote:
Ozan Ersoy wrote: Eger bu takim bilincli olarak uzun top oynuyorsa, yani Gerets mactan once devre arasinda defansina uzun top atmasini, kanat oyuncularina orta sahadan ceza sahasina sisirmesini soyluyorsa,

durum aslinda daha da fecidir, Gerets bugun kovulmalidir. Hatta dun mac bitiminde kovulmaliydi.
bana sanki bilincli olarak uzun top oynadik gibi geldi dun. ama bunun orta sahanin yetersizliginden oldugunu sanmiyorum cok fazla. (aslinda bu da karisik, elinde zidaneli, ronaldinholu orta saha yok adamin, bu acidan bakinca elbette yetersiz. ama ankaraspor gibi bir takima karsi orta sahamiz yetersiz de degil herhalde.)

Ben de Fatih gibi "bu mac icin" bilincli olarak uzun top oynandigini dusunuyorum, ozellikle ikinci devre. Cunku Necati de oyundan cikinca, Hakan ve Ozgurcan gibi iki uzun boylu oyuncu sahada kaldi, uzun top oynamak mantikliydi, beni cok bozmadi bu oyun, Hakan'a uzun suredir bu kadar isabetli top gelmemisti.

Ama Gerets'in normalde ozellikle yerden oynamaya calistigini hepimiz biliyoruz. Gecen sene gorduk, mactan once ve devre arasinda muhtemelen Gerets uyariyordu, ve takim sahaya ciktiktan sonra bir 15-20 dakika ozellikle yerden oynamaya calisiyordu. Yerden tek pasla ve dikine oynamak Gerets'in en buyuk karakteristigidir. Dunku uzun toplar sonuc verecekti, ama maalesef Hakan cok cabalamasina ragmen cok gol kacirdi. Bir kafa topu diregi yalayip gecti, 2 penalti, bir direkten donen top var. 5 sene onceki Hakan olsa bir kac tanesi iceri girerdi.

Hasan Kabze ve Umit Karan dondukten sonra yerden oynamaya devam edecegimizi dusunuyorum.

Bir de eklemek istedigim sey, Adnan POlat cok karismasin takima. Gecen sene yarattigi polemiklerle az daha sampiyonlugu kaybediyorduk. Gerets ve futbolculari kendi haline birakirlarsa daha iyi olacak. Simdi Okan'i aldirdilar, onu kadroya almadigin her mac problem cikacak mesela.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tolga Girici wrote:Bir de eklemek istedigim sey, Adnan POlat cok karismasin takima. Gecen sene yarattigi polemiklerle az daha sampiyonlugu kaybediyorduk. Gerets ve futbolculari kendi haline birakirlarsa daha iyi olacak. Simdi Okan'i aldirdilar, onu kadroya almadigin her mac problem cikacak mesela.
Gerets'inkiyle birlikte, onun roportajini da not alip, yazili olarak gecsem istemistim ama, firsat olmadi o zaman. Bu konuyu (Okan'in transferi, kadroda olmayisi) medya elemanlari kasimak istedi tabii ki. "Yonetici olarak bizim gorevimiz transferleri yapmaktir, oynayip oynamayacagina teknik kadro gorev verir" gibisinden bir aciklama yapti. Medyaya malzeme olacak bir tepki vermedi, mantikliydi bence dedigi.

Onun bu macta asil derdi, Ankara stadinda protokol tribununde koltuk dagilimini yapan kisinin, bilimum akrabalarina filan yer ayirip (Polat'in dedigine gore), GS yoneticilerine yeterince/iyi(?) yer ayirmamasiydi, "Yazili olarak Il Spor Mudurlugune (?) sikayette bulunacagiz" diyordu.

Hazir lafi acilmisken, diger transfer Chelo'yu da ben olumlu buldum, 90 dakikayi cikaracak performans gostermis olmasa da, kaldigi surede, Hakan uygun pozisyonda atmayi becerebilse "assist" olacak bir ara pasi vardi. Baska bir atagimizda da, topun gelisine soluyla gayet sert bir sut cikardi. (Takim Karan'sizliga dustugunden beri, soyle sert sutlu golleri arar oldum ben sanirim). Insiyatif almaya da egilimliydi ataklarda. Olumlu olacak yani insallah...
Özgür
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ozgur Huseyinoglu wrote:\Hazir lafi acilmisken, diger transfer Chelo'yu da ben olumlu buldum, 90 dakikayi cikaracak performans gostermis olmasa da, kaldigi surede, Hakan uygun pozisyonda atmayi becerebilse "assist" olacak bir ara pasi vardi. Baska bir atagimizda da, topun gelisine soluyla gayet sert bir sut cikardi. (Takim Karan'sizliga dustugunden beri, soyle sert sutlu golleri arar oldum ben sanirim). Insiyatif almaya da egilimliydi ataklarda. Olumlu olacak yani insallah...
Zaten ben de Umit Karan'i dort gozle bekliyorum, Dun Carrusca'nin attigi o uzun pasi aldigi gibi kaleye sislerdi, veya penaltilardan birini olsun atardi.

Bu arada Umit Karan bugun antrenmanin tamaminda takimla beraber calismis.

Soyle onune geleni kaleye gonderen bir forvetin olduktan sonra korkacak bir sey yok. Beni daha cok dusunduren defans oyuncularinin konsantrasyon eksikligi. Cihan ve Tomas ozellikle.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Moral yemeği verilecek

Öte yandan G.Saray yönetimi, Ankaraspor maçında yaşanan olayların, çarşamba günkü Mlada Boleslav karşılaşması öncesi takımın düzenini bozmaması için tedbir aldı. İlk etapta futbolculara ve teknik heyete bir moral yemeği verecek olan yönetim, birbirleriyle kavga eden Hasan Şaş ve Necati’ye verilecek cezaları maç sonrasına bıraktı. Ayrıca, Ankaraspor maçında kaybedilen 2 puanın nedenleri hakkında teknik direktör Erik Gerets’ten rapor almayı planlayan kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat’ın da bu toplantıyı perşembe gününe ertelediği bildirildi. Polat’ın bu görüşmede Gerets’e, Okan Buruk’u neden oynatmadığını soracağı da ileri sürüldü.

Ileri surulmus.. Insan su cumleyi eklerken biraz utanir ya..

Bu imzasiz yazi da umarim dogru degildir.. Boyle seyler takim icinde kalir. Carrusca'yi oynatmasan bu sefer madem oynatmayacaksin neden transfer ettin diye sorarlar. Yalniz bir kac gazetede okudugum icin sanirim ucakta buna benzer seyler soylemis. Penalti ve frikikleri Ilic'in kullanmasi gerektigini soylemis, bak orada hakli iste.
Hazmedemiyorum


Bazı futbolcuların kötü oyunu ve Gerets’in hataları yüzünden Ankaraspor maçını kazanamadıklarını ifade eden Polat, "Bizim 6 net pozisyonumuz ve 2 tane de kaçırdığımız penaltı var. Ya bu kayıp bizi şampiyonluktan ederse, bunun hesabını kim verecek?" dedi.

GALATASARAY’ın ’son şampiyon’ unvanıyla gittiği Ankaraspor deplasmanında 2 puan kaybetmesi, yönetimin ağır toplarından Adnan Polat’ı küplere bindirdi. Maçın değerlendirmesini Hürriyet’e yapan Polat, bu kayıpta bazı futbolcuların kötü oyununun ve teknik direktör Erik Gerets’in hatalı seçimlerinin büyük rol oynadığını vurguladı.

Ankaraspor beraberliği için "Hazmedemiyorum" yorumunu yapan Adnan Polat, "Biz geçen sezon iki puan farkla Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olduk. İki puan sana zafer de getirebilir, felaket de. Ya bu kayıp bizi şampiyonluktan ederse, bunun hesabını kim verecek?" diye dile getirdi öfkesini.

Polat, daha sonra sözü futbolcularına getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ilk yarıda kötü oynadık. Rakip takım kalemize bir kez geldi, onda da golü attı. Ama bizim 6 net pozisyonumuz ve 2 tane de kaçırdığımız penaltı var. Böyle şey olmaz. Anlamam ben bunları. Bu takımda oynayan her futbolcunun şunu bilmesi gerekir; biz Galatasaray’ız. Biz ikincilik ya da üçüncülük için değil, şampiyonluk için oynarız."

Adnan Polat, teknik direktör Erik Gerets’e de sert eleştirilerde bulundu. Yeni transfer Carrusca’nın oynatılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Galatasaray Başkan Yardımcısı, "Biz Hakan Şükür’ü zamanında İtalya’ya gönderdik. Hakan önce Torino’da tribünden yeni takımının maçını izledi. Yeni arkadaşlarını tanıdı, ondan sonra sahaya çıktı. Gerets’in de Carrusca’ya önce takımı izletmesi gerekirdi. Yani, Carrusca bu maçta tribünde olmalıydı" dedi. Carrusca’nın iyi futbolcu olduğunu ifade eden Polat, "Bazıları bir maçla adamı asıp kesmeye kalkıyor. İstanbul’a daha bir hafta önce gelen bu oyuncu bana göre çok iyiydi. Biz Carrusca’yı inanarak aldık. Onun iyi futbolcu olduğunu biliyoruz. Zaman, bizim haklı olduğumuzu gösterecek" diye konuştu.
BIrkac gazeteyi okuyunca medyada Gerets'i harcama kampanyasi baslatildigi goruluyor. Bizim yoneticiler umarim buna canak tutmazlar. Forumlarda elestirilir, atilir satilir, ama yoneticilerin medyaya konusurken dikkatli olmalari lazim. Hele bir de Souness gelecek diye fotomac'ta okuyunca eyvah eyvah dedim. Safting dururken Souness'a ne oluyor? Kuzmanovski, Venison, Saunders, Van Gobbel de gelsin.

Bu arada gecen macta Mehmet Guven en cok isabetli pas atan (54) oyuncuymus.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ozan Ersoy wrote: 4-5-1 oynarsak doldur bosalt oynariz. Boyle bir kani nerden cikmis? Formasyon oynayacagin oyunu dikte etmez. Fransa butun dunya kupasi 4-5-1 (cift on libero) oynadi doldur bosalt mi oynadi? Keza Italya. Ozan Ersoy
Tabii ki doldur bosalt, formasyonun dikte ettirdigi bir sey degil. Sisrme futbolun suclusu Lucescu'nun ve yerine gore Terim'im basarili bir sekilde kullandigi sisteme elbette yikilamaz. Ama forumun baska bir yerinde anlatmaya calistim, su anda, bu orta saha ile, forvet -yani Hakan Sukur- yeterince beslenemez. Orta saha bakimindan nitelik sorunumuz var.

Diger yandan Hakan Sukur orta sahaya gelip top alan, verkac yapan, dikine giden bir adam degil artik. O nedenle tum futbolcular, Gerets onlara nasil taktik verirse versin refleks olarak Hakan'a sisireceklerdir.

Derdimi tam anlatabilmek icin kisa bir bitiris yapayim. Sadece on eleme ve Turkiye ligi icin konusuyorum; CL'deki puan stratejisi bakimindan 4-5-1'e itirazim yok.

4-5-1 iyi bir orta saha ile dunyanin en garantili sistemidir. Ama bugunku GS bakimindan on eleme icin dogru olan, ilk macta deplasmanda golu atmaktir. 4-5-1 oynarsak golu atamayiz dusuncesindeyim. Sebep 4-5-1- degil, Okan, Volkan, Cihan, Hasan, Hakan vs...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Adnan Polat: Hocalığa mı soyunacağız?


Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, ligin ilk haftasında Ankaraspor karşısında kaybedilen 2 puanın sorumlusu olarak Teknik Direktör Eric Gerets’i ima eden açıklamalar yaptı.

Ankaraspor maçından sonra Sarı-Kırmızılı kafilenin İstanbul’a döndüğü özel uçakta gazetecilerle sohbet eden Adnan Polat, çok gol kaçıran forvet oyuncularını da eleştirmekten geri durmadı.

Gazetecilerin ‘Bu takıma penaltı atan ve duran topları çok iyi kullanan bir oyuncuya ihtiyacı var mı?’ şeklindeki soruya karşılık Adnan Polat, “Bu saatten sonra teknik direktörlüğe mi soyunacağız. Her halde bazı şeyleri azar azar öğretmemiz gerekiyor. Bu takıma ne penaltı atan oyuncuya ne de duran topları kullanabilen futbolcuya ihtiyacı var. Bakın Sırbistan Karadağ Milli Takımı’nın penaltıcısı kim? Frikikçisi kim? İliç bence hem çok iyi penaltı atıyor hem de iyi frikik kullanıyor. Neden takımın içinde bu özelliklere sahip bir futbolcu varken başka bir oyuncu alalım ki?” dedi .

Ankaraspor maçında forvet oyuncularının çok gol kaçırdığından yakınan Adnan Polat, “Kaçan penaltıları tamamen şanssızlığa bağlıyorum. Ancak bir maç içinde bu kadar pozis-yonla gol atamamak bana hiç hoş gelmedi. Girdiğin pozisyonları değerlendiremezsen nasıl maç kazanacaksın?” sözleriyle üstü kapalı olarak forvet oyuncularını eleştirdi. Polat, Gerets’in ön libero mevkiinde şans verdiği genç Mehmet Güven’in çok yetenekli olduğunu savunarak, “Ankaraspor karşısında Mehmet çok iyi oynadı. Aslında o tecrübeli bir adamla yan yana oynatılsa bence daha verimli olur.” diye konuştu.
ZAMAN


Evet beyler, Dünya Kupası diye birşey izlediniz! Görmediniz mi S.Karadağ takımının penaltıcısı frkikiçisi kim? Hadi söyleyinde görelim! Bakın Adnan biliyor! Biliyorda konuşuyor adam! Bu saatten sonra hocalık mı yapsın adamcağız, ayıp değil mi? Lütfen Adnanı üzmeyelim!
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Cok fazla detaya gerek yok. Gecen seneyi gozunuzun onune getirin. Takim FB ile oynanan ilk kupa maci ve ondan onceki ve sonraki lig maclarinda sahane oynadi. Takimda kim yoktu: Omur törpusu olan ve GS'in gelmis gecmis en tahammul disi oyuncusu olan Cihan. Zira kirmizi kart cezalisi idi. Cezasi biter bitmez Gerets beyefendi onu takima koydu. FB ile oynanan kupanin ikinci macinda onun yuzunden yenilen golle (her zaman oldugu gibi) takim elendi. Oyunsistemi göctu. Daha sonra ayni FB ile lig maci oynandi. Bu balta bu sefer de on libero oynadi. Orta saha 30 dakika icinde göctu. Onun yerinden dalan Appiah ilk golu atti sonra dumduz olduk 3-0 oldu. Sag beke gecti bu sefer sag taraf göctu. Yahu kardesim bu adamin yeri nedir? Hic bir yer! Zira gunumuz futbolu ile uzaktan yakindan alakasi yok. Eh her maca 10 kisi baslayan bir takim icin ne taktik analizi yapacagiz. Hele bir 11 kisi cikalim sonra analiz yapariz. Ha bir de Necati (Aysegul) ile 9 kisi oynuyoruz bu da ayri. Her ne kadar Necati de Cihan'la kabul bile edilmez kalite farki olsa sa son derece vurdum duymaz. Ben GS maclari seyretmiyorum ve seyrettirmiyorum zira seyredenin sinirlerine yazik. Hep ayni seyler.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Kerem Tezic wrote: ...
Hele bir 11 kisi cikalim sonra analiz yapariz. Ha bir de Necati (Aysegul) ile 9 kisi oynuyoruz bu da ayri. Her ne kadar Necati de Cihan'la kabul bile edilmez kalite farki olsa sa son derece vurdum duymaz. Ben GS maclari seyretmiyorum ve seyrettirmiyorum zira seyredenin sinirlerine yazik. Hep ayni seyler.
Ba$ina Cihan kadar ta$ du$ecek ona gore. Herifin sucu ne? Yeri olmadigi yerlerde (Amerikalilar yuvarlak delige kosegen kazik dedikleri olay bu olaya "Square peg for a round hole") oynatiliyorsa moral filan kalir mi adamda.

Bu arada Necati'ye bu Ay$egul adini gecen yine gordum. Adamn at kuyrugu sacindan mi acaba bu lakabi? Kara Fatma olacak degildi ya diyecekseniz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Cengiz Akgun wrote: Ba$ina Cihan kadar ta$ du$ecek ona gore. Herifin sucu ne? Yeri olmadigi yerlerde (Amerikalilar yuvarlak delige kosegen kazik dedikleri olay bu olaya "Square peg for a round hole") oynatiliyorsa moral filan kalir mi adamda.
:lol: :lol: :lol: Daha dur abi Umit Karan oynamaga baslamadi o baslasin Hasan da bana eslik eder. Saka bir yana ustte de yazdim adam yerinde oynadi defalarca orta saha cöktu. Cihan'i bu takimin basina Fatih Terim bela etti. Ben saplantili bir adam olsam bu konuda yaptigim israri somut örneklerle desteklemem. Surekli yaptigi hatalar ve yedigimiz golleri yaziyorum. Devam da edecek. Orta sahada oynadiginda gene oynadigi yerden golleri yiyorduk. Oyuna katkisi eksi. Hirs sifir, hiz sifir, oyun okuma sifir, fizik guc sifir, teknik sifir, kabiliyet sifir. Uc senedir bir gram yol almadi. GS'da bu kadar kötu 80 baslari Fettah'i hatirliyorum. Sagdan bir orta keserdi sol taraftaki tribunun alt kismi komple yere yatardi mermi gibi gelen top kafa kirmasin diye. Fettah kazmaydi ama Cihan da o guc de yok.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

Çevremde o kadar insan var ki Cihan'a demediğini bırakmayan....
Hatta Tanrının varlığından şüphe etmeye başladım bu kadar ayağı kırılsada kurtulsak duasını kabul etmediği için :P
Şaka bi yana Cihan akıllara zarar bir adamdır senelerdir 3 tane olumlu hareketini hatırlıyorum başka yok inanın Capone Cihana bakınca Seitaridis,Prates(ah o frikikler ah) de Roberto Carlos gibi görünüyor gözüme...
Oyuna katkisi eksi. Hirs sifir, hiz sifir, oyun okuma sifir, fizik guc sifir, teknik sifir, kabiliyet sifir. Uc senedir bir gram yol almadi.
Image
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

GERETS'E 'KOCAMAN' ÖVGÜ

Ankaraspor karşısında eleştirilen Galatasaray’ı, rakibin hocası Aykut Kocaman yorumladı:

Eğrisiyle, doğrusuyla
Futbol kamuoyunun ‘başarılı mı, başarısız mı’ konusunda adeta ikiyi ayrıldığı Eric Gerets’e en büyük destek meslektaşı Aykut Kocaman’dan geldi. Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronunu ‘cesur ve başarılı’ olarak nitelendiren Aykut hoca, ayrıca Cim Bom’un önemli isimleri hakkında da düşüncelerini dile getirdi: “Galatasaray’ın cuma akşamı oynadığı futbolu eleştiriyorlar ama, onu gelin bir de bana sorun. Sağlı-sollu geldiler. Hakan Şükür bütün hava toplarını tehlikeli bir şekilde indirdi.”

‘Haksızlık yapılıyor’
“Hakan Şükür’ün bu hava hakimiyeti karşısında zor durumlar yaşadık. Arda oyuna girdikten sonra rakibimiz kanatları çok iyi kullanmaya başladı ve bu da üzerimizde büyük bir baskı oluşmasına neden oldu. 90 dakikayı bir teknik adam olarak yaşamak bambaşka bir olaydır. Maçları sadece sonuç bakımından değerlendirme yaparsanız, Eric Gerets’e de, diğer teknik adamlara da haksızlık yaparsınız. Cuma akşamki maçta 2. golü bulabilseydik, galip gelebilirdik.”

‘Olumlu bir hamleydi’
“Ancak şu unutulmamalı ki, tam tersi de olabilirdi. Herkesin izlediği gibi kalecimizin kurtardığı iki penaltı atışı var. Onlar gol olsaydı ne olacaktı? Bize karşı, üstelik sezonun ilk maçında 2. yarıda 20 yaşı altında 5 futbolcuyu sahaya sürmesi ve takımına iyi futbol oynatması, bir teknik adam olarak Gerets’in başarısıdır. İkinci 45’te Arda’nın ve Özgürcan’ın oyuna alınması, çok olumlu bir hamleydi. Eleştirilmeyi göze alarak genç adamlara şans vermek büyük cesaret ister.”

‘Mükemmel bir kadro’
“Hakan Şükür, Türkiye’nin gelmiş geçmiş ve hala da en büyük santrforudur. Arda, girdikten sonra oyuna önemli katkı yaptı, bizi epey zorladı. Necati formsuz da olsa Necati’dir. Çok usta bir isim. Hasan Şaş geçen sezon Galatasaray’ı sırtlayan isimlerin başında geliyordu. Eleştirilen Mehmet Güven, eski Galatasaray kaptanı, daha sonra Fenerbahçe formasını da giyen Mehmet Oğuz ağabeyini andırıyor. Çok da iyi oynadı. Galatasaray, gerçekten mükemmel bir kadroya sahip.”

Fanatik


Dışarıdan bir gözle Gerets, Hakan Şükür, Arda ve Mehmet Güven...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Başka TD'ler bizim hocaya destek verir tarzda konuşuyorsa, gerçekten korkmamız lazım :)
Post Reply