Emre Belozoglu ve irkcilik

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Emre Belozoglu ve irkcilik

Post by Cemal_Sarici »

Yaaa, gururumuz Emre'ye iftira ediyorlar ya, sevgili arkadaslar. Bunlar, hep Turkiye'ye karsi olan Hacli oyunlarinin bir parcasi.

Zaten, Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur ya...bunu anlamadiniz mi ?

Saka bir yana....benim sahsi gorusum : Orada o oyuncularin Emre'nin uzerine o sekilde bosuna yurumediklerine inaniyorum. Emre'nin karakter saglamligi konusunda bir sey dememe de pek gerek yok herhalde.....Isvicre maci bitiminde kosturarak Isvicre'lilerin uzerine gitmesi ve daha sonraki gunlerde bir TV kanalinda bu konuda piskin piskin, sanki masummus gibi konusmasini hatirlayin.

Ne hali varsa, gorsun. Umarim, irkci tavrinin bedelini agir sekilde oder.

Ingiltere Futbol Federasyonu'na sonsuz tebriklerimi iletiyorum. Irkciliga karsi boyle bir tavir beni sahsen cok sevindirdi.

Bu arada, M.A.Yilmaz hakkinda ne yapilmisti ulkemiz Futbol Federasyonu tarafindan ? Evet.....maalesef hic bir sey !

Sevgiler,

Cemal

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Emre suclu ya da sucsuz olabilir. Fakat Turkiye'de iken ve Turkiye sonrasi tanidigimiz Emre "sahsiyet sahibi, efendi, durust, sorumluluk sahibi" bir insan kesinlikle degildir, dolayisiyla "irkci kufur" iddiasinin gercek olma ihtimali oldukca yuksektir.

Emre'nin karakter dosyasi oldukca kabariktir.

Her oyuncu kirmizi kart gorur ama Emre bu kartlari Leeds ve Read Madrid maci gibi kulubumuz icin hayati maclarda hic yere almistir.

Her oyuncu yetistigi kulupten transfer olur ama Emre GS'dan kavga-dovus ayrilmis, ardindan Italya'dan kulube agir ithamlarda bulunmustur. Bu kulup ki onu yetistirmenin otesinde, basi bir trafik kazasinda derde girdiginde dahi savunmustur.

Emre profesyonelligi transfer donemi gelince hatirlar. Yillik bir kac yuz bin dolar daha fazla ucret icin kulubunun milyonlarca dolar kaybetmesi umrunda olmaz, ama formasinin hakkini da vermez. Inter'e imza attiktan sonra ligin ikinci yarisini nasil rolantide, nasil ciddiyetsiz oynadigini hatirlayin.

Emre hizipcidir. Jardel'e pas vermeyen gurup icinde oldugunu, ve takim icinde baska pek cok huzursuzluga burnunu karistirdigini unutmayin.

Emre yalancidir da. Inter'e imza attigi donemde dupeduz yalan soyleyip imza atmadigini iddia etmistir.

Emre'nin aciklamalarina bakarsaniz suclamalari siddetle reddetmiyor "benim ingilizcem yetersiz" lafini tekrarlayip duruyor. Emre bu olayda suclu olabilir ya da olmayabilir. Bu olayda tek uzuldugum konu irkci olmayan Turk insaninin Ingiltere'de bu olayda bahsi gecmesidir.

Emre benim gozumde bes para etmez birisidir. Yemek yedigi canaga edenden hayir gelmez. Kulupten ayni donemde kavga dovus ayrilan bir baska birinin "Bulent Akin"'in aciklamalarini bir okuyun. Uzerinden yillar gecmis ama neler soylemis Galatasaray hakkinda gecende, ne kini varsa artik.

Emre son zamanlarda "Ilerde Turkiye'ye gelirim, belki GS'ye gelirim" diye konusup duruyor. Okan'dan cesaretlendi tabii, yurtdisinda dikis tutturamazsa GS'yin yine kucak acip kucak dolusu parayi onune koyacagindan emin.

GS'li yoneticilerden tek beklentim Emre'yi bir daha kulubun kapisindan bile sokmamalaridir.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Bu olayin detayi yok mu acaba internette bir yerlerde?

Bu olayi sadece Emre olayi olarak gormek mumkun ama ayni zamanda Leeds/GS, Turk/AB veya Musluman/Hristiyan olayi olarak gormek de mumkun.

Leeds/GS olayi olarak gormek elbette cok sacma.

Turk/AB olayi olarak gormek gereksiz kanimca cunku UK Turkiye'nin AB'ye girmesi icin en cok emek veren ulke.

Musluman/Hristiyan olayi olarak gormek de gereksiz cunku boyle bir hiziplik yaratmak icin futboldan once ellerinden cok daha etkili baska mekanizmalar var.

Yine de bunun siyasi yani olabilir. Mesela Ingiltere'de (va Avrupada hatta dunyada) son zamanlarda tirmanan irkciliga karsi hukumetlerin genel tutumu 'yasalari' guclendirmek yada daha siddetli uygulamak. Bu toplumun her kesimine yansiyor. Futbol da bundan kacamiyor. O nedenle en ufak seyler mahkemelere yansiyabiliyor.

Ne yazik ki tarih bize boyle yasalarin guclendirilmesinin hic bir zaman irkciligi onlemedigini hatta daha da arttirdigini gosteriyor. Tipki Irak'a silahla demokrasi goturmenin imkansizligi gibi.

Hosgoru yerini horgoruye birakinca Emre gibi salaklar arada boyle harcanirlar iste, daha ne oldugunu anlayamadan.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Irkçılığa karşı mücadeleymiş! Hadi ordan!

Kendilerinden başka kimseyi insan yerine koymayan batılı köpeklere kaldıysa böyle mücadeleler zıştık demektir!

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Ismail Gezer wrote:Irkçılığa karşı mücadeleymiş! Hadi ordan!

Kendilerinden başka kimseyi insan yerine koymayan batılı köpeklere kaldıysa böyle mücadeleler zıştık demektir!
Ismail sondan iki paragrafi da oku yahu madem okudun o kadar.

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Ismail Gezer wrote:Irkçılığa karşı mücadeleymiş! Hadi ordan!

Kendilerinden başka kimseyi insan yerine koymayan batılı köpeklere kaldıysa böyle mücadeleler zıştık demektir!
Insaf ya....bold'daki bu ifaden cok yakisiksiz, irkci ve de ayrica sacma bir sekilde genellestirici (Bati'nin nesi.....hukumetleri mi, kuruluslari mi, genel anlamda insanlari mi ? 'Bati' nereleri, neleri kapsiyor ? filan falan).

Politikaya girmeyecegim simdi burada ama sunu diyecegim : Adamlar (Ingiliz F.A.), en azindan, futbol sahalarindaki irkcilikla mucadelede ciddi olduklarini gosteriyorlar. Bizdeki gibi kafalari kuma gomme ve isi hafiften alma (M.A. Yilmaz'in irkci lafini ve sonrasindaki olan ve olmayan gelismeleri hatirlayin) durumu yok.

Sevgiler,

Cemal

Post Reply