EURO 2008: Turkiye-Yunanistan 0-1

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

EURO 2008: Turkiye-Yunanistan 0-1

Post by Tolga Girici »

Kadrolar aciklanmis. Serdar Kulbilge Volkan'dan kaleyi devraldi, iyi oldu. Umit Karan da sonunda tekrar milli takima girebildi.
Milli Takımlar'da 8 Galatasaraylı

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 2 Haziran'da oynayacağı Bosna Hersek ve 5 Haziran'da Dortmund'ta oynayacağı Brezilya özel maçının kadrosu belli oldu.

Galatasaray'dan Hakan Şükür, Ümit Karan, Arda Turan, Emre Aşık ve Sabri Sarıoğlu'nun yer aldığı A Milli Takım kadrosunda Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim tarafından 29 oyuncu çağrıldı.

A Milli Takım, 25 Mayıs Cuma akşamı saat 17.00'de Polat Renaissance Oteli'nde toplanacak. Milli Takım Türkiye'deki tüm çalışmalarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak.

A Milli Takım kafilesi 31 Mayıs'ta saat 14.00'te Bosna Hersek'e hareket edecek. A Milli Takım kafilesi, Bosna Hersek karşılaşmasının ardından 3 Haziran sabahı Brezilya Milli Takımı ile karşılaşacağı Dortmund şehrine geçecek.

A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Hakan Şükür, Ümit Karan, Arda Turan, Emre Aşık, Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Rüştü Reçber, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Mehmet Aurelio, Serdar Kulbilge (Fenerbahçe) İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz, Umut Bulut (Trabzonspor) Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Volkan Yaman, Uğur Kavruk (Antalyaspor), Servet Çetin (Sivasspor), Orkun Usak (Kayseri Erciyesspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Emre Belözoğlu (Newcastle Utd.), Colin Kazım Richards (Sheefield Utd.)

Ünal Karaman yönetimindeki Ümit Milli Takım ise, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ilk maçında 1 Haziran'da Ukrayna karşısında çıkacak.

Ümit Milli Takımımızın 1 Haziran Cuma günü Ukrayna Ümit Milli Takımı ile Kiev - Dynamo Stadı'nda yerel saat ile 19:00' da oynayacağı Ümitler Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme karşılaşmasının da aday kadrosu açıklandı.

Galatasaray’dan Ferhat Öztorun, Mehmet Topal ve Mehmet Güven davet edildiği Ümit Milli Takım aday kadrosuna şu oyuncular yer alıyor.

Ferhat Öztorun, Mehmet Topal, Mehmet Güven (Galatasaray), İbrahim Kaş (Beşiktaş), İlhan Parlak (Kayserispor), Uğur Yanıkdemir, Eray Birnican (Konyaspor), Gürhan Gürsoy (Sivasspor), Ediz Bahtiyaroğlu, Özer Hurmacı (Ankaraspor), Ufuk Ceylan (Vestel Manisaspor), Ergin Keleş (Sakaryaspor), Orhan Şam (Gençlerbirliği Oftaşspor), Alp Ergin (Altay), Volkan Babacan (İstanbulspor), E.Kadri Ataoğlu (Sarıyer), Mevlüt Erdinç (Sochauxe), Zafer Yelen (Hansa Rostock), Ceyhun Gülselam (Unterhachıng)
Last edited by Tolga Girici on Sat Oct 06, 2007 12:28 am, edited 3 times in total.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

As takimda Umit Karan, yedek takimda Hakan Sukur varmis. Rustu sakatliktan yeni cikmasina ragmen a takimda.
Milli Takım'ın neşeli idmanı 28.05.2007

Image

(A) Milli Futbol Takımı, Bosna Hersek ile 2 Haziran Cumartesi günü oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçının hazırlıklarını sabah yaptığı idmanla sürdürdü.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1 saati aşkın süren idmanda milliler, koşunun ardından tam sahada çift kale taktik maçı yaptılar.

Terim, as takımı Rüştü, Hamit, Gökhan Zan, Servet, İbrahim Üzülmez, Gökdeniz, Aurelio, Yıldıray, Tuncay, Ümit ve Gökhan Ünal'dan oluşturdu.

As takımın golü Ümit'ten gelirken, yedek takımın golünü ise Hakan Şükür attı. Maçta özellikle Gökhan Ünal ve Yıldıray, ataklardaki etkili oyunuyla göz doldurdu. Yedek takımda oynayan Colin Kazım Richards da top tekniği ve hırsı ile dikkati çekti.

-TERİM'DEN UYARILAR-

Fatih Terim, antrenmanı zaman zaman durdurarak futbolcularına uyarılarda bulundu. Bir korner atışında oyunculara duracağı yeri gösteren Terim, ''Paşa'' diye hitap ettiği Aurelio ile kaleci Hakan Arıkan'ı pozisyon gereği uyardı. Terim, maç sonrasında da uzun süre Gökhan Zan ile konuşarak, bu futbolcuya uygulamalı olarak bazı pozisyonlarda nasıl davranması gerektiğini gösterdi.

Çalışma sonrasında futbolcuların hırsından dolayı neşesi yerine gelen Terim, basın mensuplarıyla şakalaştı. Futbolcular, çalışma sonrasında basın mensuplarına toplu fotoğraf çektirdiler. Milli Takım, Bosna Hersek maçının hazırlıklarını, bu akşam basına kapalı olarak yapacağı idman ile sürdürecek.

-3 SAKAT-

Millilerin sabah yaptığı antrenmana, 3 oyuncu sakatlığı nedeniyle katılamadı. Sol iç uyluk adalesinde zorlama bulunan Tümer ile dünkü antrenmanda sağ kasık adalesinde zorlama olan Emre Aşık idmana çıkmazken, sakatlığı süren Emre Belözoğlu ise takımdan ayrı çalıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Yine cok sakatimiz var.
Cok onemli bir mac. Bosna oldukca di$ gosteren bir takim.
Bize bir kabadayilik yapmazlar umarim. :D
Heyecanla bekliyorum maci.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Savunmada Hamit Gokhan Servet Ibrahim oynayacak. Kaleci mac gunu belli olacakmis.
Millilerimiz hazırlıklarını tamamladı 01.06.2007

Image

A Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda yarın Bosna-Hersek ile 6. maçına çıkacak olan Türk Milli Takımı, son çalışmasını başkent Saraybosna'da yaptı.

Karşılaşmanın yapılacağı Asım Ferhatoviç Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmana, kadroda yer alan tüm futbolcular katıldı.

İlk 15 dakikası medya mensuplarına açık olan idmanın başında gazetecilere toplu olarak poz veren ay-yıldızlı ekip, ısınma hareketlerinin ardından, basına kapalı bölümde taktik ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi.

Image

SAVUNMAYA ÖZEL İLGİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bu akşam yapılan antrenmanın başında, yarınki maçta görev vermeyi düşündüğü savunma bloğuyla özel olarak ilgilendi.

Terim, idmanın başında Hamit Altıntop, Gökhan Zan, Servet Çetin ve İbrahim Üzülmez'den oluşan savunma dörtlüsüyle saha içinde bir süre özel olarak görüştü.

HALUK ULUSOY DA İZLEDİ

A Milli Futbol Takımı'nın Saraybosna'da yaptığı son antrenmanı, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da izledi.

Ulusoy ve federasyon yönetim kurulu üyeleri, saha kenarından millileri çalışmada yalnız bırakmadılar.

Millilerin stada gelişi sırasında Saraybosna'da öğrenim gören öğrenciler, futbolcular teknik heyete ilgi gösterdi.

Bu arada Saraybosna'da görevli Türk subaylar da idmanı izleyenler arasında yer aldı.

Öte yandan Ümit Milli Futbol Takımı'nın 17. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna'yı 2-1 yenmesi A millilere moral olurken, idmanı izleyen Türk subaylar, futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.




TÜRKİYE'NİN MAÇA İLGİSİ BÜYÜK

Bosna-Hersek ile Türkiye A milli futbol takımları arasında yapılacak karşılaşmaya Türk medyası ve Türk sporseverler büyük ilgi gösteriyor.

Maç için Türkiye'den 76 gazetecinin akredite olduğu öğrenildi.

Bu arada 35 bin kişi kapasiteli Asım Ferhatoviç Olimpiyat Stadı'nda çok sayıda Türk taraftarın da tribünlerde olması bekleniyor.

FUTBOL FEDERASYONU'NUN ZİYARETLERİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, yarın Saraybosna'da ziyaretlerde bulunacaklar.

Ulusoy ve yöneticilerin önce eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret edecekleri, ardından da Avrupa Birliği Barışgücü'nde görevli Türk askerleriyle biraraya gelecekleri bildirildi.
Terim'in yardimcilari ile bir roportaj: http://www.tff.org.tr/default.aspx?page ... txtID=1487

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

BUndan onceki maclarimiza bakarsak giderek daha iyi oynadigimiz belli. NOrvec macinda da bir dolu sut cekip pozisyon bulmustuk, ikinci yari oyunun hakimiydik ama Hamit'in frikikleriyle ancak bir puani kurtarmistik.

Umarim Fatih Terim gerekli dersleri cikartir. En buyuk dezavantaji illa orijinal bir seyler deneyeyim, herkes Volkan degil Serdar oynasin, Hakan degil Umit oynasin derken inat yapayim tavri. Fazla kompleks dusunmeden dogru kadroyu cikarmasi lazim. Tumer, Gokhan, Emre sakat oldugu icin cok fazla degisik bir seyler yapma sansi yok. Illa ki Umit'i ilk 11'de oynatir. Hakan da oynar. Yildiray formda diye duymustum, Tumer yerine o oynayabilir. Emre'nin sakat olmasi iyi oldu. ONun oynadigi oyundan bu gune kadar pek hayir gormedim maalesef. Kaleci olarak Serdar ve Orkun'un resmi maci olmadigi icin Rustu'yu oynatacak gibi geliyor bana.

Rustu

Hamit Gokhan Servet Ibrahim

Tuncay Marco Arda

Yildiray

Hakan Umit


Daha yedeklerde Sabri, Gokdeniz falan var. Yedek forvet olarak Umut Bulut var.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

-------Serdar------

Hamit--Servet--Gökhan--İbrahim

Sabri---Arda---Aurelio--Tuncay

---------Ümit---Hakan--------

Hoca ilk 11'i açıklamadıysa beklediğim kadro bu. Arda'nın durumu nedir bilmiyorum, maç eksiği yüzünden oynatılmayabilir..

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hakan'i ne yuzle takima koyacak acaba? Butun sene dokuldu. Ama Terim bu mantik filan i$lemez. Bosna yenerse ayacak ama i$ i$ten gecmi$ olacak.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Rüştü

Hamit-Sevet-Gökhan-İbrahim

Sabri-Gökdeniz-Aurelio-Arda-Tuncay

Hakan

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ismail Gezer wrote:Rüştü

Hamit-Sevet-Gökhan-İbrahim

Sabri-Gökdeniz-Aurelio-Arda-Tuncay

Hakan
Oncelikle beraberlik dusunuyoruz o zaman. Hakan'dan gol bekleyemiyorum maalesef, Hakan tek forvet oynadiginda pek gol bulamiyoruz. Tuncay surpriz yaparsa yapar, veya Arda bir cambazlik yaparsa onun sayesinde gol atariz.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Arda'nın korneri HAKAN'ın golü.. 0-1

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Hakan bana lafimi yedirdi :) Arda'nin kose vurusunda eski gunlerdeki gibi kule gibi yukseldi ve atti.

Bosna kanatlarda tehlikeli gelebiliyor. Az once Ibrahim Uzulmez mudahale etmekte gecikti neyse ki gol olmadi. Rustu su ana kadar guven veriyor.

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tolga Girici wrote:Hakan bana lafimi yedirdi :) Arda'nin kose vurusunda eski gunlerdeki gibi kule gibi yukseldi ve atti.
Totem diyecektin Tolgacigim hic bozuntuya vermeden, totem! ;) Iyi oldu Hakan'in hemen mac basindan gollenmesi. Psikoloji cok daha saglam olur bizim cabuk yikilan/etkilenen forvetimiz.
Özgür

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu maç biraz uzayacak galiba..

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

NOrvec macinda da yapmislar aynisini, sahaya maytaplar attilar Bosnali seyirciler..

ATV'nin yayininda sesle goruntunun arasinda 1 saniye fark var. Macin zevki kalmiyor haliyle, hareketi gormeden anonsunu duyuyoruz.
Last edited by Tolga Girici on Sat Jun 02, 2007 9:26 pm, edited 1 time in total.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Burda ses görüntüden önce geliyor, heyecanlanamıyoruz.. TMSF göreve :D

Golü yedik..

Hakem herşeyi devam ettiriyor..
Last edited by Ismail Gezer on Sat Jun 02, 2007 9:30 pm, edited 1 time in total.

Post Reply