TÜRK TELEKOM ARENA (ASLANTEPE) (13 Aralık 2007 )

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Levent Guntay wrote:Cengiz Abi:

Cok begendigim filmlerden bir olan Italyan filmi "Cinema Paradiso"nun konusunu andiriyor anlattiklariniz, cok ilginc.
Evet. O filmde de Roma'da ba$ariya ula$mi$ kahraman kasabasina doner. Eski anilari sevgilisi annesi ve makinistlik yaptigi sinemanin virane olu$u ve yikili$ina taniklik eder. Unuttum $imdi hatta ona akil veren ya$li birini de bulur ve onun cenazesine de katilir. Falan filan. O filmde gosterirler nasil filmin kisim kisim oynatildigini ve kisimlarin bir sinemadan oburune bisiklet ile ta$indigini. I$ler zora girdiginde iki film birden yapardik ve kom$u belde de oynayan bir sinema ile kacak olarak filmleri degi$ toku$ yapardik. O film de oldugu gibi bizde parcalari ta$iyan (Skoda kamyonet) gec kalip bizi rezil etmedi idi.

Italyanlar bu i$i iyi bilirler. Ama bir Holywood'lari olmadigi icin Dunyada ses getiren teknik filmleri olmami$tir. Fransiz filmlerine pek takilmazdik o zamanlar. Sadece Yeni Yil diye guzel bir Fransiz filmini gosterdigimizi hatirliyorum. Clint Eastwood'un spagetti Westernleride iyi i$ yapmi$ti. Kartal Tibet'in Tarkani filanda. Sinemacilik zevkli i$tir. Amerikada bu multi-theaters dedikleri komplekslerde makine dairesini gormek isterim. Filmi yapi$tirma makinasi vardi. Ama el alir diye elde eklerdik filmi Kareden kesip bir ucun arkasini jiletle kazirsiniz. Sonra kare kare kenarindan ustune bindirip araya aseton surup yapi$tirisiniz. Acemi i$i yapanlar kalin yaparlar eki. Ellerinde boktan Yugoslav (Iskra, Yildiz demektir), Rus ya da Bulgar makinalari olursa kizaktan gecerken takilir film kopardi. Bizim Provost benim acemilik gunlerimde sesini bile cikarmayip kalin eklerime koparmadan gecirirdi sag olsun.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Fenerbahce'den hazimsizlik belirtileri.

Hurriyet

Biz stat sahibiyiz G.Saray kiracı
25 Nisan 2007
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Galatasaray için Seyrantepe’ye yaptıracağı stadın farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi.

"Fenerbahçe Kulübü 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi"nin tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, "Seyrantepe projesini Türk sporuna değer katacak bir eser olarak düşünüyoruz. Galatasaray orada kiracı olarak devam edecektir. Biz Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı yaptık, bitirdik ve kendi malımız gibi düşünüyoruz. Sadece arazisi bizim malımız değildir, ama Seyrantepe projesi öyle değil. Devlet yapacak, Türk sporuna armağan edecek ve Galatasaray kiracı olarak devam edecek" dedi.

Mehmet Daskiran
Posts: 220
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:56 am
Location: New Brunswick, NJ

Post by Mehmet Daskiran »

Maketin tanitim videosu da youtube'a girilmis, hayirlisi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/11/son/sonspo12.asp

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Likör Fabrikası da Ali Sami Yen Projesi'ne eklendi
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Maliye, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi için ayrılan Likör Fabrikası'nı, Ali Sami Yen Projesi ile birleştirilmesi karşılığında Altunizade ve Ataköy'de iki bina alacak..

Galatasaray'ın mali kurtuluşu olarak gösterilen Seyrantepe ve Ali Sami Yen Projesi'nde kritik bir adım daha atıldı. Maliye Bakanlığı, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi için ayrılan eski Likör Fabrikası'nın, Ali Sami Yen Projesi ile birleştirilmesine razı oldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Maliye'ye Altunizade ve Ataköy'de iki bina teklif etti. Takas için uzlaşmaya varıldı. Ali Sami Yen Stadı arazisini alan TOKİ, yanındaki Likör Fabrikası arazisini de birleştirecek. Halen Galatasaray'ın kullandığı, mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan 34 bin 640 metrekare alan üzerine kurulu Ali Sami Yen Stadyumu ile 23 bin 171 metrekare alanı bulunan eski likör fabrikası arazisini birleştirerek 57 bin 811 metrekare, rant değeri yüksek bir proje içine uygun zemin yaratacak. TOKİ, Maliye Bakanlığı'na Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Altunizade'deki binayı devredecek. Ancak iki gayrimenkul arasındaki rayiç değer farkı nedeni ile Ataköy'de bir bina verilmesi veya nakit ödeme yapılması da gündemde.

YENİ İŞ MERKEZİ
Eski Likör Fabrikası ve Ali Sami Yen arsasında gerçekleştirilecek yeni imar planı ile bu bölgeye kongre, alışveriş ve kültür merkezi ile ofis binaları ve otel yapımı mümkün olacak. İstanbul'un trafik problemi gözetilerek proje kapsamında ildeki en büyük kapalı otoparklardan biri yapılacak. Ali Sami yen Projesi'nin hasılat paylaşımı yöntemiyle ihale edilmesi ise büyük olasılık. Böylece Mecidiyeköy'den elde edilecek gelirle Seyrantepe'deki stad projesi ve rant tesislerinin finansmanı gerçekleştirilecek.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

TOKI halihazirdaki projenin cok pahali oldugunu ve bu sartlar altinda bu stadi yapamayacaklarini soylemisler. Maliyeti artiran en buyuk sebep acilir kapanir catiymis. Yonetim bunun uzerine ne yapacak bakalim.

Cimbom'un üstü kapanan stadyumu TOKİ'ye takıldı!
MENEKŞE ATASELİM
Başbakan'ın sözü ile Galatasaray'ın umut projesi olan Seyrantepe'deki yeni stat projesi TOKİ'ye takıldı. TOKİ Başkanı Bayraktar, "Maliyetler çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı inşa edemeyiz. Ama bir başka şekilde yapılır" dedi..
Galatasaray'ın umutla beklediği Seyrantepe projesinin yükleniciliğini yapacak olan TOKİ, dün yapılması beklenen ihaleyi bilinmeyen bir tarihe erteledi. TOKİ Başkanı Bayraktar, "Keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı yapamayız" dedi. Galatasaray'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Seyrantepe'de inşa etmeyi planladığı 'yeni' Ali Sami Yen projesi bu kez de TOKİ'ye (Toplu Konut İdaresi) takıldı. Nisan ayında Galatasaray Spor Kulübü ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan son protokolün ardından stadyum inşaatının yüklenicisi durumundaki TOKİ'nin öngörülen sürenin dolmasına rağmen ihaleye çıkmaması üzerine açıklama yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Bugün (dün) ihaleye çıkacaktık. Fakat keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı yapamayız" dedi. Seyrantepe'de inşa edilecek stadyum için TOKİ'nin belli bir bütçe ayırdığını ve bunu üzerine çıkamayacağını ifade eden Bayraktar, "Normalde bugün (dün) stad için ihaleye çıkmamız gerekiyordu. Ancak yaptığımız araştırma ve çalışmalar sonucunda gördük ki bölgede keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında TOKİ, stadı inşa edemez. Şu anda malliyet düşürmeye çalışıyoruz. İhaleye çıkabilmemiz için maliyetleri düşürmemiz şart" diye konuştu.

İHALE ZAMANI BELİRSİZ
Maliyet düşürme çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine ihalenin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu, "Eğer maliyeti düşürmeyi başaramazsak mahal listelerini değiştirmeyi deneyeceğiz" şeklinde yanıtlayan Bayraktar, ortaya çıkan tablonun öngörülen maliyet hesaplamasının ne kadar üzerinde olduğunu ise açıklamadı. Bayraktar, yüksek maliyetinden ötürü stadın TOKİ tarafından inşa edilememesi durumunda ise başka yöntemlere başvurulabileceğini belirterek, Başbakan'ın söz verdiğini ve stadın başka şekillerde de yapılabileceğini belirtti. TOKİ Başkanı Bayraktar şöyle devam etti: "Şu anda ihaleyi bilinmeyen bir zamana erteledik. Ne zaman gerçekleştireceğimizi bilmiyoruz. Zaten TOKİ'nin mali gücü de belli. Maliyeti düşüremezsek stadı biz inşa edemeyiz. Fakat Başbakanımız da bir söz verdi. Dolayısıyla biz yapamasak da Ali Sami Yen başka türlü yapılacaktır. Fakat TOKİ o kadar parayı veremez."

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

HaberTurk internet sitesinde; "Başkan Özhan Canaydın ve konuyla ilgilenen yönetici, eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Işın Çelebi derhal haberin nasıl çıktığını araştırmaya başladı. Saat 09.45'te görüşlerini aldığımız Işın Çelebi " Ben sürekli olarak TOKİ başkanı sayın Bayraktar ile temas halindeyim. İhale şartlarımız aynı şekilde devam ediyor. Çark dönüyor ve gereken çalışmalar yapılıyor. G.Saraylılar içini ferah tutsun. İhaleyle ilgili hiç bir aksilik yok" dedi." şeklinde bir bilgi geçilmiş. Sabah gazetesi birşeyler çeviriyor gene galiba...

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Cengiz Akgun wrote: Amerikada bu multi-theaters dedikleri komplekslerde makine dairesini gormek isterim. Filmi yapi$tirma makinasi vardi. Ama el alir diye elde eklerdik filmi
Gecenlerde bizim mahallenin sinemasina gittim, gormek istedigim bir film vardi, ne oldugunu hatirlamiyorum. Giseden bilet almaya calisirken, adam su anda o filmi gosteremiyoruz dedi. Neden diye sorunca, uyduda bir sorun var, filmi "stream" edemiyoruz dedi. Galiba artik eskisi gibi donen film seridi yok. Sinemalar, parayi odeyip uydudan dijital olarak indiriyorlar filmleri, gercek zamanli. Bana ilginc geldi, bilmiyordum.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ali Gursel wrote:Ha, bu adam GS'a stad yapsin, o stadin onunde 20 sene aniririm
Ben kendimi koteliyorum TOKİ'den gelen haberler üzerine.

Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

TOKİ'nin kendisi kredi ihtiyacına düşmüş artık.. :D

Alicim,ben de kaç yıldır söylüyorum,Fener avrupadan kupa getirmeden GS. stad yapamaz diye..

Birinin bari hedefe yakınlaştığını tahmin edebilsek.. :)

Selim Yurdakul
Posts: 345
Joined: Tue Oct 22, 2002 6:59 pm
Location: Istanbul

Post by Selim Yurdakul »

Hasan Utku wrote:TOKİ'nin kendisi kredi ihtiyacına düşmüş artık.. :D

Alicim,ben de kaç yıldır söylüyorum,Fener avrupadan kupa getirmeden GS. stad yapamaz diye..

Birinin bari hedefe yakınlaştığını tahmin edebilsek.. :)
O zaman stadi unutalim derim ben..

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Seyrantepe olacak
hurriyet.com.tr 3 Haziran 2007
G.Saray kulübü başkanı Özhan Canaydın " Seyrantepe'de hiç bir pürüz yok" dedi.


Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü'ne katılan başkan canaydın, Seyrantepe projesi ile ilgili haberlerin abartıldığını belirterek "Hazırlanan muammen bedel üstünde bir yükseklik çıktı, o revize ediliyor. TOKİ bugün bile çalışıyor. Dün geç vakitlere kadar başkanla beraberdik. İnşallah o denilen rakama geldiği zaman olay derhal ihaleye verilir. Maliyet aşağı çekilmeyecek. Bu işin bir mali portresi var o portreye yaklaştırılacak. Böyle büyük projelerde 10-15 gün her zaman gecikme olabilir. Devletle yapılan işlerde belli statüler vardır o statüleri geçmek için bazı geçikmeler yaşanabilir" dedi.(Hürriyet)

Yalan söyleme özhan abi. Haziran 15'te görüşürüz.

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Gorgen wrote:Seyrantepe olacak
hurriyet.com.tr 3 Haziran 2007
G.Saray kulübü başkanı Özhan Canaydın " Seyrantepe'de hiç bir pürüz yok" dedi.


Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü'ne katılan başkan canaydın, Seyrantepe projesi ile ilgili haberlerin abartıldığını belirterek "Hazırlanan muammen bedel üstünde bir yükseklik çıktı, o revize ediliyor. TOKİ bugün bile çalışıyor. Dün geç vakitlere kadar başkanla beraberdik. İnşallah o denilen rakama geldiği zaman olay derhal ihaleye verilir. Maliyet aşağı çekilmeyecek. Bu işin bir mali portresi var o portreye yaklaştırılacak. Böyle büyük projelerde 10-15 gün her zaman gecikme olabilir. Devletle yapılan işlerde belli statüler vardır o statüleri geçmek için bazı geçikmeler yaşanabilir" dedi.(Hürriyet)

Yalan söyleme özhan abi. Haziran 15'te görüşürüz.

ANKARA - Yeni yapılacak stadyumun kullanım şartları ve Ali Sami Yen'in tapu devrine ilişkin çıkan sorunlar nedeniyle bir süre geciken ''Seyrantepe Projesi'' başlatılıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe'de gerçekleştirilecek çok amaçlı spor kompleksi için yarın ihale ilanına çıkıyor.

Kaynak: AA

***
Bakiyorum takvime, yarin Haziran 14. Ozhan abi yalan soylememis ve de bir gun onde mi ne?

Ozan Ersoy

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Hayirli olsun, resmi gazetede yayinlanmis olmasi artik cok onemli bir safhaya geldigimizi ifade eder. Bahsedilen ozelliklerde bir stadyum Turkiye icin de gurur vesilesi olur. Cok sevindirici bir haber.

Bu arada bir kac hafta once cikan ve basinin sevinc cigliklariyla verdigi "TOKI stadi yapmiyor" haberi de sanirim kursaklarinda kalmistir.

Yine de 52000 yerine 40000 kisilik bir stad bize yeter de artardi bile. Maliyetler cok yukselirse, sanirim once acilip-kapanabilen cati, daha sonra da kapasitede indirime giderler.
Tan Erten

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Tan Erten wrote:Yine de 52000 yerine 40000 kisilik bir stad bize yeter de artardi bile. Maliyetler cok yukselirse, sanirim once acilip-kapanabilen cati, daha sonra da kapasitede indirime giderler.
Once alt yapidan fedakarlik edilir. Yollar, park yerleri cevre duzenlemesi ileri tarihlere vaad edilir. Kus gibi ulasilamaz bir stad haline dondurulur.

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Mehmet Marsan wrote:
Tan Erten wrote:Yine de 52000 yerine 40000 kisilik bir stad bize yeter de artardi bile. Maliyetler cok yukselirse, sanirim once acilip-kapanabilen cati, daha sonra da kapasitede indirime giderler.
Once alt yapidan fedakarlik edilir. Yollar, park yerleri cevre duzenlemesi ileri tarihlere vaad edilir. Kus gibi ulasilamaz bir stad haline dondurulur.
Yok, bunun olabilecegini cok tahmin etmiyorum. Cunku stadin yapildigi yer, sehir ici ve Istanbul'un son yillarda emlak acisindan en degerlenen hattinda. AOS gibi orada tek basina birakma luksleri yok.

Guzel seyler oluyor galiba diye sevinmeye basliyorum. Sanirim vurdugumuz dipten yukari dogru cikisa basladik. Cok sukur.
Tan Erten

Post Reply