Türkiye dışındaki maçlar oyuncular 07-08

Türkiye dışındaki ligler, takımlar ve oyuncular hakkında bilgilerin paylaşıldığı, fikirlerin tartışıldığı forumumuz.

Moderator: Staff

Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

Nilmarda bi gelisme yok ne yazikki..ama kesinlikle adam Corinthiansda oynamak istemiyo..Lima ise bence gündemden düstükce bize gelme ihtimali yükseliyo..baya bi zamandir basinda adi gecmiyor..

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ercan Arslan wrote:bizi aslinda yonetimle baglantili olarak GSYIAD'tan aradilar ve galatasaray dergisinde bu sitenin tanitimini filan yapalim dediler...
Boyle klupten nemalandiranlar bayilirlar i$i bu $ekilde bedava getirmeye. Dergi'de filan gonullu ko$e yazarligi teklif etmediler mi? Kendileri hamuduyla goturuken "nerede bele$ orada yerle$" onlarin bir numarali business felsefesi. Hele boyle "biz GS'liyiz bu da bize yeter" filan gibi tatli laflari duydular mi sizden gul gul acarlar madeni bulduk diye. Boyle teklifler gelecektir. Peki bize emegimize kar$ilik ne vereceksiniz diye bir sorup agizlarini arayin bakin ne cevap alacaksiniz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

ben şahsım adına bu işten bir beklenti içinde degilim.. cunku bunun için extra bir şey yapmiyorum... maçlari severek izliyorum, istedigim icin.. diger arkadaslarda bu şekilde dusunerek bu olayin olmasini istediler... ayrica, bizim olayimiz bu veya onceki veya sonraki yönetim olayi da degil.. biz, her zaman yaptigimiz şeyi yapip sadece dusuncelerimizin kalici olmasini istedik.. ilgi ceker yada çekmez gibi kaygimiz olmadi... bu isimlerden bir yada bir kacinin hakikaten dogrulugu kamuoyunca da farkedilirse, o zaman daha dikkatle takip edilen bir grup oluruz.. bu da daha titiz calismalar yapilmasi sonucunu dogrurur.. ozetle ben futboldan sıkılacagımı sanmiyorum.. sanirim cogu arkadasta boyle... bu sekilde devam etmesi en azindan bence yeterli.. ileride bu formasyon degismeli denilirse o zaman ki durumumuza gore de bir degerlendirme yaparak bende kendimi fikrimi soylerim... ama şuanda şu haliyle de güzel..

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ercan Arslan wrote:ben şahsım adına bu işten bir beklenti içinde degilim.. cunku bunun için extra bir şey yapmiyorum... ..
GS sitelerinde durum boyle. Kimse bir kar$ilik filan beklemiyor ve forumlarda du$Uncelerini yaziyor. Kluble hicbir organik bagi olamayan siteler onemli. Ancakl oralarda dogru ve gercekci bir yakla$im gosteriliyor olan olaylara. Yine de gonul bu i$i yapan gonululerin saygi ve sevgi ile klup nezdinde anilmalari isterdi. $u cimbom.org sitesi GS taraftarlarinin uye olabildigi ilk GS sitesidir. 1993'lerde filan hizmete girdi. Senelerdir bir kuru$ gozetmeden burayi cali$tiran Hasan Tezcan acaba bir gun klup tarafindan te$ekkur aldi mi dersiniz. O da zaten boyle bir $ey asla beklemedi. Istese her turlu $arlatanliklari o da yapar bir parasada o kapardi.

Boyle resmi sitedir, dergidir, GSTV'dir gibi kurulu$lar bu i$i gonullu degil kar amaciyla yapiyorlar. Bal tutan paramak yalar hesabi. Ha bir de site yaptik olu$um geli$tirdik filan martavaliyla urun pazarliyoruz diyenlerde vardi. Onlari da unutmuyorum. Sonra bunlari klube hibe ettiler bir komedi ornegi olarak.

Buralarda para ve cikar donmekte. Evet evet biliyorum kar klube gidiyor filan diyen cok masal var. Zaten o yuzdende kar mar diye bir $ey olmuyor belki de.

Konuyu aslinda uzattigimin farkindayim. Sadece ben olanlari kisaca ozetledim. Yukarda bizimle klup adina ilgilendiler ya da ilgelnirler lafini gorunce dayanamadim. Burada da o tur teklifler oldu idi vaktiyle. Bu cesit yakla$imlar benim gozlemlerime gore genelde masum yakla$imlar degil. Belki degi$mi$lerdir, kimbilir?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Cihan Serbetcioglu wrote:sn. Mehmet Görgen siz bu oyuncu hakkinda bana bilgi verebilirmisiniz?


Denni Avdic 18 yasinda bosnak asilli isvecli...boyu posu ve bosnak asilli olmasi ile Ibrahimovice benzetiliyo..Isvecinde u 17 sinde u 19sunda forma giymis..
Açıkçası isveç'in şampiyon takımı Elfsborg'da oynayan Denni Avdiç'ten bahsedince geçen sene Elfsborg'un 4-5 maçını seyretmiş biri olarak o takımdan aklımda kalan bir oyuncu yoktu. Tekrar arşivime baktım meğer bu eleman benim seyrettiğim maçlarda ilk 11 hiç oynamamış.

Yedek olarak oynuyor. Bugünkü brondby-chelsea maçını bırakıp CL ön eleme turunda macar takımı debrecen ile elfsborg takımları arasındaki maçı macar Duna televizyonundan canlı seyrettim. Biraz önce birten maçı deplasman takımı elfsborg 1-0 kazanarak 2. maç için büyük avantaj yakaladı.

Bugünkü maçta deni avdic ilk 11'de oynadı. Forvet arkasında orta saha oynadı 90 dakika sahada varlığı ile yokluğunu anlayamadım.1.90'lık boyuyla forvet oyuncuna benzeyeb bir adamdan orta sahada bir varlık gösteremedi. Büyük konuşmamayayım ama bence işe yaramaz. Hele ibrahimovic ile ne mevkisi ne de klası mukayese edilemez.

Bunun yanında isveç'in bu sene orta sıra takımlarından olan Göteborg'da oynayan 1986 doğumlu Marcus berg ise 11 maçta 13 gol atarak avrupa takımlarının dikkatini çekmeye başladı.Bence isveç'ten takip edilmesi gereken oyuncu sıralamasında bu oyuncu 1. sırada yer almalı. Aynı takımda Marcus'dan 1 yaş büyük abisi de oynuyor ama ondan bir accık olmaz gibi.(Bu arada küçük not. site sahibimiz isveçli oyuncuları hiç beğenmez.)



Image

Image


İsveç liginde bir diğer uzun boylu boşnak asıllı oyuncu Emra Tahirovic.Tahirovic de takımı lider Halmstad'ın 8 golle en golcü oyuncusu ve 1.90 boyu var.20 yaşındaki Tahirovic'i Fransa'nın Lille takımı transfer etmeye çalışıyor.Bunun haricinde başka taliplisinin çıkması da büyük olasılık. İsveç'ten takip edilmesi gereken 2. oyuncu olarak tahirovic'i düşünüyorum.

Image

Image

Image

Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

büyük sevap isledin abi cok sagol..ben asil Keene i orda takip ediyodum..ama Portsmouthdan kiralik oldugunu ögrenince ayni takimdakileri arastirinca bu Avdicin isvecin tüm milli takimlarunda(u 17 u 19) forma giydigini gördüm..ondan bi merak saldim sordum yoksa hic bi macini izlemedim..

Keene ise avrupadan futbolda attigi güzel golle dikkatimi cekti youtubedada bi kac golünü buldum..21 yasinda klas bi golcü ama Portsmouthun futbolcusu...

bugün Bayern Münihde Kroos ve Sandro Wagner bence Bayernin geleceginin emin ellerde oldugunu gösterdi..Kroos 17 yasinda olmasina ragmen cok sogukkanli bi oyun kurucu..Sandro Wagner ise yapisiyla Toninin 3-4 yil sonra tahtina oturmaya aday biri..

Sezai Bilge
Posts: 8
Joined: Mon Jul 30, 2007 5:24 pm

Post by Sezai Bilge »

elfsburg maçına bende baktım.ama hayatımda bu kadar sıkıldığım maç hatırlamıyorum.deni avdic bu arada 18. dakikada girdi mehmet abi :) 25. dakikada uyuya kalmışım zaten.43 gibi gözlerimi açtığımda halen sıkıcı oyun devam ediyordu.şuursuzca oynanan bir oyun vardı.iki takımın kalecisinede adam akıllı top gelmedi.zaten golü atan futbolcununda o vuruşu şans eseri yaptığını söylesek abartmış olmayız.elfsburg'un en diri adamıydı cihan senin dediğin keene.ama oda yeterli kaliteye sahip değil.en azından senin amacına uygun topçu değil.burdan çıkaracağımız tek ders linderoth iyiki orada kalmamış yahu yoksa adama yazık olurmuş...

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Goal.com sitesi Irak'ın şampiyonluğu ile biten Asya kupasının en iyi 11'ini seçmiş.Belki içlerinden biri ileride büyük takımlara gider de adını daha fazla duyurur.İlk 11'de tek izlenmesi gereken oyuncu 20 yaşındaki özbekistanlı denisov olabilir. Diğerlerinin yaşı geçmiş.

Asian Cup 2007 Best Eleven

1- GK – Lee Woon-jae (South Korea)

May be getting on a little but was solid as a rock at the back for South 2-Korea.
Position: Goalkeeper
Club: Suwon Bluewings
Birth Date (Age): 26/04/1973 (34)
Height: 1.82m
Weight: 88kg
A veteran of more than 100 appearances for his country, Lee Woon-jae has recently regained his place as Korea’s No.1 goalkeeper after a slump in form last year. A hero of the Korea Republic side that reached the 2002 FIFA World Cup semi-finals, Lee took over the captain’s armband from Hong Myung-bo after the tournament and skippered the Taeguk Warriors at the 2004 AFC Asian Cup and 2006 FIFA World Cup.

2-DF- Oh Beom-seok (South Korea)

Young Pohang Steelers right-back was one of the finds of the competition – solid in defence, good going forward and what an engine!
Position: Defender
Club: Pohang Steelers
Birth Date (Age): 29/07/1984 (23)
Height: 1.8m
Weight: 73kg
Fast and skilful, Oh Beom-seok has developed into one of the K-League’s top right-backs since joining Pohang Steelers in 2003, after graduating from high school. A member of the U-20 side at the 2003 FIFA World Youth Championship, Oh has been on the fringes of the national team since winning his first senior cap in 2005 and was named a K-League all-star last season.

3-DF – Vitaliy Denisov (Uzbekistan)

Can play on the left in midfield or defence and was a sight to behold on his marauding runs forward.
Position: Midfielder
Club: Dnipro Dnipropetrovsk
Birth Date (Age): 23/02/1987 (20)
Height: 1.76m
Weight: 73kg
Son of Uzbekistan international Gennady Denisov, the 20-year-old was part of the side that took part in the 2004 Asian Youth Championship in Malaysia. He won the UEFA Cup in 2005 with CSKA Moscow and made his senior debut on his 19th birthday. Denisov played in five qualifying matches for this summer’s AFC Asian Cup and also featured in the Asian Games last year. He recently moved to Ukrainian club Dnipro. Despite primarily being a left-sided midfielder, Denisov can also fill in at full-back.


4-DF –Yuji Nakazawa (Japan)

It was no disgrace to be undone by the majestic Malek Maaz in the semi-final, ‘Bomberhead’ was class throughout.
Position: Defender
Club: Yokohama F Marinos
Birth Date (Age): 25/02/1978 (29)
Height: 1.87m
Weight: 78kg
Commanding at the back, the frizzy-haired Yuji Nakazawa has long been the focal point of the Japanese defence. Nakazawa was named the J.League’s Most Valuable Player in 2004 after playing a major role in Yokohama F Marinos’ successful title defence and he also played a key role in Japan’s Asian Cup win in 2004, scoring three times. Strong in the air and a good reader of the game, Nakazawa is also a danger from set-pieces and is equally adept in a three-man or four-man defensive line.

5-DF- Jassim Gholam (Iraq)
An absolute rock at the back for the new champions.

Position: Defender
Club: Al Wihdat (JOR)
Birth Date (Age): 11/03/1979 (28)
Height: 1.83m
Weight: 78kg
The tall defender was a member of the victorious squad in the 2000 AFC Youth Championship. After starting his career with Al Jaish, he joined Al Zawra’a before moving to Al Quwa Al Jawiya. In August 2006 he left Al Quwa Al Jawiya to join Jordan’s Al Baqa’a before recently moving to Jordanian league champions Al Wihdat.

MF – Nashat Akram (Iraq)

Skilful, classy and pulled the strings for Iraq in their march to the final.
Position: Midfielder
Club: Al Shabab (KSA)
Birth Date (Age): 10/01/1984 (23)
Height: 1.8m
Weight: 84kg
One of the best midfielders in the history of Iraqi football, Nashat Akram made his international debut in a 2002 FIFA World Cup qualifier against Saudi Arabia at the age of 18. In the 2004 AFC Asian Cup, he was a sub in the first two games before starting against Saudi Arabia. He stole the show as he opened the scoring and was named man-of-the-match. He started at Salah Al-Deen in 1998 before joining Al Shorta. He then moved to Saudi Arabian side Al Nasr in 2004, but soon joined Al Shabab


MF - Server Djeparov (Uzbekistan)

A classy, creative midfielder who is bound to go on to bigger things.
Position: Midfielder
Club: Pakhtakor
Birth Date (Age): 3/10/1982 (25)
Height: 1.78m
Weight: 72kg
A creative midfielder, Djeparov will be a key player for Uzbekistan in the AFC Asian Cup as he pulls the strings in the centre of the park. He left Navbakhor to join Pakhtakor five years ago and has enjoyed plenty of domestic success, including being named Player of the Year in 2003. The 24-year-old was also a member of Uzbekistan’s AFC Asian Cup side three years ago in China.

MF – Shunsuke Nakamura (Japan)

Wasn’t at his best in the semi-final defeat but overall, an impressive tournament.
Position: Midfielder
Club: Celtic (SCO)
Birth Date (Age): 24/06/1978 (29)
Height: 1.78m
Weight: 70kg
Controversially left out of Japan’s squad for the 2002 FIFA World Cup finals, Shunsuke Nakamura has proven his ability ever since. The left-footed set-piece specialist became a cornerstone of the Zico-coached team that won the Asian Cup in China before going on to lead the team to the finals of the World Cup in Germany. He goes into this year’s Asian Cup off the back of his best club season to date, being named Player of the Year in Scotland after his performances for Glasgow giants Celtic.

FW- Malek Maaz (Saudi Arabia)
There were good reports about this guy coming out of Riyadh before the tournament but in the win over Japan, he was a pleasure to watch.
Position: Forward
Club: Al Ahli (KSA)
Birth Date (Age): 10/08/1981 (26)
Height: 1.67m
Weight: 64kg
Malek Maaz made his international debut in a friendly meeting with Belgium in May 2006 before featuring as a substitute in all three of Saudi Arabia’s matches at the FIFA World Cup finals in Germany. The 23-year-old Al Ahli striker played in all four matches at the Gulf Cup earlier this year, scoring against defending champions Qatar in the group stage.

FW –Yasser Al-Qahtani (Saudi Arabia)

The Sniper confirmed that he is one of the continent’s most feared strikers. Four goals and a number of assists – a great tournament all round.
Position: Forward
Club: Al Hilal
Birth Date (Age): 10/10/1981 (26)
Height: 1.77m
Weight: 72kg
Yasser Al Qahtani, nicknamed “Sniper”, made his international debut in a friendly against Bahrain in 2002. The 24-year-old played in all of Saudi Arabia’s matches at the 2004 AFC Asian Cup, scoring twice against Turkmenistan. Al Qahtani was Saudi Arabia’s key player at the 2006 FIFA World Cup and scored against Tunisia. The Al Hilal striker continued his scoring form with three goals at January’s Gulf Cup before finishing fourth in the scoring charts in the Saudi Premier League with 10 goals.

FW –Younis Mahound (Iraq)

Simple - his goals fired Iraq towards a historic championship.


Position: Forward
Club: Al Gharafa (QAT)
Birth Date (Age): 2/03/1983 (24)
Height: 1.86m
Weight: 80kg
Younis Mahmoud began his career in 1997 at Al Dibs before spells at Kirkuk and Baghdad giants Al Talaba. The 2003 AFC Young Player of the Year nominee joined UAE side Al Wahda on loan before transferring to Qatar’s Al Khor, where he won the Crown Prince Cup in 2005. He remained in Qatar at Al Gharafa, winning this season’s Golden Boot with 19 goals. He was a substitute in Iraq’s first three matches of the 2004 Asian Cup, scoring the winner in a 2-1 victory against Saudi Arabia.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Manchester'da oynanan m.united - inter maçını mutv'den canlı seyrediyorum. İnanılmaz heyecanlı ve güzel bir hazırlık maçı oluyor.

İnter figo- ibrahimoviç ve suzao üçlüüsyle harika oynuyorlar 36. dakikada 3-1 öndeler.

İlk golü Rooney attı daha sonra suazo(2) ve ibrahimovic inter adına golleri sıraladı maçın 37. dakikası devam ediyor.

Manchester de 75.000 seyirci sustu. :lol:

Starting lineups:

Manchester United:

........................Van der Sar;
Brown, .....R. Ferdinand, ....Vidic, ......Evra;
..........................Carrick;
C. Ronaldo, .........Eagles,..... O'Shea,..... Giggs;
...........................Rooney.

Subs: Fletcher, Bardsley, Silvestre, Kuszcak.
Coach: Sir Alex Ferguson.

Inter:

...............................Julio Cesar;
Maxwell, ...........Materazzi,.............. Samuel, ........Chivu;
Stankovic, ........Dacourt, ................Figo............Solari
....................Ibrahimovic, ................Suazo

Subs: Toldo, Cruz, Adriano, Jimenez, Filkor, Fatic, Balotelli, Bolzoni, Desenclos, Cesar.
Coach: Roberto Mancini.

Oguzhan Basyigit
Posts: 57
Joined: Wed Aug 01, 2007 10:30 am

Post by Oguzhan Basyigit »

Ercan Arslan wrote:ben şahsım adına bu işten bir beklenti içinde degilim.. cunku bunun için extra bir şey yapmiyorum... maçlari severek izliyorum, istedigim icin..
evet bu siteyi kurmakta hiç bir çıkarımız yada popülist kaygımız olmadı,ropörtaj teklifine bile çok geç cevap vermemizden belli belki de bu..açıkçası amatör ruhla ama profesyonelce bir işe girdik,ben kendi adıma diyebilirimki önümüzdeki yıl izleyeceğim adamları u-20 ve u-17 den belirledim bile..sadece eleme yapacağım

sevgili Mehmet Gorgen,

Brezilya ile ilgili çalışmanızdan çok etkilendim emeğinize sağlık.Acaba size birkaç oyuncu hakkında soru sorabilirmiyim?

Öncelikle corinthianstan willian..mücadeleci bir 10 numara olarak dikkatimi baya bir çekti,ikinic olarak santostan Marcos Aurelio,çok kıvrak teknik bir adam bu adamları izleme fırsatı buldun mu? bir de u-17 den 2 oyuncu sormak istiyorum biri tiago silva hani şu MANU ya transfer olan çocuk,diğeri ise LULA yani Luiz Marcelo Morais dos Rei..müthiş bir yetenek u-17 kore de brezilyanın en önemli silahı olacak..bu 2 oyuncu hakkında bir şey duydun mu?

özellikle lulayı izleyeceğim de

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Bu adamın daha doğrusu hollandanın bütün maçlarını izledim ve internetten geniş kapsamlı bir araştırma yaptım cidden abartmıyorum..neden dersen,hollandada oyundaki konumu itibari ile müthişti,birkere inanılmaz bir teknik var,ve rakibi ısırıyor öyle yalandan değil hertopa müdahalesi var,sonra fişek gibi ileri çıkıyor çok süratli,edgar davids i andıran sadece görünüşü değil tekniği mücadelesi vs..uzun yıllardır böyle bir joker görmedim ben..şimdi drenthe yi sadece sol bek olarak düşünür öyle transfer edersen bu çok pahalı zaten real madride gitmediği için çok sevindim,barca veya manu çok daha iyi iş yapar..

aslında piyasaya baktığımızda bu kadar çok yönlü olup bütü mevkilerde başarı ile oynayan bir adam üstelik çok genç bir adam için istenen bedel çok değil..ancak real yanlış seçim bunu basa basa söylüyorum..dretheyi ben olsam ortaalanda kullanırım,feyenoordda geçen yıl a takıma çıkıyor forvet ve sol bekte oynuyor milli takımda ise ortaalanda şov yaptı ben hayranlıkla izledim gerçekten..neyse konuya artık başka yerden devam ederiz işgal ettim daha 5.mesajda
tamam oguzhan... adama kötü demiyorum ki, o ligin o mevkisinde oynayan en iyi adaminin degerinin en maksimumunu vermis R.Madrid 12,5 milyon euro 20 milyon YTL civari para eder... T.Henry'nin maliyeti 32 milyon DOLAR ..euro degil ., Drenthe gibi pek cok yetenek Real Madrid, Barcelona gibi takimlara dunya paraya geldi ve elde patladi... iste Elvir Baljic... sonucta Drenthe transferi de bir risktir..adamlar daha henuz piyasaya cikmis biri icin 17 milyon euro istenirmi, veriyorsan 12,5 milyon euro'ya ver diyerek vazgecmisler.. adam gelir R.Madrid'e bir oynar, R.Carlos'u unutturur..fiyati 25 milyon euro olur.. ama Feyenoord'tan alinirken bu rakam bence cok bile.. Cicinho Brezilya Milli takiminin sag kanadiydi ve daha ucuza alinmisti hatirlarsan..

Oguzhan Basyigit
Posts: 57
Joined: Wed Aug 01, 2007 10:30 am

Post by Oguzhan Basyigit »

Oguzhan Basyigit wrote:
,diğeri ise LULA yani Luiz Marcelo Morais dos Rei..müthiş bir yetenek u-17 kore de brezilyanın en önemli silahı olacak..bu 2 oyuncu hakkında bir şey duydun mu?

özellikle lulayı izleyeceğim de
bunu dedim de az önce fifa.com da ne gördüm bukadar olmaz yahu
Lulinha: The new Ronaldinho?(FIFA.com) Friday 3 August 2007
Print Email to a friend
Thank you. Your FIFA.com story has been successfully e-mailed to your friend(s).There are those teenagers who explode on to the footballing scene seemingly overnight. Alexandre Pato is a recent case in point. Then there are those who arrive on the big stage following years of hype, their faces having already decorated the pages of sports publications, their names having long frequented online forums and been linked with some of the biggest clubs on the planet, à la Gremio revelations Ronaldinho and Anderson.

Brazilian football's latest superstar-in-waiting, Lulinha, certainly fits into the latter bracket. For quite some time now, his towering potential has been public and after emphatically living up to his billing at the South American U-17 Championship earlier this year, he will now strive to emphasise his status as Ronaldinho's heir apparent at Korea 2007.

Although Lulinha's playing style is not a carbon copy of the two-time FIFA World Player of the Year's, it is evident why the comparisons have emanated. With his breathtaking cocktail of flicks and tricks, defence-splitting through-balls and assured finishing, the 17-year-old, who is equally at home in an attacking midfield role or operating as a second forward, is every bit the classic Brazilian No10. With Ronaldinho's throne his target destination, inspiring the Seleção to glory at the FIFA U-17 World Cup, just as the Barcelona luminary did at Egypt 1997, would certainly be a step in the right direction.

Young headliner
If word of the Corinthians starlet's precocious talent had long been common knowledge within the club he joined as an eight-year-old, then it began to spread beyond the Parque Sao Jorge gates in 2004. Even back then, aged 14, the aspiring player was likened to Ronaldinho and tipped to follow his path into the senior national team. The 2002 FIFA World Cup™ winner was once himself the subject of such hype. As a preteen, his unmistakable grin greeted readers of Placar magazine, while his potential was consistently advertised in the local press over the ensuing years.

In 2005, Lulinha represented his country at U-15 level, shining as they won the Tampa Tournament and the following year he established himself as the pick of a constellation of stars in Brazil's U-17 side, while also netting 27 goals in 15 games for his club the Paulista U-17 Championship. "I want to progress to the Corinthians first-team and then reach the senior Seleção," the teenager revealed.

The former of the two ambitions he realised earlier this year, three days before he turned 17, helping O Timão beat America-SP 2-0 in the Paulista State Championship. If he can live up to his reputation at the FIFA U-17 World Cup, a promotion to the five-time world champions' senior ranks may around he corner for Lulinha, just as it was for Peru 2005 headliner Anderson, who is now on the books at Manchester United and was part of Brazil's triumphant Copa America Venezuela 2007 squad.

Gold the target
Justifying his mega-hype in Korea will not be an unfamiliar objective to Lulinha. In March, went into the South American U-17 Championship under the weight of expectation. Nonetheless, he emerged from the tournament having propelled the Seleção to victory, providing a number of assists and finishing as the event's 12-goal leading marksman to vindicate his esteem.

More recently, he impressed in the Pan American Games Rio 2007, scoring a hat-trick as Brazil opened up with a 3-0 win over Honduras. After cruising through to the semi-finals, though, Lucho Nizzo's youngsters lost 4-2 to a more experienced Ecuador side, leaving Lulinha to switch his attentions to the world finals, where Brazil will be bidding to extinguish the memory of a final defeat by Mexico two years ago.

Alongside Spain's serial goal-getter Bojan Krkic, Lulinha will enter Korea 2007 as one of its two most talked-about participants. If Catalan giants Barcelona have their way, the latter will be joining the former at the Nou Camp sooner rather than later. Indeed, Barça have courted the Maua native's signature for quite some time now, undeterred by Corinthians' huge valuation of their prize asset.

Not that they have been alone in paying the Brazilian boy wonder complimentary glances. Real Madrid, Inter Milan and AC Milan have also been linked with a move for the player whose current contract is due to expire in June 2009.

With the FIFA U-17 World Cup providing Lulinha a platform on which to exhibit his captivating gifts, this list of admirers can only elongate. And while it seems inevitable that the Brazilian will thrill audiences in Korea, he will only return home fulfilled if a winners' medal is in his pocket.

Oguzhan Basyigit
Posts: 57
Joined: Wed Aug 01, 2007 10:30 am

Post by Oguzhan Basyigit »

bu arada okadar drenthe dedik bugün feyenoord-porto maçı var saat 21:45 te dubai sports veriyor maçı naklen..mutlaka izleyin..

steau bükreş maçı ise malesef romania tv yerine intelsatta yeralan kanal d tarafından 20:30 da verilecek,elton u izleyemeyeceğiz

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Elton Arabistan'a gitti zaten...

Oguzhan Basyigit
Posts: 57
Joined: Wed Aug 01, 2007 10:30 am

Post by Oguzhan Basyigit »

hadi geçen hafta oldu heralde bu,tatilde pek ilgilenmedim internetten de uzaktım..

Locked