Galatasaray-Ç.Rizespor 4-0 (Lincoln, Volkan, Hakan(2))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Persembe'ye kadar bu maci yorumlayalim. GS'in eksikleri var, tam hazir degil. Sorun yasamamizin nedeni rakibin cok kotu olmasiydi ona da kabul. Ama yeni hoca yeni takim. Gidenlerden ilk 5'e oynayacak takim kurulur. Ilk resmi mac. GS'a hic yaramayan Olimpiyat stadi ve seyircisiz. Sampiyonluktaki rakipler puan kaybetmis ya da zorlanmis. Bu ortamda cikiyor pozisyon vermeden 4 gol atip, 5-6 tane de kaciriyorsunuz.

Nasil basladiysa oyle bitsin, Allah sonunu hayirli etsin. Siftah iyi yapildi keyifliyiz.

Takimda sorunlar var, formsuz adamlar var. Isleyen seyler de cok, formda adamlar da var. Bloklar haricinde takimi degerlendirelim.

KALE ve SAVUNMA:

Orkun hakkinda yazdiklarimi aslinda burada yazacaktim ama asagida transfer basliginda Hasagic falan denince oraya kismet oldu. Dun topu olumlu kullanan, surekli bagirip cagirarak, arkadaslarini yonlendiren, out/kaleci atislarini karsi sahanin ortasina dusuren, geri paslarin hic birini tribunlere atmayan, eliyle olumlu oyun kuran bir kaleci gordum. Top gelmemesi Orkun'un en buyuk sorunudur. Erciyes'de her mac en az 4-5 mutlak gol kurtarisi vardi. Mac boyunca isinik oynuyordu. GS'da oyuna her an konsantre olmali, geri paslarla oyunun icinde olmali.

Sabri dun sahanin en kotulerindendi ama herkes Sabri'nin 2-3 haftadir sakat, antrenmanlara cikmadigini bilmiyor veya unutmus gibi yaziyor. Topugunda eziklik olmus, uzun zamandir dinlendiriliyor diye biliyorum. Dun aksam oynamasina sasirdim. Dun aksam izledigimiz Sabri gercek Sabri'nin yanina yaklasamaz, o yuzden cok elestirmemek lazim. Yazilan elestirilerin cogu haksiz. Ilk yari Ferdi cok uzerine geldi, Sabri'nin basini dondurdu. Ugur olsa ayni seyler olmazdi ama Kalli sakatligini atan Sabri'nin oynamasini istiyor anlasilan. UEFA kupasi macina hazirlamak istedi diye dusunuyorum.

Servet Tomas tandemi... Servet macin en iyi adamiydi. Her neyse sifir hatayla oynadi. Bir tek hatasini gordum o da bir hava topunu geriye sektirdi neyse ki Song kademedeydi. Hizi yerinde, konsantrasyonu mukkemmel, rakipden once topa mudahale edisi, zamanlamasi hepsi dort dortluktu. Butun duran toplarda gol aradi. 37 metreden attigi sut doksana takiliyordu. Ozguven tam yerinde. Tabii degerlendirirken rakibin Rize'nin ikinci sinif Brezilya'lilari oldugunu unutmayalim. Servet vucut yapisi yuzunden hizli ve kivrak (agile) forvetlere karsi her zaman zorlanacaktir. Turkiye'de var mi boyle adam? Kumarbaz Gokdeniz, bir mac var bir mac yok Yattara. O kadar, ne Besiktas ne Fener, ne Kayseri'de bu Servet'in belini kirip toz yutturacak adam yok.. UEFA kupasinda da boyle oynarsa Servet'i GS'da tutmak zor olur, Gokhan Zan Avrupa'dan teklif aldigina gore. Bu Song-Servet'i Song-Tomas'a tercih ederim. Yeter ki sureklilik olsun.

Song bildigimiz gibi. Savunmada Serveti cok iyi tamamladi ama ofansif yonden cok kotu bir oyuncu. Dun gercekten cok kotuydu. Uzun toplari isabetsiz, paslar kotu, bir sut cekti aman Allah. Gozumu bozan ilk bu uzun toplar oldu.

Volkan'i zaten Antalya'da begenirdik. Ali Bilgin'den once Volkan alinmali derdik. Dun herkesin keyfini yerine getirdi. Carlos bak sen bunlari 10 sene once atardin, gel simdi at dercesine guzel bir frikik atti. Ileri gidisi yerinde, ortalar da olacak. Rize sag kanattan hic gelemedi dersek yeridir, o yuzden savunmasi sinanmadi. Orhan'dan cok daha verimli, bu da bir gelisme olarak yazilmali.

Bana gore gecen seneye gore savunma hattimiz yedekleriyle daha guzel goruntu veriyor. En cok sevindigim herkesi topa rakipten once mudahale ederken gormek. Kalli ilk geldiginde de Stumpf araciligiyla takima bu cesit savunmayi yerlestirmisti. O kazmanin (!) Yeboah'i falan sildigi maclari hatirlayin. Alan savunmasi + rakibe yakin ve rakipten once topa mudahale isin puf noktasi. Ne Servet'i ne Song'u eski takimlardaki eski gunlerindeki performanslariyla karsilastirmayin. Sartlar, bastaki hoca, verilen taktik farkli.

Kalli de mactan sonra savunmamizi kaleciyle beraber ovdu. Servet-Song-Volkan'i isimleriyle zikretti, kalecimiz de iyiydi dedi.

GS bu sene zor gol yiyecek, Lucescu'dan beri ilk defa bu kadar rahatim. Kac sene gecmis? 2 Terim + 1 Hagi + 2 Gerets. 5 sene... Cok olmus, rahatlama zamani geldi. Terim'in, Gerets'in savunma anlayisiyla daglar kadar fark var. Adam bizimkilere futbolu ogretiyor daha ilk mactan gordum Daha da neler goreceksiniz izlemeye devam edin.

Ozan Ersoy

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Ayhan'ın gereğinden fazla ve kontrolsüz futbolunu hoş bulmuyorum.Ayrıca hakemin gözünden kaçmasına rağmen yaptırdığı yüzde yüz bir penaltı vardı. Bunları es geçmemeliyiz, geçen senden beri garip bir agresiflik var Ayhanda. Çok sert futbol oynuyor, belki herşeyini ortaya koyuyor ama sonuçta kontrolsüz bir şekilde yapıyor bunu. Sonuçta cezalandırıldığı veya kart gördüğü zaman da daha çok sinirleniyor. Genelde orta saha iyi şeyler vaadediyor ama Lincoln'ün altmış dakika da kıvranmaya başlaması düşündürücü. Acaba Ardayı oyuna sokturmak için mi yaptı diye düşünüyorum ama her ne olursa olsun umarım hep böyle 60ıncı dakikada kenara gelmez fakat tadından yenmez bir futbolu var hakikaten onu da eklemek lazım. İyiye gidiyoruz daha da iyi olacağız bundan şüphem yok, bu takım bu çocuklar çok şey başaracak.

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Pazar aksami keyfim yerine geldi.. Takim bir kere cok istekli.. Takimin en kotusu Umit Karan bile defansa kadar gelip top kapmaya calisti.. Bunlar cok guzel isler.. "Kalli farki" dedirtiyor..

Begendigim seylerden biride takimdaki cirkef futbolcu sayisinin cok azalmasi.. UEFA kupasini kazanan kadro muthis bir kadroydu ama Hagi onderliginde rakiple didisen, hakemi ablukaya alan asiri sinirli bir fubolcu grubu (Bulent, H.Unsal, Emre, Okan, Arif, ilk aklima gelenler) vardi.. Bu tur davranislar beni her zaman rahatsiz etmistir.. Simdi ise piril piril yuzler var takimda.. Sabri ve Hasan Sas da biraz kendilerine ceki duzen verecek olursa her acidan gurur duyacagimiz bir takim olacak..

Yine takim ruhu olarakda cok guzel seyler gordum.. Lincoln e yapilan faullerden sonra Hakan ve Umit gibi takimin agabeylerinin tepki vermesi, onu sahiplenmeleri cok onemli.. Lincoln u sahiplenmek demek takimi sahiplenmek demek..

Futbola donecek olursak..

Orkun: Kalesinde bir tehlike yasamadi, bu sebeple henuz degerlendiremiyorum.. Ama konsantre ve hirsli hali bende guven uyandiriyor.. Ben ona inaniyorum.. Yan top zaafi konusunda konusulanlar hakkinda ufak bir arastirmami yazmak isterim.. Bakirkoyspor da oynarken oda arkadasi olan arkadasimla konustum.. Ilk soyledigi "kollari uzun ve kuvvetlidir, o yuzden yan toplari cok iyidir, ayrica cok efendi bir cocuktur".. Ben acikcasi Aykut u pek tutmuyorum.. Orkun beceremezse transfer gerekir.. InsAllah becerecek ve uzun seneler kalemizi koruyacak..

Servet : Cok basariliydi.. Yurekten oynuyor.. O fizikte biri icin hicde agir degil.. Servet icin tek endisem rakiple acik alanda birebir kaldiginda mudahaleyi becerememesi, ve hep oyalamaya calismasi.. Bu konuda Song dan ogrenecegi cok sey var.. Ama kesin olan su fenerdekinden cok daha basarili ber Servet izleyecegiz..

Volkan O da cok iyi bir baslangic yapti.. Rize olcu olmaz denebilir ama karsisinda Emrah gibi ligin tecrubeli, hizli sag kanatlarindan biri vardi.. Hic pozisyon vermedik.. Belliki sutlari cok iyi.. Sadece frikik olarak degil pozisyon buldugunda uzak mesafeli sutlariylada surpriz goller atacak.. Yillar sonra solbekde iyi bir futbolcu gormek cok guzel..

Sabri Macin vasatlarindandi.. Sadece macin basinda girdigi bir kac kademe bence cok kritikti.. Ileri cikmaktan cok defansi daha cok dusundu.. Belkide sakatlik sebebiyle daha gercek gucunu bulamadi.. Iyi bir sag bek alabilirsek Baris in pozisyonunda bence cok daha basarili olacaktir.. Birde su hakemle oynama isini biraksa..

Tobias : Muthis bir transfer.. Topun oldugu heryerde, hep kritik mudahaleler ve efektif paslar.. Donen toplarda iyi yer tutmasi, yerinde mudahaleleri ile defansi cok rahatlatiyor.. Ayrica oyun kurarken gereksiz paslar yerine hemen hucumu baslatarak rakibin yerlesmesine izin vermeden takimin bir an once hucuma cikmasini sagliyor..

Baris : Iyi bir futbolcu.. Teknigi, kendine guveni, gucu cok iyi.. Tek eksik yani biraz agir.. Su an icin ilk onbir oynayamaz.. Ama ileriki seneler icin buyuk kazanc..

Ayhan Cok iyi oynadi.. Penalti olabilecek pozisyonda rakiple o kosuyu yapmasi, ilerde girdigi pozisyonlar futbolu her iki yonuyle oynadigini gosteren ornekler.. Ayhan, Lincoln un yaninda olmasini isteyecegi oyunculardan.. Paslasmasini bilen, mucadele eden, sag ve sol ayagiyla sut ceken. orta yapan, dedigim gibi oyunun her iki yonunu oynayabildiginden farkli pozisyonlarda degerlendirilebilecek ender oyunculardan.. Kadroda boyle bir oyuncu olmasi cok iyi.. Milli forma uzak degil performansini surdururse.. Tek handikapi cirkef yapisi.. Rakiple ve hakemle diyaloglarinda cok antipatik oluyor..

Lincoln Bu macta oynadigi ilk yarim saat yetti.. Zaten kalaninda pek gorunmedi.. Onu izlemek cok keyifli.. Formamiz altinda boyle bir yildiz futbolcu izlemeye hasret kalmisim.. Yalniz Ribery de oldugu gibi adami dovuyorlar.. Hepte arkadan cok tehlikeli darbeler.. Taraftar uyanik olup bu tur hareketlere sert tepki vermeli.. Cunku bizim hakemlerin yildiz futbolcu kavramindan haberi yok..

Hakan Hakan in gollerinden cok Lincoln e sahip cikmasi hosuma gitti.. Ama bu hareketlerini yedek kaldiginda da gormek isterim.. Ama helal olsun.. Hala cok istekli..

Umit Maalesef transfer olaylarindan cok etkilenmis.. Kafasi rahat olmadigindan cok kotu gunundeydi.. Umit gibi bir adam kafasi rahatsa is yapar.. Zaten o rahatligi ve guclu fizigi ona o golleri attiriyor.. Aslinda oda takim gibi istekliydi.. Defansa kadar gelip savunma yaptigi pozisyonlar oldu.. Daha iyi olacaktir.. Cok buyuk bir soun gormuyorum..

Arda Bildigimiz Arda devam ediyor.. Simarma falan hikaye.. Lincoln le oynamasini istiyorum.. Onun alternatifi olmasini degil..

Sonuc olarak ben bu seneden cok ama cok umutluyum.. Ligde rakip olarak kimseyi gormuyorum.. Su ilk haftalari minimum kayipla gecersek, yeni transfer(ler)le cok saglam bir takim olacak.. Kone, Alvez isimleri beni cok heyecanlandiriyor.. Umarim bunlardan en az biri gelir..

Uzun oldugu icin kusura bakmayin.. Uzun zamandir ilk defa iyi bir GS izledim.. Ondandir..

Ufak bir ekleme Rize icinde yapayim.. Kesinlikle hazir degiller.. En onemli eksikleride Altan.. Altan i cok arayacaklar bu kesin..

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

eline saglik.. Orkun konusuna bir cekince koyuyor ve tum digerlerinin altina imzami atiyorum..

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sadece takim degil yazilar da keyif veriyor ama Ozan defansta takilip kalmis, orta saha ve hucumu da bekliyoruz.

Ozan, sana katilmadigim tek nokta daha dogrusu katilirken degisik onem verdigim nokta Song'un hucum tarafi. Bence Servet'in bu kadar iyi gozukmesinde Song'un defansif oyununun cok onemli rolu var (bunu ileriki maclarda gorecegiz). Ben transfer sezonunda Song-Tomas tutulsun, Servet bu isi yapamaz demistim. Song-Servet Song-Tomas'tan epey iyi gozukuyor simdilik (tabii daha iyi hucumlara karsi izlemek lazim). Song'un hucum yonu zayif gercekten ama ben bunun fazla ehemniyeti oldugunu sanmiyorum.

GS oturdukca defanstan oyun kurma rolu daha cok Linderoth'a gidecek, yani defanstakiler topu Linderoth'a verecek ileri pas yerine. Tabii rakibin hocasi aptal degilse Linderoth'a basmayi dusunecektir. Bunun uzerine Ayhan geriye sarkip daha cok top alacaktir daha da ustune Sabri orta sagda oynarsa, Arda solda olursa kanatlardan da oyun kurulur. Song'dan benim hucumda tek beklentim cidden tek beklentim korner ve yan frikiklerde kafa topu. O konuda da bu sene cok iyiyiz, Servet, Hakan Sukur, Song falan kafaya geldi mi GS ciddi uzunlasiyor ve rakip defans icin sorun olmaya basliyor. Belli ki korner de calisiyoruz, Lincoln neredeyse her kornerini yumusak on direge atti Rize macinda, bir grup oyuncu oraya hareketlenirken bir oyuncu da hep geride yalniz kaldi bu sayede.

Ben de Ali Erdogan gibi Sabri'nin sagbekte degil ortanin saginda oynamasi gerektigini, Baris'in da henuz degil ama gelecek icin cok iyi kazanc oldugunu dusunuyorum (Serkan da oyle).

Simdi alinacak forvet oyuncusu kim olacak sorusu var. Bence bunu dusunurken GS'in oynayacagi maclari siniflamak lazim, ben bir siniflama onereyim:

1) Istanbul'da Anadolu takimi
2) Deplasmanda Anadolu takimi
3) Istanbul'da iyi Avrupa takimi
4) Deplasmanda iyi Avrupa takimi.

Simdi ben 1. grup maclar icin transfere falan gerek oldugunu dusunmuyorum. Genel olarak Rize macina benzeyecektir ama GS su veya bu sekilde gol bulur, bulunca da rakip acilip 3-4 tane daha yer. Her mac garanti kazanilmaz ama neredeyse garanti olur.

2. gruptaki maclar macin gidisatina gore 1. gruptan daha kolay bile olabilirler, ama Istanbul'daki kapanmayi seyircisinin de destegiyle daha canla basla yapip bir de duzgun (bundan kastim hizli oyuncularla fazla risk almadan tehlikeli atak yapanlar, Kayseri, Sivas ve zaman zaman Antep ornek aklima gelen) hucum eden takimlar problem yaratabilir. Ama ben bunun da cozumunun forvetle alakali oldugunu sanmiyorum. Kimse 102 puan almiyor, bazi puan kayiplari bu maclarda olur, ona da eywallah.

Simdi Kone tipi bir oyuncu bize en cok iyi Avrupa takimlari ile maclarimizda lazim olacaktir belki de Ertugrul Saglam iyi devam eder takimda istediklerini yaparsa BJK maclarinda (FB maclarinda degil). Yani bazi takimlar orta sahada bizimle mucadele edecek hatta bazilari orta sahada bizden de mucadeleci olacak. O maclarda Rize'ye yuklendigin gibi yuklenerek gol arayamazsin, aramaya kalkarsan da 3 tane yer oturursun. Yani bu maclarda kendi biraz daha geriye yaslanan bu yuzden atak baskisi ve sayisi azalmis bir GS olacak. Bu tip maclarda bu Kone tipi bos sahada etkili bir adam bize ilac gibi olur, rakip dusunsun onunde Sabri--Linderoth--Ayhan--Arda tipi bir orta saha karsisinda ne kadar top, ne kadar atak yapar. Hele arkada saglam bir sagbek, ortada Song-Servet solda Volkan varken defansta. Bu oyuncular ikili hatta uclu sIkIstirma yapiyorlar benim izledigim stanbul macindan beri ve gercekten izlemesi cok keyifli

Ileriye de Lincoln-Kone koyar beklersin, 0-0 kotu skor degil.

Bunun icin bir iki sart var, Sabri ortaya gelmeli iyi bir sag bek alinip. Ikincisi Arda fizik gucunu yukseltmeli.

Kalli'nin Arda ile bu kadar ugrasmasinin sebeplerinden biri de bence aslindan ondan bir anlamda dunya yildizi olmasi gereken seyleri yapmasini sitiyor olmasi. Rize ile oynarken, top ayaginda iken o muthis yeteneginle, yaraticiliginla hucuma katkida bulun ama rakip Bayern olursa, top rakipteyken Ayhan, Linderoth kadar kosacaksin. Lampard yapiyor, Arda'dan da yetenekli, Kalli bence Arda'ya bir anlamda "goster bakalim bana, sende bir yukarisi var mi" diyor.

Ben de Arda'yi Lincoln'e alternatif degil Lincoln ile gormek istiyorum ama onun fiyati Arda'nin bu asamayi yapmasi olacaktir. Ha, yapamazsa da cok makbul oyuncu olur bizim icin ama o zaman daha cok Lincoln'e alternatif ve de evimizdeki Kasimpasa macinda sol acik olarak makbul olur. Bu asamayi yaparsa ise GS'in 2 - 3 sezon sonra yildizi Lincoln degil Arda olabilir, dikkat edelim.

Ozan'in yazdigi GS zor gol yiyen takim oluyor sozu dogru, daha dogrusu Kalli'nin yapmak istedigi bu, ne kadar olacagini zaman, sag bek ve Kalli'nin takimin basinda ne kadar kalacagi belirleyecek. Kalli'nin en az iki sezon takim basinda olmasi ve de yanina lutfen MD, FT gibi bir cirak verilmesini rica ediyorum Almanca bilen.

Ozet olarak Kone Avrupa'da isimize yarar.

Tabii daha iyi olmamiz icin Umit Karan'in sahada, takimda yerini bulmasi, kafasinin rahat olmasi lazim. Ben acikcasi Hakan-Umit forvetini Rize macinda begenmedim. Rize karsisinda tek forvete inmeye gerek yok ama butun mac ikinci forvet adam fazlasi gibi gozuktu.

Ali

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ozan guzel ozetlemis. Ozelikle Sabri konusunu.
Diger arkadaslarin da ozetleri gayet iyi.

Macin ortasinda geriden top sisirilmesi, Lincoln'un oyundan dusmesi
ve de ilk macta kesin kes bir kazaya kurban gitmeme durtusunden oldu.
Normaldir. FBostadda 2 gun once kazaya ugradi.
Ne demis bir Ispanyol dusunur RC'ye:''Feneros madaros''.

Umit karanin kulagina kar suyu kacmis. Guzel kusum biraz daha sendelesin, bir paket fiyatla onlara gomelim bu 2 mixeri (necati ile) arkadasi. Bir degil , 2 forvet geliyor galiba GS'ye.

Hakan Sukurun gol atmasi iyi oldu. rekorun biri bitti, 1'i kaldi.
Artik tamamen oynama saplantisini bir kenara birakip,
yari oyuncu -menajer sorumlulugununa girecek gibi.
Lincoln'u ciftlik evine davet edip kol kanat germesi,
keza diger oyunculari toplayip evinde yemek vermesi,
hocasi ile istisar etmesi , dunku konusmasi,
cok cok olgun demecleri. Olasi sorunlari disariya yansimadan
halledecek vede biraz pohpohlanma ve ilgi besleyen yabancilari
idare edecek gibi.

Turk takimlari dis areneda basarili olmasinin anahtari oynadigindan
cok oynatmamasi , hizli hucum etmesi(vede isabetlive guclu sut cekebilmesi), ve oyun kitlendiginde kilidi acacak
yildiz futbolcu olmasi ile baglantili. Terim bunu gerek Piontek tecrubesinden, gerek kendi karakterinden, gerekse milli takim tecrübesinden olusturdu. Fakat sonra Milan tecrübesi ile
kendistiline ihanet edince basarisiz oldu. Tipki Lucescunun basarili olsada,
bu Turk tipi oyun yerine Italyan statik yer parsellemeli fazla kontrollu
oyununundaha onceki yillarin Turk tipi oynama
mirasinisifirlamasigibi (Ozan bu yazdiklarima kizacak).
Kalli gene bu unutulan kuduz gibi saldirip rakibi bozan
Turk tipi oyunu oturtuyor. Artik benim icin GSnin iyi oynama kistasi
kapilan top,
kendi kalesinde pozisyon azligi,
karsi kaleyi bulan isabetli ve
sert sutlarin coklugu,
ataklarin hizidir. Digerleri fazla onemli istatiskler degildir Gs icin bence..

Bunlar icinde orta sahada oyunun iki yonunude oynayan ve cok kosan adamlara ihtiyac var. Benim favorim Ayhanin cikisini hic yadirgamadim.
Tabiiki Ayhan bastaci, tabiiki Hasan Sas degismedigi surece bye bye.

O penalti olan pozisyonda Ayhanin yaptigina kizmak yerine alkislanmali. Artik gol yemek bir namus sorunu haline gelmis ve de bunu butun takim hissediyor. Ben boyle mudahalelere ve kartlara raziyim genel pozisyon vermeme amacina uygun olarak.

Bir de dikkat ettgim sey. Dun Ayhan son 2-3 yilda atmadigi kadar isabetli sut atti Rizemacinda
son yillarda oyuncularinbuözelligini gelistirmek icin calismadi antrenorler. Kale onunda al gulum ver gulumlar. Aptal aptal bu kadar ortada sican oynatirsan antrenmanda olcagi budur iste.

Servet kendini kisisel olarak gelistirdi. Birde Linderoth faktoru var tabii.
Adami gecip savunma ile basabasa kalana kadar (Ayhan ve Baris katkisiyla) rakip forvet bayagi yipraniyor.Tabii sonra karsisinda bir fizik, oburu ceviklik olarak cok kuvvtli ve de sert oynayan Song ve Servet tarafindan ezilince ortalama takimlar kaleye inemeyecek gibi.
3-5 kere hirpalandiktan sonrada kafa olarak siniyor. Bir bu savunmanin oyun kurma eksigi var, ileride Abuziddin Turkiyeye adapte olursa o da halledilir.

Tabii 4-0 aldatmasin kimsei.
Daha bayagi eksiklikleri var GS'nin ama izlenen yol dogru.
NO ADNANS, NO CRY !!

Turan Solak
Posts: 15
Joined: Mon Jul 30, 2007 3:09 pm
Contact:

Post by Turan Solak »

Sol bek sorunumuzun bittiğini görmek, beni en çok mutlu eden olaydı bu maç için. Geçen sene Volkan Yaman'ın alınması gerektiğini söylediğim zaman futboldan anlamayan, futbol cahili, kapasitesiz ilan edilmiştim. Bunu buradaki bazı arkadaşlarımız hatırlayacaktır. Volkan'ın bizde oynayacak kapasitesi yoktu kimilerine göre ama ben ilerleyen haftalarda daha da iyi olacağı kanısındayım.

Sağ bek konusunda benimde tereddütlerim var bazı arkadaşlarımız gibi. Sağ bek'e bir oyuncu alınır Sabri ortaya çekilirse daha iyi olacağı kanısındayım.

Ayrıca bu maç gösterdiki Lincoln'e alternatif üretmek zorundayız muhakkak. Çünkü aynı Ribery'e yaptıkları gibi Lincoln'e de tekme tokat girişiyorlar durduramadıkları vakit. Hakemlerin buna göz yummaları ise olayın başka bir boyutu. İlla bir oyuncunun sakatlanması mı gerekiyor uyarı yapmak için veya kart göstermek için acaba?

Rize ile ilgili ufak birşey söylemek istiyorum, bu yıl çok kötü bir takım yapmışlar. Aldıkları yabancılar-kalecileri hariç- vasatın altında. Bir ara kamerelar yedek kulübesine döndü bir baktım Zafer Biryol oturuyor. Yahu böyle bir adamı, eğer sakatlığı yoksa nasıl yedekte oturtursun sen. Bu adam istediği kadar formsuz olsun, sahadan oynayan adamlardan daha kötü olamazdı.

Son olarakta, o Servetin şutu neydi öyle :)

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

"Geçen sene Volkan Yaman'ın alınması gerektiğini söylediğim zaman futboldan anlamayan, futbol cahili, kapasitesiz ilan edilmiştim. Bunu buradaki bazı arkadaşlarımız hatırlayacaktır. Volkan'ın bizde oynayacak kapasitesi yoktu kimilerine göre ama ben ilerleyen haftalarda daha da iyi olacağı kanısındayım. "


Sevgili Turan,

Eminim bu sitede sana kimse futbol cahili ,anlamayan, kapasitesiz dememistir, futbol bilgin ne olursa olsun bu sitede kurallara uygun kaldigin surece fikrini beyan edebilirsin.

Hosgeldin
TRUST GALATASARAY
MGC

Turan Solak
Posts: 15
Joined: Mon Jul 30, 2007 3:09 pm
Contact:

Post by Turan Solak »

Mehmet Bey, o cümleler başka bir forumda kullanıldı. Buradaki bazı arkadaşlar biliyor o mevzuları. Ayrıca bizler bazı tatsızlıklar yaşadığımız için oraları bırakıp sizlerin arasına katıldık. Şimdiden gösterdiğiniz bu anlayışa ve hoşgörüye teşekkür ediyorum, hoşbulduk.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: KALE ve SAVUNMA:
...
Ozan Ersoy
Hucum ve Forvet arkasi yarina kalmi$ galiba.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply