2007/08--Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Tan Erten wrote:Olaya bir de baska acidan bakalim diyorum. TS'de yasanan olaylari henuz TV'de gormedim ancak burada Ozgur'un yazdigi gibi 5-10 kisinin isiyse cezanin bizim aldigimizdan daha fazla olmasini beklemek ne derece dogru olur, emin degilim.

ASY'de yasananlar, tribunlerin buyuk bir kisminin katilimiyla ve mac boyunca istikrarli bir sekilde gerceklesmistir. Bu sebeple, butun tribune verilen "mac seyredememe" (yani "seyircisiz mac") cezasi, suca uygundur.

Trabzon'daki olaylar ise bir kac kisinin isiyse, bu kisilerin birey olarak cezalandirilmasi ayrica tribunlerin onune de tel cekilerek boyle bir olayin tekrarinin onlenmesi gerekir. Kulube de gerekli onlemleri almadigi icin bir ceza verilmelidir.

Tabi ki, bu benim kisisel gorusum. Hukukcumuz Ali bey ne der? :)
Sevgılı Tan,

Hukuku bir tarafa bırakalım, ben olayları seyrettim ve bu 5-10 kişinin işi muhabbetine hiç itibar etme derim. Birincisi öyle değil, hoş öyle de olsa olaylar o kadar kötüydü ki 5-10 kişinin de işi olsa TS'a ağır bir ceza verilmeli.

Ben TS'a takım olarak sempati duyarım ama stadlarında terör problemi var ve de durması lazım, Türk futbolunun değeri için, ligin değeri için ve de en önemlisi TS için.

Olaylar GS maçından epey farklı, bir grup seyirci sahaya dalıp Sıvas'lı oyunculara tekme tokat girişti ya da girişmeye çalıştı, tribünden sahaya yabancı madde atmak ne kadar kötü ve yanlış olursa olsun futbol sahasında hiç bir zaman 25 kişiden fazlası olmamalı, sahaya seyirci dalıp futbolculara saldırması korkunç bir olay.

Eğer bu olayda TS ciddi ceza almaz ise yarın öbürgün sahaya giren bir seyirci futbolcu öldürür, ceza vermeyen taraf da bunda rol sahibi olur.

Ama bu iş sadece ceza ile halledilecek bir sorun değil. Klüplerin stadlarına kamera sistemleri yerleştirip bu tip olaylara karışan kişileri olaya göre ya bir sezon ya da ömür boyu stadından uzak tutması gerekiyor. Futbol futbolu sevenlerin olsun artık, ruhsal, sosyal problemlerine futbol yoluyla çıkış arayanların rahatlama aracı değil.

Bir de TS çok karşık bir dönemde, başkan ve hoca başarısız bulunuyor, üç ay sonra kongre var, takım uzun zamandır ciddi bir başarı kazanamıyor ve üç büyükler ile arası açılıyor, Otelul Galati derken şimdi bu çıktı. Trabzon'a dikkat etmek lazım, kötü olaylara gebe, evlerindeki FB maçı yakındaysa ve seyircili olursa problemli olur.

Ali

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tan Erten wrote:Olaya bir de baska acidan bakalim diyorum. TS'de yasanan olaylari henuz TV'de gormedim ancak burada Ozgur'un yazdigi gibi 5-10 kisinin isiyse cezanin bizim aldigimizdan daha fazla olmasini beklemek ne derece dogru olur, emin degilim.
Yanlis yonlendirmis/bilgilendirmis olmayayim:
- Benim izledigim goruntuler, parca parca ozet seklinde idi, surekli parca parca girenler oldugu icin, sanirim toplamda kisi sayisi o 5-10'dan daha fazla imis.
- Sivas'in ya baskaniydi, ya Bulent Uygun: "3-5 kisi bizim TS ile olan dostlugumuzu bozamaz, gerci 3-5 kisi degildiler ya" gibisinden bir laf da etmisti.
- Yine haberlerin baska bir bolumunde de, "50 kisi" diye bir rakam telaffuz edildigini duymustum.
- Nasil bizim guvenlikciler, Polat'in lafini ettigi 50'li 100'lu gruplara yardim ettiyse, burda da klup gorevlisi birisi (takim icin fotograflari ceken elemanmis) uzerindeki basin akreditasyonu karti ve yelegiyle, tekme tokat girismisti kavgaya.
Özgür

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Trabzon erken kopacak gibi.. Umarım gene çıkış maçları olmayız :D

Cemal_Sarici
Posts: 244
Joined: Tue Jul 08, 2003 5:46 pm
Location: Istanbul, Turkiye

Post by Cemal_Sarici »

Bu aksam bir programda, olaylar sonrasi Ayman'a 'Niye vurdun ?' diye soruldugunda 'Yahudi'ydi diye' diye cevap verdiginin sozu edildi. Eger bu dogruysa (ki dogru olma ihtimali yuksek cunku Sivas baskani, durup dururken kimseyi irkcilikla itham edecek yapida bir kisi degil), bu pisligin (evet, ifadem aynen bu; pislik) kuluple ilgisi kesilmelidir Trabzon'da.

Aklima Nouma geldi......o malum hareketi, asiri terbiyesiz bir hareketti ve neticede Turkiye'den ayrilmak zoruda birakildi. Bence bu durum, ondan cok daha vahim bir durum....burada irkcilik (ve de tabi rakibi ciddi sekilde sakatlama niyetine girme olayi) soz konusu.

Umarim, Trabzon hukmen maglup edilir; en az 7-8 mac saha kapatma cezasi alir ve Ayman'in buradaki futbol kariyeri biter.

Fazla iyimserim....biliyorum. Bunlarin ucunun birden olma ihtimali maalsef az.

Sevgiler,

Cemal

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Trabzon'un Oftas macini seyrediyorum... Gokdeniz haricinde Trabzon'da hicbir numara yok - Gokdeniz'de takim cok kotu oldugu icin siritiyor - yoksa GS'da ilk onbir oynayacak kapasite de degil.

Oftas cok genc ve tecrubesiz bir takim - takim halinde iyi pres ve mudafa yapiyorlar - Trabzon'un isini bayagi zorlastirdilar ama ofans yonunden epk bir yaraticiliklari yok - ancak kontradan uzun topla az adamla yakalamaya bakiyorlar...

ilkyari 0-0 bitti... son saniye de Gokdeniz ve Ceyhun mutlak golu heba ettiler...

Ikinci yari da oyuna giren Ersen Martin kendisine yapilan bir faulu cok cabuk kullanip tecrubesiz Oftas defansini gafil avladi ve verdigi pasla Umut'a golunu attirdi... Dk. 48 Oftas 0 - TRB 1

Macin uzatmalarinda yine Oftas'in tecrubesizliginden dogan bir hata penalti ile sonuclandi... Gokdeniz Oftas kalecisinin kurtadigi penaltisini sonrasin da tamamlayip durumu 2-0 yapti ve mac boyle bitti...

TRB sagbeke Jabi diye bir adam almis --- Song'u sagbeke koysak nasil olur diye dusunenler Jabi'ye baksin... hucuma hicbir katkisi yok ama defansta hickimse gecemedi adami - fakat caldigi her topu dan dun biryerlere vurup durdu adam.

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

FB'nin Antep maci ilk onbiri enteresan..

Volkan
Gokhan Can Yasin Wederson
Ali Bilgin Selcuk Kemal Ugur Boral
Colin Semih

Zico'nun karari tartisilir, bu cok ekstrem bir rotasyon metodu olmus.Bu kadro bu macin favorisi degil, ama FB isminin agirligi ve tribunlerin Ugur disindaki oyunculara olan maximum toleransi ilginc hale sokacak maci.

Sonuc ne olursa olsun ben destekliyorum bu hareketi.Bu sekilde 3-4 tane iyi oyuncu kazanmak uzun vadede olumlu sonuc verir.

Yasin,Gokhan,Ali,Colin ve Kemal kazanilirsa FB icin cok hayirli olur.Selcuk,Wederson,Semih ve Ugur zaten biliniyor ve tecrubeliler.Can'dan cok fazla umudum yok benim.Mumkun oldugunca oynatmamaya calisirim onu.

FB kanatlardan oynayacaktir, ortadan delmesi ve gelmesi cok zor.Cok fazla top kaybi olur.Ali ve Ugur ile bolca kanatlardan gelip yan toplardan Semih ve Colin ile gol bulmaya calisacaktir.Donen toplarda Selcuk surpriz golcu olur.

Merakla bekliyorum maci.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Gaziantep bugun FEBE'yi sahasinda uzebilir.. FEBE'nin kadrosu bence de abartili degisik olmus..

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Fenerbahce Kemal ve Semih'in golleriyle 2-0 one gecti, bravo.

Antep'in kademe anlayisi cok kotu, Fenerli futbolcular aralara dalip bos kaliyorlar.

Ugur Yildirim'i da Turkiye'de izlemek nasip oldu sonunda. Etkili olamiyor bugun.

Ugur'in yerinden frikik kullanacak Antep, bakalim nasil kullanacak. Barajda kaldi.

Kale arkasi bos. Bu sene sanki futbola ilgi biraz dustu gibi geliyor bana. 100. yillar bitti, o yuzden herhalde

Fener'in OFTAS'tan transferi Gokhan biraz heyecanli bugun,. Mac sogudu iyice.

Haydaa :) Soldan gelen ortada De Nigris guzsel bir kafa golu atti ve golun sonrasinda Orumcek Adam maskesi takarak sevinc yasadi :) Sari kart gordu. Oysa Kabze sapka takmisti kart gormemisti Hagi zamaninda. Sapka oluyor ama Maske olmuyor demek ki. :)

Benim anladigim kadariyla Fenerbahce'ye macin sogumasi yaramiyor. Mac hizli gectigi zaman hirslanip kolay gol buluyorlar ama sonra mac sogudugu zaman konsantrasyonlari azaliyor.

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Futbol basit oyun.Kosup mucadele edersen basabas oynarsin.

Antep gereken saygiyi gostermedi oyunun basinda, Selcuk'da guzelce cezalandirdi.Antep cok onde basti ve dogal olarak geride cok bosluk olustu.Selcuk cok guzel bir arapasiyla Semih'i kacirdi onun da iceriye olan guzel pasini Kemal kaleye gonderdi.Cok guzel bir goldu.

Ali Bilgin,Semih,Yasin ve Selcuk'u cok begendim.Ugur'u ben hic begenmedim ayrica gecen seneki Kayseri macindan sonra takigim ona.Can-Ugur benim oynatacagim adamlar degil.Can hala ayakla mudahele etmeye calisiyordu yenilen golde.

Colin Kazim'in daha cok gelismesi lazim, Gokhan-Wederson cakili oynuyor.Ikiside pek heyecanli ve tutuk.

Selcuk'un futbol stili Oguz Cetin'e cok benziyor.Daum onu bayagi oynatiyordu ama araya 1-2 sakatlik girince az oynamaya basladi ve firsat da bulamadi.Bu takima Selcuk gibi adam her zaman lazim.

Ikinci yari herseye gebe.Zaten ilk yarinin son dakikasinda 2-1 oldu.Ugur ve Colin cikip yerine Deivid ve Ilhan alinabilir.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Fener tehlikeler yasamaya baslayinca Zico Aurelio'yu aliyor oyuna.

Yine bombos kafa vurdurdular Antepliler, az farkla aut.

Cok fazla top kaybi ve hatali pas var. Aurelio sakatlandigi icin tekrar cikti, Fener atak yapamiyor. Antep biraz daha sakin olsa belki beraberligi yakalayacak ama pozisyon bile yakalayamiyor.

Simd Colun Kazim'in sert sutunu Omer celdi.

Bizim Volkan Arslan cok hata yapiyor ayni eskisi gibi ciddiyetsiz ve konsantrasyon eksikligi var.

Colin Kazim iyi adam olacak yakinda.

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Zico enteresan bir adam.Olmadik zamanda olmadik hamlelerle 180 derece donduruyor isleri.Bunun sebebini de Milli Takim hocaligina bagliyorum.


Edu,Deivid hatta Kezman satilabilir derhal.Bu adamlari dolduracak adam var bu kadroda.Herkes Gs ve Bjk'in genclerini konusuyor ama bugun yas ortalamasi herhalde 23-24 olan bir takim vardi ve canavar gibiydi.

Ilk yari Colin Kazim'i begenmemistim hic, halbuki ikinci yari Anelka var sandim FB'de.Daha kat edecek yolu var ama cok tehlikleri ortalar yapabiliyor, adam gecebiliyor(gerci sol tarafi sifir), pres yapiyor.Cok begendim ikinci yarida.

Ugur Boral bu takimin oyuncusu degil.Kafa olarak degil en basta.Iyi futbolcu olabilir ama bu takimin oyuncusu degil kesinlikle.Can'da oyle.Ben olsam Can'i kiraya veririm.Stoper bollugu var.Onder-Lugano-Yasin-Edu.

Gokhan'da israr edilmeli.Hata yapsada israr edilmeli.Ikinci yarida bir-iki guzel hareketi vardi ki iyi altyapisi oldugu belli.

Fatih Tekke'nin gelecegi soyleniyor.Cok faydali olur ama muzmin sakat.Ama FB'de cok is yapar.

Icerideki maclarda sol bek Wederson onunde de RC olmali yoksa Ugur bir gun dayak yer RC'dan.

Bugun pozisyon vermedi pek Fener ama bunda geri dortlunun cakili oynamasinin etkisi vardi.


Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Oguzhan Basyigit
Posts: 57
Joined: Wed Aug 01, 2007 10:30 am

Post by Oguzhan Basyigit »

dün fb-antep maçını seyrettim sabah gazetelere bir baktımki aman aman neler yazılmış..colin kazım mest etmiş,kemal vederson müthişmiş alibilgin resital yapmış...

öncelikle berbat ötesi bir maçtı 2.olarak maçta bir yıldız varsa o da ısrarla Galatasarayımızda görmek istediğim yasindir..müthiş oynadı..kemla gol dışında yoktu..vederson sadece 1 tane bindirme ile tamamladı hani carlosun veliahtı olan vederson..bizim volkan 10 tane verson eder..bu arada duran topları vederson varken kemalin kullanması da ayrı bir komediydi..bu takımda semih belki de topile en iyi oynayan adamdı..yazıkki bu yetenek harcanıyor..kolin 100 sene oynasa fb de gol atamaz,haa derbilerde atar..kontra oyunda

gelelim antepe..Uğur yıldırım ve ekremden oluşan kanatlardan nokta paslar geldi forvete orta diyemiyorum bunlara müthişti..uğurun frikikleri kestiği toplar gerçekten beckham kalitesinde..ancak oyun içinde okadar yok..ama nokta pas ve ortaları ile duran topları ligin en tehlikeli adamı yapıyor uğuru alanında..ekremi de beğendim..kayserispordaki kemal ile birlikte ligin en iyi solayaklı kanat oyuncuları..ne nigris bir gol attı bir vuruşuda direği yaladı,uzun fb hattı karşısında çok etkili olamadı ama adam kafa nasıl vurulur öndireğe nasıl koşu yapılır biliyor..gelelim antepin dünya karmasına çağırılan stoperi deumi ye..oldukça düz bir oyuncu görüntüsü verdi..

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

ve Kasimpasa kazandigi bir serbest vurusu yandan kullandi --- ileri cikmis olan Danimarkali stoper Askou kafayi cakti... Kasimpasa 1 - BJK 0 Dk.42

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Mert Tokman wrote:ve Kasimpasa kazandigi bir serbest vurusu yandan kullandi --- ileri cikmis olan Danimarkali stoper Askou kafayi cakti... Kasimpasa 1 - BJK 0 Dk.42
Danimarkali stoperi cok begendim ben.Cok saglam oynuyor, zamaninda mudahele ediyor cok tehlikeli posizyonlarda.

yalniz K.Pasa'da hakkaten bir sey yok bu mac boyle biterse rezalet.

Orkunlari,Serdarlari,Aykutlari,Volkanlari elestirmeyi birakalim Rustu gibi 34 yasinda her turlu tecrubeyi yasamis bir kalecinin nasil gol yedigine bakalim.Bu adam bilmem kac dunya kupasi,avrupa kupasi oynadi.

Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Turan Solak
Posts: 15
Joined: Mon Jul 30, 2007 3:09 pm
Contact:

Post by Turan Solak »

De nigris'in gol sevincine şaşırmayan ender kişilerden biriyim herhalde, Meksika ligini biraz takip edenler için ilginç olduğu kadar da normal bir gol sevinciydi.

ImageImageImage

Post Reply