Forvet Transferi Icin Yonetimden Dilek

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ali Gursel

Forvet Transferi Icin Yonetimden Dilek

Post by Ali Gursel »

Spor basinindan (!) alinan haberlere gore Adnan Polat makam degistirip GS'in maddi durumu belli buna gore transfer yapacagiz demis. Kone/Alves ayari oyuncular alinamayacagini bu laflar iyice dillenene kadar hepimiz biliyorduk. Insan icinden yahu bunu neden yapiyorsunuz taraftara diye sormadan edemiyor. Gectigimiz yillarda bu yonetime en cok kizdigimiz konu taraftara bir takim yildiz isimler soyleyip sonra Carrusca ve Inamoto sokmalariydi. Tam bu sene Lincoln, Linderoth ne kadar iyi tamam artik derken birden yine ayni yola girme emareleri gormeye basladik. Yani yeni bir Ali Lukunku her an havaalanina inebilir.

Yonetimden ricam lutfen yapmayin. Onumuzdeki sene iyi bir adam alin, bu sene 4-5 aday belirleyip transfer sezonuna dogru transfer icin calismaya baslayip. Lutfen yeni bir vasat ya da vasat alti adamla takimin kimyasini da bozmayin, seyirciyi hocayi da kizdirmayin, hocaya soz mu vermistiniz, gidin, Herr Feldkamp, ugrastik olmadi deyin.

Bunun tek istisnasi Ocak'ta ara transfer doneminde bosta iyi biri olursa olmali, ona da daha var, simdiki mesele degil.

Bugun taraftari mutlu edin ve vasat forvete ya da ucuz forvete yonelmeyin, sonra ya Inamoto gibi tatmin etmiyor, ya Carrusca gibi elden cikaramayip besliyorsunuz.

Ha, Hakan-Umit-Ozgurcan cok mu urkutuyor, Necati ile bir formul dusunun, tatsiz bir geri donus ama her durumda II. Ali Lukunku vakasindan iyidir.

Bir de bu hocanin isi, yonetim yapamaz ama cok sevgili Herr Feldkamp, bir gun cikarsana su takimi Lincoln onunde tek forvetle, herkes bir baksin, o zaman forvet sorunu da kalmaz.

Ali
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Galiba 1-2 yil once Hakan Sukur'den stoper yaratilamaz mi ve bunun vatana faydasi olmaz mi diye bir gorus yumurtlamistim (Santrfor Rasit Cetiner'den sagbek, sagbek Ali Gultiken'den gol krali oldugu gibi).

Ben -her nedense- futbolda ust duzeye gelmis her oyuncunun (sol ayaklilarin sagda, sag ayaklilarin solda oynamasi haric ve kalecilik mevkii istisna olmak uzere), heryerde oynayabilecegine saplanmis durumdayim. Yani neden olmasin ?

Bu cercevede Arda Turan'in dogrudan santrfor mevkiinde degerlendirilebilecegini dusunuyorum. Su dayanaklarim var:

1) Top teknigi cok yuksek, dar alanlarda ve kisa mesafelerde cok kivrak. Bunu ceza alani icinde degerlendirmek gerek. Cok tehlike yaratir.

2) Asist ozelligi var. Adam calimliyor. Yani gol pasi verir, penalti yapar.

3) Fizik gucu yetersiz her yetenek gibi o mevkiide gizlenebilir. Orta sahadan geri donusleri ve top kaptirmalari sorun olmaz.

4) Plaseleri cok akilli. Gecen sene gosterdi ki aslinda golcu ozellikleri cok fazla. Nokta vurus yapabiliyor, cok hizli dusunebiliyor.

5) Ali beyin yukarida degindigi gibi, pahalli golcu yatirimş gelecek sene daha planli yapilmali, o halde bu sene orada bir deneme yapmanin zarari olmaz. Zaten Arda takimdan kesilmek uzere, bu denemenin ona yarari olmayacagini kim soyleyebilir.

Buna karsilik :

Kafa topu hakimiyeti yok, cussesiz ve sert sut atamiyor. Ama denenebilir. Zaten Karan bugun yarin sakatlanir, Hakan da her an formdan dusebilir. Mutlaka secenek yaratilmali ki Carrusca'dan bile medet umar noktaya geldik.

Terim, Hakan Sukur Juventus'a gider gibi oldugunda Umit Davali'yi santfor yapacagini ilan etmisti. Radu Niculescu, Ailton, Tanju Colak ve Jardel gibi sadece strike ozelligi olan ama bana gore futbolculugu tartisilir adamlar hep iyi golcuydu.

Arda ise buyuk bir dogal yetenek. Bence ondan muhtesem bir golcu cikabilir.
Ercan Arslan

Post by Ercan Arslan »

Arda'nin forvet oynamasi gerektigini bende yakin cevremde hep iddia etmisimdir...kendisi ortasaha oyuncusu olamayacak kadar az mucadele ediyor ve oyunun savunma tarafinda hic yok...zaten buna güc harcamasi onun hucumdaki etkinligini de azaltiyor.. santrafor degil ama Arif Erdem gibi 2. forvet olarak oynar... zaten bir TV programinda Arif Erdem'i ornek aldigini ve "6" numarali formayi giymek istedigini ancak bu numara baskasinda oldugu icin "66"yi sectigini soylemisti.. gerci oyun tarzi Arif'ten de farkli.. ancak golcu forvete pozisyon hazirlayan ideal bir partner olabilir.. gol vurusu konusunda da biraz daha fazla girisimde bulunsa sezonda 10 golun altina inmez..
Kafa topu hakimiyeti yok, cussesiz ve sert sut atamiyor.
Kafa golleri var.. tabii yuksek toplarda degil ama atiyor... sert sut icin ise sanirim dunku Romanya macinin ilk dakikasinda attigi suta bakmak yeterli..
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Evet, Nonda haberinden sonra su basligim aklima geldi: bir kez daha, lutfen sayin yoneticiler, yapmayin.
Ali Erdogan

Post by Ali Erdogan »

Ali Bey,

Onerinize katilabilirdim belki ama Necati ve Hasan in gonderilmelerinden sonra maalesef boyle bir secenek kalmadi..

Artik cok iyi bir golcu seceneginden gectik o formayi giyecek adam lazim.. Takimin forvetleri Hakan, Umit, Ozgurcan..

Ben Ozgurcan i hic alternetif olarak gormedim zaten.. Hakan desen maalesef artik o da bu takimin oyuncusu degil..

Kotu performansina ragmen en iyisi Umit.. Umit kotu de oynasa gole her zaman yakin ismidir bu takimin..

Hadi yetersizliklerini gectik gecen sene hatirlarsaniz 2 hatta 3 oyuncumuzun ayni anda sakatlandigi donemler oldu.. Boyle bir durumu tekrar yasarsak muhtemel Serkan - Ozgurcan ikilisi gibi bir forvet hattini atiyorum Bayern Muinich macinda gormek mumkun..

Nonda icin ise erken konusmamakta fayda var.. Fazla para verilmeyecekse ki verilmiyor sanirim, iyi bir secenek olabilir..
Nonda iyi bir performans gosterebilirse macina gore Lincoln - Nonda - Arda gibi tek forvet arkasinda 2 hucumcu orta saha dunulebilir.. Maalesef mevcut santraforlardan hucumda tek forvet oynayabilecek kapasitede kimse yok..
Post Reply