7. Hafta: Galatasaray-Besiktas 2-1 (H. Balta, Nonda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

7. Hafta: Galatasaray-Besiktas 2-1 (H. Balta, Nonda)

Post by Tolga Girici »

Mac seyircisiz oynanacak. Besiktas cok iyi oynayamiyor, fazla pozisyon yakalayamiyor, ama kazaniyor. BIzim de savunmamiz kotu, ama ligde en az gol yiyen takimiz. Tahmin yapmak zor, ama Kalli'nin bu maca ozel bazi surprizleri olmasi lazim. Kim olabilir, bilmiyorum. Bugun Serkan Calik nasil oynadi, seyredemedim ama mesela onu oynatarak defansin arkasina onu kacirarak surprizler yapabiliriz. Kalli zamaninda BJK'nin 48 maclik yenilmezlik unvanina son vermisti. 9 kisiyle mac kazanmisti, hangi mac hatirlamiyorum. Haftaya da genc Erturgul Saglam'in sirtini yere getirir diye tahmin ediyorum.

Besiktas'ta Ricardinho ve Cisse cezali diye biliyorum ayrica. BU da bir avantaj. Sadece Nobre ve Bobo gibi adamlara karsi dikkatli olmamiz lazim.
Last edited by Tolga Girici on Sat Sep 29, 2007 10:15 pm, edited 1 time in total.

Oguzhan__Gurses
Posts: 21
Joined: Thu Aug 10, 2006 3:22 am
Location: İstanbul
Contact:

Post by Oguzhan__Gurses »

Maça çıkacak ilk 11'i açıkcası çok merak ediyorum.

Kalli'nin süprizler yapacağını ve ayhanıda mutlaka oynayacağını düşünüyorum.Savunmada fazla aksamazsak ricosuz ve cisse siz beşiktaşı yeneceğimizi düşünüyorum.
Bu Aşk Bitmez ..

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

GS icin tam ivme ve firsat maci. Kazanirsak puan farki BJK ile 8 FB ile en az 7 olur. Hem de puan kaybetme ihtimalimiz olan mac sayisi azalir. Kazanirsak Ankara macini da alip seyircisiz 5te 15 yapariz.

Yani kazanirsak erken sampiyonluk adayi oluruz. Kalli takim deli dana gibi saldirmadan once BJK'in bizden daha cok kazanmak ihtiyacinda oldugunu da hatirlar umarim.

------------------------Orkun--------------------------

Ugur-----------Song------------Servet---------Volkan

Baris----------Lincoln----------Linderoth-----Ayhan

----------------Nonda------------Hakan------------

cikalim isterim. Delgado gununde olmaz ise BJK'in gol bulma ihtimali cok cok az olur , ben 0-0a baglayip sonra benim Lincoln'un kilidi acma sansi daha fazla gerek gol, gerek asistle diyerek oynamayi tercih ederim. Tabii Umit'i isteyenler de olacaktir bakalim Kalli ne yapacak.

Ali

Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

kadro mükemmel..Besiktasi fizik olarak cökertir..Besiktasta zaten Delgado ve Serdar Özkan disinda fizige dayali futbolcular var..ama Linderoth Baris Nonda Servet Volkan Hakan gibi fizigi kuvvetli isimleri yok..hele defanslari..Nonda ve Hakan fizigiyle cökertirse 2.yari Serkan gibi süratli bi isim sonradan girebilcek Arda ve Hasan gibi kivrak isimler Besiktas savunmasini cökertir..

sabirli oynayip Bjkyi fizik olarak cökertmeliyiz ilk önce..kulübemiz onlarinkinden iyi.. Baris-Linderoth-Ayhan üclüsü sart..orta sahayi bu 3lüyle elimize geciririz Lincolnda rahatca Nonda ve Hakanla ilerde oyunlarini oynar..

ilk yarida golü bulursak mac farka gider..gelmezsede 1-0 2-0 yeneriz..ama beraberlige dahi ihtimal vermem bu macta..

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cihan Serbetcioglu wrote:
ilk yarida golü bulursak mac farka gider..gelmezsede 1-0 2-0 yeneriz..ama beraberlige dahi ihtimal vermem bu macta..
Genc arkadaslar boyle heyecanlilar ama bu kadar gaza gelmek icin neden yok bence.

Birincisi cok sey Ertugrul Saglam'a bakiyor. ES'in Cisse'nin yoklugunda cift santrafor tek on libero oynayacagini dusunmuyorum. Korkacaktir. ES kucuk takimlari calistirmis, hic bir basarisi olmayan, o Anadolu takimi psikolojisinden cikamamis, risk alamayacak bir hoca. Tersi olsa bile eli mahkum biraz da. Cunku elinde butun orta sahayi tek basina kaldiracak yapida bir on libero yok. Kurtulus'u sag bekte oynatiyor sene basindan beri, Koray burayi kapatamaz tek basina. Mecburen tek forvet cift on libero oynayip hatta bir tanesine Lincoln'e adam markaji yaptirabilir.

Bu da GS'in BJK'i cozmesini zorlastirabilir. Kontralar, duran toplar ve ortalar GS savunmasi icin zor anlar yasatabilir.

Cift on libero demek tek forvet demek. Bu da Bobo kolaylikla defansimiz tarafindan kapatilacak demek. Delgado ve Serdar Ozkan calima girip cok top kaptiran orta saha oyunculari. Defansif acidan bu orta sahaya karsi zorlanacagimizi dusunmuyorum. Cok kosan Baris- Linderoth - Ayhan orta sahasi iyi basacaktir BJK orta sahasina.

GS'in zurnasinin zirt diyecegi nokta ileri ucu. Macin da kilit noktasi burasi. BJK defansi cok hata yapiyor. Ama bizim forvetler "biz bugun gol atamayiz" moduna girdiler mi isler sarpa sarabilir. Hakan iyi bir kaleci, panterlesebilir.

BJK tek on libero (Koray) ilerde Bobo-Nobre oynarsa, 1 yer 3 tane atariz. Farkin acilmamasini Persembe gunu oynanacak cok cok onemli mac onler. Delgado-Serdar Ozkan top kaptirir ilerde, Koray ulan Lincoln mu, Linderoth mu, kimi kapatacagini bilemez, kanatlar bindirir, forvetler basar, Diatta'yi ve Toraman'i saskina cevirir maci kotaririz.

Ozan Ersoy

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Nobre her zaman oldugu gibi bir tane yazacaktir.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

En cok cekindigim futbolculari Nobre ve Delgado...

Ben Besiktastan son derece cekiniyorum. Insallah takimimiz cekinmez Ozan'nin yazdiklarina uyarlar...

Ben Ertugrul Saglam'i ne yaptigini bilen gelecegi parlak bir TD olarak goruyorum.

BJK bu sezon en guclu rakip olarak karsimiza cikacak.

Ustune hic ama hic guvenmedigim TFF ve hakemler Nobre'nin verilmeyen el golu icin bence duygu somuruzu altindalar...

Takimimizin kilit adamlari Nonda, Ayhan ve Song'un iyi gunlerinde olmalarini diliyorum...

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote: Birincisi cok sey Ertugrul Saglam'a bakiyor. ES'in Cisse'nin yoklugunda cift santrafor tek on libero oynayacagini dusunmuyorum. Korkacaktir. ES kucuk takimlari calistirmis, hic bir basarisi olmayan, o Anadolu takimi psikolojisinden cikamamis, risk alamayacak bir hoca. Tersi olsa bile eli mahkum biraz da. Cunku elinde butun orta sahayi tek basina kaldiracak yapida bir on libero yok.
Buna katiliyorum ve hatta BJK ilk onbirini bizimkinden daha rahat tahmin edebiliyorum...

Code: Select all

                  
                  Hakan
Kurtulus-Diatta-Toraman-Uzulmez
          Koray-I.Kas(Lincoln'e markajci)
      Ozkan-Delgado-Tello
                  Bobo
Ileride cogalamayan BJK'a karsi fazla risk almadan, beraberligin bizim isimize gelecegini goz onune getirerek oynamamiz lazim... Cok acilirsak - Delgado, Serdar Ozkan, Tello ve Bobo hizli cikip savunmayi az adamla yakalayabilirler --- ozellikle Serdar eger Servet'i 1'e 1 yakalarsa maymun eder - o yuzden bekleri fazla ileri cikarmadan bu maci idare etmek lazim...

dedigim gibi beraberlik bize yariyor... 2 puanlik avantajimiz var... birakalim onlar acilsin... ustumuze gelirlerse cabuk paslasarak cikip maci galipte bitiririz...

[/code]

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Ozan Ersoy wrote:
BJK tek on libero (Koray) ilerde Bobo-Nobre oynarsa, 1 yer 3 tane atariz. Farkin acilmamasini Persembe gunu oynanacak cok cok onemli mac onler. Delgado-Serdar Ozkan top kaptirir ilerde, Koray ulan Lincoln mu, Linderoth mu, kimi kapatacagini bilemez, kanatlar bindirir, forvetler basar, Diatta'yi ve Toraman'i saskina cevirir maci kotaririz.

Ozan Ersoy
ES kesinlikle 2 on libero oynar.Cisse olmayinca Toraman'i Koray'in yanina cekip Gokhan Zan'i Diatta ile beraber oynatabilir.Ileride de muhtemelen Nobre ile baslayip oyunun sekline gore BOBO'yu alir.

BJK hem sag kanadi hemde sol kanadi guzel kullanabiliyor.Uzulmez ve Serdar Kurtulus ileri geri calisan oyuncular ve onlerinde Tello ve Serdar Ozkan yetenekli adam eksiltebilen ve iyi orta yapan oyuncular.Delgado ise Nobre'ye yakin oynar.

GS duran toplarda ne kadar tehlikeli ise BJK'da bir o kadar tehlikeli.Tello ve Delgado iyi kullaniyor.Gokhan Zan, Koray,Nobre ve Toraman hatta Diatta hava hakimiyeti olan adamlar.

ES maci kilitleyecek bu kesin.Olu toplarla da gol arayacak.Nobre ileride top tutabilen ve iyi baski kuran bir adam.GS geriden top cikartmasi zorlasir.Bu durumda sisirmeler baslar ve Lincoln gibi adam devre disi kalip is Umit ve Hakan'de biter.Bunun yani sira iki on libero ve iki stoper'in topu ne kadar iyi durdurmalarina ve oyuna sokmalarina bakar is.

GS icin iki forvetli sistem buyuk risk olacak.Hakan Sukur artik ileride baski kuramiyor eskisi gibi, Umit Karan zaten o tip bir oyuncu degil.Lincoln keza oyle.Bu durumda butun yuk Ayhan ve Linderoth'in ustune biner.

BJK'in bir de soyle bir avantaji var.Sezon basindan bu yana zorluk derecesi yuksek 4 tane mac yaptilar.Bu acidan GS'dan daha hazirliklilar.Iki Zurich, FB ve Marsilya maclarinda kendilerini test etme imkani buldular ancak Sion maci haricinde GS boyle bir atmosfer yasamadi.

GS'in avantaji ise seyircisiz maclara alismis olmasi.BJK icin son zamanlarda yapilan hakem tantanasi da GS'in aleyhine isleyebilir ozellikle seyircisiz macta.Hele Selcuk Dereli falan atanirsa o zaman senlik olur.


Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Bence bu karsilasmada bol kart olacak.
Ben defansimizin rakip atak varyasyonlarina basladiginda cok affaldigini gordum su ana kadar. Cok dikkatli ve kademeyei iyi kurmalari lazim. Linderoth'a da cok is binecek ozellikle Lincoln'u adam markajina almalari soz konusu olursa.
Her iki takimin zaafi da defans. BJK'nin sag kanadi biraz daha hareketli bize gore. Kalli Lincoln'u Ayhan'la desteklerse iyi olur.

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Birincisi cok sey Ertugrul Saglam'a bakiyor. ES'in Cisse'nin yoklugunda cift santrafor tek on libero oynayacagini dusunmuyorum. Korkacaktir. ES kucuk takimlari calistirmis, hic bir basarisi olmayan, o Anadolu takimi psikolojisinden cikamamis, risk alamayacak bir hoca. Tersi olsa bile eli mahkum biraz da. Cunku elinde butun orta sahayi tek basina kaldiracak yapida bir on libero yok. Kurtulus'u sag bekte oynatiyor sene basindan beri, Koray burayi kapatamaz tek basina. Mecburen tek forvet cift on libero oynayip hatta bir tanesine Lincoln'e adam markaji yaptirabilir.
kesinlikle cok dogru.. cift onliberolar Koray ve S.Kurtulus olur.. S.Kurtulus gecen sene zaten on libero oynadigi icin o mevkiyi yadirgamaz diye dusunecektir... Diatta'yi saga cekip eger oynarsa G.Zan - Toraman'la da defansin ortasini kapatir..

Besiktas'in mactaki taktigi de belli, Lincoln'e adam markaji ve hucumda S.Ozkan ve Tello kanatlardan orta yapacak.. Bobo'yla kafa golu veya gerisindeki Delgadoyla surpriz sutlarla gol arayacaktir.. yan toplardaki sorunumuzu da bilmeyen yok... cok kolay bir mac olmayacagi acik ama erken bir gol bulursak belki tek on liberoya donup cift forvet yapmak zorunda kalirlar o zaman bizim icin daha rahat olur..

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Simdiye kadar ki en ciddi macimiza cikiyoruz.. Kazanmamiz halinde Sivas i saymazsak en yakin rakibe 5 puan fark atacagiz.. Takima verecegi guven ve moral disinda, rakiplere de negatif etkileri olacaktir..

Bjk ye bakarsak bence bize gore tek arti yerleri sol kanatlari.. Hem Uzulmez hem Tello ile cok etkili geliyorlar.. Ugur un defansi zaten zayif, yalniz da kaliyor.. Oraya bir onlem gerekir bence..

Baska da bir artilarini ben goremiyorum..

Lincoln e Koray i vereceklerdir.. Bu eslesmede Koray sik sik faul yapacaktir.. Hakem adam gibi yonetirse Koray maci bitiremez.. Tek korkum hakemin, son gunlerde bjk nin aglamalarindan etkilenip eyyam icinde olmasi..

Bol pozisyon bulacagimizi dusunuyorum.. Eger forvetler biraz gununde olurlarsa rahat kazaniriz..

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

BOSQUE'NİN AVUKATI JAVİER FERRERO MUNOZ'DAN ÇARPICI İDDİA
'Beşiktaş'ın puanı silinecek'
FIFA'dan aldığı ek sürenin 15 Eylül'de dolduğunu belirten İspanyol avukat, "FIFA, Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na verdi. 10 gün içinde son olay görüşülecek. Tahminim ilk etapta Süper Lig'deki 3-5 puanını silecekler. Tavırlarında ani bir değişiklik olursa puanlar kurtulur ama para cezası kesin" dedi


MEHMET ÇİFTÇİ

Beşiktaş'ın aylardır başağrısı olan Vicente del Bosque davasında yeni bir gelişme ortaya çıktı. Ödeme için son tarih olarak belirtilen 31 Ağustos'ta FIFA'dan 15 günlük ek süre isteyen siyah - beyazlılar, bu süreç sonunda Disiplin'lik oldu.
Beşiktaş için Disiplin Komitesi'nde yeni bir dosya açılırken, Bosque'nin avukatı Javier Ferrero Munoz'dan ilginç bir iddia geldi. Meslek hayatında ilk kez böyle bir davayla ve böyle bir kulüple karşılaştığını söyleyen İspanyol avukat, "CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi'nin aldığı kararlar Beşiktaş Kulübü'ne iletildi. 31 Ağustos'a kadar bir ödeme takvimi belirlenmesini istedi. Beşiktaş 15 gün ek süre istedi. Ancak bu ek sürenin dışında değişen birşey olmadı. Bunun üzerine FIFA Disiplin Kurulu, kulüp aleyhine disiplin davası açtı. Beşiktaş ve bizi acilen İsviçre'ye çağırdılar. 10 gün içinde görüşülecek. Tahminim, Beşiktaş'tan ilk etapta Süper Lig'den 3 ile 5 puanını silecekler. Ayrıca yüklü bir para cezası gelebilecek" dedi.


Faiz 1.5 milyon doları buldu
Yapılacak duruşmada Beşiktaş'ın tavrında bir değişiklik olmaması durumunda puan silinmesinin hemen tebliğ edileceğini vurgulayan Munoz, "Fakat tavırlarında ani bir değişiklik olursa puanlar kalabilir. Para cezası ise kesin" ifadesini kullandı.
Beşiktaş aleyhine yaptıracakları ekonomik yaptırımı söyleyip, karşı tarafa koz vermek istemediklerini vurgulayan Bosque'nin avukatı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak şunu söyleyebilirim. Beşiktaş'ın tüm uluslararası para akışına bloke gelebilir. Bunu da İsviçre'de yapacağımız toplantıda kararlarında ısrar ederlerse kendilerine tebliğ edeceğiz."
Garrigues Sports Entertainment adına konuşan Javier Ferrero Munoz, "Beşiktaş, FIFA ve CAS kararlarını tanımamakla büyük hata yapıyor. Sonuçlarının ağır olduğunu bilmesi gerek. Kulüp, tazminatı geciktirmekle şu ana kadar 1.5 milyon doları ödeme durumuna geldi. Her geçen gün lehimize işliyor" yorumunu yaptı.

'Duruşmayı biz istedik'

Beşiktaşlı hukukçular, İspanyol cephesinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
10 gün içinde olacağını söylediği duruşmayı kendilerinin talep ettiğini ifade eden siyah - beyazlılar, "15 günlük yasal süre içerisinde başvurumuzu yapıp, bizi dinlemeleri için duruşma talebinde bulunduk. Bu da kabul edildi" görüşünü bildirdiler. İspanyolların ise bu gelişme karşısında, "Kulüp davayı oyalıyor" diyerek itirazda bulunduğu belirtildi.

Bjk nin cok basi agriyacak bu mevzudan.. Canaydin i solladilar..

Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Ali Erdogan wrote: Bjk nin cok basi agriyacak bu mevzudan.. Canaydin i solladilar..
Valla cok ilginc. BJK bu tazminati ödemeye neden bu kadar direniyor? Adami madem kovdunuz, kontrat geregi tazminati neyse ödemek zorundasiniz. Acaba tazminat miktarinin ne kadar yüklü oldugunu kovduktan sonra mi anladilar? O zaman gercekten tam Canaydin'lik bir vaka :lol:
Quo vadis, Galatasaray?

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

FB medyasinin abartmasi bu Del Bosque olayi. Is oraya gitmeden halledilir.
Ama 3-5 ay odeme problemi yaratir BJK'ye.

BJK soyle cikar gibi:

Hakan
Ali Tandogan Toraman Diatta Uzulmez
Ibrahim O, Ibrahim K., Koray , Tello
Delgado
Bobo(Nobre)

Ibrahim Akin, Zan, falan girebilir.

Kapanacaklar. Hem Cissenin yoklugundan, hem genel karakterinden,
hemde Kasimpasa macinin etkisinden, hemde GS'nin ofansif yapisindan oturu az adamla yakalamak icin defansif oynayacaklar. Delgado, Tello, Bobo, gerisi hikaye.

GS'nin soyle cikmasi uygun olabilir kanaatimce:

Orkun
Ugur Song Servet(H.BAlta) Volkan
Baris Linderoth Ayhan
Lincoln Arda(sas)
Nonda


Bu mac Nondanin ve Orkunun maci. Eger iyilesmisse Nonda ve oynarsa farki yaratir. BJK'yi ise izledigim kadariyla cok kafa golu atmiyor.
Orkun cepheden iyi.

Bu macin enteresanligi surada. Her iki takimda 24 kisilik rotasyonu cok yapiyor, kadrosu yeni oldugu icin buyuk degisiklikler oluyor bir mactan otekine. Diger maclara gore cok boyutlu ve ihtimalli adam degisiklikleri ve etkileri. Satranc maci gibi.
NO ADNANS, NO CRY !!

Post Reply