7. Hafta: Galatasaray-Besiktas 2-1 (H. Balta, Nonda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Herkesin bu kadar kendinden emin yazabilmesi, fikirlerinde iddiali olmasi bana cok garip geliyor. Kiminiz penalti diyor, kiminiz degil diyor. Kiminiz out diyor, kiminiz korner. Demek ki pozisyonlar o kadar kesin degil, sizin savundugunuz sadece kendi gorusunuz.

Forumda o kadar cok futbol uzmani var ki, %70'imiz herhangi bir takimin basina gecsek sampiyonlar ligini aliriz. Olay artik fikir beyan etme boyutunu gecmis durumda, herkes birseyler iddia ediyor, bir de karsi fikirde olanla atisiyor.

Biraz daha rahat olun arkadaslar, simdilik keyifli bir sene oluyor. Birakin Kalli'yi, Orkun'u, Umit'i gondermeyi. Gerets'i de birakin. Lincoln ile Hakan da herhalde onemli bir bok yediler ki yillardir kesilemeyen Hakan ve takimin lideri, butun taraftarlarin surekli yag cektigi Lincoln kesildi bu takimdan.

Gelelim macla ilgili kisisel fikirlerime. Bence macin adamlari: Linderoth, Hakan Balta (ki kanim isinmamisti daha once, yanildim insallah), ve Arda'ydi. Volkan, Ugur ve Servet de gayet basariliydi. Nonda rahat ve soguk bir adam, bu da iyi bir sey. Sol kanadimiz cok iyi isledi, Hakan ve Volkan cok iyi oynadilar, mac icinde sol acik ve sol bek olarak surekli yer degistirdiler. Ugur'a ise belli ki Kalli fazla cikma demis. 70. dakikaya kadar hic cikmadi, sonra o da bir iki akina katildi. Ben Orkun'da hicbir hata gormedim bu macta. Yedigimiz golde cikacakti, sonra top yavasladi, cikmaktan vazgecti ve geri adim atti. Orada ciksa zaten yetisemeyeceti. Tello'nun sutunu da cikarmasi imkansiz gibiydi, top yan aglara vurdu.

Kalli'ye ve onun arkasinda duran yonetime de aferin. Boyle bir olay ancak GS'da olur, diger buyukler boyle radikal isler yapamazlar kolay kolay. Kazanamasaydik cok elestirilecekti gerek yonetim gerekse Kalli skor yazarlarimiz tarafindan. Ama alt tarafi 3 puan kaybedecektik, yani ortada verilen mesaja karsi alinmis asiri buyuk bir risk yoktu. Bence kadro disi birakilmalari icin iyi bir sebep varsa (ki ben inaniyorum) Kalli iyi hesapladi, yonetimle tartisildi, onlar da hak verip arkasinda durdular.

Hayirli olsun, devami gelsin...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Cirak wrote:Herkesin bu kadar kendinden emin yazabilmesi, fikirlerinde iddiali olmasi bana cok garip geliyor. Kiminiz penalti diyor, kiminiz degil diyor. Kiminiz out diyor, kiminiz korner. Demek ki pozisyonlar o kadar kesin degil, sizin savundugunuz sadece kendi gorusunuz.
...
Demek artik gordugune de inanmiyorsun. Ben korner dedim niye dedigimin ispatini da yapi$tirdim yukariya. Daha ne yapabilirdim ki? Bakmazsan kiminiz korner dedi kiminiz out dedi demek ki kesin degil demeye devam edersin. Onun bunun dedigine mi bakacan karar vermen icin. Getirip Arda'yi yalan makinasina baglayacak halimiz de yok herhalde "senden mi cikti dogru soyle" diye. Videoya gore 15 numarali BJK'li oyuncu Ardanin ayaklari arasindan topa vurup kornere atiyor. Ha butun gazetelerde yazanlar Arda onde olunca tribunlerden top Arda dan ciki4 diye goruyorlar. Orada bir erkek adam yan hakem gordugun soylem$ ve adalet yerini bulmu$. Sabaha kadar Selcuk Dereli hatalari BJK kiydi desinler. Diyenler kim? Cakar almaz Ahmet, Demirkol Mehmet, Ridvan, $u bu. Bunlar olayi en az 35-40 metreden arkadan goruyorlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Bana da korner gibi geldi, ama 10 kere izlemem gerekti o videoyu, ama hala da emin degilim, baska acidan da out gibi gozukmustu mac esnasinda mesela. Bir videoya bakip senin kadar kesin konusamadim bu pozisyonda Cengiz Abi.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Cengiz Akgun wrote:
Ersin Taner wrote:İlk golden önceki korner pozisyonu ise net aut, Cengiz bey internette ekran küçük olduğundan net göremediniz herhalde... Ama bu pozisyonda tartışılması gereken hakemin yanlış kararı değil elbette, böyle pozisyonlar maç içinde olabiliyor.
...
Cok ilginc demek net olarak out. I$te benim seyrettigim gol burada.

http://www.ligradyo.com/7hafta-galatasa ... lleri.html

Sayfanin ba$indaki ilk gol bolumu. Az buz degil benim ekranda 20x15 cm gibi gayet kolay da gozukuyor pencerede. Odak noktasi da ayaklar cunku.

Elbete maci anlatan salatada kullanilan me$hur sebze (artik korktum diyemiyorum i$te adli adinca; kendi goremedigini kaleci Hakana yukleyerek bir yorumda bulunuyor. Bu kimlere etki ediyor ben bilemem ama benim gozum var gordum topa kimin vurdugunu acikca. O da BJK'li 15 numara). Buraya bakip hala topu Arda out'a atti deniliyorsa ya benim gozlerim $a$i ya da bu out idi diyenlerin.

Penaltyi da boyle gordugunuzu farz ederek o konuya hic girmeyim artik.
Cengiz bey,

Verdiğiniz linkteki görüntü pozisyonu net olarak göstermiyor ve yanıltıcı bir görüntü, maç sırasında ve maçtan sonra farklı açılardan gösterdiler bu pozisyonu... Bjk'li Diatta'nın ayağını uzatmasına rağmen topa değmediği ve topun en son Arda'dan çıktığı net gözüküyor bu görüntülerde...

Bugün medyadaki hakem yorumcuları (Erman, Ahmet Çakar, Bülent Yavuz, Metin Tokat vs.) penaltı konusunda farklı şeyler söylüyorlar. Kimi penaltı değil diyor, kimi penaltı ama hakem çalmasa da bu pozisyon hakem yorumudur çok fazla bir şey denemez diyor. Ama hepsinin hem fikir olduğu konu bu pozisyonda topun Arda'dan çıktığı...

İlk mesajımda da dediğim gibi böyle pozisyonlar maç içinde olabiliyor çok fazla üstünde durmamak lazım ama asıl sorun hakemlerin bu pozisyonda neden karar değiştirdikleri...

Bu hakem hatalarına rağmen maçı kazanmayı hakeden bir taraf varsa o da bizdik elbette...

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Arkadaslar,

Agir cekim goruntulerde bile insanlarin karar veremedigi bir pozisyona bakip hakemde hata aramak yillardir yaptigi kurumsal hatalari hakem hatalarina indirgemeye calisan birkac insanin isi, Sinan Engin, Yildirim Demiroren gibi. Del Bosque ile dusulen rezaletin sorumlusu da mi hakem.

Burada bir suru GS elestirisi oluyor, fikir ayriliklari vs. ama daha hic bir sezon hakemlere kulp takilarak bir sey aciklandigini gormedim. Terbiyesiz insanlar, Konya macinda GS'a su oldu, Konya 10 kisi kaldi diyorlar, ulan sahadaki hakem hakem olsa Konya 20 dakika daha erken 10 kisi kalacak, Dereli hakem olsa Koray senin begenmedigin penalti pozisyonundan 45 dakika once oyundan atilmis olacak, ama tutturmuslar bir hakem gidiyor. Marsilya da hakem kabahati, ezeli rakibin 5-6 eksikle seyiricisiz sahada, korkak pisirik bir kadro ve futbolla ruh gibi oynuyorsun ondan sonra yok aut muydu, korner miydi.

Bu kafayla yakinda Anadolu takimina donerler. Biraz hocaniza, oyunculariniza, yonetiminize bakin yahu Dereli'den once.

BJK'in camia olarak o top aut muydu, korner miydi diye konusmak yerine Hakan Sukur, Lincoln, Ayhan, Hasan Sas, Sabri gibi eksikleri olan GS'a ne oynadigini dusunmesi lazim. Ama zor.

Biz de bu tip islere cok takilmayalim, korner olsa ne olur, aut olsa ne olur.

Ali

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ...
Biz de bu tip islere cok takilmayalim, korner olsa ne olur, aut olsa ne olur.

Ali
En azindan korner olmasa ilk gol olmazdi. Marsilyada da Diatta ni ne karin agrisi ise boyle bir korner yatirmi$ lk golu afiyetle yemi$ler. Ama dun anladigim kadari ile GS BJK evire cevire yenmi$. Yine bir yolunu bulup atarlardi demek istiyorsun herhalde.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Penalti pozisyonunda görebildigim kadariyla birisi topa birisi de Arda'ya daliyor. Bence cok net penalti. Ille de topa hamle yaparken adama foul yapacaksin diye birsey yok. Topsuz alanda bile ceza sahasinda foul yapilsa yine penalti degil mi? Öyleyse penalti... 8)
Quo vadis, Galatasaray?

Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Baris,

Ben bu Alman disiplinine hayranim.

Yok Kalli'nin Lincoln & Hakan olayina deginmiyorum.

Bilmem dikkat ettin mi senin adasin BJK'li kaleciye galiba istemeden carpti. BJK kaleci yere dustu yerden de Baris'a bir tekme atti galiba...

Baris orda bir sey yapmadi. BJK'li kaptani da geldi cocugun formasina asilip onu itti.

Baris soguk kanli bir sekilde olaydan ayrildi. O iki poziyonda Hasan Sas, Umit Karan'i, Sabri'yi filan dusunemiyorum cunku cok cirkin seyler olabilirdi itis kakis filan neyse....

Macdan sonrada bizim topcular ropartaj verince hepsinde Alman aksani vardi hic dikkat ettin mi :wink:

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

1) GS kostu, mucadele etti.Yakalarsam atarim ve 3 puan seker olur diye cikti maca.1 pozisyon ve 2 gol vardi.Lincoln,Ayhan,Sabri bence en buyuk eksiklierdi.Bu BJK karsisinda bu adamlar olsaydi o zaman sonuc ve oyun degisik olurdu, bunu kabul etmek lazim.

2) ES buyuk sacmaladi.Iki on libero ve iki forvet ile hem defans yaparim hem hucum ederim diye dusunmus olmali,yanildi tabii.Tek forvet ile ciksaydi GS'a pek hucum etme sansi tanimazdi bence ama gecmis ola.BJK'in maci kazanamama sebebi orta sahayi kontrol altina alamamasiydi.Bunun icin cok uygun bir firsati vardi ama degerlendiremedi.

3) Selcuk Dereli tahminlerimiz GS'li dostlar icin totem oldu.Sonuca dogrudan etki etti bence.Kisacasi cok kotu bir hakem,Allah FB'den uzak tutsun onu.

4) Kalli kendi egosunu herseyin ustunde tutuyor.Olasi bir Lincoln damgali derbi golge dusurecekti, gundemde olabilmek icin boyle bir hareketi yaptigini dusunuyorum.Basin toplantisini seyrettim, daha dogrusu Oguz Tongsir'e verdigi demeci.Kaba bir insan.Kullandigi kelimeler, sorulara verdigi cevaplardaki vucut dili ve soze giris cumleleri bunu ele veriyor.Kalli'nin karakterini GS taraftari ve camiasi kabullenmek zorunda elestirmeden cunku Kalli budur.Kisaca take it or leave it! durumu.

5) GS top oynamiyor belki ama mucadele ediyor ve cok kosuyor.Song'a herkesin dua etmesi lazim.Tum defansi toparliyor, cok istikrarli.Lincoln,Ayhan ve Sabri bu takimin cehresini cok degistirir.TR liginde bu ciddiyeti surdurdukleri takdirde kucuk maclari kolay kolay kaybetmezler.Her ne kadar derbiler onemliysede sampiyonluk kucuk maclari almadan olmuyor.Bu konuda iyi bir avantaj yakaladi GS.

6) Beraberlik benim acimdan cok iyi olurdu ama BJK'in deplasmandan uc puan cikarmasi GS galibiyetinden kotu olurdu.


Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Savas Macun wrote: 5) GS top oynamiyor belki ama mucadele ediyor ve cok kosuyor....Lincoln,Ayhan ve Sabri bu takimin cehresini cok degistirir.T
ahahah :) ya bu nasil yorumdur? sanki guney afrika liginden bir takimi, bir macina bakip yorumlamak gibi olmus. gs gozunuzun onunde, o saydigin uclunun ucunun de oynadigi maclar oldu. olaydan bu kadar uzak olup da, bu kadar afaki yorum yapmaya en azindan cekinmesi lazim insanin. gs, kilit adamlari sahada oldugu zaman takir takir top oynuyor. buna kaybettigimiz sion macinin 60 dakikalik kismi da dahil.

Burhan Sağsen
Posts: 21
Joined: Tue Sep 25, 2007 2:15 pm
Contact:

Post by Burhan Sağsen »

Ercan Arslan wrote:macin icinde tartisilacak tek pozisyon penalti.. eger 2. Besiktasli (serdar) mudahale etmese kesinlikle I.Toraman'in hareketinde birsey yok.. topu cekmis ve almis..ancak Arda'nin ikinci besiktas'li ile birlikte topa 2. kez dokunmasina mudahale edemeyecek sekilde önünü faullu kapattilar ve penalti oldu...degisik bir pozisyon oldugu icin yorumlanmasi bu nedenle zor oldu yorumcular icin.. bence dogru karar, pozisyon penalti...

.....
pozisyon tartışmaya açık... bence ibrahim'in hareketi penaltı... sağ ayağıyla topa dokunuyor ama sol diziyle arda'nın sağ ayağına kontrolsüz darmesi var... arda'nın ayağı durduğu yerde dönüyor resmen bu darbeyle... ama hakem vermeyebilirdi... 50 kere ağır çekimde izlediğimiz bir pozisyon için hakemi eleştirmemiz çok saçma...
her şey cimbom için

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bu adam takiminda banko oynayan eleman, zaman zaman milli takimda da
kendisine yerbuluyor...Ibrahim Toraman'dan bahsediyorum...mac öncesi
demistim beni mahcup etmedi kendisi sagolsun.

Erdem Ozdemir
Posts: 162
Joined: Wed May 19, 2004 11:07 am
Location: İstanbul

Post by Erdem Ozdemir »

Şimdi penaltı için herşey birşeyler demiş
Bende birşey soruyum o zaman İbrahim hadi topu aldı Ardayada dokunmadı faul yapmadı ya öteki adamın topla bir alakası var mı? Onun yaptığı faul değil mi?

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Hasan Tezcan wrote:Bu adam takiminda banko oynayan eleman, zaman zaman milli takimda da
kendisine yerbuluyor...Ibrahim Toraman'dan bahsediyorum...mac öncesi
demistim beni mahcup etmedi kendisi sagolsun.
Hasan, neredeyse Servetiı takdır etmeye basladıgını dusunecegım.

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

BJK'nin yaptigi 'cambaza bak' demek.

2.yarida kalecinin Baris'a kale agzinda yaptigi hareket bal gibi kusurlu hareket kapsaminda ve cezasi penalti + kart. Nedense basinda kimse bunun uzerinde durmamaya ozen gosterdi.

Kamuoyunda ciddi bir panik olusmaya basladigini ben de dusunuyorum. Hakikaten cok iyi gidiyoruz.

Post Reply