10. Hafta: Denizlispor - Galatasaray 1-2 (Nonda 35', 90'(P))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ali Erdogan wrote:
Ufuk Sezekkaplan wrote:
Ufuk Sezekkaplan wrote: Bu sene GS ozelinde buna bir de Kalli'nin bunak oldugu eklendi. Ben buna tahammul edemiyorum.

Isıne durustlukle yapan bir adamin ortada gecerli hicbir veri yokken, yasi nedeniyle itham edilmesi cinsiyet ayrimciligindan, irkciliktan farkli degildir.

Feldkamp yasli diyenler, oynanan futbolda ve takim yapisinda neyin eksik oldugunu ve adamin yasi ile bunun ilintisinin ne oldugunu belirtmek zorundadirlar.
Elbette bunlari yazarken Ali Erdogan'i irkcilikla itham etmek gibi bir art niyetim yok. Sirf onu degil bu forumda yazan kimseyi itham etmem. Hatta Kalli'nin yasi ile oynattigi futbol arasinda acik iliski kuruldugu surece, bu goruse saygi duyarim. Ama bana gore Kallinin yasi ile Bordo veya Denizli maci arasinda hicbir ilinti yok.

Ne var ki Turk basininda basta Ahmet Cakar olmak uzere bircok yazar (sonra da Hincal Uluc) ne Kalli'nin gestapolugunu biraktilar ne de bunakligini. Her hafta bu aptal temanin ustune koyarak geliyorlar. Bunun temel bir dustur haline gelmesi egilimi var.

Yoksa Ali Erdogan'in yazilarini cok degerli buluyorum, yazimda "sozum meclisten disari" demedigim icin kusura bakmasin.

Kalli'nin macta burnunu cemkirmesi, montuna gomulmesi ise bana Senol Gunes'in saclarini iyi tarayamamasi tarzinda bir elestiri gibi geliyor. Ali kizma ama Mourinho da palto giyiyor, ne yapacagiz?
Sevgili Ufuk, benim mesajimi alinti yaptiktan sonra altina bu sozleri yazarsan ben ne dusuneyim?.. Birini "yasi dolayisiyla isini duzgun yapamiyor, bu seviyeyi kaldiramiyor" diye elestirdik diye, IRKCI duzeyine indirilmeye kim tepki vermez?..

Ben musluman bir insanim.. "Yaratilani severim yaradandan oturu" sozune tum kalbimle inanirim ben.. Benim kaldirabilecegim bir soz degil bu.. (Yanlis anlasilmasin muslumalikla ilgisi olmayan bir konu ama sadece kendimi yazdim, yoksa kendine insan diyen herkes bu tur ayrimciliktan uzak olmali)..

Ukalalik yapmak istemem ama bir mesaji gondermeden once, kendinizi karsi taraf yerine koyup bastan sona dikkatlice okumak lazim.. Hele ki boylesine bir mesaji..

Beni kastetmedigini ogrendigim icin, bir sekilde yanlis anladigim icin cok mutlu oldum.. Devaminda seni kiracak birseyler yazdiysam ben de ozur dilerim..
Ali Bey -

Birseyi acikliga kavusturmakta fayda var...

Yukarida siz irkcilikla degil onyargili olmakla suclanmissiniz... Yas ayrimciligi, cinsiyet ayrimcilig ve irk ayrimciligini bir tutan faktor onyargililiktir...

Burada size soylenmemek istenen sizin irkci oldugunuz degil yasli insanlara karsi onyargili oldugunuzdur...

Denizli'ye karsi Kalli'nin performansi iyi veya kotu tartisilir -ama kotu bile olsa bunun yasi ile ne alakasi var deniyor... bu yaklasim onyargili bir yaklasim deniyor...

Bunu lutfen bu sekilde algilayin... "70 kusur yasina gelmis adama bunamis hala futbol sahasinda ne isi var" seklinde bir onyarginiz var mi - o konu da kendinizi bir sorgulayin sonra tekrar cevabini sizi onyargili olmakla suclayan arkadasa iletin...

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Hakan Bakircioglu wrote:
Ufuk Sezekkaplan wrote:Ersun'un Trabzon'a gidisindeki etik ihlali hakkinda.
Ersun Yanal'in Trabzonspor'la anlastigini duyar duymaz ayni sey aklimdan gecti. LigTV'de yaptigi programin icerigi dolayisiyla, ligin ilk 10 haftasi boyunca tum takimlarin en ince ayrintilari, istatistiklerine sahip oldu. Diger antrenorler ya da antrenor adaylarinin sahip olamayacagi kadar bilgiye ulasti. Sonra bir anda birakip bir takimin basina gecmesini ben de etik bulmuyorum. Dikkat ettim, LigTV'de yaptigi son Pazarin Ertesi programinda, 'Biz futbolseverleri bilgilendirmek/egitmek icin bu programi yapiyoruz, takimlarin zayif yonlerini deklare edip haksiz rekabet olusturmak istemiyoruz' turunden bir aciklama yapmisti Ersun Yanal. Aslinda bu aciklamasi bile isin icinde bir gariplik oldugunu anlatiyor.
Yanal'in elestirilecek bir dolu yani var, ama orda Demirkol'un siraladigi nedenlerden cok azina katilabildim ben. O haksiz rekabet iddiasini, milli takim teknik kadrosu icin de soylemek lazim o zaman mesela. Federasyonun parasiyla bilimum lig maclarini istedikleri gibi geziyorlar. Milli takimdan ayrildiklarinda, "size 1 yil klup calistirma yasagi koyuyoruz" mu demeliler?!

Elindeki kaynak konusu isi, hayatin haksizliginin bir parcasi bence. Ve zaten, ilahi idaletten tutun, genel olarak bilimum degerlendirmeler de bu esitsizlikler goz onuna alinara yapilmaz mi zaten? Tutup da Hikmet Karaman Ankaraspor'u ilk 5'e soksa su andan sonra, muhtesem bir is basarmis olacak, ama, Tolunay'in Kayseri'yi sokmasi, veya 4 buyuklerden birisinin ilk 3-5 arasi bir yerde olmasi, basarisizlik kabul edilecek. Kaldi ki, bu tip teknik amaclarla kullanilacaksa, "yayinci kurulus"un, bu tip mac kasetleri vesaireyi, butun kuluplere esit mesafede durarak paylasmasina karsi bir kural oldugunu sanmiyorum. Yani diger TD'ler de isterlerse bu kaynaklara ulasabilirler bence.

Katildigim tek kismi, yorumculuk yaparken, meslektaslarina karsi gerekse bile sert elestiri yapamiyorlar ki, bu da kendi icinde bir etik/mantik iceriyor bence. Yorumculuklarini yarim porsiyon yapmis oluyorlar bir nevi, ama, LigTV'nin cikardigi bilimum baska gazetecilerin isi gucu de TD'leri elestirmek olduguna gore, yorumculugu tam yapmis olmamalari toplamda cok da buyuk eksiklik yaratmiyor...
Özgür

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Mert Tokman wrote:....
Denizli'ye karsi Kalli'nin performansi iyi veya kotu tartisilir -ama kotu bile olsa bunun yasi ile ne alakasi var deniyor... bu yaklasim onyargili bir yaklasim deniyor...
O zaman bende on yargiliyim.

Futbolcunun en krali 35den sonra tepetaklak dususe gecer yine de az da olsa istinalar cikar. TDlerin en babalari bu isi 60-65 arasinda birakir . Tek tuk 65 de yuksek seviyelerde devam edebilirler. Gecen her sene ha birakti birakacak diye konusulur.

Bizimkisi 15 sene ara verip damdan duser gibi Galatasaray'in basina geciyor. Normali yasi dolayisi ile performansi arasinda iliski kurmak. Ya tutarda basarilar pesi pesine gelir, isin anormal yani on yargili bakis acisi.

Hepimizin istedigi basarilari getirmesi. Bu demek degil ki yasi dolayisi ile olabilecek problemleri goz ardi edecegiz.

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Mehmet Marsan wrote:Hepimizin istedigi basarilari getirmesi. Bu demek degil ki yasi dolayisi ile olabilecek problemleri goz ardi edecegiz.
Ama bence yasindan kaynaklaniyor olabilecek usuyor olmasi degil ki bence eger bir hata yapiyorsa bunu yapma nedeni?! Eger usumesi sorun olsa, yedek kulubesinden hic cikmayip, isittigi koltugundan hic kalkmayip, paltosunun derinliklerine orda gomulurdu. Ama, tam tersine bizim "ihtiyar" butun maci ayakta izliyor, pozisyonlara tepkiler veriyor. Antrenmanlarda da, gayet aktif. Ufuk'un yazdigi su cumle anahtar bence:
Hatta Kalli'nin yasi ile oynattigi futbol arasinda acik iliski kuruldugu surece, bu goruse saygi duyarim.
Yasli :arrow: Metabolizmasi yavas :arrow: Genclere gore daha kolay usuyor :arrow: Oyunu okuyamiyor....

diye bir baglanti kurarsaniz, ilk uc adimina hiiic itirazim olmaz ama, 3. adimdan 4. adima geciste, Mert'in de vurguladigi gibi onyargililik yapmis olursunuz, neden-sonuc iliskisinde sadece bir tahminde bulunmus olursunuz, mantikli yaklasmak yerine. "Yetersiz bir TD" deyip, orda birakmak yeterli, olayi yasina baglamak zorlamaya/tahmine kayiyor. Daha genc TD'lerin oyun okumada hep daha iyi oldugu yonunde (Mehmet'in de dedigi gibi) yayinlanmis bir istatistik bulursaniz, o zaman susup otururum ayri...

O turlu bir gerekce yerine, "sadece tercumanlik yaptiklari" icin hor gorulen yardimcilarini gondermek yerine, UEFA grubundaki rakiplerimizi gidip kendisinin bizzat izlememesinin nedeni, "seyahatlerle yasli vucuduna cok yuk bindirmek istememesi" deseniz, yine bir derece anlarim ama, bu sefer de, bu is icin yardimcilarini kullanan bir dolu TD varken, bizzat izlemenin cok daha arti yonleri oldugunu da izah etmeniz gerekir okuyanlara bence...

Paltolara takmisken, sanirim klubun resmi sponsorlarindan bagimsiz, bireysel olarak, Gazi cerez(?) reklami alan Daum'un paltosu daha cok elestiri hakediyordu bence... :)
Özgür

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Ozgur Huseyinoglu wrote: .....yayinlanmis bir istatistik bulursaniz, o zaman susup otururum ayri...
Istatistik falan bos ver. Benim bildigim 74 yasinda buyuk takim TDsi futbol tarihinde olmamistir. Umarim bir ilke sahit oluyoruzdur.

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Fatih Mutlu wrote:
Ali Erdogan wrote: Bu ne demek Allah askina?.. "Neye gore kotu oynamadi, ne yapti" soruma cevap yok
aslinda cevap bal gibi de var ama siz gormek istemiyorsunuz. ustune ustluk, ayni cevap sizin "kotu oynadi, hicbisey yapmadi" tezinizi de curutuyor.

ustelik, bu cevabi kendiniz veriyorsunuz:

bouizid'e verilen gorev: yusuf'u oynatmamak
sizin yusuf'la ilgili yorumunuz (ki katilmamak elde degil): yusuf hicbisey yapamadi macta.

eee? simdi bu neyin cevabi olmus oluyor? "yusuf'un bisey yapamamasi bouzid'den kaynaklanmadi" savini one suruyorsunuz buna karsilik. ama bunun herhangi bir somut aciklamasi var mi?

kimse bouzid'e cok super adam, aparir, koparir demiyor. ama bouzid'in yetersiz oyuncu olmasi baska sey, denizli macinda gorevini yapmis olmasi, iyi-kotu oynamis olmasi baska sey.

hadi hepsini gecelim, kalli kafasinda bir plan yapmis: sakatlardan dolayi bouzid'le yusuf'u kilitlemeyi ve denizli'nin hucum etkinligini sifirlamayi dusunmus. oynanan oyuna baktigimiz zaman da, bu planin aynen isledigini goruyoruz. o halde buna "sacmalik" demenin mantigi nedir?
O kadar cok cevap yetistirdim ki kime nerde ne yazdigimi bulmakta zorlaniyorum.. Daha oncesine bakmadan hemen Bouzid konusuna cevap vereyim..

Yusuf ve Denizli den bahsediyoruz degil mi, yani Messi ve Barcelona degil?.. Bouzide "evladim bu takimda Yusuf diye biri var, o nereye sen oraya, sen hicbir seye karisma Yusufu kitle, takim gol yesin problem degil, onemli olan Yusuf" mu demis acaba.. Eger boyleyse yazik gunah.. Biz bir Yusuf a boyle onlemler alacaksak, Ribery ye 4 kisi verecegiz heralde..

Yani Bouzid in gorevi Yusuf u tutmakti, Yusuf birsey yapamadi, demek ki Bouzid gorevini basariyla tamamladi.. Bouzid tam bir gorev adami.. Hatta hucum bile edemeyen takima gol attirmayi basarmasi onemli degil.. O gorevini yapti coktan.. Ne kadar kolay hersey..

Muhakkak Bouzid e Yusuf a yakin oyna demistir ama oyuna hic katkin olmasin dememistir heralde.. Song un Servet in hucuma cikmakta tereddut etmedigi macta Bouzid bu yonde hicbirsey yapmadi.. Yusuf konusunda da birsey yapmadigini yazabilirim ama bosverelim simdi..

Ben diyorum ki Bouzid bu takimin futbolcusu degil, yazik ki yabanci hakkimizi Carrusca ve Bouzid de heba etmisiz..

Yahu futbolcularin hakkinda konusmayan Adnan Polat bile mactan sonra Bouzid in performansini arttirmasi gerekir falan dedi.. Daha ne konususyoruz biz.. Boylesi satirlarca yazilacak bir futbolcu falan degil..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Mert Tokman wrote:
Ali Bey -

Birseyi acikliga kavusturmakta fayda var...

Yukarida siz irkcilikla degil onyargili olmakla suclanmissiniz... Yas ayrimciligi, cinsiyet ayrimcilig ve irk ayrimciligini bir tutan faktor onyargililiktir...

Burada size soylenmemek istenen sizin irkci oldugunuz degil yasli insanlara karsi onyargili oldugunuzdur...
Onyargili olmak IRKCILIK gibi insanlik ayibi ile ayni cumlede kullanilacak bir sozcuk degildir.. Bu boyledir benim icin.. Bana IRKCI denmedigini de gayet iyi anladim.. Konuyu bir sekilde anlasip kapattik biz.. Yeniden desmenin kimseye bir faydasi yok..
Mert Tokman wrote: Denizli'ye karsi Kalli'nin performansi iyi veya kotu tartisilir -ama kotu bile olsa bunun yasi ile ne alakasi var deniyor... bu yaklasim onyargili bir yaklasim deniyor...

Bunu lutfen bu sekilde algilayin... "70 kusur yasina gelmis adama bunamis hala futbol sahasinda ne isi var" seklinde bir onyarginiz var mi - o konu da kendinizi bir sorgulayin sonra tekrar cevabini sizi onyargili olmakla suclayan arkadasa iletin...
Yasi ile ne alakasi oldugunu, geldiginden beri yaptigi hatalari yazarken yasi ile ilintili olabilecek yerleri ozellikle belirterek yazdim.. Ben gelir gelmez demedim ki "bu adam yasli, beceremez bu isi" diye.. Aksine sevindiydim.. Niye onyargi olsun, yaptigi islere bakiyorum, bazi yanlislarini yasina bagliyorum.. Bence boyledir sizce degildir..

"Hakan Sukur artik eskisi gibi oynayamiyor" demekten ne farki var acaba "Kalli yasli olmasi sebebiyle bu duzeyde performans gosteremiyor, hatalar yapiyor" demenin.. Hakan artik gol atamiyor, Kalli de oyunu saglikli izleyemiyor..

Mert Bey, dedigim gibi biz olayi kapattik.. Ne tekrar dusunmeye ne de bir sey iletmeme gerek var.. Bence siz yazilanlari biraz daha dikkatli okuyun.. Kimi niye elestirmisiz, dayanaksiz mi sallamisiz, yoksa kendimizce belli emareler mi gormusuz, bir bakin.. Halen ayni sekilde dusunurseniz benim hatami kabul ettigimi varsayin, cunku ayni seyleri yazmaktan biktim ben..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Ozgur Huseyinoglu wrote: Yasli :arrow: Metabolizmasi yavas :arrow: Genclere gore daha kolay usuyor :arrow: Oyunu okuyamiyor....

diye bir baglanti kurarsaniz, ilk uc adimina hiiic itirazim olmaz ama, 3. adimdan 4. adima geciste, Mert'in de vurguladigi gibi onyargililik yapmis olursunuz, neden-sonuc iliskisinde sadece bir tahminde bulunmus olursunuz, mantikli yaklasmak yerine. "Yetersiz bir TD" deyip, orda birakmak yeterli, olayi yasina baglamak zorlamaya/tahmine kayiyor. Daha genc TD'lerin oyun okumada hep daha iyi oldugu yonunde (Mehmet'in de dedigi gibi) yayinlanmis bir istatistik bulursaniz, o zaman susup otururum ayri...
3. asamadan 4. ye gecerken usumesi oyuna konsantre olmasinda bir problem yaratiyor olabilir mi?.. Herkes mont, palto giyiyor.. Ama istisnasiz her havada giydigi paltoya bu kadar gomulen, gozleri yasaran bir tane daha gormedim ben.. Ustelik rakibinki ceketle duruyor.. "Ulan kicim dondu, kac kat da kazak giydim, bir daha ki sefere uzun donumuda giyeyim en iyisi, tuh keske hanimin diktigi yelegide giyseydim, karimda ne iyi insan, iyiki evlenmisim onunla" falan derken, Carrusca nin kaybettigi toplari gormuyor olabilir mi?..

Sacma sapan degisiklikler yapiyor, sacma sapan demecler veriyor, demek ki maci duzgun izleyemiyor.. Macta bakiyorum hep usuyor.. Bir baglanti kurup adamin kici dondugundan bir turlu oyuna konsantre olamiyor diye dusundum.. Ama siz dersiniz ki yaptigi degisiklikler dogru ve demecler yerli yerinde, o zaman zaten problem yok..

Ben de zaten tahmin yapiyorum burda.. Gordugum ipuclarini birlestirip bir cikarimda bulunuyorum.. Yoksa labaratuar ortaminda ayni sartlarda vucudunu bilimsel olarak inceleme sansim yok..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)

Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Bu arada ben degilim ama Fransizlar onyargili galiba..Pis herifler..


Roux'a 68 yaş engeli
Galatasaray'da 73 yaşındaki Karl Heinz Feldkamp'ın tam yetkiyle teknik direktörlüğe getirilmesi tartışılmaya devam ederken, Fransa'nın tanınmış antrenörü Guy Roux'un yeniden sahalara dönme planı yaş engeline takıldı. Tam 44 yıl Auxerre'i çalıştıran 68 yaşındaki Roux'un, Lens ile yaptığı sözleşme geçersiz sayıldı.

Fransa Ligler Birliği'nin, 2 yıl önce emekliliğe ayrılan Roux için yaptığı oylamadan 3'e 2 olumsuz karar çıktı. Fransa'da bir teknik adamın 65 yaşına kadar görev yapabileceğine dikkat çeken Ligler Birliği'nden Andre Soulier, kararın hukuki yönden doğruluğuna emin olmadığını söyledi. Avrupa Birliği yasalarının yaş sınırı nedeniyle herhangi bir iş konusunda ayrım yapmayı yasakladığını belirten Soulier, Lens ve Roux'un, kararı bozabileceklerini vurguladı.

Lens Başkanı Gervais Martel ise Roux'un teknik direktör olarak takımda görev yapması için sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

29.06.2007

Kaynak : Milliyet
Birakin adamin isini elestirmeyi adamlar 65 yas ustune lisans dahi vermiyorlar.. Dogru ve ya yanlis.. Boyle bir uygulama var.. Demek ki yas bazen sorun oabiliyor..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Denizli maçını izledim. Pozisyonları saymaktan gına geldi. Hasan'ı ayakta alkışlamak isterdim ama ayıp olur diye alkışlamadım. Pozisyonlar ve oynanan futbol bol bol tartışılmıştır heralde, henüz okuma fırsatım olmadı. Çarşı iznine çıktık, bakalım 'Sıla dizisi çekim ekibine denk gelebilecek miyiz?:)'.

Dediğim gibi Hasan'ı çok beğendim. Penaltılar üfürükten teyyareydi. Maç hakkımızdı. Kazandık, önümüzdeki maçlara bakacaz, lig TV'den inşallah :D

Akşam Denizli'yi tekrardan yeneriz inşallah..

Post Reply