Cezalı maçlara sadece kadın ve çocuklar alınsın

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Celal Gürcüoglu

Cezalı maçlara sadece kadın ve çocuklar alınsın

Post by Celal Gürcüoglu »

Milletvekilini cani gonulden tebrik ediyorum. Bence harika bir fikir. Ama ya o maclarda da kufur, kavga olursa ve saha bir daha kapanirsa :)

Seyircisiz oynanmasına karar verilen futbol maçlarına, kadınlar ile 11 yaşını doldurmamış çocukların alınmasını öngören kanun teklifini, MHP Samsun Milletvekili Çakır, sundu.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=4 ... 2007/11/28
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Trabzon Avni Aker'e gidenler bilir. Saha icinde tekerlekli sandalyede bir yasli teyze vardir. Her maci saha kenarindan seyreder. Tribunlerin sessizlestigi zamanlarda kapaliya (protokol) donerek ve tribundekilere ana avrat soverek tezahurat ister. Seyirci cosar, tezahurata baslar.

Hacihusrev mahallesinde 9 yasindaki cocuklarin profesyonel kapkacci olarak egitim gordugu ve yetistirildigi bir ulkedeyiz. Istanbul'da tinerciler Taksim'de SAT komandosunu bicaklayip oldurduler. Bugun Istanbul'da sokaktaki tinerciler yuzunden hava karardiktan sonra cogumuz tirsiyouz.

Milletvekilleri once artan cocuk suclarina ve cete olgusuna cozum uretsin.
Celal Gürcüoglu

Sen cok damardan girdin :) Oralara girersen bizim burda yazdiklarimiz bile gereksiz kalir.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

O Trabzonlu teyze kufur edecegine Ayman denen futbol eskiyasini ikaz etsin

Image

Bu adam ve Trabzon seyircisi yuzunden Trabzondan sogudum.

Bizim mac esnasinda Lincoln korner atmaya calisiriken sizinde girdugunuz gibi ustune bir suru plastik siseler yagdi. Adamcagiz normal bir skeilde ordan uzaklasirken bir tanesi koluna carpti ve Lincolnm kolunu tuttu.

Ceyhun diye bir oyunculari gidip pet sisesini yerden alip "bundan mi canin acidi, kolunu tutuyorsun" diye oarada Lincolan kafa tuttu.

Adamlar yeni 5 maclik cezalarindan cikmislar hic dusunmeden tekrar ceza almak uzereyken rakiplerinde suc buluyorlar. (hos insallah bu bizim seyircimiz yuzunden basimiza gelmez ama)

Trabzon'nin lig baslarken Sivas'a yaptiklari o terbiyesizleri vede o gunden beri suren bu dusunce tarzlari yuzunden tekrar bir cezaya captirillmalari lazim, Bu ne medeniyetsizlik, ne terbiyesizlik anlamadim gitti :evil:
Ufuk Sezekkaplan

Murat Gokcigdem wrote: Bizim mac esnasinda Lincoln korner atmaya calisiriken sizinde girdugunuz gibi ustune bir suru plastik siseler yagdi.
Trabizon hakkinda yazdigumuz belli oluyor. :) [/b]

ek: O teyze bu resmi gorse, Ayman'i oper.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Dikkat etmeden kazarak yanlis yazmisim.

Bende bu Trabzonlu teyzeyi merak ettim en sonunda http://www.akilli.tv/Player.aspx?VDX=4e ... 17096fb7ac arastirdim buldum. Akli basinda bir teyzecik gozukuyor. Ama sampiyonluk ozlemi bir hayli uzakta gozukuyor gibi...
Celal Gürcüoglu

Murat Gokcigdem wrote:Bu adam ve Trabzon seyircisi yuzunden Trabzondan sogudum.
Resimde kafasini tekmeye sokan adamada bir cok kisi tabiri caizse uyuz oluyor. Acikcasi bende genelde mac icinde yaptigi hircinliklarini hic hos karsilamiyorum. Bize yakismiyor diye dusunuyorum.
Celal Gürcüoglu

Görkem KIRGIZ wrote:
Celal Gürcüoglu wrote:
Murat Gokcigdem wrote:Bu adam ve Trabzon seyircisi yuzunden Trabzondan sogudum.
Resimde kafasini tekmeye sokan adamada bir cok kisi tabiri caizse uyuz oluyor. Acikcasi bende genelde mac icinde yaptigi hircinliklarini hic hos karsilamiyorum. Bize yakismiyor diye dusunuyorum.
Bu kafasını tekmeye sokmaksa tam şuanda ben de mutlak bir golü çıkarıyorum :)

Hasan'da bu sene değişim var, Trabzon maçında da iyice gösterdi kendini bu değişim. Umarım hep böyle devam eder.
Ya neyse iste. Anladin sen.

Hasan son 2-3 mactir saha ici hircinliginida azaltmis durumda, dogru. Duzeldikten sonra sorun yok (gerci Hasan'in futbolunu oyle herkesin dedigi gibi ahim sahim bulmam). GS'a faydali olan herkes kalsin/oynasin. Faydasiz ve bilhassa zararlilarin bir an once gitmesi lazim. Sen onuda anladin :)
Ufuk Sezekkaplan

Cezali mac diyince akla hep Trabzon geliyor. Asagiya kopyaladigim mektup guya gercekmis, fikra gibi duruyor. Beni cok guldurdu, futbol forumu ile ilgisiz ama koymadan edemedim:

Trabzonlu Temel Aga'nin sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile basi derttedir... Eskisehir' e göç eden arkadaşı Niyazi'ye basina gelenleri yazar:

" Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen aksam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar. Dedi ki; "Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek." Dedum ki; "Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk."

Ne mümkün Niyazi kardasum: Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum. Usak aglay. Derken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum oga ki, "damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur."

Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk.

Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi. Ayuptur... "

Benzer birsey benim basima gercekten geldi, bizim burada otoparkcilar Rizeli. Otoparkcinin ilkogretimdeki kizina odev vermisler, Edison hakkinda bilgi bul diye. Kiz da telefonla otoparki aramis; otopark yazihanesinde bilgisayar var, google'dan bakin diye.

Bulamamislar. Ben oradayken bana sordular, ekrana baktim. Edishun yaziyordu.
Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

seyircisiz oynama cezasi verilen maca kadin ve cocuklari seyirci olarak almayi düsünmek, kadin ve cocuklari insan yerine koymamak gibi birsey.
Ilk bakista iyi niyetli bir fikir ve girisim gibi gözükse bile, aslinda ataerkil düsüncenin eseri bir fikir.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....
Celal Gürcüoglu

Serif Halimler wrote:seyircisiz oynama cezasi verilen maca kadin ve cocuklari seyirci olarak almayi düsünmek, kadin ve cocuklari insan yerine koymamak gibi birsey.
Ilk bakista iyi niyetli bir fikir ve girisim gibi gözükse bile, aslinda ataerkil düsüncenin eseri bir fikir.
Kadin ve cocuklarin uslu uslu mac seyrettiklerini dusunursek (kufursuz, vs.), bence erkeklere verilen mesaj "Insan olsaydinizda bu maci sizde tribunde seyretseydiniz" olurdu. Tam tersini dusunuyorum.
Post Reply