100 yasinda (para basan alışveriş merkezinle) mutlu ol FB

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

100 yasinda (para basan alışveriş merkezinle) mutlu ol FB

Post by Alpay Dedeoglu »

Haber Sabah Gazetesinden

Finans merkezi projesiyle FB'ye 300 milyon dolarlık jest

Kamu bankaları ve Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşıyarak Finans Merkezi yapılması düşünülen Ataşehir'de Fenerbahçe'ye 300 milyon doları aşan 'jest' çıktı.
Kadıköy Belediyesi'nin, finans merkezi yapılacak denilen 350 dönümlük araziden, kendisine düşen 58 dönümlük payı Fenerbahçe Kulübü'ne bedelsiz olarak spor salonu ve alışveriş merkezi yapmak için verdiği öğrenildi. Proje CHP'li üyelerin şerh koyması üzerine Belediye Meclisi'nde görüşülmeden geri çekildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın finans merkezi olması için talimat vermesi üzerine harekete geçen Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ataşehir'de gecekondu önleme bölgesi olarak belirlenen 2.8 milyon metrekarelik arazinin 350 dönümünü düzenlemek için harekete geçti. Bu projenin 130 dönümü finans merkezi olarak planlandı. 58 dönüm ise Kadıköy Belediyesi'ne tahsis edildi.

MAKETİ BİLE HAZIR
Fenerbahçe Kulübü bu aşamada devreye girdi. Kadıköy Belediyesi, kendi hakkı olan araziyi Fenerbahçe Kulübü'ne hibe olarak verdi. Bunun üzerine harekete geçen F.Bahçe, arazide 10 bin kişilik kapalı basketbol salonu ve alışveriş merkez yapmak için kolları sıvadı. Fenerbahçe Kulübü, arazi daha imara açılmadan projenin maketini yapıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'ne gönderdi. Kulüp bir de maliyet ve gelir projeksiyonu hazırladı.Projeksiyona göre inşaat 3 yıl sürecek. İşletici firma burayı 8 yıl yönetecek ve karşılığında F.Bahçe'ye 8-10 milyon dolar arasında kira geliri verecek. Sonraki 6 yıl ise yıllık 23-25 milyon dolarlık kira geliriyle Fenerbahçe Kulübü yönetecek. Böylece ilk 8 yıl 64-80 milyon dolar arasında, sonraki 6 yıl da 138-150 milyon dolar gelir sağlanacak. Böylece kulübün yapacağı alışveriş merkezindeki mağaza, restoran ve cafe-barların kiraları ile spor salonundaki loca ve bilet gelirlerinden 14 yılda 202-230 milyon dolar arasında gelir elde edilecek. Bu rakama 58 dönümlük bir araziyi de hibe olarak aldığı eklenirse (bölgede alışveriş merkezi için 1 dönüm arazi bedeli 2 milyon YTL olacağı belirtiliyor) toplam 116 milyon YTL'lik (yaklaşık 100 milyon dolar) bir gelir sağlanacak. Bu durumda F.Bahçe, Kadıköy Belediyesi'nin jestiyle kabaca 300 milyon dolarlık bir gelire de sahip olacak.



Hani yetim hakkı? Hani peskes? Nerede devletin payı?
Hangi ihale? Kime duyuruldu? Nasıl oldu? Kadıköy Belediyesinin tüm sorunları bitti ve kaynakları tamamda sıra bunamı geldi?
Kendi yapsa ve işletsede , gelen parayla olası bir depreme karsı
fay hattının karsısındaki semtte biraz onlem alsalar?
Basketbol salonu tamamda, alısveris merkezine ne oluyor?
Alısveris merkezi ile sporun ne alakası var?

Sunu anlarım. Belediye yeri Genclik ve Spor Mudurlugune verilir.
FB'de kullanım/kiralama hakkı kendinde olan yerin hakkını
(Caferaga Spor Merkezi) devlete devreder. Yeni salonda geliri birlikte ona kiralanır. Yada satısa cıkarılır. (Adam gibi bizde ki kırk kere ertelenen , medyada carsaf carsaf yazan,
davul çalınan bir ihaleyle) , seffaf ihale olur, FB bastırır parayı alır.
Kac paraya, nerede nasil?
O zaman tamam..

Bu arada CHP'li uyeler incelenmek
uzere serh koymuslar. Simdilik dondurulmus.
Kadıkoyun sivri zekalı CHPli Baskanı
ve uyeleri bogazlarina kadar battilar. Oylede boylede oy kaybedecekler.

Neredesin Yakubum, Ertugrulum, Ergunum ve bilumum Passatcilar?
Aslantepede koparilan yaygara ,
buna hazirlik veya sus payiymis megerse!!!
Ve de namuslu olmak sadece basa bez parcasi takip
bunu agzina dolamakla olmuyor !!!

Yalniz unutulmasin. Bu sistem herkese yol acacak
ve Anadoluda Belediyeler catir catir hibe edecekler arazileri
alisveris merkezi icin.
NO ADNANS, NO CRY !!

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Hangi Jest, Hangi Kıyak?
25 Aralık 2007 Salı

Bugün yayınlanan Sabah Gazetesi ve aynı guruba ait spor gazetelerinde manşetten " Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolarlık kıyak yaptı." Finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolarlık kıyak yapıldı. Kadıköy Belediyesi, kendi payına düşen 58 dönümlük araziyi kulübe hibe etti. Kamu bankaları ve Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıyarak finans merkezi yapılması düşünülen Ataşehir'de, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolara yakın 'jest' çıktı. Kadıköy Belediyesi'nin, 'finans merkezi yapılacak' denilen 350 dönümlük araziden, kendisine düşen 58 dönümlük payı Fenerbahçe Kulübü'ne bedelsiz olarak spor salonu ve alışveriş merkezi yapması için verdiği öğrenildi". şeklinde tamamen gerçek dışı ve yalan içerikle bir haber yayınlanmıştır.

Öncelikle haberde bahsi geçen mülkiyeti Kadıköy Belediyesine ait olan arsa, Fenerbahçe'ye hibe edilmemiştir. Söz konusu arsa, sadece üzerinde tesis edilen süreli intifa hakkı karşılığında Belediye tarafından projesi belirlenmiş kapalı spor salonu ve buna bağlı spor tesisleri yapılmak üzere, Belediye tarafından tespit edilmiş muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkarılmıştır. Herkese açık şekilde yapılan ihale sonucunda; Fenerbahçe Spor Kulübü, ihale şartnamesinde belirlenmiş projeyi gerçekleştirme taahhüdü ile ve (her yıl artan oranlarda olmak üzere) yıllık intifa hakkı bedeli karşılığında ve buna ilave olarak projenin gerçekleşmesini müteakip arsa sahibi Belediye ile hasılat paylaşımı şartlarını (ihale şartnamesine uygun bir şekilde) kabul etmesi ve ihale şartnamesi ile belirlenmiş muhammen bedeli ödemesi üzerine ile ihaleyi kazanmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü tamamen kendi kaynakları ile gerçekleştireceği bu projeyi, ihale şartnamesinin bir gereği olarak intifa hakkının sona ermesi tarihinde hiçbir bedel almaksızın arsa sahibi Belediye'ye geri iade edecektir.

Kulübümüzce, taraftarlarımızdan ve sponsorlarımızdan sağlanacak öz kaynakla gerçekleştirilecek bu büyük projeye Sabah Gazetesinin manşetinden yakıştırılan "kıyak" yakıştırmasını Kulübümüze bir hakaret olarak kabul ettiğimizi belirtmek gerekliliğini duyuyoruz. Tüm plan ve projeleri geçtiğimiz Yüksek Divan Kurulu Toplantısında kamuoyuna açıklanan projenin "gizli, kapaklı" yürütülmekte olduğu şeklindeki haber içeriğinin haberi yapan ve yayınlayanların gerçek niyetini göstermekte olduğunu belirtmekte yarar görüyoruz.

2010 yılında ülkemizde düzenlenecek olan FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası müsabakalarının oynanacağı salonlardan biri olacak tesisin, bu şekilde Basketbol Federasyonunun ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün organizasyon programında bulunduğunu, projenin bu kuruluşlar tarafından da takip edilmekte olduğunu, projenin inşası sonunda ortaya çıkacak spor tesislerini sadece kulübümüze değil tüm ülke sporuna hizmet için kullanılmasının planlandığının kamuoyu tarafından bilinmesinde de fayda görmekteyiz.

Sabah Gazetesi tarafından manşetten duyurulan "gerçek dışı yalan" haberin amacının kulüpler arasında mevcut rekabeti ne boyuta taşıyacağını sağduyu sahibi herkesin değerlendirmesine bırakırken her hangi bir kamu kaynağını, karşılıksız bir kamu hizmetini kullanılmaksızın tamamen kulübümüzün kendi gücü ile yaratacağı bu önemli projeyi "kıyak" şeklinde kamuoyuna yansıtanları herkesçe malum "kıyaklar" konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz.

Sağduyu sahibi büyük taraftarımızı, kulübümüzün kendi kaynakları ile yapacağı bu büyük projeye sahip çıkmaya ve "kıyak ve rant" yakıştırması ile projemizi karalayanları protestoya davet ediyoruz.


FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Emlakçı mı gazeteci mi?
25 Aralık 2007 Salı

Bugün tarihli Sabah Gazetesi'nde "Fenerbahçe'ye 100. yıl kıyağı" başlıklı yalanlarla dolu bir habere imza atan Sayın Erhan Öztürk'ün daha önce de kulübümüz ile ilgili başka yalan haberlere de imza attığını biliyoruz. Aşağıdaki haber 20 Ekim 2006 tarihli Sabah Gazetesi'nde yer almıştı.

Riva müjdesi

FenerBahçe, Riva'daki 140 dönümlük araziyi almak üzere. Haritalarda arazinin üzerine FB yazıldığı öğrenildi.


F.Bahçe'nin Riva'da talip olduğu 140 dönümlük arazinin bedelinin 5 milyon 600 bin dolar olduğu belirlendi. Emlakçılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik, Beykoz Belediyesi'nin ise 1/1000'lik planlarının yürürlüğe girmesinin ardından bahsi geçen arazinin iki yıl içerisinde 10 kat değerlenerek 56 milyon dolarlık değere ulaşacağını söylediler. Riva'nın haritalarında arazinin renginin sarı renge boyanarak üzerine FB yazıldığı belirlendi. Bataklık özelliğindeki arazinin üzerine inşaat yapılabilmesi için toprak ile doldurulması gerektiği ve F.Bahçe'nin buraya hafriyatını dökmek isteyen şirketlerden 1 milyon dolar civarında para kazanabileceği öğrenildi. Başbakan'ın, G.Saray ile TOKİ arasında yürütülen Seyrantepe çalışmaları nedeniyle "F.Bahçe ve Beşiktaş'a da aynı koşullarda arazi tahsis çalışmaları yapın" talimatının ardından 140 dönümlük arazinin F.Bahçe'ye verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
ERHAN ÖZTÜRK

Kulübümüzün Riva'da Sayın Öztürk'ün yalan haberinde öne sürdüğü gibi bu şekilde rayiç değerlerinin altında bir arsa satın alması, karşılıksız kullanım hakkı ya da tahsis talebi girişimi olmamıştır. Bugün itibari ile Riva'da kulübümüze ait ya da kulübümüz lehine intifa hakkı tesis edilmiş herhangi bir gayrimenkul bulunmamaktadır. Ama nedense gazeteciden çok emlakçı gibi haberlere imza atan Sayın Öztürk yaptığı bu asılsız ve spekülatif haberler ile neyi hedeflemektedir bunu açıklamak durumundadır. Ayrıca Sayın Öztürk'ün asılsız haberlerindeki zamanlaması, araziler üzerindeki benzer kulüp projeleri ile ilgili takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında asılsız ve yalan haberlere imza atan bu şahıs hakkında yasal yollar aracılığı ile hakkını arayacaktır. Öte yandan halen yönetimi TMSF elinde bulunan Sabah Gazetesi ve Basın Konseyi'nin de kulübümüz aleyhinde kamuoyunda haksız yere olumsuz fikirler oluşmasına sebebiyet veren muhabir hakkında Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda işlem yapmalarını bekliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Alpay,

Hocam, Salonun arazisi alınırsa bedava spor salonu yapacak sponsor firma hatta salonun ismi de belli.Bu anlaşma ülker'in 1,5 sene önce FB ile yaptığı basketbol sponsorluk anlaşmasında da yazıyordu.

Salonu Ülker yaptıracak.

Salonun adı da "Sabri Ülker" sport center.Salon 8.000-10.000 kişilik olacak.


HAYIRLI OLSUN. :lol:

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »


Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Savas gibi akli basinda bir insan bile FB'nin resmi sitesinde yaptigi aciklamalari ciddiye aliyorsa yazacak pek birsey kalmiyor aslinda! Ya ne diyeceklerdi; evet kiyakcilik yapildi mi? :)

Olayin ozun sudur;

Yavuz Semerci yazmis bunu: "kimsenin duymadığı bir ihaleyle Fenerbahçe’ye alışveriş merkezi yapabileceği değerli bir arazinin üst kullanım hakkınızı verdiğinizde, insan soramadan edemiyor:"

Basinda tek bir sey duydunuz mu bu ihale hakkinda???
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Vatan Gazetesi'nde soyle bir haber cikti:

İlan Bursa Gazetesi’nde çıktı, ihaleye bir tek Fenerbahçe katıldı

Selami Öztürk, “Fenerbahçe’ye 100’üncü yıl kıyağı” olarak hibe edildiği iddia edilen Ataşehir’deki 58 dönümlük arazi ile ilgili bir açıklama yaptı

Ataşehir’de 58 dönümlük arazinin, kapalı spor salonu ve alışveriş merkezi yapılmak üzere 30 yıllığına Fenerbahçe Kulübü’ne verilmesi tartışma yaratırken, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Burada şartnameye uygun olarak yapılan ihaleyi Fenerbahçe Kulübü kazanmıştır. Hibe yoktur, yasalara, şartnameye uygun ihale vardır” dedi

Bu açıklamanın ardından aradığımız Öztürk, ihale ilanının Bursa’da bir yerel gazetede çıktığını, ihaleye de sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nün teklif verdiğini söyledi. Öztürk, “İlanın Bursa gazetesinde çıkmasına biz karar vermedik. Basın İlan Kurumu karar veriyor. Bu ilanın da orada yayınlanması uygun görülmüş” diye konuştu

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Fenerbahçe’ye 100’üncü yıl kıyağı” olarak hibe edildiği iddia edilen Ataşehir’deki 58 dönümlük arazi ile ilgili bir açıklama yaptı ve “Burada ihale kanununa uygun bir ihale yapılmış, usulüne uygun olarak açılan ihaleye Fenerbahçe Spor Kulübü de katılmış ve ihaleyi 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle Fenerbahçe Spor Kulübü kazanmıştır” dedi.

Bu açıklamanın ardından telefonla aradığımız Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ihaleye sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katıldığını, ihale ilanının da Bursa’da bir gazetede çıktığını söyledi. Öztürk, telefondaki sorularımıza şu yanıtları verdi:

* Sayın Başkan iyi günler. İhale Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Biz araştırdık, Resmi Gazete’de Kadıköy Belediyesi ile ilgili sadece Kozyatağı’na Belediye Hizmet Binası yapımı ihalesine rastladık. Ataşehir’deki bu ihaleye ilişkin bir duyuruya rastlamadık.

- Hayır. Resmi Gazete’de yayınlanmadı.

* Peki hangi gazetede yayınlandı?

- Bildiğim kadarıyla Bursa’da bir gazetede yayınlandı. Bir de İstanbul’da bir gazetede yayınlanmış olması gerekiyor. Ama hangi gazete olduğunu bilmiyorum. Yarın sabah arayın o gazeteyi söyleyeyim.

* Bursa’daki gazetenin adı ne?

- Bursa Gazetesi olabilir. Bursa Olay da olabilir. Tam net hatırlamıyorum.

* Neden İstanbul’daki gazetelerde yayınlanmıyor da Bursa’daki gazetelerde yayınlanıyor?

- Buna biz değil, Basın İlan Kurumu karar veriyor. Onlar Bursa’da yayınlanmasını uygun görmüşler.

* Fenerbahçe ihaleyi hangi şartlarda kazandı?

- İhaleye tek katılım oldu. Spor tesisi inşası olduğu için yatırımcılara cazip gelmiyor. Sadece Fenerbahçe katıldı. Biz de ihaleyi sonuçlandırdık.

*Hangi şartlarda verdiniz?

- Yıllık 305 bin YTL kira alacağız. Bu kira her yıl Maliye Bakanlığı’nın belirlediği Yeniden Değerlenme Oranı tutarında artacak. Ayrıca tesis faaliyete geçtikten sonra ticari ünitelerden de yüzde 1 pay alacağız.

* Yanlışlık olmasın diye tekrar soruyorum: Payınız cirodan mı, kardan mı?

- Cirodan. Geçmişte kardan yaptığımız anlaşmalar olmuştu. Belediye olarak biz bu işten zararlı çıkmıştık. Onun için cirodan yapıyoruz.

* Alışveriş merkezinden bahsediliyor. Bu kira ve ciro payı az değil mi?

- Bizim onlara verdiğimiz projede alışveriş merkezi yoktu. Altta dükkanlar olacaktı. Ama burada spor malzemeleri satılacaktı. Alışveriş merkezi yoktu. İhale sözleşmesinde belirtilen imar durumunda değişiklik yapılabilmesi için bizden izin alınması gerekiyor.

* Peki alışveriş merkezine izin verecek misiniz?

- Niye vermeyelim? Yapılacak proje sayesinde bizim gelirimiz artacak. Cironun yüzde 1’i belediyeye geçecek. Böyle bir durumda biz de kazançlı çıkacağız. Vermememiz için bir sebep var mı?

Projeye kıyak yakıştırması kulübümüze bir hakarettir

Fenerbahçe Spor Kulübü dün resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Ataşehir’deki arazi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Açıklamada “Bahsi geçen mülkiyeti Kadıköy Belediyesi’ne ait olan arsa, Fenerbahçe’ye hibe edilmemiştir. Söz konusu arsa, sadece üzerinde tesis edilen süreli intifa hakkı karşılığında Belediye tarafından projesi belirlenmiş kapalı spor salonu ve buna bağlı spor tesisleri yapılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır. Herkese açık şekilde yapılan ihale sonucunda; Fenerbahçe Spor Kulübü, ihale şartnamesinde belirlenmiş projeyi gerçekleştirme taahhüdü ile ihaleyi kazanmıştır” denildi.

Açıklamada, sözkonusu yatırımın kulüp tarafından, taraftarlardan ve sponsorlardan sağlanacak öz kaynakla gerçekleştirileceği, ayrıca projenin gizli kapaklı yürütülmediğine de dikkat çekildi. Projenin tüm planlarının Yüksek Divan Kurulu toplantısında kamuoyuna açıklandığı belirtilirken, inşa edilecek salonda 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası müsabakalarının yapılacağına işaret edildi. Açıklamada, “Bu büyük projeye yakıştırılan kıyak yakıştırmasını kulübümüze bir hakaret kabul ediyoruz. Kulübümüzün kendi gücü ile yaratacağı bu önemli projeyi ”kıyak“ şeklinde kamuoyuna yansıtanları herkesçe malum ”kıyaklar“ konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz” denildi.

www.gazetevatan.com
nefvakfi.org

Hasan Serkan Binyar
Posts: 28
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:16 pm
Location: Birmingham, UK
Contact:

Post by Hasan Serkan Binyar »

Bildigim kadari ile 3G ihalesi rekabet ortami olusmadigi icin iptral edilmisti. Bu ihale icin de iptal karari alinmasi lazim.

Kuralina uydurup peskes cekildigi apacik. bu kadar bir arazi icin degil Bursa-Istanbul ulusal bir gazetede ilan verilmeli.

Dedigim gibi kanuna uygun olmasi icin ilan verilmis ama Bursa gazetesinde. Ardindan sadece fener girmis ihaleye. Kesinlikle iptal edilmeli.

Bu durumu gerekli mercilere sikayet de biz Galatasaraylilara dusuyor.

Unutmayin AY nin Seyrantepe cin yaptiklarini. Bence bizler de artik bu tur konularda ayni sekilde davranmaliyiz.

Rekabet ortami olusmadigi icin ihale iptal edilmelidir.

Saygilar
Hasan Serkan Binyar

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Hasan Serkan Binyar wrote:Bildigim kadari ile 3G ihalesi rekabet ortami olusmadigi icin iptral edilmisti. Bu ihale icin de iptal karari alinmasi lazim.

Kuralina uydurup peskes cekildigi apacik. bu kadar bir arazi icin degil Bursa-Istanbul ulusal bir gazetede ilan verilmeli.

Dedigim gibi kanuna uygun olmasi icin ilan verilmis ama Bursa gazetesinde. Ardindan sadece fener girmis ihaleye. Kesinlikle iptal edilmeli.

Bu durumu gerekli mercilere sikayet de biz Galatasaraylilara dusuyor.

Unutmayin AY nin Seyrantepe cin yaptiklarini. Bence bizler de artik bu tur konularda ayni sekilde davranmaliyiz.

Rekabet ortami olusmadigi icin ihale iptal edilmelidir.

Saygilar
GS Seyrantepe'de ust kullanim hakkini ihale ile mi aldi?


Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Seyrantepe projesine katilim birden fazla oldu. Galatasaray da o projede elindeki bir mali baska bir mal ile degis tokus edecek.

Evet, FB burada teknik olarak ihaleyle kazanmistir. Bursa'da yerel bir gazeteye ihale ilani verilmistir, FB de tek katilimci olarak teklif vermistir. Teknik olarak sartlar yerine getirilmistir ama etik olarak muthis rahatsizlik vericidir. Bunu da FB oldugu icin soylemiyorum.

Degerli bir devlet malinin dogru durust duyurulmamis, tek katilimcinin katildigi bir ihaleyle satilmasini kamu vicdani kabul etmez. Ayrica istigal konusu spor faaliyetleri olan kuluplerin emlak gelistiriciligi yapmakla nasil bir ilgileri olabilir?

Yavuz Semerci'nin yazisi (Seyrantepe projesinin ilk halinin de haksiz oldugunu yazdi) genel olarak objektif, tavsiye ederim.
Tan Erten

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sevgili Savas,

Seyrantepe`nin ust kullanimi GS'a ihale ile verilmistir, Sukru Saracoglu'nun ki size ne kadar ihale ile verildiyse :wink:

Benim bildigim bir suru ulkenin devlet ihale kanununda zaten minimum katilimci geregi vardir, bu tip olaylar olmasin diye. Turk kanunlarinda yok mu acep, Turk avukat arkadaslar aydinlatsa (cok tipik madde en az uc birbirinden bagimsiz katilimci sartidir, yoksa ihale otomatik olarak tekrarlanir zaten).

Olayin detaylarini bilmiyorum ve de devlet uc klube esit mesafe aldigi surece bence cok sakincali da degil. BJK'in Akaretler spor disi gelir getiren arazileri var, FB'nin olmasinda da bir mahsur yok. Tabii biz de yapinca laf gelmezse. :D

Yigit Kavurmacioglu
Posts: 177
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:56 am

Post by Yigit Kavurmacioglu »

Oncelikle soyleyeyim, devlet malinin peskes cekilmesine karsiyim. o yuzden Seyrantepe'ye de karsiyim , bu projenin haksiz sekli varsa buna da karsiyim. Burada F.Bahce , G.Saray ayrimi yapamam.

Seyrantepe'nin karsiligi gibi takdim etmeyin kusura bakmayin amiyane tabiri ile yemezler. O is cok tartisildi herkes ne oldugunu biliyor orada.

Bu konuya gelince, malesef Sabah gazetesi bir olayi yalan sekle getirerek yayinlamistir. Malesef, sagi, solu dahil olmak uzere basinimiz tetikcilik ve yalan uzerine calismaktadir. Ne mi yalan:

Bakin Sabah gazetesi:

"Kadıköy Belediyesi'nin, finans merkezi yapılacak denilen 350 dönümlük araziden, kendisine düşen 58 dönümlük payı Fenerbahçe Kulübü'ne bedelsiz olarak spor salonu ve alışveriş merkezi yapmak için verdiği öğrenildi."

Devam etmis:
"Fenerbahçe Kulübü bu aşamada devreye girdi. Kadıköy Belediyesi, kendi hakkı olan araziyi Fenerbahçe Kulübü'ne hibe olarak verdi"

Bu ifadeleri bu forumda sen veya ben soyleyebiliriz, cunku arastirma imkanimiz sinirlidir ama bir gazetede ekonomi sayfasinda yazamazsiniz, yazmamalisiniz.

Cunku ortada bir ihale var ve hibe yok, arazi bedelsiz verilmemis!!!

Malesef, olan haber boyle carpitilarak verilince dogru da degerinden kaybediyor. Cunku ortada bence carpik bir sey var o da bu ihale. Sadece bu ise ait degil ama ihale sistemimiz malesef uc kagida musait. Bu ihalenin Bursa'da ilan edilmesi ve yeterli ilaninin yapilmamasi eger degeri (bilmiyorum rakamlar rayic bedel mi?) verilmis bile olsa hic uygun olmamis. Benim icime sinmiyor.

Son olarak da ihale iptal edilsin filan da demiyorum cunku realistim, bu is boyle yuruyor, bakiniz Seyrantepe, bakiniz Fulya, Bakiniz Burhan Felek Yuzme kompleksi vesaire derken boyle gelmis boyle gider. F. Bahce ayni dolmusa bindi sadece!!!

Herkese saygilar,

YK

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Tan Erten wrote:Seyrantepe projesine katilim birden fazla oldu. Galatasaray da o projede elindeki bir mali baska bir mal ile degis tokus edecek.

Evet, FB burada teknik olarak ihaleyle kazanmistir. Bursa'da yerel bir gazeteye ihale ilani verilmistir, FB de tek katilimci olarak teklif vermistir. Teknik olarak sartlar yerine getirilmistir ama etik olarak muthis rahatsizlik vericidir. Bunu da FB oldugu icin soylemiyorum.

Degerli bir devlet malinin dogru durust duyurulmamis, tek katilimcinin katildigi bir ihaleyle satilmasini kamu vicdani kabul etmez. Ayrica istigal konusu spor faaliyetleri olan kuluplerin emlak gelistiriciligi yapmakla nasil bir ilgileri olabilir?

Yavuz Semerci'nin yazisi (Seyrantepe projesinin ilk halinin de haksiz oldugunu yazdi) genel olarak objektif, tavsiye ederim.

Elma ile Armudu karistirmayalim.TOKI ihalesi ile Ust kullanim ihalesi iki ayri olay.

Benim sorum cok net.GS ust kullanim hakkini ihale ile mi aldi?

Varsa bilen aciklasin.

Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Savas Macun wrote:
Tan Erten wrote:Seyrantepe projesine katilim birden fazla oldu. Galatasaray da o projede elindeki bir mali baska bir mal ile degis tokus edecek.

Evet, FB burada teknik olarak ihaleyle kazanmistir. Bursa'da yerel bir gazeteye ihale ilani verilmistir, FB de tek katilimci olarak teklif vermistir. Teknik olarak sartlar yerine getirilmistir ama etik olarak muthis rahatsizlik vericidir. Bunu da FB oldugu icin soylemiyorum.

Degerli bir devlet malinin dogru durust duyurulmamis, tek katilimcinin katildigi bir ihaleyle satilmasini kamu vicdani kabul etmez. Ayrica istigal konusu spor faaliyetleri olan kuluplerin emlak gelistiriciligi yapmakla nasil bir ilgileri olabilir?

Yavuz Semerci'nin yazisi (Seyrantepe projesinin ilk halinin de haksiz oldugunu yazdi) genel olarak objektif, tavsiye ederim.

Elma ile Armudu karistirmayalim.TOKI ihalesi ile Ust kullanim ihalesi iki ayri olay.

Benim sorum cok net.GS ust kullanim hakkini ihale ile mi aldi?

Varsa bilen aciklasin.

Savas
Evet, elma ile armudu karistirmayalim, kluplere takimlarinin mac yapmasi icin stad insa etmek uzere verilen yerlerle alisveris merkezlerini karistirmayalim hakikaten.

Sen bana sizin SS'nun ust kullanim hakkini nasil aldiginizi acikla, ben sana hemen ardindan Seyrantepe'yi aciklayacagim.

Ali

Yigit Kavurmacioglu
Posts: 177
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:56 am

Post by Yigit Kavurmacioglu »

Ali Gursel wrote:
Savas Macun wrote:
Tan Erten wrote:Seyrantepe projesine katilim birden fazla oldu. Galatasaray da o projede elindeki bir mali baska bir mal ile degis tokus edecek.

Evet, FB burada teknik olarak ihaleyle kazanmistir. Bursa'da yerel bir gazeteye ihale ilani verilmistir, FB de tek katilimci olarak teklif vermistir. Teknik olarak sartlar yerine getirilmistir ama etik olarak muthis rahatsizlik vericidir. Bunu da FB oldugu icin soylemiyorum.

Degerli bir devlet malinin dogru durust duyurulmamis, tek katilimcinin katildigi bir ihaleyle satilmasini kamu vicdani kabul etmez. Ayrica istigal konusu spor faaliyetleri olan kuluplerin emlak gelistiriciligi yapmakla nasil bir ilgileri olabilir?

Yavuz Semerci'nin yazisi (Seyrantepe projesinin ilk halinin de haksiz oldugunu yazdi) genel olarak objektif, tavsiye ederim.

Elma ile Armudu karistirmayalim.TOKI ihalesi ile Ust kullanim ihalesi iki ayri olay.

Benim sorum cok net.GS ust kullanim hakkini ihale ile mi aldi?

Varsa bilen aciklasin.

Savas
Evet, elma ile armudu karistirmayalim, kluplere takimlarinin mac yapmasi icin stad insa etmek uzere verilen yerlerle alisveris merkezlerini karistirmayalim hakikaten.

Sen bana sizin SS'nun ust kullanim hakkini nasil aldiginizi acikla, ben sana hemen ardindan Seyrantepe'yi aciklayacagim.

Ali
soru Savas'a yoneltilmis o cevabini verir muhakkak da, bir seyi merak ettim.

'Kluplere mac yapmasi icin stad insa etmek uzere verilen yer" neresidir?

Seyrantepe'de G.Saray'a stad icin yer verildi de, G.Saray kendi parasiyla stad mi insa ediyor? Yoksa orad bir suru konut vesaire yok muydu ilk planlarda? nasil veya niye degisip bugunku hale geldigini biliyoruz...

Yani bilmesek!!!!

Neyse sen onu soyle ben bunu soyleyeyim gibi abesle istigal edersek, sorular cigalir mesela Ali Sami Yen stadinin yeri ile, Inonu stadinin veya Sukru Saracoglu stadinin yeri rayic olarak ayni midir? Hani siz onu aldiniz , biz bunu filan densin... gibi sorular sorulur!!!

Sonuc olarak, kluplere kolaylik gostersin devlet ama milletin parasini savurmasin etrafa. Mesela G.Saray stad yapiyorsa, Konya'ya , Trabzon'a niye yapmadigini aciklasinlar. F.Bahce'ye salon icin yer/arazi veriliyorsa, niye diger kluplere verilmiyor veya veriliyor mu? aciklasinlar. Onlari aciklarken, Burhan Felek Yuzme kompleksi nasil G.Saray'in oldu onu da bir bilen aciklarsa sevinirim. Tabii Ali kardesim bana sen sunu aciklarsam aciklarim diyecek, umarim bildigim yerden sorar :)

Selam ve sevgiler,

Post Reply