2007/08--Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Trabzon tam anlamiyla bir fenomen olmaya gidiyor. Azgin seyircisi ile, kacan futbolculari ile, dikis tutturamayan hocalari ve yonetimi ile tam bir vaka incelemesi haline geldiler.
Wallahi fenomen oldular demek dah dogru olur. Aralik ayinda kongreleri ve baskanlik secimleri vardi, davalik olup kongre yapamadilar, sonra da neden laz fikrasi deniyor. Ersen martin olayi tam rezalet, alip alip 10 dakika oynatamadiklari yabancilar, adamlarin Trabzon'dan ve de ulkeden kacip sirra kadem basmalari, hoca isleri, genel olarak futbolcu iliskileri ile zaten fenomen olmus durumdalar.

Simdi Iddaa'da Ersun Yanal kac hafta sonra tencere tavayla kovalanir diye bahis acmak lazim. Ilk yarinin son uc haftasinda Antep ve BS Belediye'yi yendiler, zaten yenmeseler neredeyse dusme hattinda olurlardi, Ersun Yanal'da valiz hazirliyor. O iki galibiyet sayesinde Yanal'in miyadi uzadi biraz ama yine de onumuzdeki sezon basinda TS'da olmaz. TS da boyle giderse bir kac sene icinde kume dusmemeye oynayan bir takim olur.

Ali

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

FB-IBB macinin ilk yarisi 0-0 bitti. Pozisyonu az ve zevksiz denebilecek bir devreydi. FB cok saglam hucum yapamadi, IBB arada kontralarla tehlike yaratti. Ilk yari tek net gol pozisyonu IBB'den geldi. Tam seyredemedim ama ileride Semih cok yalniz gibi, Deivid cok gerilerde kaliyor. Kezman ve Alex ilk yarida oynamadi. FB adina, top atacak adam eksikligi cok belirgindi ilk yarida.

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Re: 2.yariya girerken

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Alpay Dedeoglu wrote:FB sancili baslayacak 2. yariya.

Alex vitesi kucultecek.
70 dakika boyle gecti FB acisindan. Zico da dayanamayip 10 dakika kadar once Ugur Boral'in yerine Wederson'u aldi. Ayrixca Colin Kazim girdi, simdi de Ali Bilgin cikiyor Kayseri'den gelen Ilhan giriyor. Boylece Carlos iyice sol aciga yerlesti, Deivid orta sahanin ortasindan Alex'in yerine gecti.

Su ana kadar FB ceza sahasina giremedi desek yalan olmaz. Bu andan sonra da gol gelirse kontarataklardan IBB'ye gelir. Derken geldi. 1-0

IBB one gecti. Simdi golu izlyeyeim devam ederim.

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Kornerden gelen golde Volkan erken cikip topu alamamis. Simdi FB acisindan durum daha tehlikeye acik.

Neyse, FB bakimindan macin genel tema'si, Alex yoklugunda top atacak olmadiginin aci bir sekilde gorulmesiydi. Carlos sanirim devre arasini iyi gecirmemis, bugun toplari daglara taslara atti.

Sezon basi gibi hersey, biz de ik maca Rize farkli galibiyeti ile baslamis, FB sezona konsantre olamadigi ilk macta ve devami haftalarda puan ve guc kaybetmisti. Sonra FB Inter maci ile toparlanmis, biz de sakatlikla ve ic sorunlarla form dusuklugu yasayarak basabas noktasina gelmistik.

Herhalde FB acisindan sezon ici 2. form dusuklugu donemi, biz de aksine form tutmus durumdayiz. Ilk yaridan farki, bizim ilk maclarda iyi futbolumuzda Lincoln'un kurtarici etkisi varken, bu devre planin icinde Lincoln yok.

Yani, Lincoln oynamasa da (oynamasi istisna durumunda) carklar donuyor.

Oysa FB'nin durumu AHA 0-2 oldu. Ulan yine ara vereyim devam ederim. Kontradan Gokhan atti...

IBB farka gidiyor...

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Orhan Ayhan'a donduk. Kusura bakilmazsa, devam edeyim bari.

FB bakiminda zor durum, Alex oynamazsa takimin oyun plani yok. Galatasaray'da ise, takim Lincoln'suzluge cozum bulmaya basladi.

Goruldu ki ne Semih, ne Kezman, ne de Carlos tek basina oyunu ve psikolojiyi ayaga kaldiracak adamlar degiller. Belki iyi bir Appiah olsaydi oyun ici cokuntuye bir direnc olurdu ama FB'de Alex'in seceneginin olmamasi 2. yarida (sezon anlaminda) FB'nin care bulmasi gereken bir numarali sorun.

FB Semih ile 85'de 2-1 yapti. Mac son 15 dakikadir cok zevklendi.

88. Deivid 2-2 yapti.Kaleci hatali cikti, Deivid bos kaleye atti.

2-2 bitti. Son dakikalar cok hareketli ve bereketliydi. Ama FB 2-2 yaptiktan sonra bile IBB 2-3 pozisyon buldu.

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

FB gayet iyi takim ama bu rakip kucumseme, takilmama, ikinciyi yiyene kadar umursamama isleri anlasilir gibi degil,.

Yanimda koyu Inter'li bir Italyan ile seyrettim maci, bize gelince mi sadece iyi oynuyor FB deyip inanamadi bu sene daha once Inter karsisinda iki kez izledigi takimla bu takimin ayni olduguna.

Neyse, boyle devam etsinler, puan kaybetsinler.

Ali

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Sezon basinda sanirim Ercan Arslan Orkun'un ne kadar kotu bir kaleci oldugunu soylerken Hasagic'in ondan daha iyi bir kaleci oldugunu soyluyordu. Bugun IBB'nin yedigi ikinci gol tamamen Hasagic yuzunden. Agir gelen bir yan topa engel olamiyor. Orkun'a haksizlik etmemek lazim.

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Tolga Girici wrote:Sezon basinda sanirim Ercan Arslan Orkun'un ne kadar kotu bir kaleci oldugunu soylerken Hasagic'in ondan daha iyi bir kaleci oldugunu soyluyordu. Bugun IBB'nin yedigi ikinci gol tamamen Hasagic yuzunden. Agir gelen bir yan topa engel olamiyor. Orkun'a haksizlik etmemek lazim.
Komedi gibi biraz once Ercan'a bu konuda pm attim. Hasagic sadece ikinci goldeki hatasiyla degil, mac boyunca performansi ile korkunc otesiydi, kac tane topta bosa cikti unuttum, eline gelen yumusak toplari dahi tutamadi dogru duzgun.

Ali

Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Bu maçın parlayan yıldızı Abdullah Avcı.
Bu adamı takımı yaratmadı, bu adam o takımı yarattı.
Oldukça sıradan bir kadro. Vasat hocaların elinde küme düşmesi yüksek ihtimal.
Ama Avcı'nın elinde müthiş disiplinize edilmiş biçimde ve Anadolu'nun tek önde basan takımı hüviyetiyle oynuyorlar.
Vederson'a, Gökhan'a, Uğur'a, R.Carlos'a dikkat ettiniz mi?
Öyle öldürücü pres yediler ki yerlerinden kımıldayamadılar.
Fener'i başka türlü nasıl yıldıracaksın?
Öyle bir pres ki zavallı beklerin sıtkı sıyrıldı, analarından doğduklarına pişman oldular.
Hücumu toparlayan Alex'in yokluğu da Fener'i olumsuz etkiledi.
İBB'ye ayağında top tutan oyuncu gerek. Bu amaçla İbrahim Akın'ı almışlar gibi gözüküyor ama bugün hiç hazır değildi.
2-0'dan sonra 2-2'ye vermeleri de beklemedikleri anda yenen golün ardından tecrübesizliğe ve paniğe teslim olmalarından kaynaklanıyor. Elleri ayakları dolaştı, ikinciyi yediler.
Bu kadroyla Avcı mucize yaratıyor.
Üstelik çalıştığı her takımda belli bir standardı yakalıyor.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote:
Tolga Girici wrote:Sezon basinda sanirim Ercan Arslan Orkun'un ne kadar kotu bir kaleci oldugunu soylerken Hasagic'in ondan daha iyi bir kaleci oldugunu soyluyordu. Bugun IBB'nin yedigi ikinci gol tamamen Hasagic yuzunden. Agir gelen bir yan topa engel olamiyor. Orkun'a haksizlik etmemek lazim.
Komedi gibi biraz once Ercan'a bu konuda pm attim. Hasagic sadece ikinci goldeki hatasiyla degil, mac boyunca performansi ile korkunc otesiydi, kac tane topta bosa cikti unuttum, eline gelen yumusak toplari dahi tutamadi dogru duzgun.

Ali
Bos verin onu bunu konu yapip soyle dedin di boyle dedindi olayini. Herkes bir yerlerde ara sira yaniliyor. Yanilmam diyen ya da yanilmadim diyebilecek kim var ki ortada? Sonra cok iyi denilen adam bir gun cok kotu de oynuyor. Turkiye de iyi kaleci sikintisi var. Turkiyede futbol konusunda sadece kaleci degil hemen hemen her oyincu yerinde iyi bir sikinti var. (I'lerin ustunde nokta olunca kelimenin anlami degisiyor gibi ise de demek istedigim ayni aslinda). Hasanagic'in FB transferi soz konu olmadigina gore okuz altinda buzagi aramamak lazim.

FB yenilse iyi olurdu. Dun BJK'da son dakikada durumu kurtarmis. Bizim asil Saban biraz gol atmaya baslasa durum duzelecek belki de.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

IBB nin yedigi kinci golde Altipas icinde kaleciye sarj yani faul yapildi, fakat bu faulü kimse dile getirmedi.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....

Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Alex, fenerbahçenin kalbi.

Yokluğu o kadar belliydiki, İBB yediği gollerde ve verdiği pozisyonlarda tamamıyla kendi hataları sonucu oluştu.

Fenerbahçe bulduğu 2 gole kendisi bile inanamadı. Lakin spiker sonlara doğru seyircilerin maçı bırakıp stattan ayrıldığını söylüyordu.

Ligin ilk yarısına baktığımızda GS bu tip oyuncusundan (Lincoln) mahrum oynadı. Sonuç liderin 1 puan gerisinden bitirdi. Acaba ligin ilk yarısı fenerbahçe 17 maçından 10 maçı Alexten mahrum oynasa idi şu andaki yeri ne olurdu?

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Serif Halimler wrote:IBB nin yedigi kinci golde Altipas icinde kaleciye sarj yani faul yapildi, fakat bu faulü kimse dile getirmedi.
Tebrik ederim. Ben Erman hoca ortaligi yikar diyordum ama ondan bile ses cikmadi. Bize olsa 100 kere gosterirlerdi.

Birde bazi kisilere sormak lazim "bizim macta geriye yaslanan IBB miydi yoksa onlari yaslayan biz miydik" diye. Bu takimin beyni Lincoln nerdeyse hic oynamadi. Diger rakiplerin kimisinde cifter cifter 10 numara var. Biz yine buralara 10 numarasiz iyi geldik. Ustelik birde Linderoth (kimilerine gore kazma, bana gore son zamanlarin GS'a en iyi transferi) gibi bir adamda yok. Bak Alex oynamadi adamlar ne yapacagini sasirdi. Biraz insafli olmak lazim.

Yukardaki soruyu diger buyuklerin Rize ile maci oldugunda da sorariz :) Rize defansi rezildi, kalecisi de rezildi. Yoksa onlari rezil edecek bir takim mi vardi karsilarinda? Gerci cok konusamiyorum dun aksam ki mac hakkinda, cunku yarim yamalak seyrettim ama yinede iyi seyler oldugu asikar.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Celal kardesim, tebriklerin icin sagol. Hasbelkader 70 li yillarda Izmir de amatör futbol oynadim, 80 yillarda Almanya da yine amatör futbol oynadim. Futbol kurallarini bildigimi düsünüyorum. Altipas icinde kalecini dokunulmazligi futbolda tartismasiz ve degismez kural. O pozisyonda kalabalik secilemeyecek bir ortam da yok. Iki hcüm oyuncusu görev bölümü yapiyor. biri kaleciye dalip onun müdahale etmesine engel oluyor digeri de lokum gibi pozisyondan topu bos kaleye yolluyor ve bunu bu aksam izledigim hic bir spor programinda kimse dile getiremiyor. Ey VW PASSAT sen ne acayip bir arabaymisin. Arabayi imal eden Alman sirket bu etkilerini bilse, herhalde PASSAT in Türkiye de satisina karsi cikardi imajini zedeledigi sebebiyle.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sevgili Celal,

Seni okuyunca ister istemez Rize iyi, biz de darmadagin ettik, demek biz muthisiz falan gibi dusundum. Sonra da ister istemez su geldi aklima: FB ile kendimizi Rize ustunden karsilatirmaya gerek yok, oynadik, sonuc ortada, sonuctan kotusu oyun ortada, Austria Wien macinda olan ortada, daha kac mac sayayim son iki ay icinde, Rize'ye cok gol atinca hallolmuyor ki dertler. Futbol yaslama oyunu degil, mac bitince tabelada yazan daha onemli. Dun FB 10 dakika atak yapip 2 gol buldu, ucuncuye de cok yaklasti. FB ucuncuyu atsa bugun kim Belediye'yi yasladi konusuluyor degil, FB uc puan aldi, biz alamadik konusuluyor olacakti. Yaslamadan dolayi kimseye pua verilmiyor. Hatta bir de Turkiye disina cikar cikmaz yaslayayim dersen ucleyiveriyorlar adami, bu sezon bir-iki kere basimiza geldi.

Kolay degil rakibi yaslayarak ciddi ve uzun vadeli olabilecek basari, cunku ciddi basarinin olcsu Rize'ye kac attigin degil UEFA, SL maclarinda ne yaptigin. Bunun savunmasi takimin yeni kurulmasi olabilir, onu da bekliyoruz, gorecegiz.

Cengizcigim, yazdiklarina cok katiliyorum, fakat ben burayi fazla mesgul etmek istemedim, benim yolladigim PM cevabi (i harfini uzatarak, yani sapkali cinsinden) nitelikte idi, bak gordun mu yanildin anlaminda degil, bu forumda kimse benim kadar cok yanilmiyordur cok sukur.

Ali

Post Reply