Sabri gönderiliyor

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:
Fatih Mutlu wrote:- sabri meselesine gelince. hakkinda yapilan elestiler yerden goge kadar hakli. kendini gelistirmek bir yana dursun iki yildir surekli gerileyen ve saha icinde cirkeflik anlaminda kendini surekli gelistiren bir sabri var karsimizda malesef. ama bu kadrodisi olayi hem olayin kendisi itibariyle hem de zamanlama olarak cok garip. Neden kadro disi? Hadi ara transfer sezonunda kiralik vermek istiyorum ya da satmak istiyorum dese neyse. "bir turlu bekledigim gelisimi gosteremedi; ona bisey veremem artik" demek pek akla yatkin bir neden degil. o zaman bu adama neden cok onemli maclarda cok kritik gorevler verdin; madem istedigin duzeyde degildi. .
i$te tam bir Hincal sacmalamasi. Adam belki istediklerimi yapacak diye sahaya surmus ve her surdugunde de hayal kirikligi olmus. Hem de bunu bir iki kere yapip adami silmemis acaba bugun gununde degil mi idi diye uc dort kere denemis. Seyirci bile herifi yuhalamis sahada. Bakmis ki ne koy oluyor ne kasaba. Ona harciyacagim zamani egitebilecegim birine harcarim bu herifi alin basimdan demis. Ne diyecekti? sabri'yi kazanmamiz lazim elbet bir gun kafasi duzelecek demz Alman. Aclik gormus esek gibi calismis bu duruma gelmis. Ona boyle seyler yapmamislar. Zaten o da beklememis. Mektep mi burasi gitsin PAF takimina sil bastan yapsin iste. bence en guzeli onu memeleketi TS kiralamak. Belki akli basina gelir.
Hıncal ne derse benim açımdan saçmadır da Cengiz, bütün bu dediklerini bu hafta mı farketmiş Kalli. Devre arası ne güne duruyordu demezler mi adama?
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote:i$te tam bir Hincal sacmalamasi. Adam belki istediklerimi yapacak diye sahaya surmus ve her surdugunde de hayal kirikligi olmus. Hem de bunu bir iki kere yapip adami silmemis acaba bugun gununde degil mi idi diye uc dort kere denemis. Seyirci bile herifi yuhalamis sahada. Bakmis ki ne koy oluyor ne kasaba. Ona harciyacagim zamani egitebilecegim birine harcarim bu herifi alin basimdan demis. Ne diyecekti? sabri'yi kazanmamiz lazim elbet bir gun kafasi duzelecek demz Alman. Aclik gormus esek gibi calismis bu duruma gelmis. Ona boyle seyler yapmamislar. Zaten o da beklememis. Mektep mi burasi gitsin PAF takimina sil bastan yapsin iste. bence en guzeli onu memeleketi TS kiralamak. Belki akli basina gelir.
haklisin. oyuncuya bunu son sans olarak vermis olabilir. ama ustune basarak soyluyorum, "kadro disi birakma" gibi bir uygulamanin yapilmasi ve zamanlamasi bana bu durumda ters geliyor.

once zamanlamadan baslayalim. yaklasik bir aydir devre arasiydi ve transfer sezonuydu. eger bir oyuncun hakkinda bir karar alacaksan zamanlama olarak devre sonunda bu karari vermektir tutarli olan. devre sonu yaklasinca son sansini tanirsin, sonra da begenmezsen hadi canim gule gule dersin; adam da kendine kulup bulacak zamani kazanir. ama bunu yapmayip, devrenin baslamasina 2 gun kalayi, transfer doneminin bitimine bir hafta kalayi beklemek bana pek dogru gelmiyor. ustelik de paftan aldigin adamlarla dahi 18 kisilik kadro yapamaz durumdayken bu karari almak. yani simdi ortada soyle bir durum yok ki, sabri sezon oncesi deneme maclarinda denenmis olsun, ama bir turlu istenen kivama gelememis olsun (necatideki gibi) ve sen bunu "olmuyor bu adam" diyerek kadro disi birakmis ol. nice onemli maclarda oynadi sabri; gorev aldi. yani kalli hep deneme maksatli forma vermedi ya sabri'ye; "dur bakalim ne yapacak?" diye oynatmadi ya. bir mac daha pekala bekletebilirdi. gonderilecegi ayyuka cikan carrusca ve bouzid kulubedeydi mesela.

bu arada, hakan'in gol sonrasi sevincini gordum. genclere kosmasi guzel ama kalli'yi eliyle itmesi -ya da kendisi buna ne derse desin- cok cirkin olmus. hadi baska bir hoca olsa bir derece anlasilir ama hakan sukur bugun turk futbol tarihinin en onemli oyuncularindan olmussa, bunda kalli'nin payi yadsinamaz. belki de baska hicbir hoca, galatasaray'da gol atsin diye transfer edilmis bir forveti dokuz mac(yalan olmasin) gol atamadigi halde oynatamazdi. hakan sukur'un en azindan buna hurmeten kalli'ye vefada kusur etmemesi gerekir.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Cengiz abi zaman harcama olayina parmak basmissin....Kalli'nin sence Okan'dan
beklentisi ne olabilir...sonra dede aciklamis, 'biri gelir, biri gider'
diye...mantik bu.

Kaleci olayi...icim kan agliyor aklima geldikce. Yaziktir, gunahtir :(

GS ligde 14 gol yemis, en az gol yiyen takim, acik ara ile, ama adamcagiz
kaleci istiyorum diye tutturuyor...Allah yazdiysa bozsun. O kaleciyi alan
GS'a ihanet ediyor. Yumurtladigi golleri görunce bana hak vereceksiniz.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Görkem KIRGIZ wrote:Belli ki tamam, transferler geliyor dediler Kalli'ye. O da hah tamam o zaman Sabri'ye güle güle dedi.
Kalli'nin biziökilere inanacak kadar saf olduğunu düşünüyor musun gerçekten?

Ayrıca bu işin bir de Sabri yanı var, sırf kendi derdimiz değil. Çocuğa da gidip doğru düzgün top oynayabileceği bir yer bulma şansı vermek gerekmez mi sence, dedim ya düşmanımız mı bizim bu çocuk?

Bunu başka bir klüp alt yapısından gelen bir oyuncusuna yapsa ne deriz, mesela FB, BJK?

Ali
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Celal Gürcüoglu wrote:Ali abi (gerci abi en cok Cengiz abiye yakisiyor) belki demem gerekebilir ama o kadarda kucuk degiliz :) Beyazlar hafiften cikmaya basladi...
...
Beni karistirmasaydin. Gerci tevecuh etmissin ama bana agabey diyemeyenler de var degmezsin diye. Onun icin bu yakisiyor yakismiyor lafi goreceli. Ben de hic aldirmiyorum isteyen Cengiz der isteyen hocam der isteyen agabey der. Yeter ki sunun bunun cukunu tasagini op demesinler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Aslinda kendimede guluyorum. Bir daha Hakan konusmuycam dedim, oyle dedim boyle dedim yine gittim adama dokundurmayi ben yaptim :) Yine Hakan tartismasi icine girdik. Sahiden bu Hakan'da var bir seytan tuyu.

Neyse Cengiz abi derken ben kendi acimdan dedim. Baskasi der demez bilemem. Bu arada Sabri, Carsamba Samsun'luymus. Hayir acaba dedim bu adamla memleket ayni mi, gittim baktim. Degilmis.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Celal Gürcüoglu wrote: ..
Neyse Cengiz abi derken ben kendi acimdan dedim. Baskasi der demez bilemem. Bu arada Sabri, Carsamba Samsun'luymus. Hayir acaba dedim bu adamla memleket ayni mi, gittim baktim. Degilmis.
Laz olunca "memleket" fark etmiyor genelde. Biz Karadenizliler diyorlar. Ancak problem kendi aralarinda olunca fark eder. Kiralasinlar TS'a Ersun gore bayila alir onu. Belki de Arda'ya yaptigi gibi adam da eder. Ben hatirliyorum Hagi Karan'a bozuldugunda TV kameralarina yakalandi idi. Necati ve Karan'in yaninda iken "oglum git biz mimli adamiz. Sonra sana da takarlar" demisti. O zaman daha bizdik gunleri idi. Gulerek ayrildi idi yanlarindan.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote: Laz olunca "memleket" fark etmiyor genelde. Biz Karadenizliler diyorlar. Ancak problem kendi aralarinda olunca fark eder.
sabri hemsehrim sayilir. ben de carsamba'nin 20km dogusundaki ilce terme'denim. (hemsehrilik ayagina sabri'yi savunuyor diye dusunulmesin :) zira biz termeliler; her ne kadar kiz alip versek de cok sevmeyiz carsambalilari. "carsambali, kici yamali" derler bizim orda :) ) neyse efendim, karadenizin bu kisminda laz pek azdir. hatta neredeyse yoktur. olanlari da "lazlar" diye ayirirlar zaten. kendimize laz denmesinden de cok hoslasmayiz :)
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ..
Hıncal ne derse benim açımdan saçmadır da Cengiz, bütün bu dediklerini bu hafta mı farketmiş Kalli. Devre arası ne güne duruyordu demezler mi adama?
Devre arasinda GS kac mac yapti? Birinde kendi gelemedi hasta idi. Gecen yari sakatti ustune varmadi. Ama artik duzelmis vaziyette. Adam devre arasindaki maclara bakti ve artik bundan umidi kestim ve takimda olmasinin bir anlami yok istediklerimi yapmiyor ya da yapamiyor dedi. Bunun tutarsizligi neresinde?
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Jan 29, 2008 11:03 pm, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote:
Cengiz Akgun wrote: Laz olunca "memleket" fark etmiyor genelde. Biz Karadenizliler diyorlar. Ancak problem kendi aralarinda olunca fark eder.
sabri hemsehrim sayilir. ben de carsamba'nin 20km dogusundaki ilce terme'denim. (hemsehrilik ayagina sabri'yi savunuyor diye dusunulmesin :) zira biz termeliler; her ne kadar kiz alip versek de cok sevmeyiz carsambalilari. "carsambali, kici yamali" derler bizim orda :) ) neyse efendim, karadenizin bu kisminda laz pek azdir. hatta neredeyse yoktur. olanlari da "lazlar" diye ayirirlar zaten. kendimize laz denmesinden de cok hoslasmayiz :)
Carsambadan gectim. Bacalarda kirik ve saglam siseleri gordum. Cengiz agabeyin bakma 25 senedir New Jersey'de ama sIkI bir Karadeniz gezisi yapmisligi var gencliginde. Biliyorum Samsuna yaklasildikca "Lazligin" azaldigini da. Sabri'nin burnundan ne oldugu hakkinda bir fikir olusuyor. Inadi da yerinde. Dik kafaliligi da. Baskasi olsa kafasini eger isini gorurdu. O bok olmadan kokmaga kalkti. Liverpool macindan beri kulagina hamsi ya da istavrit gibi kar suyu kacmisti.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote:Cengiz abi zaman harcama olayina parmak basmissin....Kalli'nin sence Okan'dan
beklentisi ne olabilir...sonra dede aciklamis, 'biri gelir, biri gider'
diye...mantik bu.

Kaleci olayi...icim kan agliyor aklima geldikce. Yaziktir, gunahtir :(

GS ligde 14 gol yemis, en az gol yiyen takim, acik ara ile, ama adamcagiz
kaleci istiyorum diye tutturuyor...Allah yazdiysa bozsun. O kaleciyi alan
GS'a ihanet ediyor. Yumurtladigi golleri görunce bana hak vereceksiniz.
Ya iste ne yapsin Hasan? Okan sakat oynayamadi bir de duzelsin ona bakalim diyordur. Kaleci konusunda haklisin. Ama etrafinda basiretsiz adamlar var. O da aklina geleni yapiyor. Karsisinda karakteri saglam ne dedigi belli biri olsa yapamaz. Arkadas ne kalecisi biz en lazim iki adam alabilcek durumdayiz bize liste falan vermene luzum yok para yok diyemeyen agzi bir kici baska bir oynayan bir suru zibidinin adi yonetici.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Kalli dede niye af edeyim ki bunun icin bir sebeb yok demis Sabri icin yapilan bas vurulara. $imarik ve kendini begenmis bundan sonra takimda boyle birini dusunmuyorum demis. Yonetim de satmayacaklarini soylemis. O zaman en az yarim sezon kadro disi demek oluyor. Iki uc ay burnunu surturecege benzer ve sonra getirirler kalli'nin elini oper.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Sabri'yi affetmisler galiba.

http://www.sporx.com/futbol/superlig/98216/
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Allah hepimizi affetsin
Hakkinda atip tuttuk cocugun
Bak suclu degil mis :)
Aslinda takimin abileri cezalandirirdi onu
Ne gerek vardi bu kadar tatavaya
Keske kulagini cekmekle biraksaydik bu isin sonunu (tum tribun)
Fil kulagina benzeseydi kulaklari

Sabri buraya yumruk havaya ! :?
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply