24. Hafta Besiktas -Galatasaray 1-0

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

24. Hafta Besiktas -Galatasaray 1-0

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Hakem Bunyamin GEZER (Ismail akrabalik yok dimi bak bu hafta bi suru kufur yeme :) )

Ask ile bir daha
TRUST GALATASARAY
MGC

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Re: 24. Hafta Besiktas -Galatasaray 02.03.2008 19:00 PAZAR

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Hakem Bunyamin GEZER (Ismail akrabalik yok dimi bak bu hafta bi suru kufur yeme :) )

Ask ile bir daha
Bu hakemin en buyuk ozelligi cok rahat penalti calan bir hakem. Bizim Denizli maci miydi, iki penalti calmisti. Bir tanesi Bouzid'in kontrolsuz girisine bir tane de ayni sekilde Umit Karan'a calinmisti. Gecen haftasonu da Kadikoy'de Fener aleyhine penalti caldi. Bence butun kararlar dogruydu. ET gibi boyle "penalti penalti gibi olmalidir" sacmaligina inanmadigim gibi "ayni pozisyona ceza sahasi disinda duduk caliyorsan icinde de calacaksin arkadas" diye dusunurum.

Iri yari, fizigi, pozisyonlara yakinligi hakimiyeti yerinde. Boyle Cuneyt Cakir gibi cocuklugunda agir bir hastalik gecirmis de buyuyememis gibi silik durmuyor sahada. Kesinlikle en ufak bir itiraz olmamali.

Ilk once Servet'i uyarmak lazim ki arada kontrolsuzlesiyor ceza sahasi icinde omuz falan vurup rakibi yikabiliyor. Ama karsisinda ayagi cabuk, kivrak forvetler degil, fizigiyle oynayan, fuleli Nobre - Holosko gibi adamlar olacak. Holosko daha tehlikeli ki Besiktas'a alismaya basladi. Onu Song'a vermeli. Nobre'yi de Servet bitirir. Daha onceden de takim arkadasi, iyi taniyor olmasi lazim.
Bizim savunma Nobre ve Holosko'dan once topa basabilirse onlar kitlenir. Delgado'ya kademeli alan savunmasini uygularsa GS o da kitleniyor. Cisse'nin olmadigi maca Delgado-Rico cikmaya cesaret edemez saglamci Saglam. Besiktas'in sol kanadinda Tello var iyi orta yapan ona dikkat etmek lazim. Ama o da kesik kesik oynuyor, oyundan dusuyor vs. Sag kanat desen saatli bomba. Ilk kirmizi kart gorecek oyunculardan biri Ali Tandogan oynayabilir. Holosko'yu saga alirsa o zaman hucum gucunden kaybedecek Besiktas ki bizim icin iyi olur.

Besiktas orta sahasi oyuna hakim olamiyor. Iyi pres karsisinda dagilabilirler. Besiktas savunmasi top cikaramiyor. Besiktas savunmasinda koordinasyon cok zayif arkaya cok rahat adam kaciriyorlar. Kafa topu, sut, ara pas her turlu golu yediler. Bekler de cok kotu durumda. Uzulmez her mac hata yapiyor. Sag bek de bek degil. Bu takima hemen herkes gol atiyor. 2 farkli yendikleri mac yok gibi.

Bir de ustune ustluk GS'in BJK karsisinda gecmise dayanan bir ozguven ustunlugu var. "Biz Besiktas'i, Besiktas Fener'i, Fener de bizi yener" psikozu her ne kadar kagit uzerinde sacma gozukse de futbolcular genelde her maca ciktiklarinda bunu hissettiriyorlar izleyiciye.

Akilli bir takim ve taktikle sabirla cok rahat yenmemiz gereken bir takim.

Ozan Ersoy

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Bu da ek bilgiler. Bu hakemle Besiktas 3 kere oynamis, 3'unu de kaybetmis.
______________________________________________________

Turkcell Süper Lig'deki 3. sezonunu yaşayan Ankara Bölgesi hakemi 35 yaşındaki Bünyamin Gezer, emniyet teşkilatında polis olarak görev yapıyor.

Bünyamin Gezer, bugüne dek ezeli rakiplerden Beşiktaş'ın 3, Galatasaray'ın ise 2 maçını yönetti. Gezer'in yönettiği maçlarda Beşiktaş, 2006-2007 sezonunda ligde deplasmanda Bursaspor'a 3-0, bu sezon evinde Sivasspor'a 2-1 ve yine bu sezon Fortis Türkiye Kupası'nın çeyrek final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0 yenildi.

Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 1 gol atarken, 6 golü de kalesinde gördü.

Galatasaray ise Gezer ile çıktığı maçlarda, bu sezon deplasmanda Denizlispor'u 2-1 ve İstanbul'da da Vestel Manisaspor'u 6-3 yendi.

Karşılaşmalarda sarı-kırmızılıların 8 golüne, rakipleri 4 golle karşılık verdi.

Gezer, ligde bu sezon şimdiye dek 9, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 2 maç yönetti. Genç hakem, ligdeki 9 maçta, toplam 51 sarı, 4 kırmızı kart gösterdi ve 6 penaltı kararı verdi. Gezer'in yönettiği ligdeki 9 ve kupadaki 2 maçta ise fileler toplam 33 kez havalandı.

Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

besiktasta ali tandogan gecen hafta kirmizi kart gordugunden bu macta oynayamamasi gerekir. (edit:) diyordum ki, kupa macinda cekmismis cezasini :D

galatasaray ise fener macinda cok fire verdi. lincoln kart cezasi nedeniyle yok. servet ise fener macinin daha ilk dakikasinda sakatlandi. o mactaki dusuk performansi da bu sakatliktan. besiktas macina yetisir mi, yetisirse ne kadar hazir olur bilinmez. baris ozbek de sakatmis. onun da durumu supheli. ayhan ise hasta.

her ne kadar futbolcular haftada iki mac kaldiracak duzeyde olsalar da, bu fener maci hem fiziksel olarak, hem ruhsal olarak, hem de beyin olarak cok fazla yordu oyunculari. zaten ilk dakikadan itibaren kiran kirana bir macti. mac icinde, bir an 9 kisi onunde turun gitmesi endisesini yogun bicimde yasamak tam bir travma etkisi olusturdu. sonrasinda, son dakika gelen golle buyuk bir stres bosalmasi ve asiri bir sevinc. kalecimiz aykut bunu son sampiyonlukta yasanan ruh haline benzetti. dolayisiyla bu maca hazirlanmak pek kolay olmayacak.

bu mactan alinacak bir puan bence iyi bir sonuc. kallinin arda-topal-baris-serkan orta sahasini kuracagini tahmin ediyorum. ama bence serkan'in yerine barussoyla baslayip, baris'i saga kaydirmak hem tello'nun etkinligini azaltmak hem de sag kanat hucumlarini daha verimli yapabilmek adina daha dogru olur.

forvette fener macinin kadrosunu bozacagini sanmam. cok iyi oynayan umit ve hakan bence bu mac icin yerlerini garantilediler. ama ben hala daha hakan sukur yerine nonda'yi tercih ederdim.

defansta ise servet olmazsa emre bence gorevini basariyla yapabilir. fener macinin dusuk form gosteren ismi volkan hakan balta'ya kaptirablir yerini ama hakan balta'nin hucumda arda'ya cok destek verebilecegini sanmam.

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Bu maçı almamak için hiçbir neden göremiyorum,bir puanla ayrılırsak da üzülürüm.

Mevcut kadroda Nonda'nın neden ilk 11 başlamadığını anlayamıyorum.Bir sakatlık durumumu var? Adam çoğu maçta yedek başlamasına rağmen gol krallığında zirvede,Fener maçını döndüren adam ve hala bu maça ilk 11 de başlarmı diye şüpheye düşüyoruz.Bu Hakan'ı kesmemek adına yapılıyorsa gerçekten yazık,Kalli'nin formayı hakedene vermesinden falan bahsediliyor bi de..

Son haftalarda Ümit gerçekten harika,son pasları ve sol ayağıyla yaptıkları ders niteliğinde,Fener maçında verdiği pas neydi öyle? Pinponcu gibi backhand yaptı resmen ayağıyla,Hakan'a gollük pas...

Bu maça Kalli'nin 4-4-2 düzeninde çıkacağını düşünüyorum.Sağ bek konusu hala muallakta ve Sabri lafları beni endişelendiriyor.M.Güven,Barusso,Emre,Bouzid gibi defansif yönü kuvvetli oyuncular var ve Kalli'nin bu sağ bek problemine bir bir çözüm bulması icab ediyor.fb maçında kartlardan dolayı Sabri'nin durumunu göremedik.O yüzden emin olamıyorum.Şu an aklıma gelen kadro şekli bu :

Aykut
Sabri Song Servet Volkan(Balta)
Serkan Barış M.Topal Arda
Nonda Ümit

Umarım 3 puanı alırız...

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Aslinda BJK'de cok buyuk bir SIKINTI var.Baskanlari yonetim kurulu kongre kayniyor.Herhalde kaynamayan tek grup taraftar.Onlar izliyorlar durumu.

Bizim FB macindan dolayi kaynadi ama DEMIROREN Rize Macinin devre arasinda soyunma odasina girerek "agir seyler" soylemis. (Ayni DEMIROREN 8-0 lik Liverppol maci sonrasinda soyunma odasinin kapisini kirdi diye soyleniyordu, Liverpool eminim parayi catir catir almistir)

Futbolcularin buyuk stres altinda olduklari soyleniyor.Ertugrul isi dengede tutmaya calissa da , DEMIROREN'in sinir nobetlerinde saga sola kufurle bagirip cagirdigi iyi biliniyor.

Bir de basinda duyulan "KARI GIBI " oynuyorlar diye kendi takimini elestiren yoneticiye arka cikmasi daha dun gibi.

Rize Maci sirasinda tribunde arkadasi ile mac seyreden Gokhan ZAN'a (numarali yada seref tribununden net bilgisi gelmedi) birisi saldirmis.Karakolluk olmus olay. http://www.sabah.com.tr/haber,06B246DB4 ... 0D456.html

Dedigim gibi BJK kayniyor, Carsi henuz destegini cekmedi, ama onlarida manupule eden yonetici ve gruplari var.

Iskambil kagidindan bir kale dusunun, gorunusu guclu olabilir adi sonunda kale dir neyden yapilmis olursa olsun, ama ici bos iyi bir sallanirsa yikilir.

Bana gore BJK 'nin durumu bu.Ha FB macindan sonra kicimiz kalkti diye dusunenler de olabilir.Kadrolari bire bir karsilastirirsan Galatasaray yine ustun.

Umit Karan-Hakan Sukur-Serkan-Nonda-Arda maci alip goturur.
TRUST GALATASARAY
MGC

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Bizim FB macindan dolayi kaynadi ama DEMIROREN Rize Macinin devre arasinda soyunma odasina girerek "agir seyler" soylemis. (Ayni DEMIROREN 8-0 lik Liverppol maci sonrasinda soyunma odasinin kapisini kirdi diye soyleniyordu, Liverpool eminim parayi catir catir almistir)
Sayın Yıldırımlardan tupcu :D olanı, Aziz olan abisinin yolunda emiiin adımlarla ilerliyor. Yalnız şöyle bir fark var aralarında. Aziz, genelde tribun ve medyadaki taşeronlarını kullanır elini kirletmezdi: Misal amigolara talimatla Denizli istifa diye bağırtıp, numaradan sus işareti yapması ya da Rüştü'yü dövdürmesi hadiseleri... Ancak tupcu müsait fiziğini de kullanmaktan çekinmeyecek gibi. Bu sürecin sonunda Yıldırım x'in burnunu kırdı diye bir haber duyarsanız şaşırmayınız :lol:

Maça gelince yenilmeyelim yeter, FB mutlaka puan kaybedecek bu hafta!

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Serkan ve Ayhan derbide oynayamayacakmış. İlk 11 tahminlerinde bunuda gözönüne alalım :)

*****Aykut*****

Sabri**Song**Servet**Balta

Barış**Topal**Barusso**Arda

***Hakan***Ümit***

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

BJK fena yakalandi. Soyle bir kadro beklerim:

Rustu
Ali Tandogan Gordon Ibrahim Ibrahim
Holosko Delgado Baki mercimek Tello
Bobo Nobre

Gordon ve bObonun durumunu bilmiyorum. Serdar Ozkaninda
bilmiyorum. Cisse yok, Gokhan yok.

Bizdede gonlumden gecen:

Orkun

Song Emre Servet Volkan
Baris Arda Mehmet Topal Hakan Balta
Nonda Hakan

Yedeklerdede bir dolu adam var. GS'nin oyunun icinde
yedek zenginliginden dolayi varyasyon yapma sansi daha fazla.
Fakat Kallinin reaksiyon hizi azalmis.

Besiktasin orta sahasinin peynir kivamina ek olarak el bombasi
Bakide, Cissenin yerinde oynayacak. Kanatlar tikadimi bu is biter.
Yalniz Tello ve Holoskonun karsisina Balta ve Baris sart.

Biz once atarsak cikartamazlar.
NO ADNANS, NO CRY !!

Serdar Beyazyurek
Posts: 487
Joined: Mon Oct 28, 2002 9:14 pm
Location: Charlotte,NC USA

Post by Serdar Beyazyurek »

Kagit uzerinde bu kadar favori gorunmemiz beni korkutuyor. Adamlar hafta icinde kupadan elendi, bu maci olum kalim meselesi yapip kendi saha ve seyircileri onunde 3 puan almak icin herseyi yapacaklardir. Bizimkilerin cok sakin ve akilli oynamalari lazim. Oyun disiplininden kopmadan, orta sahada iyi pres yaparak oynarsak galibiyet bize daha yakin.

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Alpay Dedeoglu wrote:
Bizdede gonlumden gecen:

Orkun

Song Emre Servet Volkan
Baris Arda Mehmet Topal Hakan Balta
Nonda Hakan
Buyuk bir olasilik yukardaki orta saha olacak. Ayhan agir grip geciriyormus. Lincoln cezali. Serkan dizinden sakatlanmis. Orta sahamizda oynayan oyunculari listelerseniz en cok elestiri alan oyuncular yok. Bir de Mehmet Guven var bunlara ek.

Baris *** Topal *** Balta

*******Arda **********

Yas ortalamasi 21-22. Cok kosacaklar. Rakibe nefes aldirmayacaklar. Iyi top dagitacaklar. Ilerde oynayan abileri yardim edecek onlara. Topu kanatlara yikacaklar, araya top atacaklar. Besiktas'in butun zaaflarini kullanacaklar. GS'in gelecegi oldugu gibi bugunu de bu gencler. Karda kista deplasmanda ortaligi dagitan, bir suru gol atan, Kadikoy'de rakibe top gostermeyen bu gencler. Ne zaman sakatliktan yeni cikmis Lincoln geldi, Ayhan geldi isler sarpa sardi.

Balta'nin solda Volkan'la oynamasi cok isimize yarayacak. Eger Holosko'yu sagda oynatmaya kalkarsa Saglam bu ikisi onu iyice sindirir. Hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak. Baris da Tello'nun one cikmasini onleyecek. Ortada Delgado Topal icin kolay bir oyuncu. Arda da bu macta onunde cok kosu alani bulacak, cok rahat yuzunu kaleye donebilecek. Gercek bir on liberolari olmadigi ona yakin oynayacak tatli sert oynacak bir adamlari yok. Baki falan oynarsa seyreyleyin cumbusu.

Sirf bu orta saha eslesmesi bile denklemin GS lehine cozulmesine yetmesi gerekiyor.

Ozan Ersoy

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ozan Ersoy wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:
Gercek bir on liberolari olmadigi ona yakin oynayacak tatli sert oynacak bir adamlari yok. Baki falan oynarsa seyreyleyin cumbusu.

Ozan Ersoy
Toraman'ı ön libero oynatacağı en ağırlıklı söylenen. İkinci ihtimal Ricardinho (komik gelebilir ama bunu bir-iki maç önce yaptı Sağlam).

Toraman işin kesicilik kısmını yapar ama oyun falan kurma konusunda komediye dönerler. Delgado ya da oynarsa Ricardinho'nun çok geriye gelmesi gerekir Toraman ön libero oynar ise, bu ciddi dezavantaj

Ricardinho ile tabii çok daha iyi top yaparlar ama bu adamın ön libero oynaması anca Song'un 10 numara oynaması kadar mantıklı.

Sanırım şöyle olacak BJK

Ali--------------Gordon (düzelirse)----Zan--------Üzülmez

----------------------------Toraman--------------------------

Hakem ciddi olur ise BJK'tan en az bir kırmızı çıkar bu mac, Ali Tandoğan ve Toraman ilk adaylarım.

Buna rağmen BJK hücum gücü yüksek bir takım. Holosko epey geziyor, Topal Delgado ile meşgulken dikkat edilmesi lazım. Nobre de hep bize şansı tutan bir adam.

Bence de ilk golü atarsak çok kolay olur, yoksa zor maç.

Ali

Mesut Ulukök
Posts: 71
Joined: Tue Dec 11, 2007 12:27 am

Post by Mesut Ulukök »

İlk 11 tahminim:

Aykut

Sabri-Song-Servet-Volkan

Barış-Topal-Barusso-Arda

Ü.Karan-H.Şükür

Özellikle orta sahamız, Beşiktaş'tan çok çok daha kaliteli. Ama forvet oyuncuları Holosko ve Nobre'ye dikkat etmek lazım, bu ikisinin bize gol atmadığı maçı hatırlamıyorum.

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Bu arada BOBO yokmus onlarda. Hala sakat. Saga yeni sakatliktan cikmis Serdar Ozkan. Gokhan Zan sakat sakat oynuyor. Gordon belli degil. Nondanin maci . Bu kalin belli ve sakatliktan cikan stoperleri basini dondurur.

Bizde belki Servet oynamayabilirmis. Ayhanin gribine cok inanamadim. Herhalde Inonudeki hir gurden saklamak icin yapiyor. Malum onlarin Thunderbolt soyunma odasini basmaya basladi bu aralar.

On liberolari adaylari ise sahane. Toraman, Baki Mercimek, Ricardinho.

Ben Ertugrulun 4-4-1-1 bile cikabilecegini dusunuyorum.
Rustu
ali gordon gokhan uzulmez
holosko toraman serdar ozkan tello
delgado
nobre
NO ADNANS, NO CRY !!

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Alpay Dedeoglu wrote:Bu arada BOBO yokmus onlarda. Hala sakat. Saga yeni sakatliktan cikmis Serdar Ozkan. Gokhan Zan sakat sakat oynuyor. Gordon belli degil. Nondanin maci . Bu kalin belli ve sakatliktan cikan stoperleri basini dondurur.
Evet Alpay Bobo bugun de antrenmana cikmamis. Serdar daha yeni antrenmanlara baslamis kademeli kademeli calistiriyorlarmis. Bize karsi oynamasi olanaksiz diye dusunuyorum. Serdar Kurtulus aylardir antrenmana bile cikmiyor. Gordon da bugun antrenmana cikmamis. Yarin son antrenmandan sonra karar vereceklermis. Bana gore cok vasat bir stoper, Turkiye'de onun gibisi surusune sepet. Takimla iletisimi de yok. Bir orta yapiliyor hepsi birbirine bakiyor. Ya da ayni topa 3 kisi cikiyorlar. Gokhan Zan'in omzu cikip duruyor. Bu adama hala tac attiriyorlar. Rize macinda yine sakatlanmis. Ama yine de zorla oynatacaklar gibi gozukuyor.

On libero konusu gercekten beter bir durum. Stoperden on libero olur mu? 400 metreci 10 km kosabilir mi? Kosar tabii ama 2-3 dakika farkla sonuncu olur. Cok ayri disiplinler. Birisinin surekli kosup, cok alan kapatmasi gerekiyor, otekisinin kisa, daha seyrek ama cok hizli deparlar atmasi gerekiyor. Birisinin defansdan top alip ofansa tasimasi gerekiyor. Otekisinin en kisa zamanda tehlike noktasindan uzaklastirmasi gerekiyor. Stoper daga tasa taca vursa kimse bir sey demez. On libero ayni seyi yapamaz. Birisine orta sahada 3 kisi basarlar. Otekisined savunmada tek forvet belki basar, bassa da kalecisine oynayabilir kimse bir sey demez.

En son bizim Emre'nin on libero oynadigini ve basinin dondugunu unutmayin. Aslinda bu on libero sacmaligi bile Saglam'in kovulmasi icin yeterli bir sebeptir ama tabii onlarin gobek cok baglandi yesil sermayeye, killarini kipirdatamiyorlar.

Bu macta yenilmek buyuk rezalet, beraberlik kotu bir sonuctur. Insallah bizim cocuklar sampiyonluk yarisinda bir rakibi erken ekarte etme sansini kacirmazlar.

Ozan Ersoy

Post Reply