Ozan Ersoy wrote:Baris Tokat wrote:
FB macindan sonra Lincoln'un BJK'ya karsi oynamayacak olmasi bu forumda bir kac arkadasi sevindirmisti. Ben buna bir anlam verememisdim. Lincoln'un futbolunu onlar da bugün cok aramislardir diye düsünüyorum. Allah askina bir tane gol pozisyonu var mi GS'in macta yahu?
Oyle diyenlerden biri olarak ben sahsen aramadim. Kendi sahasinda lig sonuncusu Kasimpasa karsisinda LIncoln ile oynayan, yine kendi sahasinda ilk once 10, sonra 9 sonra 8 kisi kalan FB karsisinda Lincoln'le oynayan GS'in kac tane pozisyonu var?
Skor yazarligi diyorum ben buna. Sonuc kotu ya hemen Lincoln olsaydi boyle olmazdi. Takimin son iki macta en cok top kaptiran oyuncusu, Arda kadar bile gucu olmayan Lincoln ile oynasa GS bu macta cok daha erken golleri yiyebilirdi. Topal ve Baris'a cok daha fazla yuk binecekti. Ikinci yarida iyice yorulacaklardi, bu sefer golu yedikten sonra yuklenme sansini bile bulamayacaktik. Lincoln sakatliktan bomba gibi gelmis olsun da Kasimpasa onunde iki asist bir gol atmis olsun da aldigi toplarin %80'nini olumlu kullanmis olsun da "haklisin cok aradik" deriz. FB'ye attigimiz iki golde de en ufak bir katkisi yok. Kasimpasa macinda sahanin en kotusuydu. Neyini arayayim ama bu kadar para verilmis tabii ki yollansin diyecek degilim. Insallah en kisa zamanda fiziksel olarak toparlar kendini. Bu hafta FB macindan sonra dogru durust antrenmana bile cikmadi. Sakatligini atlattigini veya muzmin sakatligi olmadigina bile emin degilim.
Ugur gitti ariyoruz mesela...
Ozan Ersoy
Ozan,
Lincoln Kasımpaşa maçından sonra bilmem kaç maçtan sonra ilk 90 dakikasını oynadı, ayrıca da Kalli kendisine hediye olara bir de Carrusca verdi yanına o maçta.
FB karşısında kaç pozisyonumuz vardı saymadım ama saymaya da lüzum yok, BJK maçından daha fazla olduğu ortada (birinde iki gol olmuş). Ezcümle FB maçında bir araba pozisyona girdik, sebeplerinden biri Kasımpaşa maçına göre çok daha iyi bir Lincoln'ün sahada olmasıydı.
Takım Ugur'u arıyor olabilir ama bu Lincoln'ü de aramıyor demek değil. Takımın en çok top kaptıran oyuncusu ben Barış diye gördüm, ayrıca olumlu bir pas da atamadan, Lincoln de kaptırıyor ama arada bir düzgün pas atıyor.
Takım daha erken daha çok gol yiyebilirdi aksinin ispatı olmayan güzel bir negatif. Takım Lincoln'le çıkıp üç çekse Lincoln olmasa beş atardık da denilebilir.
Ama en ispatı ortada olanı yazayım: Lincolnsüz oynayıp son derece sıradan, rezil bir takıma karşı sıfır pozisyondayız. Onsuz oynadığımız sürecede bu skorlar devam eder, çünkü Barış'tan ve Ardasız sol taraftan ofans gelmeyecek. Karşıda üç kuruş futbol bilen her hoca da ortayı tıkayıp bırakır seni. Doldur boşalta kalırsın, talihin iyi değilse 90değil 900 dakika gol atamazsın.
Şu takımın bu haliyle yaşadığı ofansif sıkıntıyı anlamak için skor yazarlığına gerek yok, inat yazarlığından uzak durmak yeter.
Ali