Adnan Polat 33. Başkanımız

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Canaydin simdi "Ikiye Birde", Irfan Aktar hakkinda epey olumsuz seyler soyledi.

Irfan Aktar'in baskan falan olabilecegini sanmam. Kim baskan olacaksa Canaydin'in destegini almali secilebilmek icin.

Cok dogrudan olmasa dahi Adnan Polat'a destek olabilecegini soyledi. Beraber basarilar kazanilmis, basariyi desteklemek gerekir diyerek.

Simdi yalan degil, dogru bir alinti yaziyorum, (hatirladigim kadariyla):

- Bana hep politik sorular soruyorsunuz veda toplantimda. Veda toplantisinda su sorulur, nasil GSli oldunuz?
- Sayin baskanim, nasil GS'li oldunuz?
- Cok guzel bir soru. :lol:

Ali

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Sabah

Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra adı Galatasaray Başkan adayları arasında geçen Haluk Ulusoy, Sarı-kırmızılı kulübün 220 milyon YTL'yi aşan borcunu 24 saate ödeyebileceğini belirtti.

BUGÜN gazetesi yazarı Rıfkı Soysal'a açıklamalarda bulunan Haluk Ulusoy, gerekli kaynaklarının hazır olduğunu belirterek "24 saat dememin sebebi bankalar arasındaki işlemleri düzenlemek, yoksa bu parayı hemen ortaya koyacak kaynaklara sahibim" dedi. Şahsi servetinin bir bölümünü Sarı-Kırmızılı kulüp için harcamaktan asla çekinmeyeceğini dile getiren Ulusoy, "Galatasaray'ın ilacı benim. En iyi çıkış yolunu biliyorum" diyerek iddialı konuştu.

G.Saray'da başkan olmanın kuralları olduğunu ve özellikle kulübün duayenleri ile seçim pazarlıklarına girmeyeceğini ısrarla vurgulayan Haluk Ulusoy, "Benim arkamda milyonlarca Galatasaray taraftarı var. Onların ne ihtiyacı varsa yerine getiririm. Şu unutulmamalı: Galatasaray taraftarı için var" dedi.

Bugünkü Futbol Federasyonu üzerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük etkisinin bulunduğuna dikkat çeken Ulusoy, "Özellikle Aziz Yıldırım Federasyon'a kendisine yakın isimlerin girmesi için çok çalıştı" dedi.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

ESEGINI BAGLASA KAZANIRDI'lardan buralara geldik.
(Goruntu olsun diye koyuyorum http://www.e-bebek.com/imgProds/ST24820BR.JPG )

Ben hala CANAYDIN'in bir son dakika golu yapip stad bitene kadar yani 2 yil daha baskanlik yapacagina inaniyorum.

Levent Tuzemen'de asagida bu olasiligi ihtimal dahilinde goruyor, bu anlasiliyor.
============================

Tek listeli seçimde Canaydın çatı olur

Özhan Canaydın'ın, "Mart'ta aday olmayacağım" demesinin ardından Galatasaray'da start alan seçim çalışmalarında ortaya çıkan tabloda bir belirsizlik ortamı gözleniyor.

Divan Başkanı İrfan Aktar, mevcut yönetimin başkan yardımcısı Adnan Polat ve Taner Aşkın başkanlık için aday olduklarını açıkladılar ama üçü de henüz liste oluşturma konusunda sıkıntılar yaşıyor.

İrfan Aktar'ın, olası başkan adayı Adnan Öztürk ile liste polemiği sürüyor. Öztürk, Aktar'ın "Listeme girecek" açıklamasını aynı gün yalanlamıştı. Ama Aktar, Çarşamba günkü "Ablalar ve Ağabeyler Yemeği"nde bir kez daha "Adnan Öztürk listeme girmeyi kabul etti. Hem de asbaşkanım olacak" diyerek iddiasını yinelerken ikinci başkanlığı da boş tuttuğunu ima etti. İrfan Aktar'ın bir iddiası da Adnan Öztürk'ün bugün (cuma) Conrad Oteli'nde yapacağı bir basın toplantısıyla Aktar'ın listesine girmeyi kabul ettiğini açıklayacak olmasıydı.

Bakalım İrfan Aktar mı doğru söylüyor, yoksa "Adnan Öztürk, İrfan Aktar'ın altına girmez" diyenler mi? Aktar'ın başkanlığa adaysa etik gereği Divan Başkanlığı'nı bırakması gerektiği de dile getiriliyor.

ADNAN POLAT'I TARAFTAR SEVİYOR

Adnan Polat, adaylar içinde taraftarın en sevdiği isim. Ama kongre farklı. Polat'ın başkanlık seçimini kazanması için Canaydın'ın desteğine ihtiyacı var. Canaydın'ın kendisi için çekebildiği oyları, Polat'a ne kadar yoğunlaştırabileceği tartışma konusu. Oyunu gözü kapalı Canaydın'a atanlar, Adnan Polat için ne kadar istekli olur acaba?

Galatasaray'da büyükler kongreye bu kadar çok adayla gidilmesinin doğru olmadığını, kongrenin bunu kaldıramayacağını savunuyor. Çok cepheli bir başkanlık yarışının Galatasaray'a huzur değil, kaos getireceği görüşündeler.

Ayrıca bu yarışta liselilisesiz çatışmalarının derinleşmesi de en büyük çekince. Bugün (cuma) Büyük Kulüp'te Özhan Canaydın için düzenlenecek "Geri dön" yemeğinde oluşacak ortam belki de yarışa başka bir boyut getirecek.

CANAYDIN GİRSE KOLAY KAZANIR
Peki; Özhan Canaydın geri döner mi?
Başkan adayları liste oluşturma konusunda sıkıntı yaşarlar ya da birleşmezlerse Özhan Canaydın'ı bırakma kararından vazgeçirmek en doğru çözüm olur. Çünkü Özhan Canaydın'ın camiada en güçlü olduğu süreci ve en kolay kazanabileceği seçim dönemini yaşıyoruz.
Canaydın'a yıllardır muhalif olanların bile bugünkü yemeğe katılmaları bekleniyor. Bu katılım olursa Canaydın'ın uzun süredir istediği "konsensus" oluştu demektir.

Aday sayısının çokluğundan ve bunun yaratabileceği kaostan rahatsız olan büyük bir kesim, bugün Canaydın'ın "tek aday-tek liste" ile seçime girebileceği görüşünde birleşiyor.

Kongreye üç hafta kala tablo özetle şu: Bugün çok adayla kaosa giden seçim atmosferinde aday sayısı azalmaz ve liste sıkıntısı giderilmezse Canaydın seyirci kalmaz.

Mali Kongre'deki "Sağlığım yerinde. Galatasaray'a her türlü hizmete varım" sözünün arkasında durur. Herkes tek bir çatı altında buluşmayı kabul ederse, Özhan Canaydın da çatı olur.

LEVENT TUZEMEN SABAH
TRUST GALATASARAY
MGC

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Resmi Site wrote:Başkanlık Seçimleri İçin Renk Seçimi Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü’nün 15-22 Mart 2008 tarihlerinde yapılacak olan “Seçim Genel Kurul Toplantısı” çerçevesinde başkan adaylarının renk seçimi bugün Galatasaray Spor Kulübü Mecidiyeköy Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Başkan adaylarının seçimde kullanacakları oy pusulalarının renklerinin saptanmasına ilişkin toplantıda Adnan Polat, Adnan Öztürk, Taner Aşkın, Nazım Durak ve Serdar Eder başkanlığa aday oldu.

Başkan adaylarının seçimde kullanacakları oy pusulalarının renkleri ise; Adnan Polat'a kırmızı, Taner Aşkın'a yeşil, Adnan Öztürk'e gri, Nazım Durak'a mavi ve Serdar Eder'e ise sarı renk oy pusulası olarak gerçekleşti.

Renk seçiminden önce bir açıklama Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Spor Kulübü başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Başkan Özhan Canaydın renk seçiminin ardından bütün adayları tek tek tebrik etti.
Dunki haberlerin yansitilis sekliyle "karakter atar" havada cekildigi soylenen Ozturk bugun aday olmus gorunuse gore yine de. Aktar cekilmis, ve, Canaydin da renk secmedigine gore, daha artik geri donme olasiligi kalmadi sanki di mi? Bizim kulupte boyle seylerin nasil yurudugu pek belli olmuyor gerci ama...

Ufukcugum, basligini da biraz degistirip, genellestirmis oldum kusura bakmayacagini umaraktan... Canaydin'a ozel obur baslik altinda yazmak istemedim cunku...
Özgür

Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Kongreden pis kokular geliyor.
Canaydın'ın karmaşık ilişkileri var.
LİG TV'de, entrika yapacak adam olmadığını söylüyordu ama kimi inandırır bilmem.
Doğan Grubu gazetelerinin kongre ile ilgili yazdıklarına dikkat ediyor musunuz?
Attıkları manşetler genelde şu şekilde:
-Canaydın dönme sinyali verdi...
-Aday olabileceğini açıkladı...
-Dönüyor, döndü...
Adam döner veya dönmez. Kendi bileceği iş. Fakat, ısrarla "Dönmüyorum" demesine rağmen Doğan Grubu'nun Canaydın'ı paçalarından tutup aday yapmaya çalışması, ortam hazırlaması hayra alamet değil.
Niye bu tarz haberler yapıyorlar?
Galatasaray'a kimin başkan olacağı onları ne ilgilendirir ki? Ha Ali olmuş, ha Veli olmuş.
Acaba Canaydın giderse Galatasaray'da ve Kulüpler Birliği'nde kovaladıkları çıkarları kaybedeceklerinden mi korkuyorlar?
Lig maçlarının yayın haklarının el değiştirmesi konusunda Canaydın'ın D-SMART'ın avukatı gibi çalıştığını biliyoruz.
Resmi internet sitesinin ve televizyon kanalının yapımcılığını yine aynı grup üstleniyor.
Canaydın gider de başkası gelirse Doğan'ın menfaatleri zarar mı görecek?
Bu işin içinde iş var.
Daha kötüsü, Canaydın bana hala güven vermiyor.
Bir son gün sürpriziyle kendisini bulunduğu delikten çıkarabilir.
Bakalım...

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

normalden fazla karisti isler. Hic iyi degil...

Yinede buyuk ihtimal Adan polat baskan, adnan ozturk baskan yardimcisi olur... Birlesinde bitsin bu is herkez rahat etsin.

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ozgur Huseyinoglu wrote: Ufukcugum, basligini da biraz degistirip, genellestirmis oldum kusura bakmayacagini umaraktan... Canaydin'a ozel obur baslik altinda yazmak istemedim cunku...
Ozgur ozellikle tesekkur ederim, zira ben bir iki kere bu mealde degistirmeye calisip beceremememistim.

Canaydin'in kamuoyu onunde kendini baglamasinda sonra donecegini hic beklemememistim ama cok insan buna inanmadi, bu da Baskan'in herkesin gozundeki inandiriciligini gostermesi bakimindan cok uzuntu verici bir test oldu.

Diger yandan Adnan Polat'a 2. bir Demiroren gozuyle bakiyorum. 2.sezonunda Gerets'i gonderme ugruna takimi dinamitledigini dusunuyorum. Keza 21.45'de sampiyon olacagiz diye desteksiz sallamasindan sonra (ondan baska herkesin payi olan) sampiyonluga konmasi tam bir opportunist davranisiydi.

Yaptigi transferler icinden iyi cikanini daha gormedim, 1 milyon $ kampanyasi baslatip yuzune gozune bulastirmasi da gelecekte saglayacaklari icin bir gosterge.

Canaydin bu donemde devam etmeliydi. Global kriz geldi; onumuzde plana ve altyapiya dayali gecirilmesi gereken bir surec var. Populist adamlar bu kulubu batirabilirler. Cok profesyonel, planli ve dikkatli gecirilmesi gereken bir surec bu. Cok dikkatli olunmali.

Canaydin -sagligi elveriyorsa ve ailesi izin veriyorsa- kalmaliydi.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hic unutmam Hurriyet'de zaman buldukca okudugum Bekir Coskun vaktiylr Demirel'in Cumhurbaskanligi suresi uzatilmasi konu olunca kendisine beyefendi siz boyle bir sey istiyor musunuz sorusu karsisinda verdigi "ne isterim ne de istemem derim, yuce meclisimiz ne uygun gorurse hayirlisi olur" deyisine bu Suleymanca da "isterim" demektir diye hiciv dolu bir yazisi aklima geldi. Rengi secti secmedi filan hikaye umumi istek uzerine geldim derse kimse leppik diyemez.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

5 başkan adayını toplasan adam gibi 1 başkan adayı etmez.

Laf ola beri gele. Önüne gelen meşhur olmak isteyen ben adayım demiş gibi. Alpay sen de adaylığını koysaydın bari :lol:

Cengiz abi senin adaylığına çok var mı

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote: ...
Laf ola beri gele. Önüne gelen meşhur olmak isteyen ben adayım demiş gibi. Alpay sen de adaylığını koysaydın bari :lol:

Cengiz abi senin adaylığına çok var mı
Guvendigim daglara kar yagdi. Beni gorseler birak baskanligi dovecekler uste.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Adnan ozturkle polatin birlesme olayi olmiycakmis. Ikisinin bugunku toplantisinda Adnan sezgin konusunda fikir ayriligina dusmusler, Adnan ozturk adnan sezgini istememis...

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Ben hala Canaydin'in Polat'i destekliyorum demesine inanamiyorum. Adnan Polat'inda iyi bir baskan olacagini dusunmuyorum. Kotunun iyiside diyemiyorum cunku diger adaylardan Ozturk haric hicbirini bilmiyorum. Ozturk'un baskan olmasini daha cok istiyorum.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Cengiz Akgun wrote:
Mehmet Gorgen wrote: ...
Laf ola beri gele. Önüne gelen meşhur olmak isteyen ben adayım demiş gibi. Alpay sen de adaylığını koysaydın bari :lol:

Cengiz abi senin adaylığına çok var mı
Guvendigim daglara kar yagdi. Beni gorseler birak baskanligi dovecekler uste.
Cengiz,

2014 sozun var. Unutma, unutturma!

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Bu Adnan Polat neyin nesi? Canaydin yoneticilik tecrubesi var demis Milliyet'te. Iki yil mi ne bir tecrubesi varmis. Masallah, cok tecrubeli imis!

Benim tek bildigim basinda cikan abuk subuk laflari ve su 8:45 geyigi. Boyle geyiklerle klubu yonetecekse, is zor. Gorunuse gore listesini de Canaydin yapacak. Belki de Canaydin perde arkasindan kukla oynatmak niyetinde ama Polat'in gozlerinde hep bir muzurluk var. Bir kunde cekebilir Canaydin'a, koltuga kurulunca.

Neyse bunlar binlerce kilometre oteden, felcli Turk basininin aynasindan yansidiktan sonra benim ekrana gelenler arasindan benim saniyeler olceginde gorebildiklerim.

Gercekte kim bu Polat acaba?

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Murat Kara wrote: Gercekte kim bu Polat acaba?
Hollman doneminde ayni idari konumdaydi, sampiyonluk sonrasi Hollman'i gonderip Saftig'i getirdi. O sene 9 puan ondeyken, sezonun ikinci yarisinda Ali Sen'in, MHK Baskani Ahmet Guvener'i baski ile indirmesi sonucu sampiyonlugu verdik.

2 donem once CHP'den Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani adayi oldu, adayliginda surekli Alevi olmasina vurgu yapti. Kaybetti.

Telif hakki Faruk Suren'e ait olan "20.45'te lideriz" lafini apartip, Gerets'in ilk sezonundaki sampiyonlugu sahiplendi. Yaptigi transferler icinde (Kuzmanovski, Inamoto dahil) iyi cikanini ben gormedim.

Benm gozumde son derece politik, kisisel menfaatine oynayan bir adamdir. Yildirim Demiroren'in androididir. Babasi da Erdogan Demiroren gibidir, ikide bir oglunu bu isleri birakmasi ve Holding'in basina donmesi icin basin onunde uyarir.

Baskan olursa kendimizi, sutopu, asimetrik paralel, badminton gibi sporlara verebiliriz.

Post Reply