Kaleci cikmazi ve forumdaslardan ozur
Moderator: Staff
-
Kaleci cikmazi ve forumdaslardan ozur
Evet yogun istek uzere, Orkun konusunda yanildigimi kabul ettigimi, forumda her kimseyle tartissaydam ondan ozur diledigimi belirtmek isterim. Bu yazi samimi bir yazidir. Orkun hakkinda yanildim kabul ediyorum. Orkun hata yapmasiyla degil, GS'in yukunu kaldiracak mantaliteye sahip olmamasiyla beni yaniltti. FB macinda gorevden kacmasi, kendini kaybedip seyirciyle takismasi hic yakismadi. Tabii bunda ilk gunden beri ona hic bir destegi vermeyen, surekli yabanci kaleci arayan hocasi ve yoneticisinin ve de tikine, kazagina, mimiklerine, dua edisine takan seyircinin de payi var. Yine de kafasini dik tutmali, kulagina mp3 calicisini takip, herseye kendini kapamali, tv seyretmemeli, gazete okumamali, cok calisip sene sonunda konusmaliydi.
Futbol teknik olarak yine de Orkun'un Turkiye'nin en iyi kalecilerinden biri oldugunu dusunuyorum cunku Orkun'u Erciyes'deyken 4 defa GS'a karsi, 2 Besiktas'a karsi, 1 Trabzon'a karsi bir kere de FB'ye karsi izledim. Takiminin en iyi oyuncusuydu hep. GS Orkun'a dogru durust gol atamadi. Attigi maclari kaybetti ya da elendi. 16 macta 10 gol yedi. Her mac kume dusen takimda 5-6 mutlak gol kurtarisi vardi. Takimini tarihinde ilk defa Kupa finaline tasidi. Ceza sahasina hakim, yan toplara cikan, cok cevik, oyundan hic sogumayan, oyunu iyi takip eden, penalti kurtaran, defansini surekli alarmda tutan, saha disinda cok efendi, duzgun konusan Kayseri'nin sevgilisi olmus bir oyuncu gordum ben. Hatta cogu zaman "bu her sene 30-35 gol yiyen mondragon gitse de soyle celik gibi saglam gol mol yemeyen bir delikanli kalecimiz olsa" diye soylendim durdum. Arada foruma da yazmisimdir.
Turk kaleciler ve GS
Simdi malesef bence GS icin Turk kaleci olayi uzun sure askiya alinacak. Simdi bir ornek verecegim burada Mert'e veya baskasina takilmak istemiyorum. Mert bir aralar Ufuk cok iyi, GS'a gelsin Orkun'un yerine diyordu. Besiktas macinda korkunc hatalar yapti. FB macinda her ne kadar ilk gol offside bile olsa zamanlama hatasi var. Genc kaleci daha cok pismesi gerek. GS'da forma bulabilir mi? Hayir. GS'a yedek kaleci olarak gelse pisebilir mi? Hayir. Kalecinin oynamasi lazim.
Serkan Kirintili deniyor. GS macinda topu gogsunden sektirdi, Hakan aylar sonra gol atti. 2 gun once Petkovic'den degajdan gol yedi. Olacak is mi? Yine genc kaleci, refleksler iyi ama GS'a kaleci olacak bir durumda degil.
Lafi Orkun'a getirecegim. Orkun benim izledigim hic bir karsilamasmada bu verdigim orneklere benzer hatalar yapmadi. Yapsa asla onermezdim, ismini anmazdim. Yani hata yapmayan duvar gibi kaleci Orkun GS'a gelip boyle dagilabiliyorsa, bu genc kalecilerin, baska takimlarda hata yapan Serkan'larin falan sansi nedir? Sifir.
Bundan sonra
Bundan sonra Turk kaleci sansimiz yok. Bu camiaya Turk kaleci de gelirken 50 kere dusunerek gelecektir.Aykut'un da sanilanin aksina yabanci kaleci gelmesiyle Orkun'la beraber ayrilacagini dusunuyorum. Sene sonuna kadar elinden geleni yapmaya calisacak, sonra iyi bir Anadolu takimina transfer olacaktir. Cunku bir 5 sene daha yedek kalirsa kariyeri bitiyor. Tabii para tatli gelirse ben antrenman kalecisi olacagim derse onu bilemem. Kendisini de bu seneden once oynadigi her maci izledim. Cizgi kalecisi oldugunu defalarca soyledim. Ama ne yazik ki cok arkadas bir kere bile izlemeden "Orkun kotu, Aykut iyi" deyip durdu.
Bundan sonra yapilmasi gereken, Almanya veya Italya'dan cok iyi bir kaleci hocasi transfer etmek ve bu konuda koklu egitime onem vermekdir. GS'in kaleci yetistiren hocalarinin cikardigi bu. Bu isin teknik oldugu kadar ruhsal, zihinsel yonu de cok onemli. Soner beyin agabeyi de bunlardan biri, onun sahsina bir hakaretim kesinlikle soz konusu degil. Ama egriye egri dogruya dogru. Boylelikle belki bir 10 sene sonra GS'in alt yapidan cikma Avrupa capinda bir kalecisi olur.
Ozan Ersoy
Futbol teknik olarak yine de Orkun'un Turkiye'nin en iyi kalecilerinden biri oldugunu dusunuyorum cunku Orkun'u Erciyes'deyken 4 defa GS'a karsi, 2 Besiktas'a karsi, 1 Trabzon'a karsi bir kere de FB'ye karsi izledim. Takiminin en iyi oyuncusuydu hep. GS Orkun'a dogru durust gol atamadi. Attigi maclari kaybetti ya da elendi. 16 macta 10 gol yedi. Her mac kume dusen takimda 5-6 mutlak gol kurtarisi vardi. Takimini tarihinde ilk defa Kupa finaline tasidi. Ceza sahasina hakim, yan toplara cikan, cok cevik, oyundan hic sogumayan, oyunu iyi takip eden, penalti kurtaran, defansini surekli alarmda tutan, saha disinda cok efendi, duzgun konusan Kayseri'nin sevgilisi olmus bir oyuncu gordum ben. Hatta cogu zaman "bu her sene 30-35 gol yiyen mondragon gitse de soyle celik gibi saglam gol mol yemeyen bir delikanli kalecimiz olsa" diye soylendim durdum. Arada foruma da yazmisimdir.
Turk kaleciler ve GS
Simdi malesef bence GS icin Turk kaleci olayi uzun sure askiya alinacak. Simdi bir ornek verecegim burada Mert'e veya baskasina takilmak istemiyorum. Mert bir aralar Ufuk cok iyi, GS'a gelsin Orkun'un yerine diyordu. Besiktas macinda korkunc hatalar yapti. FB macinda her ne kadar ilk gol offside bile olsa zamanlama hatasi var. Genc kaleci daha cok pismesi gerek. GS'da forma bulabilir mi? Hayir. GS'a yedek kaleci olarak gelse pisebilir mi? Hayir. Kalecinin oynamasi lazim.
Serkan Kirintili deniyor. GS macinda topu gogsunden sektirdi, Hakan aylar sonra gol atti. 2 gun once Petkovic'den degajdan gol yedi. Olacak is mi? Yine genc kaleci, refleksler iyi ama GS'a kaleci olacak bir durumda degil.
Lafi Orkun'a getirecegim. Orkun benim izledigim hic bir karsilamasmada bu verdigim orneklere benzer hatalar yapmadi. Yapsa asla onermezdim, ismini anmazdim. Yani hata yapmayan duvar gibi kaleci Orkun GS'a gelip boyle dagilabiliyorsa, bu genc kalecilerin, baska takimlarda hata yapan Serkan'larin falan sansi nedir? Sifir.
Bundan sonra
Bundan sonra Turk kaleci sansimiz yok. Bu camiaya Turk kaleci de gelirken 50 kere dusunerek gelecektir.Aykut'un da sanilanin aksina yabanci kaleci gelmesiyle Orkun'la beraber ayrilacagini dusunuyorum. Sene sonuna kadar elinden geleni yapmaya calisacak, sonra iyi bir Anadolu takimina transfer olacaktir. Cunku bir 5 sene daha yedek kalirsa kariyeri bitiyor. Tabii para tatli gelirse ben antrenman kalecisi olacagim derse onu bilemem. Kendisini de bu seneden once oynadigi her maci izledim. Cizgi kalecisi oldugunu defalarca soyledim. Ama ne yazik ki cok arkadas bir kere bile izlemeden "Orkun kotu, Aykut iyi" deyip durdu.
Bundan sonra yapilmasi gereken, Almanya veya Italya'dan cok iyi bir kaleci hocasi transfer etmek ve bu konuda koklu egitime onem vermekdir. GS'in kaleci yetistiren hocalarinin cikardigi bu. Bu isin teknik oldugu kadar ruhsal, zihinsel yonu de cok onemli. Soner beyin agabeyi de bunlardan biri, onun sahsina bir hakaretim kesinlikle soz konusu degil. Ama egriye egri dogruya dogru. Boylelikle belki bir 10 sene sonra GS'in alt yapidan cikma Avrupa capinda bir kalecisi olur.
Ozan Ersoy
-
- Staff Member
Ozanım bu yazıyı ne diye yazdın anlamadım
Ben de sana bakarak "Lincoln konusunda hatalıyım özür diliyorum" diye bir konu açacağımı sanıyorsanız, malesef daha çok beklersiniz
Ben Lincoln'u çok seviyorum. (Mert ile beraber aksini düşünseniz de)GS'da ayağına top yakışan 1-2 oyuncudan biri. Onlar da olmasa tamamen atletlerden kurulu bir takım seyredeceğiz.
Lıncoln GS'a şu ana kadar ne verdi soracak olanlara malesef sene başındaki 1-2 maç hariç hiçbirşey.
Schalke'deki Lincoln ile şuandaki Lincoln arasında dağlar kadar fark var. Almanya'da bu kadar çok yerde kalan bir Lincoln hiç olmadı.
Umarım Lincoln düzelir eski formunu yakalar. Böyle ayağına top yakışan 1-2 oyuncuya her zaman ihtiyacımız var.Açıkçası kaybedilmesini hiç istemem.
Umarım zaman beni haklı çıkarır.(İnşallah )
Gelelim Orkun meselesine;
Seninle beraber orkun'un fena olmadığını şuanda Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu düşünmüşdüm. Malesef senin gibi Leverkusen deplasman maçından beri olumsuz düşünmeye başladım. O zamandan bu yana fikrim de avrupa'da çok başarılı olmak isteyen bir GS'da Orkun ile olamayacağıdır. Fakat şuanki Türkiye liginde orkun bence hala sırıtmıyor ve idare eder. Ayrıca , bence Orkun Aykut'tan daha iyi kaleci.
Bir de Orkun'un aşırı ballı olduğunu düşünenlerdenim.
Ben de sana bakarak "Lincoln konusunda hatalıyım özür diliyorum" diye bir konu açacağımı sanıyorsanız, malesef daha çok beklersiniz
Ben Lincoln'u çok seviyorum. (Mert ile beraber aksini düşünseniz de)GS'da ayağına top yakışan 1-2 oyuncudan biri. Onlar da olmasa tamamen atletlerden kurulu bir takım seyredeceğiz.
Lıncoln GS'a şu ana kadar ne verdi soracak olanlara malesef sene başındaki 1-2 maç hariç hiçbirşey.
Schalke'deki Lincoln ile şuandaki Lincoln arasında dağlar kadar fark var. Almanya'da bu kadar çok yerde kalan bir Lincoln hiç olmadı.
Umarım Lincoln düzelir eski formunu yakalar. Böyle ayağına top yakışan 1-2 oyuncuya her zaman ihtiyacımız var.Açıkçası kaybedilmesini hiç istemem.
Umarım zaman beni haklı çıkarır.(İnşallah )
Gelelim Orkun meselesine;
Seninle beraber orkun'un fena olmadığını şuanda Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu düşünmüşdüm. Malesef senin gibi Leverkusen deplasman maçından beri olumsuz düşünmeye başladım. O zamandan bu yana fikrim de avrupa'da çok başarılı olmak isteyen bir GS'da Orkun ile olamayacağıdır. Fakat şuanki Türkiye liginde orkun bence hala sırıtmıyor ve idare eder. Ayrıca , bence Orkun Aykut'tan daha iyi kaleci.
Bir de Orkun'un aşırı ballı olduğunu düşünenlerdenim.
-
Re: Kaleci cikmazi ve forumdaslardan ozur
Bastan sona, kelimesi kelimesine katiliyorum.Ozan Ersoy wrote:Evet yogun istek uzere, Orkun konusunda yanildigimi kabul ettigimi, forumda her kimseyle tartissaydam ondan ozur diledigimi belirtmek isterim. Bu yazi samimi bir yazidir. Orkun hakkinda yanildim kabul ediyorum. Orkun hata yapmasiyla degil, GS'in yukunu kaldiracak mantaliteye sahip olmamasiyla beni yaniltti. FB macinda gorevden kacmasi, kendini kaybedip seyirciyle takismasi hic yakismadi. Tabii bunda ilk gunden beri ona hic bir destegi vermeyen, surekli yabanci kaleci arayan hocasi ve yoneticisinin ve de tikine, kazagina, mimiklerine, dua edisine takan seyircinin de payi var. Yine de kafasini dik tutmali, kulagina mp3 calicisini takip, herseye kendini kapamali, tv seyretmemeli, gazete okumamali, cok calisip sene sonunda konusmaliydi.
Turk kaleciler ve GS
Bundan sonra
Ozan Ersoy
-
Ben de tersine coguna katilmiyorum ama bunca senelik kardesim Ozan'i mi kiricam... gel len Orkun gec kocum kaleye - ama agzini yuzunu oynatma bak sinir etme adamiOzgur A. Boztepe wrote:Bastan sona, kelimesi kelimesine katiliyorum.Ozan Ersoy wrote:Evet yogun istek uzere, Orkun konusunda yanildigimi kabul ettigimi, forumda her kimseyle tartissaydam ondan ozur diledigimi belirtmek isterim. Bu yazi samimi bir yazidir. Orkun hakkinda yanildim kabul ediyorum. Orkun hata yapmasiyla degil, GS'in yukunu kaldiracak mantaliteye sahip olmamasiyla beni yaniltti. FB macinda gorevden kacmasi, kendini kaybedip seyirciyle takismasi hic yakismadi. Tabii bunda ilk gunden beri ona hic bir destegi vermeyen, surekli yabanci kaleci arayan hocasi ve yoneticisinin ve de tikine, kazagina, mimiklerine, dua edisine takan seyircinin de payi var. Yine de kafasini dik tutmali, kulagina mp3 calicisini takip, herseye kendini kapamali, tv seyretmemeli, gazete okumamali, cok calisip sene sonunda konusmaliydi.
Turk kaleciler ve GS
Bundan sonra
Ozan Ersoy
Yahu bu forum ne zamandan beri futboldan en cok ben anlarim, benden iyi analizci yoktur haline geldi. Lafim kimseye degil ama neden birileri ohooo kardesim bak yanlis ciktin deyince bu kadar stres olunuyor anlamis degilim.
Askolsun hepinize --- ben Orkun, Lincoln veya Hakan konularinda hakli ciksam ne olur cikmasam ne olur...
Yarin Lincoln Servet'ten cok efor sarfedip her yere kossa, calimini atip golunu atsa - siz de bana gelip ne oldu Mert deseniz --- ustelikte adam bu sene alacagim parayi cocuk esirgeme kurumuna bagisliyorum dese ne olur? Ben pasa pasa - vay be ben yanilmisim arkadaslar adam hakikaten cok karakterli bir topcuymus - yasa varol Lincoln derim, sonra yine ben birilerini begenmedigim zaman sizler bana buda Lincoln gibi mi olacak diye takilirsiniz... ne var bunda anlamadim...
Burada hicbirimiz profesyonel futbol yorumculugu yapmiyoruz - herkes kendince birseyler karalayip fikrini soyluyor, icini dokuyor... bu yanlis cikma, kredibilite kaybetme stresini anlayabilmis degilim...
-
Ozan sana hic katilmiyorum. Tersine basta Orkun konusundaki teknik tespitin hakliydi ve asil simdi onun kazanilmasini savunman lazim. Yetenek, hakimiyet, konsantrasyon, oyunu okuma konusunda Orkun halen Turkiye liglerinin en iyi kalecisi.
Fazlasi var, mac sonrasi roportajlarinda (tabii bundan sonra bunu gormek zor olabilir) Turkceyi teklemeden cok duzgun konusan, fazla kelime ile konusan bir kisi. Sanirim iyi kitap okuyor. Bak bu da cok onemli.
Aykut ile farkini ben kendi adima BJK macinda gordum. Orkun her pozisyonda stoperlerle acik ve net diyaloglara girerken (bagirtisi tribunleri tutarken) Aykut 2 kelime edemeden Song'la ve Servet'le 3 kere carpisti, her ikisinden de ciddi azar yedi. Yani oyun hakimiyeti, defansi yonlendirmesi zayif bile denemez; yoklukla malul.
Kazak giymesi, kupe takmasi beni ilgilendirmez. Bu onu konsantre ediyorsa, giysin. Simovic manyakti, Toni Schumacher de deli (manyak lafini sevimli bir manada kullaniyorum); kaleci gizli liderdir, bu tur fantaziler ona gider. Deli kaleci saymak mi istiyorsunuz, dunyada sohret olmuslarin arasinda deli olmayani yok.
FB macina gelince, mesele yine yonetsel. Gecen sene bu zamanlarda Alex yuhalanirken Aziz Yildirim herkesin gozunun icine bakarak onu tribunden alkisladi. Boylece Alex'e nefes alacak bir 4-5 hafta verdi. Takimi kurmakla, Brezilyalari aldirmakla, Kezman'i dislamakla suclanan, yuruyen ! Alex'in neredeyse kovulma asamasina geldigi de artik unutuldu gitti.
Orkun FB macina cikmak istemediginde, adam gibi bir yonetici (lise terk menejerler degil elbette) onunla bire bir konusur, motive eder, problemi kapali kapi ardinda cozerdi; tipki Lincoln Hakan meselesinde oldugu gibi.
Yoksa her mac sonra CNN Turk'e "onumuzdeki maca bakiyoruz, iddiamiz suruyor" demek degil yoneticilik, kucuk, orta ve buyuk krizlerde hissettirmeden dusturla yonetebilmektir. Bu kucuk krizi bile basinda tartisan bir yonetimden ne bekleriz, kalirlarsa gorecegiz.
Orkun ilk senesinde gerilimi yuksek bir iklimde cok az gol yedi. Hicbir macta Galatasaray'i yaktigi soylenemez (Leverkusen demeyin, ilk macta 10 gol kactigi icin dinamiklerin degistigini rahatlikla iddia edebilirim). Feldkamp gibi sert bir hoca ile calisti, ki Kalli onu istemedigini devre arasinda deklare etmesine ragmen, 2.devreye de formda girdi.
Kaleciligin uzun omurlu disiplin gerektiren bir pozisyon olmasi nedeniyle Alman, Italyan, Ingiliz hatta Rus kokenli oyuncularda daha gercekci durdugunu savunmus olmakla birlikte, Orkun'u bu sene istisna gordugumu ve hala daha yatirim yapilmasi gerektigini savunurum.
Ve tekrar iddia ediyorum, bizde oyuncu sorunlarinin % 70'i yoneticisizliktir, % 20'si taraftar ve basin gazlamasi, % 10'u futbolcudur.
Kaleci yerine Italya'dan yonetici transfer edelim.
Fazlasi var, mac sonrasi roportajlarinda (tabii bundan sonra bunu gormek zor olabilir) Turkceyi teklemeden cok duzgun konusan, fazla kelime ile konusan bir kisi. Sanirim iyi kitap okuyor. Bak bu da cok onemli.
Aykut ile farkini ben kendi adima BJK macinda gordum. Orkun her pozisyonda stoperlerle acik ve net diyaloglara girerken (bagirtisi tribunleri tutarken) Aykut 2 kelime edemeden Song'la ve Servet'le 3 kere carpisti, her ikisinden de ciddi azar yedi. Yani oyun hakimiyeti, defansi yonlendirmesi zayif bile denemez; yoklukla malul.
Kazak giymesi, kupe takmasi beni ilgilendirmez. Bu onu konsantre ediyorsa, giysin. Simovic manyakti, Toni Schumacher de deli (manyak lafini sevimli bir manada kullaniyorum); kaleci gizli liderdir, bu tur fantaziler ona gider. Deli kaleci saymak mi istiyorsunuz, dunyada sohret olmuslarin arasinda deli olmayani yok.
FB macina gelince, mesele yine yonetsel. Gecen sene bu zamanlarda Alex yuhalanirken Aziz Yildirim herkesin gozunun icine bakarak onu tribunden alkisladi. Boylece Alex'e nefes alacak bir 4-5 hafta verdi. Takimi kurmakla, Brezilyalari aldirmakla, Kezman'i dislamakla suclanan, yuruyen ! Alex'in neredeyse kovulma asamasina geldigi de artik unutuldu gitti.
Orkun FB macina cikmak istemediginde, adam gibi bir yonetici (lise terk menejerler degil elbette) onunla bire bir konusur, motive eder, problemi kapali kapi ardinda cozerdi; tipki Lincoln Hakan meselesinde oldugu gibi.
Yoksa her mac sonra CNN Turk'e "onumuzdeki maca bakiyoruz, iddiamiz suruyor" demek degil yoneticilik, kucuk, orta ve buyuk krizlerde hissettirmeden dusturla yonetebilmektir. Bu kucuk krizi bile basinda tartisan bir yonetimden ne bekleriz, kalirlarsa gorecegiz.
Orkun ilk senesinde gerilimi yuksek bir iklimde cok az gol yedi. Hicbir macta Galatasaray'i yaktigi soylenemez (Leverkusen demeyin, ilk macta 10 gol kactigi icin dinamiklerin degistigini rahatlikla iddia edebilirim). Feldkamp gibi sert bir hoca ile calisti, ki Kalli onu istemedigini devre arasinda deklare etmesine ragmen, 2.devreye de formda girdi.
Kaleciligin uzun omurlu disiplin gerektiren bir pozisyon olmasi nedeniyle Alman, Italyan, Ingiliz hatta Rus kokenli oyuncularda daha gercekci durdugunu savunmus olmakla birlikte, Orkun'u bu sene istisna gordugumu ve hala daha yatirim yapilmasi gerektigini savunurum.
Ve tekrar iddia ediyorum, bizde oyuncu sorunlarinin % 70'i yoneticisizliktir, % 20'si taraftar ve basin gazlamasi, % 10'u futbolcudur.
Kaleci yerine Italya'dan yonetici transfer edelim.
-
Mert Tokman wrote:
Yarin Lincoln Servet'ten cok efor sarfedip her yere kossa, calimini atip golunu atsa - siz de bana gelip ne oldu Mert deseniz --- ustelikte adam bu sene alacagim parayi cocuk esirgeme kurumuna bagisliyorum dese ne olur? Ben pasa pasa - vay be ben yanilmisim arkadaslar adam hakikaten cok karakterli bir topcuymus
Super
-
Sene basinda Lincoln'un ne kadar yardimsever oldugu yonunde haberler vardi. Cok karakterli filan idi alinmadan once. Satis taktigi mi idi o haberler acaba?Ozgur A. Boztepe wrote:Mert Tokman wrote:
Yarin Lincoln Servet'ten cok efor sarfedip her yere kossa, calimini atip golunu atsa - siz de bana gelip ne oldu Mert deseniz --- ustelikte adam bu sene alacagim parayi cocuk esirgeme kurumuna bagisliyorum dese ne olur? Ben pasa pasa - vay be ben yanilmisim arkadaslar adam hakikaten cok karakterli bir topcuymus
Super
Icine kapanik ve dugusal birine benziyor. Sorumluluk almasi zor olur boyle adamlarin. Yani oyunu kurar belki ama kimse aldirmaz onun kurdugu oyuna, kalir ortada dimdizlak.
Eger bu hafta da sacini kestirmez ise ben de gitsin derim.
Bence özür dilenecek bir durum yok. Suçun büyük bölümü Teknik ekipte ve yönetimde, sonra Orkun'da, sonra da taraftarda.Ozan Ersoy wrote:...Orkun konusunda yanildigimi kabul ettigimi, forumda her kimseyle tartissaydam ondan ozur diledigimi belirtmek isterim. ...
Benim bildiğim teknik ekip, kaleci ve defans uyumunu sağlamak için bunlara ayrı antrenmanlar yaptırır. Yan toplardaki zaafımız büyük oranda güven eksikliğinden ve defans ile uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Teknik kadronun yetersiz olduğu bu uyumu sağlayamamalarından belli. Orkun'un maç içerisinde arkadaşlarını uyarması gerekiyor, ama bağırıp çağırıp çileden çıkıyorsa, antrenmanlarda uyum sorunu konusunda yeteri kadar çalışılmıyor demektir.
Bütün bir devre arası her gün "GS kaleci arıyor, Isakson gelecekmiş, Isakson gelmeyecekmiş, Isakson gelmek istiyormuş, Feldkamp kaleci istiyor" haberleriyle geçti. Medyanın GS'ye karşı tutumu ortadayken, GS yöneticilerinin bu kozu onlara vermemesi gerekiyordu. 1 ay boyunca devam eden bu haberleri yalanlayarak ya da transferi uzatmadan olumlu veya olumsuz bir şekilde bitirerek bu haberleri kesmeleri gerekiyordu.
Ayrıca, yönetimin teknik ekibin yetersizliğini görmesi ve Feldkamp'ı daha kaliteli bir ekiple çalışmaya ikna etmesi gerekiyordu.
Ozan'ın Orkun'un kendi hataları hakkında yazdıklarına katılmakla birlikte bu kadar yükün altında bu kadar yalnız kalmasına rağmen, yine de çok da başarısız olduğunu düşünmüyorum. Bence Real Madrid Casillas'ı nasıl kazandıysa GS de Orkun'u kazanmanın yollarını aramalı. Ama olmaz da yabancı kaleci gelirse Orkun ikinci bir şans için kalmalı. Aykut'a şimdiye kadar daha çok şans verildi. Ozan'ın da dediği gibi artık kariyerinin sonlarını as kaleci olarak geçirmesi hem GS hem de Aykut için daha iyi olabilir.
Ve GS taraftarı... Hatırladığım kadarıyla 90'lı yılların ortasında, herkesin ortak görüşü en iyi taraftarın GS'de olduğuydu. Sonra bir şeyler oldu. UEFA şampyonluğu sonrası yaşanan doyum ve sonraki sonuçlarla gelen ve uzun yıllar süren bir tatminsizlik duygusundandı belki. "Korkak Lucescu, takımı batıran Terim, hırçın Hagi, şarapçı gerets, bırak yakamızı Canaydın, kız Necati, ihtiyar beceriksiz Hakan, Hasan'dan adam olmaz, pİliç, o gitsin, o da gitsin, bundan bir şey olmaz, şu da gitsin vesaire vesaire... Belki de FB fıstık gibi stadyumda oynarken işkencehaneye dönüşen ASY'nin yarattığı aşağılık kompleksi...
Taraftarlar asla Orkun'a göstermeleri gereken desteği göstermediler. FB maçında takımlarını sabote edip bir de 5 maç ceza aldıran taraftarlar, her fırsatta "Ben demiştim abi Orkun'la olmaz bu iş" demenin fırsatını kolladılar adeta. Bunun da temelinde her Erovizyondan sonra "Ben demiştim abi bu şarkıyla bir şey olmaz" demeye bayılanlardakine benzer bir aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum.
Oysaki bu işin zevki kendi ülkenin şarkısını desteklemekte, iyi bir derece almasını dilemekte, daha iyi olması için yapıcı eleştiriler yapmakta ve iyi derecede havalara uçup kötü derecede üzüntüyü paylaşmakta. Tıpkı futbol gibi.
Genç bir Türk kaleciye umut bağlamak, onun başarısını ve milli takımda bir GS'li görmenin onurunu hayal etmek, kendine güveninin artması için ilk fırsatta onun için özel tezahurat yapmak, yapması gayet doğal olan yanlışlarda hemen ümidini yitirmemek, empati kurmak, yapıcı eleştiri yapmak... Ve o kaleci bir gün Şampiyonlar liginde yarı finali takıma hediye ettiğinde göz yaşları içinde sabaha kadar konvoylara katılıp doyasıya eğlenmek.
GS Orkun'u kazanamayıp yabancı bir kaleci getirmek zorunda kalırsa takımım önemli bir maçtan mağlup ayrılmış gibi üzüleceğim.
Orkun'la yapılan bir söyleşiden alıntı:
''SIKINTI KALECİ EĞİTİMİNDE''
Galatasaraylı kaleci, Türkiye'nin kaleci konusunda değil, kaleci eğitimi konusunda bir sıkıntısı olduğunu dile getirdi.
Zamanında kendisinin de dahil olmak üzere, liglerde oynayan birçok kalecinin düzgün kaleci eğitimi almadıkları için performans gerektiren lige çıktıklarında bazen zorlandıklarını vurgulayan Orkun, ''Avrupa maçlarında zorlanmamızın başlıca nedeni eğitim eksikliğimizdir. Eğitim eksikliği bana göre Türk futbolcusunu Avrupa futbolculardan ayıran en önemli noksanlıktır'' dedi.
30 Kasım 2007 Cuma
http://www.haberk.com/haberler/spor/-ya ... dasi-yok-/
Last edited by Eray Tunç on Wed Mar 12, 2008 3:54 am, edited 2 times in total.
-
Ozan, ozenle altini cizmis: "Orkun hakkinda yanildim kabul ediyorum. Orkun hata yapmasiyla degil, GS'in yukunu kaldiracak mantaliteye sahip olmamasiyla beni yaniltti."
Yani Orkun'un kaleciligi konusunda degil, kisiligi konusunda yanildigini soyluyor. Yani kaleciligi konusunda yapilan tartismalar icin ozur filan dilemiyor. Sadece ileriyi gordum ama yeterince ileriyi gorememisim, o nedenle kusuruma bakmayin diyor. Yani aslinda yanilgi yok, bir eksiklik soz konusu.
Yoksa daha once teknik olarak soyledigi herseyin arkasinda. Ben boyle anladim.
Yani Orkun'un kaleciligi konusunda degil, kisiligi konusunda yanildigini soyluyor. Yani kaleciligi konusunda yapilan tartismalar icin ozur filan dilemiyor. Sadece ileriyi gordum ama yeterince ileriyi gorememisim, o nedenle kusuruma bakmayin diyor. Yani aslinda yanilgi yok, bir eksiklik soz konusu.
Yoksa daha once teknik olarak soyledigi herseyin arkasinda. Ben boyle anladim.
-
Izleyebildigim kadariyla (bazen bayagi yakindan, bazen oldukca uzaktan, parcali bulutlu birhalde oluyor bu maalesef), isin aslinda bu kismi da biraz karisik. Bu mac oncesi, Havadir Civadir filan, "Orkun affini istemis" diye sundu bu gelismeyi. Mac sonrasi basin toplantisinda, Kalli'nin "Cok yipranmisti, karsilikli konusarak, biraz mola vermesinin iyi olacagini dusunduk Aykut'la da cok iyi arkadaslar, macta kalede Aykut'un olacagini, kendisinin soylemesini istedim ondan" mealinde aciklamalari da vardi (yani, Orkun kendisi istedi gibi degil de, bir onceki macta, seyirciyle filan da yuzgoz oldu diye, Kalli'nin karariyla degisiklik yapilmisti gibisinden). Bilmiyorum, Kalli bazi bazi yaptigi gibi, olmus bir olayi, kendince daha iyi oldugunu dusundugu yonde yansitmis filan da olabilir tabii, bir ihtimal...Ufuk Sezekkaplan wrote:Orkun FB macina cikmak istemediginde, adam gibi bir yonetici (lise terk menejerler degil elbette) onunla bire bir konusur, motive eder, problemi kapali kapi ardinda cozerdi; tipki Lincoln Hakan meselesinde oldugu gibi.
Hocam, debriyajdan ayagini cektiginde haber ver, firlayayim!Murat Kara wrote:Eger bu hafta da sacini kestirmez ise ben de gitsin derim.
Özgür
-
Mehmet'im estagfurullah. Hic oyle bir niyetim yok, geregi de yok. Bir kere yanildigini falan dusunmuyorum. Lincoln iyi futbolcu ama su ana kadar faydali degil. Istikrarsiz, guvenilmiyor. Turkiye liginde cok zorlanir. Formunu cok yukseltmesi lazim aldigi parayi haketmesi icin. Bunun da senin degerlendirmenle alakasi yok. Sen seyrettiginde oynuyordur, simdi yatiyor. Ne yapacaksin? Ikincisi senin daha 10 tane Lincoln gibi adam onermen, sonra hepsinin kotu cikmasi lazim ki ben bizim Mehmet de yaniliyor artik diyeyim. Senelerin kredisi var burada. Ucuncusu baskalarinin bana yaptigini sana asla yapmam, cunku senelerinin arkadasligi, beraber kasibeyazda kebap yemisligimiz, kac kahvenin hatri var burada. Asagida senin adinla ornek verdigim icin ozur dilerim ama darilmayacagini bildigim birisiyle karsilastirma yapmak istedim.Mehmet Gorgen wrote:Ozanım bu yazıyı ne diye yazdın anlamadım
Orkun konusunda ise... Bir isten kacanin (yani quitter) kazanma sansi sifirdir diyebilirim. Anlatilana gore o birakmis isi, Kalli kamuoyuna ben kestim diye aciklamis oyuncusunu belki de biraz korumak icin. Cunku "ben kesmedim Orkun oynamayacagim dedi" derse, daha rezalet bir durum olur. Hoca olarak dogrusunu yapti.
Savasta gorevden kacani komutanin vurmasi gerekir biliyorsunuz. Bunun sebebi yapmazsa herkes olur, orduda bozgun olmasi cok buyuk olasiliktir. Bu futbol bir oyun elbetteki savas degil, gorevden kacanin vurulmasi gerekmiyor ama yine de bir mucadele. Eger dogruysa FB macinda oynamama soylentisi, Aykut'la devam edilmesi dogru karardir.
Ufuk ve Eray bana katilmamis ki hakli tarafi var. Benim de dedigim gibi TD ve yoneticiler bu kaleci olayini iyi yonetemediler. Sucun buyuk cogunlugu yonetimde ve seyircide ama bundan sonra Orkun'un kalede sans bulmasi bile ancak Aykut sakatlanirsa veya bir mac 4-5 gol yerse olur. Olsa bile Orkun'un ne kafayla kaleye gececegi de mechul. Zaten sunun surasinda 9 hafta kaldi. O yuzden sanslar az diyorum.
Zaten seneye de yabanci kaleci gelir, Orkun ve Aykut da gider. Kalmalari icin hic bir sebep yok. Seneye GS iki kaleci bulmak zorunda kalabilir. Keske Eray'in dedigi gibi Orkun kalsa da dedigi sahneler gerceklesse. Ama bu isler istekle, hayalle olmuyor. Kendimden cok Orkun icin uzuldum. Kendisinin hayalleri gercekten buyuktu. Mehmet'in aksine bence cok sanssizdi. Karsisindakiler hayatlarinin vuruslarini yaptilar, kac top direge carpti girdi, kontrpiyeden 2-3 gol yedi, yedigi gollerin cogu jeneriklik gollerdi. Kalecinin en iyi dostu direk derler. Hep yanlizdi Orkun. Direkler bile dost olmadilar.
Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Wed Mar 12, 2008 4:24 am, edited 1 time in total.
-
Reklamlara bile koymuslar. Adam sacinda top saklayip gol atiyor. Belki de Lincoln bakti kimsenin kurdugu oyunu filan ipledigi yok, o da yontem degistirmeye karar verdi. Ama arkasindan gelen adam kaleyi goremeyecek bu gidisle. Sabri'nin kosup kosup, Lincoln'un saci yuzunden gorus mesafesini kaybedip topu daglara taslara gondermesi hic hos olmaz. Gerci Sabri kel Hasan Sas ile oynarken de daglara taslara gonderiyordu ya! Ornek iyi degil yani!Ozgur Huseyinoglu wrote:Hocam, debriyajdan ayagini cektiginde haber ver, firlayayim!Murat Kara wrote:Eger bu hafta da sacini kestirmez ise ben de gitsin derim.
-
Ben de Ufuk ve Eray'in yazdiklarinin coguna katiliyorum.Sporculari maclara fiziksel ve psikolojik olarak hazirlamak yoneticilerin ve antrenorlerin de gorevi.
GS'in,hepimizin bildigi,cozulmesi gereken mali ve idari problemleri var.Ozellikle yabanci oyuncular icin iyi "scout"larimiz yok,transferlerde hata yapiliyor,ve kisitli kaynaklar heba oluyor.(6 oyuncunun 2'sini neredeyse hic kullanamiyoruz)
Orkun yerine kim transfer edilecek bilmiyorum.GS'in en buyuk problemi kalecileri mi?Bence Orkun kalmali;eger illada gonderilecekse yeni kaleci adayini bulmak icin cok titiz bir calisma yapilmasi gerekiyor.
GS'in,hepimizin bildigi,cozulmesi gereken mali ve idari problemleri var.Ozellikle yabanci oyuncular icin iyi "scout"larimiz yok,transferlerde hata yapiliyor,ve kisitli kaynaklar heba oluyor.(6 oyuncunun 2'sini neredeyse hic kullanamiyoruz)
Orkun yerine kim transfer edilecek bilmiyorum.GS'in en buyuk problemi kalecileri mi?Bence Orkun kalmali;eger illada gonderilecekse yeni kaleci adayini bulmak icin cok titiz bir calisma yapilmasi gerekiyor.
Konsantrasyon, concentration, concentracion
nefvakfi.org
nefvakfi.org
-
Birakin da cocuk dinlensin biraz. Futboldan anlayan anlamayan her yaptigini elestirdi cocugun. Bu kadarini bizler sanki kaldirabilir miyiz? Ben hic kizmiyorum kendisine, "quitter" falan olarak da gormuyorum. Aykut'a da sans dogdu, o da elinden geleni yapar, ama biz onu da ilk ciddi hatasinda asariz, gene Orkun gecer, merak etmeyin. Maalesef futbol anlayisimiz bu kadar. Sadece kazanmak, rakip taraftarlarla dalga gecmek uzerine kurulu.
Ben bu seneyi yapilanma senesi olarak gordugum icin takimi basarili buluyorum, maclari rahat rahat izliyorum ve de topcularimizla gurur duyuyorum. Kimseye kizmiyorum, kizamiyorum, hatta gelisimlerini gozlemledikce daha cok zevk aliyorum. Orkun da geri gelecektir. Biz istiyoruz ki her mac daha onceden belirlenmis mac en iyi kadroyla cikalim, hep kazanalim, hem de eze eze kazanalim. Boyle birsey yok. Arsenal'deki bebler cok mu iyi oynuyorlardi bir iki sene once? Premier ligi izleyenler bilir, Adebayor, Senderos, Eboue, Flamini denen adamlar begenilmiyorlardi. Bizim zayif bulunan Arda Fabregas'la karsi karsiya rahatlikla oynayabilmis kac sene once.
Once elindeki degerleri bileceksin...
Ben bu seneyi yapilanma senesi olarak gordugum icin takimi basarili buluyorum, maclari rahat rahat izliyorum ve de topcularimizla gurur duyuyorum. Kimseye kizmiyorum, kizamiyorum, hatta gelisimlerini gozlemledikce daha cok zevk aliyorum. Orkun da geri gelecektir. Biz istiyoruz ki her mac daha onceden belirlenmis mac en iyi kadroyla cikalim, hep kazanalim, hem de eze eze kazanalim. Boyle birsey yok. Arsenal'deki bebler cok mu iyi oynuyorlardi bir iki sene once? Premier ligi izleyenler bilir, Adebayor, Senderos, Eboue, Flamini denen adamlar begenilmiyorlardi. Bizim zayif bulunan Arda Fabregas'la karsi karsiya rahatlikla oynayabilmis kac sene once.
Once elindeki degerleri bileceksin...
Mehmet Cirak
"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
-
Orkun ile ilgili olarak Ozan ile ayni dusuncedeydik,
ben ondan biraz daha once umudu kestim.
Sebeplerde ayni.
Eski sporcu veya klube bagli liseli oldugunuz zaman
bir nevi klubun gerceklerini ve imkanlarinida gozonune alarak
bir yonetici empati yapiyorsunuz. Ortalama seyircinin gunluk
o gitsin bu gelsin geyiginin disinda daha uzun vadeli, cok yonlu ve boyutlu eldeki imkan ve kisitlamalari gozonune alarak degerlendirme yapiyorsunuz. Buradaki fark klubun icinin ne oldugunu ve ne olmayacagini bilmek. Vede tabiiki bir donem bir fiil onun bir parcasi olundugu icin bir aidiyet-Sahiplenme ve sorumluluk duygusu. Ben Ozani, beni, Mert Tokmani,
Kerem Tezici vs.. yargilarken bu yonden bakmanizi rica ederim.
Kalenin iyi bir Turk kaleciye teslimi cok avantaj yaratan
bir durum ve FB bunun semeresini goruyor.
Rustu-Volkan-Serdar bence iyi bir zincir.
Bunun hakikaten olmasini istiyoruz.
Evet 3 tane sahane yabanci kalecimiz oldu
Taffarel-Simovic-Mondragon.
Ama artik gerek jenerasyonun boyunun uzamasi,
gerek futbolculuk mesleginin cekiciligi, gerek sahalarin duzelmesi,
vede gerekse konuyla ilgili alt yapiin olusmasi ile Turkiyenin iyi bir kaleci cikarma ihtimali var. Biz bunun GS'de olmasini istiyoruz ve sabir edilmesini istedik ,olmadi.
Orkun da sorunlardan biri mantal, fazla reaksiyoner. Digeri ise fizik(boy) ve fundamantal eksikleri.
Bu eksikleri kapatmasi icin cok yuksek konsantrasyon ile oynamasi , vede bunun icin hafif transa gecmesi gerekiyor, ki bazilari bunu delilik olarak nitelendiriyor. Tabii bu biraz da sunni olan asiri konsantrasyon yukseltmelerin, zaman zaman dususude ani oluyor. Kan sekerinin yukselip aniden cok inmesi ornegi. Bunu stabilize etmesi gerekiyor.
Yani deliligini Tafo-Mondi-Simo gibi hem disaridan goruntu olarak hos veya farkedilmeyen hale getirmesi ve inme cikmalar yerine standart hale getirmesi gerekiyordu. Tabii fazla tepkisel oldugu icin Anadoludan sonra GS'nin bol elestirili yapisini kaldiramadi. Tribunun delilik meselesini bir hakaret yerine espri olarak alsaydi daha iyi olabilirdi.
ben ondan biraz daha once umudu kestim.
Sebeplerde ayni.
Eski sporcu veya klube bagli liseli oldugunuz zaman
bir nevi klubun gerceklerini ve imkanlarinida gozonune alarak
bir yonetici empati yapiyorsunuz. Ortalama seyircinin gunluk
o gitsin bu gelsin geyiginin disinda daha uzun vadeli, cok yonlu ve boyutlu eldeki imkan ve kisitlamalari gozonune alarak degerlendirme yapiyorsunuz. Buradaki fark klubun icinin ne oldugunu ve ne olmayacagini bilmek. Vede tabiiki bir donem bir fiil onun bir parcasi olundugu icin bir aidiyet-Sahiplenme ve sorumluluk duygusu. Ben Ozani, beni, Mert Tokmani,
Kerem Tezici vs.. yargilarken bu yonden bakmanizi rica ederim.
Kalenin iyi bir Turk kaleciye teslimi cok avantaj yaratan
bir durum ve FB bunun semeresini goruyor.
Rustu-Volkan-Serdar bence iyi bir zincir.
Bunun hakikaten olmasini istiyoruz.
Evet 3 tane sahane yabanci kalecimiz oldu
Taffarel-Simovic-Mondragon.
Ama artik gerek jenerasyonun boyunun uzamasi,
gerek futbolculuk mesleginin cekiciligi, gerek sahalarin duzelmesi,
vede gerekse konuyla ilgili alt yapiin olusmasi ile Turkiyenin iyi bir kaleci cikarma ihtimali var. Biz bunun GS'de olmasini istiyoruz ve sabir edilmesini istedik ,olmadi.
Orkun da sorunlardan biri mantal, fazla reaksiyoner. Digeri ise fizik(boy) ve fundamantal eksikleri.
Bu eksikleri kapatmasi icin cok yuksek konsantrasyon ile oynamasi , vede bunun icin hafif transa gecmesi gerekiyor, ki bazilari bunu delilik olarak nitelendiriyor. Tabii bu biraz da sunni olan asiri konsantrasyon yukseltmelerin, zaman zaman dususude ani oluyor. Kan sekerinin yukselip aniden cok inmesi ornegi. Bunu stabilize etmesi gerekiyor.
Yani deliligini Tafo-Mondi-Simo gibi hem disaridan goruntu olarak hos veya farkedilmeyen hale getirmesi ve inme cikmalar yerine standart hale getirmesi gerekiyordu. Tabii fazla tepkisel oldugu icin Anadoludan sonra GS'nin bol elestirili yapisini kaldiramadi. Tribunun delilik meselesini bir hakaret yerine espri olarak alsaydi daha iyi olabilirdi.
NO ADNANS, NO CRY !!