26. Hafta Ankara - Galatasaray 0-1(KARAN 25)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

maci baya zor kazandik, fakat önemli olan 3 puandi ve 3 puani aldik.
bu yil actigim ikinci konu basliginda da 3 paun aldigimiz icin sevincliyiym, acaba bende bir keramet mi var ?
ASY deki Denizli macinin konu basligini da ben mi acsam acaba ?

AYKUT : arda arda iki pozisyonda müthis kurtarislari ile olumlu olarak göze carpti, fakat hatalari da az degildi. bircok topta cikmakta tereddüt etti.
SABRI : iyi niyetli cok cabaliyor, fakat sag bek onun yeri degil.
EMRE : hatasiz oynadi, müthis bir futbolcu yetisiyor eger bir terslik olmazsa, hem Galatasaray'a hem de miili takima gelecek 10 yil cok faydali olacak gibi.
SERVET : tek hatasi gol luyordu, onun disinda iyiydi.
HAKAN BALTA. ne negatif ne de pozitiv gözeme fazla carpmadi, demek ki görevini iyi yapmis Smile
MEHMET TOPAL : Müthis bir orta saha oyuncusu, duracagi yeri cok iyi seciyor, cok kritik toplar aliyor. Ayni Emre gibi gelecek 10 yilin oyuncusu olma yolunda. Kiymetini bilelim o bir müüthiis orta saha oyuncusu.
ARDA : maca sakat baslamis olmasinda olacak fazala etkili degildi
NONDA : yerinde oynamadigi belli, kumasi iyi fakat kaleciyle karsi karsiya atamadigi gol pozisyonu ona yakismiyor.
BARIS : su an formu düsük, Kupa maclarinda FB ye karsi oynadigi performansi bekliyorum ondan kalan 8 macta.
ÜMIT KARAN : sezonun ikinci yarisi cok farkli oynuyor, her yere kosuyor, defans , orta saha forvet, cok formunda.
LINCOLN : karmasik bir konu. Hakemler onu Alex'i korudklari gibi korumuyor. Cok faule maruz kaliyor, faullerin cogu hakemler tarafindan calinmiyor. Korkak oynuyor, ona birilerinin "korkunun ecele faydasi yok" Türk atasözünü belletmesi sart.
AYHAN: yerine oyuna girdigi Arda dan daha faydali oldu, fakat cok top kaybetti. Sanirim artik misyonunu doldurdu. SÜKÜR abisi gibi.
MEHMET GÜVEN : yorum yapamayacagim, cok az oynadi ve cok az pozisyonu vardi.

Post by Ozgur A. Boztepe »

Serif Halimler wrote:maci baya zor kazandik, fakat önemli olan 3 puandi ve 3 puani aldik.
bu yil actigim ikinci konu basliginda da 3 paun aldigimiz icin sevincliyiym, acaba bende bir keramet mi var ?
ASY deki Denizli macinin konu basligini da ben mi acsam acaba ?

Post by Cengiz Akgun »

Eli ugurlu MGC var. Her actiginda bir bozguna ugranilmis. Serif acacaksan ac ne duruyorsun madem ugrum var diyorsun. Keyfim yerinde olursa bir fikra da yazarim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe

Maci sakin kafa ile bir daha izledim. Hafta icinde yasanan gelismeler isiginda yorumum.

Hafta ici Polat, cok onemli bir beyanat verdi. "Lincoln'un bu maci kurtarmasini bekliyoruz" dedi.
Ilk duydugumda anladimki Lincoln sezon sonu gidici. Ayni Gokdeniz'i diger oyuncularinin toplam degerine satan Trabzonspor'un Gokdeniz yildiz degil demesi, veya yine Polat'in Ilic iki senede ilk kirmizsini gorunce, "Takimi satti" demesi gibi, assagilik bir satis taktigi. Yurekleri olmiyan bu yoneticiler taraftar korkusundan, taraftarin gozunde oyuncuyu degersiz kilmaya calisiyorlar.
Polat kallisiz ankara deplasmaninda buyuk olasilikla puan kaybedilicegini dusundu, o yuzden malubiyeti lincon'e atarak ilerki bir satista taraftar baskisindan kurtalmak icin hazirlik yapti. Cok assagilik bir oyun bu.
Bu yuzden Lincoln'un macta yedigi dayagin hesabida sorulmaz. Dayak yemege devam eder. Zaten saha icinde cok para aliyor diye hic korunmaz.
Kalli napar bu konuda iste o onemli.
Lincolnun sirti donuk ve ceza sahasina uzak yerde top almamasi lazim, ya kanatlarda yada ceza sahsina cok yakin ve kaleye yuzu donuk top almasi lazim. Ancak bu saniyede dayak yemekten kurtulur. Tabi bunun icin orta sahanin oraya top tasimasi lazim, bunu yapicak tek adam ise, sene basindaki gibi ayhan akman.
Nonda ve Umit karan birbirine uyum saglamaya basladi. Nonda'ya 4 aydir para verilemdigi soyletisi var, bu duzeltilirse, eski gunlerine doner.
Mehmet Topal Bu ligin en iyi on liberosu su anda, cok etkili yer tutuyor, cok iyi pas yapiyor, cok kuvvetli ve zeki.
Hakan Balta cok sakin oynadi, ama Volkan kadar etkili degildi. Orta sahada daha faydali oluyor bu oyuncu.
Arda sol icte zorlaniyor. Sakatliginda olabilir, ama kanatta daha faydali oldugunu dusunuyorum, Lincoln gibi.
Emre cok kritik ve iyi mudehaleler yapti, Song'dan iyimi, sanmiyorum. Ama iyi yolda.
Servet super oynamis bir hatasi disinda. Ama rakibi cok geri karsilamislar, nedenini bilmiyorum ama ortasahadaki boslugu bu cok geride defansi kurmanin sebep oldugunu dusunuyorum.
Mastro Ahmet Akcan'in zorunlu Arda Ayhan degisikligi maci kurtaran hamle oldu. Ayhan orta sahada cok iyi oynadi. Cok iyi top yapti, tecrubesini ve yetenegini konusturdu.

Bu gozlemlerin isiginda cift forvet oyniyan GS'nin ideal kadrosu.

----------------------Aykut-------------------------------
Sabri-----------Song---------Servet------Volkan-----
---------------------Topal---------------------------------
--------------------------------Ayhan---------------------
----------Lincoln----------------------------Arda---------
---------------------Umit-----------Nonda----------------

Arda ve Lincoln surekli kanat degistirmesi, ikisinde yedigi tekme miktarini azaltir. Ama daha once soyledigim gibi, Lincoln'u cekip vursalar koruyani olmiyacak. Tabi kendisininde kalcasini kullanmasini ogrenmesi laziki daha cok ayakta kalsin.
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

O zaman Polat doldursun takimi Bouzid, Carrusca, Serkan Calik gibi kazmalarla yine Lincoln yeterli degilse. Bu takimdan gitmesi ya da -kendileri gitmezlerse ki hic gitmezler - gonderilmesi gereken bir iki oyuncu var (usttekilere ek). Takimda tutulurlarsa yeni yonetime hicbir sekilde gelecek konusunda inanmam. Artik bu takimdaki kuf kokusunun kalkmasi gerek.

Umit Karan beni neredeyse kanser edecekti bu sene ama son maclarda insiyatifi eline alip takimi toparlayarak oynamisini seyretmek benim icin zevk.
Ozgur A. Boztepe

Lincoln'in gstv ye verdigi roportajin haberi. KAYNAK: AKSAM

Türk futbolu için günah

Cassio Lincoln, GS TV’ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Brezilyalı yıldız, “Ben Türkiye’ye geldiğimde şunu belirtmiştim: Hakemlere güveniyorum, onların art niyetli olmadığını düşünüyorum. Ama bugün aynı şeyleri söyleyemem. Çünkü aynı fikirde değilim. Ankaraspor maçındaki sertlikler sadece benim görüşüm değil. Herkes aynı görüşte. Sahaya çeşitli riskler altında çıkarsınız. Ben üç sarı kartla mücadele ediyorum. Hakem penaltı pozisyonunu aldatmaya yönelik bir hareket olarak görseydi, cezalı durama düşebilirdim. Bu arada teşekkür ediyorum rakip stoper, bana pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. Benim ricam Hakem ve federasyon maçı bir kez daha izlesin. İşte o zaman aşırıya mı kaçıyorum, yoksa hata bende değil mi, her şey daha net anlaşılır” dedi.

ARADA FARK VAR

Kendisini üzen asıl konunun takımların sahaya kapanma taktiği ile çıkmasının olduğunu belirten Lincoln, “Eğer yapılan sertlikler ve faullerden dolayı futbolcu sahada oyununu oynayamıyorsa bu Türk futbolu açısından günahtır. Bu durumda kaliteli oyuncuları göremezsiniz” diye konuştu. Alman hakemlerle, Türk hakemlerin kıyaslanması ile ilgili soruya “Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ama arada fark var. Bunu tabii ki kabul ediyoruz. Beni üzen şey, gidilen okullar ve kurallar aynı olmasına rağmen, arada farkın bulunması” cevabını veren Lincoln, G.Saray taraftarlarını da şu sözlerle övdü:

RAHAT DEĞİLİZ

Benim forma giydiğim kulüpler hep köklüydü ve seyircileri çok ateşliydi. Ama Galatasaray taraftarlarıyla onları kıyaslarsam büyük hata yapmış olurum. Seyircimiz o kadar ilgili ki hep yanınızda olduklarını hissettiriyorlar. Statta adımı söylemeye başladıklarında bunu çok güzel yapıyorlar. Tüylerim diken diken oluyor. Onlar için söylenecek fazla kelime bulmak zor. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” Brezilyalı yıldız, Galatasaray’ın şampiyonluk şansı için de “Tabelada iyi bir durumdayız ama rahat değiliz. Yeni ve genç bir takımız. Fenerbahçe ile karşılaştırırsak, kemikleşmiş on birleri ve kadroları var. İyi bir takım olsak bile birbirimizin ne yapacağını bilmek ve davranışımızın otomatik hale gelmesi zaman alır. Bu küçük bir detay gibi ama, takım olmanın yolu buradan geçer” yorumunu yaptı.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:Ikinci lafimi da Ugur'a edeyim. Neyse ki bu hafta sormadan o golu asmis. Gerci ben macin ozetlerini seyrettimdi. Ama her macin gollerini bu sitede gormek istiyorum. Tessekkur ederim.
Aslinda, ben de, golleri, macla ilgili resmi site, TFF sayfalarini, mac sonrasi foto-galerisi linklerini, bazi haber/gazete web sitelerinden yorumlari, mac haberlerini, Gorgen'in dunya futbolunda yaptigi hesap, haftalik panaroma'yi filan mac basligini kim acmis olursa olsun, en ilk yaziya, belli bir şablonla duzenli olarak eklemis olsak diye istiyorum.

Zamaninda, "Haberler (News Updates (dispatches))", "Mac Kritigi (Game Reports)" linkleri vardi ana sayfamizda, onlar hesabi bir veritabanimiz olusabilse diye istiyorum zaman icinde. Hatta, buna benzer bir sistemi, belki yarisma sayfalari icinde, kursam diye planlarim da var(di), ama, ordaki yapisal sinirlamalar yerine, ordan, sadece forum basligina bir link koyup, forum basligini/ilk yazisini zengin bir icerikle beslemis olsak diyorum.

Eski sistemler durakladigi gibi, (hicbirimiz bu (siteyi guncel tutma) isini profesyonel olarak yapmadigimiz icin), haliyle bunda da, kendi hayatlarimizdaki diger turlu mesguliyetler bolunmeler, kalitede dusmeler yaratacaktir ama, yine de ben fikri bir ortaya koymus olayim da, gorelim bakalim ne cikar ne cikmaz...
Özgür
Ugur Sahin

Post by Ugur Sahin »

Bu konuda en önemli sorun bi süre sonra bu güncelleme işlemlerinin savsaklanması oluyor hakkaten.

Cuma akşamı oynanan bir maçın ardından, bilgisayarın başında boş vaktimin olması bazen Pazar akşamını buluyor, o zaman da Cengiz abi bozuluyor :)

Ama Özgür abinin de dediği gibi, bi standart getirebilirsek iyi olacak. Wiki'lerdeki "template"ler gibi bir şey uygulanabilir ilk postlar için, sanırım phpBB için de böyle bir eklenti yazılmıştır.

Ugur
Post Reply