Polat'tan kriz toplantısı

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Murat Fahrioglu

Polat'tan kriz toplantısı

Post by Murat Fahrioglu »

Galatasaray Başkanı Adnan Polat maç sonrası yöneticilerle şeref tribününde bir toplantı yaparak, sarı-kırmızılı takımda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı.
Mazbatasını cuma günü alan ve ilk kez dün akşam başkanlık koltuğunda oturarak maçı izleyen Polat’ın, ligde bitime 6 hafta kala alınacak önlemleri idarecilerle görüştüğü ifade edildi. Polat’ın, “Böyle gitmez. Takımın kendine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dediği bildirildi.
Adnan Polat karşılaşmadan sonra sarı-kırmızılı takımın futbolundan hiç memnun kalmadığını belirterek, “Söyleyecek fazla bir şey yok. Galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık, ancak hâlâ inisiyatif bizde. Kalan 6 maçı kazanırsak, netice alabileceğizi düşünüyorum. Şampiyon olmak istiyorsak artık tüm maçlarımızı kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Bu arada Adnan Polat, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada bir taraftar, “Başkan bu hocayla olmaz” diye bağırarak alınan sonuca tepki gösterdi.

Kaynak: Milliyet

Alinan esas karar, yeterince kadro disi oyuncu olmadigi yonundeymis. Ileriki maclarda fayda gosterebilecek oyuncular, kadro disi birakilarak takima fayda gostermeleri onlenecekmis.

Diger formsuz oyuncular israrla oynatilarak yildizlasmalari ve takimdaki yerlerinin saglamlastirilmalari saglanacakmis.

Hocanin baska on libero fikri yoksa, Orkun bu bolge icin onerilecekmis.

Lincoln duran toplari biraz iyi kullanmaya basladigi icin uyari alacak ayagini denk almazsa kadro disi kalacak.

Pisikolojik danisman tutularak, nasil diger oyunculara tavir konulur ve macta isyan edilir, en iyi sekilde oyuncularin arasi nasil acilir ogretilecek.

Sabri'nin yanina saha icinde bir kabadayi daha verilecek, tek basina bazi adamlarin yaninda gucsuz kaliyor. Hatta yan hakemlerin birini saglam dovebilsin diye top atan cocuklar Sabri'ye yardim etsin diye kursa gonderilecek. Sabri zaten kadro disi kaldigi donemde belirli sinirlenme ve tavir atma kurslarina gitmis, dersine iyi calistigi belli.

Diger bazi aciklanmayan supriz kararlari da eminim bekleyip gorecegiz, eger bu yazdiklarim saka gibi geldiyse, bir bu sezon olan olaylari dusunurseniz tam olarak hayal urunu olmadigini anlarsiniz. Neden olmasin. Belki de yagmurdan kacarken doluya tutulduk.
Murat Kara

Re: Polat'tan kriz toplantısı

Post by Murat Kara »

Murat Fahrioglu wrote:Galatasaray Başkanı Adnan Polat maç sonrası yöneticilerle şeref tribününde bir toplantı yaparak, sarı-kırmızılı takımda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı.
Seref tribunune masa mi koymuslar? O zaman yazinin gerisini okumayi reddediyorum ben de!
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Murat Kara wrote:
Murat Fahrioglu wrote:Galatasaray Başkanı Adnan Polat maç sonrası yöneticilerle şeref tribününde bir toplantı yaparak, sarı-kırmızılı takımda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı.
Seref tribunune masa mi koymuslar? O zaman yazinin gerisini okumayi reddediyorum ben de!
Sevgili Murat, masa koymaya gerek mi var zaten ne konustuklarini pek detayli yazmiyor yazi, buyuk kisim benim kendi yorumlarim. Muneccim olmaya gerek yok zaten. Pek hayirli kararlar alinmayacagi ortada.
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Murat Kara wrote:Galatasaray Başkanı Adnan Polat maç sonrası yöneticilerle şeref tribününde bir toplantı yaparak, sarı-kırmızılı takımda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı.
Mac sonunda Polat "Haldun, Mehmet'le gidin bakin bakalim bunlar ne yapiyor" demistir, olmustur sana toplanti. Raki masasinda Basinas'i alan adamlar bunlar, toplanti da ultra modern olacak. Matrix mubarek.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Asil kriz toplantisi dun aksam yapilmistir.Beraber yemek yendi raki icildi.FB-CFC maci seyredildi.

15 kisi topluca;

"Eyvah A.Kym " dedi.

Aslinda bu enkaz daha toplanmaz daha yikim olacaktir.Insaati bile yeniden yapmadan eskisini dumduz ediyorsun, ortada eski kolon felan kalmamali.

Borc odeme birinci gundem maddemiz.Sonra stad.Gerisi bos, sportif basari olmadan acildiktan 3-4 ay sonra Seyrantepede 3000-5000 kisilere oynariz.5 senelik kombine alacak arkadaslar bu forumda varmi bilmek isterim.
TRUST GALATASARAY
MGC
Mehmet Gurdal Cetin

Medya Bilgilendirme: Basın Toplantısı/Yiğit Şardan

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, 3 Nisan 2008 Perşembe günü saat 12:00'de Galatasaray Spor Kulübü Mecidiyeköy Merkez Bina'da bir basın toplantısı düzenleyecektir.

Medya mensuplarının bilgisine ve dikkatine sunulur.

Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü
TRUST GALATASARAY
MGC
Mehmet Gurdal Cetin

BUMUYMUS SUSUN BASKAN YARDIMCISI KONUSACAK TATAVASI...

Şardan umut verdi
Galatasaray'ın çözülemeyecek hiç bir sorunu olmadığını belirten başkan yardımcısı Yiğit Şardan, "Şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyoruz" dedi.

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 16:33 TSİ 3 Nisan 2008 Perşembe

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, yönetim kurulu olarak mazbatalarını almalarının ardından yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulüpte başkan yardımcılığı ve basın sözcülüğü görevlerini üstlenen Yiğit Şardan, iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Faruk Bil ile birlikte Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında bir toplantı düzenledi.

Mazbatalarını alalı henüz 1 hafta dahi olmadığını kaydeden Şardan, yönetim kurulu olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, ''Galatasaray'ın çözülmesi gereken birçok konusu var, ancak çözülemeyecek hiçbir konusu yok. Doğru iradeyi otaya koyar ve çalışırsak, 2 sene sonra çok farklı bir Galatasaray olur. Bunun için buradayız. Bu irade ve çalışma azmimiz var'' dedi.

Galatasaray Futbol Takımı'nın son haftalarda aldığı istenmeyen neticelere rağmen, şampiyonluk şanslarının yine kendi ellerinde olduğunu kaydeden Şardan, ''Rakibimizle kendi evimizde oynayacağız. Şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Elimizden geleni yapıp ipi göğüsleyeceğiz. Biz de yönetim kurulu olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Futbol takımımız bu inanca sahip'' diye konuştu.

"MALİ DURUM" ABARTILIYOR''
Yiğit Şardan, Galatasaray'ın mali durumuyla ilgili basına yansıyan haberlerin abartılı olduğunu söyledi.

Yanlış bir algı yaratıldığından şikayet eden Şardan, ''(Borç batağı, kötü durum) gibi laflar kullanılıyor. Bu ne demek?. Toplam 5 liralık varlığınız varsa ve 10 lira borcunuz bulunuyorsa, borç batağı vardır. Ama sizin 10 liralık varlığınız varken 5 lira borcunuz bulunuyorsa, bu borç batağı değildir. Bu yanlış yargı halen körüklenmektedir. Galatasaray'ı kötü göstermek ne bizim, ne basının çıkarınadır. İnsanların doğru bilgilendirilme hakkı var. Bunların nasıl çözüldüğünü ilerki dönemde göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da artık borç yönetiminin sona erip varlık yönetimine geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Şardan, atılacak bazı adımların ardından tekrar aynı sıkıntıların yaşanmayacağını ileri sürerek, ''Gereken radikal kararları hızlı bir şekilde alıp yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

FUTBOL AŞ. VE SPORTİF AŞ. BİRLEŞECEK
Şardan, Galatasaray'da mali durumun düzeltilebilmesi için en önemli adımlardan birisi olarak gösterilen Sportif AŞ. ile Futbol AŞ.'nin birleştirilmesi çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Birleşme için çok net bir tarih veremeyeceklerini söyleyen Yiğit Şardan, ''Çok kısa bir süre içinde gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bu süre bir kaç ay kadar olabilir. Daha da uzarsa, somut sebebi olacaktır. İleride bunu da paylaşırız. Bir kaç ay içinde gerçekleşmesini planladığımız bir proje gecikirse, birleşme de gecikebilir'' şeklinde konuştu.

İki şirketin birleşmesinin kulüp için yaklaşık 75 milyon Dolar'lık bir kaynak gerektirdiği şeklinde daha önce yapılan açıklamaları hatırlatılarak, ''Nasıl kaynak yaratmayı planlıyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine Şardan, ''Fikir üretip, irade göstereceksiniz. Başka bir şey yok'' demekle yetindi.

''YENİ STATTA SORUN YOK''
Seyrantepe'de yapımına başlanan yeni statta sorunlar yaşandığı iddialarının hatırlatılması üzerine Şardan, ''Üstlenici firmanın sahibi Eren Talu ile daha dün bir toplantı yaptım. Hatta basını bilgilendirmesi için onu da teşvik ettim. Projede kaçınılmaz olarak bir tadilat gerekti. Tamamen zeminden kaynaklanan bir durum. Bu bir kaç aylık bir gecikmeye neden oldu ancak tamamlanması için planlanan tarihi etkilemeyecek. Herhangi bir gecikme beklemiyoruz şu anda. Ufak tefek şeyler her zaman olacaktır'' dedi.

Yöneltilen bir soru üzerine, Galatasaray'ın haklarının çok iyi pazarlandığını kaydeden Şardan, ''Bu konuda fevkalade iyi bir iş yapılıyor. Sadece 37 tane lisanslı Galatasaray ürünü üreten firma var. Forma reklamlarından, stat reklamlarına, televizyon haklarına, çok becerikli bir şekilde pazarlanmakta. Yeni alanlar da açılıyor. Yeni stadımızın isim hakkı ileride satışı yapılabilecek bir değer. Forma reklamı anlaşmamız bir yıl sonra bitiyor ve şimdiden görüşmeler başladı. En yüksek seviyede reklam haklarını pazarlamaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

''YENİ TEKNİK DİREKTÖR İÇİN ÇALIŞILIYOR''
Yiğit Şardan, Karl Heinz Feldkamp'ın yerine gelecek sezon takımın başına gelecek isim için çalışıldığını kaydetti.

Gecikmeye tahammülleri olmadığını anlatan Şardan, ''Bir an önce yeni teknik direktörü belirleyip, sezonun son haftalarının yeni hocamızın da takibinde geçmesini istiyoruz. Transfer dönemi geldiğinde de politikalarımızı Feldkamp ve yeni teknik direktörün bilgileri doğrultusunda, en az hatayla gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Futbol takımında bu sezon başında gerçekleştirilen yeni yapılanmanın ikinci adımının ise kendi dönemlerinde atılacağını da ifade eden Şardan, ''Mutlaka iyi isimleri kadromuza katmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Kimseyi de yüksek ücreti için gönderecek değiliz. Önemli olan takıma katkısı. Bu kadar köklü bir yapılanmaya girip de, bu durumda olmak büyük başarı'' ifadesini kullandı.

Ayrıca, ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea'yi 2-1 yendiğinin hatırlatılması üzerine ise Şardan, ''Ben Galatasaray yöneticisiyim. O maçın yorumunu Fenerbahçelilere sorun. Ama annem hasta bir Fenerbahçe taraftarı ve ben arayıp tebrik ettim. Bunu söyleyebilirim'' yanıtını verdi.
TRUST GALATASARAY
MGC
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Galatasaray.org da yayinlanan konusma metni asagida. Yigit Sardan iki secim once halka acilisdan ovundugunu soyluyor, yine secilirse GS'in bir kismini daha halka satip kaynak yaratacagini soyluyordu Cansun'la beraber. Ben de cildirmistim bunu duyunca. Halka acilis GS'in tarihinde yaptigi en buyuk hatadir. 40 milyon dolar karsiliginda 90 milyon civarinda temettu verildi bildigim kadariyla. Simdi de hisse geri aliniminda 75 milyon dolar daha verilecek anlatilana gore. Riva'yi satacaklar ki sirketler birlessin. Hesabi siz yapin. Bu fikri kim verdiyse bunlara artik Kalpakcioglu mu kimse buyuk gunahi var. Bunlarin da kafa zerre kadar calismadi ya da bir yolunu bulur, ilerde birlestiririz, SPK'da adamimiz var, burasi Turkiye dediler.

Adnan Polat en onemli oncelik sirketlerin birlesmesi dedi. Yigit Sardan da Baskaniyla ayni dusuncede gozukuyor artik.

Isin garip tarafi FB de halka acik ve bildigim kadariyla GS gibi acik. Nasil oluyor da bundan etkilenmediler bilen varsa aciklasin. Yoksa "burasi Turkiye" kurali onlara calisiyor mu?

Ozan Ersoy

Basın Toplantısı: Yiğit Şardan

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yiğit Şardan ve iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Faruk Bil bugün Mecidiyeköy’deki kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında özellikle yeni dönemdeki medya ve taraftarlarle iletişim konuları üzerinde duran Yiğit Şardan ve Faruk Bil basın toplantısı sırasında gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Basın toplantısının sonunda Yiğit Şardan, Faruk Bil ve basın toplantısına katılan gazeteciler yaklaşık 15 dakika off the record olarak da konuştular.

Yiğit Şardan: “Hepiniz hoş geldiniz. Yeni dönemdeki ilk basın toplantısını bugün gerçekleştiriyoruz. Öncelikle bugün sizlerin karşısına neden Faruk Bil’le çıktığımızı izah edeyim. Ben Galatasaray’da Başkan yardımcılığı görevimin yanı sıra basın sözcülüğü görevini de üstlenmiş bulunuyorum. Faruk Bil’de iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyemiz. Dolayısıyla bizi karşınızda sıkça göreceksiniz.

“İletişim Master Planı Hazırlanıyor”

Belki bazı insanlar biliyor bazıları bilmiyor ama Faruk Bil de ben de uzun yıllardır iletişim sektörünün içinde olan insanlarız. Dolayısıyla iletişimin önemini bizler kadar anlamış, kavramış çok sayıda insan spor kulüplerinde görev almamıştır. Bu yüzden geldiğimiz ilk günden beri Galatasaray gibi çok geniş kitlelerle iletişim kurmak zorunda olan bir müessesenin bu konuya ne kadar önem vermesi gerektiğini defaatle hem kendimize hem diğer arkadaşlarımıza hatırlatıyoruz. Zayıf iletişimin Galatasaray’ı ne kadar yıprattığını, ne kadar zarar verdiğini görüyoruz. Bu yüzden de hafta sonuna kadar kuracağımız ve profesyonellerden oluşan iletişim grubu bir master plan hazırlayacak. En son Nisan ayının sonuna kadar bitirmeyi umduğumuz bu master plana göre, Galatasaray nasıl bir iletişim anlayışının içinde olacağının temel çerçevesini çizecek. Bu iletişimi gerçekleştirecek genişçe bir ekipte bünyemizde istihdam edilecek. Taraftardan medyaya, Galatasaray’a yatırım yapmış ortaklarımızdan genel kurulumuza kadar herkesle ne şekilde bir iletişim içinde olacağımızın genel çerçevesini çizeceğiz. Bu çerçeve doğrultusunda da muhtelif insanlar muhtelif görevler üstlenecekler. Sizler, basın mensupları da kiminle hangi konuyu konuşabileceğinizi, ne sıklıkla konuşabileceğinizi çok net olarak öğrenebileceksiniz. Çünkü basın mensuplarının her gün belli bir sayfa ya da belli bir dakika Galatasaray haberi yapmak zorunda olduğunuzun farkındayız. Bu konuda sizlere köstek değil destek olmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki bu konuda size karşı yeterince şeffaf olmazsak size yeterince destek vermezsek sizler haberi yazmıyorsunuz, haberi yapıyorsunuz. Biz haber yapılmamasını haber yazılmasını istiyoruz. Olan bir şeyin yazılmasını istiyoruz olmayan bir şeyin fabrika edilerek yapılmasını istemiyoruz. O yüzden de basına karşı fevkalade açık ve şeffaf olacağız.

Tabii ki her kurumun gizli kalması gereken bilgileri, en azından dönemsel olarak, olacaktır. Şüphesiz transferlerde bu sıkıntı çok yaşanıyor. Ben öyle örnekler biliyorum ki “medyaya yansırsa ben gelmem” diyen antrenörler var. Dolayısıyla siz de takdir ederseniz ki bunları en azından belli bir dönem gizli tutmak zorunda kalabiliriz. Ama onun dışındaki her türlü bilgiyi sizinle çok açık bir şekilde paylaşacağız ve siz eğer Galatasaray’a doğru bir adım atarsanız biz size iki adım atacağız. Çok açık ve net olarak söylüyorum bunu size.

“Galatasaray’ın Çözülmeyecek Konusu Yok”

Bildiğiniz gibi mazbatamızı alalı daha bir hafta olmadı ve çok yoğun bir şekilde Galatasaray’ın konularının içine girmeye çalışıyoruz. Yönetim kurulunda herkesin görevleri belirlendi ve herkes hummalı bir şekilde çalışmaya başladı. Galatasaray’ın çözülmesi gereken birçok konusu var ama çözülemeyecek hiçbir konusu yok. Dolayısıyla biz eğer doğru iradeyi ortaya koyarsak ve yoğun bir şekilde çalışırsak herkesin karşısında çok farklı bir Galatasaray olacak. Biz de bunu gerçekleştirmek için buradayız. Biz de bu irade azmi ve çalışma isteği var. Biz buna inanıyoruz, iki sene sonra herkesin karşısında çok farklı bir Galatasaray olacak.

“İki Kupada da Şampiyon Olacağız”

Bu sezonda, futbol takımımız son haftalarda istenmeyen sonuçlar alsa da, şampiyonluk tamamen bizim inisiyatifimizde. Önümüzde altı tane maç var en önemli rakibimizle de evimizde oynayacağımız düşünülürse biz şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Şampiyon olmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz ve de ipi göğüsleyeceğiz. Her iki kupada da bu sene şampiyon olacağımıza biz inanıyoruz. Bu konuda yönetim olarak üstümüze ne düşüyorsa o görevi yapacağız, futbol takımımız ve teknik yönetimimiz de bu inanca sahip. Kalli’de zaten bu konuda açıklamasını yapmış, biz de o açıklamanın sonuna kadar arkasındayız.

Bunun dışında projelerde de, her projenin sorumlusu konularına vakıf olup süratle hareket edecek ve başta Seyrantepe olmak üzere Galatasaray’ın bütün projelerini teker teker hayata geçirmek üzere tüm gücümüzle çalışacağız.”

Faruk Bil: “Büyük Galatasaray’ın büyük günlerini umarım birlikte izleyeceğiz. Yiğit Şardan’ın da söylediği gibi iyi haberler yapabilmeniz için her türlü ortamı, imkanı sağlamak için çalışıyoruz.”

Soru-Cevap

-Daha önce yönetimde değildiniz yeni katıldınız yönetime. Acaba içeriden ve dışarıdan gördükleriniz arasında fark var mı?

Yiğit Şardan: Ben yönetimde olmadığım zamanlarda da Galatasaray’ın gerçeklerini çok yakından takip ediyordum. Dolayısıyla benim açımdan herhangi bir sürpriz durum yok. Ama size şunu söyleyebilirim, genel bir algı yaratılıyor Galatasaray ile ilgili, bu algı çok yanlış bir algı. Sizler spor muhabirlerisiniz bizim gibi ticaret erbabı olmadığınız için bir konuda kafaları netleştirmek lazım. Bu “borç batağı” lafları var ya; bir defa “borç batağı” nedir? Bu tanımı doğru yapalım. Borç batağı şu demektir, sizin toplam varlığınız beş liradır ama toplam borcunuz 10 liradır. Bu borç batağıdır. Ama sizin 10 lira borcunuz var ve 1000 lira da varlığınız varsa bu borç batağı değildir. Dolayısıyla Galatasaray’la ilgili yaratılan bu algı tamamıyla yanlış yaratılmış bir algıdır ve bizim bu algıyı değiştirmemiz zorunludur. Bugün bile gazeteleri açtığımda haberler okuyorum “borç istemişiz, reddedilmişiz”, açıkça söylüyorum ne borç istedik ne reddedildik. Fabrika edilmiş bir haber daha. O yüzden biz size doğru bilgiyi verelim sizde insanlara doğru bilgi yansıtın. Çünkü Galatasaray’ı kötü göstermek ne bizlerin ne de sizlerin çıkarına değil. 25 milyon Galatasaray’a gönül vermiş insanın da çıkarına değil, hele hele onların yanlış bilgiler alması kadar büyük bir haksızlık olamaz.

-Yönetim kurulunda sizin ana görevlerinizden biri Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’nin birleşmesi konusu. Size göre bu iş ne kadar sürede sonuçlanır?

Yiğit Şardan:Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok kısa bir süre içinde gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bu süre birkaç ay olabilir. Bundan daha fazla uzayacaksa da bunun somut bir sebebi vardır ve o sebepleri de paylaşırız sizinle. Ama dediğim gibi beklentimiz birkaç ay içinde gerçekleşmesi.

-Stat inşaatı konusunda çok sayıda spekülasyon var. Geciktiği, anlaşmazlıklar, pürüzler olduğu söyleniyor?

Yiğit Şardan: Eren Talu ile daha dün bir toplantı yaptık. O da bizlere tüm ayrıntıları tüm açıklığı ve şeffaflığı ile anlattı. Kendisinin zaman zaman bu bilgileri medya ile paylaşması konusunda da teşvik ettik. Projede kaçınılmaz olarak bir tadilat gerekti çünkü zeminden kaynaklı bir tadilat. Bu kadar büyük projelerde de bu tip tadilatların yapılması, onay alınması zaman alıyor. Bu yüzden dolayı projede birkaç aylık bir gecikme oldu. Ama dün Eren Talu ile konuşmamızdan ve projenin tamamının üstünden geçtiğimizde şunu net olarak görüyoruz ki projenin nihai tamamlanma süresini uzatmıyor. Dolayısıyla proje 1 Kasım 2009’da bitirilecek şekilde yönetiliyor. Gerekli tadilat değişiklikleri yapılmış, onayların önemli bir kısmı alınmış, dolayısıyla bunun dışında her hangi değişiklik beklemiyoruz. Ufak tefek şeyler olacaktır ama proje seyrinde yürüyor.

-Medyayı sürekli olarak bilgilendireceğinizi söylediniz. Bunu nasıl yapacaksınız?

Yiğit Şardan: İletişimdeki master planı tamamladıktan sonra farklı konularda farklı insanlar medyayı düzenli olarak bilgilendirecek. Bu kimi zaman ben olurum kimiz zaman Fark Bil olur kimi zaman internet sitemiz ya da profesyonel bir arkadaşımız olur. Ama sizler stat projesi hakkında örneğin kimden bilgi alabileceğinizi bileceksiniz.

-Almamız gereken kadar bilgi alacağız yani…

Yiğit Şardan: Almanız gerekeni kadar değil biz size verebileceğimizin maksimumunu veriyoruz. Olmayan bir şeyi bizimde size söylememize imkan yok. Biz size karşı şeffaf olacağız.

-Sayın Adnan Polat, Galatasaray’ın en önemli sorunlarından birinin nakit akışı olduğunu söylemişti. Bu konuda ne adımlar atıldı?

Yiğit Şardan:Bir defa rakamlar herkesin abarttığı kadar büyük rakamlar değil. Nakit akışının çözümlenmesi için atılması gereken birkaç adım var. Ancak çok daha önemlisi Galatasaray’ın artık borç yönetiminden varlık yönetimine geçmesi lazım. Bunun için gerekli olan adımları süratle atarsak budan sonra Galatasaray bu nakit akışı sorunlarını yaşamaz. Ben bu nakit akışı problemini 10 seneden beri duyuyorum, bir şey oldu mu? Parasını alamayan kalmış mı? Demek istediğim Galatasaray’daki bu sorunlar abartılıyor. Siz 10 seneden beri duydunuz mu “ben Galatasaray’dan para mı alamadım” diyen. Belki biraz gecikmeli almışlardır ama almışlardır. Hangi büyük müessese kimi zaman bu tip problemler yaşamamıştır. Her gün onların haberi yapılıyor mu? Ama her gün Galatasaray yazılıyor. Türkiye’deki bütün futbol kulüpleri alınsın ve futbolcularına borçlarını ne kadar ödemişler bakılsın bir de Galatasaray’a bakılsın. Ve biz mi daha iyi durumdayız onlar mı daha iyi durumda bir karşılaştırılsın.

Biliyorsunuz Galatasaray futbol takımı geçtiğmiz yıl bir yeniden yapılanmaya girdi. Bu yeniden yapılandırma bugünden itibaren finansal konularda da olmak zorunda. Yeniden yapılandırma demek önemli radikal kararları süratle vermek demektir. Bizde bu önemli ve radikal kararları süratle vereceğiz.

-Galatasaray’ın sponsorluk anlaşmalarının Galatasaray’ın menfaatine olduğuna inanıyor musunuz?

Yiğit Şardan: Galatasaray bence bu konuda fevkalade iyi bir iş yapıyor. Bir rakam söylemek istiyorum, 37 tane Galatasaray lisanslı ürünü üreten firma var. Sonuçta bu 500 tane olamaz. Galatasaray her türlü marka hakkını çok iyi bir şekilde pazarlamakta. Tabii yeni alanlarda açılıyor, örneğin yeni stadımızın isim hakkı. Bu düne kadar pazarlanabilir bir şey değilken bugün önümüzde iyi bir fırsat var. Bir sene sonra bitecek olan forma reklam anlaşmamız var ve bu konuda bugünden görüşmelere başladık. Önümüzdeki dönemde de Galatasaray’ın reklam hakları en iyi şekilde pazarlanacak.

-Galatasaray gibi bir takımın yeni teknik direktörünü şimdiden belirlemesi mi daha iyi olur yoksa sezon sonu mu beklenecek?

Yiğit Şardan:Bildiğiniz gibi Kalli önümüzdeki sezon takımın başında olmayacağını gayet net bir şekilde açıkladı medyaya. Dolayısıyla Galatasaray’ın bundan sonra teknik direktörünü belirlemek için gecikmeye tahammülü yok. Yeni teknik direktörümüzü belirlemek, en azından son haftalarda onun gözetiminde, onun da yakın takibiyle son haftaları yaşamak istiyoruz. Transfer dönemi geldiğinde de transfer politikalarımızı hem Kalli hem de yeni teknik direktörümüzün bize verdiği bilgiler doğrultusunda yapmayı ve en az hatayla transferleri gerçekleştirmeyi umuyoruz.

-Dolayısıyla yönetim kurulu sezon sonu gelmeden yeni teknik direktörü belirlemiş olacak…

Yiğit Şardan:Öyle umut ediyoruz. Çalışmalarımız o yönde. Şu anda bu konuda hummalı bir şekilde çalışıyoruz.

-Gaziantepspor maçından sonra yöneticilerin Adnan Polat’a, Kalli’yi bir an önce gönderelim diye baskı yaptığı söylendi.

Yiğit Şardan: Galatasaray’da teknik direktörler sabahtan akşama gönderilmez. Ligin sonuna altı hafta kala, Kalli bu kadar zor bir dönemde bizi bu noktaya getirebilmişse bizim sadece teşekkür etmemiz gerekir. Aynı şekilde futbolcularımıza da teşekkür etmemiz gerekir. Bir takım iki kupada da yoluna devam ediyor ve sonuca bu kadar yaklaşmışsa bu takıma alkış tutmamız gerekir.

-Sportif AŞ ile Futbol AŞ’nin birleşmesi için birkaç ay sürer dediniz. Özhan Canaydın da bu konudan bahsederken maliyeti 75 milyon Dolar civarında demişti. Bu kaynağı nasıl yaratmayı düşünüyorsunuz?

Yiğit Şardan:İrade göstererek, karar vererek. Başka bir şeye ihtiyacımız yok. Fikir üreteceğiz ve irade göstereceğiz, tek ihtiyacımız bu.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:BUMUYMUS SUSUN BASKAN YARDIMCISI KONUSACAK TATAVASI...

Şardan umut verdi
Galatasaray'ın çözülemeyecek hiç bir sorunu olmadığını belirten başkan yardımcısı Yiğit Şardan, "Şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyoruz" dedi.
...
Buna Sardan Sarladi denir. Ne kadar da meraklilar su basin toplantisina. Sanki soylecek bir seyleri varmis gibi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply