Ben kalliyi her zaman sevdim. Verdigi hic bir idari karar bana yanlis gelmedi. Kardo disi birakmalarinda hep hakliydi bence. Bende is hayatinda boyle mudurleri severim, ve anlasirim. Performansim artar.Mert Tokman wrote:Lincoln'e karsi cikmamin nedeni futbol kabiliyeti nedeni ile degil sporcu ahlaki sebebi ile ilgili Murat abi. Ilk yari da kadro disi kaldigi BJK maci ile yok olmasi ve Kalli'nin gidisinden sonra ki ilk macta tekrar ortaya cikmasi bana gore tesaduf degil Lincoln'un sporculuk ahlakina ve profesyonellik anlayisina guzel bir ornek. Adami neden sevmedigim bir kez daha ortaya cikti.Murat Gokcigdem wrote:Biliyorum Lincoln hic hosuna gitmiyor Mert. Her isde bir hayir vardir. Trabzonsporda oynayan o Ayman denen eskiya mutlaka bilincli bir sekilde bizimkine sert girer uzun bir zaman sakat kalirdi.Mert Tokman wrote: Lincoln'un yerine de Hasan Sas oynar.
Bu macda hakemlerin 50-50 kararlarinin hepsinin Trabzonun lehine olacagini dusunuyorum...Insallah sinirlerimize sahip cikar disiplinli bir sekilde oynariz.
Takim da kalacaksa Scolari veya Lucescu gibi yildizinin gururunu oksayan, ayricaliklar taniyan bir hoca gerekiyor - onune de dilinden ve oyun stilinden anlayan Kevin Kuranyi gibi bir buddy. Yoksa yine sert bir sistem hocasi getirirsek - yine ayni durum ortaya cikacak. Ama acikcasi ben sirf Lincoln'den yararlanilsin diye sistemden ve disiplinden taviz veren bir TDnin gelmesine iyi gozle bakmiyorum - boyle yapinca genc, altyapidan gelen oyunculara yazik ediyoruz. O yuzden de ileriye donuk bir sisteme yatirimi, Lincoln'e yapilacak zamani belirsiz, getirisi belirsiz bir yatirima tercih ediyorum.
Ama herkez boyle degil. Bazi isciyi motive etmek lazim, bazisini korkutmak, bazisina ise mesafeli yaklasmak. Ben ne kadar disiplini sevsemde sahip oldigum sirkette her isciye degisik davraniyorum. Cunku yonetici olmak demek, yonettigin gruptan us duzey yarar sagliyabilmek demek. Bunun icin birebir yaklasim ve anlayis sart. Sirket benim olasada tek basima veya tehditlerle sirketi yurutemem. Her ne kadar yonetici aksi gibi davransada, yonettigi insalara mecburdur. Zaten bu baglantiyi iyi suzen ve anlayan isci basarili olur ve degerini bulur.
Bu yuzden bazen duymamazliktan gelmek ve birebir yumusak bir yaklasim, disipsinsizlik demek degildir. Bir yonetici lincoln'u mutlu ederken, onu mum gibi yapabilir. O yuzden her insan yonetici olamiyor, cunku bu bir sanattir. Ve o yuzden buyuk klup menejerleri futbolculardan daha fazla kazaniyor.
Ben bu baglamda Dechamp gibi, Tigana gibi bir antronorden yanayim. Tabii alinicak hoca, klubun parasina bakar. BJK del' bosque yi getirebiliyorsa bizde Kone'ye ayrilan paraya cok kaliteli ve yonetmeyi bilen bir teknik direktoru getirebiliriz.