Sivasspor'un son derece cekindigim nedenlerini Alpay gecen sene 17 Aralik'07 de burada yazmisti...
Arsivimde bir dosyaya koymusum. Cekindigim noktalari bold yaptim...
Alpay Dedeoglu wrote:Sivasspor olayi enteresan. Antrenorluk diplomasi bile olmadigini zannettigim , futbolcu eskisiyle bu basarisi ilginc.
Ama milyon dolarlarin oldugu bir sektorde
buna pek izin vermezler. Belki bir Anadolu klubu efsanesi rating yapar ama bu FB, GS, BJK ratingi kadar girmeye baslayacagini tahmin ediyorum.
4 buyukten birinin pastanin disina itilmesi kolay kabullenmez.
Fakat soyledigi bir sey var. Yuksek rakimda ve sert iklimde oynamasi sebebiyle kendi sahasinda avantaji var. Perunun yuksek irtifada Brezilyayi yenmesi gibi . Buyuk sehirlerdede Sivasli sayisinin coklugundan dolayi en az 9 deplasmaninda iyi destekleyeni var.
Normal kosullarda sevmem gereken bir takim olmasina ragmen FB ile aralarindaki organik iliskiden, saibeli yoneticileri ve Trabzonun atesli ve kontrolsuz seyircilerinin hatasindan yararlanarak mac sonrasi beles 3 puana konmak icin yaptiklari iki yuzluluklerinden sevmiyorum
yuzunden sevemiyorum bu takimi.
Antep, Ankaraspor ve Kasimpasa ile birlikte 2. ligte gormek isterim kendilerini.
Alpay Dedeoglu wrote:
Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
Kadroda yer bulamayan FB'li futbolcular oraya gidiyorsa,
Surekli eski FB futbolculari ve antrenorleri kullaniyorlarsa,
Medyada tesadufi olarak Aziz Yildirim gudumlu kalemsorler tarafindan sisiriliyorlarsa,
Diger Anadolu klupleri mali cikmazlar icindeyken ne hikmetse bunlarda
boyle seyler yok ise,
İstanbul deplasmanlarinda bolca FB kaskollu-bayrakli seyircileri var ise,
Hakemli, gundem degistirmeli, bol radyoya televizyona cikmali alistigimiz FB medya ve gundem degistirme stratejilerini benimsiyorlarsa ,
bende onlari FB PAF TAKIMI (YADA TRIBUN TABIRIYLE YANDAN YEMIS FB ) olarak gorurum.
Asker Bulent denilen medya gulunun gecmisinde ne oldugunu biliriz. Kocaeli sampiyonluga cok yakin iken ani sebebi aciklanmayan performans dusuklugu(?!) ,(Gidin Kocaeline de anlatsinlar), GS sampiyonluk balosuna gidip FB'ye imza atmak, Oyuncu menajerligi ve teknik kadroda olmayi ayni anda yapmak, verilen gorevi yapmayarak yenilgiyi hazirlamak(Istanbulsporda Oguzu tutmayip FB yenildi diye Ali Sen tarafindan FB'den kovulmustu). Zaten bir futbolcu alakasi yokken,
''Vatan millet'', ''Karakterli adam'' ''Ataturk'' ''Asker selami'' vs gibi hamasi edebiyat yaparsa kusku duyulmali ondan. YAni Ataturkun takimi geyigine benziyor, ama ne hikmetse Ataturke suikast yapmaya kalkisan adami klup baskani yapilan yerde(Dr Nazim olayi)
Baskanlari dun gene ayni seyi yapmis. Mac cikisi baska konusuyor, daha sonra baska konusuyor. Trabzon olayindada manipulasyon yapmislardi.
Mac cikisi baska, daha sonra da baska konusmuslardi.
Valileri ne hikmetse sadece GS macina prim dagitir, vede tesadufturki FB li olarak bilinir. Evet Sivasin butun sorunlari bitmis, valilik butcesinde gani gani para, sira profesyonel futbolcuya dagitmaya kalmis.
Sert oynamalari baska, bilege sakatlamaya girmek bambaska.
Hepimiz az cok top oynadik, sakatlanmaya girmenin ne oldugunu biliriz.
Ne oldu birileride sakatlik basina prim mi verdi? Onu yapacagina top oyna golu atmaya , lider olmaya bak. Gecmis senelerdede ayni seyi yaparlardi bunlar yuksek irtifali, zimpara gibi buzlu karli Sivas sahasinda.
Ardaya kirmiz kart veremezdi cunku daha Barisa yapilana faul bile vermedi hakem. Mehmete yapilana cok bariz diye lutfen sari kart cikartti?Yan hakemin kac GS atagini yanlis ofsaytla kesmesine deginmiyorum bile!!
Bir an evvel dussunler ligden. Mehmet Yildiz ve Mohammed'in kontratlari bu sene sonu bitiyor. Gitsin birisi simdiden lig sonu icin anlassin, bunlar da avucunu yalasin. 3,5 milyon + Ozgurcan mis. Hadi ordan.
Insallah 2. lige duserler. Bir Anadolu takimi sampiyon olacaksa, kendi bilek gucuyle olsun, birinin gudumuyle ve masasi olarak degil.