Euro 2008 Milli Takım - Kadro + Hazırlık Dönemi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Servet Sakatlandı. Emre Güngör Kadroda

A Milli Takım'ın 26 kişilik aday kadrosunda yer alan futbolcumuz Servet Çetin'e yapılan tıbbi kontrollerde, kasığındaki sakatlığın ciddi olduğu ve oyuncumuzun 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirlendi. Bu gelişme üzerine, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Servet Çetin'in yerine Galatasaray'dan Emre Güngör'ü Euro 2008 aday kadrosuna davet etti.

Resmi Site

Cevat Hoca'nın belkide en ciddi hatası Serveti oyunda tutmak oldu!

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Ismail Gezer wrote:Cevat Hoca'nın belkide en ciddi hatası Serveti oyunda tutmak oldu!
Katılıyorum. 2. yarıya Song'la başlanabilirdi, skor da 2-0'dı zaten. Zaten sakat sakat oynayan adamı zorlayarak, hem Servet'i Euro2008'den hem de milli takımı en iyi Türk stoperden mahrum bıraktı.
Tan Erten

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Belliydi boyle olacagi dememek cok zor...simdiye kadar ciddi bir sekilde sakatlanmamis olmasi mucizeydi, yok kirik kaburgalar yok diger sakatliklara ragmen oynamasi...fedakarlik bir yere kadar gitmeli. Sampiyonluk maci olabilir ama Euro'yu dusunurek Song-Emre baslasaydik kimse bir sey demezdi, Oftas gene gol atamazdi ve gene rahatca sampiyon olurduk. Sakat sakat oynayacagini duyunca ben uzuldum ve tahmin ettigim boyle olacagini. Yazik oldu. Euro'da grup'tan cikma sansimiz baya dustu bu sakatlikla birlikte. Genede cikacaz gibi geliyor bana nedense. Bakalim daha cok var.

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Almadıkları
-----------------
Ümit Karan
Mehmet Topuz
Mehmet Yıldız
Aykut Erçetin
Emre Güngör

Aldıkları
---------------
GÖKHAN ZAN,İBRAHİM KAŞ. BJK defansının bu sene neler yaptığı ortada.

Tümer Metin,"kazım kazım".bu sene milli takıma çağrılacak ne gibi bir performans sergilediler merak ediyorum.

Fransa ligini detaylı takip etmediğim için Mevlüt hakkında bir yorum yapmayacağım ama Ümit ve Mehmet Yıldız'ın çağrılmaması soru işareti...

Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Almadiklarina ciddi bir secenek olarak Hakan Sukur'u de ekleyebilirsin.

Terim bu sene Galatasaray'in oynadigi 2 Avrupa macinda yorumcu olarak bulundu, ikisinde de sıkısan oyunda Hakan'a ihtiyac oldugunu soyleyerek onu ilk 11'de oynatmayan Kalli'yi elestirdi. Hakan Sukur ile ilgili Terim'in aldigi her kararin tamamen politik oldugunu dusunuyorum. Milli takima geldiginde onun adina ihtiyaci vardi hic dusunmeden aldi; simdi gorunen o ki ihtiyaci kalmadi, almadi.

Bence son 20-30 dakikalarda kilitlenen oyunlarda kullanabilecegi bir secenekti. Bir de ne olursa olsun isin vefa tarafi var. Almaliydi.

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Hakan Şükür'ün çağrılmamasını "bir derece" anlarım,Adam eski forumda değil,fizik gücü bitmiş vaziyette,tecrübesi var ama tecrübeden ziyade fizik lazım sıcak yaz aylarında... Evet,kenarda durup gençlere yardımcı olabilirdi ama terim gibi Ego Boost örneği bir insan da yanında işine karışma ihtimali bulunan "abilere" pek sıcak bakmaz.

Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Fatih Terim sonunda gerçeği gördü ve Ayhan'ı kadroya aldı bence iyi bir seçim.Emre Aşık'ı alması çok ilginç hava hakimiyeti için almış olmalı (kuzey Avrupa ülkelerinden birisi çıkarsa boy yönünden ezik kalmayalım diye herhalde :D ) Servet sakatlandığı için zoraki bir seçim olabilir

Öte yandan Kazım'ı bende anlayamadım. Çok istikrarsız bir oyuncu bence hemde hırs yönünden çok zayıf özellikle milli takım maçlarında hırs çok önemlidir.Ama genel olarak pek fazla sürpriz yok F.Tekke olsa iyi olurdu ama o da takımında forma giymiyormuş son haftalarda .Sıkıntı çekebileceğimiz tek yer forvet çünkü hava hakimiyeti olan , güçlü bir forvetimiz yok.Yinede ben Avrupa şam. umutluyum.En azından bir çeyrek final oynasak süper olurdu 8)
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Servet icin uzuldum, GS icin sevindim. Elalem Servet'i kesfedip elimizden almaz artik :)

Bir futbolcu icin ise cok aci verici bir durum. Boyle turnuvalar bir futbolcuyu bir ust seviyeye cikartmak icin gerekli. Hem futbolcu icin hem de klup icin gerekli. Buyuk talihsizlik. Keske olmasaydi da yenilerek sampiyon olsaydik.

Aslinda o zaman keyfine doyum olmazdi sampiyonlugun. AY bu sefer yasamdan da istifa ederdi kahrindan ;)

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Servet milli takimdan cikartilmamis. Emre gungor her ihtimale karsi eklenmis. Kadro 27 oldu ama sampiyonaya 23 kisi gidicek.

Umarim Gokhan zan yerine emre gungor kalir, Servet-emre milli takim icin en iyi secimdir bence... hem birbirlerine alisiklar, hem tek tek ikiside iyi oyuncu...

Serdar Beyazyurek
Posts: 487
Joined: Mon Oct 28, 2002 9:14 pm
Location: Charlotte,NC USA

Post by Serdar Beyazyurek »

Durun bakalim daha turnuvaya zaman var, bakarsiniz yaptigi yalnislardan doner. Daha bu kadroda turnuva baslayana kadar degisiklikler olabilir. Mehmet Topuzun olmamasi cok garip bir durum. Onun disinda bu turnuvada cok sanssiz durumdayiz, takimin joker oyuncularindan Hamit buyuk bir sakatlik gecirdi, halen duzelip duzelmeyecegi belli degil. Emre desen Newcastle'da dogru durust mac oynamadan sezonu bitirdi. Defanstaki en iyi oyuncumuz Servet sakatlandi. Grubumuzdaki rakipler de cok disli.

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ozgur A. Boztepe wrote:Servet milli takimdan cikartilmamis. Emre gungor her ihtimale karsi eklenmis. Kadro 27 oldu ama sampiyonaya 23 kisi gidicek.

Umarim Gokhan zan yerine emre gungor kalir, Servet-emre milli takim icin en iyi secimdir bence... hem birbirlerine alisiklar, hem tek tek ikiside iyi oyuncu...
Ilk basta dusununce bazi secimler sacma gibi geliyor. Ama Ozgur'un su yukarda bahsettigi kadrodaki oyuncu sayisini iyi dusunmek gerek. Herkesin istedigi alinsa takim en az 30 kisi olur, o zaman bu takimdan 7 kisi kesin gidecek. Arti takim 20 + 3 olacak deniyor. 3 tane kaleci yani geri kalan 10 pozisyon icin ikiser futbolcu secmek gerekiyor. Bu anlamda bakildiginda daha iyisi yapilabilirdi ama secilen kadro da cok cok kotu degil.

En cok Tolga Zengin olayini anlamadim. Bu cocugu Trabzon kesti son haftalarda Onur oynuyor. Aykut ya da Serdar secilmeliydi. Ikisi de Tolga'dan daha iyi hem de tecrubeli.

Ibrahim Kas iyi cocuk. Getafe bosuna onu almiyor. Onun kendini cok daha iyi gosterememesi Besiktas ve Ertugrul Saglam'in hatasidir.

Emre Asik sacma bence zaten kadroya giremeyecek. Servet sakatligini atlatamazsa belki. Servet - Emre - Gokhan Zan - Ibrahim Kas stoperlerimiz. Fener'den futbolcu yok cunku yabanci adamlar zaten. Yasin secimi Ibrahim Kas'dan daha kotu olurdu.

Sag bek Gokhan Unal - Sabri iyi secimdir.
Sol bek Balta - Ugur Boral iyidir. Bence Hakan Ugur'dan daha cok forma gorecektir cunku defansda Ugur'dan cok daha iyi.

Orta saha oyuncu secimlerimiz iyi. Kazim yerine Topuz alinabilirdi ama Topuz serbest oyun kurucu olarak oynuyor Kayseri'de sag acik olarak degil. Kazim'in hizindan ve orta yapma yeteneginden yararlanmak isteyebilir Terim. Hic bir macta ilk 11 cikacagini sanmiyorum Kazim'in oyunun gidisatina gore acik olarak alinabilir. Ilk 23 icine kalamayacak oyuncular arasinda da olabilir Kazim. Topuz'un da yerinde oynayacak, Yildiray, Emre, Arda, Tumer, Gokdeniz gibi oyuncular varken cagrilmamasi normal.

Tumer'in cagrilmasini uygun buluyorum. Milli takim ve Terim icin cok seyler vermis bir oyuncu. Yunanistan'da form tuttu, gollerini atti. Oyunu her an degistirebilecek biri. Su takimda kim serbest vurus atabilir derseniz Tumer gelir ilk akla. Onu cikarin Nihat geliyor ardindan.

Yildiray son durum ne bilmiyorum ama sakat degilse onemli oyuncu. Emre Norvec macinda Terim'i kurtardi, iyi bir turnuva cikarabilir.

Topal - Aurelio - Ayhan Turkiye'nin en iyi on liberolari.

Forvetlerde ise Mevlut haricinde surpriz yok. Turkiye liginin gol krali alinmis, Ingiltere'de ilk senesinde 8 gol atmis Tuncay var, CL'de ceyrek final oynamis Halil var, Avrupa'da gelmis gecmis en basarili oyuncumuz Nihat var, Rusya'da leblebi gibi gol atan Gokdeniz var. Mevlut'un yerine Umit Karan cagirabilirdi ama Mevlut bizim Gorgen'in anlattigina gore iyi bir topcu. Socheux gibi orta siralardaki takimda 11 gol atti Fransa liginde.

Hayirlisi olsun... Son takim belli olsun ondan sonra daha iyi yorum yapabiliriz. Su anda takimin en zayif noktasi defans olarak gozukuyor ama iyi takim savunmasi ile bu takimin cok gol yiyecegini dusunmuyorum. Orta sahamiz guclu. Turnuvanin en iyi ofansif guclerinden biri de bizde. Secilen oyuncularin cogu hem orta saha hem hucum oynayabiliyorlar. Bir Arda, Tuncay, Halil, Nihat kimsede yok.

Iyi bir turnuva olacak... Bu takimin 0 cekip gelecegini dusunenler yanilacaklar.

Ozan Ersoy

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Serdar Beyazyurek wrote:Durun bakalim daha turnuvaya zaman var, bakarsiniz yaptigi yalnislardan doner. Daha bu kadroda turnuva baslayana kadar degisiklikler olabilir. Mehmet Topuzun olmamasi cok garip bir durum. Onun disinda bu turnuvada cok sanssiz durumdayiz, takimin joker oyuncularindan Hamit buyuk bir sakatlik gecirdi, halen duzelip duzelmeyecegi belli degil. Emre desen Newcastle'da dogru durust mac oynamadan sezonu bitirdi. Defanstaki en iyi oyuncumuz Servet sakatlandi. Grubumuzdaki rakipler de cok disli.
Mehmet Topuz konusunda yapilan akil yurutmelere gore son hazirlik maclarinda Topuz'un sakatlik bahanesi ile takimdan cikarilmasindan sonra uc gun icinde Kayseri idmanlarina katilmasina cok fena bozulmus. Bu onun cezalandirilmasi imis. Mehmet Yildizi filan ne diye cezalandiriyor orasini bilmem.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Ozan'a aynen katiliyorum. Hatta daha da ileri giderek ilk defa Terim'in mantikli insanlari cagiridigini dusunuyorum, Simsir'ler falan gorduk daha ince kadroda.

Elestirilecek iki nokta Tolga Zengin ve Emre Asik. O kadar da olur diyorum. Kayseri ve Sivas'tan futbolcu alinmamasini da anlayisla karsiliyorum, cunku tecrube cok cok onemli... Rustu'yu de bu bakimdan anlayisla karsiliyorum.

Bence Terim son derece mantikli bir kadro cagiriyor. Belki Gokhan Zan yerine Toraman dusunulebilirdi, ama fizikli bir ikili dusunuluyor belli ki geride. Sag bekte Gokhan Gonul varken Sabri oynarsa ayip olur, onu da belirteyim. Bence guclu bir takimiz, ozellikle kanatlarimiz iyi olacak. Orta sahamiz hep gucluydu, ama bu sefer kanatlar da iyi, forvet de iyi.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Mehmet Cirak wrote: Sag bekte Gokhan Gonul varken Sabri oynarsa ayip olur, onu da belirteyim. Bence guclu bir takimiz, ozellikle kanatlarimiz iyi olacak. Orta sahamiz hep gucluydu, ama bu sefer kanatlar da iyi, forvet de iyi.
Belirtin tabide maalesef Sabri oynayacak gibi görünüyor!

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Acaba FT 4-4-2 mi dusunuyor 4-5-1 mi...orta saha'da cok alternatif var (ozellikle Hamit iyilesirse vaktinde), ama tek forvet oynarsak Nihat tek forvet oynamaya uygun tip'de bir forvet olmadigi icin zorlanabiliriz.

Soyle bir 11...

....Nihat....Halil
.......Yildiray
Arda...........Hamit
.....M.Aurelio
H.Balta..Servet(E.Gungor)..G.Zan..G.Gonul
...Volkan

...yapinca Mehmet Topal, Emre B., Tuncay gibi 3 kaliteli oyuncu yedek kaliyor mesela. Bu takimla ir 11 yapmak kolay is degil. 2002'de Senol Gunes'in isi daha kolaydi. Forvet'de Hakan/Ilhan tartismasi disinda hic bir oyuncu icin "ya su nasil olurda yedek kaldi" denecek bir oyuncu yoktu sanki.

5'li orta saha yapip ya Aurelio-Topal cift on libero oynatip Hamit veya Yildiray yerine Tuncay olabilir, tek forvet olur o zaman. Emre B.-Aurelio olabilir elemelerin bir cogunda oldugu gibi. Secenek cok. Hayirlisi...

Post Reply