HARRY KEWELL GALATASARAY'DA

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Bu haberde video da var, sol ayagini raket gibi kullanabiliyor.

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Defau ... eID=110613
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Transferi olumlu buldugumu belirterek baslayayim. GS bir konuda yonn degistirmis gozukuyor. Carrusca, Bouzid falan ile yabanci genc yildiz olabilecek adam (Adnan Sezgin'in Carrusca ile ilgili lafidir bu) bulmaktansa (onun icin Wenger ve Benitez de ugrasiyorlar, scoutlari ile tabii, bizim dezavantaj ciddi) sakatlik gecirmis ama bitmemis olma ihtimali yuksek (Nonda, Kewell) ya da sorun yasamis ama bitmemis olma ihtimali yuksek ya da superstar degil ama cok saglam (Linderoth) adama para veriyor. Bunlar icinden de fire verilecektir mutlaka ama bence daha iyi yatirimlar.

Kewell'i Liverpool'da epey izledim, genelde oyuna sonradan girerken. Bana ilginc gelen neredeyse izledigim her macta sol kanada yakin oynamasi. Bizim sol kanatta yeterince insanimiz olup sagda ihtiyacimizin daha fazla oldugu dusunulurse, biraz ilginc secim, ama herhalde tipik sag kanat oyuncusu yoktu Kewell kalitesinde ve bonservissiz.

Umarim bir stoper ve bir de sag kanat oyuncusu alabiliriz, ondan sonra da elimizdeki gencleri degerlendirip hoca ile uzun suren bir doneme girmeyi ummak kaliyor. Bunlar olursa GS basarili olacaktir, biraz da talihimiz yaver giderse tabii, kotu sakatlik falan yasamayarak.

Kewell'de isteksizlik vesaire gibi sorun olmaz. Izleyenler farketmistir, oynadigi formadan bagimsiz olarak son derece hirsli ve neredeyse agresif bir oyuncu. Bizde de aynisi olacaktir.

Son olarak, Kewell striker olmadigi icin anirma iddiasi zor. Zaten benim icin atacagi gol sayisi da onemli olmaz o kadar. Herkes isini yapsin.

Son bir not da Avrupa Sampiyonasi ile ilgili. Ben genel olarak dafnsi saglam tutarak ise baslayan futbol tercihlerini seviyorum. Ama son turnuva hucum agirlikli takimlarin daha parladigi bir suru maca sahne oldu. Bu bir istisna mi, genel gidisat mi bilemem ama belki de felsefeyi gozden gecirmekte fayda var. O acidan da Kewell ile hucum alternatiflerini arttirmak biraz gunun gidisatina uymak diye de gorulebilir.

Hrkes gibi ben de transferin sessiz sedasiz bitirlmesini tenrik ediyorum.

Ali
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Yabanci kompozisyonunun son 2 yilda gelisimi gayet guzel oldu. Yakin zamanda gidenler konumlari sirasiyla Mondragon, Song, Bouzid, Saidou, Borrusso, Heinz, Carrusca, Ilic. Yerlerinin 2-3 yildir nasil doldurulduguna bakinca kalite artisi cok acik goruluyor.

O yuzden gecen sene kismi saglanan iyilestirmeden sonra bu sene ise sanki daha bilincli bir replacement olacak gibi duruyor. Yonetim bir tek kaleci pozisyonunu ariyor ki bana gore bu gereksiz. Ben Aykut'u cok yerinde bulmaya basladim.

Gecen sene ozellikle yabanci oyuncu trasnferlerinde Kalli faktorunun ve fikir yapisinin (elestirmek icin demiyorum) izleri vardi. Ama Allah'tan, hoca bazi konularda "benim adamim" saplantisina girmedi ve mesela Bouzid'i hemen kesti; defansi genc Turklerden kurguladi. Song'un da tedricen kadrodan dusurulerek gonderilmesi bence basariydi. Kalli gecen sene Nonda, Lincoln ve Linderoth'tan en az verimi aldi. Buna ragmen tartisilmaz bir sampiyonluk geldi, RC'li, Kezman'li, Alex'li FB'ye karsi.

Bu sene sakatliklar gecen seneki gibi olmayacaktir; defansin birbirine alismasi gibi bir handikap da bu sene yok (Emre ve Hakan Balta gecen sene neredeyse sezon ortasinda takima gelmisti). Bu sene takimda sadece duzeltmeler olacak. Kewell de bu kapsamda mukemmel bir transfer. Pozisyon olarak herhalde sag acik denenecek gibime geliyor.

Bir de Skibbe bana, geleneksel yabanci hoca kaprisi tasimayan biri gibi geliyor, Daum mesela en az 3 oyuncu aldirirdi gittigi takima, Lucescu Romenleri doldururdu. Terim'in sapkadan cikardigi adamlar malum. Skibbe simdilik eldeki malzemeyi memnuniyetle kullanmak durumunda. Bence tek zorluk, Avrupa sampiyosunda fikren ve fiziken mahvolmus bulunan Emre, Servet ve Ayhan'in saglik durumlaridir su aralar.

Bizde transferi bir plan dahilinde yonetim yapiyor. Ayrica menejerimiz Sinan Engin degil :D.

Bu sene ben Arda'nin CL'de buyuk performans gostermezse satilacagina ihtimal vermiyorum. Lincoln de iyi olacaktir. Forvet hattinin belirli olmasi Nonda'yi rahatlatir, hic kimsenin mazareti kalmadi.

Bu haliyle bence kaleci ve sagbek dahil, transfere gerek kalmamistir.
Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Bence müthiş bir transfer özellikle son yılardaki komik transferleri düşünecek olursak (bouzid, carrusca, inamoto :D ) Galatasaray'a böyle isimli futbolcular yakışır Lincoln'ün alternatifsiz olmamasıda bir diğer güzel yönü çünkü ne oynayacağı meçhul olan Lincoln'e güven olmaz.Amare Diane'yle ilgili menacerinin yaptığı açıklamayı okudum doğruysa oda çok iyi bir transfer olur.Takımımız beni bu sene daha fazla heyecanlandırıyor.İnşallah sakatlıklar yaşanmaz ve takımımız süper hücum gücüyle şam.liginde ve ligde iyi bir sezon geçirir.(Tabi defansın ortasına ve sağ beke birer oyuncu alınması şart )

Bu transfer Galatasaray'ımıza hayırlı olsun .
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Murat Tekin
Posts: 151
Joined: Thu Aug 16, 2007 5:12 pm
Location: Almanya

Post by Murat Tekin »

Kicker Online 08.05. de bile Liverpooldan ayrilacagini ve anlasma saglanamadigini yazmis.

http://www.kicker.de/news/fussball/intl ... kel/378359

Bu zaman icinde neden baska bir Avrupa yada bir Ingiliz takimi onu istememesi bir soru isareti.

Birde CL ön eleme maclirini oynamayacagi cok kötü.
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Menajeri henuz anlasmadik demis. "Yuh!" derim eger bu transfer bitti dendigi halde bitmediyse.

http://www.ntvspor.net/Pages/25407.ASP
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Menajeri öyle dediyse vardır bi sorun eğer bu saatten sonra transfer gerçekleşmezse çok büyük bir skandal olur resmi sitede bile duyrulmuşken gerçi biz alışkınız şoklara Ribery'i Pires'i unutmadık hala Allah'ım lütfen bu şoku bize yaşatma :)
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Ciddi transferler ciddi insanlar tarafindan yapilir. Bu transfer ciddi algilaniyor, ama degil, yani sorun yok...bosverin sacmaliyorum ;)

SEvindim bu habere, sacma transfer...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu transfer olmazsa yönetimin istifa etmesi lazım!

Bu Riberry'nin gitmesi gibi birşey!

Resmi siteyi açıyorsun Harry Kewell!

GSTV'de Harry Kewell!

Yetkili şahsiyetler tamam demişken bir son dakka golü yersek, tam bir rezalet olur!
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Bu da BBC Sport'tan 3 yıllık sözleşme imzalamışız:

http://www.liverpoolfc.tv/mediawatch/dr ... 4-0829.htm

Ben de mutluyum bu transferden, hayırlı olsun...
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Olimpiyat takiminda oynamayacakmis, ama gecen ay Dunya kupasi eleme macinda Katar'i 3-1 yendikleri macta bir gol atip bir de assist yapmis.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Yukarıda verdiğim BBC haberinde "GS'a transferinin, olimpiyat takımın üç yaşlı oyuncusundan biri olma şansını bitirdiğinden" bahsediyor. Okuyorum anlamıyorum... Neden ki?
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Daha önceden tanısak da,çok dikkatli takip etmediğim bir oyuncu.Youtube dabirkaç video izledim,etkili bir kanat oyuncusu,rahat adam geçip içeri giriyor,şutları da oldukça iyi.Ancak son 2 sezonda 16 maç yaptığını okudum,bu kısmı oldukça düşündürücü.Bizim ligimiz gibi fizik üstünlüğe dayalı oyun dönen bir ligde bu kadar paslanmış olmak ciddi dezavantaj ama hayırlı olsun...

Çok yönlü bir oyuncu olması güzel,sol kanat,forvet,forvet arkası oynayabiliyor.Bu durumda Arda ve Lincoln'e iyi bir alternatifimiz var.Carrusca'yı kiraladığımıza göre sol kanat için yerinde bir transfer.
Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

LİG TV

Kewell geliyor

Galatasaray'da sabah yaşanan Kewell belirsizliği sona erdi. Avustralyalı futbolcu, menajeri ve Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel'in Paris'te görüştüğü ve hiçbir sorunun olmadığı belirtildi.
Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi'ne telefonla bayğlanan Bahri Havadır, sabah transferin gerçekleşmediğini açıklayan menajer Mandic'in, Kewell ve Üstünel'in Paris'te yemek yediklerini ve taraflar arasında hiçbir sorun olmadığını söyledi. Havadır, üçlünün akşam saat 21.30'da İstanbul'a geleceğini söyledi.


Mandic, sabah saatlerinde Liverpool'un resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde Kewell ile 3 yıllığına anlaşmaya varıldığına dair bir haber olduğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

Sonunda aradığım haberi buldum şükürler olsun bir şoka daha yüreğim dayanamazdı :)
Linki burda
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=40850

Hayırlı uğurlu olsun
Last edited by Yasin Gürel on Fri Jul 04, 2008 3:39 pm, edited 1 time in total.
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Murat Fahrioglu wrote:Olimpiyat takiminda oynamayacakmis, ama gecen ay Dunya kupasi eleme macinda Katar'i 3-1 yendikleri macta bir gol atip bir de assist yapmis.
Gol mu yemisler Katar'dan...vay bir gol ve bir asist..."oooo sheeet BRAVA" :D
Post Reply