Yabanci Dilde GS Forumu

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator

Yabanci Dilde GS Forumu

Post by Cengiz Akgun »

Kewell'inda gelmesi ile Ingilizce forum yapmanin bir anlami oldu. Avustralyadan epey adam merak edecektir durumunu. Evet yer sikintisi filan olacak ama boyle Leo filan gibi adamlarin yazilari arada kaynama durumu bence daha kotu. Bu demek degil ki her Turkce yazilanin bir de Ingilizcesini yazmak lazim. Dunya Futbolunun altina yabancilarin yazisma istegine bir cevap veren ve onlari ilgilendirecek konular Ingilizce acilabilir. Almanca da olsun derseniz, o zaman ayri ayri yerine sadece Almanca, Fransisca, ve de isvec'e yazmak isteyenler icin tek bir forum yerine Yabanci dillerde diyerek acilip burada bu durum onlara anlatilabilir. Ingilizce bilenleri bu dilde yazmalari istenebilir. Diger dilleri anlayanlarda sadece Almanca, Fransizca, ve Isvecce yazanlara orada cevap verirler. GS'ya bence iyi de bir hizmet olur.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Kendi tecrubelerime dayanarak, sahsen ben foruma her girisimde dogrudan Galatasaray forumuna girip Dunya Futbolu kismini es geciyorum. Belki birkac haftada bir acip bakiyorum en fazla.

Bence forumun Turkce kismina yabanci Galatasaray futbolculari hakkinda bilgi almak amaciyla yada avrupa kupa maclariyla ilgili yazismak uzere gelen yabanci uyeler icin, makul bir Ingilizce baslik atilmis ve uzun sure kalacak bir "Sticky" konu acilmasi herkesin daha rahat takip edebilmesi acisindan daha uygun olur.
Mehmet Daskiran
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Daskiran wrote:Kendi tecrubelerime dayanarak, sahsen ben foruma her girisimde dogrudan Galatasaray forumuna girip Dunya Futbolu kismini es geciyorum. Belki birkac haftada bir acip bakiyorum en fazla.

Bence forumun Turkce kismina yabanci Galatasaray futbolculari hakkinda bilgi almak amaciyla yada avrupa kupa maclariyla ilgili yazismak uzere gelen yabanci uyeler icin, makul bir Ingilizce baslik atilmis ve uzun sure kalacak bir "Sticky" konu acilmasi herkesin daha rahat takip edebilmesi acisindan daha uygun olur.
Ben de ayni konumdayim. Biz bu konuyu tartisirken aramizda benim dusunculerim farkli forumlarin okuma oranini dusurecegi yonundeydi. Ille de bir gicikligim yok Dunya Futbolu forumuna ama en son girdigim zaman 7-8 ay oncedir. El aliskanligi bir baska forumu izlemek zor geliyor. Bakin bu forumda binlerce yazi yazmama ragmen orada bir tane bile yazmamisimdir. Mehmet Gorgen'in yazik oluyor aktardigi onca bilgilere. Bence bu forumda o ligler hakkinda konu basliklari acilsaydi o yazilar daha cok okunurdu. En azindan ben daha cok okurdum.

Ayni baglamda Ingilizce forum icin de ayni sey yapilabilir. "For our International Users: Share, Ask anything!" deriz olur biter. Leo geldi ne guzel iletisim oldu. Yabanci dilde forum olsaydi herhalde ben hic birini okuyamazdim.

Ozan Ersoy
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Dunya futbolu beni ilgilendirmedigi icin (Avrupa futbolunun bilgileri buraya geliyor) ben de hic bakmiyorum. Ama hata bizde. Avrupa Sampiyonasi, SL'nin ve UEFA kupasinin GS haricindeki maclari oraya konsa idi ayagim alisirdi.

Tek bir konu altinda butun yabancilarin tartismasini sikistirmak mumkun olursa benim icinde hava hos. Ama ayri bir forum acilirsa orayla Dunya futbolundan daha cok ilgilenecegim ve merak edip bakacagim kesin.

Bu arada Leo mac 2-2 bitince kayboldu. Ustume sicrayacaklar filan diye cekindi herhalde. Ben once simdi uzuntulerine limon sikmayim diye kibarlik yapiyor sandim. Ama son yazisinda tarih konularina dokunduruldugunda gercek yuzunuzu siz de gosterdiniz diyerek (ki daha mac oynanmamisti) yazip birakmis burayi galiba.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote: Ama son yazisinda tarih konularina dokunduruldugunda gercek yuzunuzu siz de gosterdiniz diyerek (ki daha mac oynanmamisti) yazip birakmis burayi galiba.
Kafasindaki gercek yuzu gormeye cok hazir ve merakli idi, self-fulfilling prophecy diyorlar buna. Ben bir Romen takiminin forumuna girip futbolun arasina ulan sizi ne hacamat ettik kac yuz yil demezdim. HA, deseydim de pek alingan olmazdim. Hem o laflari edip hem Turkler bekledigim gibi sunu bunu demeye basladilar muhabbeti olmaz. :wink:
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ozan Ersoy wrote:Ayni baglamda Ingilizce forum icin de ayni sey yapilabilir. "For our International Users: Share, Ask anything!" deriz olur biter. Leo geldi ne guzel iletisim oldu. Yabanci dilde forum olsaydi herhalde ben hic birini okuyamazdim.
Bilmiyorum, yeni sezonlarin baslamasiyla birlikte degisiklik olacak mi ama, Gorgen dunyafutbolu.net sitesini actigindan bu yana, aslinda "Dunya Futbolu" forumumuza cok daha nadir yazilar asiliyor. Dolayisiyla (yabanci dil forumunda da ayni siklikta (ya da, azlikta mi demeli) yazilar asilacak olacagi icin), bookmark'inizi/favorite ayarinizi

Code: Select all

/forum/viewforum.php?f=2
yerine

Code: Select all

"/forum/index.php" veya sadece "/forum/"
seklinde yapsaniz ve forumlar listesindeki:
:arrow: Yeni yazi VAR => Image
:arrow: Yeni yazi YOK => Image
gostergelerini dikkate alsaniz, hem cok bir sey kacirmadan, hem de cok fazla daldan dala atlamaniz gerekmeden takibedebilirsiniz gibime geliyor ama, isin ucu bir yerde kisisel tercihlere dayaniyor olacak sanirim.

Sticky yapmazsak oyle bir basligin hic sansi olmaz zaten de, oyle yapsak bile, yabanci bir ziyaretcinin, forum ana sayfasina goz attiktan sonra girip de, o basligi gormesi bana kucuk bir ihtimal geliyor. Yani katilimci olasiligini azaltmis olur bence. 2-3 haftada belki bir-kac yazi yazilacak basligi tepede tutup, diger tartismalari asagida birakmis olmak yerine, hic o turlu baslik acilmasin; Leo kadar ilgili olanlar varsa, kendileri zorlasin madem derim ben...
Özgür
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ali Gursel wrote:
Cengiz Akgun wrote: Ama son yazisinda tarih konularina dokunduruldugunda gercek yuzunuzu siz de gosterdiniz diyerek (ki daha mac oynanmamisti) yazip birakmis burayi galiba.
Kafasindaki gercek yuzu gormeye cok hazir ve merakli idi, self-fulfilling prophecy diyorlar buna. Ben bir Romen takiminin forumuna girip futbolun arasina ulan sizi ne hacamat ettik kac yuz yil demezdim. HA, deseydim de pek alingan olmazdim. Hem o laflari edip hem Turkler bekledigim gibi sunu bunu demeye basladilar muhabbeti olmaz. :wink:
Danke schon.

Kendisi genc bir cocuk yasini da soyledi. Sucu da cok yok, bizim tarih kitaplari nasil olayi yalnizca bizim acimizdan anlatirsa onlar icin de oyle ve Osmanli'dan kurtulus gunu de onlar icin en onemli gunlerden biri. 1877 nasil sizi yendik dedi. Biz de cok fazla ozel olmadigini anlatinca, "o gunlerde arkasina Ingiliz'i, Rus'u, Fransiz'i alan 3-5 bin eskiyayla ordu kurabilen bagimsizligini kazaniyordu" deyince alinmis olabilir. Kusura bakmasin.

Cavusesku diktatoru de macimizin icine etmistir. Bir onceki turda eledigimiz Arsenne Wenger, Weah, Fofana, Hoddle, Waddle'li Monaco Steaua'dan daha iyi bir takimdi. Yan hakemin bayrak kaldirmadigi, ta orta sahadan kosarak iptal ettigi gol sayilmis olsa, bizim o turu da cikarip finale kalmamiz cok uzak olasilik degildi. 2-1'den sonra neler olacagini, panikleyip paniklemeyeceklerini bilemeyiz.

Tabii 8 yasindaymis o zamanlar, ne Cavusesku'yu ne satilmis hakemi bilir. Ah keske bulabilseydim o macin nasil satildigi hakkindaki Ingiliz ajaninin raporunu.

Ha tabii bu arada derdimiz leo meo degil onun da farkindayim.

Ozan Ersoy
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur Huseyinoglu wrote: ..
Sticky yapmazsak oyle bir basligin hic sansi olmaz zaten de, oyle yapsak bile, yabanci bir ziyaretcinin, forum ana sayfasina goz attiktan sonra girip de, o basligi gormesi bana kucuk bir ihtimal geliyor. Yani katilimci olasiligini azaltmis olur bence. 2-3 haftada belki bir-kac yazi yazilacak basligi tepede tutup, diger tartismalari asagida birakmis olmak yerine, hic o turlu baslik acilmasin; Leo kadar ilgili olanlar varsa, kendileri zorlasin madem derim ben...
Evet ben de oyle dusundugumden ayri bir forum acalim dedimdi zaten. Yeni bir forum acsan iyi olur. Bir sure millet alisana kadar ana forumda sticky olarak yabancilari oraya davet ederiz. Forum anasayfasinda da forumun icerigi konusunda bilgiler olur. ZOr bir is mi sana? Pek sanmiyorum. Bir yer ayrima isi yapacaksin herhalde. Bu forumun Ingilizce aciklamasi olursa arama makinelerdenden de bulurlar ustelik.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Ozgur Huseyinoglu wrote: Sticky yapmazsak oyle bir basligin hic sansi olmaz zaten de, oyle yapsak bile, yabanci bir ziyaretcinin, forum ana sayfasina goz attiktan sonra girip de, o basligi gormesi bana kucuk bir ihtimal geliyor. Yani katilimci olasiligini azaltmis olur bence. 2-3 haftada belki bir-kac yazi yazilacak basligi tepede tutup, diger tartismalari asagida birakmis olmak yerine, hic o turlu baslik acilmasin; Leo kadar ilgili olanlar varsa, kendileri zorlasin madem derim ben...
Peki Ozgur bu tur forumlarda "frame" kullanma sansi varmi peki? Oyle bir imkan varsa sayet ekranin solunda yada ustunde cok kucuk bir frame kullanilarak (15' monitor standart alinarak) ana sayfaya gitmeye gerek kalmadan Turkce ve Ingilizce olarak Galatasaray futbol takimi, dunya futbolu ve hatta belki basketbol/voleybol/diger branslara kalici linkler verilebilir belki foruma girdikten sonra. Ama tabii bunlar teknik isler ve ne kadar ugrastirir / kabul gorur bilemem.

Bu arada eline saglik, biraz once ilk hafta mac sonuclarini girdim. Genelde ev sahibi takimlara oynayan birisi olarak sabit sonucu belirleyebilme ozelliginin cok hosuma gittigini belirteyim.
Mehmet Daskiran
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Kacirmis olabilirim ama resmi sitemizde ingilizce bir platform da yok galiba.

cimbom.org sitesinin ayaga kalktigi senelerde esimin yardimi ile http://www.cimbom.org/general/feeling.html Galatasaray tarihi kitaplarindan bazi tercumeler yapmistim. Sag olsun Ozgur, Bahri Hasanin imkanlari ile Galatasaraya uzaktan bir faydam olduysa http://www.cimbom.org/general/founded.html ne mutlu bana diyerek gecinmistim :P

Aslinda diger arkadaslar (Mahmut Deger fr.) Almanyadaki arkadaslarda sag olsunlar lisanlari ile cimbom.org'a emekleri gecdi.

Belki acilacak yeni bir forumda bu ugrasilar da on plana cikabilir ve yabancilarin Galatasarayimizi daha yakindan tanimalari olasligi olur...
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Murat Gokcigdem wrote:Kacirmis olabilirim ama resmi sitemizde ingilizce bir platform da yok galiba.
Bunu ben de arastirmis oldum, bize gelen bu ingilizce kaynak arayan mail'den sonra. Yanilmiyorsam sitenin onceki formatinda (diger 2. 3. dilde icerik sunan gordugum her sitedeki gibi) biraz geriden gelerek de olsa, eksik de olsa, yabanci dil sayfalar vardi, ama su anki halinde yok. Ama bu format icinde de, bu hafta Ingilizcesi, 15 gun icinde de Fransizcasi aciklacakmis.

Bu arada, ellerine saglik Murat Agabeycigim, ceviriler icin. Beni gonlunden katmissin, eksik olma ama, o zamanin/sayfalarin kurulus/hazirlanis kredisi herhalde Hasan ve Bahri'ye aittir. ASY projesi filan gibi sitemizin bir dolu yeri fena halde geride kalmis (out-of-date) olsa da, bu gibi cevirilerin zamanla eskimesi sozkonusu degil en azindan, o acidan emekleriniz icin tekrardan sagol.

Diger diller konusunda da, daha once bir staff yazismasinda da soyledigim gibi, buna benzer "zaman-ustu" sayfalar disinda, Temmustos ayinin, sali-ertesi gunu eger ki el atabilirsem/atabilirsek Almanca, ve Fransizca bolumlerini kaldirma/basitlestirme fikrimi soylemistim. Dedigin gibi, belki de, dar-zamanli, yabanci dil kaynaklarini o eski zamana gore kaybetmis "staff" seviyesinde sinirli kalmaktansa, forum acip "tabana" yaymak daha yararli olabilir.
Özgür
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Cengiz Akgun wrote:Yeni bir forum acsan iyi olur.
Cengiz bu tur davranisin net etkisi o konuyu forumdan cikartmak oluyor. Iste Dunya Futbolu ogreniyorduk az birsey, yeni forum acildi kimse gidip bakmiyor ve Dunya Futbolu tartisilmiyor.

Yabanci dil forumu acilirsa, Leo'yu filan kimse farketmezdi muhtemelen. Kimse yoookmu diye bagira bagira sesini duyurmaya calisir ve sonra cekip giderdi.

* * *

Bu arada Leo'nun amaci belli olmustu coktan. Zevk almaya basladim dedikten iki mesaj sonra toz olmasi herseyi acikliyor. Tarih marih bahane. Biraz muzurluk yapip, eglence ariyordu kendisine, sonra bakti burasi meyhane degil, cekti gitti. Belliki ki kendisine bir "pub" ariyor. Steaua'ya belki Ingiliz takimi cikar bir tur sonra, o da erer muradina.

Halbuki kalsa ve kafayi calistirsa iyi girgir gecerdi bizimle. Firsati tepmis oldu!
Post Reply