Milan Baros Galatasaray'da

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Resmi site de gecmis.
Istatistiklerinde dusus goruluyor her gecen yil. Umarim, fahis bir fiyata kakalanmamistir.
Hayirli olsun.
Last edited by Ozan Kaya on Tue Aug 26, 2008 2:01 am, edited 1 time in total.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hayırlı olsun, inşallah sakatlığı falan yoktur. Abartılı bir para ödenmediğini duymakta sevindirici olacaktır. Sağlam olsalar hayvan gibi kadro kurduk aslında. Belki 2000 yılından beri kurulan en iyi kadro. En azından bireysel olarak değerlendirince manzara bu bence...

Banu Yelkovan'ın güzel benzetmesiyle "indirimdeki markaları" topladık. Bu topluluk kuru kalabalık olmaz ve burdan iyi bir takım çıkar umarım..

Ozgur Soy
Posts: 16
Joined: Thu Oct 24, 2002 5:53 am
Location: Philadelphia

Post by Ozgur Soy »

Kiralık falan değil, 3 yıl sözleşmeli almışız. Daha 27 yaşını doldurmamış, zımba gibi adam. Fiyatı 10 milyon civarındaysa o kadar önemli değil. Yıllardır piyasa değeri 10-15 milyon Euro olan bir adam. Guiza gibi daha 3 yıl önce 750.000 Euro'ya transfer olmuş bi arkadaş değil. Yüksek değer başka, şişik fiyat başka. Hayırlı olsun.

Allahaşkına şu CL' ye kalalım ya! Tarihi bi kadro bu!

Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Her zaman söylediğim birşey var.
Birçok yanını eleştirebilirsiniz ama Galatasaray kulübünün Adnan Polat yönetiminde büyük kulüp gibi yönetilmediğini söyleyemezsiniz.
Kolay değil. Bunca yılın ölü toprağını üzerinizden atıyorsunuz.
Doğrusu Adnan Polat gelirken, böyle bir vizyon değişikliğine kulübü sokacağını, üstelik bunu bu kadar kısa bir sürede yapacağını düşünmemiştim.
Aslında geçen yıl başlayan bir süreç bu.
Takımın 10'un üzerinde as oyuncusunu gönderip, sayısı 10'u bulan yeni transfer yapmak radikal bir karardı.
Gönderilen oyuncuların hepsi Galatasaray formasını uzun süre giymiş isimlerdi. Necati santrforda oynuyordu. Mondragon kaledeydi. Beklerde Orhan ve Cihan, stoperde Tomas vardı. Ergün artık yedek bekliyordu. Inamoto zaten ismi var cismi yoktu. İliç ve Hasan Kabze, Galatasaray seviyesinde oyuncular değillerdi.
Hepsi bir kalemde siliniverdi ve çok doğru yapıldı.
Alınan yeni oyuncuların başına, öğretmeyi seven bir hoca getirilerek Galatasaray yeni baştan yaratıldı.
Şimdi de, yeni baştan yaratılan Galatasaray'a çok kaliteli eklemelerde bulunuluyor.
Bir de sağ bek ve sağ açık alınsa...
Ama düşünün... Ali Lukunku'ları, Florin Bratu'ları, Murat Sözkesen'leri, Necati Ateş'leri forvette oynattığımız günler çok eski değil. Daha dün gibi.
Bugün ise, Nonda, Baros ve Ümit Karan'dan hangi iki'si oynar, onu tartışacağız.
Sol kanatta Arda mı oynar, Kewell mı oynar diyeceğiz.
Savunmada Fernando Meira'dan bahsedeceğiz.
Bana inanılmaz keyif veriyor bunlar.
Fenerbahçe futbolda hep Avrupa çapında isminin duyulmasına önem verir ve bu doğrultuda transfer yapar. Galatasaray, Fenerbahçe'yi kadroda, isim duyurmada geride bıraktı. Bir sezonda üç büyük transfer...
Her ne kadar Baros'un son yılları hayal kırıklığı olsa da, en azından "kötü çıksa bile Noda var, Karan var" diyebiliyorum.
Bu rahatlık bizden başka kimde var?
Burada durmak olmaz. Yönetim, sağ kanattaki eksiği görmeli. O boşluk da dolarsa Galatasaray'ın tozuna yetişemezler.
AYRILMAZ İKİLİ

Ozgur Soy
Posts: 16
Joined: Thu Oct 24, 2002 5:53 am
Location: Philadelphia

Post by Ozgur Soy »

transfermarkt.de' ye göre piyasa değeri €4.500.000. Ancak yanılmıyorsam Liverpool' dan Aston Villa' ya 6,5 milyon Pound' a gitmişti. Lyon da Aston Villa' dan alırken John Carew + para vermiş:

"Zwischen Olympique Lyon und Aston Villa bahnt sich ein Spielertausch an. Die Franzosen wollen Angreifer Milan Baros (25, 1 Saisontor) und bieten dafür John Carew (27, 1 Tor) und eine Ausgleichszahlung. Aston Villa scheint dem Deal zuzustimmen."

Milli Takım' da 65 maçta 31 golü var. Euro 2004 gol kralı. Ciddi kariyerli bir oyuncu ve yaşı da genç sayılır. Bence (çok fahiş fiyat değilse ve asıl önemlisi aldığı para takımın dengelerini bozmuyorsa) süper transfer.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozgur Soy wrote: Fiyat1 10 milyon civar1ndaysa o kadar önemli deil. Y1llard1r piyasa deeri 10-15 milyon Euro olan bir adam.
Banik Ostrava dan Liverpool'a 3.2 milyon pounda, Liverpool dan Aston Villa ya 6.5 milyon pounda, Aston Villa dan Lyon a takas karsiligi, sonrasinda da Portsmouth a kiralik gitmis.

Yani o 10 milyon avroluk seviyeye bir kere yaklasilmis ama simdi o gunler geri de kalmis.

Bunu Milos u kotulemek icin soylemiyorum ama ne aldigimizi ve piyasa degerinin de ne oldugunu bilelim.

Insallah o da Kewell gibi kendini birilerine yeniden ispat etme motivasyonu gelmistir - hayirli olsun.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Su kadroyu Gerets'e verselerdi ya!

Ozgur Soy
Posts: 16
Joined: Thu Oct 24, 2002 5:53 am
Location: Philadelphia

Post by Ozgur Soy »

Yani o 10 milyon avroluk seviyeye bir kere yaklasilmis ama simdi o gunler geri de kalmis.

Bunu Milos u kotulemek icin soylemiyorum ama ne aldigimizi ve piyasa degerinin de ne oldugunu bilelim.
Bu forumda yazmak beni bazen çok yoruyor. Sanki herkes birbirinin yanlışını arıyor gibi hissediyorum. Liverpool'a geldiğinde daha Çek Cumhuriyetinden yeni çıkıyor ve yıl 2001. O tarihten beri bir kere 6,5 milyon pounda satılmış bir kere de değeri 9 milyon Euro olan Carew + para alınarak takas edilmiş. Üff ya, niye açıklıyorsam.

Asıl söylemek istediğim yıllardır iyi para eden ve çok popüler bir arkadaş olduğu, marka değerimize katkısı olacağı. Guiza gibi bir anda şişmiş fiyatlı bir oyuncu değil. Baros 6,5 milyon Pounda satılırken Guiza 750.000 Euro'ya Getafe' ye transfer oluyordu, yaşı da Baros' dan büyük.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozgur Soy wrote:
Yani o 10 milyon avroluk seviyeye bir kere yaklasilmis ama simdi o gunler geri de kalmis.

Bunu Milos u kotulemek icin soylemiyorum ama ne aldigimizi ve piyasa degerinin de ne oldugunu bilelim.
Bu forumda yazmak beni bazen çok yoruyor. Sanki herkes birbirinin yanl1_1n1 ar1yor gibi hissediyorum. Liverpool'a geldiinde daha Çek Cumhuriyetinden yeni ç1k1yor ve y1l 2001. O tarihten beri bir kere 6,5 milyon pounda sat1lm1_ bir kere de deeri 9 milyon Euro olan Carew + para al1narak takas edilmi_. Üff ya, niye aç1kl1yorsam.

As1l söylemek istediim y1llard1r iyi para eden ve çok popüler bir arkada_ olduu, marka deerimize katk1s1 olaca1. Guiza gibi bir anda _i_mi_ fiyatl1 bir oyuncu deil. Baros 6,5 milyon Pounda sat1l1rken Guiza 750.000 Euro'ya Getafe' ye transfer oluyordu, ya_1 da Baros' dan büyük.
Sevgili Ozgur amacim senin yanlisini ortaya cikarmak degil insanlari dogru bilgilendirip ona gore bir beklenti olusturmak.

Mesela verilen rakamlardan sonra ben senin gibi 10 milyon avro bile verdiysek onemli degil diyemem bu oyuncu icin - Baros kotu transfer degil ama 10 milyonluk transfer de degil.

Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Aston Villa'da oynarken nedenini bilmedigim unsurlardan dolayi taraftarlari hic bir zaman kendisini benimsememis.

2007 Lyon(fr.)'da adi "irkci" olarak ortaya cikmis. Ferrarisini 270km sururken yakalanip ehliyeti elinden alinmis.

http://soccernet.espn.go.com/players/in ... ro&cc=5901

Gecmis anteranorlerinden kimse onun kabiliyetinden suphe etmiyor ama sahada etrafi ile pek alakasi olmadigi, diger takim arkadaslari ile o kadar sIkI fIkI olmadigi soyleniyor.

Bize hayirlisi olur insallah. Hic olmassa -simdi ikinci planda olan- Nonda'miz var...

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Hayirli ugurlu olsun, vurdugu gol olsun. Sakat falan degil kendisi. Ilk once o cekinceleri, kuskulari ortadan kaldiralim. 5 gun once Ingiltere - Cek cumh. macinda ilk golu o atti. Ceza sahasinda topu alisi, arkasi donukken kaleye yuzunu donusu guzel. Arkasindaki dunyanin en iyi stoperlerinden John Terry. Baros guclu cocuk. Terry kolay kolay kimseyi oyle dondurmez kaleye 10 metre uzakta.

http://www.youtube.com/watch?v=_bYKQnu7 ... re=related
http://www.dailymotion.com/video/x6hzq3 ... -mba_sport

GS'a cok yararli olacagina inancim buyuk. 20~25 golun ustune cikacak, cok golcu bir oyuncu oldugundan degil. Ama savunmalari yipratmasi acisindan, tek forvet oynayabilme acisindan, orta sahadan saldiracak oyuncularimiza firsat yaratacagindan toplamda etkisi buyuk olacaktir. Citkirildim futbolcu degil, bizim kasaplar zor yikarlar Baros'u. Yasi (27) boyu (184) cok iyi. Kewell'in eski takim arkadasi. Ingilizce biliyor olmasi Kewell'a da yarayacaktir. Takimda cok Almanca konusan oyuncu var, Kewell yanliz kaliyor. Skibbe de bundan soz etmis gecenlerde.

Dogruyu soylemek gerekirse Euro2008'in bize cok zarari dokunsa da (sakatliklar, formsuzluk, yorgunluk) yarari da var. Oradaki basari GS'in Kewell, Meira, Baros gibi transferleri yapma olanagini dogurdu. Gecen sene olsa, bunlarin cogunun esi Turkiye'ye gelmek istemiyordu.

Yonetime bir kez daha tebrikler... Bu transfer de son gune kadar basina sizdirilmadi, basariyla bitirildi.

Ozan Ersoy

Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Ozan,

Yoksa su videoda http://www.youtube.com/watch?v=JJcKAHkWNL4 videonun 29. ile 44 saniyeleri arasinda Baros'a ilk sarilan bizim Kewell mi :wink:

Vay be yeni oyuncumuzda ne tek, sert ve muntazam sut varmis...

Erdal Paksoy
Posts: 26
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:45 pm
Location: Dallas, TX

Post by Erdal Paksoy »

Baroş potansiyeline yakın oynayabilirse çok iyi transfer gerçekten de. En büyük endişem sakatlıktan ya da formsuzluktan çok, disiplinsizlik, motivasyon eksikliği. Kewell'e, Skibbe'ye, takımın yerli kıdemlilerine çok iş düşecek. Camia için Lincoln ve Baros'tan maksimum verim alabilmek büyük bir sınav olacak.

Kariyerleri düşüşte olan ama yetenekleri belli, Avrupa'da isim yapmış üç yabancı yıldız var simdi takımda (Lincoln, Kewell, Baroş). Bunlar kadroya bakıp kulübün ciddi hedefleri olduğunu görüp birbirlerini motive ederlerse (ki Kewell çok iyi işaretler veriyor zaten) güzel şeyler olabilir.

Maalesef Şampiyonlar Ligi şansımızı %30'dan fazla göremiyorum. Ama elemeyi aşabilirsek bu oyuncular kendilerini Avrupa'da göstermek için daha çok çalışırlar.

Metin Kuruçay
Posts: 60
Joined: Wed Jul 30, 2008 10:47 am

Post by Metin Kuruçay »

Ben sistem açısından değerlendireyim. 4-2-3-1 sisteminde tam olarak istenilen forveti aldık. Hatta 4-4-2' de Ümit Karan-Milan Baros ve Ümit Karan-Nonda şeklinde değişik varyasyonda da oynayabilir. Sadece 4-5-1' de gereken pivot santafor tipine uygun değil. Ancak zaten 4-5-1 modası geçmiş bir sistem.

Sezon başından beri 4-2-3-1 oynamak istiyoruz. Bu sistemde öndeki forvetin savunmayı karıştırıcı, sağa sola deplase olan arkadaki 3' lüye alan açan biri olması gerekiyordu. Milan Baros tam da bu tipte aradığımız bir oyuncu. Hatta en iyilerinden biri.

Artık topu geriden şişirme dönemi de Galatasaray' da resmen sonra eriyor böylece.

Ben Milan Baros' tan çok gol atmasını beklemiyorum. Asıl görevi arkadaki Arda-Lincoln-Kewell' a gol yolları açmak olacaktır. (Manchester United' ta Rooney' nin üstlendiği görev gibi)Ki sistemi işletecek en önemli fonksiyonu da bu olacaktır.

Umarım bir de sağ kanada hücümcu bek(wing back) alır transferi kapatırız. Çünkü tek eksiğimiz bu bölge kaldı artık.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Bizim de bir Semih'imiz oldu artik. Gecende birisi diyordu keske bizim de bir tane olsa diye.

Sag bek dileseymis keske.

Post Reply