TSL 8. Hafta- Eskişehirspor-Galatasaray 4-2 (Ayhan, Baros)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

TSL 8. Hafta- Eskişehirspor-Galatasaray 4-2 (Ayhan, Baros)

Post by Tan Erten »

UEFA maçının heyecanıyla başlık açmayı unutmuşuz.

Güzel bir galibiyet bekliyorum. Haydi Cimbom !!!
Tan Erten

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cola Turka İdman Raporu: 24 Ekim 2008 Cuma

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, çalışmalarını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.

Teknik ekibimiz Michael Skibbe, Cevat Güler, Nezih Ali Boloğlu ve Burak Dilmen yönetiminde saat 11.00’den itibaren Jupp Derwall antrenman sahasında yapılan basına ve taraftara kapalı çalışma, ısınma, koordinasyon ve germe egzersizleriyle başladı.

Dün akşam Olympiakos karşılaşmasında yer alan oyuncular yenileme – dinlenme koşusu yaptılar. Karşılaşmanın sonunda oyundan alınan Ayhan Akman da koşunun tamamına takımla birlikte katıldı. Bu karşılaşmada oynamayan ve az dakika alan oyuncular antrenmanın ana bölümünde, kalecilerin de katılımıyla, dar alanda oyun çalışması gerçekleştirdi.

Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı ve oyuncular öğle yemeği için merkez binaya geçtiler.

Orkun Usak ve Semih Kaya, Cevat Güler yönetiminde özel antrenmana devam ettiler.

Harry Kewell yenileme antrenmanını salonda yaptı.

Emre Güngör ve Uğur Uçar takımdan ayrı salon ve saha çalışması yaptılar.

Sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından Mehmet Topal ve Tobias Linderoth salonda sağlık ekibi eşliğinde takımdan ayrı çalışıyorlar.

Eskişehirspor karşılaşması hazırlıklarını 25 Ekim Cumartesi günü saat 15.30’da yapacağı basın ve taraftara kapalı son antrenmanla tamamlayacak ve akşamüstü saatlerinde 1481 Incentive Organization’ın düzenlediği özel bir uçak seferiyle Eskişehir’e geçecek olan Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı otelde kampa girecek.

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Bir Eskisehirli olarak sanirim buraya birseyler yazmam lazim. Bu sezon Cimbomun ve Eskisehir'in oynadigi maclarin hemen hemen tamamini izledim.

Dunku Galatasaray- Olimpiakos macini TV'den, ES-ES'in de gecen hafta sonu Bursaspor macini bizzat Bursa'da tribunden izleyen biri olarak soyluyorum. Eger G.Saray Eskisehirspor'u kucumserse kesin olarak yenilir. Size boylesi guzel bir futbol ve UEFA kupasi maci sonrasi tuhaf gelebilir ama bence durum bu. Her iki takim da yavas yavas hakikaten TAKIM olma yolunda ilerliyor. Ancak benim gozlemim bugune kadar sudur ki, Galatasaray dunku macin bir kismi haric oldukca yumusak oynayan, genelde bireysel ozelliklerle isi bitiren bir nevi UNESCO yararina maclar oynayan Dunya Karmasi havasinda olan bir takim. Eskisehir ise yetenek ve yildiz konusunda oldukca siradan, yavan. Suleyman Youla'yi yildiz olarak gorurseniz iste o var diyebiliriz. Ama takim oyunu oynamaya basladilar. Ozellikle ligde Kocaeli, Fortis'te Diyarbakir ve yine ligde Bursaspor maclariyla oldukca yukselen bir form grafigine sahipler. Cok kosan, mucadele eden bir takim ve kesinlikle Bellinzona'dan daha iyiler. Riza Calimbay'in takimlari zaten genelde iyi kosar. Oyun yapisini da oturttu gibi. Icerde-disarida 4-4-2 oynuyorlar ve eger evindeki bu macta da bir korkaklik yapilmazsa su tertipte ve 11'de cikacaklardir.

-------------------Ivesa-------------------
Sezgin----Vucko----Tayfun-------Murat
Serdar----Bulent E.--Poljak------Bulent
------------Anderson--Youla-------------

Kaleci Ivesa'yi gecen yil oynanan UEFA maclarindan Slaven Belupo'dan hatirlarsiniz. 2.05 ile dunyanin en uzun futbolcularindan ve hakikaten canli izlerken insana biraz tuhaf geliyor. Boydan dolayi zaafiyeti olan noktalar olmasina ragmen Eskisehirspor icin iyi bir kaleci. Turkcell Super lig icin de kesinlikle vasatin ustu ama G.Saray kalitesindeki bir takimla oynarken herkes sacmalayabilir. Ancak iyi bir oyun tutturursa surpriz olmamali. O boya ragmen yerden de oldukca iyi buldugum maclar oldu ama yine o boya ragmen cok yan top hatasi yaptigini da gordum. Gecen yil Hirvat ligini 2. bitiren ve ligde en az gol yiyen takimin kalecisi olmasina ragmen Milli Takim icin dusunulmemis bir oyuncu. Ozetle Ilginc biri.

Defansin ortasinda genelde Hirvat Vucko - Bosna Milli oyuncusu Nadarevic oynuyor Vucko 24 yasinda ve 1.97'lik boy ile hava toplarinda iyi yerden ise oldukca yavas. Nadarevic 1.85 ile suratli ve yerden oynayan forvetlerle eslesen oyuncu. Ilk geldiklerinde Vucko'yu begenmemistim, Nadarevic ise gerek sonucta bir ulkenin milli oyuncusu gerekse yipratici tarzi var gibiydi ama son durumlari itibariyle dusuncem o ki Vucko yetenegi ve sahip olduklarina bakarak elinden geleni yapan bir tip. Nadarevic ise Kocaeli macinda Baros tarzi oynayan Taner Gulleri karsisinda cok zorlandi. Zaten Bursa macinda da sakatligi nedeniyle oynamadi. Tayfun isminde ilginc bir oyuncu var. Nadarevic'in yerine Bursa macinda da oldugu gibi muhtemelen G.Saray macinda da Vucko'nun yaninda yine o oynayacak. Ilginc biri cunku kariyerini genelde forvet olarak oynamis 1.90 boyunda 30 yasinda Super lig tecrubesi oldukca fazla olan agir bir oyuncu. Gecen yil Ankarasporda stoperde de oynayabildigini gostermisti , bu yil yedek stoper ve forvet olarak iki taraftada oynuyor.

Ozetle bu ikilinin arasina yerden atilan hizli toplarda direk kaleci Ivesa ile karsi karsiya kaliniyor ancak Ivesa'nin da birebirde oldukca iyi oldugunu belirtmeliyim. Bursaspor'lu Sercan gibi suratli bir adam bir sey yapamadi bu adama karsi. Macin sonlari yaklasinca gol atmak zorunda olan her turk takiminin yaptigi gibi doldur bosalta yonelen bir takimin Eskisehir karsisinda sansi SIFIR diyebiliriz. Havadan genelde gol yemiyorlar. Ceza sahasi disindan atilan sert sutlarin birine carpmasi veya karambollerle gol yediler genelde. Bu arada takimin ikinci kaptani ve sagbek Sezgin gecen yil stoper oynuyordu. Genc ve akilli bir oyuncu. Cok ofansif oynamasa da zaman zaman gol girisimleri oluyor nitekim bu yil Sivas'a ileri cikip attigi bir golu var. Solbek Murat ise oldukca ofansif oynayan ve bakarak orta yapan bir oyuncu. Defansif zaaflari zaman zaman takimin basina is acabilecek gibi duruyor. Zaten bu yapisiyla Eskisehir hucumda 4-4-2 yapisini 3-4-3'e dondurerek defansini genelde Sezgin-Vucko-Tayfun (Nadarevic) sekline sokuyor.

Eskisehir'in ortasahasi bence bu ligde cok can yakacaktir. Cunku acayip kosuyor ve tempo yapiyor. Ortanin ortasinda defansif ortasaha olarak Denizli'den alinan Bulent Ertugrul oynuyor. Gecen hafta bu adam yillarca Denizli'de birlikte oynadiklari Yusuf'a adım attirmadigi icin Bursaspor top oynayamadi. Bunu da ulusal basinda farkeden olmamasi ilginc. Herkes Yusuf'u milli mac yorgunu diye savundu. Kac dakika oynamisti ki milli macta? Ortanin ortasinda oyun kurucu oynayan Poljak ise solak, 24 yasinda ve cok sakin bir oyuncu. AMC degil tam bir MC. Geldigi gune gore daha fazla kosuyor ve form grafigi de oldukca iyi durumda.

Ortasahanin saginda Serdar isminde cok suratli ve guclu bir oyuncu var. Surat olarak Ribery ile yarisir ama teknik elbette mumkun degil. Oyle cok kosuyor ki bazen sahanin bittigini bile farkedemiyor. Cok hirsli ve taraftarin en cok sevdigi isimlerden. Ortasahanin solunda ise Besiktas patentli ve Hacettepe'den alinan 24 yasindaki Bulent Kocabey oynuyor. Cok yetenekli ve akilli bir oyuncu, bakarak orta yapiyor. Fortis Cup'ta Diyarbakir macinda Youla'ya asist yapti, Bursa macinda da golunu atti. 2 macta 1 gol 1 asist ile oynuyor.

Ilerde ise Anderson ve Youla ikilisi gorev yapiyor. Anderson gol atma ozurlu bir forvet, 1.90 boyunda ama bir Brezilyali icin inanilmaz cok kosuyor ve pres yapiyor. Youla ise yillar once Turkiye'ye gelip, yillarca oynayip, yillarca buradan uzak kalmasina ragmen hala 26 yasinda :) kendini gelistirmis oldugunu belirtmeliyim. Eskiden Besiktaslilarin saclarini baslarini yolmasina neden olurdu. Ancak ES-ES'te 8 macta 4 gol ile oynuyor. Oysa 2 yildir Fransa'da 2 gol atabilmisti. Herneyse su aralar acayip formda ve istekli.

Yazimin icinde macin sonlarina dogru ES-ES'e doldur bosalt oynayan takimlarin sansi az demistim. Ayni seye ES-ES mecbur kalirsa durum degisiyor. Kanatlarinda cok iyi orta yapan adamlar var ve son dakika ceza sahaniza su adamlarin dolustugunu dusunun. Vucko (1.97), Tayfun, (1.90), Anderson (1,90) ve dogal olarak kaleci Ivesa (2.05).

Hepimiz G.Saray'i oldukca iyi biliyoruz ancak Eskisehirspor gercekten pek coklari icin bir soru isareti. Umarim bu aciklamalar ile biraz olsun fikir sahibi olabilmissinizdir. Tum takimin 5 milyon euro civarina maledildigini dusununce belki sadece Kewell yeter gibi duruyor ama 11'e 11'e olan her mac surprize aciktir. Eskisehirspor son 3 resmi macini kazanmis isiran bir takim, Kocaeli gibi emeklilerin dolustugu direnci zayif olanlardan yada Bursa gibi tek bir adamin oyununa endeksli takimlardan degil. Dezavantajlari yeni bir takim olmalari ve macin basinda farkli bir skor olusursa dagilabilecekleridir. Taraftarin da 12 yil aradan sonra bir G.Saray maci izleyecegini dusunursek sanirim atmosferin zorlu olacagi gorulur. Stadyumun kale arkasi tribunleri yok gibi. 800 kisi civarinda bir deplasman tribunu var. Buna karsilik 10.000 kisi civarinda kapasitesi olan buyuk bir acik tribunu var. Full kapasite 18.000 koltuk civarinda olmasi lazim.
Last edited by Ercan Arslan on Fri Oct 24, 2008 7:38 pm, edited 1 time in total.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hocam sen bu yazıyı klube fax olarak gönder :D

Bizim bildiğimiz Rıza adam adama oynamaktan vazgeçmez kolay kolay. Bu maçta takımının yarısını bizim takımın yarısını birebir tutmakla görevlendirirse şaşırmam :)

Üst üste 3 maçını kazandıysa bizimkiler bu maçın kolay geçmeyeceğini tahmin ediyor olmalı. Çok kritik bir maç olacak. 3 puan ve sakatlık yaşanmadan atlatırsak zorlu bir dönemde emin adımlarla ilerlemeye devam ederiz...

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Galatasaray, FB maçının ertelenmesini isteyecek diyormuş LigTV...

Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Böyle bir düşünceleri varsada vazgeçsinler! AYIP OLUR AYIP! FB, geçen sene çeyrek finale çıkarken kaç maçı ertelendi?

Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Ismail Gezer wrote:Galatasaray, FB maçının ertelenmesini isteyecek diyormuş LigTV...

Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Böyle bir düşünceleri varsada vazgeçsinler! AYIP OLUR AYIP! FB, geçen sene çeyrek finale çıkarken kaç maçı ertelendi?
Gazeteler de buyuk basliklar atmis, aslinda sadece bir gun ertelensin istiyoruz. Yani Pazar gun degil de Pazartesi oynansin demis bizimkiler. Abartma sanatini cok iyi yapiyor medyamiz. Ben de ilk okudugumda sanki devre arasina ertelensin, veya bir ay ertelensin falan zannetmistim.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Murat Fahrioglu wrote:
Ismail Gezer wrote:Galatasaray, FB maçının ertelenmesini isteyecek diyormuş LigTV...

Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Böyle bir düşünceleri varsada vazgeçsinler! AYIP OLUR AYIP! FB, geçen sene çeyrek finale çıkarken kaç maçı ertelendi?
Gazeteler de buyuk basliklar atmis, aslinda sadece bir gun ertelensin istiyoruz. Yani Pazar gun degil de Pazartesi oynansin demis bizimkiler. Abartma sanatini cok iyi yapiyor medyamiz. Ben de ilk okudugumda sanki devre arasina ertelensin, veya bir ay ertelensin falan zannetmistim.
Öyleyse çok garip sayılmaz. Helede bu sezon BJK'nın zırt pırt pazartesi maç yaptığı düşünülürse ve o hafta içi başka maç yoksa.

Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Boyle bir sey olursa rezalet olur.

Ayni zamanda FB'yi bir daha bu kadar kotu yakalayamayiz. :D

Aragones gitmeden bitirsinler bu isi. :D

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

Sevgili Ercan, ayrıntılı Eskişehir Spor analizi için teşekkürler.

Eskişehir Spor'u bu kadar yakından takip eden birisi olarak Oğuz Sabankay'ın durumu hakkında da bizleri bilgilendirirsen seviniriz. Hala sakat mı bu çocuk, yoksa forma şansı mı bulamıyor?

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Eray Tunç wrote:Sevgili Ercan, ayrıntılı Eskişehir Spor analizi için teşekkürler.

Eskişehir Spor'u bu kadar yakından takip eden birisi olarak Oğuz Sabankay'ın durumu hakkında da bizleri bilgilendirirsen seviniriz. Hala sakat mı bu çocuk, yoksa forma şansı mı bulamıyor?
Onuda ben söyeleyyim. Dün sakat olduğu söylendi TV'de... Birkaç hafta yok..

Davut Gerçekcioğlu
Posts: 138
Joined: Mon Jul 31, 2006 2:59 pm

Post by Davut Gerçekcioğlu »

Takım yavaş yavaş oturuyor, eksikler yerine gelmeye başladı. Maçları izlerken gördüğüm birşey var, Kewell ve Sabri gününde olduğu zaman biz kolay kolay maç kaybetmeyiz. Kewell tekniğini çok iyi kullanan oyun zekası oldukça yüksek bir oyuncu. Sabri ise diri futbolu ile 2 kişilik oynuyor. Kulübede nonda, karan ve aydın gibi etkili silahlara ilerde barış, linderoth, serkan çalık, topal gibi oyuncularda eklenince geriye sadece bu kadroyu organize etmek kalacak. Geleceğimiz umut verici.

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Eray Tunç wrote:Sevgili Ercan, ayrıntılı Eskişehir Spor analizi için teşekkürler.

Eskişehir Spor'u bu kadar yakından takip eden birisi olarak Oğuz Sabankay'ın durumu hakkında da bizleri bilgilendirirsen seviniriz. Hala sakat mı bu çocuk, yoksa forma şansı mı bulamıyor?
Oguz'u ben de merakla bekliyorum. Ancak Riza Calimbay henuz hic bir resmi macta oynatmadi. Hatta bir ara antrenmanlarda bile oynadigindan suphe duyuyordum ancak gecen hafta antrenmanda ayak parmaginda bir catlak olusmus, 3 hafta antrenmanlara cikamayacakmis.

Bugune kadar Riza Calimbay'in oynatmamasinda bir kasit oldugunu soyleyenler de vardi ama ben sanmiyorum. Zira kiralanmasini kendi istemisti. Bazilari fizik olarak hazir olmadigini, super lig icin gucsuz oldugunu dusunuyor demislerdi. Hakli olabilirler, cunku son 2 mactir dokturen Bulent Kocabey'i de 6 hafta kadroya dahi almadi ama sonra direk 11'e koydu. Ozetle oyuncu istedigi seviyeye gelmeden takima almiyor. Genc ve kiralik olan bir oyuncu icin kisa surede kendini takima yerlestirmek elbette kolay degil. Sakatlanmasaydi belki bu hafta Bursa ile iceride oynanacak olan Fortis Cup'ta denenebilirdi.

Bu arada Oguz'un kendisi de "artik birseyler yapmanin zamani geldi", G.Saray olmuyorsa olmuyordur dusuncesinde oldugunu Federasyonun Tam Saha dergisine sezon basinda verdigi demeclerden anliyoruz.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=4791

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Emre Asik biraz futbola isinsin. Defansimiz bu maca iyi konsantre olursa, guzel bir galibiyetle doneriz dusuncesindeyim.
Popescu, Servet ve Meira gibi adamlarin yanlarinda agresif oyuncularla oynadiklari zaman daha verimli olduklari kanisindayim.
Ornek:
Popescu - Bulent Korkmaz
Servet - Emre Gungor
Meira - Ayhan

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Image

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Umit Karan'in özel sözculugunu yapan Fotomac, onun ilk onbirde
almayacagini belirtti.

http://www.fotomac.com.tr/gal116.html
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Post Reply