Cengiz Akgun wrote:
Ankara istim uzerinde. Aykut baslarinda.
Sen cok seversin Aykut'u. Her "TD kim olsun?" tartismasi basladiginda da GS'in basinda gormek istersin, efendiliginden oynattigi pozitif (!?) futboldan falan bahsedersin.
Bugun Futbol Ekstra denen dergide su demeci cikmis Aykut Kocaman'in:
"Öncelikle işini iyi yapan bir teknik adam olmak istediğini söyleyen Kocaman, "Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe'ye teknik direktör olma konusunda ise net bir şey söylemek mümkün değil tabii ki. Belli kriterler var ve o kriterlerin yerine gelmesi lazım. Bu kriterlerden en önemlisi, kaliteli iş yapabilen bir teknik adam konumuna gelmek. İkincisi ise büyük takımların iyi iş yapabilen yerli teknik adamlara sorumluluk verebilecek mantaliteyi yakalaması. Türkiye'de şu anda bu iki koşul da pek sağlıklı olarak işlemiyor. Benim öncelikli hedefim kendi kriterlerimi yerine getirmek, yani işini iyi yapan bir teknik adam olmak" dedi.
"Bugünkü koşullarda Fenerbahçe dışında diğer büyüklerde çalışmam çok zor" diyen Kocaman, "Bugünkü koşullar altında düşündüğümüz zaman benim Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'da çalışma şansım sıfır değilse bile sıfıra yakın demek mümkün. Çünkü bu camiaların teklifini kabul ettiğiniz andan itibaren kendi camianızdan dışlanmak durumunda kalıyorsunuz. Bundan önemlisi de gittiğiniz takımda yabancı olarak görülüyorsunuz. Bunu aşmak için çok başarılı olmak gerekiyor. Ancak teknik adamlıkta başarı için de önemli bir süre lazım" ifadelerini kullandı."
Yani senin goremedigini "ulen ben baskan olsam yaparim Aykut'u hoca, pasa pasa hersey cozulur" mantiginin yurumeyecegini, GS ve Aykut icin cok buyuk bir risk oldugunu, adam kendi agzindan soylemis.
Kafasi cok calisan adamdir, universite mezunu ender futbolculardandir ama FB'ye mal olmustur. Turkiye'de en fazla gol atan 2-3 futbolcudan biridir, GS'a sayisiz gol atmistir, her attiginda da zevkten dort kose olmustur. Adina tezahuratlar bile bestelenmistir. Ama simdi sen bunu da okumazsin veya anlamamazliktan gelirsin, bir kac ay, sene sonra yine "Aykut olsa" falan dersin. O yuzden bu demeci bir yerde saklamak lazim. Google saklar belki.
Ozan Ersoy