FTK 1.maci: Ankaraspor-Galatasaray 1 - 1 (Umit Karan)
Moderator: Staff
-
-
-
-
Ozan Ersoy wrote:Evet GS 60'dan sonra oyunun kontrolunu kaybetti ve acik vermeye basladi. Servet'in, Arda'nin, Meira'nin, Kewell'in oynadiklari oyun icimi cizlatmaya basladi. Dogru durust kontraya bile cikamiyor GS su siralar.
Ozan Ersoy
Karanla kontra, olmazki...
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar
Murat Cekem
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar
Murat Cekem
-
Evet Arda sanki 60'a kadar bekledi bekledi ondan sonra turboyu calistirip oynamaya basladi gibi. Son ataklarimiz hep Arda'yla geliyor. Cok calisiyor, topu sokuyor, 60 metre kosup sol beki geciyor, her numara var.Ozgur A. Boztepe wrote:Arda sagda iki kisiden "maradona" yapip kurtuldu. guzel bir hareket.
Ozan Ersoy
-
-
-
BundaOzan Ersoy wrote:Evet GS 60'dan sonra oyunun kontrolunu kaybetti ve acik vermeye basladi. Servet'in, Arda'nin, Meira'nin, Kewell'in oynadiklari oyun icimi cizlatmaya basladi. Dogru durust kontraya bile cikamiyor GS su siralar.
Ozan Ersoy
1- U. Karan nin ileride topu ayaginda, Nonda yada Baros kadar, saklayamamasi
2-Yorgun Arda ve Kewell in, U. Karan a cok fazla destek verememeleri de gosterilebilinir mi?
Ben formda, hatta averaj ustu, bir Nonda yi ariyorum. Ileride topu biraz olsun ayaginda tutup hucuma gelen Lincoln, Arda ve Kewell e daha cok pozisyon hazirladigini dusunuyorum. Baros bunu topu ayaginda tutmaktansa saga sola top ile deplase olarak iyi yapiyor. Umit in pek boyle bir huneri formda olmadigi surece goze carpmiyor, vasat oynadigi zaman takima el freni gorevi yapar gibi duruyor.
Kewell in Alparslan ile degistirilmesine sevindim. Arda yi da en azindan son 25 dk oyundan alsaydik iyi olacakti. Bununla birlikte maci burada yorumlayanlar son 20 dk da ataklarimizin Arda nin kanadindan geldigini soyluyor.
Sakatsiz atlatilan bir mac oldugu icin 1 puani opup basimiza koyuyoruz.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
- Moderator
Re: FTK 1.maci: Ankaraspor-Galatasaray 30.10.08 Pers. TSI 16
Bana yanlis olan zihniyeti anlatma. Zaten boyle seyler kirilamadigi icin bugunku yamukluk ortada. Elbette Aykut FB'de oynarken zevkle GS'ya gol atacakti. Ne yapacakti ya? Yapmasa ayipti zaten. TS sampiyonlugunu elinden aldiktan sonra soyledikleri de ortada. Kickirik futbol oyununu hayat mamat meselesi yapan geri zekalilarin diktasi altinda boyle seyleri anlamayi birak anlamaya calismak bile cok zor.Ozan Ersoy wrote:
Yani senin goremedigini "ulen ben baskan olsam yaparim Aykut'u hoca, pasa pasa hersey cozulur" mantiginin yurumeyecegini, GS ve Aykut icin cok buyuk bir risk oldugunu, adam kendi agzindan soylemis.
Kafasi cok calisan adamdir, universite mezunu ender futbolculardandir ama FB'ye mal olmustur. Turkiye'de en fazla gol atan 2-3 futbolcudan biridir, GS'a sayisiz gol atmistir, her attiginda da zevkten dort kose olmustur.
....
Ozan Ersoy
Aykut FB'li imis. Mustafa Denizli nereli idi? Gecen sene UEFA kupasinda GS'yi kalbura ceviren adami kalk GS'yin TD'si yap. Sanki o bes gol attildiktan sonra bes kose olmamis gibi. Ama Aykut filan olunca aklina GS'a attigi goller gelsin. Ben Gunduz Kilic'in BJK'a TD oldugunu da bilirim. Gerci kiymetini bilmeyip Inonu'de tartakladi idi bu senin soyledigin zihniyetde olan ayilar. 30 kusur sene gecti o gunden sonra. Hala ayni yerde sayiyorlar.
Profesyonel futbolcu nerde ekmek bulursa orada oynar ve oynadigi yerde de vermesi gerekin her seyi verir. Ayni TD gibi. Demek Aykut FB'li diye GS da TD'lik yapamaz. Bu dusuncenin ne kadar banal oldugunu gormuyorsan ben ne yapayim? Yazik koskaca bir yazik. Elbette hem FB hem GS da teklif gotururse Aykut'un kimi sececegi ortada. Ama akli ayiliktan baska hicbir seye calismayan GS'lilik bir yasam bicimidir diye nara atan dangalaklarin Aykut'u hazmetmesi hakikaten zor olmali. Aykut GS'yi calistirmam dememis ama bana teklif etmezler bu konuda hic sansim yok demis. Bu zihniyetle etmezler. Anca ileriyi goren akli basinda profesyonelligin ne oldugunu kavramis bir baskan gerekir adamin nerede oynadigina degil TD olarak ne yapip ne yapamayacagini kestirmesi icin. Iste goruyoruz GS basina kimlerin gelip kimlerin gittigini. Bosuna kenef bile idare edemezler demiyorum herhalde.
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Oct 31, 2008 3:37 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Hahahaaaa... Okudugunu anlayamamak buna denir iste. Resmen ve cismen.Cengiz Akgun wrote: Aykut GS'yi calistirmam dememis ama bana teklif etmezler bu konuda hic sansim yok demis.
"Çünkü bu camiaların teklifini kabul ettiğiniz andan itibaren kendi camianızdan dışlanmak durumunda kalıyorsunuz. Bundan önemlisi de gittiğiniz takımda yabancı olarak görülüyorsunuz. Bunu aşmak için çok başarılı olmak gerekiyor. Ancak teknik adamlıkta başarı için de önemli bir süre lazım"
"Teklif etmezler" diye bir sey demiyor, teklif kabul ettiginiz andan itibaren diyor. Burada teklif geldi, kabul etmedim anlami bile cikarilabilir ama "bana asla teklif etmezler" anlami asla cikmaz.
Yanlis veya dogru.... Aykut cikacak kadikoy'e GS'in basinda yanlis takim cikaracak, butun stad "nasiii koydu Aykut KOCAAAAMAAAN KOCAAAAMAAAN" diye bagiracak, ondan sonra sen de GS baskani olarak hayatta kalabileceksin. Bu denklemi cozemiyorsun, adam cikiyor kendi agzindan bu isin olmayacagini soyluyor, hala kafa kabul etmek istemiyor.
Ayrica Aykut'un bugune ne kadar ne basarisi, ne oynattigi futbol var da, GS'i yonetebilecek? Isin teknik tarafina girmeye luzum bile yok.
Ne diyelim, kendi haline birakalim en iyisi.
Ozan Ersoy
-
Aykut Kocamanla ilgili olarak soylenen en belirgin olay
sosyal iletisiminin zayif olmasindan ve basinin gozunun onunde
olupta o kadar cesitli baski grubunu idare edemeyecek olmasi ve idare etmek istememesidir. Bunu kendide dolayli yoldan kabul ediyor. Yani Ankarada seyircisi olmayan ve Melih Gokcegin kanatlari arasinda
mali problem yasamayan ve cokta basari baskisi olmayan bir ortam
kendisi icin idealdir. Diger kendiliksiz ve cahil futbolclarin aksine
kendini bilen bir insandir. Elbet icinden gecer, cani ister, hayalini kurar,
fakat bunu gercege dokmez. Gerek insan, gerekse bilgi acisindan Galatasaray'ayakisan bir insan olmasina ragmen, bu yakinlasmayi kaldiramayacak kadar Fenerbahcelidir. Karsiliksiz uzaktan sever. FT gibi '' o da o kadar profesyonel degildir''. Kendisi ile barisik olmayi tercih eden ve celismemeyi tercih eden bir insandir.
Bir futbolcu arkadasinin soyledigi gibi '' Oguz FB kongresinde onun yanina gider, bunun yanina gider,durmadan kulis yapar. Aykut Kocaman ise gider , efendi gibi oyun atar ve binayi terkeder''. Bence rakipte boyle iyilerin olmasi daha iyi. O zaman sadece spora ve futbola yogunlasiriz, citasi daha yuksek bir rekabet olur. Insallah FB camiasi birgun Lefterin, Aykut Kocamanin, Halit Kıvancin seviyesine cikar.
olupta o kadar cesitli baski grubunu idare edemeyecek olmasi ve idare etmek istememesidir. Bunu kendide dolayli yoldan kabul ediyor. Yani Ankarada seyircisi olmayan ve Melih Gokcegin kanatlari arasinda
fakat bunu gercege dokmez. Gerek insan, gerekse bilgi acisindan Galatasaray'ayakisan bir insan olmasina ragmen, bu yakinlasmayi kaldiramayacak kadar Fenerbahcelidir. Karsiliksiz uzaktan sever. FT gibi '' o da o kadar profesyonel degildir''. Kendisi ile barisik olmayi tercih eden ve celismemeyi tercih eden bir insandir.
Bir futbolcu arkadasinin soyledigi gibi '' Oguz FB kongresinde onun yanina gider, bunun yanina gider,durmadan kulis yapar. Aykut Kocaman ise gider , efendi gibi oyun atar ve binayi terkeder''. Bence rakipte boyle iyilerin olmasi daha iyi. O zaman sadece spora ve futbola yogunlasiriz, citasi daha yuksek bir rekabet olur. Insallah FB camiasi birgun Lefterin, Aykut Kocamanin, Halit Kıvancin seviyesine cikar.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
- Moderator
Yok canim. Sana oyle gelmis. Bana teklif etseler de gitmem filan mi demis yukarda da bu kadar kesin konusuyorsun. Beni sindiremezler ve zaman da vermezler demis kibarca. Buradan bana teklif gelmez sonucunu cikartmamak ancak senin gibi uzum yemege degil bagci dovmege baga gidenin isi. Bak bakalim Skibbe'ye ona buna verdigini Aykut'a da ver ve en az iki senelik tazminati ile filan mukavele teklif et geliyor mu gelmiyor mu ve ondan sonra konus ismen ve cismen.Ozan Ersoy wrote:Hahahaaaa... Okudugunu anlayamamak buna denir iste. Resmen ve cismen.Cengiz Akgun wrote: Aykut GS'yi calistirmam dememis ama bana teklif etmezler bu konuda hic sansim yok demis.
..Ozan Ersoy
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Oct 31, 2008 3:38 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Tesekkurler Alpay...Alpay Dedeoglu wrote:Aykut Kocamanla ilgili olarak soylenen en belirgin olay
Bu arada Murat Akca mactan sonra soyle demis.
Bu temiz yuzlu, caliskan delikanlimizi tebrik ediyorum. Verdigi demec de yasina gore cok olgun. Bugun gol disinda iyiydi. De Nigris'le surekli bas basa kaldi, bir pozisyon disinda (bizim sagimizdan DeNigris girip calimi basti Murat'a) iyiydi. Ilk toplarda erken basti, hava toplarini gecirmedi. Kornerlerde De Nigris'i Murat degil Servet'in tutmasi gerekiyordu bence. De Nigris Murat''tan 10 cm uzun gozukuyordu ekranda. Bir pozisyonda Aykut yerde seke seke gelen alti pasa yapilmis ortayi sektirdi, donen topu rakipten once araya girerek cok iyi uzaklastirdi Murat Akca. Oyunu iyi takip etti. Bir baska pozisyonda Ankara ceza sahamizda cirit atti, top yayin oraya acildi, cektikleri sutun onune atti kendini. Top ayagindan sekip koluna carpti, penalti istediler, hakem dogru karari vererek devam ettirdi. Can havliyle topu onune yatmasi guzeldi."PAF takım dışında bu hayatımdaki ilk resmi maçım oldu. Biraz heyecan vardı elbette ama bu da normal diye düşünüyorum. Ağabeylerim ve hocam heyecanımı maç boyunca gidermeye çalıştılar, hepsine çok teşekkür ediyorum".
"18 yaşındayım, 1990 doğumluyum. İlk maçım olduğundan heyecan olması da normal. Gol pozisyonunda hatam oldu. De Nigris pozisyonda benden daha iyi çıktı ve erken davrandı. O benim adamımdı ve gol de benim hatamdan oldu. Ama bir anlık kontrasyon kaybında, kendisi de çok tecrübeli bir futbolcu olduğu için bu hatayı affetmedi".
"Sonuçta yenemiyorsak yenilmemiz lazım diye düşünüyorum. Bütün ağabeylerime ortaya koydukları oyundan dolayı teşekkür ederim".
Bugun sakat vermemis olmamiz sevindirici. Beraberlik iyi sonuctur demistik, sozumuze sadik kalalim. Servet'le Neca kafaya cikip carptistilar. Neca'nin elmcik kemigi catlamis, 1 ay yokmus. Gecmis olsun. Servet'e bir sey olmamasi mucize.
Genel olarak GS bugun kazanmayi hakedecek bir oyun oynamadi, cok ciddi, bu nasil kacar denecek de pozisyon bulamadi. Birinci veya ikinci cikmanin hic bir esprisinin olmadigi, rakiplerin de berabere kaldigi turnuvada, dissahada alinan 1-1'lik sonuc iyidir. Ilk yari oyunun ustunlugu GS'daydi. Ilk 2-3 dakika disinda kalesine yaklastirmadi, topu iyi dolastirdi, iyi saldirdi. Ikinci yari ozellikle 60'dan sonra oyundan dustu. Bunu orta sahada Guven'in iyi kesici olmamasi ve topu tutamamis olmamiza ve sisirmemize bagliyorum.
Biricik Umit Karan iyi top tutamiyor diyor, belki ondandir diyor. Dogru ama zaten Umit'e uzun top atilmamali. Paslasarak orta sahaya iyi yayilarak cikarsak, son vurusu Umit yapabilir. Orta sahan oyundan dusunce, uzun topa donersen, Umit'e gelen topun duvardan sekiyor gibi sekmesi dogal.
Ozan Ersoy
-
- Site Admin
Ozan sen ne zamandan beri Murat'i begenir oldun...Murat gibi oyuncularin
önunu bil bakalim kimler keser durur.
Maci izlemedim yorum yok ama GS alir diye dusunuyordum. Kadro
perisanligi olsa gerek, gördugumde gulumsedim.
önunu bil bakalim kimler keser durur.
Maci izlemedim yorum yok ama GS alir diye dusunuyordum. Kadro
perisanligi olsa gerek, gördugumde gulumsedim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.