UEFA Kupasi: Benfica- Galatasaray 0-2 (Emre,Umit)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ozan Ersoy wrote: Bu arada sizlere kizginim, benim acik sozlu oldugumu biliyorsunuz... Gorgen, Alpay, Ufuk, Ali, MGC.. Forumun agir toplari. Daha ilk mactan basladiniz iki kambur, uc kambur, raus maus... Bu sene size iyi bir ders olacak insallah. Yeni gelen arkadaslar rustlerini daha kanitlamadilar ;) Onlarin yanilma paylari ve haklari cok var ama sizlerden beklemezdim. Dedigimi diyorum bir kez daha. Oyle bir gun gelecek, GS oyle bir takima karsi oyle bir top oynayacak ki "GS GS olali boyle bir futbol oynamadi" diye baslik acacagim.

Bugun acabilirdim ama Benfica koy takimi diye cikardiniz, daha uygun bir mac bekliyorum.

Ozan Ersoy
Bunu simdi gordum, cevap hakki dogmus:

Ozan, bana ne hakla top dersin? :lol: :lol:

Simdi saka bir yana, bize neden kizginsin, forum fikir yazmak, ayri fikirde olmak, arada birseyler ogrenmek icin, hatta bazen kafan bozulunca biraz icini dokmek icin de.

Saydigin isimler arasinda herkesin Skibbe elestirilerini bilmiyorum, ama kendiminkileri biliyorum.

Once suradan baslayalim: yukariya da yazdim, Benfica iyidir, hostur falan ama her rakibimiz onlar ve hocalari kadar ahmak olmayacaktir, emin ol. GS dun cok cok iyiydi, sen GS'da (Skibbe'de) birseylerin isigini goruyorum dedin, hakli da cikabilirsin, ama Benfica macina bakip bu is bitti zannetme.

Ikinci olarak, bazilarimiz Skibbe'yi tek tek hatalari yuzunden elestirdi. O elestiriler yerinde duruyor, Umit Karan'a 75 dakika tahammul edilip kaybedilen sacma sapan puanlar, ama hele hele Aykut-de Sanctis tercihi yuzunden kacirilan muhtemel CL firsati yerlerinde duruyor. Benim bunlar hakkinda goruslerim yerli yerinde. Hoca hatasi idiler, baskalari da vardi, maliyetleri oldu. Evet, bunlar icin adamin kellesini istememek lazim, ama onlari da biraz anlik hayal kirikliklarina vermek lazim, bu kadar fahis hataya isyan etmek cok anormal degil.

Onun disinda kimseye kizma. Kizginlik burasi icin aykiri bir ruh hali, yazisiyoruz cumleten, yazdigimiz konu bizim icin cok kiymetli de olsa kisisel degil. Arada sirada surcu lisan olsa da (ne bileyim, mesela, sen bir cumlende bir okuyucuya hitap eder, arkasindaki cumlende Hakan Sukur'e hitap edersin, okuyucu iki cumleyi bir arada okur, ikisi de kendine sanip ters cevap verir, sen daha da ters cevap verirsin, nahos bir iki laf olur) ertesi gun gecip gitmeli, unutulmali boyle seyler, buradan kizginlik cikmamali, hele Skibbe yuzunden falan.

Len kabaklar, size kalsak Skibbe'yi yollayip Cevat hoca ile Benfica'dan bes yerdik der guler gecersin gider Ozan, burada herkes seni zevkle okuyor, ayni fikirde olmayanlar da dahil, ama bazen ayni fikirde olmayan cok olabiliyor, o da hayat.

Ali

Selcuk Samli
Posts: 3533
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Cok zor bir maci deplasmanda kazanan oyuncularimizi ve teknik ekibi tebrik ederim.Iyi bir kadromuz var,yeterli sure varsa kotu giden maclari cevirebiliriz,o yuzden De Sanctis'in cikardigi topu macin donum noktasi olarak gormuyorum.

Benfica buldugu sanslari degerlendirseydi,macin gidisati farkli olabilirdi.Futbol boyle,daha istekli ve hazir olan,kazanmak isteyen,sanslari bulan ve degerlendiren takimlar kazaniyor.Haftada iki stresli mac oynamak kolay degil, o yuzden td'lere ve oyunculara karsi daha sabirli olmak gerekiyor.

Baros'un toparlanmasi lazim; daha iyi oynayacaktir ondan bir suphem yok.
Narcissistic personality disorder is a mental health condition in which people have an unreasonably high sense of their own importance. People with narcissistic personality disorder may be generally unhappy and disappointed when they're not given the special favors or admiration that they believe they deserve.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

GS o an golu yeseydi takim dagilirdi (zaten takim demeye sahit lazim
gercekten), sonu gelmezdi, bu anlamda söyledim. Benfica'nin yuklendigi bir
dönem kurtarisi yapti.

GS ayni GS, en ufak bir gelisme yok ufukta. Kisisel beceriyle aniden
pozisyona girmek, pozisyon olmayan bir an golu yemek...

'KivIl' hakkinda cok sey söyleyebilirim, ama ustune basa basa belirtmek
istedigim sey onun GS icin gereksiz bir transfer oldugu. Cok insanin basini
yiyecek, Meira ona keza. Mehmet'im sakatlandi geri dönmez artik...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Ahmet Yavuz
Posts: 29
Joined: Thu Jan 30, 2003 12:23 am
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ahmet Yavuz »

Gerçekten iyi bir maçtı. Benfica'dan kaç yeriz diye konuşulurken sağda solda, ikinci yarıda rakibi aciz duruma düşürmek kolay olmasa gerek. Devamlılığı olsun olmasın, zulüm gibi geçen 7 yıldan sonra böyle maçlar izlemeyi özlemişiz gerçekten. Bu yıl böyle birkaç maç daha izleyelim, daha ne olsun! Lucescu'nun kazandıracağı şampiyonluktan daha büyük haz benim için.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ozan Ersoy wrote:
Ali Gursel wrote: P.S. Ben Ozan da Gorgen'e saka yapiyor diye okudum. Bir ben mi anliyorum artik sakalari?
__________

Bu arada sizlere kizginim, benim acik sozlu oldugumu biliyorsunuz... Gorgen, Alpay, Ufuk, Ali, MGC.. Forumun agir toplari. Daha ilk mactan basladiniz iki kambur, uc kambur, raus maus... Bu sene size iyi bir ders olacak insallah. Yeni gelen arkadaslar rustlerini daha kanitlamadilar ;) Onlarin yanilma paylari ve haklari cok var ama sizlerden beklemezdim. Dedigimi diyorum bir kez daha. Oyle bir gun gelecek, GS oyle bir takima karsi oyle bir top oynayacak ki "GS GS olali boyle bir futbol oynamadi" diye baslik acacagim.

Bugun acabilirdim ama Benfica koy takimi diye cikardiniz, daha uygun bir mac bekliyorum.

Ozan Ersoy
Dur hele bakalim o kadar acele etme.
Ortalikta SKIBBE'ye bir sempati ruzgari esmis,
Yalan ruzgarina donmesi cok uzak ihtimal degil.

Mutluyuz gururluyuz, Tivoli gunlerindeki heyecani yasadik icimizde
Ama hedefe daha cok var.
SKIBBE elestirilerden pay cikarmayan, farkli goruslere deger vermeyen burnunun dikine giden bir adam olsa coktan kaba etine tekmeyi yemisti.Demek ders almam ders veririm diyen biri degilmis cok sukur.

Daha cok yolu var ...
Pazar gunu yapacagi isler en az kendisine guvenmeyenlerin % 70'i ni (%30 kemik kitle , degismez kolay kolay :) ) inandirmayi basaracaktir.Sonuc skor degil derdimiz pazar gunu, bu haysiyetli atak ama ayni zamanda kontrollu akilli futbolu oynattirmasi bu takima.Sureklilik esas olsun.Ben Bursa ve Eskisehir olaylari icin cok takilip kalmak istemiyorum artik.

Allah'a cok sukur bugunleri de gorduk.

Sen bu baslik atma hakkini sakli tut. Bir gun seni telefonla arayarak isteyecegim o hakki :D İnsallah Kadikoy'e ve hatta hatta bir CL finaline yazarsin o basligi..
TRUST GALATASARAY
MGC

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ozanin kizmasini anliyorum ama bana olan soz konusu kizginligindaki noktayi ''Cok erken umudu kesip yollamaya kalktin'' ile sinirli.
Surekli olumsuz yazmam, bok atip begenmeyip cok biliyorum cikarimi yapmam, inandigimida sartlar olumsuz olsa bile desteklerim. (kalli, gerets, vs..). Skibbeye hala cok inanmiyorum, bunun sebeplerinide yazdim, uzun uzun yazdim, bir daha ayni konuya donmek istemem, arsivde var. Ha, su var, denizli, ft, lucescu, , daum vs gibi olasi alternatiflerden daha iyi bir alternatif Skibbe. Ama Kallinin gelipte kurmaya basladigi ve konulan 3-5 yillik plana cok daha fazla uygun biri olabilirdi. Fikirden ve plandan donus, veya citayi asagiya indirme kizdigim nokta. Isın basina Kalli geldi, sistemi kontrol edip iyilestirir, daha da iyisi belkibasarirsa Skibbeyi istenilen seviyeye getirebilir.

Maca gelince, ilk once bir kumarsal bir ongoru var. Korkuyormus hissi vermemek, cok kosan adam olan Barosun enerjisini degerlendirmek, ve Ardayida verimli oldugu solda degerlendirmek olarak siralanabilen 3 amac yuzunden 4-2-3-1 deki 3lunun sag tarafina Baros kondu. Ne oldu? Adi ve enerjisi ile sag bekte Sabri ile birlikte, o kanat ne oynadi, nede oynatti. Onlarin solu, bizim sagimiz karsilikli kilitlendi. Avrupa sampiyonasi gol kralinin karsisinda oynayan bek ve sol kanat oyuncusu tedirgin oldu. Sagin kilitlenmesi bizim icin cok problem degil cunku ortadan ve soldan vurabiliyoruz. Tabii tek zarari sagda oynamaktan kafasi biraz karisan Barosun , 2 golluk pozisyonda sacmalamasi oldu.

Ben dun Meiradan memnun degilim. Sadece gobekte durdu, pas verdi, top kapma, mucadele, vs olumlu degildi. Dunku takimda Meira yerine Topal/linderoth, barosun yerinde Baris olsa Benfica dagilirdi. Hasan Tezcana su yonden hak verdim. Dun maci yerli cocuklar ve bizim bunyeye artik uymaya baslayan Turklesme yolundaki Lincoln/Sanctis. Diger yabancilar genel olarak Avrupa maclarinda annemizin ligine kiyasla dusus yasarken, yerliler sahlaniyor. 2.gol %100 yerli mali.

Benfica iyi takim, ama bizim takim ters geldi onlara. Hayir , GS daha asagi bir takim degil, bana gore oyuncu kalitesi olarak sahadakilerle birbirine denkti .Soyle ki, genc ve tempolu atletik oynayan takim, bir kere momentum bulduk sonra sagli sollu dagitiyor. Ama GS'nin top kontrolu ve alani savunmasi momentumunu kirdi. Bu kalipsal yanlisligi antrenorleri kirmaya calisti, ki bu yuzden kisisel tek tek oyuncu degisikligi yerine, 2 yari basinda risk alarak bir anda 3kisiyi birden soktu.
Yedikleri 2. gol cokus yaratacak kadar yaraliyici ve moral bozucu idi cunku hata yoktu, yapilacak pek bir sey yoktu ama ne yazikki acziyet vardi.


Birde su var tabii. Benficanin adi Bursa olsa ve ligimizde oynasa idi, basardi tekmeyi GSnin teknik ayaklarina, ne faul verilirdi, ne kart cikardi. Onlarda GS'yi sindirirdi. Ama onun adi Benficaydi, mactan sonra goruldugu gibi futbol seyretmeye gelmis toptan anlayan seyircisi var, oynatmamayi degil oynayani gormeye gelmislerdi, yanisira yapilan faule hakem zirt diye faul calinca kalesinde serbest vurus olarak kendine donecegini biliyordu, herseydende onemlisi fazla sertliktede yabanci hakemlerin karti gosterecegini biliyordu. Bizim hakemlerle bu is olur mu, hayir olmaz. Huseyin Gokcekle hafata sonu rezilligi seyredin Kadikoyde.
Last edited by Alpay Dedeoglu on Fri Nov 07, 2008 9:15 pm, edited 1 time in total.
NO ADNANS, NO CRY !!

Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Dün aksam maci izleyemeyen,
veya heyecandan fazla birsey anlamadim diyen,
ya da tekrar zevkle izlemek isteyenler bu aksam
TRT3'te Türkiye Saati ile saat 21:00'de
Benfica - Galatasaray UEFA Kupasi macinin tekrari var.

Kaynak TRT : http://www.trt.net.tr/wwwtrt/tvakis.aspx?kanal=3

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ozan Ersoy wrote:
Ali Gursel wrote: P.S. Ben Ozan da Gorgen'e saka yapiyor diye okudum. Bir ben mi anliyorum artik sakalari?
Yari saka yari ciddi. Mehmet boyle totem motem inanir diye aklimda kalmis. 3-0 yeniliriz, soyle iyiler boyle iyiler dedi, 2-0 yendik, hem de ne top oynayarak. Bundan sonra Gorgen yapsin analizleri, ugurlu geldi adam.

Mactan once yazdigim yaziya bakarsaniz Mehmet genis capli analizi icin tesekkur ettim ama hafiften katilmadigimi soyledim. Cunku videolarda nasil pozisyon buluyorlar neyi atiyorlar, geride nasil acik veriyorlar onu gozlemleyebilmek cok da zor degildi.

se sa ona bakmayin. Atsaydi tutsaydi. Sahada 2 kontra atip yatan bir GS yoktu. Oynadi, rakibi cokertti, galibiyeti aldi. Ha cok kotu oynariz, rakip 20 tane pozisyon bulur, bir atakta atar ve yatariz anlarim. Yoktu oyle bir sey...

__________

Bu arada sizlere kizginim, benim acik sozlu oldugumu biliyorsunuz... Gorgen, Alpay, Ufuk, Ali, MGC.. Forumun agir toplari. Daha ilk mactan basladiniz iki kambur, uc kambur, raus maus... Bu sene size iyi bir ders olacak insallah. Yeni gelen arkadaslar rustlerini daha kanitlamadilar ;) Onlarin yanilma paylari ve haklari cok var ama sizlerden beklemezdim. Dedigimi diyorum bir kez daha. Oyle bir gun gelecek, GS oyle bir takima karsi oyle bir top oynayacak ki "GS GS olali boyle bir futbol oynamadi" diye baslik acacagim.

Bugun acabilirdim ama Benfica koy takimi diye cikardiniz, daha uygun bir mac bekliyorum.

Ozan Ersoy
.
Geçen sene Leverkusen maçları öncesi maç analizi yapmıştım ve GS bu takımı eler demiştim.Demez olaydım diye çok pişman olmuştum. Bu sefer bari tersini filan söyleyeyim de belki totemim tutar dedim.

Ya GS kiminle maç yapsa, Munited bile bile oynasa kalbim daima GS'ın ister her ne kadar yenileceğini düşünsem de GS kazanır inşallah kazanır diye temennim olmuştur.

Gelelim maça Mükemmel oynadık, sanctis, meira, balta, arda, ayhan,lincoln ,emre aşık bence mükemmel oynadılar.Ozan'ın dediği ayağa yerden topu mükemmel oynadık.

Skibbe'nin bu işte az da olsa payı vardır heralde.Ona da bravo. Ama onun da bu performansı niye her maçta göstermediğini merak ediyorum.
Umarım Skibbe iyi hocadır da bizde öyle her sene hoca değiştirmek zorunda kalmayız. Ama malesef bugüne kadar kendisinde bu ışığı göremedim. Skibbe başarılı olursa, tükürdüğümü yalamak beni üzmez. Çünkü benim de tek istediğim buradaki herkes gibi GS'ın başarılı olmasıdır.

Bu arada şu sözlerim de Ozan'a

"Skibbe Rauss" :lol:

Benfica atamadı ama bu fener bizi dörtler..Ozan sen futboldan hiç anlamıyorsun be abicim.

Bu sözüm üzerine şimdi bize yine saydırma :lol:

(totem yapıyorum ya)

Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

G.Saray'in dun oynadigi futbol gercekten cok guzeldi, hatta kusursuz bir bale gosterisi gibiydi. Ancak tekrar soyluyorum bu guzellikte etkili olan Benfica'nin da G.Saray gibi teknigi yuksek ve populer oyunculardan olusmasidir. Futbolu incelikleriyle oynamaya calisan her rakip karsisinda bu kadrosuyla G.Saray'in sansi var . Ligimiz Arjantin ligi olsaydi bu kadro ve futbol ile apertura, clasura ve hatta Libertadores demeden tum kupalari kaldirabilirdi.

Ancak burasi Turkiye ligi ve bu lig aslinda azimsanamayacak kadar sert ve mucadeleye dayali bir ligtir. Eskiden sadece teknige onem veren futbol anlayisimiz vardi hatirlarsiniz hani ingiltere bizi 8-0'lardi durmadan. Bir gun uykudan uyandik ve mucadele, fizik gucu gibi konularin ne denli onemli oldugunu gorduk. Bu noktaya yuklendikce basarilar gelmeye basladi. Kisa futbol tarihimizde aslinda degisen nokta budur.

Demek istedigim odur ki, G.Saray dun kendisi gibi teknik bir takim olan Benfica'yi ayni anlayis soz konusu olunca ezdi. Olimpiakos macinda da aslinda durum ayniydi. Trabzon keza ayni sekilde diyebiliriz. Ama kosup mucadele eden Steau Bukres sans tanimadan eledi degil mi? 3. sinif bir isvicre takimi sadece mucadele ederek 2 macta kac gol atti? Ya 4-5 Hirvat oyuncu (dogu avrupa) ve kalani da sert ve tempolu oynayan Turklerden olusan Eskisehirspor ne yapti? 4 atti. Bursaspor'da kosarken yenmedi mi bu takimi? mucadeleyi birakip havaya girdikleri icin ardi ardina dususe gectiler, hocalari gitti vesaire. Bu durumun bize anlatmasi gereken birsey var; Takimin hocasi da yoneticisi de hatta taraftari da gormeli ki G.Saray kendisi gibi olan takimlara karsi super ama sert takimlara karsi cok yumusak kalan bir anlayisla futbol oynuyor. Daha baska bir deyisle bu takim kendi gibi oynayan Fener'i hafta sonu Kadikoy'de bile yenebilir, ancak rakip sert bir ortasaha ile cikarsa ise durum degisir. Hatta hatta Cimbom, Metalist Kharkiv gibi, Sivas gibi sert takimlara karsi kendi sahasinda dahi yenilebilir. Bu cumlelerimi Olimpiakos maci sonrasi "Eskisehirspor Yener" dedigimde anlayamayanlara hatirlatma olarak soyluyorum, yoksa derdim keyif kacirmak degil.

Skibbe'ye gelirsek, bugune kadar onun hakkinda yorum yapmaktan ozellikle kacindim ancak gorulen su ki takimda oynayan oyuncular adami cok seviyor. Gecen sene Kalli'nin de oynattigi oyuncular bunlar ama asla bu tur sevgi tavirlari sergilemiyorlardi. Neden? Kalli yasli ama sert, disiplinli, kosan ve mucadele eden adami seven biriydi. O nedenle kimse onu sevmedi. Skibbe ise genc ve otoritesi az biri, takimi da genel olarak mucadele eden bir ekip olmadigi ortada. Yanlis anlasilmasin, elbette dun Arda, Ayhan basta olmak uzere sahada mucadele ettiler ancak bu mucadele seviyesi Benfica gibi oynayana karsi ise yarar. Birakalim bir EPL takimini, TSL'deki sert rakipler bile karsisinda sonuclarini goruyoruz. Yine Skibbe'yle ilgili soylenebilecek bir baska sey ise kovuldugu takimin bugun Bundesliga'da 1 puan farkla 2. oldugudur. Bu durum "Skibbe gitti Leverkusen daha iyi oldu" anlamina da gelebilecegi gibi, "iste Skibbe'nin yarattigi takim zaman gectikce kendini gostermeye basladi" da denebilir.

Tekrar G.Saray'a gelirsek sezon sonu Kadikoy'de UEFA kupasi planlari yapmadan once bu takimin hucumda bugunku zenginligini koruyarak, defans ve mucadelede 2000 yilindaki kadronun yaptiklarina yaklasmasi sart. Bunun olmasi icinde M.Topal, E.Gungor,Linderoth ve Baris gibi isimlerin donmesi gerekebilir. Aksi takdirde bu takim bir dunya devini yenip anadolu bozkirina gomulunce sasirmamak lazim.

Mehmet Daskiran
Posts: 220
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:56 am
Location: New Brunswick, NJ

Post by Mehmet Daskiran »

Serif Halimler wrote:Dün aksam maci izleyemeyen,
veya heyecandan fazla birsey anlamadim diyen,
ya da tekrar zevkle izlemek isteyenler bu aksam
TRT3'te Türkiye Saati ile saat 21:00'de
Benfica - Galatasaray UEFA Kupasi macinin tekrari var.

Kaynak TRT : http://www.trt.net.tr/wwwtrt/tvakis.aspx?kanal=3
Tesekkurler Serif, mac simdi basladi (2:10 ET) izlemek isteyenler varsa.
Mehmet Daskiran

Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Mehmet Gorgen wrote: Geçen sene Leverkusen maçları öncesi maç analizi yapmıştım ve GS bu takımı eler demiştim.Demez olaydım diye çok pişman olmuştum.
O günleri cok iyi hatirliyorum. :wink:

Keske hakli cikmasaydim. Senin dede dedigin bitmis dedigin Barbarez bile bize takmisti. :(

Ben bu Benfica macindan sonra derbi macindan ümitliyim. Ama bu Fener maclari hep tahmin edildiginden farkli geciyor. Takimlarin form grafigine hic güvenmemek lazim.
Ah bizimkiler su Saracoglu kompleksini bir yenebilseler, seytanin bacagini kirmis olacaklar.
Quo vadis, Galatasaray?

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Baris Tokat wrote: O günleri cok iyi hatirliyorum. :wink:

Keske hakli cikmasaydim. Senin dede dedigin bitmis dedigin Barbarez bile bize takmisti. :(

Ben bu Benfica macindan sonra derbi macindan ümitliyim. Ama bu Fener maclari hep tahmin edildiginden farkli geciyor. Takimlarin form grafigine hic güvenmemek lazim.
Ah bizimkiler su Saracoglu kompleksini bir yenebilseler, seytanin bacagini kirmis olacaklar.
Çok umutlu görünmek istemem çünkü değilim :D

Ama Saracoğlunda pek komplekse girmiyoruz aslında. Geçen seneki lig maçını izleyemedim. Kalli enteresan denemeler yapmıştı diye hatırlıyorum o kadar. Ama daha sonra oynanan kupa maçında gayet iyiydik. Bir önceki yıl oynanan, 2-1 yenildiğimiz maçtada iyi oynadık. hani Song'un maçtan hemen önce hıyarlık ettiği, Fenerin maç boyu iki pozisyon bulup 2 golle maçı kazandığı...

Gol yemeden geçirdiğimiz her saniye galibiyet şansımız artacaktır diye düşünüyorum. Fener bizi genelde erken attığı gollerle yıktı. Son iki maçtada bu erken golü bulan biz olduk.

Dikkatli defans, etkili hücum... Bütün istediğim bu, sadece bu :D

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ercan Arslan wrote:G.Saray'in dun oynadigi futbol gercekten cok guzeldi, hatta kusursuz bir bale gosterisi gibiydi. Ancak tekrar soyluyorum bu guzellikte etkili olan Benfica'nin da G.Saray gibi teknigi yuksek ve populer oyunculardan olusmasidir. Futbolu incelikleriyle oynamaya calisan her rakip karsisinda bu kadrosuyla G.Saray'in sansi var . Ligimiz Arjantin ligi olsaydi bu kadro ve futbol ile apertura, clasura ve hatta Libertadores demeden tum kupalari kaldirabilirdi.

Ancak burasi Turkiye ligi ve bu lig aslinda azimsanamayacak kadar sert ve mucadeleye dayali bir ligtir. Eskiden sadece teknige onem veren futbol anlayisimiz vardi hatirlarsiniz hani ingiltere bizi 8-0'lardi durmadan. Bir gun uykudan uyandik ve mucadele, fizik gucu gibi konularin ne denli onemli oldugunu gorduk. Bu noktaya yuklendikce basarilar gelmeye basladi. Kisa futbol tarihimizde aslinda degisen nokta budur.

Demek istedigim odur ki, G.Saray dun kendisi gibi teknik bir takim olan Benfica'yi ayni anlayis soz konusu olunca ezdi. Olimpiakos macinda da aslinda durum ayniydi. Trabzon keza ayni sekilde diyebiliriz. Ama kosup mucadele eden Steau Bukres sans tanimadan eledi degil mi? 3. sinif bir isvicre takimi sadece mucadele ederek 2 macta kac gol atti? Ya 4-5 Hirvat oyuncu (dogu avrupa) ve kalani da sert ve tempolu oynayan Turklerden olusan Eskisehirspor ne yapti? 4 atti. Bursaspor'da kosarken yenmedi mi bu takimi? mucadeleyi birakip havaya girdikleri icin ardi ardina dususe gectiler, hocalari gitti vesaire. Bu durumun bize anlatmasi gereken birsey var; Takimin hocasi da yoneticisi de hatta taraftari da gormeli ki G.Saray kendisi gibi olan takimlara karsi super ama sert takimlara karsi cok yumusak kalan bir anlayisla futbol oynuyor. Daha baska bir deyisle bu takim kendi gibi oynayan Fener'i hafta sonu Kadikoy'de bile yenebilir, ancak rakip sert bir ortasaha ile cikarsa ise durum degisir. Hatta hatta Cimbom, Metalist Kharkiv gibi, Sivas gibi sert takimlara karsi kendi sahasinda dahi yenilebilir. Bu cumlelerimi Olimpiakos maci sonrasi "Eskisehirspor Yener" dedigimde anlayamayanlara hatirlatma olarak soyluyorum, yoksa derdim keyif kacirmak degil.

Skibbe'ye gelirsek, bugune kadar onun hakkinda yorum yapmaktan ozellikle kacindim ancak gorulen su ki takimda oynayan oyuncular adami cok seviyor. Gecen sene Kalli'nin de oynattigi oyuncular bunlar ama asla bu tur sevgi tavirlari sergilemiyorlardi. Neden? Kalli yasli ama sert, disiplinli, kosan ve mucadele eden adami seven biriydi. O nedenle kimse onu sevmedi. Skibbe ise genc ve otoritesi az biri, takimi da genel olarak mucadele eden bir ekip olmadigi ortada. Yanlis anlasilmasin, elbette dun Arda, Ayhan basta olmak uzere sahada mucadele ettiler ancak bu mucadele seviyesi Benfica gibi oynayana karsi ise yarar. Birakalim bir EPL takimini, TSL'deki sert rakipler bile karsisinda sonuclarini goruyoruz. Yine Skibbe'yle ilgili soylenebilecek bir baska sey ise kovuldugu takimin bugun Bundesliga'da 1 puan farkla 2. oldugudur. Bu durum "Skibbe gitti Leverkusen daha iyi oldu" anlamina da gelebilecegi gibi, "iste Skibbe'nin yarattigi takim zaman gectikce kendini gostermeye basladi" da denebilir.

Tekrar G.Saray'a gelirsek sezon sonu Kadikoy'de UEFA kupasi planlari yapmadan once bu takimin hucumda bugunku zenginligini koruyarak, defans ve mucadelede 2000 yilindaki kadronun yaptiklarina yaklasmasi sart. Bunun olmasi icinde M.Topal, E.Gungor,Linderoth ve Baris gibi isimlerin donmesi gerekebilir. Aksi takdirde bu takim bir dunya devini yenip anadolu bozkirina gomulunce sasirmamak lazim.
Uzaktan yakindan katilmadigim dusunceler. Yanlis anlasilmasin kisisel alinmasin, bir kac arkadas da ayni baglamda gorusler belirtmisler

Eskisehir'e ve GS'a bir hafta ara verin (birine 3 gun, birine 7 gun degil) Benfica'nin sahasi kalitesinde bir sahada oynansin mac, hakem de adice, sindirme amacli faullere erken sari kardini gostersin, Eskisehir 40 macin birini belki kazanir.

Diyorum ve soruyorum...

Anadolu'da bu futbol tutmaz, arada deplasmanda kaybederiz diye GS'in ayaga pas, topun dolastigi, yere indigi, tam saha pres degil de gerekli yerde akilli baskinin tercih edildigi futbol yerine harala gurele futbola mi donmesi gerekiyor?

Evet GS Eskisehir'in patates sahasinda belki Firat Aydinus, Bunyamin, Dereli mereli'yle belki mac verebilir arada ama ben size sunu soyleyeyim, dunku futbolla GS cok rahatlikla, buyuk sanssizlik olmazsa CL'de gruplardan cikar, ilk 16'ya kalir. CL olali beri 100, 200 mac izlemisizdir, GS'in dunku oynadigi futbolun ilk 16'a kalan takimlarin hic birinden eksik tarafi yoktu. Rakip de kagit uzerinde gayet iyi bir takimdi.

Tam saha presle, harala gurele futbolla, oraya buraya kosusturma, iki pasi bir araya getirememe ile pardon my french "nah" kalir ilk 16'ya. Terim'le bir kere bile CL'de gruptan cikamadigimizi unutmayalim.

"Yani annemizin liginde Eskisehir'e, Bursa'ya sokmez bu futbol bizde manyak fiziksel bir futbol var, buna da sahalar ve hakemler izin veriyor, bunun icin GS'in boyle savasacak futbol oynamasi lazim, CL'yi bosverin?" mi diyecegiz?

Birakin da GS GS olali futbolu bir kere ileri gitsin. Mehmet Topal da oynasin, Baris da oynasin ama gelsin essek gibi 5 metreye pas atmayi, topu kaptirmamayi, pas trafigini sekteye ugratmamayi ogrensin "ben orumcek gibi Alex'in ayagindan topu alirim ama topu taca yollarim" la isi yurutemeyecegini bilsin.

Ozan Ersoy

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »


Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Ozan Ersoy wrote: Uzaktan yakindan katilmadigim dusunceler. Yanlis anlasilmasin kisisel alinmasin, bir kac arkadas da ayni baglamda gorusler belirtmisler

Eskisehir'e ve GS'a bir hafta ara verin (birine 3 gun, birine 7 gun degil) Benfica'nin sahasi kalitesinde bir sahada oynansin mac, hakem de adice, sindirme amacli faullere erken sari kardini gostersin, Eskisehir 40 macin birini belki kazanir.

Diyorum ve soruyorum...

Anadolu'da bu futbol tutmaz, arada deplasmanda kaybederiz diye GS'in ayaga pas, topun dolastigi, yere indigi, tam saha pres degil de gerekli yerde akilli baskinin tercih edildigi futbol yerine harala gurele futbola mi donmesi gerekiyor?

Evet GS Eskisehir'in patates sahasinda belki Firat Aydinus, Bunyamin, Dereli mereli'yle belki mac verebilir arada ama ben size sunu soyleyeyim, dunku futbolla GS cok rahatlikla, buyuk sanssizlik olmazsa CL'de gruplardan cikar, ilk 16'ya kalir. CL olali beri 100, 200 mac izlemisizdir, GS'in dunku oynadigi futbolun ilk 16'a kalan takimlarin hic birinden eksik tarafi yoktu. Rakip de kagit uzerinde gayet iyi bir takimdi.

Tam saha presle, harala gurele futbolla, oraya buraya kosusturma, iki pasi bir araya getirememe ile pardon my french "nah" kalir ilk 16'ya. Terim'le bir kere bile CL'de gruptan cikamadigimizi unutmayalim.

"Yani annemizin liginde Eskisehir'e, Bursa'ya sokmez bu futbol bizde manyak fiziksel bir futbol var, buna da sahalar ve hakemler izin veriyor, bunun icin GS'in boyle savasacak futbol oynamasi lazim, CL'yi bosverin?" mi diyecegiz?

Birakin da GS GS olali futbolu bir kere ileri gitsin. Mehmet Topal da oynasin, Baris da oynasin ama gelsin essek gibi 5 metreye pas atmayi, topu kaptirmamayi, pas trafigini sekteye ugratmamayi ogrensin "ben orumcek gibi Alex'in ayagindan topu alirim ama topu taca yollarim" la isi yurutemeyecegini bilsin.

Ozan Ersoy
Oncelikle yazdiklarimi okuduktan sonra kahve fali bakar gibi yazmadigim ve ima etmedigim anlamlari cikararak yorumlar yazip sonra da bunun etrafina bir fikir olusturma anlayisini artik birak, cunku futbola dair benimle giristigin her iddiali yorumunda yaya kaliyorsun.

Bir kere ben G.Saray'in bu futboluyla hic birsey yapamayacagi gibi bir iddiada degilim. Aksine kendisi gibi oynayan takimlarla oynarken "dunya devi" dahi olsa sansi oldugunu belirttim. Ancak burada kendisi gibi oynayan takimlara karsi sansi var dedigimin de altini ciziyorum.

Kaybedilen maclarin sebebini sadece rakibin saha zeminine baglayarak futbolda 1 cm ileri gidilemeyecegi bilinmelidir. Youla calimini o saha zemininde 3 defans oyuncusunu burgu sekline sokup aralarindan gecerken iyiydide Arda'ya gelince mi kotu oldu? Her takim saf mi sana oynayacak alan biraksin, pres yapmasin? Bursa'da zemin nasildi? Steau ile yapilan her iki macin zemini? biri ASY'deydi zaten. Ne yani harala gurele kosturan, iki pas yapamayan bir takimla oynayip G.Saray'in 4 gol yedigini mi soyluyorsun simdi burada? Ne kadar balik hafizali bir yaklasim. Ac tekrar seyret oynanan futbolu, izle bir kez daha. G.Saray'in bu sene yendigi ve yenildigi maclarin kaba tasnifini yap ve karsina cikan durumu kesinlikle saha zeminiyle aciklayamazsin. Kosan, pres yapan takimlari yenemiyor bu takim "bu kadar net". Kayseri'deki durum da buna ornektir, ya da yenmekte zorlaniyor da diyebiliriz Belinzona'da buna ornektir.

Evet GS Eskisehir'in patates sahasinda belki Firat Aydinus, Bunyamin, Dereli mereli'yle belki mac verebilir arada ama ben size sunu soyleyeyim, dunku futbolla GS cok rahatlikla, buyuk sanssizlik olmazsa CL'de gruplardan cikar, ilk 16'ya kalir. CL olali beri 100, 200 mac izlemisizdir, GS'in dunku oynadigi futbolun ilk 16'a kalan takimlarin hic birinden eksik tarafi yoktu. Rakip de kagit uzerinde gayet iyi bir takimdi.
Oncelikle belirtmeliyimki, ligin basindan bu yana gecen surede, olusan kayiplari hakem hatalarina veya yonetimine baglayarak aciklayacak son takim herhalde G.Saray'dir. Futbolda elle gol atilabilir kurali getirilecek yakinda.

CL CL olali Benfica macindaki gibi futbolu izlemedik demeden once bu takimin bu yumusaklikta futbol oynadigi icin CL'ye kalamadigini da yazacaksin buraya. CL'de de oynamadan o seviyede oynanan bir futbolla bunu kiyaslayip aristo yaklasimlarinda bulunmak ilerde insani zor durumlara sokabilir. Bu futbolun CL'de ne yapabilecegi, kac tur getirecegi hakkinda yorum yapmadan once de vasat bir EPL takimiyla UEFA kupasinda yapilacak macin sonucunu beklemeni tavsiye ederim.
Birakin da GS GS olali futbolu bir kere ileri gitsin. Mehmet Topal da oynasin, Baris da oynasin ama gelsin essek gibi 5 metreye pas atmayi, topu kaptirmamayi, pas trafigini sekteye ugratmamayi ogrensin "ben orumcek gibi Alex'in ayagindan topu alirim ama topu taca yollarim" la isi yurutemeyecegini bilsin.
Ben burada G.Saray daha direncli bir takim olsun derken, Baris'la M.topal'la oynayalim onlarda 5 metreye pas veremesinler, pas trafigi kopsun mu diyorum? Sen her takim Arda'ya, Lincoln'e bu kadar genis alanlar birakip, hayatlarinin driplinglerini yapmalarina firsat verecegini mi saniyorsun? Buna izin veren, onlem alamayan Benfica'ydi. Cunku o takimda G.Saray gibi yumusak futbol oynayan bir takim. Top rakipteyken pres yapmak, mucadele etmek ne zamandan beri futbolu katleden bir anlayis olarak degerlendirilir oldu? Defansta her rakibi 3 kisi ile onunu kapatan, pres yapan G.Saray UEFA'yi aldi, super kupayi aldi, hucumda da organize ve hizli tek paslarla oynadi.

Simdi gecip Eskisehir'le G.Saray 40 kere oynasinlar 39'unu G.Saray yener demenin mantigi ne? sansla gelen bir gol mu vardi o macta ? skor 4-2'ydi belki unutmussundur. Asil bu at gozlugu ile bakip cikarsamalarda bulunmak G.Saray'in futbolunu bir adim ileri goturmuyor. Sahaya 11 tane Ridvan Dilmen'le cikip 1-2 macta cok guzel, goze hos gelen futbol oynayinca havaya girmemek lazim. O yumusaklikta oynanan futbolun cezasini eskiden ingiltere milli takimi cok kesti diye altini cize cize soyledik ama anlasilmamis hala, herneyse anlasilir nasilsa.

Tekrar anadolu deplasmanlarina gelirsek, G.Saray bu yil bu futbolla zaman zaman avrupada en estetik oyunu gerceklestiren takim olabilir. Ancak seneye tekrar o kupalara katilmak istiyorsa anadoluda galip gelebilmek icin kosup, mucadele etmesi gerekiyor.

Sonucta, takimin oynadigi oyun rakibe gore guzeldi ama senin bu herseyi oldugundan fazla abartarak iyi gosterme anlayisin her defasinda genis aciyla direksiyonu kivirarak dogruyu bulmana, benim yazdiklarimi 6 ay sonra kabul etmene neden oldu. Bu kez yavas ve dikkatli sur artik su kamyonu, devireceksin. Haftasonu eger Fenerbahce sahaya teknik ve oyunu yonlendiren oyuncularinin yanina mucadele eden dogru adamlarla karsimiza cikarsa sorarim o zaman ben sana bu futbol ile CL'de kacinci oluruz, saha zemini nasildi, tarladan patatesi mi istersin yoksa salatalik mi diye.

Ozetle,ben "Kral Ciplak" diyorum, sen alkislamaya devam et. Nasilsa her kaybedilen maca da kendince mantikli bir kilif bulup, burada yazdiklarinin ustunu orttugunu saniyorsun.

Post Reply