Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur A. Boztepe

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi...

Post by Ozgur A. Boztepe »

Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

ASLANLAR! Helal olsun size! Muthis sevindim.

Kıtalararası Şampiyon Galatasaray!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kıtalararası Şampiyonayı namağlup kazanarak şampiyon oldu ve bir kez daha tarihe geçti.

Galatasaray, günün ilk maçında son şampiyon Perth Wheelcats'i (Avusturalya) 78-48 mağlup ederek moral buldu. Antrenörümüz Sedat İncesu rotasyanda tüm takıma şans verdi. Özellikle tüm ikinci yarıyı Türk oyuncularla oynayan Galatasaray'da forma giyen herkes Japon izleyicilerden büyük alkış aldı.

Turnuvada üçüncülük maçı Perth Wheelcats ile Kanada temsilcisi British Colombia'ya mağlup olan Japon Miyagi Max takımı arasında oynandı. Ev sahibi ekip Avusturalyalıları farklı mağlup ederek turnuvada 3. olma başarısını gösterdi.

Galatasaray ile Biritish Colombia arasındaki final maçı ise nefesleri kesti. Bir gün önce rakibini 67-53 mağlup eden Avrupa Şampiyonu takımımız maça iyi başlayamadı. Birinci periyotta rakip takımdan Patric Anderson'un sayılarına Peter Tucek ile karşılık veren Galatasaray, daha sonra karşılaşmada dengeyi sağlayarak birinci periyodu 12-11 önde tamamladı.

Karşılamada ikinci periyot da büyük çekişmeye sahne oldu. Kanada temsilcisinde David Engin'in de devreye girmesiyle Galatasaray ilk yarıyı 31-32 geride bitirdi.

Karşılamada ikinci yarı henüz başlamış ve bir sayılık fark British Colombia lehine iken talihsiz bir an yaşandı. Rakip takımın önemli oyuncularından Patrick Anderson, sol elinin üstüne düştü ve maalesef bu oyuncunun sol eli kırıldı. Bu dakikadan sonra, sahada daha da hırslanan Kanadalı oyuncular farkı 6 sayıya kadar çıkardı. 4. Periyot başlarken skorbord 49-55lik British Colombia üstünlüğünü gösteriyordu.

Bu kritik anda mola alan antrenörümüz Sedat İncesu, önce oyuncularını sakinleştirdi ardındanda Ferit Gümüş, Peter Tucek, Serdar Andaç, İsmail Ar ve Matt Scott beşini sahaya sürdü. Bu oyuncular hem defansta hemde hücumda muhteşem bir performans göstererek karşılaşmadaki farkı eritti. Matt Scott'ın rakibini üst üste üç pozisyonda top kaybına zorlaması, Peter Tucek, Ferit Gümüş, İsmail Ar ve Serdar Andaç'ın da kiritik topları sayıya çevirmesiyle Galatasaray maçı 77-62 kazanarak namağlup şampiyon oldu.

Peter Tucek 32 sayıyla final maçının en skorer ismi olurken, Justin Eveson 14, İsmail Ar ve Ferit Gümüş 8'er ve Serdar Andaç da 6 sayıyla skora katkı yapan isimlerdi

Galatasaray bu sonuçla Avrupa Şampiyonu olarak geldiği Japonya'dan dünyanın bir numarası olarak dönüyor. Salı akşam saatlerinde, 18:00 sularında Atatürk Havalimanı'na inecek olan Galtasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kıtalararası Kupayı taraftarlarıyla birlikte havaya kaldıracağı anı bekliyor

Image
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Büyük başarı! Rakip oyuncunun elinin kırılması büyük talihsizlik olmuş.
Bakalım sevgili basınımız bu habere "Skibbe'nin çok özel fotografları" kadar yer verecek mi.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Eh artik bir tekelikli sandelye futbol takimi kurup sanimizi kitalararasina yaymamizin zamani geldi geciyor. Basketde bu isi iyi becermisiz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Celal Gürcüoglu wrote:ASLANLAR! Helal olsun size! Muthis sevindim.

Kıtalararası Şampiyon Galatasaray!

Image
Muhtesem bir basari,

Gozlerim dolu dolu haberi izledim.

Insana basarma azmi veren bir zafer.

Tum engellere ragmen ...
TRUST GALATASARAY
MGC
Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

samimiyetle söylüyorum, haberi dün Internet'te okudum ve okurken bir anda gözlerim doldu, ayni 17-mayis 2000'de UEFA kupasini aldigimizdaki gibi.
Bir Galatasaray'li icin cok güzel ve onur verici!
Bravo cocuklar!
Soner Özaltındere

Post by Soner Özaltındere »

hepsine helal olsun...
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Butun oyuncularimizi ve teknik ekibimizi tebrik ederim.Avrupa sampiyonlugundan sonra kitalararasi sampiyonlugu da kazanip GS'in ismini en yukariya yazdilar.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

30 Kasim gunu yapilan GS pilavinda da Sn. Adnan Polat soz isteyip, kursude butun oyuncularimizi ve ekibimizi, icten ve samimi bir tebrik ile onere etmis.

Butun camianin buyuk memnuniyet ve sevinci belli oluyor. Hepimizi cok gururlandirdilar.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Takimimizi bu ustun basarisindan oturu ben de tebrik ederim.
Mehmet
Cengiz Akgun wrote:Eh artik bir tekelikli sandelye futbol takimi kurup sanimizi kitalararasina yaymamizin zamani geldi geciyor. Basketde bu isi iyi becermisiz.
Diger arkadaslar mesajina yanit vermeyerek gerekli mesaji gondermisler ama hadi ben sevkin kirilmasin diye yanit vermis olayim. Su "tekelik" ne oluyor Cengizcim biraz acarmisin? Terlikli falan demek istedin galiba cunku tekerin sonunda "lek" olur "lik" degil. Guya Galatasaray taraftarisin, engelli basketbol takimina bir kutlamayi cok gorup futbol takimina camur atmak icin firsati kacirmamissin, aferim sana.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Daskiran bulasinca yine kusura bakmayin engelli insanlara saygisizlik etmek istememe ragmen (ki ne olursa olsun emek vermisler ve bir turnuvaya gidip kazanmislar) ama GS klubu bu olayi kac gundur pompaladigina gore cahilligimi gidermek icin biraz arastirmam gerektigini anladim. Oyle ya Basketbolda bir guc oldugumuz soylenemez. Turkiyede kaldirimda engellinin sandelyesinin inip cikacagi bir duzen bile yok iken GS bu kadar ustune dusup bizim engelliler nasil oldu da boyle kitalar arasi bir basariya adlarini yazdirtti diye belki sizin akliniza gelmeyebilir. Benim geldi. Bizde saglam adam dogru durust spor yapamaz iken engelliye verilen bu firsati da alkislamak gerekli elbette diye dusundum. Oyle ya bunun Amerikasi var Avustralyasi var Brezilyasi, ve Arjantini var. Bu basarinin sirri nedir diye ogrenmek isteyeniz varsa ve Dunyada nasil bir ses getirdi acaba diye merak ettiyseniz eger, soyle bir internetde gezinin bakalim bu Kitalararasi sampiyonluktan bahseden kimler var. Ilk karsima cikan bizim resmi site oldu. Bunun disinda ne bu Turnuvadan ne de GS'in basarisini konu alan bir seye rastladim koskoca sibernet'de.

Bunun disinda Kitalararasi degil Dunya Sampiyonasindan bahsediliyor olay tekerlekli sandalye basketbol turnuvasina gelince. Bu da dort senede bir yapiliyormus. Ulkeler temelinde katiliniliyor. En son 2006'da yapilmis. 1973'den beri yapiliyor imis. ABD 8 kere kazanmis. Bunun yaninda Kanada, Ingiltere, ve Israel birer kere kazanmislar. Kadinlarin ki ise 1998'de baslamis o da dort senede yapiliyor ve 3 kere Kanada kazanmis.

Bu Kitalararasi turnuva hakkinda biraz daha genis bilgi var mi? Resmi sitede verilen web sayfasi Japonca cikiyor ve turnuvanin adi da Kitakyushu Kupasi ki bu da turnuvanin yapildigi sehir. Buradan filan Kita dedi diye kitalararasi diye uydurdular mi acaba diye aklima gelmedi degil hani. Amerika'da NBA gibi NWBA bile kurmusken neden acaba yaya kalmislar GS'yin yaninda diye merak edeniniz oldu ise benden daha iyi ip uclari bulabilir.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe

Cengiz Akgun wrote:Daskiran bulasinca yine kusura bakmayin engelli insanlara saygisizlik etmek istememe ragmen (ki ne olursa olsun emek vermisler ve bir turnuvaya gidip kazanmislar) ama GS klubu bu olayi kac gundur pompaladigina gore cahilligimi gidermek icin biraz arastirmam gerektigini anladim. Oyle ya Basketbolda bir guc oldugumuz soylenemez. Turkiyede kaldirimda engellinin sandelyesinin inip cikacagi bir duzen bile yok iken GS bu kadar ustune dusup bizim engelliler nasil oldu da boyle kitalar arasi bir basariya adlarini yazdirtti diye belki sizin akliniza gelmeyebilir. Benim geldi. Bizde saglam adam dogru durust spor yapamaz iken engelliye verilen bu firsati da alkislamak gerekli elbette diye dusundum. Oyle ya bunun Amerikasi var Avustralyasi var Brezilyasi, ve Arjantini var. Bu basarinin sirri nedir diye ogrenmek isteyeniz varsa ve Dunyada nasil bir ses getirdi acaba diye merak ettiyseniz eger, soyle bir internetde gezinin bakalim bu Kitalararasi sampiyonluktan bahseden kimler var. Ilk karsima cikan bizim resmi site oldu. Bunun disinda ne bu Turnuvadan ne de GS'in basarisini konu alan bir seye rastladim koskoca sibernet'de.

Bunun disinda Kitalararasi degil Dunya Sampiyonasindan bahsediliyor olay tekerlekli sandalye basketbol turnuvasina gelince. Bu da dort senede bir yapiliyormus. Ulkeler temelinde katiliniliyor. En son 2006'da yapilmis. 1973'den beri yapiliyor imis. ABD 8 kere kazanmis. Bunun yaninda Kanada, Ingiltere, ve Israel birer kere kazanmislar. Kadinlarin ki ise 1998'de baslamis o da dort senede yapiliyor ve 3 kere Kanada kazanmis.

Bu Kitalararasi turnuva hakkinda biraz daha genis bilgi var mi? Resmi sitede verilen web sayfasi Japonca cikiyor ve turnuvanin adi da Kitakyushu Kupasi ki bu da turnuvanin yapildigi sehir. Buradan filan Kita dedi diye kitalararasi diye uydurdular mi acaba diye aklima gelmedi degil hani. Amerika'da NBA gibi NWBA bile kurmusken neden acaba yaya kalmislar GS'yin yaninda diye merak edeniniz oldu ise benden daha iyi ip uclari bulabilir.
Pes Cengiz bey, Istersen bide suc duyurusunda bulunalim. :)

Rahmetli Metin Oktay'i arabasiyla kaza yapip oldugunde; alkollu araba kullanip adam oldurmeye tesebusten yargilamayi unuttuk, bari bunu unutmayalim.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur A. Boztepe wrote: ..

...

Site de verilen link bu: http://www.kitakyushu-cup.com/index.html

Buradan (Japonca olmasina ragmen araya Ingilizce serpirtilmis) turnuvanin adini ogreniyorsun. Sonra bak soyle internetde "The 6th International Wheelchair Basketball Tournament" (tirnak icinde) Yahoo'dan filan bir ara karsina ne cikiyor; gor.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe

Cengiz Akgun wrote:
Ozgur A. Boztepe wrote: ..

...

Site de verilen link bu: http://www.kitakyushu-cup.com/index.html

Buradan (Japonca olmasina ragmen araya Ingilizce serpirtilmis) turnuvanin adini ogreniyorsun. Sonra bak soyle internetde "The 6th International Wheelchair Basketball Tournament" (tirnak icinde) Yahoo'dan filan bir ara karsina ne cikiyor; gor.
Ne ciktigi hic umrumda degil. Umrumda olmasi icin, son 20 yilimi acilar ve hayal kirikliklari ile gecirmis olmam, hem aile hayatimin, hem hayata bakis acimin, hemde su anki yasamimin cok daha farkli olmasi lazim.

Benim umrumda olan; bu olayin, ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takiminin gecen Avrupa sampiyonlugunun, Turkiyede 10. sinif insan muamelesi goren engelli insanlar icin bir umut isigi, ozurlu cocuklarin hayata daha gulumsiyerek bakmasini saglamasi.

Bir engelli cocugu bile spora ve yasama bagliyorsa bu haber, birak resmi sitede verilen adinin yanlis olmasini veya turnuvanin unlu olmamasini, butun anlatilan ve nakeln verilen maclar duzmece olsa bile; emegegi gecen herkeze helal olsun.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Cengiz Akgun wrote:Amerika'da NBA gibi NWBA bile kurmusken neden acaba yaya kalmislar GS'yin yaninda diye merak edeniniz oldu ise benden daha iyi ip uclari bulabilir.
Internette tarama yapmak o kadar zor degil Cengiz. Tarama konusunda Murat Gokcigdem ve diger arkadaslar varken bana pek soz dusmez ama bir iki linkte ben vereyim. Galatasaray Avrupa Sampiyonu olarak katildi yani Avrupayi temsil ediyordu saniyorum. USA adina katilan takim muhtemelen Galatasaray'in hem grup macinda hem de finalde yendigi Kanada temsilcisi "British Columbia" takiminin altinda kalmistir saniyorum Amerika elemelerinde (fazla arastiramadigim icin kusuruma bakma, daha detayli bilgi verebilecek arkadaslara simdiden tesekkurler). Daha onceki yillarin birinde finalde kaybetmisler, link asagida. Yine Galatasaray'in finalde yendigi British Columbia takiminin sitesinde Galatasaray'in "parali" ( :shock: ) bir takim oldugu belirtilmekle birlikte (Billed as the best team that money can buy, Galatasaray Spor Kulubu is a team stacked with four international players) senin gibi yapmayip hakkini da vermisler grup macinin sonunda (BC plays the Japanese National Champions, Miyagi Max tomorrow. If BC wins this game they will go into the gold medal match against Galatasaray Spor Kulubu. BC is hoping to have a second chance to defeat this very talented European Championship team)

USA Falls in Kitakyushu Final
http://www.nwba.org/news_index660.html

BC Team Results from Kitakyushu, Japan
http://www.bcwbs.ca/news/news_item.aspx?id=291
Post Reply